brak logo

Lloyd Properties Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Lloyd Properties Sp. z o.o.

zbigniew 2011-05-09 11:37
Praca ciężka, zarobki prowizyjne więc zależy od umiejętności, zaangażowania, talentu i szczęścia. Na plus: idea profesjonalnej sprzedaży nieruchomości; minusy: małe niedociągnięcia organizacyjne (ale firma młoda); dodatkowa uwaga: podchodźcie z dystansem do wizji jakie przed wami stawiają, ale jeśli nie boicie się ciężkiej pracy to może być ok
anonim 2011-06-19 21:44
a czy moze ktos kto tam pracował lub pracuje napisać jaki jest podział prowizji dla agenta w momecie transakcji tzn. jaki % prowizji ma agent oraz czy dzieli się nią w momencie sprzedaży oferty innego agenta jaki wówczas jest podział prowizji....??
pracowałem 2012-04-10 22:26
Hej. Prowizja 40-60% dla agenta. Jeśli sprzeda mieszkanie innego agenta, oddaje mu 10%. Co dla mnie było ważne to że mi rosła prowizja z każdą transakcją a nie uznaniowo. Mają też socjal, po kolei rozpisane kiedy Ci się należy komputer, laptop, ubezpieczenie czy zaliczka. Dla mnie najlepsza w tej firmie jest ekipa. Nie ma w tej firmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i raczej nie ma ludzi z przypadku. Szefowie hardkorowcy i robią odsiew.
MPT 2013-06-16 22:02
Płace są niezłe, to prawda. Wszystko tak naprawdę zależy od ciebie. To praca typowo sprzedażowa - jest wynik - żyjesz bardzo dobrze. Da się sprzedawać nawet 3-4 miesięcznie. Wszystko to kwestia chęci, wytrwałości i odpowiedniego podejścia. Firma to zapewnia, bardzo pomaga, na bieżąco szkoli. Reszta zależy od doradcy.
1
Milena 2014-05-08 01:26
Bardzo niska jakość usług. Nie reprezentują Klienta. Nie szanują czasu. STANOWCZO ODRADZAM
10
ex 2014-07-29 16:09
Najlepsi zarabiają może i więcej ciężko określić bo głośno sie o tym nie mówiło. Pracy też adekwatnie do zarobków - dużo. Praca typowo sprzedażowa. Wymagania raczej wysokie. Jak ktoś szuka etatu to nie tam. Na pewno firmie zależy, tego im odmówić nie można. powodzenia!
1
olek 2015-01-14 17:07
Musze przyznać, że to 20 tysięcy miesięcznie brzmi naprawdę dobrze, ale wątpię, by było to czeste. W ogóle to o jakim stanowisku w Lloyd Properties jest mowa? Bo to też ma niemałe znaczenie, chyba nie na każdym stanowisku tak dobrze się tutaj zarabia. Ile tez wynosi minimalna pensja, bo jak rozumiem mowa o wynagrodzeniu prowizyjnym, ale czy jest w tym podstawa?
oleg 2015-02-06 17:48
Podstawy nie ma. Prowizja od wypracowanych transakcji. Wyplata zależy tylko od tego czynnika. Duże znaczenie ma ilość pracy i zaangażowanie. Jak pracuje się systematycznie to nie ma się o co martwić.
2
klientka 2015-05-07 14:56
Nie mam dobrego zdania na temat Agentów z tej firmy. Z całym szacunkiem do reszty, nie chcę generalizować ale akurat ja na takich trafiłam. Mimo że prowizje za pośrednictwo są bardzo wysokie to Agent nie raczył się zbytnio wysilić. Musiałam długo "wyduszać" z niego jakiekolwiek informacje. Jego rozmowa polegała raczej na zasadzie "odbijania piłeczki". Czyli: "-mieszkanie jest w tragicznym stanie, nie do zamieszkania bez generalnego remontu... -ale za to piwnica jest" :/ i tak w kółko. Pan Agent nie raczył się wysilić nawet o tą białą koszule, wyglądał jakby był tam ze mną zupełnie przypadkowo. Niestety ale ja jako klientka staram się zaprezentować z jak najlepszej strony wymagając tego samego od Agenta. Nie rozumiem zatem lekceważącego podejścia do pracy.
Pozdrawiam i jeśli kogoś kto przykłada się do swojej pracy uraziłam, to bardzo przepraszam.
2
zainteresowany 2015-05-12 22:21
A może ktoś powiedzieć czy dają klientów na których można pracować czy trzeba wyżyć tylko z tych których samemu się pozyska?
J. 2016-02-11 16:51
Jeżeli pytanie było skierowane do osób, które mają porównanie z pracą w innej agencji to było to pytanie między innymi do mnie. Czytając poprzednie wpisy nie sposób się nie zgodzić z Waszymi opiniami (niezależnie od tego czy pozytywne czy negatywne). Firma to ludzie a każdy może mieć lepszy lub gorszy dzień, lepszy bądź gorszy kontakt z klientem ale Lloyd odgórnie kładzie bardzo duży nacisk na to, żeby klientów traktować z szacunkiem i żeby dawać z siebie wszystko. Nawiązując dalej, moim zdaniem dobry doradca to coś więcej niż biała koszula i krawat. W porównaniu do poprzedniej agencji w której pracowałem, myślę że szkoda, że wcześniej nie podjąłem decyzji o zmianie. Zarobki wyższe, nie ma problemów z wypłatami, socjal to też prawda, poza tym bonusy, nagrody i premie zależne od wyników a czas organizuję sobie sam bez bezsensownych 10 godzin pracy w oddziale i tu nie rządzi system ludźmi. W biurze jestem bo chcę, nie bo muszę. Firma motywuje do działania i wspiera ale tu jak to w każdej sprzedaży wszystko zależy od nas. Mnie cieszy fakt, że w pracy mamy czasem i trudne transakcje ale Lloyd zawsze szuka rozwiązania i stara się pomóc. Coachingi i stały rozwój to też jak najbardziej prawda. Pisząc tę opinię, pewnie narażam się na falę krytyki ze strony tak zwanych hejterów ale Lloyda polecam a jak tu traficie to zapraszam na kawę i Wam wszystko opowiem :)
1
Kamil Kosior 2016-02-15 14:12
Witam :)

Uprzejmie donoszę, że z obecnych Doradców ok. 90% (lekko zaokrąglam) nie miało do czynienia z nieruchomościami przed pracą u nas, a ok. 40-50% nie pracowało wcześniej bezpośrednio w sprzedaży.

Pozdrawiam i powodzenia w procesie rekrutacji tym, którzy zechcą spróbować swoich sił i dać sobie szansę.

Kamil Kosior, Prezes Zarządu
1
Abc 2016-02-24 14:59
Panie Kamilu, a czy może Pan mi powiedzieć ile średnio msc. zarabiają doradcy pracujący w Lloydzie? Rozumiem, że przede wszystkim zależy to od ilości sprzedanych mieszkań, ale chciałbym poznać kwotę uśrednioną bo wcześniej nigdy nie miałem styczności z nieruchomościami. Oczywiście te uśrednione kwoty najlepiej by było gdy Pan powiedział na niedoświadczonych doradcach
Kamil Kosior 2016-03-03 20:43
Witam. Niedoświadczeni to według nas tacy, którzy są w pierwszym miesiącu pracy i właśnie się uczą, więc tu średnia jest dość prosta :)
Osoby, które zaczynają sprzedawać, w 2 lub 3 miesiącu liczę już do średniej, ponieważ nasze doświadczenia pokazują, że niektórzy od razu zaczynają zarabiać na takim poziomie, jak Doradcy z 2-letnim stażem, lub więcej.
5 tyś zł netto to byłaby średnia - przynajmniej na ten moment.

Proponuję jednak nie odnosić się wprost do średniej - takie odniesienie oznacza, że osoba tak zakładająca uważa sukcesy (sprzedaże) za rezultat szczęścia i wierzy, że osiągnie właśnie takie wyniki, jak "średnia".

Tymczasem - z naszego doświadczenia - niektórzy Doradcy regularnie są ponad średnią, inni regularni poniżej.

Najbardziej liczymy na aplikacje takich osób, które celują w bycie w tej pierwszej grupie.

Pozdrawiam, a w razie pytań, zapraszam do osobistego lub mailowego kontaktu bezpośrednio z naszą firmą - z sekretariatem, który przekieruje do odpowiednich osób, lub bezpośrednio z Doradcami :)

Z poważaniem,
Rekruter 2016-03-04 15:39
Chyba te pytania i odpowiedzi pisze sam LLOYD
2
Marta 2016-03-17 11:47
Ze swojego doświadczenia nie polecam usług. Nie miałem po drugiej stronie w ogóle partnera, zero zaangażowania, nieodpowiednie komentarze i ogólnie olewka. Jest wielu innych pośredników gdzie serwis jest o niebo lepszy. Takie jest moje zdanie.
Posrednik nieruchomosci 2016-07-13 23:50
Wg mnie Loyd jak kazda inna agencja nieruchomosci nieustannie poszukuje nowych agentów do roboty, gdyz rotacja jest bardzo duza. Zeby sprzedac mieszkanko to trzeba miec szczescie albo doswiadczenie, a najlepiej jedno i drugie. Pośredników jest jak psów i kazdy ma cisnienie na transakcje. Minely czasy, kiedy do ag nieruchomosci przychodzil klient poszukujacy, bo wszystko jest w Internecie. Lliczy sie tylko oferta posrednila trzymana na wylacznosc. Masz dobry towar to jest sprzedaz. Dla laikow to ciezki kawalek chleba. Krotko mowiac Loyd przyjmie kazdego chetnego do tzw "pracy", ale za darmo. Masz cisnienie na kase - jestes dla nich najlepszym towarem. Ty zarabiasz oni tez. Ty ciezko pracujesz, a oni tylko czekaja na Twoj deal. Jestes dla nich idealnym pracownikiem za darmo. Super. Zdobądź doswiadczenie i rob swoj biznes, bo inaczej nie zarobisz na emeryture. Mowie jak jest.
Posrednik nieruchomosci 2016-07-13 23:59
Wg mnie Loyd jak kazda inna agencja nieruchomosci nieustannie poszukuje nowych agentów do roboty, gdyz rotacja jest bardzo duza. Zeby sprzedac mieszkanko to trzeba miec szczescie albo doswiadczenie, a najlepiej jedno i drugie. Pośredników jest jak psów i kazdy ma cisnienie na transakcje. Minely czasy, kiedy do ag nieruchomosci przychodzil klient poszukujacy, bo wszystko jest w Internecie. Lliczy sie tylko oferta posrednila trzymana na wylacznosc. Masz dobry towar to jest sprzedaz. Dla laikow to ciezki kawalek chleba. Krotko mowiac Loyd przyjmie kazdego chetnego do tzw "pracy", ale za darmo. Masz cisnienie na kase - jestes dla nich najlepszym towarem. Ty zarabiasz oni tez. Ty ciezko pracujesz, a oni tylko czekaja na Twoj deal. Jestes dla nich idealnym pracownikiem za darmo. Super. Zdobądź doswiadczenie i rob swoj biznes, bo inaczej nie zarobisz na emeryture. Mowie jak jest.
Kamil Kosior 2016-09-04 23:51
@posrednik nieruchomosci - pozwolę sobie odpowiedzieć faktami na Twoje opinie :)
Robimy 3 nabory rocznie. TRZY.
W jednym z nich (w lutym) dostaliśmy ponad 130 aplikacji.
Czy zaproponowaliśmy pracę 130 osobom? Może chociaż 20?...
Po 3 etapach rekrutacji zaproponowaliśmy współprace 7 osobom. Do dziś pracuje i zarabia 5 z tych osób.
Nie, nie przyjmujemy każdego kandydata, który chce z nami pracować.

Ja, Kamil Kosior, piszę z perspektywy człowieka, którego firma w tym biznesie sprzedała ponad 1300 mieszkań. Może Ty wiesz o tym biznesie również dużo?... nie wiem, bo pozostajesz anonimowy. Jednocześnie "mówisz jak jest". Pytanie, czy aby na pewno wiesz, jak jest? :) Czy wiesz, jak jest w Lloyd?
Jeśli naprawdę chciałbyś się dowiedzieć - zapraszam do odwiedzenia nas. Jesteśmy otwarci i mówimy wprost, jak jest.

Pozdrawiam,

Kamil Kosior
Prezes Zarządu Lloyd Properties sp. z o.o.
1
Kamil Kosior 2016-09-05 00:04
@rekruter - ad. Twój komentarz z marca 2016:
Przepraszam, że odpowiadam tak późno, ale rzadko tu jestem.

Gdyby pisał ktoś z polecenia firmy - podpisałby się w otwarty sposób. Nigdy jednak tego nie zlecaliśmy.
Jedynym, kto tutaj pisał na zlecenie Lloyd jestem ja sam, i zawsze się podpisuję swoim nazwiskiem.

Widziałem też kilka spontanicznych wpisów naszych obecnych lub byłych współpracowników, jednak to, że to "nasi ludzie" da się łatwo wywnioskować z ich wpisów, a my ich nie zlecamy.

Jednak, jeśli są jakieś pytania, proszę do nas pisać. Nikt z nas nie ma problemu ze szczerymi odpowiedziami - to nie jest praca dla każdego, a my chcemy inwestować nasz czas tylko w odpowiednie osoby, tzn takie, które mają pełną świadomość "cieni i blasków" tego zawodu.

Pozdrawiam,

Kamil Kosior
Prezes Zarządu, Lloyd Properties sp. z o.o.
22 2016-09-05 20:38
a wiadomo na jakie mniej więcej zarobki można liczyc?
12345 2016-12-30 13:34
czy zatrudnienie jest jedynie w oparciu o własną działalność gospodarczą, czy jednak z podstawą(umowa o pracę) plus prowizyjny system?
Zostaw swoją opinię o Lloyd Properties Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lloyd Properties Sp. z o.o.