hireright

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 40 ocen.

hireright
3 40

Opinie o hireright

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie hireright

Lidia

Czy ktoś ostatnimi czasy aplikował do firmy? Podzielcie się z nami informacjami na temat warunków pracy w tym miejscu. @Pestka, rozumiem. Sytuacja, w której dane ogłoszenie jest nadal aktywne może mieć różne podłoża między innymi to gdy nie został znaleziony idealny kandydat na dane miejsce lub rekrutacja została przedłużona. Trzymamy za Ciebie kciuki!

Lidia

Czy ktoś z użytkowników może podpowiedzieć coś użytkownikowi @Pestka, czy zdecydowałaś się aplikować do firmy? A może już jesteś jej pracownikiem? @Sabina, czy możesz doprecyzować swoją wypowiedź? Czy możesz podzielić się z nami informacjami na temat atmosfery panującej w tym miejscu pracy?

Pestka
@Lidia 10.07.2018 14:57

Hej! Nie zdecydowałam się jeszcze, choć z tego co widać to ogloszenie wisi cały czas, nie ma się co spieszyć. Skoro to ogłoszenie nie znika, może to świadczyć tylko o jednym, dlatego chciałam się dowiedzieć czegoś tu na forum. Na razie pytania pozostają bez odzewu...

Pestka

Czy mógłby się ktoś podzielić bardziej szczegółowymi informacjami np. ile telefonów trzeba wykonać dziennie czy ile osób zweryfikować? Na pewno są jakieś konkretne liczby do których trzeba dobić jak się pracuje na stanowisku Researchera. Interesują mnie czyste statystyki. Istotne jest też ile czasu ma się po wykonanym telefonie do zalogowania wszystkiego w systemie. Czy na komputerach jest zainstalowane oprogramowanie które śledzi wasz czas pracy? Jak wygląda ilość i długość przerw? Czy też są tzw. quality audity z któych jest się ocenianym? Pozdrawiam : )

Nie dziękuję

Jestem obecnie po rozmowie telefonicznej, która jak na ironię była zlecona innej firmie. Osoba prowadząca rozmowę była dość nieprzyjemna i wydawała się znudzona słuchaniem moich odpowiedzi. Poza tym strasznie się śpieszyła i nie dawała dokończyć wypowiedzi, przez co zamiast przewidywanych 15 minut cała rozmowa zajęła tylko 7. Od początku praca w tej firmie była moich "zapasowym planem" ale teraz moje zainteresowanie spadło do zera. Mała uwaga: dlaczego rozmowa na stanowisko na którym trzeba posługiwać się głównie obcymi językami przeprowadzana jest w 90% po polsku? Jedno pytanie w obcym języku jakoś nie daje możliwości oceny.

Sabina
@Heniek 27.06.2018 19:11

Heniek nie polecam. Szczerze.

Lidia

Firma hireright prowadzi obecnie rekrutacje na stanowisko Młodszego Specjalisty Ds. Weryfikacji Danych z j. francuskim. Czy ktoś pracuje na podobnym stanowisku? Jakie warunki zatrudnienia oferowane są na początku pracy? A może ktoś już brał udział w tej rekrutacji i chciałby podzielić się doświadczeniem z nią związanym?

Heniek

Hej czy pracowal ktos jakos Junior Accountant w Hireright? Szukaja kogos na to stanowisko. Zastanawiam sie jakich zarobkow mozna sie spodziewac bo jest to jedno z pytan w procesie aplikacji i nie chcialbym przestrzelic! Dzieki z gory

Lidia

@Kate, Twoja wypowiedź niewiele wnosi do forum. Zachęcam Cię byś ją rozwinęła. Jak Ty oceniasz hireright jako pracodawcę? Czy jesteś pracownikiem firmy i chciałabyś się wypowiedzieć na temat warunków zatrudnienia? @Zenek, czy jesteś zatrudniony w hireright? Zapraszam Cię do dyskusji i rozwinięcia swojej wypowiedzi na temat tego pracodawcy.

Zenek

Jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie to łatwiej będzie ją zmienić!!

Cezary

Zawsze można zmienić pracę na spokojną tylko czy kasa będzie również dobra??

Kate
@Cezary 20.05.2018 10:26

No gorsza kasa raczej nie będzie.

Lidia

@Belg, może rozwiniesz swoją wypowiedź odnośnie oczekiwań? Jakie były wymagania oprócz znajomości języków? Jaki typ umowy oferowało Tobie hireright? Czy w czasie rozmowy wspominano coś na temat profitów dla pracowników? Zachęcam Cię do odpowiedzi na te pytania. Pomoże to osobom przygotowującym się do procesu rekrutacji.

Belg

Jedno z najgorszych doswiadczen rekrutacyjnych w moim zyciu. Oczekiwania z kosmosu (np. znajomosc na poziomie C1 jezykow egzotycznych) i pensja na poziomie 3000 net. Sam proces bardzo nieprofesjonalny. 3 wykluczajace sie odpowiedzi od: HR, rekrutera i managera. Strata czasu. Z tego co dowiedzialem sie od bylych pracownikow (ktorzy SAMI sie zwolnili) atmosfera jest bliska mobbingowi, ale robia wszystko, zeby nie przekroczyc tej delikatnej linii. ODRADZAM.

Lidia

Czy ktoś z Katowic posiada informacje odnośnie obecnych rekrutacji w hireright? Na jakie stanowiska? Jaki typ umowy dostaje się od firmy na początku współpracy? Odpowiedzi na pytania będą cenna wskazówką dla osób zastanawiających się nad pracą w tym sektorze usług.

Winner
@Pracownik 26.05.2018 10:27

Jest 2018 rok. Umowa o pracę to raczej standard. Jesli ktoś dzisiaj chwali się, że ma umowę o pracę to gratuluję ambicji.

carlo

pelny nadzei bo rekrutacja przebiegla sprawnie wzdrazalem sie szkoelenia spoko wszystko myslalemn dopiete na ostatni guzik i bylo super dopki nie zaczolem pracowac. wiekszosc teamu niby pomocna ale w sumie niewiele pomogli 1 osoba byla spoko co akurat siedziala kolo mnie. reszta osob srednio. teamliderka wiecznie na fajce albo cos zarla caly czas jadla i jadla. zaniedbana bardzo. w ogole nie zainbteresowana niczym poza jedzeniem i fajkami. niby chce pomoc a niby nie. praca a raczej "wyzysk" nie do przerobienia. za takie pieniadze (2200netto) pracy powinno byc mniej. nigdy wiecej w korpo duzo sie nauczylem hocby tego ze nigdy nie bede w korpo pracowal. stanowczo odmawiam chyba ze chcesz byc wykonczony i wypalony. podziwiam osoby ktore pracuja tam na dluzej

Winner
@carlo 24.05.2018 20:17

Mam dokładnie takie samo doświadczenie z hireright. Praca dla ludzi niewolników, a najgorszy był stosunek teamliderki do nowych ludzi. Zero szacunku, kłamstwa itp. Na pewno nie jest warto tak się stresować za taką kasę. Pozdrawiam moją poganiaczkę i życzę kolejnych 9 lat w kołchozie.

Lidia

@Pracownik, dziękuję za Twoją wypowiedź. Może zechcesz ją rozwinąć o opinię jaka atmosfera panuje w hireright? Firma w Katowicach poszukuje obecnie Młodszego Specjalisty ds. Weryfikacji Danych. Czy ktoś chciałby napisać coś więcej o tym stanowisku? Jakie są warunki zatrudnienia? Czy poza wypłatą oferowane są dodatkowe profity?

xxx

Na rozmowe o prace przychodza team leaderzy ubrani jakby szli do pubu, nie sa wogole zainteresowani Twoja osoba, szkolenie bardzo slabe szczegolnie praktyczne, po ktorym jestes wrzucony na gleboka wode, jesli bedziesz siedzial obok kogos normalnego to super , jesli obok naburmuszonej chumorzastej baby to masz pecha i radz sobie sam, pracy jest bardzo duzo a team leaderzy ( poganiacze) tylko cisna i maja Cie w glebokim powazaniu , kasa marna 2300 netto z jednym językiem obcym , wlasnie zaczal sie peak wiec wspolczuje ludziom ktorzy tam nadal pracuja. Firma ciagle rekrutuje bo nie dba o pracownikow i ludzie ucikaja po kilku tygodniach. Firma dla nieudacznikow siedzacych tam po 5 lat zeby zostac team leaderem bez jakichkolwiek ambicji.

Nick
@Rozia 13.05.2018 21:22

Kilka rozmów w danym języku. Ja miałam jedna po angielsku z polka, jedną po niemiecku z native (to było jednak przeprowadzane przez zewnętrzną firmę)

Konrad

Podpowiecie co aktualnie słychać w firmie? Warto aplikować?

Rambler
@Konrad 14.01.2018 13:12

Nie warto:)

Rambler

Na początku firma robi dobre wrażenie. Na szkoleniu masa informacji, ale dobra atmosfera. Potem w teamie nawał pracy. Poganiaczka wysyła maile, żeby zrobić to i tamto, że dwie minuty na task. Potem ciśnie żeby poprawiać statystyki, jak poprawisz to daje nowe wymagania. (Ona sama żali się, że nie ma czasu nic zjesc, a zaległości w skrzynce mailowej odrabia w niedzielę) Moja poganiaczka, niby psycholog, byla ciężka we współpracy, pracownicy jej się mylili. Traktowala ich jak dzieci w podstawówce. Ogromna rotacja. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie, a tym bardziej jeśli poznał styl pracy w UK (w poważnej firmie) to w hireright długo nie posiedzi

ews

Co do procesu rekrutacji może mialam szczescie, albo po prostu przesadzacie. Osoba rekrutująca była stosownie, elegancko ubrana i sposob przeprowadzenia rozmowy byl uprzejmy i na poziomie. Co do pracy i reszty dopiero się przekonam jak będzie ;)

Administrator

Czy poleciłby ktoś z Was pracę w przedsiębiorstwie hireright? Jak tak, to dlaczego?

Zadowolony Pracownik
@Administrator 15.02.2018 11:13

Tak. Super atmosfera, fajni ludzie, nie czujesz ze to typowe korpo z wyscigiem szczurow, mozna awansowac w miare latwo, podwyzki co rok. Pracuje w HR juz 3 lata i jestem zadowolony bardzo. Pzdr

Rekrutant

Proces rekrutacyjny tragiczny, ludzie nie zainteresowani Twoją obecnością, sprawiają wrażenie, jakby tak naprawdę nie szukali pracowników. Proponowana pensja poniżej jakiejkolwiek godności przez co najmniej 9 miesięcy.

Rekrutant
@kwazi 16.11.2017 10:11

3k? to chyba brutto albo trzeba kleknąć żeby dostać netto. Na rozmowie sobie tyle zażyczyłem to spojrzeli na mnie z politowaniem. Coś mi się wydaje kolego, że ktoś Ci kazał taki komentarz napisać ;) Wyjeżdżanie z mamą to też poziom betonu, nie pozdrawiam.

Nowa

Hej, nie wiem kto wystawia te fatalne komentarze ale ja osobiscie polecam HireRight, pracuje tam od miesiaca, dostaje 3200 netto na dzien dobry wiec chyba calkiem niezle na poczatek, glowa mi peka od natloku informacji ale to akurat wydaje sie byc pozytywem bo mam wrazenie ze ciagle uczenie sie noWych rzecZy rozwoja i pobudza szare komórki. Nie chce mi sie wierzyc ze ktos po pol roku angielskiego zmywaka dostal tam prace od reki i sobie poradzil, ja osobiscie w trzynastosobowym Zespole mam tylko jedna osobe bez wyZszych studiów i wszyscy "jadą" po angielsku jak zawodowcy. W firmie panuje naprawde swietna atmosfera, nie wyczuwam nijak "korpo wyscigu szczurow" i mam nadzieje ze zabawie tu dluzej...polecam hireright

zosia_samosia
@Nowa 10.11.2017 23:35

po miesiącu pracy to pewnie dalej nie wiesz na którym pietrze wysiąść z windy.

Nowa

3200 brutto, poprawka! Az tak pieknie to nie jest haha

Ambitny

Firma dobra na start, lub jeśli ktoś studiuje zaocznie. Na stanowisko researchera przyjmują bez studiów, a jedynym wymogiem jest "biegła" znajomośc j. angielskiego czy też drugiego języka obcego w przypadku stanowiska Language researchera. W praktyce wygląda to tak, że wystarczy aby ktoś spędził pół roku na zmywaku w Anglii i ma tę pracę jak w banku, a później trzeba mu pomagać napisać maila, bo nie umie odmienić "to be", autentyczna sytuacja dotycząca osoby, którą szkoliłem. Perspektyw na rozwój nie ma żadnych, ponieważ nawet jeśli awansujemy nie nauczymy się niczego nowego. Rotacja duża i nie ma się co dziwić bo ludzie w firmie traktowani są przedmiotowo.

Lidia

@Ala zarobki często zależą od Twojego zdobytego doświadczenia na takim stanowisku. Czy może planujesz aplikować do firmy hireright? A może ktoś był ostatnio na rozmowie na Account Managera i podzieli się informacjami na temat przebiegu rekrutacji?

Ala

Na jaką stawkę (mniej więcej) może liczyć Account Manager?

Lidia

@starszy_specjalistajak długo pracujesz w firmie hireright? Jakie obejmujesz stanowisko? Czy Tobie się udało awansować na wyższe stanowisko? Każde stanowisko pracy jest inne i obowiązują na nich inne warunki pracy, dlatego opinie mogą się różnić od siebie.

tgb

Pracuję w firmie ponad rok. Z awansem nie było problemu, choć duża większość awansów jest poprzez rekrutację, na której wymagany jest co najmniej rok doświadczenia w firmie. Tak na prawdę nie potrzeba specjalnych kwalifikacji do tej pracy. Najważniejsza jest znajomość angielskiego, bo cała oficjalna komunikacja jest prowadzona właśnie w tym języku. Jednak są osoby, mówiące mniej popularnymi językami, a nie mówiące zbyt dobrze po angielsku. Na najniższych szczeblach kariery pracy jest oczywiście najwięcej, ale tylko nieliczni nie dają sobie rady. Oczywiście w okresach, kiedy klienci najwięcej rekrutują pracy jest multum przez długi czas i może to być frustrujące, ale firma wynagradza to podwójnymi stawkami za nadgodziny. System benefitów jest świetny, firma chętnym opłaca kursy językowe. Atmosfera w biurze jest świetna, na luzie, ale jak trzeba dogadać się z kimś spoza Polski to jest problem. Jeśli chodzi o team leaderów i managerów to różnie jest. Ja akurat od samego początku miałam świetnych team leaderów. Firma jak każda inna - ma jakieś wady, ale ja ogólnie jestem zadowolona i polecam @Lidia dla Account Managera spoza firmy największym problemem będzie ogarnięcie procedur, ale nowa osoba nie zostaje rzucona na głęboką wodę, tylko przechodzi odpowiednie szkolenie, team CR jest na prawdę fajny, sympatyczny i bardzo chętnie pomagają

Lidia

Obecnie rekrutują na stanowiska Researcher with French i Researcher with German. Aplikuje ktoś? Z ich oferty pracy wynika, że zapewniają benefity.

Lea

Hej czy może mi ktoś napisać swoją opinie o pracy na stanowisku Młodszy specjalista ds weryfikacji danych?

Anna

Hej, czy miał ktoś rozmowę na stanowisko Account Manager w Hire Right? Czego można się spodziewać na rozmowie w biurze? Jeśli chodzi o excel, czy weryfikują znajomość?

Zostaw opinię o hireright - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie hireright