Estelligence Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 22 ocen.

Opinie o Estelligence Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Estelligence Sp. z o.o.

Zofia

Jednym słowem - FIRMA PORAŻKA.

Natan

Firma to dno. A imprezy integracyjne ponizej krytyki tance na stolach itp. Jakie odczucia wasze w tym wzgledzie? Jak to wygladalo wedlug was?

A
@Natan 13.11.2017 23:00
Firma to dno. A imprezy integracyjne ponizej krytyki tance na stolach itp. Jakie odczucia wasze w tym wzgledzie? Jak to wyglada...

hmm.. jakoś nie przypominam sobie takiej sytuacji i bynajmniej nie z powodu ilości wypitego alkoholu,bo raczej nie piję . Jeśli już piszesz opinię, to nie wymyślaj , bo akurat imprezy integracyjne to pełna kultura : )

Sprawiedliwa

Firma niewiele oferuje, a właściwie nic. Trzeba dużo pracować za niewielkie pieniądze. Nie ma podwyżek, ani płatnych nadgodzin. Pozytywne komentarze pisze tylko Zarząd.

Sosnowiec

Najgorsza firma jaką znam !

Edyta Z.

Praca dla desperatów. Brak poszanowania dla pracownika. Zarobki poniżej słów krytyki i praca po 10-12 godzin dziennie najlepiej na umowę zlecenie łącznie z sobotami. Panie z zarządu muszą się jeszcze wiele nauczyć aby kierować firmą i ludźmi. Pełen chaos, w życiu nie oddałabym księgowości w takie ręce bo strach. Omijać szerokim łukiem, bo szkoda marnować czas.

Paulina G.
@Edyta Z. 04.10.2017 16:23
Praca dla desperatów. Brak poszanowania dla pracownika. Zarobki poniżej słów krytyki i praca po 10-12 godzin dziennie najlepiej...

Zgadzam się z opinią w 100%. Brawo, że ktoś odważny pisze prawdę.

Izabela K.

Zarobki śmieszne. Mobbing i zmuszanie do pracy w nadgodzinach. Zarządowi wydaje się, że jest rynek pracodawcy, chyba zatrzymały się Panie na etapie paru dobrych lat wstecz dlatego wciąż rekrutują i nie mogą znaleźć ludzi. Tyle, że to nie dziwi, bo nikt normalny z wiedzą i doświadczeniem tam nie pójdzie, szkoda czasu i nerwów. Arogancja, bezczelność, brak poszanowania ludzi. Odradzam, szkoda marnować czas. A i firmom, które tam oddają księgowość współczuje.

Weronika

@Edyta Z.czy dalej jesteś pracownikiem firmy, czy też może pracowałaś w niej w przeszłości? Pracy w jakim dziale dotyczy Twój komentarz? Pytam, bo wspominasz o zatrudnieniu najlepiej na umowę zlecenie, a jednak w sieci pojawiły się oferty pracy jako Specjalista ds. kadr i płac oraz Główna/y księgowa/y i w obu jest oferowana umowa o pracę. Jak często zdarzają się tak intensywne okresy pracy, że konieczna jest praca w nadgodzinach oraz w soboty?

Weronika

@Były pracownik uważasz, że w firmie pracownik nie jest należycie traktowany. W jaki sposób się to objawia? Dlaczego tak uważasz? Spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja ze strony Estelligence Sp. z o.o.?

Były pracownik

Brak profesjonalizmu zupełny. Zarobki śmieszne, praca po 10-12 godzin łącznie z sobotami. To ludzie, którzy nie mają pojęcia na temat podejścia, poszanowania pracownika i atmosfery w pracy. Panie na stanowiskach "menagement" reprezentują poziom poniżej słów krytyki, dno. Proponuję omijać bardzo szerokim łukiem ponieważ nie warto zniżać się do poziomu "warszawianek".

pracująca mama
@Były pracownik 07.04.2017 16:01
Brak profesjonalizmu zupełny. Zarobki śmieszne, praca po 10-12 godzin łącznie z sobotami. To ludzie, którzy nie mają pojęcia na...

Ja też mogę się pod tym podpisać. Ehh...

Weronika

@Madam, a co podobało Ci się w pracy w tym miejscu?

Madam

Cześć. Estelligence to firma która jest zbyt przyjazna dla nowych pracowników. Czułam się bardzo obco, brak integracji, pomocy i zrozumienia. Liczy się tylko ciężka praca, szybko i na byle jak :(

miś

Fantastyczni ludzi :) Jeśli chodzi o atmosferę i relacje z innymi to naprawdę miło się pracuje. Firma ma dużo plusów, a takim największym z nich jest świetna Atmosfera!!

Geri
@miś 05.12.2016 10:33
Fantastyczni ludzi :) Jeśli chodzi o atmosferę i relacje z innymi to naprawdę miło się pracuje. Firma ma dużo plusów, a takim n...

Atmosfera to nie wszystko..

Pewna Pani

Troche dziwna firma. Byłam na okresie probnym, obiecywano mi umowe o prace i w ostatniej chwili bach... powiedzieli ze nie jestem potrzebna. Troche nieprofesjonalne podejscie. Wszystko robilam co moglam.

Gejsza

Na obietnicach się skończyło :(

r9

wiesz jak ma start moim zdaniem to w takim razie są stawki bardzo wysokie wynagrodzenia, tylko ciekawe czy jak się trafi fachowiec z większy znacznie stażem to również tyle by dostał

Nowa

Trochę jestem rozczarowana. Może będzie lepiej?

Doti

Chciałam coś napisać, ale widzę że moi przedmówcy wyczerpali już temat. Jeśli miałabym oceniać całokształt to firma jest dobra, ale dla początkujących księgowych. Dużo pracy i przeciętne zarobki.

NiNi

Ta firma kiedyś się nazywała inaczej, bodajże PBR? Pamiętam jeszcze jak pani kierownik miała do mnie pretensje ze ide na urlop 2 tygodnie, tak jakby mi sie nie należalo. Ręcej opadają :(

NiNi

Kiedyś pracowałam jako studentka i musiałam dużo zostawać po godzinach. Nie chodzi mi oto że nie lubię pracować, ale o sposób podejścia do pracownika. Zmieniłam na inną firmę i było trochę lepiej, ale również trzeba było popracować trochę dłużej. Firma jakich wiele, ale warunki zatrudnienia trochę odbiegają.

Inka
@NiNi 15.08.2016 17:29
Kiedyś pracowałam jako studentka i musiałam dużo zostawać po godzinach. Nie chodzi mi oto że nie lubię pracować, ale o sposób p...

Niestety ale muszę się z tobą zgodzić. Też to przerabiam :(

@rzodkiewa

Z tego co wiem, to mają. I jestem ciekawy, jak to wygląda konkretnie w Płocku. Czy atmosfera i płace są podobne do tych w Warszawie

@rzodkiewa

Proszę o informację, jak wygląda sytuacja w Płocku. Jak atmosfera, pensja, obowiązki? czy można zdobyć wiedzę i doświadczenie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Kania

Ja akurat wiem to z doświadczenia :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Kania

kodeks kodeksem, a życie to życie :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Panna87

Cześć Ola, No trochę nie fair. Czasem można odebrać nadgodziny, ale trzeba się liczyć że mogą odmówić. Ogólnie to trzeba za każdym razem się prosić. Niektórzy zostają naprawdę bardzo długo i mogę im tylko współczuć. Pozdrawiam.

Ktos

mniej niż 2 tys na reke.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wiejka

Bez doświadczenia to asystent na umowe zlecenie z min. wynagrodzeniem :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Iksza

przeliczysz się

Iksza

Firma płaci dość skromnie. Trzeba mieć dużo cierpliwości i odporności na stres. Po prostu biuro księgowe.

rozczarowana

Bardzo złe relacje z "zarządem". Nie można nawet odebrać uczciwie wypracowanych nadgodzin, a o podwyżkach też nie ma mowy.

Taksobie

Próżność.

anonim

(usunięte przez administratora)

A-a
@chochlik 09.05.2016 20:51
no brat cię już nie wkręci, bo jak widać nie narzekał ale wybrał lepszą opcję ;)

Czyżby szanowny zarząd nie miał żadnych argumentów? Nie tędy droga, nie tędy ...

vvv
@A-a 10.05.2016 21:05
Czyżby szanowny zarząd nie miał żadnych argumentów? Nie tędy droga, nie tędy ...

Hej, czy Ty oby rozumiesz co czytasz i łapiesz kontekst?

anonim

(usunięte przez administratora)

A-a

Pracowałam dość krótko bo firma mnie rozczarowała. Nie chcę wchodzić w szczegóły, ale na pewno nie jest miejsce gdzie można spokojnie pracować.

simba

Tak, tak - partnerem :) - płacisz wpisowe, coroczną składkę i możesz się popisywać "partnerstwem" na papierku, które z realnym partnerstwem ma niewiele wspólnego.

Płock

Ja pracuje w Płocku i jest dramat. Czy w Warszawie też jest tak źle?

ktoś
@Płock 21.04.2016 14:57
Ja pracuje w Płocku i jest dramat. Czy w Warszawie też jest tak źle?

Masz na myśli biuro na Krasickiego? Jeśli tak to: - jest sporo pracy - pensja raczej niska, nieadekwatna do wkładu pracy - duża rotacja - małe szanse awansu i rozwoju.

dysia

Jest bardzo dużo obowiązków. Trzeba mieć dużo szczęścia aby dostać umowę o pracę. Większość jest na własnej działalności lub na umowach cywilno-prawnych. Wynagrodzenie jest raczej niskie. Atmosfera jest raczej dobra, relacje z kierownictwem takie sobie, a klienci, hmm to zależy...

pytanie

Czy są jakieś premie za dobre wyniki?

ktoś
@pytanie 07.04.2016 14:58
Czy są jakieś premie za dobre wyniki?

Nigdy nie było i nie ma.

ktoś

3 tyś? nie ma szans na początku. Potwierdzam, nadgodziny NIE są płatne.

ktoś

Firma niewiele oferuje. Trzeba dużo pracować za niewielkie pieniądze. Nie ma podwyżek, ani płatnych nadgodzin.

pewna pani

To jest biuro rachunkowe i dużych pieniędzy się nie zarobi.

ksiegowa

to proponuję umowę o dzieło albo działalność gospodarczą ;) praktyką często stosowaną w tej firmie jest zawieranie 2 umów - jedna o pracę z jedną spółką a druga zlecenie z drugą, firma relatywnie podnosząc nieznacznie wynagrodzenie zyskuje na ZUSie. Trzeba też pamiętać, że umowa o pracę daje jednak więcej profitów, umowę zlecenie można rozwiązać łatwiej i podważyć wykonywane obowiązki a nawet nie wypłacić z tego tytułu wynagrodzenia.

pewna pani

@pewien pan - nie koniecznie musi byc tak kolejna umowa o ktorej piszesz. Szanowne kierownictwo woli zatrudniac na umowe zlecenia z wiadomych powodow ;) - zostawanie po godzinach NIE jest platne, przynajmniej w tej firmie.

pewna pani

na poczatek umowa zlecenia i duzo mniej niz 2000, i duzo obowiazkow, czesto trzeba zostawac po godzinach.

Tunia

Cz ta firma to nie jest przypadkiem dawne PBR? Pracowałam dość krótko, ale mogę napisać że praca dość wymagająca. Wynagrodzenie też niskie. Oferują okres próbny lub umowę zlecenie.

Pani K.

Moje zdanie o tej firmie jest raczej negatywne. Pracuję tutaj przez pewien czas i zauważam jedną prawidłowość, nowym się dużo obiecuje, starym dokłada się pracy, a tym którzy mają swoje zdanie to robi się na złość :(

ajajaj

To się nazywa mobing niestety w czystej postaci i z tym można iść nawet do sądu

aco

Czytając te posty niestety ale muszę się zgodzić, firma maksymalnie eksploatuje pracowników (żeby nie napisać wykorzystuje i do tego wszystkiego bardzo marnie płaci. Nie ma co liczyć na podwyżki i nie ma co się łudzić że będzie mniej pracy. Osoby zarządzające nie motywują pracowników tylko dają do zrozumienia że oni tu rządzą, a jak ci się nie podoba to zmieniaj prace. Pracownik tu jest na przegranej pozycji i nie ma mowy o negocjacjach. Pa pa!

nana

pracownik w tej firmie uczy się sam i na podstawie swoich indywidualnych przypadkow w pracy. Bardzo stresogenne podejście kierownictwa, które powinno zastanowić się nad sposobem zarządzania ludźmi, bo starzy pracownicy statystycznie po X latach w końcu odejdą a nowi nie wytrzymają długo

xxxx

Niestety.. Duża rotacja w tej firmie mówi sama za siebie. Pozdrawiam i życzę każdemu lepszej pracy.

Panna

Praca dla desperatów

nie wazne

Jak już były pracownik czuję się rozczarowana. Nie miałam szans na jakikolwiek awans, nie mówiąc już o podwyżce. Pracownik jest traktowany jako robol, którego trzeba maksymalnie wyeksploatować i zatrudnić nowych.

Pani A

Nie życzę nikomu :(

Zostaw opinię o Estelligence Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Estelligence Sp. z o.o.