logo CPC Group Sp. z o.o.

CPC Group Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o CPC Group Sp. z o.o.

wojtas 2014-08-19 15:47:56
ja byłem prawie pół roku. Pracowałem na pomocy i przy sprzątaniu. Chłopaki pracowali też na regipsach.
jan78 2014-09-18 13:34:56
Ja akurat jestem na przerwie w czasie kontraktu na Bawarii w Niemczech. Pracuję jako spawacz i powiem szczerze żeby nie zapeszać że nie mam na co narzekać. Kwatera ok żeby nie powiedzieć dobra, pierwszą wypłatę dostałem przed czasem i taką jak być powinna. A i z kontaktem z biurem też nie mam problemu a nawet powiem więcej, że miło całkiem to się odbywa:) jak mówię - oby tylko nic się nie zmieniło, bo w poniedziałek wracam do pracy
1
arek 2014-09-19 08:02:58
Ja procawalam jako spawacz w niemczech tez "b und d" przez CPC i chcialem wracac, bo jak dla mnie warunki byly ok. Ale CPC juz chyba nie pracuja z nimi, bo wrocic nie moglem...! Powiedzieli ze negocjuja z tamta firma o leprze warunki. Mieli dla mnie inna prace na spawacza WIG za 13,30 Euro brutto + kwatera oplacona, ale nie mam komunikatywnego niemieckiego i dla tego nie pojechalem. Praca jak praca- grut ze placa, a kwatery jak komus nie pasi, moze tez poszukac sam....!!!
ZBYSZEK 2014-10-04 04:00:13
Witam.Ja współpracuję z firmą CPC już blisko półtora roku.I na przekór co niektórym opiniom mogę z czystym sumieniem podpisać się pod tym postem.POLECAM to biuro.Moja kariera za granicą to blisko 12 lat pracy.Pracowałem w kilku agencjach i mogę powiedzieć że tutaj nikt nie OSZUKUJE mnie na ciężko zapracowanych pieniądzach.Jeśli chodzi o kwatery to też mogę potwierdzić że są dobre.Mam gdzie odpocząć po pracy gdzie ugotować obiad mam dostęp do internetu .Wekeendy staram się mieć wolne i robić to co lubię czyli zwiedzać a jest napewno dużo SZWAJCARIA FRANCJA NIEMCY.Nie chcę tu reklamować CPC jest to moja opinia na temat tego biura.JESTEM PRACOWNIKIEM KONTRAKTOWYM.
2
były 2014-10-16 20:58:29
tylko zapomniałes napisac ze masz 15 lat do renty nic nie umiesz robic i pomiatac soba przez szwabów
nowy 2014-10-24 22:09:30
Czy pracowal ktos z was na pralni w Massing? chcialbym sie cos dowiedziec o tej pracy
ZBYSZEK 2014-10-26 09:10:47
NO I MYLISZ SIĘ .POTRAFIĘ TYLE CO TY ALE DODATKOWO POTRAFIĘ PODPISAĆ SIĘ SWOIM IMIENIEM POD TYM CO PISZĘ .A WIĘC JEDNAK WIĘCEJ
4
DAVE79 2014-10-27 10:20:46
Witam.Czy ktoś sie orientuje jak wygląda praca w pralni u nich,jakie warunki mieszkaniowe i ogólnie co o tym sądzicie
DAVE79 2014-10-27 10:31:14
Do nowy: odezwij sie do mnie na meila dave79zmk@gmail.com
jużtunierobie 2014-11-30 02:34:06
Hej Zbyszek.....nie przypominam sobie żeby ktoś z takim imieniem pracował w CPC........gdzie pracujesz..... do"były"-czyżbyś to był tym medalikarzem o imieniu na litere H????i co chwile zmieniajacy nicki????zostawcie cpc w spokoju..starają sie jak mogą,kasa sie zawsze zgadzała,prawie na czas ....czasem lekki poślizg,no ale.....ja teraz pracuje w innej firmie,nie nażekam choć wruciłbbym chętnie.....ale dwa razy do tej samej wody sie niestety nie wchodzi.....
jjjjj 2015-01-04 15:13:33
Mój mąż pracuje przez CPC w Niemczech, warunki mieszkaniowe są dobre, duży pokój z kuchnią i łazienką (kuchnia w pełni wyposazona) na 3 chłopaków. Nie narzeka. Praca jak praca, nic za darmo nie ma...co do CPC to do chwili obecnej jest ok, Pani Agnieszka zawsze jak się dzwoni to odpowie, doradzi co i jak. My nie narzekamy i tylko tyle powiem. A do reszty idiotów którzy oceniają nie tak to może najpierw należało by sie zastanowić dlaczego źle oceniacie CPC...może to przez to że ma sie dwie lewe rączki???
BEZROBOTNY 2015-01-08 20:03:21
jak tak wam dobrze to jedz do niego pani agnieszka nie powiedziała ze bedziecie doplaacac do urzedu skarbowego i ze te smieciówki do niczego sie licza a idiota to cie robil na przyczepie jak traktor jechał na wstecznym biegu
Max 2015-01-09 07:46:44
Jak sie matolem jest i nie slucha to sie pozniej placi frycowe, a na idote uwazaj bo ci jeszcze kuku moze zrobic za te krzywe teksty parchu niedouczony. Siedz w domu i nie zarawracaj nikomu(usunięte przez administratora)
PREZES KUBIK 2015-01-09 19:19:22
frycowe to ty placisz tepa strzało kuku to masz ty i twoja stara pazdzirzu takich jak ty tepaków z wielkim ryjem przerabiałem tysiace a po za tym debilu poczytaj wyzej komentarze
marcel 2015-01-16 11:45:15
miałem okazje popracowac w CPC jeszcze spzoo teraz zrobili jeszcze sp. k pracowalem w roznych rejonach Niemiec i jakos nie przypominam sobie kolegi Zbyszka. Jezeli ktos chce pracowac w w/w firmie jego wola ale ja uwazam ze straciłem wiele czasu i pieniedzy chociazby w skladkach do ZUS no i stażu pracy bo umowami zlecenia co pół roku czy umowami kontraktowymi mozna sie jedyie podetrzec Co do kasy to dopiero teraz na warunkach niemieckich zaczołem odkładać i urlopy święta i dni wolne ustawowo płatne OSOBISCIE NIE POLECAM FIRMY Z KTÓRA MOŻNA ZWIĄZAĆ SIĘ NA DŁUŻEJ
Zbyszek 2015-01-16 13:55:00
Marcel, jakos ja tez ciebie nie pamietam, musiales chyba sie nie sprawdzac ze rzucali cie po niemcach. A z tym zusem to nie wiem czego oczekujesz skoro za chwile padnie na ryj i nikt nic nie bedzie mial, takze jak jestes taki chojny to plac na biedne dzieci a nie na zlodziei w zusie. Ja teraz pracuje u nich i placa juz moje podatki w niemczech takze mam zwroty i kase na dzieci dostaje.
arek 2015-03-16 13:41:16
witam, ja nadal pracuje przez CPC( juz 2 lata), tym razem w Austrii. Nie wiem z kad ta informacja je firma pada, raczej z tego co mi wiadomo sie rozwija. Lukasz, powiem Cie tak - placa po pierszym tygodnu zaliczki, do 20- stego jest wyplata, pomagaja w kwaterach i mam kontakt z nimi w razie czego nawet w niedziele. Jezeli ktos oczekuje wiecej od pracodawcy to niech szuka dalej. Powodzenia Arek
borys 2015-03-27 12:35:37
jezeli przepracowales 12 lat na kontraktach to masz nikłe pojecie o PRACY NA KONTRAKCIE
borys 2015-03-27 12:46:04
chej "juztunierobie" nie dziwie sie ze nie robisz bo takich miernot to na peczki
Lysysyberka33 2015-03-30 14:28:54
Witam!Mam pytanie dostalem propozycje pracy z tej agencji do Dusseldorfu na wykonczenia rozmawialem z pania z biura z wroclawia wszystko wydaje sie okej tak jak w kazdej innej agencji.Mam juz za soba pare wyjazdow dwu dniowych z podobnych agencji mam pytanie czy rzeczywiscie jest u nich tak jak mowia czy to kolejne obozy pracy za robote za piec euro,bo juz sie z takimi nie raz spotkalem czy to niemcy czy to belgia nie ma znaczenia..jak ktos jest kto tam robil albo robi niech sie odezwie i napisze jak jest ile sie wychodzi na miesiac i jak sprawa z kwaterami wyglada...pozdrawiam Lysy
2
wiesiek 2015-04-07 12:04:04
Witam, Ja tam bylem w 2013 na okolo 6 miesiecy. Praca jak praca lekko nie jest, ale pod dachem i nie potrzebowalem mowic po niemiecku. Kwaterta czysta, po dwoch na pokuj. Kasa zawsze byla i to bylo najwaznejsze ze nie musialam prosic o swoje. To co zarobilem to mialem.
xyz 2015-04-16 18:06:44
Witam, orientuje się ktoś w warunkach jako pomocnik elektryka?(Austria) Trzeba mieć wykształcenie elekt., wiedzę, umiejętności wieloletnie? Czy da się przyuczyć? Czy jak jest? W Austrii to na budowach praca czy przemysł czy co?
Praca w polskich brygadach czy austriackich?
Jakie lokum? Mieszkanie, hotel czy co? Pokoje wieloosobowe?
Czy w przypadku znalezienia kwatery na własną rękę firma płaci jakiś dodatkowy ekwiwalent z tytułu nie mieszkania w firmowej kwaterze?
Częsta zmiana miejsc po Austrii czy raczej długotrwałą praca w jednym miejscu?
Dzięki za odp.
Pozdr.
jużtunie...itd 2015-05-18 00:01:41
borys....ktoś kiedyś powiedział....Nie dyskutuj z idiotą bo cie pokona doświadczeniem.....
t..... 2015-09-27 13:03:41
Jest możliwość podjęcia pracy bez znajomości języka?mam uprawnienia na Mag135 podstawowe i na cięcie palnikiem pracowałem jako szlifierz monter przez 5 lat
kojot 2015-12-11 16:25:51
zawiodlem sie na tej agencji CPC GROUP robilem przez ta agencje w niemczech prawie dwa tygodnie,ktoregos dnia dostalem oferte pracy w polsce i napisalem zeby sie ze mna skontaktowali bo chcialem zakonczyc wspolprace a nie moglem dzwonic bo nie mialem juz prawie nic na karcie.Powiedzialem pozniej ze chce za te zalegle przepracowane dni pieniadze a oni powiedzieli ze szef niemiec mi nie zaplaci chyba ze przepracuje jeszcze tydzien bo maja duzo pracy.
5
mik 2015-12-11 22:43:33
A kolega to pojechal tam na przeczekanie czy do pracy? Bo jak sie jedzie do pracy u nich to chyba nie na dwa tygodnie z tego co kojarze. Jeszcze zdziwiony, ze niemiec na niego wkur... Sambym cie wywalil za tako robote
1
kojot 2015-12-14 10:41:47
Sprostowanie na moja wczesniejsza wypowiedz na temat CPC GROUP doszlismy do porozumienia z agencją i firmą niemiecka w celu wyplacenia mojej naleznosci za wykonana prace.Dziekuje agencji za pomoc.Powodzenia.
korba 77 2015-12-24 13:32:46
witam byłem w Austrii praca bardzo dobra pieniazki na czas wszystko zapłacone należycie mieszkania bardzo dobre .pozdrowienia dla chlopakow AIGNER KISTEN
barth 2016-01-22 11:55:41
był może ktoś w pralni w bregenz ? jakie warunki i wgole ?moze ktos cos napisze
RAFI 2016-01-26 21:49:03
MAM OFERTE PRACY DO CYNKOWNI.CZY KTOS TAM BYL CZY PRACUJE PRZEZ CPC.PROSZE O OPINIE
RAFI 2016-01-27 16:49:11
mam jechac na 8lutego do cynkowni w chemnitz.nic nie wiem jak tam jest
RAFI 2016-01-28 15:29:41
czy ktos jedzie do pracy w cynkowni do niemiec w chemnitz.niech sie odezwie.
korba 77 2016-02-06 14:18:55
Witam pracowałem na stolarni u Aignera polecam dobra atmosfera fajne chłopaki z PL
Maly 2016-03-03 18:40:59
Witaj, jeśli możesz to proszę napisz konkretniej gdzie jesteś (byłeś) jako spawacz prawdopodobnie też tam jadę hehehe
Rysiek 2016-03-03 19:30:38
Ja bylem z cpc jako spawacz na bawarii 2 lata temu.Wrocilem do Polski,bo z rodzina trzeba troche w koncu pomieszkac:) a warunki ogolnie dobre. My mielismy calkiem zgrana ekipe z Pl..i tez nie bylo jakiejs wielkiej napiny na szybkosc czy limity ze strony majstrow. Jak znasz sie na swojej robocie bedziesz zadowolony :) no i placa na czas a to jak wiadomo najwazniejsze.pozdro:)
juztunierobie 2016-03-27 01:07:09
....taaaa odłożysz......300-400zycie na miech....300-400 kwatera smierdząca....ze 700stówek do kraju wyslesz...z czego rodzina wyda min.500.....a nieroby na tarnogajskiej tylko raczki zacierają..
2
sam sobie pan 2016-05-08 10:54:15
Skoro juz nie robisz to albo ci sie nie chce albo nie umiesz nic robic Takich ludzi jak ZBYSZEK osobiscie nie znam jak rowniez HEŃKA medalikarza piszesz bo chyba chcesz zeby ci ulzylo
tyrak 2016-06-21 10:28:47
musi....i w w przetwórstwie raków tez
Onnnnnn.... 2016-07-18 19:41:52
Jesli chodzi dokladnie o oferty z chwili obecnej to nie wiem czy juz sie zapoznawales z informacjami z umowy to wyglada to w skrócie tak:
-doplacasz do zusu w Polsce
-placisz podatki rowniez w niemczech
-niemcy jako kraj nie szczędzący wszelkiego rodzaju dodatków i premii daje je rowniez tobie ale dzięki CPC tobie sie nie naleza a przynajmniej nie zobaczysz ich na oczy.
-nie masz rowniez prawa o jakimkolwiek poinformowaniu pracodawcy o tym ole zarabiasz gdyz CPC daje ci 1/3 tego co daje zakład
-a zeby bylo smieszniej CPC robi cie nawet na twojej wyplacie przelewajac ci wyplate w zlotowkach a nie w euro wiec robia cie na najnizszym wlasnym bądź bankowym kursie walut a nie tyl w jakiegokolwiek kantoru.
Jedyny plus to dobre warunki zakwaterowania i to chyba wszystko na plus.
1
Jaaaa 2016-07-18 19:51:05
Patrzac na twoj jezyk i wybitne błędy nie nalezysz do osob które sa w stanie dokladnie zrozumieć przeczytany tekst a firma bedzie miala sie dobrze poniewaz zatrudnia coraz więcej takich osob jak ty i dzieki temu zarabia coraz więcej i fakt jedyny pozytywny jest taki ze waeunki mieszkaniowe sa dobre nie da sie ukryć.
Jussal 2016-07-19 07:49:47
Nie do konca sie z tym zgodze co piszesz przyjacielu bo np dodatki na dzieci placa mi w niemczech i nikt z tego problemu nie robil, chyba ze sie zapomnialo ze mozna i potem sie zale wylewa; bylem na robocie ze dostawalem wiecej niz niemiec wiec tez nie bardzo wiem gdzies ty chlopie byl, co robil bo oprocz wyplaty faktycznie w pln to nic poza sie nie zgadza co piszesz
Roki 2016-08-16 00:27:13
Uważam że na początek można wyruszyć do Niemiec z tą firmą. Wielu znajomych wyjechało z jakąś agencją a później przeskoczyli do innych firm ale już bez pośredników. niemcy mają minimalną stawkę 8,5 czyli jakieś 1450 brutto ale niemcy nie łapią sie pracy ponizej 2000 brutto. firma pośredniczaca ma od pracownika jakieś 600 brutto euro czyli zabiera kżdemu jakieś 1800 netto. Jechać popracować i do niemca. Można iść do urzędu pracy na miejscu. są oferty dla obcokrajowców. Przeskok jest duży bo dodatkowo jest 1800 które zabierał pośrednik, dodatek na dziecko koło 730 płatne święta państwowe płatne godziny nocne i nadliczbowe. rozłąkę z rodziną i często jeszcze jakieś premie i socjale wiec warto bo to czasami 3000 wiecej
1
Maciej 2016-08-16 01:17:41
dajcie znać jak tam jest w ocynkowni w chemnitz. ciekawa oferta bo blisko granicy
Hunter 2016-08-16 10:08:27
szybka analiza kolegi wskazuje, ze jest bardzo wyedukowany w realiach niemieckich. Nie wiem tylko skąd wydedukował, ze dostalby to co dostaje posrednik. Moze kolega jest posrednikiem, ktorego ktos wywalil w kosmos? Mysle, ze takich pieniedzy posrednik juz nie zarabia, wiem bo pracowalem w jednej agencji przez jakis czas i obslugiwalem kontrakt takze masz jakies stare dane. Z tego co rowniez wiem, prawo nakazuje zeby pracownicy, rowniez polscy, dostwali wszystkie dodatki, ktore wymieniles oraz ekwiwalenty. Jesli bedziesz imigrantem to dostaniesz nawet 2000 Euro i nic nie bedziesz musial robic, musisz sie tylko przepastowac zeby w tlum sie wtopic i po sprawie.
Jeszcze jedno pytanie do kolegi, jesli jestes fachowcem i chcesz naprawde dobrze zarobic to wyslis cv na priv, mam dobre oferty
emigracja 2016-10-04 18:00:18
Moim zdaniem ne ma znaczenia czy kto wraca po tygodniu czy dwóch czy po mieisacu .. To jest praca tymczasowa Ludzie czasami muszą wrócić z różnych powodów a wynagrodzenie za wykonaną pracę sie każdemu należy. Nikt tam nie jedzie na wolontariat. Każdy ma prawo żądać wplaty za to co przepracowął.
emigracja 2016-10-04 21:00:16
A jednak doczytałam pozniejsza odpwoedz ze zaplata zostala dokonana .
Co i tak uwazam nie było żadną przysługą tylko obowiakziem pracodwcy . Ale dobrze ze wsyzstko sie dobrze skonczylo .

Być moze niedługi bede miala oakzje sama sprawdzić
emigracja 2016-10-04 21:01:22
A jednak doczytałam pozniejsza odpwoedz ze zaplata zostala dokonana .
Co i tak uwazam nie było żadną przysługą tylko obowiakziem pracodwcy . Ale dobrze ze wsyzstko sie dobrze skonczylo .

Być moze niedługi bede miala oakzje sama sprawdzić
teofil 2016-10-16 22:57:31
To ta agenciunia jeszcze działa z wrocławiunia???bo nie widze ofert....a może zmienili nazwę........
ready 2016-10-16 23:13:09
Hej, ale wiecie czy wypłata jest u nich w pełni terminowa? Nie ukrywam, że chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że warunki finansowe są całkiem niezłe.
Wojtek 2016-11-15 14:47:29
avalon.madnes@gmail.com

Jeszcze z Nimi nie pracowalem, mysle czy zlozyc CV bo maja sporo wyjazdow za dobre pieniadze ale czytam o tych wyplatach w PLN, o tych brakach dodatkow itd Kij wie czy myslec ze warto czy olac, moze ktosna mejla napisac jak to naprawde jest??
Zostaw swoją opinię o CPC Group Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CPC Group Sp. z o.o.