brak logo

Murator S.A. Wydawnictwo

Warszawa

Opinie o Murator S.A. Wydawnictwo

anonim 2008-10-17 12:05:00
cześć, pracuję tam od roku, jako redaktor. atmosfera w miarę fajna, wporządku
ludzie, gorzej z szefostwem, wyciskają ile się da. zarobki niezadowalające..
2
opiniOn 2010-06-01 15:40:10
zgadza się, zarobki żenujące a wymagania z(usunięte przez moderatora),sami nie wiedzą czego chcą, niestety kadra zarządzająca nie ma odpowiedniego przeszkolenia i wszystko robią po omacku, nie znają się na zarządzaniu i to CUD ze to wszystko jeszcze jakoś się trzyma....MURATOR to mit ŻENUA...
mratorek 2010-11-17 17:25:46
niestety z żalem a może i bez zgadzam się z powyższymi. Murator - niby marka - śmiechu warte. Osoby na kierowniczych stanowiskach minęły się z powołaniem, a może to jakiś błąd w ewolucji. Takie genetyczne odpady.
robot 2012-02-14 16:04:55
nie polecam tego pracodawcy!!!!! zupełny brak komunikacji między przełożonym a pracownikami, zresztą między pracownikami to samo! Lepiej iść ulice zamiatać niż pracować w muratorze. Ta firma to tylko marka i NIC więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szczerze odradzam
robot 2012-08-04 17:53:00
robot ile zarabia sie w muratorze? czy warto tam startowac?
Ekslibris 2014-07-24 22:52:24
Cześć, wynagrodzenie handlowca w M. to 2 składowe - podstawa i prowizja. Szału ie robi, ale jak wyrabiasz plany to zarabiasz zdecydowanie więcej. Opłaca się zdecydowanie tym co mają wysokie plany i je realizują...
pasa 2014-07-29 21:15:14
Praca w Muratorze fajna ale nie w każdym dziale sprzedaży.
Jest jeden dział co szczerze odradzam.
Jest to dział sprzedaży internetu, ich stron. Zarządza nim Pani Blondynka kręcone włosy - odradzam, rotacja tam straszna. Płacą bardzo mało.
Pracowałem chwilę to wiem.
szukm 2014-08-03 10:30:57
Właśnie zauważyłam, że jest często ogłoszenie o poszukiwaniu do sprzedaży internetowej.
ann 2014-09-05 18:42:19
Witam, orientuje sie ktos jakie warunki są w dziale prenumeraty? jako specjalista ds. sprzedazy?
prac 2014-10-18 23:28:20
Odradzam dział sprzedaży internetu.
Częsty przemiał ludzi.
Zresztą w całej sptrzedaży jest tak nie robisz planów to do widzeniea.
2
pracownik 2015-01-02 15:25:35
Jestem pracownikiem od ..(więcej niż roku) rotacja w pracownikach jest ciągła. widzę nowe osoby w firmie co kilkanaście dni..to chyba najlepsza opinia o firmie. Marka Murator została, teraz już firma o nazwie Grupa-ZPR. tylko prestiż nazwy został,traktowanie i szacunek do pracowników to FIKCJA !!!
guest 2015-04-08 02:19:00
Zpr media (d.Murator) to typowa postpaństwówka-myslenie niekoniecznie idzie w parze ze zdrowym rozsądkiem. Na poczatku nie najgorzej ale z czasem brak perspektyw rozwoju dla pracowników z uwagi na brak jakiejkolwiek sciezki w tym zakresie. Wynagrodzenie takie by na poczatku bylo nienajgorzej ale na podwyżkę nie ma co liczyc. Obecnie wchodzą w media tv-bo prasa slabo. Ale na wejsciu sie konczy,bo pojecia o produkcji tv nie ma zadnego. Właściwie to z tv nie ma wiele wspólnego-przynajmniej z taka za jaką chcieliby sie uważać. To bardziej kontent do podpięcia reklam niz cokolwiek wartosciowego. Sami jak widac niewiele produkuja bo trudno nazwac duzą produkcja nagrania na 1 kamere zapowiwdzi teledyskow, co innwgo fokus ale tam kontent glownie kupowany. Jakwidac kasa jest tylko na oplacenie kwestii formalnych(koncesje,licencje etc) na reszte juz nie ma albo nie chce sie miec bo mozna tanio wyprodukowac lub kupic -byle sie krręcilo i mpzna bylo cos wyciągnąć na reklamach. Pracownicy to glownie przyjezdni do wawy wiec kwestie socjalnoplacowe stad marne a wymagania max. To psuje mocno obraz firmy,ale i rynku. Typowe polskie post-panstwowe korpo.
1
emil 2015-04-09 14:28:38
Firma stawia bardzo wysokie wymagania przed pracownikami (szczególnie w działach
sprzedaży) a w zamian proponuje rozwiązania i wsparcie, które przynosiło efekty
wiele lat temu - zero innowacji. Osoby z kadry dyrektorskiej i kierowniczej (przynajmniej niektóre) nie potrafią właściwie motywować pracowników i mylą zarządzanie zespołem ludzi z rządzeniem.
Nie polecam
1
guest 2015-06-04 23:05:39
B.trafne: zarządzanie myli się z rządzeniem. Toi dotyczy chyba znacznej liczby kadry decyzyjnej w tej firmie - o zarządzaniu pojęcie marne ale rządziło by jedno zdrugim ile się da. To jedna ze składowych tej post-państwowej miernoty.
1
jola 2015-06-19 16:49:22
kadra zarządzająca powinna zamienić się z handlowcami na miesiąc. Tak w ramach szkolenia wewnętrznego...w tej firmie szeregowy handlowiec ma większe pojęcie o zarządzaniu i jest bardziej kreatywny i odpowiedzialny. Dzięki handlowcom bufonowate kierowniczki i dyrektorki mają swoje wygodne pensje oraz premie od zysku i mogą się zajmować udawaniem, że pracują. Powinny to docenić i przynajmniej NIE PRZESZKADZAĆ, jak już nie potrafią wspierać. Po latach w miarę rozsądnego zarządzania powróciły stare, przestarzałe formy rządzenia niewolnikami...Im więcej z siebie dajesz i im więcej kasy przynosisz tym większe baty dostajesz. Pojawiły się też teksty, mówione do najlepszych handlowców, typu "jak się nie podoba to się pakuj"...Paniom kierowniczkom i dyrektorkom, bo głównie są to kobiety, poprzewracało się w głowach. Ciekawe czy Pan Prezes ma świadomość równi pochyłej?
jola 2015-07-15 13:42:00
to świetny pomysł, taka zamiana - ale kiepska kadra zarządzająca boi się tego jak diabeł wody święconej hehe. Ocenie pracy miesięcznej i rocznej podlega każdy szeregowy pracownik, w każdym przedsiębiorstwie. Kadra zarządzająca jest wyjęta z tego obowiązku...dlaczego? Przecież to oni odpowiadają za rozwój lub krach firmy...to oni ustawiają żagle, mają wizję i ponoć umiejętności sprawowania władzy...a może jednak nie mają, skoro nie chcą poddawać się takim ocenom? Dotyczy to samych prezesów i członków zarządów - przyzwalają na taką politykę, w której byle kierowniczyna bez pojęcia był bezkarny...pomazańcy boży i niewolnicy ehhh
Staszek 2016-05-14 10:38:23
Tak, pracuje się tutaj właśnie latami, więc generalnie jest tutaj sporo fajnych rzeczy do zdobycia, nie tylko umowa o prace, ale też benefity czy fajne dodatki a w tym też premie, uważam, że warto się trochę zastanowić nad tym i spróbować wysłać CV sobie
Zostaw swoją opinię o Murator S.A. Wydawnictwo - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Murator S.A. Wydawnictwo