brak logo

Poczta Polska WER

Pruszcz Gdański

Opinie o Poczta Polska WER

anonim 2010-02-18 16:37:55
Niskie stawki 1600 zł brutto, premie jeśli są to część ich zabierana jest za byle co. na niektórych działach pracowników nie traktuje się jak ludzi tylko jak roboty, ciągłe straszenie zwolnieniami. tam cały czas trwa "komuna" jeden pracuje trzech go sprawdza. Dużo sztucznych etatów obsadzonych ludzmi co "poczta uratowała im życie" ci właśnie to cwaniaczki mało robiący a najlepiej zarabiający.
3
anonim2 2010-04-18 19:39:48
to prawda w wer pruszcz gdanski ludzi traktuja jak roboty do pracy,w szczegolnosci panie kierowniczki co chodzai nic nie robia ale pensje z dodatkem funkcyjnym biora.
2
totem 2010-08-05 10:24:07
Słabe zarządzanie pracownikami, ciągłe zmiany nie wnoszą do firmy nic nowego (jedna zmiana nie zdąży się wdrożyć narzuca się kolejną). Zastraszanie zwolnieniami na porządku dziennym, praca pod dużą presją z bardzo nieuprzejmymi i opryskliwymi ludzmi. Niskie stawki, obcinane premie i dodatki. Jednym słowem - tragedia, przestrzegam wszystkich
2
Kierowca powyżej 3,5t 2012-01-06 16:46:28
Stawka na umowie o pracę to 1800zł brutto dla kierowcy powyżej 3,5t, ale z premią i dodatkami wychodzi około 2000 do 2100 na rękę- na początek. Praca jest spokojna, czasem jeździ się na dużym aucie a czasem na busie. Nowi nie dostają stałej trasy. Firma jak już ktoś pisał ma pozostałości po komunie w kwestii organizacyjnej, ale dzięki temu pensja jest adekwatna do wykonywanej pracy. Gdyby nie to, w jaki sposób czasem obchodzą się z pracownikiem to było by bardzo dobrze. Mianowicie, pod koniec roku, powiedzmy we wrześniu zatrudniają około 28 kierowców, bo idą święta, muszą wyrzucić na urlopy a paczki same się nie rozwiozą, mniejsza część czyli około 5 wie że praca jest tylko tymczasowa- do końca roku, reszta nie wie o tym, z tej części gdzie nie wiedzą zostaje około 5- 6 osób na dłużej a reszta nie dostaje przedłużonej umowy. Więc z 28 osób zostaje w pracy 5 lub 6, natomiast następne rekrutacje wciąż trwają i przychodzą nowi kierowcy, sami nie wiedzą na jak długo. Opinia na urzędach pocztowych i współpracowników nie liczy się w rozstrzyganiu losów kierowców, nie jest brana pod uwagę ilość przejechanych kilometrów i zgodność z normą. Najwięcej do powiedzenia mają dyspozytorzy "od aut" czyli jak powiedz że pali się kontrolka od oleju, albo cała choinka na desce rozdzielczej- to jest źle, mimo że w umowie jest napisane że każdą nieprawidłowość należy zgłaszać. Ważne jest wykonywanie obsługi codziennej, czyli poziom oleju i innych płynów bo komputery w autach rzadko pokazują prawdę. Najmniejszy wpływ na losy kierowców mają dyspozytorzy paczek i ekspedycji. Uważam że Ci którym uda się przejść przez okres próbny i mieć więcej szczęścia, a jeszcze więcej znajomości to będą mieli "jak u Pana Boga za piecem"
4
poczta 2014-06-20 10:39:19
pracowałam z wer-ze. i ciesze sie, że juz tam nie pracuje. Pieniądze marne a pracuje się jak mrówki. Młodym osoba nie polecam. ŻEBY W DZISIEJSZYCH CZASACH MIEĆ 1100 ZA RĘKĘ I WYŻYJ Z TEGO CAŁY MIESIĄC- OPŁAC RACHUNKI, ZATANKUJ SAMOCHÓD ITP.. UMOWA NA ROK I 1554ZŁ
1
poczta 2014-08-26 09:48:58
Jeśli pracy nie masz w swoim miejscu zamieszkania, a autobusy Ci nie pasują, to samochód musisz mieć.
I nie sam tylko sama.
Z utrzymaniem ciężko było, ale trzeba było sobie jakoś radzić.
wer łączyny warszawa 2014-10-07 11:50:47
Wnioskuję że praca na wszystkich wer-ach jest bardzo podobna. Nacisk na wydajnośc a w zamian może uśmiechnięte bużki na ścianie rodem z przedszkola. Byłe panie kontrolerki ,teraz kierowniczki,o ambicjach niemalże menagera lub dyrektora-szczególnie te młodsze,biegają po hali bez zajęcia czekając kiedy to robole na obolałych, spuchniętych nogach i potem na czole rozdzielą kontenery z paczkami i listami. W między czasie filtrują spojrzeniem czy oby ktoś ze zmęczenia nie opierał się, o odpoczynku choć na chwilę na siedząco nie ma mowy,bo ,,tu się tak pracuje'', a nie daj boże żalić się komuś obok,bo kto gada jest mało wydajny i pani kierownik nie dostanie premii. Tak,tak, za naszą wydajność gratyfikuje się kierowników, my mamy się cieszyć że teraz pracujemy, bo za chwile nie będziemy.Obowiązek ochrony zdrowia i życia pracowników -konkretnie możliwość krótkiego odpoczynku na siedząco zagwarantowany w kodeksie pracy , przy pracy stojąco-chodzącej, a praca na rozdzielni taka jest,nie jest respektowana. Panie kierowniczko-kontrolerki nie respektują prawa pracowników, traktując nas jak przedmioty bez uczuć i odczuć. Ich my robole ,choć z podobnym lub wyższym wykształceniem nie obchodzą. Liczy się ich kariera i poklask od ich przełożonych.
Praca na wer jest ciężką pracą fizyczną 12 godz. na nogach,z hierarchicznym podziałem ale nie stanowisk ale znajomków i popleczników,co w 21 wieku jest nie zrozumiałe. Przypomnę mądre przysłowie,, Z NIEWOLNIKA NIE MA PRACOWNIKA''- żadna wydajność i rozwój firmy nie nastąpi w sytuacji gdy miejsce pracy staje się obozem pracy.
5
Guziec 2014-11-01 00:57:34
Praca lżejsza od spania.
1
okno 2015-01-02 12:45:04
Nie polecam nikomu pracy na werze ,nawet jeśli nie ma nic do roboty, musisz chodzić po hali i udawać, że coś robisz,nie możesz w tym czasie usiąść i odpocząć, jak nie to przychodzi kierownik i wyrzuca cie na inny dział, kadra kierownicza to porażka, nikt nic nie wie, musisz ładować palety nawet jak nie masz uprawnień na wózki, przy 12 godzinnych zmianach zdarzało się, że odpoczywałeś przez 10 minut, jedynym plusem była regularna wypłata wynagrodzenia (za które i tak nie utrzymasz rodziny)
1
wkurw...iony 2015-01-25 09:04:42
Wiecie co mnie wkurw...ia?? Już piszę w piątek wysyłam paczkę express24 więc na chłopski rozum powinienem w sobotę ją dostać i co?? I nic dostaję w poniedziałek czyli co te 24h to fikcja rozumiem tak?? To pytam za co ja kur..wa płacę może ktoś się wypowie
janek 2015-01-27 20:40:58
co moja paczka robiła w WER Pruszczu Gd. cała dobę.poczta polska schodzi na PSY.
3
grags 2015-01-28 22:28:05
(usunięte przez administratora)mać cały dzień paczka wisi na WER Pruszcz Gd. do roboty lenie!!!!
2
Liluniaa 2015-07-20 19:11:50
Wysłałam paczkę do Gdyni ale od 16.07.2015 paczka leży w WER i nie wiadomo kiedy adresat ją dostanie.Dziś jest 20.07.2015 i sprawdzałam-paczka nadal tam leży.To nie do przyjęcia aby trzy dni robocze przetrzymywać paczkę.Kto tam kieruje pracownikami? Z tego co czytałam w opiniach to organizacja jest fatalna a ludzie są źle opłacani i wykorzystywani.
1
a co Cie to 2015-07-25 12:36:07
najwięcej ma do powiedzenia zawsze koordynator andrzejek hahaha po prostu masakra wszystko wie najlepiej a tak naprawdę to nic nie wie tylko się panoszy najlepiej codzien by spotkania robil dla kierowcow i pierdolillll raz po raz bez celu. a wtedy ludzie się dziwia ze paczki zostają nie dostarczozone kierowca to tylko człowiek majac na samochodzie np. 80 paczek sama prywate jestem ciekawy ile osob rozwiezie 100% a wiec ludzie nie miejcie pretensji do kierowcow to sa tylko ludzie a nie maszyny
kk 2015-07-27 20:36:38
szukają Pracowników ds. opracowywania ładunków - oferują umowe na okres próbny za 1900 brutto. Czy warto iść? Po 3 miesiącach dadzą wyższą pensje? Jak atmosfera na wer w pruszczu?
qwer 2015-10-10 08:01:26
Skandal! Paczka extra24 leży w wer Pruszcz przez 2 doby, piszą że nieudane doręczenie, odbiorca czeka w domu cały czas nigdzie nie wychodzi. Adres dobry dodatkowo podany nr telefonu i nic!!!! A z Pruszcza do Gdańska rzut beretem.
Siwa 2015-11-13 14:24:13
Mam jak najgorsze zdanie na temat wykonywania pracy danej firmy "WER". Otóż paczki wysyłane z USA do Gdańska w ogóle nie docierają do adresata.Giną w rozdzielni. Adresat nie otrzymuje żadnej paczki. Niedawno nadałam paczkę z Krynicy do Gdańska i do chwili obecnej nie mam żadnego awiza co się dzieje z paczką. Okazuje się, ze jest na poczcie w Gdańsku i już tydzień leży. Ostatecznie to kurier powinien ją dostarczyć do adresata.Nie wiem jakie tam osoby są zatrudniane . Brak uczciwości etc.
mimi 2016-01-12 20:24:58
Tragedia, tragedia, tragedia z przesyłaniem paczek przez pruszcz, tam wogóle chyba nie pracują.
nikt 2016-02-06 14:12:12
Nie ma ludzi
cya 2016-02-21 20:03:32
Nie rozumiem, po co pojawiają się tu wpisy klientów z zażaleniami, jak to jest strona do opinii o pracy w WER, a jak ktoś ma roszczenia, to od tego jest infolinia i reklamacje. Widząc proces przepływu przesyłki w PP, mając jakieś pojęcie o tym, jak to idzie od UP przez WER do UP, jakie to są ilości, jak ludzie potrafią źle adresować przesyłki, podają złe numery telefonów, dzwonią z pretensjami, że przecież przy składaniu zamówienia coś tam zaznaczyli, a nie wiedzą, że ten, co wysyłał, miał w dupie podanie tych informacji i Poczta nie ma na to wpływu, to aż żal strzępić języka i tłumaczyć. To nie znaczy, że nie ma też błędów, ale no błagam... Ale to też jest niejako bolączka pracowników PP, bo klient(albo nawet pracownik UP) dzwoni i oczekuje, że każdy pracownik WER odpowie mu na wszystkie pytania, a to jest tak, że my siedząc nawet w jednym biurze i pracując przy jednej usłudze, mamy zupełnie inne obowiązki i zupełnie inny zakres pracy i inną wiedzę. I nikt ze stanowiska obok nie będzie wiedział tego, co konkretnie robi ten obok. Dla mnie z jednej strony nie ma tragedii, bo pracuję w dziale, w którym nie ma najgorszych płac, trzecia umowa na czas nieokreślony i tego pilnują, o odejścia można się dogadać, ale zależy w jakim dziale. Kierownictwa jest dużo, bardzo dużo i niektórzy naprawdę niewiele wiedzą, ale są też perełki, które potrafią zaskoczyć w kadrze kierowniczej. Mimo to, Poczta, to jest taka instytucja, w której nie ma sensu reagować na zmiany, które są na porządku dziennym, nie ma sensu się stresować, bo z jednej strony i tak się tego nie zmieni, bo to za duży moloch, a z drugiej wszystko się tak zmienia, że i ta zmiana za chwilę zostanie wywrócona do góry nogami ;) To przychodzi z czasem ;) To jest firma, która szybko żyje, choć ma przestarzałe metody... i te idiotyczne księgi raportów. Zawsze mnie to bawi :) Żal jedynie, że w WER Pruszcz nie dba się o pracownika, znajomości, to jedno, a z drugiej, niestety, to można być nawet wyróżniającym się najlepszym, ale jak chce się odejść, bo nie dają podwyżki, to nie walczą o człowieka, tylko zrzucają pracę na innych w przypadku braku osoby na stanowisku, a w tym czasie trwa już rekrutacja kogoś nowego z rynku. Tego szkoda, bo moim zdaniem Poczta podcina skrzydła i odbiera motywację, choć praca bywa fajna i atmosfera też jest spoko, ludzie są moim zdaniem dość fajni! :)
1
Zdzichu 2016-03-17 08:35:59
Trzecia umowa nie będzie już na stałe.Z dniem 22 lutego zmieniły się przepisy,także na stałe będzie dopiero czwarta umowa. Zatrudnienie zazwyczaj na niepełny etat. Podstawa przy pełnym etacie 1900zł brutto. Ciężka praca fizyczna.
Olsztyndajtki 2016-03-22 23:09:11
Pracowałem 5 lat . Rzuciłem bez żalu jak bardzo wielu w zeszłym roku. Bez nadgodzin masz z dodatkiem stażowym 1550 na rękę. Teraz nawet nadgodzin nie wolno robić. Ciągle grożą zwolnieniami i zwalniają. Nie liczy się doświadczenie, ważne żeby mieć pracownika bez umowy na stałe. Mocne rotacje na wszystkich stanowiskach. Premia z członka zarządu w 2014 roku to 2 mln. złotych, premia pracownika fizycznego 400 zł. Teraz zmniejszone o jakies 60 procent dla wszystkich Praca z początku ciężka, później tylko nerwowa a stawka jak dla stażysty w biedronce. Ciągłe kontrole i skargi na wszystko i każdego. Dodatkowo śledzenie każdego pracownika w terenie za pomocą urządzeń GPS w samochodach i obowiązkowych o tego roku telefonach służbowych.
3
zdzichu45 2016-04-06 11:52:37
W WER Pruszcz Gdański pracują idioci!!! Dlaczego? Wysłałem w poniedziałek 2 paczki: 1 krajową do Krakowa, a 2. zagraniczną do Norwegii. Co się okazało? Kretyni nie znają topografii naszego kraju i przewieziono te pakunki do... Szczecina. Po jakiego wafla akurat tam tego nie wiem, bo na infolinii mnie zrzucili (zbyt duzo osób naraz dzwoniło), natomiast kobieta w okienku oczywiście nic nie wie. Paranoja normalnie jakaś w tym popapranym kraju. Pieniądze każdy chciałby kasować, ale robić to nie ma komu.
wer 2016-04-16 10:49:38
Pracowałem tam 4 lata ale po nowych zmianach zastępcy Dyrektora i jego nowej Pani Kierownik odszedłem, nie wiem co oni zamierzają ale nie da się z nimi normalnie pracowac. Doszły mnie słuchy że Pani J szybko awansuje a Pan zastępca podobno odchodzi. Współczuję tym co tam zostali może będzie tak jak dawniej bez zbędnych nacisków
2
JAGÓDKA 2016-09-03 09:12:54
Praca bardzo ciezka pod presja czasu .Kobiety dzwigaja ciezkie worki i ciagna przepelnione kontenery. Jezeli chces stracic zdrowie i g...no zarobic to zapraszam !!!!JaJagódka
5
erf 2016-09-04 20:01:13
Branża mięsna rzeczywiście jest całkiem trudna, ale przynajmniej można liczyć na to, że stabilne zatrudnienie jest dość opłącalne. Zarobki są dość wysokie.
1
Tomek 2016-11-09 13:13:57
Idiota sam jesteś widocznie skoro obrażasz ludzi pracujących tam nie znając warunków ich pracy , w większości paczki nie docierają bo połowa kodów pocztowych jest pomylona , a czasami nawet nadawca wpisze swój błędny :) to po pierwsze a po drugie przyjdź , zobacz jak się pracuje za 1600 na rękę i dopiero obrazaj innych , tu pracują też ludzie i też mogą się pomylic , maszyny zawodzą a co dopiero człowiek, zwłaszcza że tych ludzi jest tam bardzo mało albo co chwila ktoś nowy przychodzi bo ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zapi***da*** tak ciężko za tak marne grosze w dodatku sprzęt jest w opłakanym stanie , ciężkie kontenery z rozwalonymi kołami z którymi trzeba się szarpać lub wózki załadowane po 2 metry z 4 kapciami które trzeba ciągnąć samemu żeby rozdzielić paczki nie mówiąc o sprzęcie elektrycznym i systemie wewnętrznym który ciągle pada ..porażka pod względem pracy.Pozdrawiam .
2
Michał 2016-11-23 23:43:41
Pracowałem jakiś czas na ekspedycji i rzuciłem tę pracę. Dają na start 1850 brutto bez żadnych dodatków. Ciężka praca fizyczna. Przez 12 godzin dźwiganie worków, kaset wypełnionych listami, dzielenie przesyłek gabarytowych oraz ręczne wciąganie na rampę rozwalonych kontenerów wypełnionych paczkami do samochodów. Skanery do kodów kreskowych często nie działają albo się zawieszają. Kierownik operacyjny Marek S. lata w tę i z powrotem poganiając ludzi. Gdy brakuje ludzi na innych działach to cię tam wysyłają. Wykorzystywanie pracownika na każdym kroku. W okresie świątecznym, gdy jest ogromna ilość paczek ludzie biorą l4 i robisz za dwóch. Szkoda zdrowia i straconego czasu na taką pracę. Więcej zarobisz w pierwszym lepszym markecie siedząc przy kasie...
3
Zostaw swoją opinię o Poczta Polska WER - Pruszcz Gdański
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poczta Polska WER