Reco Polska

Kalisz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 40 ocen.

Opinie o Reco Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Reco Polska

Gabriel

pracowalem w wielu miejscach ale takiego syfu przez moj miesiac pracy jak jest w reko to nie ma nigdzie.a ci co sa kierownikami zmian to dno totalne.donoszą,klamia,oszukują.szczegolnie (usunięte przez administratora)

Edyta

@MC, wiesz pensja dla każdego to subiektywna rzecz, jednemu będzie odpowiadać drugiemu nie. Piszesz, że żeby dostać podwyżkę trzeba się "polizywać", czy masz jakieś konkretne sytuacje na myśli? Często jak ktoś dostaje awans to mnożą się teorie na temat słuszności, ale może warto czasem zwyczajnie się postarać i wykazać?

MC

Jak słyszę, że ktoś jest zadowolony z tej pracy bo płacą na czas to mnie krew zalewa. To jest obowiązkiem pracodawcy a nie jakimś uhonorowaniem dla pracownika. Ogólnie żadnych perspektyw w tym zakładzie nie ma. Pensje głodowe. Ludzie ledwo 2tyś sięgają a w d*** włażą po sam łokieć. Zbiorowisko konfidentów. 95% pracowników to ludzie o znikomej kulturze osobistej. Widać to chociażby po tym, że w toaletach wszędzie nasrane tylko nie w sedesie. Rotacja pracowników jest olbrzymia. Ponadto ani ja ani żaden z moich znajomych pracujących tam nie wyraża się pochlebnie o tej firmie. Warto dodać, że z moich znajomych wytrzymałem tam najdłużej bo aż 4tyg :D Podsumowując: słaba pensja, żadnego rozwoju, dużo patologii w zakładzie i dziwie się, że ktoś tam jeszcze pracuje. Chyba, że ktoś lubi być dymany...

Edyta

@reko ale kto wykorzystuje i wyśmiewa pracowników? Możesz opisać trochę więcej szczegółów - w jakich dokładnie sytuacjach się znalazłeś, czy zgłaszałeś to komuś wyżej?

reko

Nie warto tam pracować wykorzystują i wyśmiewają się z ludzi. Szkoda zdrowia, ludzie nienormalni obgadują i donoszą kierownikom.

Edyta

Praca na pewno odbywa się w systemie 3 zmianowym @andrezj, bo tak też wynika z ofert pracy zamieszczanych przez Reco Polska. Dobrze byłoby jednak gdyby ktoś z pracowników to potwierdził i napisał obowiązujące godziny - to zawsze rzetelniejsze informacje, na których inni mogą się oprzeć.

Edyta

@andrezj a dlaczego to akurat druga zmiana była twoim zdaniem najlepsza? Czy praca na niej różni się czymś w praktyce od pracy na zmianie pierwszej i nocnej? W jakich dokładnie godzinach odbywają się te zmiany?

andrezj
@Edyta 17.08.2017 06:44
@andrezj a dlaczego to akurat druga zmiana była twoim zdaniem najlepsza? Czy praca na niej różni się czymś w praktyce od pracy...

Hej, ja dopiero zastanawiam się czy tam iść pracować. Pierwsza też jest OK, nocki mnie trochę zniechęcają, stąd pytanie. Nocka pewnie 22-6 jak wszędzie gdzie sa trzy zmiany.

andrezj

A jak jest z tymi trzema zmianami? Czy każdy obowiązkowo musi pracować na nocki, czy można się jakoś dogadać? Bo w sumie zastanawiam się czy tam nie zacząć pracować, tylko nocki średnio mi pasują, najlepsza byłaby w sumie tylko 2 zmiana. Stąd moje pytanie;)

masakra ludzie

standard firmy, donoszący kierownikom mają najlepiej. najwięcej bajkopisarzy tam pracuje. gdyby ktoś to zebrał w całość to powstała by książka która zapewne zrobiła by furorę w dziale komedii. na twój temat wiedzą więcej niż ty sam. Ludzie porażka trzeba mieć bardzo olewający tryb życia, stalowe nerwy i durze chęci do pracy, bo ludzie są mega nienormalni. zamiast dbać o to żeby była miła atmosfera to tworzą się grupki i byle komuś dać popalić a nóż się zwolni i się znajomego przeniesie na jego miejsce

Edyta

@prawdomówny czy zajmowałeś z kolegą takie samo stanowisko? I jaki był wasz staż pracy? Często premie uzależnione są od doświadczenia i stażu jakie się posiada więc może warto najpierw zweryfikować takie informacje.

Prawdomowny

Przepracowalem w tej firmie 2 lata,jest to typowy kolchoz,w ktorym jezeli chcesz zarobic troche wiecej niz srednia krajowa to musisz pracowac w weekend.Pracujac w normalnych godzinach nigdy nie otrzymalem takiej samej pensji kazdego miesiaca.Njadziwniejsze jest to ,ze gdy w jednym miesiacu przepracowalem jedna sobote,otrzymalem 100 zl wiecej.gdy w nastepnym miesiacu przepracowalem 2 soboty,otrzymalem 108 zl.wiecej.Kolega o tej samej stawce mial wyplate o400 zl.wyzsza.Po prostu sa rowni i rowniejsi.Przez trzy miesiace wykonywalem prace za dwoch pracownikow/kolega sie zwolnil/ gdy zapytalem kierownika /Dariusz P./odpowiedzial mi ze sam doskonale daje sobie rade.Czyli ktos ta nadwyzka przydziela sobie niezle premie.Jednym slowem balagan i wyzysk,promowanie swoich kapusi i wykorzystywanie pracy sumiennych ludzi.Awans tylko za donoszenie panu kierownikowi.Byl przypadek,ze jeden z lizusow pana kierownika bal sie po nocnej zmianie wyjsc z pracy,poniewaz wdzieczni koledzy na niego czekali.Zadzwonil po policje i dopiero bezpiecznie dotarl do domu.Oby tak dalej.Pozdrawiam bylego kolege Kamila.Wiecej takich.

emenems

paskudne miejsce i paskudni ludzie szczegolnie prowadzacy zmiany.no i najwiekszy wloski slugus im donosiciel pawelek od frydlewiczow.

spoko

czyli według opinii nie ma sensu się tam zatrudniać?

krystian

Spadam do konkurencji , podobno jest w gdzies w Łodzi, jest o niebo lepiej bo niemcy trzymaja jakość. Dam znak jak już sie zaciagne.

Xa

Dobrze, że oprócz podstawy zarobków dorzucają jeszcze jakieś premie, ale wiecie jednak czy dorzucają do tego jakieś benefity socjalne? O dobre ubezpieczenie warto powalczyć, więc warto się załapać. Dzięki

anonim

(usunięte przez administratora)

sreko

Ludzie powoli zaczynają uciekać z Reco a oni wolą przyjąć Ukraińca niż Polaka , który po okresie próbnym pojdzie na L4. Ogólnie od jakiegoś pół roku na moim dziale nie zatrudniono Polaka a Ukraińców przewinęło się kilkanaście.

anonim

(usunięte przez administratora)

marus

Jeśli jesteś z Ukrainy to chetnie przyjmują.

db

Te operatywne dziewczynki to mają sprytne rączki i operatywne języki.

xyz
@db 26.09.2016 11:56
Te operatywne dziewczynki to mają sprytne rączki i operatywne języki.

jakoś cięzko w to uwierzyc....

daduś

Są tam pracowite dziewczynki

rudaGośka

Firma jak każda inna. Tylko nie którzy ludzie masakra. Zazdrość, obgadywanie na początku dziennym. Faworyzowanie pracowników przez Kierownictwo jest bardzo znaczne, jest lepszy i gorszy pracownik.

Były pracownik

Pracowałem w różnych firmach ale ta była najgorsza z jaką miałem do czynienia. Odszedłem do lepszej firmy i wolałbym zapomnieć o poprzedniej. Drogi potencjalny pracowniku, jeżeli bliski jest Ci szacunek do swojego wysiłku i swojej pracy i masz również szacunek do siebie to zapomnij o Reco. Nie polecam i przestrzegam.

anonim

(usunięte przez administratora)

...

Witaj. Tam rotacja jest ciągła., niepotrzebne są ogłoszenia. Jeśli chcesz tam pracować, zanieś podanie do biura, wkrótce pewnie się odezwą. Pozd.

Lena

Żadne jak ogłoszeń Masakra poszukują przez pośredników bo nikt nie chce pracować tam

kry

mam pytanie czy proszkowe malowanie jest prowadzone u was metodą natryskową czy zanurzeniową

krystian
@kry 20.02.2016 22:56
mam pytanie czy proszkowe malowanie jest prowadzone u was metodą natryskową czy zanurzeniową

jeżeli proszkowo to chyba oczywiste że masz pistolet i wydmuchuje drobny pyłek który osiada na materiale a potem jest wygrzewany w piecu ....

kry
@krystian 25.03.2016 20:08
jeżeli proszkowo to chyba oczywiste że masz pistolet i wydmuchuje drobny pyłek który osiada na materiale a potem jest wygrzewan...

nie takie oczywiste ponieważ znam firmę gdzie się to robi zanurzeniowo.nagrzewając element a później go zanurzając w spulchnionym powietrzem proszku.

kometa

Praca w Reco nie jest lekka i w trudnych warunkach hałas,bardzo gorąco latem i chemiczny smród i zadymienie.Polscy przełożeni są spoko włoski dyrektor raczej nas Polaków nie trawi przynajmniej tak to wygląda.Jeśli chodzi o zarobki to z weekendami ok 2000.

pablooo

odradzam bardzo odradzam pracy w reco chyba smiech na sali na piecu nie ma czasu zlapac butelki z woda smieszne soboty i 6 nocki a jak nie przyjdziesz to cie strasza zal. nadgodziny to nadgodziny kto chce ten pracuje nie kazdy ma czas w weekendy mamy rodziny i swoje obowiazki nie tylko zyje czlowiek praca . praca na maszynach wyglada tak ze musisz umiec ja naprawiac pracowalem na piecu i dzieki Bogu udalo mi sie uciec jjesli ktos tam wytrzyma dluzej niz rok to gratuluje i podziwiam ............ bardzo odradzam

wielbiciel czarnulki
@pablooo 12.02.2016 14:58
odradzam bardzo odradzam pracy w reco chyba smiech na sali na piecu nie ma czasu zlapac butelki z woda smieszne soboty i 6 nock...

jest taka jedna co pracuje całą sobą

Lena
@wielbiciel czarnulki 23.05.2016 18:23
jest taka jedna co pracuje całą sobą

Teraz tam macie fajną he he

gość

czy w reco pracująkobiety? jeśli tak to na jakim stanowisku

alfons
@gość 04.02.2016 13:12
czy w reco pracująkobiety? jeśli tak to na jakim stanowisku

pracuja fizycznie a co myslales/as maja taki sam zapierdziel jak faceci

pytanie

gdzie najlepiej trafic w reco, na jakie stanowisko

jemioooołłł

Pytanie ? czy to cos wg mozna nazwac zakladem ? pracowalem tam 3 miesiace i dzieki ze ucieklem i wcale tego nie zaluje . pracowalem na piecu straszna meczarnia i wykorzystywanie ludzi nie powiem jesli trafisz na normalnego kierownika jest ok i mila atmosfera a nie na kogos kto jest po szkole podstawowej i stara sie pokazac wyzszym wladzon ile to on nie potrfi wyrobic koszy czy grzebieni kosztem ludzi i ich meczarnia ... wg co to za kierownik po szkole podstawowej ? wroccie ich do szkoly nauczyc pisac i liczyc bo lataja z konta w kont z kalkulatorem ile wyjdzie i ile mozna dorobic zeby sie dolizac smiech na sali :D druga sprawa smieszne nadgodziny za ktore oszukuja przy wyplacaniu podczas pojscia do biura kiedy sie zapytalem dlaczego tak malo powiedzieli ze maja niekorzystny miesiac ... nie warto tam pracowac ludzie szkoda czasu mozecie sie zaczac rozwijac w tym czasie w innych zakladach tam ejdynei dorobicie sie garba na plecach ... kierownictwo pije alkohol i wysmiewaja ludzi a kiedy widza ze sie psuje jakas maszyna zamiast pomoc to sie smieja ... zmienilem prace i nawet za 2000zl nei chcial bym pracowac w reco szkoda czasu i zdrowia . z tego co slsyzalem brakuje im duzo ludzi do produkcji wiec chyba kazdy zmadrzal i ucieka podobno sa teraz jakies smieszne podwyzki .... stracilem tylko 3 miesiace z zycia

Lena
@jemioooołłł 20.11.2015 23:23
Pytanie ? czy to cos wg mozna nazwac zakladem ? pracowalem tam 3 miesiace i dzieki ze ucieklem i wcale tego nie zaluje . pracow...

Kolego a ty pracujesz tam jeszcze

heheszki

Wszyscy uciekaja do com40 ;) z tego reco.Ale jak kasa potrzebna komus to kazdy grosz sie liczy i robi.:)ci co narzekaja najwiecej zamiast uciekac to siedza;)trzesidupy.

Bartooooxxxx

nie warto pracowac w reco nom stop podkrecaja tempa traktuja ludzi troche jak by maszyny nie wazne ze nie nadazasz wazne ze im sie zgadza ilosc smieszne podwyzki zeby zjesc sniadanie trzeba leciec na drugi koneic hali w przeciagu 15 minut a jesli nie ebdzie sie rpacowac w nadgodziny to zwolnia i powiedza ze za papierosa czy stanie pod czytnikiem masakra uciekajcie puki mozecie ..... NIE WARTO TAM PRACOWAC SZKODY ZDROWIA I

simbo

Dajcie już spokój im!!!

Struś

a co boisz się, ż nie jesteś ojcem? wszyscy ją dmuchają a ty udajesz, że nie widzisz:)

O.

Teraz to już nawet w Portosie na start jest około 1800 zł ;)

zorrooo

jest pieknie co miesiac 1500 jest jest na hali goraco jak sto hu j i od 1 lipca mialy byc naliczane jakies podwyzki oni niewiedza ile dla kogo to kto ma wiedziec heniu jezdzacy na zoltym karcheze ktory ma w y j e b a ne

Pietras

Praca , jak praca .......A ta nowa z produkcji , Marzena , jak ją widzicie ? Ktoś - coś ?

czarnulkka

A jak się nazywa ta czarnulka z małymi cyckami, która wszystkim daje? Jestem nowy i też chce się pobawić. Napiszcie cos o niej.

ja
@czarnulkka 18.07.2015 10:25
A jak się nazywa ta czarnulka z małymi cyckami, która wszystkim daje? Jestem nowy i też chce się pobawić. Napiszcie cos o niej....

Która? Z produkcji jakaś. Podaj szczegóły aby zlokalizować i ci pomóc :)

zazenowany
@czarnulkka 18.07.2015 10:25
A jak się nazywa ta czarnulka z małymi cyckami, która wszystkim daje? Jestem nowy i też chce się pobawić. Napiszcie cos o niej....

To jest portal zeby dowiedziec sie informacji o firmie a nie portal spolecznosciowy jak ci sie tak ta dziewczyna podoba to do niej podejdz a nie (usunięte przez administratora) tutaj i zawracasz glowe osle.nie pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

filię to wy macie w Ozimku haha

pracownik

Reco chyba podupada?

wicher

Panowie opinie dotyczą RECO w zabrzu?

Karina
@wicher 22.02.2015 23:19
Panowie opinie dotyczą RECO w zabrzu?

Nie, w Kaliszu.

mokry
@Karina 27.02.2015 08:30
Nie, w Kaliszu.

to jest reco w Kaliszu

Ja

Jak jest na plastyfikatornii? Co tam się robi? Jacy kierownicy?

o2k

praca jak praca bywalo gorzej jak masz jaja to dasz rade kasa max 2klocki min1450 wkur tylko monotonia to samo i to zamo

desperacja

zadnej N w pracy ani jednego spoznienia do pracy , pracuje ponad 3 lata i nadal marze o 2 z przodu nawet z starzowka bylo mniej W tej firmie pracuja tylko desperaci jak ja

tatoo

adasiu dobre ku na czole ci wyjb

tatoo

Oh adasiu (tak sie podpisujesz) proponuję karnego ch... na czole.

ciekawski

są jakieś szkolenia? jest szansa rozwoju?

Adam N

Ja tam nie narzekam ludzie zapieprzaja gnam ich do pracy bo trzeba musza sie słuchać bo to bydło ja mam z tego dobry hajc a i w pracy wypic można i zapalić zioło .Po nowym roku wezmę sie za nich jeszcze żeby lepiej plan wykonywali a ja sobie za premie kolejny tatuaż zrobie Adam N w tatuazach

Mika

Nie rozumiem skąd się bierze tutaj tyle jadu i nienawiści.Zamieszczane wpisy są zazwyczaj przez osoby które nie pracują,bo zostały zwolnione,lub zwolniły się same,oczerniając zakład i osoby tam pracujące.Oto cała prawda(i zaznaczam,że nie jestem tam kadrą zarządzającą,pracuje na produkcji).Podstawowa płaca osoby pracującej na produkcji 1500,praca na trzy zmiany.Z sobotami pracującymi i godzinami nocnymi prawie 2000.Szału może nie ma,ale nie jest też źle.Nie ma problemu z urlopem,możesz słuchać muzyki,popijać kawę,nikt Ci nie wylicza czasu pójścia do toalety,nikt Cię też nie stresuje,nie krzyczy.Darek-wspaniała osoba,normalny życiowy człowiek,Sebastian-zimny, zdystansowany (ale taki właśnie chyba powinien być dyrektor).Pracuje tam sporo różnych ludzi,takich z którymi się dogadasz,albo nie.Ludzie mają różne charaktery i dziwne by było jakby żyli tam wszyscy w przyjaźni.Oczywiście jak to w dużych zakładach są plotki i są nieporozumienia,normalne.

Aragoni

Pracowałem dwa lata w Reco. Mogłem się rozwijać a pracowałem tam. Wreszcie uciekłem z Reco. W nowej pracy się układa i na pewno jest bardziej rozwojowa niż prosta praca produkcyjna. Kto mądrzejszy to po jakimś czasie zmienia pracę i zostawia Reco za plecami.

xyz

3 zmiany (6-14,14-22,22-6)za nadgodziny to sie na miejscu dowiesz ;)hehe

mim

ludzie, ja się tylko pytałem o szczegóły: ile zmian? od której do której? ile za nadgodziny?

Zostaw opinię o Reco Polska - Kalisz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Reco Polska