Estelligence Sp. z o.o.
2 92 6 1

Opinie o Estelligence Sp. z o.o.

Wwzzz

Ostrzegam przed ta firma

Ksiegow
@Wwzzz 08.12.2018 00:48

Ja tez, ratuj sie kto moze, praca tutaj to tragedia!!!!

pracownik
@Wwzzz 08.12.2018 00:48

Za 5...10 lat każdy z nas będzie miał tą firmę w swoim c.v., jaki jest więc sens wypisywania takich głupot?

Wzzzzz
@pracownik 09.12.2018 20:15

Glupot? To jest moja opinia zgodna z prawda,a co mam klamac? Co ma do tego cv? Mam zla opinie o tej firmie i mam takie prawo, na to zasluzyla, glupota jest sciemnanie, ze super warunki i super praca. A to jakos wplywa na cv pracownikow, ze firma byla kiepska?

J
@pracownik 09.12.2018 20:15

Nie wiem, czy wiesz, ale ci, ktorzy odeszli juz maja te firme w swoim cv, a przeciez pracownik nie jest winien temu, ze np zle sie z nim obchodzono lub byly zle warunki pracy

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca

Ostatnio pojawiło się bardzo wiele emocjonalnych opinii, które delikatnie mówiąc szkalują Estelligence i pracujących u nas ludzi. Pisane są one przez ograniczoną liczbę osób. Prawdą jest, że przez ostatnie pół roku rozstaliśmy się łącznie z 4 Pracownikami. Były to jedyne od dawna zwolnienia osób merytorycznych ze strony Estelligence. Czy to oznacza, że Estelligence masowo zwalnia ludzi niech każdy osądzi sam. Powody były różne, natomiast z wszystkimi tymi osobami rozmawialiśmy i wytłumaczyliśmy im dlaczego musieliśmy się rozstać. Rozumiem, że są to sytuacje trudne dla tych osób. Nie usprawiedliwia to jednak tak agresywnego tonu i rozpowszechniania nieprawdziwych informacji. Estelligence zapewne nie jest idealną firmą. Wspólnie ze wszystkimi Pracownikami staramy się jednak do tego ideału dążyć. Ja jako Prezes tej firmy czuję się odpowiedzialny za swoich Pracowników i bardzo mocno podkreślam, że pracujemy jako jeden zespół. Estelligence to nie Prezes, to 80 wartościowych ludzi i pisząc również w ich imieniu, bardzo proszę osoby piszące komentarze tutaj aby uszanowały naszą ciężką pracę i wartości jakie przed sobą stawiamy. Anonimowo można napisać tutaj wszystko. Każdego czytającego zachęcam do bezpośredniego kontaktu ze mną lub z którymkolwiek z Pracowników. Jesteśmy otwartym zespołem i nie mamy nic do ukrycia. ps. ekspres do kawy działa (mamy włoskich klientów i odwiedzając nas chwalą sobie oni naszą kawę), również mydła w łazience nigdy u nas nie zabrakło :-)

Z.
@Estelligence Sp. z o.o. 11.12.2018 15:40

Panie pracodawco, chyba nieco wiecej tych zwolnionych bylo... zdecydowanie wiecej.... kazdy chyba moze wyrazic opinie, nawet te negatywna, zreszta sam pan pisze o kiepskiej atmosferze, wiec sie zgadza.

anonim

(usunięte przez administratora)

Martin

Łooo, Panie, ale jatka, to sie porobilo, znam te firme, tez raczej od ciemnej strony, ale sie nie wypowiadam. Co Wyscie zrobili tym Waszym pracownikom, ze tak psy na Was wieszaja? Musieliscie niezle zalezc za skore...

Byla ksiegowa

Z 4 pracownikami??? Slownie: z czterema przez pol roku??? Czy nie pomylil sie Pan przypadkiem o jakies jedno zero? (Bez zlosliwisci, ale wydaje mi sie ze rozstali sie Panstwo ze znacznie wieksza liczba osob przez 6 mies.) Zawsze warto rozmawiac

Byla ksiegowa

Wspomina Pan o uszanowaniu Panstwa pracy i wartosci, ktore przed soba stawiacie. Czy Wy uszanowaliscie prace tych osob ktore odeszly i ich samych? Gdyby tak bylo to mielibyscie chyba same pozytywne komentarze. Warto sie zastanowic czym tak rozjuszyliscie gawiedz.

Nik

Potwierdzam, ze firma oferuje niezbyt dobre warunki, w porownaniu z podobnymi firmami niezbyt atrakcyjne wynagrodzenie, panuje tu kumoterstwo, stronniczosc osob zarzadzajacych, brak obiektywizmu, balagan, nie polecam

Anna B.
@Nik 06.12.2018 11:21

Piszesz, że w firmie są zwolnienia. Jednocześnie na stronie https://www.pracuj.pl/praca/samodzielny-ksiegowy-warszawa,oferta,6474877. Czy ma to jakieś powiązanie z opisaną przez Ciebie sytuacją? Ponadto jestem ciekaw, jak oceniłbyś wynagrodzenie. Jest według Ciebie satysfakcjonujące? Z tego, co wyczytałem w ofertach rekrutacyjnych pracodawca oferuje bogaty pakiet świadczeń socjalnych, rozwój zawodowy i realizacje ambitnych zadań. Co o tym myślisz?

Wzzzzz
@Anna B. 08.12.2018 18:48

Jest bardzo duza rotacja, zwalniaja co chwile, by przyjac co chwile i tak w kolko. Zwolnien mnostwo, drugie tyle odchodzi z wlasnej woli. Wyplata to zenada. Osobiscie nie polecam, jest wiele firm, ktore oferuja znacznie wiecej, ale nikt nie broni samemu sprawdzic.

Wzzzzz
@Anna B. 08.12.2018 18:48

Prosty schemat, (mozliwa wersja): przyjma Cie, lekko awansuja po czym pod byle pretekstem zwolnia bo za duzo zarabiasz, a trzeba wykazac oszczednosci w firmie, wiec zatrudnia kogos za mniejsze pieniadze na Twoje stanowisko lub w ogole nikogo a Twoje obowiazki rozdziela pomiedzy innych jakze zadowolonych ksiegowych, przykladow jest troche, chocby poprzednia dyrektor operacyjna i kilku innych zacnych ksiegowych, menagerow, firma cienko przedzie, oszczedzaja na czym sie da, nawet na mydle do rak, raczej kojarzy mi sie to z tonacym okretem niz z "dynamicznie rozwijajaca sie i stabilna" firma, ale to tylko moje subiektywne wrazenie, obejscie z pracownikami bezlitosne, jesli w czym tutaj sie myle, szanowni pracownicy, to prosze, skorygujcie moje subiektywne myslenie, badz wyjasnijcie z jakich powodow tak sie dzieje

Nik
@Anna B. 08.12.2018 18:48

Fakt, zwolnień dużo, ludzie sami tez często odchodzą, tak jak sporo osób już napisała. Czy są powiązania, nie wiem. Wiem tylko, że co chwilę są nowe osoby i co chwilę ktoś odchodzi z rożnych przyczyn, mimo, że są umowy o pracę. Wynagrodzenie oceniłbym na 3-. Spotykałem dużo lepsze, dlatego już tu nie pracuję:). Wg mnie nie jest satysfakcjonujące jak na zakres obowiązków, odpowiedzialności i wymagane kompetencje oraz porównania z innymi firmami. "Bogaty pakiet świadczeń socjalnych"?- nie bardzo wiem, na czym on polega w tej firmie za bardzo. Chyba, że są lekcje angielskiego lub jakieś ubezpieczenie medyczne, ale w innych firmach zdecydowanie jest lepiej pod tym kątem. "Rozwój zawodowy"- też nie potwierdzam, o awans jest naprawdę bardzo trudno, prędzej o zwolnienie. Nawet gdy padają mgliste obietnice awansu, ciężko go wynegocjować. Dopiero jak człowiek składa wypowiedzenie to jest możliwość rozmowy, o jakimś przyszłym awansie za jakiś czas ,ale tez nie zawsze. "Realizacje ambitnych zadań"- tzn. raczej, ze dostajesz masę obowiązków, które można by rozdzielić spokojnie na 3 pracowników. Niezależnie jak się z nich wywiążesz, liczy się raczej tutaj staż pracy a nie, czy jesteś zdolny i chcesz się piąć w górę. Zrezygnowałem głównie z tego powodu- nie było możliwości się rozwijać ( i więcej zarabiać). Pracownicy są bardzo niedoceniani i nie mają możliwości realnie piąć się w górę (chyba, ze po bardzo długim okresie pracy)- takie jest moje subiektywne odczucie. Dla ambitnych lepiej iść do większej firmy. Tu głównie bazuje się moim zdaniem na relacjach z menagerem. Jak się podliżesz, może masz szanse. Ale trzeba ciągle skakać wokół menagerów. To moja prywatna opinia i przemyślenia. Jak chcesz, to w sumie sam się przejdź na rozmowę i zobacz. Sam sobie wyrobisz opinię. Nie rozumiem tez wpisu pracodawcy, ze niby są tu nieprawdziwe informacje rozpowszechniane. Jako były pracownik mogę powiedzieć, ze te negatywne komentarze nie zawierają niczego co by odbiegało od stanu faktycznego w tej firmie, ale to moje skromne zdanie.

Ksiegow

Jesli ktos ma kwalifikacje na ksiegowa, lepiej swoje umiejetnosci i wiedze wykorzystac w jakiejs innej firmie za duzo lepsze pieniadze i godziwe warunki pracy, tutaj jest wyzysk i ponizanie pracownika na kazdym kroku

Ksiegowa
@Ksiegow 08.12.2018 15:20

Tez tak mysle, bardzo instrumentalne traktowanie pracownikow, mataczenie, co chwile zmienianie warunkow, niejasnosci, zdecydowanie nie warto tu przychodzic, omijac szerokim łukiem

Ann
@Ksiegowa 09.12.2018 00:05

Duża część ludzi w naszej firmie to wieloletni pracownicy, co potwierdza że jak się bardzo chce to można tu pracować wiele lat. To znów jest dowód, że firma jest stabilna i otwarta na wieloletnią współpracę. - elastyczne godziny pracy; - lekcje języka angielskiego; - opieka medyczna; - wynagrodzenie na czas; - miła atmosfera; - integracje; - szkolenia; - dla najlepszych roczne premie; Pozdrawiam wszystkich współpracowników

Dora
@Ksiegow 08.12.2018 15:20

Większość postów pisze ta sama mocno niezadowolona osoba. Atmosfera jest ok i ludzie sympatyczni. Na kasę też nie można narzekać. Co najważniejsze, na koncie na czas. Pracują tu ludzie od początku działalności firmy i jakoś nie mają zamiaru odchodzić. Według mnie naprawdę jest ok, widzę sporą poprawę zmieniło się też podejście do ludzi, przyjemnie się teraz pracuje. Warunki pracy są dobre. Wynagrodzenie mi odpowiada i atmosfera również, polecam :) Wynagrodzenia zawsze są wypłacane terminowo, a do tego można liczyć na premie ;)

Wzzzzz
@Ann 09.12.2018 19:31

Wlasnie Ci wieloletni falami odchodza, o czyms to swiadczy. Wynagrodzenie na czas to akurat podstawowy obowiazek pracodawcy a nie jakis super luksusowy dodatek. Mila atmosfera? Dwulicowosc i hipokryzja z kazdej strony. Pozostale rzeczy, ktore wymienilas sa w kazdej niemal firmie i to duzo lepsze. Zaden szał.

Wzzzzz
@Dora 09.12.2018 20:02

Ciekawe jakbys Ty sie czula albo jakby sie czul szef lub osoby z rady nadzorczej, gdybyscie nagle nie mieli za co utrzymac rodziny a do splacenia kredyt hipoteczny mimo, ze ktos jest wykwalifikowana ksiegowa i sue wywiazywal z obowiazkow, a szuka sie na niego haka. Bylo duzo takich przykladow. Calkowicie nie liczycie sie z ludzmi.

AntyWZZZZ
@Wzzzzz 10.12.2018 13:54

A Ty na poważnie? Jeżeli ktoś dobrze pracuje i jest kompetentny to tylko idiota chciałby się pozbyć takiej osoby, zwłaszcza w biurze ksiegowym. Nic w Twoich komentarzach tutaj nie trzyma się kupy. Jedynie żółć się wylewa. Żenada!

AM

Nniszczenie ludzi, zwolnienia bez powodu, oj zle sie dzieje

R.

Firma bardzo przeciętna, tragedii nie ma ale sporo minusow. Expres do kawy ciagle zepsuty, brak podstawowych srodkow czystosci, tak jakoś przaśnie, swojsko, jak za Gomulki czy innego króla Piasta. Idzie wyzyc, jak sie mocno zacisnie zęby i pasa...

Majka

Zgadzam sie z ponizszymi opiniami. Byla to najgorsza firma w jakiej przyszlo mi pracowac. Oprocz nizej wymienionych dodam atmosfere ciaglego obgadywania jedni drugich, zwlaszcza menagerowie swoich pracownikow, tzw. "Podkladanie swin", dwulicowosc, niewywiazywanie sie pracodawcy z obietnic, ciagle rewolucyjne zmiany w firmie (tzn. glownie ciagle zwolnienia wykwalifikowanych pracownikow), brak stabilnosci i pomyslu na zarzadzanie firma, praca bardzo chwiejna i niestala, zdecydowanie odradzam

Anna
@Majka 07.12.2018 22:10

Opinie negatywne o Estelligence niekoniecznie są obiektywne. Firma rozwija się niesamowicie i walczy o rynek. Praca jest taka jak w innych firmach ktore osiągają sukcesy na rynku - po prostu trzeba pracować. Ale ten opluwa własną firmę kto nigdy nie pracował uczciwie. Są firmy w których można niewiele robić ale te nic nie znaczą na rynku. Każdą opninię należy przemyśleć pod jakim wpływem emocji była osoba ją wydająca.

Wzzzzz
@Anna 08.12.2018 19:47

Choc post nie do mnie konkretnie, odpowiem. Opinie pozytywne tez nie sa obiektywne. Jak kazda opinia. Kazdy ma prawo do wlasnej. Moja jest taka jak kilku innych tu osob negatywna, Twoja moze byc inna. Nie musimy ustalac wspolnej. Plucie na wlasna firme? A co, trzeba klamac i udawac, ze bylo ok, jesli nie bylo? Jak Tobie by sie zle pracowalo, to co, nie masz prawa powiedziec innym halo, tu bylo zle, nie polecam? Z jakichs powodow ludzie rezygnuja z tej firmy. Ten opluwa firm, kto nigdy nie pracowal uczciwie? Slyszysz sama siebie? Mozna pracowac uczciwie i byc kompetentnym ale zostac oszukanym lub zle traktowanym takie rzeczy sie zdarzaja na tym swiecie.

abcd...

Apodyktyczny szef... Zwalniaja pracownikow bez powodu :(

.
@abcd... 10.11.2018 20:14

Zawsze jest powód.

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@abcd... 10.11.2018 20:14

W czasach gdy jest naprawdę trudno o dobrego pracownika a zwłaszcza o dobrego księgowego, zwalnianie kogokolwiek bez powodu byłoby raczej przejawem głupoty. Zwolnienia u nas to sporadyczne przypadki, za każdym razem staram się bardzo jasno wyjaśnić powód takiej decyzji. Niezależnie od tego mam świadomość, że to zawsze jest trudna sytuacja i proszę mi wierzyć jest ona trudna dla obu stron. Pozdrawiam, "Apodyktyczny" Jacek

Lady
@Estelligence Sp. z o.o. 23.11.2018 23:06

Nie ładnie, panie Jacku... Pan wie o czy mówie...

Jacek
@Lady 29.11.2018 18:42

Droga Lady, jeżeli zdarzyło mi się kogokolwiek zwolnić to ta osoba doskonale wiedziała jaki był powód. Aczkolwiek wiem, że dla każdej z tych osób była to trudna sytuacja i szanuję jej negatywne emocje z tym związane. Niemniej powtarzam, to są bardzo sporadyczne przypadki w Estelligence. A przy okazji, z każdą z tych osób jestem na "per Ty" a nie "per Pan".

Ksiegowa
@Jacek 30.11.2018 14:27

To nie sa sporadyczne przypadki tylko standard, co miesiac przynajmniej kilka osob odchodzi w niewyjasnionych okolicznosciach

J.
@abcd... 10.11.2018 20:14

Jak sie siedzi cicho to szef miły, a jak sie rozmawia o konkretach to jest odwracanie kota ogonem!

Ann
@Ksiegowa 09.12.2018 00:08

O, powiało grozą, chyba naoglądałaś się za dużu thrillerów ;) Sherlock Holmes

Koleżanka
@Ksiegowa 09.12.2018 00:08

Po co piszesz takie bzdury? Ludzie odchodzą, to fakt, ale to ich decyzja i nie po kilka osób. Taka jest specyfika biura rachunkowego. Są tacy co pracują po kilka lat . Estelligence tworzyliśmy wszyscy, którzy tam pracowaliśmy, pracujemy , włącznie z Tobą. Sama na siebie i swoją pracę plujesz . Dla mnie wszystkie te opinie to wylewanie żalu, że coś się skończyło. Są nowi właściciele, nowe pomysły i trzeba się z tym pogodzić albo odejść, ale nie niszczyć tylu lat Twojej/naszej pracy.

Ksiegowa

Mozna sie tu jedynie nabawic nerwicy, dwulicowosc osob z tej firmy nie ma granic, ciagle mowienie jednego, za plecami zupelnie co innego, donoszenie na innych, obgadywanie, ogromna rywalizacja i ciagle zwolnienia przy kiepskich warunkach pracy, ogolnie strasznie

Margot

Lepiej omijac te firme z daleka i oszczedzic sobie rozczarowan i nerwow

Zzxz

Niskie wypłaty, chaos, niesprawiedliwe traktowanie pracownikow, zdecydowanie nie polecam

Agawka

Niskie wynagrodzenie i bardzo duzo pracy w ogromnym chaosie w atmosferze ukladow i podlizywania sie Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zarzadzac bardziej sprawiedliwie i konsekwentnie

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@Agawka 29.11.2018 21:16

Każdy komentarz czytam z dużym zaciekawieniem, gdyż tylko słuchając krytycznych uwag mamy szansę stawać się lepszym pracodawcą. Natomiast mam poczucie, że już wiele zrobiliśmy aby ograniczyć ilość pracy a zwłaszcza chaos. Jeżeli chodzi o "układy i podlizywanie się" to tego komentarza nie rozumiem zupełnie - mam nawet poczucie, że jeżeli w innym wątku rozmawiamy o zwolnieniach osób przez Estelligence to przeważnie dotyczyły one właśnie osób, które próbowały budować swoją "wartość" nie poprzez merytoryczną pracę tylko "układy i podlizywanie się" - na to miejsca w Estelligence nie ma. Bardziej sprawiedliwe i konsekwentne zarządzanie? cieszę się, że mamy takie same priorytety! Pozdrawiam, Jacek

Agafka
@Estelligence Sp. z o.o. 30.11.2018 14:37

Panie (usunięte przez administratora), a z jakiego powodu tak duzo wykwalifikowanych osob co chwile odchodzi z tej firmy? Przeciez z dobrej firmy ludzie nie chcieliby odchodzic

Ksiegowa ml

Firma biedna, kasy sie tu nie zarobi, wynagrodzenie dla ksiegowej z kilkuletnim stazem i certyfikatami to jedna wielka kpina. Chyba wszedzie da sie zarobic wiecej. Rotacja bardzo duza. Biednie i bez perspektyw.

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@Ksiegowa ml 25.11.2018 19:41

Mamy dość dobre rozeznanie w stawkach rynkowych. Księgowym, którzy przychodzą do nas płacimy mniej więcej takie stawki jakich oczekują. Jest to ten sam poziom wynagrodzeń, na którym są nasi dotychczasowi pracownicy. Na pewno są miejsca, gdzie można zarobić więcej ale na pewno nie odstajemy od innych podobnych firm na rynku. Regularnie też awansujemy ludzi, którzy rozwijają się. Oferujemy dużo szkoleń i każdy kto tylko ma takie aspiracje ma szansę awansować.

K079

Witam wszystkich. Czytam wszystkie opinie i zastanawiam się, bo dostałam dziś telefon z zaproszeniem na rozmowę o prace. Musze przyznać, ze te opinie nie są zachęcające i dają sporo do myślenia. Chciałabym się dowiedzieć czy te opinie dotyczą konkretnego stanowiska czy ogółem w całej firmie? Pozdrawiam...

Jacek
@K079 07.08.2018 18:43

Witam, urok gowork.pl polega na tym, że ponad 90% opinii jest negatywnych niezależnie od pracodawcy. Co więcej, to są anonimowe opinie więc można napisać naprawdę wszystko bez odpowiedzialności za swoje słowa. I faktycznie czytam tutaj wiele opinii, które zwyczajnie rozmijają się z prawdą (np. odnośnie braku premii, które w tym roku były wyjątkowo wysokie). W końcu prawie wszystkie opinie tutaj to opinie ludzi, którzy już nie pracują w Estelligence, czasem już od kilku lat. Dlatego ja zapraszam na rozmowę i spotkanie z realnymi ludźmi, którzy pracują i tworzą Estelligence dzisiaj. Nie twierdzę, że wszystko jest tak jak powinno być i tak, zwłaszcza w przeszłości, popełnialiśmy wiele błędów i nadal niestety nam się przytrafiają. Jednak staramy się, ja również się staram, aby Estelligence było coraz lepszym miejscem do pracy. Czy nam się to udaje warto przekonać się samemu. Pozdrawiam, Jacek Ostrowski, Prezes Zarządu

Ag.
@K079 07.08.2018 18:43

Jako była pracownica, nie polecam. No może na 2-3 miesiące i trzeba zmieniać.

Pytanie do Ag.
@Ag. 09.08.2018 09:18

Nie kumam tej opinii. Tzn na 2-3 miesiące jest ok i polecasz? A potem zaczynają tam gryźć?

Agawa
@Jacek 07.08.2018 20:37

Panie Jacku, jak wygląda kwestia samej pracy i dochodów klientow. Czy skupiają się Państwo na jakości i wynagrodzenia klientów są na odpowiednim godnym poziomie, czy bardziej skupiają się Państwo na ilości bowiem dochody od klientów nie pozwalają utrzymać firmy na odpowiednim poziomie i nie jakość a ilość ma znaczenie. Ponadto też jak pozyskują Państwo klientów? Z ulicy? Internetu? Jak budowane jest portfolio klientów?

Jacek
@Agawa 10.08.2018 15:08

Pani Agnieszko, jakość jest podstawowym priorytetem dla mnie i dla całego zespołu. Zapewne dlatego większość naszych klientów trafia do nas poprzez rekomendacje i polecenia.

aas
@Jacek 11.08.2018 19:33

Tylko jak niezadowolony pracownik może ci zrobić dobrą pracę?? A widać jest całe mnóstwo niezadowolonych pracowników.

Iza

A czy w grudniu będzie impreza integracyjna jak w tamtym roku?

Jacek
@Iza 15.11.2018 20:50

A co to ma za znaczenie?

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@Jacek 23.11.2018 01:15

Drogi Jacku, Droga Izo, ludzie w Estelligence znają temat lub mogą wszystkiego dowiedzieć się u swoich menadżerów lub bezpośrednio u mnie. Jak co roku planujemy ogólnofirmowe szkolenie ze zmian w podatkach i przepisach kadrowo-płacowych. Będzie to również okazja aby dodatkowo wspólnie spędzić czas mniej oficjalnie. Natomiast w tym roku postanowiliśmy zrezygnować z całonocnej imprezy integracyjnej. Zamiast tego w tym roku było już kilka różnego rodzaju wyjść integracyjnych zarówno w Warszawie jak i w biurach lokalnych. Pozdrawiam, Jacek

Ksiegowa ml.

Zarzad do wymiany! Jak ktos pyta o zasluzona podwyzke to jest zbywany i gorzej traktowany....

Zarząd
@Ksiegowa ml. 25.09.2018 14:39

Po pierwsze, jeżeli w każdej firmie odmowa podwyżki wiązałaby się z wymianą Zarządu to nigdzie nie byłoby Zarządu. Po drugie, nie przypominam sobie abym w ostatnich miesiącach rozmawiał z jakąkolwiek Młodszą Księgową nt podwyżki. Po trzecie, staramy się wprowadzić w naszej firmie standardy corocznej weryfikacji i oceny pracowników aby proces awansów i podwyżek był usystematyzowany i sprawiedliwy (a nie uzależniony od uznaniowej decyzji Zarządu). Po czwarte, każdy kto przychodzi do mnie dostaje bardzo rzetelną informację i dokładam wszelkich starań aby traktować każdego z szacunkiem i sprawiedliwie (nawet jeżeli ktoś słyszy "nie"). Nie wyobrażam sobie, że ktoś może być gorzej traktowany dlatego, że otwarcie mówi o swoich oczekiwaniach. Takiego szacunku również uczę i oczekuję od wszystkich ludzi w Estelligence.

Sprawiedliwa

Firma niewiele oferuje, a właściwie nic. Trzeba dużo pracować za niewielkie pieniądze. Nie ma podwyżek, ani płatnych nadgodzin. Pozytywne komentarze pisze tylko Zarząd.

abc
@Sprawiedliwa 13.11.2017 16:18

DOKŁADNIE!

Agawa
@Sprawiedliwa 13.11.2017 16:18

Nie ma łatwo.

Vcv

- olbrzymi balagan - niskie wynagrodzenie - niski standard stanowiska pracy - brak premii - nieplatne nadgodzine (do odbioru, o ile ci pozwola i masz na to czas) - dwulicowi ludzie z Zarzadu

pideoa
@Vcv 24.07.2018 18:02

Warszawa tonie........

XYZ
@pideoa 25.07.2018 21:01

Faktycznie ostatnio było trochę intensywnych opadów ale biura nam nie zalało :)

aaaaa
@Vcv 24.07.2018 18:02

i jeszcze pare innych kwiatków by się znalazło :)

@aaaaa
@aaaaa 06.08.2018 19:33

tak, kwiatki też mamy! :-)

Agawa
@Vcv 24.07.2018 18:02

Co rozumiesz przez bałagan, niski standard stanowiska pracy i dwulicowość ludzi Zarządu?

Pyatjąca
@Vcv 24.07.2018 18:02

Nierówne traktowanie też. Dlaczego na tym samym stanowisku niektórzy więcej zarabiają???

pytanie

Czy są jakieś premie za dobre wyniki?

ktoś
@pytanie 07.04.2016 14:58

Nigdy nie było i nie ma.

bada
@pytanie 07.04.2016 14:58

Premia to jest taka, że ci pozwalają tam pracować :)

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@bada 05.05.2018 22:44

Premie wypłacane są co roku. Oczywiście przede wszystkim bardziej doświadczonym pracownikom. Ze względu na bardzo dobre wyniki w poprzednim roku łączna pula do wypłaty przy najbliższej premii będzie ok 25% większa niż ostatnio.

kji
@pytanie 07.04.2016 14:58

Premie? Chyba wirtualne!

Liczydło
@Estelligence Sp. z o.o. 05.05.2018 23:08

0,00 * 25% = 0,00 ładna premia :)

Nieważne
@Liczydło 22.07.2018 23:39

Premia? to chyba jakiś żart. A przepraszam, tak są premie, ale dla Zarządu :)

Ktoś Tam

Kombinuja z umowani.. chca by ludzie pracowali na umowy cywilne lub zakladali wlasna dzialalnosc, aby ograniczyc koszty i latwiec zwolnic pracownika. Firma fajna doczasy kiedy zaczynasz pytać o wolne i podwyżke :(

anonymka
@Ktoś Tam 29.07.2018 15:54

proza życia..

Pracodawca
@Ktoś Tam 29.07.2018 15:54

Drogi Anonimowy KtośTam, poza naprawdę kilkoma wyjątkami, wszyscy w Estelligence mają umowę o pracę. Jaki jest cel pisania nieprawdziwych komentarzy?

Agata

Pracowałam tym biurze rachunkowym i mogę się wypowiedzieć w samych NEGATYWACH. Całkowity brak organizacji i zarządzania, ignorancja, bezczelność, wiedza zarządu na bardzo niskim poziomie, nadgodziny niepłatne, brak szacunku. Pani Agnieszka i pani Basia poziom intelektualny bliski dna. Chciałyby uprawiać coaching tyle, że muszą się jeszcze wiele nauczyć jeśli chodzi o stosunki międzyludzkie i zasady jakie obowiązują w większości organizacji. Nie polecam tam pracy w żadnym wypadku, wyzysk i nic poza tym.

Zuza
@Agata 26.07.2018 15:29

Problem w tym, że nawet jeżeli opinia jest prawdziwa to na pewno jest bardzo nieaktualna, gdyż ani "pani Agnieszki ani pani Basi" już dawno w zarządzie nie ma.

Rozczarowana
@Zuza 27.07.2018 16:25

Inni ludzie w Zarządzie, ale mentalność taka sama...

@Rozczarowana
@Rozczarowana 29.07.2018 15:51

Rozczarowana, a czy Ty w ogóle znasz kogokolwiek z Zarządu, że tak piszesz?

NiNi

Ta firma kiedyś się nazywała inaczej, bodajże PBR? Pamiętam jeszcze jak pani kierownik miała do mnie pretensje ze ide na urlop 2 tygodnie, tak jakby mi sie nie należalo. Ręcej opadają :(

Lubaszka
@NiNi 19.08.2016 20:12

Tak zgadza się, i do dzisiaj sie nic nie zmieniło.

@NiNi
@NiNi 19.08.2016 20:12

PBR to historia sprzed 7 lat. Po co pisać o takiej prehistorii? @Lubaszka, rozumiem, że Ty nadal od tylu lat czekasz na ten urlop?

Accs

Odradzam pracę w biurze w Warszawie na Krasickiego. Biuro bez klimatyzacji, ciasno i bardzo dużo pracy. Wynagrodzenie dość standardowe jak na biuro księgowe. Dobre na chwile.

ancymonek
@Accs 26.07.2018 10:46

Najbardziej zastanawiają mnie komentarze dotyczące braku klimatyzacji, czy ktoś faktycznie pracował w tym biurze? Ja właśnie pracuje, na dworze upał 30 a w pokoju śmiga klima!

nick

Musieliście komuś naprawdę zajść za skórę, skoro od kilku dni tak aktywnie wypisuje te napastliwe komentarze. Nie wiem ile w tym wszystkim prawdy, chociaż trudno dopatrzyć się w nich obiektywizmu. Aż żal czytać jaka desperacja z nich przebija. Jeżeli komuś faktycznie jest tak niedobrze u jakiegoś pracodawcy to zmienia pracę i nie traci czasu na jakieś bezsensowne ataki.

El.Te.

Niesprawiedliwe rozłożenie pracy, duża rotacja, i horendalnie wysokie wymagania. Tuatj ludzie cierpią....

hshahwhwhqha

Ja piszę z Krasickiego z Warszawy. W tej firmie są ciągle jakieś zmiany organizacyjno-strukturalno-personalno-kadrowo-techniczne. Tutaj człowiek nie może skupić się na pracy (której i tak ma bardzo duzo) bo zawsze cos sie dzieje. Poza tym, niskie wynagrodzenie i brak premii przelało u mnie czare goryczy. Atmosfera, lokalizacja, brak klimatyzacji to tez mankamenty tej firmy.

zapracowana
@hshahwhwhqha 22.07.2018 23:37

dokladnie! a jak ludzie ochodza z doswiadczeniem to zatrudniaja nowych bez doswiadczenia i ci ktorzy sa juz w firmie cierpia bo maja wiecej obowiazkow. Eh...

bujająca w obłokach
@zapracowana 23.07.2018 14:35

@zapracowana sądząc po godzinie wstawienia komentarza, ciężko w tym czasie musiałaś pracować.........

Jestem Jaka Jestem

Ta firma to jakaś porażka. Miałam (nie)przyjemność pracować kilka miesięcy i uciekłam w popłochu. Pi pierwsze, duży bałagan i harmider. Po drugie, duże obłożenie pracą i niskie wynagrodzenie. I po trzecie, ludzie którzy tu pracują są jacyś dziwni... siedzą w kuchni i obgadują innych :(

r9

wiesz jak ma start moim zdaniem to w takim razie są stawki bardzo wysokie wynagrodzenia, tylko ciekawe czy jak się trafi fachowiec z większy znacznie stażem to również tyle by dostał

jgj
@r9 16.10.2016 22:41

wysokie to są ale chyba na wsi bo w mieście dużo lepiej płacą i powinni płacić

miś

Fantastyczni ludzi :) Jeśli chodzi o atmosferę i relacje z innymi to naprawdę miło się pracuje. Firma ma dużo plusów, a takim największym z nich jest świetna Atmosfera!!

Geri
@miś 05.12.2016 10:33

Atmosfera to nie wszystko..

Jak
@miś 05.12.2016 10:33

Bez przesady. Atmosferą się nie nakarmisz.

traba
@Jak 02.06.2018 07:37

Taka fajna atmosfera, człowiek się przyzwyczai a potrm hyc go wyrzucą bo nie chce z siebie robić niewolnika pracującego od 9:00 do 21:00

: )
@miś 05.12.2016 10:33

Niektórzy ludzie są spoko-kto uciekl na czas ten madry... godziny przychodzenia tez...gorzej z całą resztą : ))pracuj czlowieku na prezesa i switę: ))

:))
@: ) 16.06.2018 22:37

świtę??? hahaha! prezes siedzi z nami na openspace, do pracy jeździ metrem, świty żadnej nie widziałam, jesteś pewna, że trafiłaś na forum odpowiedniej firmy? :)

: )))
@:)) 18.06.2018 09:25

no już dobrze, dobrze ,niech Ci będzie haha-absolutnie nie pracujesz na prezesa i na Jego świtę :D ps. podejrzewam,ze jeździ metrem,bo tak Mu wygodnie, a siedzi gdzie siedzi,bo gdzie indziej nie ma po prostu miejsca..a to ostatnie jest akurat na wagę złota i tak się pozmieniało,ze już tylko czekać, aż będziecie w piwnicy siedziec; )

:)))
@:)) 18.06.2018 09:25

No juz dobrze,dobrze; )absolutnie nie pracujesz na prezesa ani Jego swite????ps.prezes jezdzi metrem,bo tak mu widocznie wygodniej,moze nie lubi autem? a siedzi gdzie siedzi,bo nie ma miejsca gdzie indziej..to ostatnie zresztą jest na wagę złota..i pewnie jak tak dalej pojdzie,to bedziecie pracowac i w piwnicy????????

:))))
@:))) 18.06.2018 23:01

po ilości wpisów widzę pewną desperację :) masz zapewne we wszystkim rację. Rozumiem, że Ty pracujesz w firmie, która działa charytatywnie. Mi tam podoba się to, że pracuję w firmie, która zarabia.

aba
@:)) 18.06.2018 09:25

Zarząd lubi stwarzać pozory skumania się z pracownikami czyli niewolnikami:)

:)))))
@:)))) 19.06.2018 18:38

Spolka zarabia?chyba na odejsciu bardziej doswiadczonych pracownikow,w tym wiekszosci glownych,bo nie trzeba im placic wynagrodzenia,wiec sa do przodu,reszta niech pozstanie milczeniem????????reasumujac:atmosfera ok,zdobyte doswiadczenie ok,reszta niestety mocno kuleje: )

Zostaw opinię o Estelligence Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Estelligence Sp. z o.o.