brak logo

Zakłady Mechaniczne "Tarnów" S.A.

Tarnów

Opinie o Zakłady Mechaniczne "Tarnów" S.A.

miaeer 2016-10-04 13:59
Mistrzowie na WUP od spawania to totalni idioci którzy nie mają pojęcia o spawaniu ani ogólnie o niczym. Przyjęci pewnie po znajomościach jak większość kadr kierowniczych. Kierownictwo nie ma pojęcia co się dzieje na produkcji ponieważ żyją w innej rzeczywistości. Kadra kierownicza nie potrafi zorganizować pracy a później mają pretensje o to że ktoś siedzi i nic nie robi. Ludzie za takie pieniądze nie będą sobie sami organizowali pracy! Od tego są mistrzowie i za to mają płacone. Prace wysyłane w kooperacje zamiast wykonywać je na zakładzie. Dziwie się że jeszcze tan zakład funkcjonuje. Nie polecam nikomu kto posiada jakiekolwiek doświadczenie w spawaniu bądź w montowaniu. A poza tym nie szanuje się w ogóle pracowników którzy pracują tam od x lat. Po prostu szkoda słów !
14
Janas 2016-10-07 13:30
Czyli nie polecacie pracy dla kogoś z 3 letnim doświadczeniem na cnc?
perspektywy 2016-10-10 12:36
To co napisał @miaeer to jest niestety prawda...teraz doszedł jeszcze nepotyzm i zatrudnianie na wielką skalę rodzin i kolesi. Starsza kadra jest podirytowana tym faktem, że młodzi zieloni pracownicy dostają znacznie większe pieniądze niż oni sami. Dodatkowo dochodzi ten kompletny brak organizacji, no ale czego się spodziewać patrząc na obsadę zarządu, nowej Dyrekcji oraz Kierowników i mistrzów...
brak słów...
2
perspektywy 2016-10-10 12:36
To co napisał @miaeer to jest niestety prawda...teraz doszedł jeszcze nepotyzm i zatrudnianie na wielką skalę rodzin i kolesi. Starsza kadra jest podirytowana tym faktem, że młodzi zieloni pracownicy dostają znacznie większe pieniądze niż oni sami. Dodatkowo dochodzi ten kompletny brak organizacji, no ale czego się spodziewać patrząc na obsadę zarządu, nowej Dyrekcji oraz Kierowników i mistrzów...
brak słów...
7
cśśśś 2016-10-10 16:24
No ale skoro nie pojawiają się żadne oferty pracy, to atmosfera jaka aktualnie panuje jak i relacje z zarządem sprawiają, że lepiej się wypełnia obowiązki pracownicze. A benefity socjalne są? Dziękuję
Prac. 2016-10-25 21:22
starsza kadra to tylko fucy i nazeka i zle i niedobrze i oni tylko dobrze .a sami bledy robia i dobrze jest kazdy zly tylko oni cacy
8
XXX 2016-11-13 23:41
nie chodzi o błędy bo błędy każdy popełnia tylko chodzi o wysługę lat i zarobki. Jeśli ktoś pracuje bardzo długo w zakładzie to powinien zarobić w miarę a nie mieć mniejszą stawkę niż młodzi co są nowo przyjęci.
do "Janas" absolutnie nie wybieraj się tam pracować . Będziesz pracował za marnotę a na koniec cię zwolnią. Potraktują cię jak szmatę do podłogi. Zarząd kierownicy i mistrzowie nie mają Honoru Niestety. Są tylko po to żeby statystyki podnieś. Gdyby nie państwo dotowało ten zakład to by już dawno wszystko pierdolnęło.
5
Kjhg 2016-11-18 19:18
Panowie ale teraz jest i tak lepiej niz naprzyklad rok temu .mistrzowie i kierownicy nowi i dużo lepdi i madrzejsi jak byli wczesniej ..
1
asdfuafkk 2016-11-20 00:07
Jeszcze więcej przyjętych po znajomościach. Popieram to co napisał ktoś wcześniej nie ma sense praca w takiej firmie. Nawet bezrobocie powinno zamknąć możliwość aby ZMT mogło szukać tam pracowników.
Do "Kjhg" Kogo przyjęli lepszego ? Chyba są ale jeszcze gorsi... A zarobki to takie że wstyd się przyznawać ...
5
Ej Borzenko 2016-11-25 18:02
Widzie ze ktos bardzo zazdrosny ze przyjmuja..jehehe.ludzie roboty wystarczy dla wszystkich niebujcie sie ......dlaczego maja zabronic przyjmowac????jak kros chce sie przyjac to jego sprawa .jak mu tylko pasuje.
kxdtdxtd 2016-11-26 00:01
do "Ej Borzenko" nikt nie jest zazdrosny o to że przyjmują, źle zrozumiałeś. Chodzi o to że zwalniają innych żeby przyjąć swoich. Goście po znajomościach zarabiają dużo więcej niż inni. Uważasz że to jest sprawiedliwe ? że ktoś, kto zna się na pracy zostaje zwolniony bo coś tam ? a inni zostają przyjęci a nawet nie umieją młotka w ręce trzymać ? Uważasz że 2350 Brutto czyli 1650 Netto to jest godna wypłata ? W jakim ty człowieku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecie żyjesz ? Chcesz być wykorzystywany ?
Napierdalacie na prywatne firmy, ale jak właściciel Was zauważy, że umiecie cokolwiek dobrze zrobić to was doceni, a na ZMT co się dzieje ? Wszystkich traktuje się na sztukę , czyli jest albo przyjdzie ktoś z bezrobocia. A ludzi z doświadczeniem traktuje się jak ostatnie ścierwo. Myślisz że wymyśliłem to wszystko?
Z takim podejściem ta firma nigdy nie wejdzie na głęboką wodę. Następna sprawa po co przyjmować kilku mistrzów na wydział, którzy są od plątania się i wkurwiania ludzi ? pytam się po co ? Marnowanie etatu wartego pewnie z 4500 Brutto, ale oczywiście trzeba stworzyć puste stanowisko dla znajomego żeby zarabiał KURWA MAĆ. W Większości ci mistrzowie są debilami i tępakami, którzy wychowali się gdzieś w latach komunizmu albo zwolnili ich z innych firm. Zbieranina chamstwa i prostactwa! Oczywiście nie wszyscy bo są i tacy co i trzeba z nich przykład brać.
Gdzie są czasy świetności ZMT ?
Hańbicie Honor Dawnego ZMT !!! Czy nie jest Wam wstyd ? Na ostatnie pytanie nigdy nie dostanę odpowiedzi.
Dziękuję to wszystko!!!
4
zainteresowany 2016-11-26 14:17
A ja sie dowiedziałem ,że jest teraz duzo przyjęc do pracy w Zakładach Mechanicznych na rózne stanowiska po kilka czy nawet kilkanaście osób na dane stanowisko.Na stronie internetowej Urzędu pracy ogłoszenia widnieją nawet.W sumie to chyba z kilkadziesiat osób chcą przyjąć.Jedynie swoich ludzi,po znajomości,z polecenia,tak jak tu piszecie i w dodatku kosztem innych pracowników których się zwolni a na ich miejsce przyjmie nowych???Nie wiem czy jest sens sobie zawracać głowę w ogóle jak nie mam tych 'pleców"...?
1
Pracujący w Polskiej firmie ptywatnej 2016-11-26 15:03
Piszecie , że zarabia się mało w ZM.
W firmach prywatnych jest to samo. Wrócilem po latach z kraju w europie, gdzoe zdobywasz kwalifikacje i jak umiesz coś zrobic , wykonać w terminie dostrzegają cie. Masz co roku pare......
więcej. A tuasz w kaźdej prywatnej podstawową i jak cos umiesz i robisz dobrze, to ci to każą robić szybciej. Poniewaz firma ma na to np. Tydzień ale ty to możesz zrobić w dwa dni. Dostajesz te same pieniądze.
Wiec o czym tu mowa.....!!!!!
Czy panstwowa instytucja czy firma prywatna .
Nic tu się nie zmieniło.
6
Marek 2016-11-28 13:15
Czy wie ktoś jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko konstruktora?
4
Nx 2017-01-13 17:48
Może ktoś dać znać ile zarabia ustawiasz/operator na numerycznych maszynach. 6 lat doświadczenia w zawodzie.
mlody 2017-01-14 16:50
Dno chaaos marne zarobki, dobre zarobki tylko po lini kumoterstwa, układy.
Jeśli jesteś przyjęty normalnie a nie po znajomościach to tyrasz jak wół za marne grosze. Zero perspektyw dla ludzi młodych i zero jakichkolwiek podwyżek.
Młodym ludziom nie polecam lepiej jechać zagranicę, albo znaleść sobie pracę w prywatnej firmie która dobrze prosperuje to zarobicie więcej niż tutaj.
Nie polecam rekrutacji w zmt na stanowisko operatora maszyn, elektromontera, spawacza, konstruktora, ślusarza ponieważ w tych zawodach już w polskich prywatnych firmach zarobicie więcej jeśli się dobrze znacie na fachu!!!
5
Ej Borzenko 2017-01-22 17:15
Ale ty tam pracujesz .ale innym odradzasz?
mlody 2017-01-23 17:08
Ej Borzenko obecnie już tam nie pracuje, i niczego nikomu nie odradzam, ponieważ każdy ma wolny wybór gdzie i za ile chce pracować !!!
miaeer 2017-01-25 21:54
do "mlody"
Popieram to co mówisz, tylko dodam że na ZMT jest jeszcze gorzej niż w prywatnej firmie. Nie ma szacunku do ludzi żadnego. Czy fachowiec czy nowicjusz jest jednakowo traktowany. Minister Obrony nie miał pojęcia jaki gnój panuje na zakładzie. Zarobki takie marne że normalnie WSTYD!!! Jeszcze do tego mistrzowie i kierownicy to są ludzie pozwalniani z innych zakładów w których się nie sprawdzili !!! heheheheheheh . Pracowałem w różnych zakładach ale nigdy nie widziałem takiego gnoju !!!
A ty Ej Borzenko coś za dużo dopierdalasz się do ludzi ! Czytałem całe forum i masz zawsze coś do powiedzenia . Może jesteś jednym z kumotrów ? Może powiesz ile zarabiasz na miesiąc co ? Może [usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi ? No napisz prawdę !!!
Młody dobrze napisał nikt nikomu nie odradza pracy w takim zakładzie. My mamy taką opinie i nikt nam nie zabroni pisać PRAWDY.
I jeszcze jedno, też już nie pracuję na ZMT. Jedyne czego szkoda to czasu zmarnowanego w ZMT !!!!!!!
3
pracownik_zmt 2017-01-26 14:48
Dziwne rzeczy piszecie. Pracuję w ZMT i nie jestem zatrudniony z kumoterstwa.

Takich obelg nawet w rozmowach z pracownikami nie słyszałem jakie tutaj wypisujecie.

Popieram wypowiedź że każdy ma swoje zdanie. Ale czy nie jesteśmy ludźmi dorosłymi - nie uważacie że pewna kultura wypowiedzi obowiązuje.

Takimi wypowiedziami pokazujecie jakimi jesteście ludźmi i bardziej to źle świadczy o Was a nie o Firmie.

Co do zarobków jak w każdej firmie są zróżnicowane ale tutaj z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć bo rozmawiam z pracownikami że za starania w Firmie są doceniani. A zarobki dużo się zmieniły w porównaniu do ubiegłych lat. A nowy Prezes jest bardziej otwarty do ludzi i nie słychać nigdy - idź bo nie mam czasu. Zawsze do każdego się uśmiechnie i poda rękę na przywitanie.

Czytając Wasze wypowiedzi to tak jakbym czytał jakiegoś brukowca gdzie wypisują informacje nie poparte żadnymi dowodami.

Wiadome jest również że są osoby, którym coś może nie odpowiadać - że spodziewał się więcej wynagrodzenia a mniej pracy. Jeden z przełożonych może być bardziej wymagający od drugiego - ale czy nie jesteśmy ludźmi i jeśli kierownik czy brygadzista widzi że pracownicy olewają jego polecenia to nie ma prawa wyrazić swojego zdania?

Pracuję tutaj już od dobrych kilku lat - miałem jeszcze wcześniej inne zatrudnienia ale nigdzie nie miałem dobrze jak tutaj - i nie chodzi mi wcale o finanse ale o atmosferę panującą.

Wiadome że czasem są jakieś starcia słowne ale jeśli z pełną kulturą odpowiada się a przede wszystkim szczerze to i ludzie wtedy mają szacunek do takiego człowieka
3
Operator 2017-01-26 15:41
Dokładnie to co napisal kolega wyzej. Tez pracuje tu kilka lat. Jest mi bardzo dobrze. Oczywiscie od przejecia wladzy przez nowego prezesa zaczelo sie robic jeszcze lepiej. Wreszcie ktos nas traktuje jak ludzi i z nami rozmawia i pyta o zdanie. Zarabiam o wiele lepiej i uwazam ze jest to godziwe wynagrodzenie. Docenia sie tu takze wyrozniajacych sie pracownikow. Jak najbardziej na plus. Oczywoscie pisze jak jest na moim wydziale, nie wiem jak jest gdzie indziej. Nie spotkalem sie tez zeby kogokolwiek zwolnili bez powodu (pomijam ludzi olewajacych prace i pijacych alkohol w pracy). I prosze zeby wypowiadali sie tu ludzie ktorzy znaja sprawe na biezaco a nie sprzed nastu lat....

Pozdrawiam
4
ukm 2017-01-31 22:23
Do kolegów wyżej
Tak na pewno ! Tylko myślicie że ludzie sobie z głowy wzięli to co napisali ? Widocznie mieli złe doświadczenie z ZMT . Na pewno nie napisali kłamstw. Owszem wszędzie dziś zwalniają za olewanie pracy czy za picie alkoholu , lecz niestety spotkałem się że w ZMT ludzie dostawali wypowiedzenie za nic o tak od ręki. Jeśli nie ma się umowy na czas nieokreślony to pracodawca nie musi podawać przyczyny zwolnienia, więc w takim przypadku przyczyna jest jedna - niezgoda pomiędzy kierownikami i mistrzami a pracownikami. A skoro taka atmosfera panuje to znaczy że kierownictwo jest nieodpowiednie!!! Może wam jest dobrze na waszych stanowiskach, nie mnie to oceniać. Nikt tu nie pisze opinie sprzed nastu lat tylko co najwyżej z przełomu kiedy była zmiana Prezesów.
3
pracownik_zmt 2017-02-01 08:05
do ukm

Każdy ma swoje zdanie jednak w tych komentarz widać jednoznacznie że jest to celowane do wszystkich i że wszyscy w Firmie mają źle.

Mówisz też o osobach, które dostały wypowiedzenie za nic - nie ma takiej nawet podstawy prawnej więc jeśli ktoś Ci takie informacje przekazał to powiedział nieprawdę. A jeśli tak było to czemu nie poszli do sądu pracy.

Też piszecie że ludzie tak mówią, z ludźmi tak robią ale nie podaliście ilości.

Ilu jest takich pracowników ? 2,3,5? na zakład, który w chwili obecnej zatrudnia ok 800 osób?

I pytanie może zadane w pustkę i też nie do Was?
Dlaczego po prostu się nie zwolnią jak mają taką krzywdę na ZMT?

Prosta piłka - nie odpowiada mi praca i mam dowody na szkalowanie czy też mobbing zwalniam się i idę do sądu pracy.
1
ukm 2017-02-03 23:10
Pracodawca przy wypowiedzeniu umowy o pracę na czas OKREŚLONY nie ma obowiązku podania przyczyny uzasadniającej wypowiedzenie. Potwierdza to brzmienie art. 45 i 30 § 4 k.p. (w oświadczeniu pracodawcy o wypowiedzeniu umowy o pracę zawartej na czas nieokreślony powinna być wskazana przyczyna uzasadniająca wypowiedzenie umowy).
Żaden z ww. przepisów nie jest zmieniany ustawą z dnia 25 czerwca 2015 r. o zmianie ustawy - Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. poz. 1220), która weszła w życie 22 lutego 2016 r.
Więc jeśli ktoś posiada umowę na czas określony a taka jest po okresie próbnym i trwa ona 2 lata to może on dostać wypowiedzenie bez podania przyczyny. Aby posiadać dowody trzeba było by nagrywać wszystko oraz każdą rozmowę z przełożonym ? A czy jest to możliwe ?
Czy opłaca się dwóm czy trzem osobom iść do sądu pracy i sądzić się o tak marnie płatną pracę ?
Jest tu mowa o pracownikach produkcji nie o wyższych stanowiskach typu Dyrektor Techniczny czy jeszcze wyższe stanowisko, ponieważ takie są realia. A ludzie się nie chcą zwalniać ponieważ mają rodziny, dzieci na utrzymaniu i co zrobią w sytuacji kiedy nie będzie żadnego dochodu ?
Niestety w większych zakładach pracy robi się tak zwany " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;
Może i kolega lub ktoś z Zarządu ZMT wyżej podpisany jako "pracownik_zmt" ma rację jeśli ludzie mieliby więcej odwagi i jeśli w Tarnowie byłoby więcej miejsc pracy to może było by inaczej.
2
korni 2017-02-07 09:45
Co Wy tu wypisujecie przeciez teraz w zMT panuje totalny choas i kumoterstwo, sekretarka z tuchowa nagle zostaje kieorwnikiem...i glownym doradca zarzadu...chyba z przyczyn wiadomych:) ciotki pociotki zatrudniane na potege a zwalniani kompetentni ludzie...ten zaklad dlugo nie pociagnie zwlaszcza z takimi kombinatorami i nierobami jak syn bylego komendanta, ktory tylko na cygarze siedzie i wszytsko robi cudzymi rekami. no ale jak zarzad slepy to trudno.
18
ukm 2017-02-08 21:45
ukm
do korni
To jest święta prawda. Liczą się tylko znajomości. Awansują ludzie po znajomościach a zwalnia się fachowców i ludzi którzy potrafiliby mądrze zarządzać. Jak wyżej napisałem ile ludzi dostało wypowiedzenie za nic ? Ale co my zrobimy? Lepiej wyjechać za granicę niż pracować w takim zakładzie w którym nie szanuje się w ogóle ludzi . Jeszcze się sprzeciwiają że im jest dobrze ! Może i niektórym jest dobrze ale w większości jest źle. Niestety i te marne pieniądze 1500 zł na rękę ! Przecież to jest wyzysk w biały dzień . Jak wam nie wstyd ?
5
kalafior 2017-02-22 10:17
do ukm - a Tobie nie wstyd? jojdasz jak baba a nic z tym nie robisz :) zmień robotę i po sprawie :)

do korni - Ty tam pracujesz że sypiesz takie hejty?
korni 2017-02-28 14:53
do kalafior - tak pracuje i spokojnie czekam na rozwoj wydarzen az ktos przejzy na oczy i zrobi porzadki...to nie hejty to prawda
2
ukm 2017-03-02 21:51
do Kalafior
Już zrobiłem to co powinienem zrobić :) Nie jojdam :) tylko prawdę piszę , a to są dwie różne sprawy.
Zdaję sobie z tego sprawę , że jednym jest dobrze na ZMT a innym źle . Dla mnie nie było perspektyw na przyszłość więc już tam nie pracuję. Powiem Ci tylko jedno, że nie traktuje się ludzi a zwłaszcza fachowców poważnie, tylko wszyscy są jak jedno "bydło" . Niestety na ZMT jest gorzej niż w prywatnej firmie . To jest moje stwierdzenia i jednocześnie doświadczenie.
P.S
Przeważnie dobrze mają Ci , którzy są przyjęci po znajomościach, a na ZMT to normalność .
3
Pracownik 2017-03-09 16:50
Piszecie negatywne opinie bo sami niewiele umiecie, niby jakies zdjecia pracownikow szykany haha. Zmt byla to moja 1 praca po szkole pracowalem tam 2 lata pozniej wojslo itp. W miedzy czasie robilem w kilkunastu roznych firmach a koniec koncow wrocilem tam rok temu i jest ok. Lepszej pracy w tarnowie nie znajdziesz. Robie sobie jak chce swoim tempem raz wolniej raz szybciej jak mi odpowiada, nadgodzin ile dusza pragnie godziny do wyboru do koloru. A stawka 2700 na 1 umowa to naprawde dobrze. Powiedz pismaku gdzie dostaniesz wiecej? Prawda jest taka ze duzo osob ktore odeszly chcialy by wrocic oknami nawet bo porobili u prywaciarz i zobaczyli jak trzeba tam zapier****c za stowke czy dwie wiecej:) ja ze swoimi 40 nadgodzinami zarabiam tyle ze az milo na kwit patrzec:) wiec piszcie sobie dalej te bzdury i robcie kariery w swoich firemkach napewno tam jest mozliwosc zrobienia kariery i jest wspaniale. Wszyscy by chcieli byc prezesami najlepiej , chamie glupi jestes np jestes tokarzem to co masz robic jak nie toczyc dzien w dzien i robic to samo. Ci wlasnie co najwiecej narzekaja to najwieksze gląby:) powodzenia haha
6
Zbych 2017-03-12 20:10
Witam
Czy ktoś potrafi powiedzieć na jaki adres poczty elektronicznej wysłać dokumenty ?
Dział rekrutacji chyba nie istnieje. Poniewaź , serwer odrzuca moje maile.??
Do innych firm dociera bez problemów.
kaldke 2017-03-16 16:17
Do Pracownik
Sam jesteś chamem i pociotkiem przyjętym po znajomościach. Jakie 2700 na 1 umowie ? Co ty kłamco wypisujesz ? Może jeszcze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 2700 na rękę masz ty kutafonie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jakie tempo pracy masz powolne ? Trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo 5 mistrzów nad Tobą stoi . Jeden wielki chaos bo nie wiadomo czym się zająć. Jest 2350 Brutto na 1 umowie. Rozumiesz co to jest Brutto a Netto. Czytając twój komentarz obawiam się że nie . Kto wrócił na ZMT ? Sami pozwalniani wcześniej kierownicy i członkowie zarządu. Z kogo chcesz debila zrobić ? Bo jak dotąd to zrobiłeś debila ale z siebie ! Tobie by pasowało żeby zwykli pracownicy byli traktowani jak bydło ? żeby nie mieli słowa do powiedzenia.Boli Cię że jest takie forum i można na nim pisać prawdę ? Może ty byłeś w prywatnej firmie i nic nie umiałeś i Cię tatuś Berezo przyjął na nowo ? Ty chamie jeden ty !!!!!

Do Zbych
Najlepiej to CV dostarcz osobiście , albo przez kogoś kto pracuje na ZMT. Nie wiem na jakie stanowisko chcesz iść pracować ale nie polecam Ci tej firmy. Niby państwówka a rządzi tam jedna wielka mafia . Zarobki bardzo kiepskie jak na fachowców. Zresztą jak wolisz.
6
kg 2017-03-20 10:58
Facet, przyjedź i złóż osobiście do biura, chyba że Ci nie zależy.
Kiko 2017-04-07 22:35
Wydaje mi sie ze niektóre komentarze są od "fachowców" którzy maja ogromne doświadczenie jak i wymagania finansowe, w rzeczywistości pracowali gdzieś jako małpy na maszynach i w zderzeniu z rzeczywistością ich umiejętności są na żenująco niskim poziomie. Czy to wina kierownictwa ze takich"fachowców" się pozbywają? Zakłady zapewniają wynagrodzenie na godnym poziomie w mojej opini około 3 tys brutto plus premie
1
Aldaron 2017-04-20 17:37
Trzy tys. brutto to żadne szałowe pieniądze. Jeszcze zależy na jakim stanowisku ale w Bochni w jednej z nowo wybudowanych firm gdzie pracuję tyle to ja miałem jako wózkowy na magazynie. Obecnie jako mechanik UR mam netto sporo większe. Zastanawiałem sie nad zmianą pracodawcy na ZMT ze względu na ich profil produkcji i potencjalną możliwość nauki ciekawych rzeczy ale za takie pieniądze no to wolę się kształcić na kursach.
2
:) 2017-04-21 23:31
Kiko , fachowcy się cenią . Dzisiaj brakuje prawdziwych fachowców . Niestety pełno dzisiaj statystów po studiach co nawet nie wiedzą o tym, że tzw " czarną stal " czyści się przed spawaniem. Teraz powiedz sam co się stanie jak się spotka taki Inżynier od 7 boleści z doświadczonym fachowcem ? Co się stanie ? sprzeczka natychmiastowa. Po czym idzie taki Inżynier na skargę do kierownika , który jest po zawodówce piekarzem albo tatuś wcześniej był kierownikiem na ZMT :) hehe i co się dalej dzieje ? szukają pretekstu żeby zwolnić fachowca! Niestety ZMT nie jest prywatną firmą żeby komuś rzeczywiście zależało na rozwoju firmy. Na stanowiskach wyższych są tylko pociotki i kumotry. "Piękne " sekretarki awansują w tempie natychmiastowym, a co się dzieje z ludźmi którzy zasługują na awans? Są usuwani bo są nie wygodni.
Nie masz znajomości nie masz prawa bytu na ZMT. Tyle w temacie !
Zarobki niestety jak na ten fach to są poniżające !!!! 2350 Brutto hehehehehe
Ludzie przeciwstawcie się temu wyzyskowi i mobbingowi w biały dzień !!!
Wszystkim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A wam zrobią!!!!
P.S
"Panie kierowniku ja nie chce żeby Pan się zwalniał " :):) hehehehehehe Ty pizdo męska pier.dolona bez jaj
Bo tylko tak takiego fałszywca można nazwać.
Oczywiście "P.S" odnosi się tylko do jednej osoby. Nie do Ciebie Kiko.
hitman 2017-04-24 22:00
Kiedy kierownictwo utrzymania ruchu w końcu przestanie przedłużać umowy największemu nierobowi, panu najważniejszemu elektrykowi na zakładzie który niema pojęcia co robi, pan Józef Bar... Jak chce sobie dorobić do emerytury to niech idzie do kostki bo tylko do tego się nadaje.
Somsiad zza płota 2017-05-08 12:18
Tak zajrzałem z ciekawości zobaczyć co tam za miedzą u kolegów bo podobno rozwój i ameryka teraz.
A widzę że z górą macie problemy takie w sumie jak wszędzie - czyli norma.
Natomiast co mnie zwaliło z krzesła:
,,Zakłady zapewniają wynagrodzenie na godnym poziomie w mojej opini około 3 tys brutto plus premie "
- Boże widzisz i nie grzmisz, no rzeczywiście poziom ,,godny"
i jeszcze jedno:
,, A stawka 2700 na 1 umowa to naprawde dobrze. Powiedz pismaku gdzie dostaniesz wiecej? Prawda jest taka ze duzo osob ktore odeszly chcialy by wrocic oknami nawet bo porobili u prywaciarz i zobaczyli jak trzeba tam zapier****c za stowke czy dwie wiecej:) ja ze swoimi 40 nadgodzinami zarabiam tyle ze az milo na kwit patrzec:) "
-u nas na pierwszej dają lepiej a o swojej to w ogóle nie będę pisać:D
Kolego jakbym zrobił 40 h nadgodzin to według twojej miarki powinienem chyba poczuć się krezusem.
Normalnie jaja.
Reasumując - na pracę u was mnie nie stać - BIDA panowie BIDA
Pozdrawiam wszystkich ,,skrawaczy":)
BIADA 2017-05-23 22:40
Tak "Z ciekawości" odpisuje że jesteś kimś podstawionym z zarządu, albo sam jesteś chamem z zarządu i widzisz co się dzieje. A dzieje się to że ludzie piszą prawdę. Może i ty masz dobrą stawkę, ale za co można dostać dobrą stawkę na ZMT , tylko i wyłącznie za p..od.pie.rdalaniee. Myślisz , że zawsze będzie tak jak jest, że będziesz się dorabiał nieszczęściem kogoś innego? Może kiedyś sam sobie odpowiesz na to pytanie !!! I co ma PIS wspólnego z ZMT ? Chyba raczej nic. Zresztą chamie nawet nie dorosłeś żeby w ogóle tu się wypowiadać. Ty s.ukinsynie jak możesz pisać że na pracę u ciebie nas nie stać ? jesteś krezusem "czyli bogaczem " hehehe jesteś oszustem i masz zryty rozum TOTALNIE Ku.r.w.a !!!!!!!!!!!! Nie widziałeś i nigdy nie zobaczysz jak wygląda prawdziwy kwit z wypłaty!
Biedronka 2017-05-31 21:29
hahha 2950 zł brutto to na kasie w Lidlu na pełen etat jest ::))))
Jebac ku.rwa 2017-06-27 23:57
Firma ZMT DNO :) Nie polecam nikomu. W zarządzie rodzina albo ślicznotki :) Zwalniają ludzi za nic, a przyjmują swoich ( nawet jeśli był ktoś dyscyplinarnie zwolniony). Wstyd na cały Tarnów . Wręcz na całą Małopolskę, bo jak się powie ZM Tarnów to każdy się śmieje. Chamstwo nie ma granic na tym zakładzie. Do tego dochodzi mobbing i nietykalność (pociotków). Kto awansuje ? Lysy ch.uj i debile zwolnieni ze ZBUD u i wiesniaki z Mielca.
ross 2017-07-03 18:47
Poziom "literacki" niektórych "piśmiennych " to ten sam co na portalach społecznościowych... Przepracowałem w ZMT lat.... "ho, ho a może i więcej" i zawsze były male lub duże niesnaski ale jestem zbulwersowany tymi wpisami...
Ja 2017-07-04 10:19
Widze ze obrażanie ludzi to ci dobrze wychodzi najwidoczniej sam jestes debilem z pod mielca bez żadnych umiejetnosci no i nikt cie nie docenia za nic nierobienie.jestes pewnie niedocenionym parobem stalina.z powazaniem ja.
qwerty 2017-07-04 21:20
Tak. Tylko jak kierownicy albo mistrzowie obrażają ludzi na produkcji to jest dobrze. Im k.u.r.w.a wszystko wolno. Jesteś oburzony wpisami ? Ciekawe dlaczego ? Prawda w oczy boli? Chamstwo i niesmaki to są na porządku dziennym w tym zakładzie. Relacja pomiędzy kierownik a pracownik to jedno wielkie nieporozumienie. Kierownicy i mistrzowie są szkoleni do tego aby ludzi gnoić i poniżać. Do tego dochodzi jeszcze Nepotyzm i Kolesiarstwo. Jacy mistrzowie są ? Są przyjęci z zewnątrz i nie mają pojęcia od czego w ogóle są. Zamiast awansować swoich doświadczonych pracowników to właśnie przyjmuje się na mistrzów [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z pod mielca i ZBUD`u. Normalnego pracownika przyjętego bez znajomości nikt nigdy nie doceni choćby nie wiem jak się starał i jakim dobrym fachowcem był !!! Tyle w temacie
Ja 2017-07-07 13:30
No tak wiem chyba o kogo chodzi. Co do spod mielca to rzeczywiście tempy kilof nic nie kuma zero wiedzy .ten drugi to mówią ze jest spoko i ludzie go szanuja przedewszystkim.i widocznie nikt inny z zalogi starych doswiadczonych pracownikow sie nie naddaje jak sie siedzi caly dzien na fotelu i sie fucy szama kaszanke no to jak ? A z reszta ide do biura.
mistrz 2017-07-10 21:42
Zgodzę się z nikiem qwerty że jak mistrzowie i kierownicy obrażają pracowników albo im głupio dogadują to jest dobrze ale jak im się dogada to będą straszyć konsekwencjami. Niektórym z tych panów przydał by się porządny kop w tyłek żeby zwracali się normalnie do podwładnych.
hehe 2017-07-12 21:29
(usunięte przez administratora) jego mać ! po co on tam poszedł na te Mechaniczne pracować, moje stanowisko zajął, moje pieniądze zabroł. Kto mu dał takie pozwolenie. Ty mu powiedz temu (usunięte przez administratora)gdzie on poszedł robić bo go szlak jasny trafi krew nagła zaleje.
(usunięte przez administratora) ja ci dam kto to pisze, aż wos szlak jasny trafi krew nagła zaleje.
hehehhehehehehehehehheheheheheheh :)
Bomba 2017-07-13 23:42
Dawno mnie tutaj nie było ,ale widzę że sobie radzicie.
Tak jak piszecie polepszyło się troszkę ,ale i matołów na stanowiskach przybyło.
Biurokracja się rozrasta. Zyski przedsiębiorstwa idą wszędzie dookoła a nie do kasy zakładu.Wierchuszka jak siedziała za komuny i rozwalała zakład powoli tak dalej te same osoby na zakładzie mącą w produkcji.
Prezes jest okłamywany przez nich .Kręcą nim jak chcą. Zresztą chyba boi się prawdy bo nie przychodzi do pracowników niższego szczebla ,a jeżeli się przypadkiem zdarzy to w obstawie tych którzy zaraz zmanipulują fakty zwalą winę na pracowników najniższego szczebla.
O patologiach w tym zakładzie można by pisać długo,ale czy jest sens .
Młodzi bez doświadczenia będą dostawać wyższe stawki od starych fachowców.
Władza będzie tuszować swoją niekompetencję zwalając na podwładnych.Działy utrzymania ruchu i technologiczny będą kuleć pod żołdami nie koniecznie mądrych ludzi. Wrzucani będą z góry pracownicy na wysokie stanowiska i zatrudniani po znajomościach. I nic na to nie poradzicie bo jesteście za ciency i nie umiecie jak wasi ojcowie strajkować i wywozić na taczkach. Więc dajcie spokój.

A pracę młodym polecam . Jak czytacie wyżej pensja lepsza niż starzy fachowcy.możecie psuć do woli detale i narzędzia ucząc się fachu. Przyglądać się jak wygląda niekoniecznie dobrze zorganizowany zakład. Same plusy .Szukajcie rodziny,sąsiadów by się dostać do pracy,bo tak najłatwiej.
Karolina 2017-07-20 09:32
@Bomba rozumiem z Twojej wypowiedzi, że firma jest dobrym miejscem na zdobycie doświadczenia. Możesz powiedzieć, czy oprócz nauki fachu od starszych kolegów, pracownicy mogą liczyć na dodatkowe kursy, czy też szkolenia?
kosior 2017-07-20 23:48
Mogą liczyć :) oczywiście za podpisaniem odpowiedniego papieru, a na tym papierze piszę, praca przez 3 lata w zmt bez możliwości podwyżek i awansów :) Jeśli się zwolnisz to zapłacisz karę oraz wszystkie koszty kursów i dojazdów. Więc znasz już odpowiedz. Jesteś młoda i ambitna to nie trać czasu na ten syf z.a.j.e.bany. Chamstwo na tym zakładzie nie ma granic. Tak już ktoś wcześniej napisał. Jednak doświadczenie zdobędziesz. Nie podpisuj żadnych popieprzonych papierów tylko pracuj dotąd do półki nie znajdziesz lepszej pracy. Kursy to lepiej sobie sama na własny koszt zrób. Choćby nawet zmt Ci zrobiło kursy to i tak Ci s.k.u.r.w.y,syny nie dadzą papierów jak będziesz się zwalniać. Żeby Ci na złość zrobić. Dno i ch.uj.o.s.t.wo.
Pewnie pracujesz na WUP ?
Zostaw swoją opinię o Zakłady Mechaniczne "Tarnów" S.A. - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mechaniczne "Tarnów" S.A.