brak logo

Sal-Med Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Łódź

Opinie o Sal-Med Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Ratwonik 2016-01-27 09:54
SAL MED we Wrocławiu na Kraszewskiego , ludzie to złodziejska firma nazywająca sie prywatnym pogotowiem ratunkowym, szefem jest Aleksander a kierownik to Tomek, najpierw zapraszają na rozmowe w sprawie pracy, przychodzi sie na dyżury 24 godz. a pozniej nie płacą, cały dzien i noc sie jezdzi, auta w stanie krytycznym, a tankowane sa z buza podstawionego koło bazy gdzie znajduja sie karetki i baza na KRASZEWSKIEGO w szpitalu psychiatrycznym, prowadzacy firme to normali wałkowicze opierajacy sie na złodziejstwie, ciagle ktos odchodzi i ciagle ktos przychodzi, nie wypłacaja zadnych pieniedzi a ludzie maja nawet przepracowane po 10 dyzurów gdzie na godz. proponowali 12zł. Jesli ktoś moze niech doda opinie, zeby przestrzec innych przed złodziejami. Wiem, że ktoś poczynił kroki aby sprawę skierować do prokuratuny, inspekcji pracy i urzedu kntroli medycznej, bowiem, w tym pogotowiu uzuwany jest sprzed bez paszportow a stan udzielanej pomocy podczas transporu daje duzio do zyczenia.
1
Były pracownik 2016-06-18 11:24
Prezes krętacz, oszust i złodziej! Wypłaty jeśli tylko były to opóźnione, na pracowników nakładane wymyślone kary, same stawki dramatyczne! Baza tej pseudofirmy to kraszewskiego, w zalanych, śmierdzącej piwnicy. Brak podstawowych warunków sanitarnych, o wyposażeniu karetek nie mówiąc, bo go nie było. Brak środków czystości do karetek, odpady medyczne leżą miesiącami na bazie. Zatrudnienie przypadkowi ludzie, bez wykształcenia medycznego. Praca od 8 do późnych godzin nocnych, bez przerw na obiad. Robiło się po 15 zleceń dziennie, dźwigając po pacjentów po 140 kilo, bez szans na pomoc od innego zespołu (bo na cały wrocław były ich dwa). Proszę się wystrzegać kontaktu z tą firmą oraz korzystaniu z jej usług!.
1
Krzysztof 2016-12-14 21:52
Ciekawe, ze opinie tutaj są anonimowe więc mozna napisać wszystko. Jestem pracownikiem tej frmy od 2013roku i nadal pracuję. To co ktoś tutaj napisał to jakas bzdura, mam nadzieję, że szefostwo tez widziało te wpisy i zgłosiło sprawę do prokuratury. Ja jak dotąd przez 3 lata chwalę sobie współpracę z firmą, kasę dostaje na czas , szefostwo jest wyrozumiałe i układa mi grafik tak jak potrzebuję, A że czasem trzeba popracować to chyba normalne. Za nadgodziny płacą, nie wiem jak resztę ale ja mam pełne ubezpieczenie i dodatkowo OC, i jako ratownik kierowca nie mam powodów by narzekać. Teraz od grudnia wszyscy dostali podwyżki i minimalna kwotaq to 15zł na rękę , na święta dostaliśmy przy wypłacie po 200zł dodatku wiec chyba nie jest tak najgorzej jak co niektórzy tu piszą. Poza tym to chyba wpisy konkurencji bo kilka osób do nas przyszło z konkurencyjnych firm wiec pewnie konkurencja spać nie może i piszą bzdury. ja tam nie narzekam.
Tomek M. 2016-12-14 22:53
Krzychu trzeba wyczaić co to za gnój robi tutaj firmie jakąś lewą opinię. Pewnie Moskwa się pastwi za to, że go szef wywalił bo rozbił karetkę i udawął głupa. Tak to sie kończy jak się jeździ na lewizny firmowym samochodem a potem, żeby zdąrzyć ze zleceniem to sie odpala gwizdki bez zgody dyspo. Alek miał rację, że durnia wyrzucił turbo ratownik od siedmiu boleści, wszech wiedzacy a jak przyszło co do czego to głupi jak koń. No trzeba obczaić co to za idiota tu wypisuje te pszkwile bo jak nie Moskwicz to pewnie ktoś z hanmedu
Pracownik 2016-12-21 15:06
Ja nie widzę w poprzednich wpisach żadnej bzdury. Pan prezes połowie ratowników w tym mieście wisi kasę, kary wymyślone nakładane były, baza faktycznie znajduje się na kraszewskiego w śmierdzącej piwnicy, karetki nie są wyposażone i się rozlatują, a odpady leżą w pokoju u dyspozytora. Nikt nie chce już u was pracować to ludzie bez wykształcenia są zatrudniani od ręki. A wpisy są anonimowe bo pan prezes lubi się mścić. Gdzie te bzdury o których piszesz?
1
Big dick 2017-05-04 07:51
Sala nie wypłaca kasy. Firma jest na mamusie a pozwoleń na sygnały brak!!! Zgłosiłem na policję !!!! Trzymaj się krętaczu sala
1
Ratownik 2017-05-06 12:10
W pełni zgadzam się z opinią, że ta firma to porażka karetki stare i niewyposażone rozlatują się. Paliwo z niewiadomego pochodzenia tankują z jakiegoś starego busa. Prezes nie ubezpiecza swoich pracowników (chociaż bezczelnie kłamie,że wszystko jest zgodnie z prawem). Praca bez przerwy nawet na posiłek, zero warunków sanitarnych i jeżdżą bez pozwoleia na sygnałach często taranując ine samochody. Do dzisiaj są mi winni pieniądze za 10dyżurów z nadgodzinami.
1
Almera 2017-05-17 16:51
Co was interesuje paliwo itp z kad lane moim zdaniem pisza to ludzie przykladowe lenie ja prace sobie chwalę co do kasy jest ok a pisac mozna wiele szef jest wtedy ok jak daje zaliczki i nic nie wymaga od pracownika a to nie o to chodzi
pracownik Krzysztof 2017-06-22 10:57
Super że każdy pisze tu anonimowo więc można każdemu napluć w twarz i napisać co się chce. Niszczenie wizerunku chyba stało się normą. Ciekawe skąd wy wszyscy tu piszący wiecie o firmie tyle. Skoro firma się mieści na kraszewskiego to chyba są to pomieszczenia w budynku i spełniające jakieś minimalne standardy , skąd wiecie czy sprzęt jest sprawny każdy z was jest ekspertem od urządzeń medycznych czy pojazdów no proszę przyznać się ilu z was jest mechanikiem i ekspertem? a co do wypłat wystarczy sprawdzić kto ile w firmie pracował bo normalny człowiek jeśli nie dostaje kasy to po miesiącu się zwalnia a sądzę że wypisują tu idioci co pracowali po kilka miesięcy a jak coś rozwalili w firmie to się pozwalniali żeby nie płacić. My znamy te osoby i szef miał rację że wyciągał konsekwencje finansowe. Pisać anonimowo można wszystko ale pamietajcie że internet może też każdego sprawdzić po adresie ip. i co wtedy cwaniaki. Jak was firma zgłosi do prokuratury że niszczycie wizerunek to prokuratura was sprawdzi i leżycie. Bo kary za niszczenie wizerunku są duże oj baaardzo duże........
Krzysiek 2017-06-24 17:24
Ciekaw co za frajer tu wypisuje jedno i to samo pewnie Smoliga albo Moskwa jak Alek wam płacił i dawał zaliczki to było ok?jak przymykał oko na waszą głupotę i wieczne spóźnienia to też było ok? Ale jak kazał wam zapłacić za rozbite z waszej winy karetki to już jest hujem.to przez wam gliny nam zabrały zezwolenia na błyski. Czarny też był dobry robił Alka z Ratajem jak Zorro na godzinach objął liczyli sobie godziny podwójni to te było ok nie??? Albo Jola wielką ratowniczka co pojęcia o niczym nie ma. Aaaa i jeszcze ten no Zielny jak wyjebał pacjenta z noszy bo pisał smsy na telefonie i chłop stracił nogę to nagle Salmed okazał się hujowa firmą. Nagle nie płacą nagle dramat itp. Info według was jest uczciwe?
Damian 2017-06-24 18:21
Ciekawe skąd takie i formacje rewelacje masz. Alek nie jest żadnym szefem a kierownikiem jest Krzysiek N.
Zostaw swoją opinię o Sal-Med Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sal-Med Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej