logo zext sp z.o.o

zext sp z.o.o

Sulejówek

Opinie o zext sp z.o.o

anonim 2011-06-10 19:42:53
Aga - 2011-01-27 20:51:36

Ja złożyłam tam cv pół roku temu, do dzisiaj bez odpowiedzi...

od kiedy na CV pracodawca ma obowiązek odpowiadać???
Rafał 2011-06-14 16:17:04
Witam,
Ja byłem ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie aplikując na stanowisko PH i mimo, że się nie zakwalifikowałem do trzeciego ostatecznego etapu to bardzo miło wspominam rozmowę z dyrektorem. Fakt dyrektor jest wymagający, ale dokładnie jest w stanie określić swoje oczekiwania, a nawet jak to powiedział na początku "naprowadzić na ten dobry tor" Co do wynagrodzenia to nie wiem jak jest w praktyce, ale system premiowy przedstawiony na spotkaniu czyli; podstawa - premia miesięczna - premia kwartalna jest jak najbardziej motywujący dla PH i podobne miałem w poprzednich firmach. Pozdrawiam
anonim 2013-06-19 19:34:06
Hej, na stronie zext klikam na ogłoszenie Specjalista ds. Sprzedaży, a otwiera się Regionalny Przedstawiciel Handlowy, to to samo?
1
muniek 2014-03-12 18:41:33
anonimie, teraz na www zexta jest tylko oferta regionalnego ph, nie ma żadnego specjalisty ds. sprzedaży..
dżuma 2014-03-14 18:33:45
po za tym to chyba rzeczywiście to samo. Przynajmniej jeśli chodzi o zakres obowiązków w zextcie sp. z. o.o
nick 2014-08-05 19:53:15
spoko
Buba 2014-11-08 14:54:23
Nie polecam, duży przemiał pracowników o czymś znaczy...
sprzedawca kosmosu 2014-12-13 15:05:05
a nadal jest aktualne to żeszukają regionalnego ph? bardzo by mnie takie stanowisko interesowało więc jakie trzeba spełnić wymagania pod względem wykształcenia i doświadczenia oraz jakie spełnić wymogi jako osoba żeby takie stanowisko otrzymać? przede wszystkim jednak liczy się kasa więc ile netto i prowizji się tam wysysa miesięcznie?
były pracownik 2014-12-13 17:54:08
Przemian był jest i będzie dopoki. Musieli by się właściciele zmienić w tej firmie by cokolwiek się zmieniło. ...
1
były pracownik 2014-12-13 17:57:48
sorry, ale z telefonu pisalem.
Przemiał był jest i będzie. musieli by sie właściciele zmienić w tej firmie by cokolwiek się zmieniło...
1
były 2015-04-21 10:31:27
widzę ze negatywne opinie są usunięte.
Ogólnie firma do d...
Dyrektor Misiek to gamoń.
Mi kasy nie odaał za całe paliwo a za wypłatą czekałem pół roku.
Firma beznadziejna
niee polecam.Dyro odpuść te piękne wpisy
były 2015-08-30 22:15:08
Dla wszystkich którzy się zastanawiają. Na PLUS:
1.możliwość używania samochodu służbowego.
2.wypłata na czas. I to by było na tyle dobrego moim zdaniem.
Na MINUS:
1.duża rotacja - zwalnia bez powodu w każdym okresie zatrudnienia
2.kiepskie wynagrodzenie, premia tylko w teorii wygląda fajnie a jak co do czego to jest zabierana za co się tylko da
3.wysokie plany - a jak się już nawet zbliżysz to w następnym miesiącu będzie wyższy i tak w koło macieju.
4.ciężko o dobrą sprzedaż gdyż na rynku jest zła opinia
5.zatrudnienie na własną działalność
6.nękanie przez "górę" - ile zrobisz obrotu? dlaczego tak mało? musi być więcej! psycha musi być naprawdę mocna. A jak masz fajny "temat" na obrót to centrala ci go przyblokuje, bo nie będzie sobie czyścić magazynu. PARODIA.
7. ... szkoda gadać, bo można by tak bez końca.
Moim zdaniem, iść można, ale od razu należy szukać nowej roboty, gdyż tu długo miejsca się nie zagrzeje.
POWODZENIA
1
kiepur 2015-08-30 22:28:02
negatywy są usunięte, a było ich sporo, więc już powinno wam dać do myślenia
nicek 2015-09-24 19:35:58
zatrudniają na własną działalność. Ludzie cały czas się zmieniają. Rotacja jest bardzo duża, albo sami odchodzą albo zwalniają. Proponuję zasięgnąć opinii przed zatrudnieniem w hurtowniach. Na pewno powiedzą szczerze, że nie warto wchodzić w bagno.
1
moczarek 2015-09-25 02:54:51
mobing - odradzam. A wiem co mówie
1
trekko 2015-09-25 02:58:29
firma się nie rozwija. Ludzie poodchodzili, pootwierali własne firmy konkurencyjne i przerośli ich. Dziadowina jednym słowem
1
polo 2015-09-25 19:43:31
nie polecam. czepiają się o wszystko
2
mikoś 2015-10-07 21:59:35
nawet ksiegowa poleciala. Brak slow to ten dyro robi z tej firmy. zwalnia zatrudnia nowych. a o dobrego pracownika trzeba dbac. nowym sie zejdzie zanim beda tacy dobrzy jak starzy
2
melania 2015-11-13 01:13:53
tam się ludzi zwalnia bez powodu i bez ostrzeżenia. W ostatnim czasie z firmą pożegnało się trzy osoby.
powody zwolnień? Od humoru na dany dzień dyrektora, który za czasów swoich rządów (3 lata) zwolnił już pewnie ze 20ludzi, przy czym warto zauważyć, że cała firma liczy może z 15. Obecnie na całą Polskę jest tylko trzech handlowców. Czyli jeździsz od rana do nocy, potem jeszcze robota przed kompem,jakieś dziwne raporty, premia nieosiągalna i własna działalność - nie polecam.
Ten kto pisał, że się firma rozwija.... nie rozwinie ten wątek haha...:)
1
mempsik 2015-12-04 23:18:05
dyrektor tak nazwalniał ludzi, że wreszcie sam musiał się pożegnać z posadą. Ciekawe jaką teraz firmę wykończy?
1
heloo 2015-12-13 02:00:00
odpuść sobie, ten typ tak ma, ze zwalnia z dnia na dzień. Jednego dnia jesteś chwalony, bo jesteś taki dobry, a drugiego dnia się żegnasz niestety. Takie są tam realia.
trolololololo 2016-01-09 17:25:02
To nie tylko wina dyrektora. Babka która prowadzi firmę jak sobie coś ubzdura to wydaje rozkaz i zwalnia człowieka. Nieważne czy byłeś dobrym pracownikiem czy nie, jeśli jesteś zatrudniony na umowę zlecenie to nie podadzą Ci przyczyny zwolnienia jak ktoś jest zatrudniony na umowę o pracę to podają żenujące powody dla których kogoś zwolnili np. że kurs dolara jest za wysoki i firma musi oszczędzać... a za miesiąc dają ogłoszenie o pracę i szukają nowej osoby na to stanowisko. Księgową zwolnili i nawiązali współpracę z firmą zewnętrzną wszystko w celu oszczędności... ŻENADA !!!
trololllooolo 2016-01-11 20:30:03
Nie ma co zadawać pytań bo pozytywne komentarze są napisane przez właścicieli :D to chyba o czymś świadczy ... z tego co mi wiadomo to wypłaty są wypłacane z opóźnieniem i właściciele sporo obcinają z premii pracowników za ponoć źle wykonaną pracę, ale właściciele już nie pomyślą o tym żeby pracownicy mogli wykonać dobrze swoją pracę muszą mieć stworzone do tego warunki... oferty się już nie pojawiają bo nikt tu nie chce pracować :D
Komunista 2016-02-14 22:58:01
właśnie sprawdziłem czy otrzymałem wypłatę i okazało się że firma Zext ukradła mi pieniądze !!! Nie wypłacili całej wypłaty !!! to jest skandal !!! Jak nie otrzymam należnych mi pieniędzy sprawę kieruję do Państwowej Inspekcji Pracy !!!
3
Komunista 2016-02-15 23:17:12
Tak się traktuje pracowników: napisałem wczoraj prawdziwą opinię o tym, że nie wypłacili mi pieniędzy a dziś mnie zwolnili z pracy :) tak się traktuje pracowników którzy mówią prawdę !!!
1
Byly pracownik 2016-02-17 21:07:03
Komunista , pewnie zle spojrzales na ktoregos z kotow na magazynie i pani prezes uwalila premie
1
były handlowiec 2016-03-03 10:55:40
Nie wiem czy Dyro za czasów którego ja pracowałem jeszcze jest.
Było to chyba w 2010 lib 2011r. Koles był pedałem.
Przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Lubi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] handlowców.
A szefowa lubiła tego Gogusia dyra. Dyro się pochwalił ze jest tu niezastąpiony.
Ze zakręcie właścicielkę i tez ja wydyma. Ogólnie frajerska firma.
Pracowałem na działalności. Za kasa czekałem pół roku za paliwo i pensja.
Zapłacili jak postraazylem dyrektora.
Nie polecam. Niech sami zaczną jeździć po klientach za 1.5tys
Były Pracownik 2016-03-21 13:35:06
A od kogo słyszałeś? Albo kazali Ci to napisać albo nie masz pojęcia o czym piszesz. Kasa w postaci miernej podstawy i owszem jest wypłacana zazwyczaj ok 10, ale i tak zdarzają sie poślizgi. A premia jest wypłacana z kilkumiesięcznym nawet poślizgiem. Pogadaj z przedstawicielami ile czasu czekają na premie. Jeżeli chodzi o traktowanie pracownika i płacenie to w tej firmie to jest tragedia
Były Pracownik 2016-03-21 13:35:10
A od kogo słyszałeś? Albo kazali Ci to napisać albo nie masz pojęcia o czym piszesz. Kasa w postaci miernej podstawy i owszem jest wypłacana zazwyczaj ok 10, ale i tak zdarzają sie poślizgi. A premia jest wypłacana z kilkumiesięcznym nawet poślizgiem. Pogadaj z przedstawicielami ile czasu czekają na premie. Jeżeli chodzi o traktowanie pracownika i płacenie to w tej firmie to jest tragedia
Komunista 2016-03-30 23:24:48
tosik, ja nie wiem skąd ty się urwałeś, jesteś osobą podstawiona przez zarząd albo ten komentarz jest napisany przez kogoś z zarządu aby polepszyć opinie na tym portalu. Nie mam problemu z rozróżnieniem kwoty brutto od kwoty netto. Wypłaty nie są wypłacane na czas a o premiach juz nie wspomnę... nie są wypłacane na czas i są mocno obcinane przez właścicieli. Jak mnie z firmy zwolnili w połowie lutego to do dziś mi nie wypłacili premii za styczeń luty i jednej dniówki za styczeń. Wypłatę za luty dostałem dwa tygodnie później niż reszta pracowników. Właścicielka firmy Jolanta Zając postanowiła że nie będzie wypłacać mi należnych pieniędzy, dopiero po wymianie około 15 maili z obecnym Dyrektorem firmy Panem Rafałem Peczką dostałem pieniądze. To chyba o czymś świadczy jak są tam traktowani pracownicy... Ci co pracują dostali wypłatę a mnie jak zwolnili nie chcieli wypłacić pieniędzy, pewnie myśleli że o tym zapomnę. Niestety do dzisiejszego dnia Firma Zext nie wypłaciła mi wszystkich pieniędzy. Sprawę skieruję do Pipu aby odpowiednie instytucje sprawdziły działanie firmy w kwestii wypłat a przy okazji podczas kontroli wyjdzie wiele nieprawidłowości oraz BHP'owcy zobaczą w w jakich warunkach muszą pracować ludzie którzy codziennie sa narażeni na wypadek w pracy wynikający z braku przestrzegania zasad BHP w firmie Zext. Nie dość że ludzie wykonują ciężką pracę fizyczną to sa traktowani bardzo źle ( tutaj użył bym zdecydowanie mocniejszego stwierdzenia) i zarabiają grosze i nie wypłacają wszystkich należnych pieniędzy. Zero szacunku dla pracowników. Człowiek na stanowisku kierowniczym ( piszę teraz o Kierowniku magazynu który mnie zwolnił) bez pojęcia i doświadczenia na takim stanowisku i bardzo źle traktujący swoich podwładnych i wielokrotnie oszukujący swoich pracowników ( coś z tobą ustala a komu innemu inaczej przedstawia dana sytuacje) po kilku miesiącach już sam się gubił czasami w kłamstwach moje słowa bez problemu poprą inni pracownicy. Dużo o firmie Zext moga napisać przedstawicie handlowi obecni lub byli, oczywiście to nie będą pozytywne opinie, oni również byli mocno wykorzystywani... mieli tez do realizacji budżet z kosmosu no ale o tym musi sie wypowiedzieć handlowiec ja tylko napisałem to co mi mówili. Co do atmosfery i ludzi firmie Zext to jedyny pozytyw ( no pomijając dwie osoby które strzelały z ucha). Osoby które chcą się zatrudnić firmie Zext to odradzam no chyba że na miesiąc dwa i w tym czasie szukać czegoś innego bo jak będziesz potrzebny to będą mili dla Ciebie będą prosić o to żebyś został dłużej albo przyszedł do roboty w sobotę a jak nie będziesz potrzebny to wyrzucą z Roboty bez skrupułów ... No i to byłoby tyle.
2
Byly Pracownik 2016-03-31 22:41:27
Zgadzam się z poprzednim komentarzem. Pracowałam w tej firmie i nie mam z nią związanych pozytywnych doświadczeń. O wypłatach i wszystkich przelewach decyduje Pani Jolanta, która jest osobą bardzo specyficzną i nawet księgowa nigdy nie wiedziała komu i kiedy zostaną puszczone przelewy. Firma nie kieruje się żadnymi standardami i wiem, że co miesiąc 10-go i 20-go, dyrektor i księgowa zawsze mieli duży stres bo nie wiedzieli czy wyjdą w terminie pensje i czy zostaną wypałacone premie. Poprzedni dyrektor i księgowa często walczyli z zarządem o terminowe wypłacanie pensji i premii i różnie bywało. Terminowe wypłacanie pensji i premii pogorszyło się znacznie jak została zwolniona pani Mariola i odszedł poprzedni dyrektor. Nie polecam tej firmy
1
KS 2016-04-01 08:48:21
Jedna z gorszych firm w której pracowałem. Ale czego można się spodziewać jeżeli właścicielka wpada do firmy co kilka dni na max parę godzin a jej syn spędza w firmie góra dwie godziny dziennie.A przypomnę, że pan Prezes odpowiada za towar. Za każdą decyzją trzeba czekać w nieskończoność, nie wspominając, że osoba odpowiadająca za zamawianie towru nie ma pojęcia o branży w której się porusza. Najlepsze jest to, że nowy Dyrektor jest z branży AGD :). Nikt go w branży nie zna . To jak może być dobrze????
3
trolollloooloo 2016-04-01 17:06:47
A kolega Maciek jak dugo pracuje w tej okej firmie ?
Maciek_oszukuje 2016-04-02 13:58:16
Komentarz Maćka napisał ktoś z zarządu albo Maciek jest nowym pracownikiem i chce się podlizać nowemu pracodawcy :)
2000 zł 2016-04-02 14:05:19
A właścicielom Zexta dziwię się że nie wykupią na portalu gowork.pl pakietu za 2000zł i staliby się administratorami tego forum i mogliby kasować "niewygodne" komentarze :) jakiś człowiek co strzela z ucha w firmie Zext jak czyta ten komentarz będzie miał możliwość w poniedziałek wykazać się przed zarządem i przedstawić ten pomysł :)
2001 2016-04-03 19:56:34
to nic nie zmieni. jest bardzo duzo portali gdzie mozna publikowac swoje opinie na temat firmy
Hehe 2016-04-04 11:52:10
Hehe
Lama 2016-04-04 11:54:50
Maciek pracuje tu od 4 lat. Gdzie sie ukrywasz? Jeszcze Cie nie widzialem O.o
Żaba 2016-04-04 17:50:59
Czasami przehodzę obok tej firmy, fajne autka stojom tam ,czym ta firma sie zajmóje? Hyba ludzie tam durzo muszom zarabiać ,ze ich stać. Myślalam czy by nie zatrudnić sie tam, słyszałam rorzne opinje o tej firmie niestety fszystkie negatywne morze sobie jednak daruje?
PS. Ludzie pomuszcie usunęli mi konto na NK !!!!!!!!!!!!!!!! JAK JE ODSYSKAC MIAŁAM TAM DUSZO ZNAJOMYH???!!
trolollloooloo 2016-04-06 16:40:52
Oferty pracy ukazują się, ale są ukryte, bez wskazania firmy. Za nowego dyrektora ze starych PH zostal tylko jeden na 6 czy 7. Zarobki to najnizsza krajowa i premia ktorej nie zobaczysz bo albo nie będziesz mógł zrealizować plan z powodu braków asortymentowych bo prezesunio nie zamówił towaru albo uwali Ci premie dyro lub prezesowa
3
a kogo to obchodzi 2016-05-09 21:53:55
Podczas mojej pracy wszystkie pensje były wypłacane w terminie (najpóźniej 12 dni miesiąca) z premiami bywa różnie. Ale fakt jest jeden wieszamy psy na firmie, która na część negatywnych komentarzy sobie zasłużyła, na część nie, ale dla wielu np. handlowców (zatrudnionych bez znajomości branży) praca w tej firmie otworzyła możliwość rozwoju i kolejnych ofert. Zostanie pracownikiem tej firmy nie jest bardzo trudne, a ale otwiera dalsze drzwi w branży elektrycznej w myśl zasady "poradziłeś sobie w tej firmie przez dłuższy czas, to w innych też sobie poradzisz"
Podsumowując - chcesz zbudować CV handlowca w branży elektro-technicznej. Spróbuj.
ha ha 2016-06-26 18:33:50
buuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhaaaaaaa
ha ha ha 2016-06-29 10:44:17
pewnie prezes pisal wtedy kiedy znalazl chwilunie od ciezkiej pracy
1
ha ha ha ha 2016-07-22 22:29:55
Albercik produkt na pewno jest dobry bo to rodzinna firma zwłaszcza że produkt jest sprowadzany z Chin :D a wiadomo jakie tam produkują sprzęty ...
Alberto 2016-08-17 10:37:30
Bear, wszyscy znają ale nie są to produkty zexta :)
P.P 2016-10-17 20:37:06
Witam. Miesiąc temu pracowałem w firmie ZEXT prawie 3 tygodnie. Mogę powiedzieć tylko o pracownikach firmy bo o zarobkach każdemu inna kwota odpowiada. Pracownicy oraz sam kierownik są świetnymi ludźmi, praca z nimi to była czysta przyjemność dla mnie. Dla osoby młodej, która jest otwarta i lubi kontakt z ludźmi polecam.
Info 2016-10-18 13:32:03
Witam możne ktoś z obecnych lub byłych PH udzielił by informacji na tema pracy w tej firmie jako PH. Interesuje mnie,jaki teren ma Ph czy jedno czy kilka woj.czy jest określona ilość wizyt dziennie ,czy są km.prywatne , jaka podstawa,czy jest wsparcie od przelotnych,czy realne targety,bo widzę ze opinie sa rożne. Proszę i wiarygodne info..ew. na tomaszzacharczuk@wp.pl
jurek 2016-10-27 13:22:08
Proszę o kontakt e sprawie psa
bla 2016-10-28 07:53:29
chyba kota
Firma tragedia 2016-12-08 21:23:30
Brawo, usuwajcie niewygodne komentarze. Z taką firmą i taką kadrą zarządzającą sprzedażą NIKOMU NIE POLECAM !!!! DNO !!!! Jeżeli będziecie usuwać niewygodne komentarze to zamieszczę na innych opiniodawczych stronach. Pana wielce kierownika Grzegorza F. (nieudacznik życiowy) serdecznie pozdrawiam .
Zostaw swoją opinię o zext sp z.o.o - Sulejówek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zext sp z.o.o