Estelligence Sp. z o.o.

Adres: Krasickiego 35, 02-611 Warszawa

NIP: 5252310323 KRS: 0000216319

Estelligence Sp. z o.o.
2 116 411 5 1

Opinie o Estelligence Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracownik
 Opinia

Chciałabym podzielić się swoją opinią o Estelligence, dla przyszłych pracowników i każdego kto tu zagląda. Pracuję w Estelligence 10 lat. Spory kawałek życia. Postanowiłam podzielić się opinią, nieco odmienną od niektórych jakie tu widzę. Ci którzy mają dobre opinie po prostu nie zaglądają na gowork i nie piszą, gdyż są zadowoleni. Mam bardzo dobre wspomnienia z minionych lat i dobre odczucia z obecnego czasu. Pracuję z trzecim zarządem w swojej karierze. Pierwsza Prezes charyzmatyczna, pozytywna osoba, druga Prezes kochająca, profesjonalna księgowa, obecny Prezes bardzo dobry menedżer i człowiek. Wszyscy współtworzymy Estelligence. Wg mnie: - firma nie dąży by być korporacją (w negatywnym tego słowa znaczeniu); w Este liczy się człowiek, życzliwość do drugiego człowieka (współpracownika, klienta i każdej innej osoby), otwartość umysłu, danie poprzez życzliwość drugiej osobie możliwości do bycia usłyszaną; staramy się w Estelligence mieć otwarte serca; - każdy z nas w Estelligence dąży by być profesjonalnym księgowym, kadrowym, asystentem, specjalistą, menedżerem dlatego, że chce, podążając za naturalnym rozwojem; - w Estelligence są możliwości rozwoju dla księgowej i kadrowej, żadna inna firma nie rozwinie nas tak księgowo i kadrowo, płacowo jak biuro rachunkowe, jak Estelligence w którym jest dosłownie cały przekrój firm funkcjonujących na rynku, tysiące firm (od prostych działalności gosp. po np. spółki giełdowe z innowacyjnych branż), profesjonalne osoby które chcą Cię wesprzeć, szkolenia zawodowe oraz z rozwoju kompetencji „miękkich”; - nie jest to praca dla wszystkich; w Este liczy się zaangażowanie, uczciwość, profesjonalizm, życzliwość do drugiego człowieka, spokój; jeśli cenisz sobie te wartości z czasem poczujesz się tu jak w dobrym miejscu.

Pomocna?
Tak32Nie11
anonim
 Opinia
@Pracownik 07.06.2019 10:01

Wez, daruj, kazdy kto tu pracuje wie jak jest, ja tez tutaj kilka lat przepracowalem, nie osmieszajcie sie tymi falszywymi pozytywnymi komentarzami. Kazdy wie jak jest. (usunięte przez administratora)malo sie zarabia, balagan jak malo gdzie, (usunięte przez administratora), wieczny haos, zero podwyzek, masa nadgodzin,(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak12Nie31
XYZ
 Opinia
@Pracownik 07.06.2019 10:01

-Ta firma nie darzy do bycia korporacja bo po prostu jest zbyt biedna/slabo zarzadzana i tak sobie wmawia bo co ma zrobic? -"zyczliwosc"- czyli ciagle plotki, obgadywanie jedni drugich, donoszenie, proba wygryzienia bo firma ma malo kasy i kazdy na kazdego patrzy wilkiem jak tu wygryzc by samemu miec podwyzke/awans. Z pelna szczeroscia stwierdzam ze tak zawistnych i zlosliwych ludzi nie spotkalem w zadnej innej firmie do tej pory, a mam porownanie zna kilkoma innymi biurami rachunkowymi. -pozytywne komentarze pisze chyba dziewczyna od marketingu lub ofgice managerka lub jedna z menagerek na zlecenie prezesa, rzeczywistosc wyglada inaczej o czym wielu bylych i obecnych pracownikow po prostu wie -szkolen nie ma zadnych, te mozliwosci rozwoju oznaczaja po prostu ze firma zatrudnia niedouczona, tania sile robocza, bo jest tak slaba, ze nie stac jej na prawdziwych profesjonalistow lub Ci szybko odchodza jak zobacza z czym maja do czynienia -rozczarowanie tym biurem jest ogromne i tak mysli ogromna liczba waszych pracownikow bylych i obecnych -panuje tu taki balagan, ze nie da sie niczego konstruktywnego nauczyc, trzeba liczyc tylko na siebie -brak osob odpowiedzialnych za cokolwiek, kazdy zwala wine na innych, w tym balaganie nie da sie sprawnie pracowac

Pomocna?
Tak10Nie27
B
 Opinia
@Pracownik 07.06.2019 10:01

"Poczujesz sie tu jak w domu"-a co to reklama jakas? A z prezesa taki specjalista od zarzadzania biurem jak z krowiego tylka kombajn.

Pomocna?
Tak9Nie24
A
 Opinia
@Pracownik 07.06.2019 10:01

"Zadna inna firma nie rozwine tak ksiegowo i kadrowo"- to chyba masz male pojecie o swiecie i o branzy, skoro 10 lat jestes tutaj to malo wiesz o innych firmach rachunkowych, sa miliony firm, ktore rozwina czlowieka bez porownania duzo lepie pod kazdym katem, Ta firma jest daleko, daleko w tyle w epoce paleozoiku za innymi biurami rachunkowymi. Malo oferuja, balagan, malo placa, niski poziom. "Tutaj liczy sie czlowiek"- to zarty jakies??? Liczy sie wszystko poza czlowiekiem. Obchodza sie tutaj z ludzmi bezceremonialnie, z gory, bez jakiegos dialogu. Niszcza ludzi, ponizaja, liczy sie tylko kasa. Szacunku nie ma tu zadnego.

Pomocna?
Tak9Nie24
Ksiegowa
 Opinia
@Pracownik 07.06.2019 10:01

Nie czarujcie, ludzie. Wszyscy pracownicy w kuchni codziennie narzekaja na kilka rzeczy: przeladowanie praca, niska wyplata, duza rotacja ludzi i zwiazany z tym wieczny balagan. Jak prezes tego nie widzi i zaprzecza, to trudno. Kazdy kto tu pracuje wie jak jest. Nie udawajcie ze jest idealnie bo sami codziennie w pracy na to narzekacie (chyba, ze te wpisy pisze pan prezes).

Pomocna?
Tak8Nie23
Pracownik
 Opinia
@Ksiegowa 08.06.2019 11:58

No wlasnie, narzekaja to wszyscy, a jak ktos napisze szczerze co mysli i jaka ma opinie to od razu protest, zeby nie pisac zlych opinii.

Pomocna?
Tak27Nie1
Jola
 Opinia
@anonim 07.06.2019 14:27

Ooo to chyba do mnie pytanie !?????????????????????????. Ja nie pracuje w Este 10 lat tylko 8 i niestety nie ja pisałam ten komentarz. W sumie jak piszesz, że można zarobić na komentarzach to chyba się zastanowię????.

Pomocna?
Tak24Nie6
anonim
 Opinia
@Jola 08.06.2019 18:47

A to sorry, to sie nie pomylilem widocznie, ale tez przezylas 3 zarzady, wiec podobnie. A co? Ktos z marketingu to pisal? Bo taka sztuczna reklama.

Pomocna?
Tak6Nie21
P
 Opinia
@Pracownik 08.06.2019 14:09

Ludziska, pracujta a nie narzekata. Narzekac to wszyscy a pracowac nie ma komu.

Pomocna?
Tak23Nie
XYZ
 Opinia
@Pracownik 07.06.2019 10:01

Potrafie wymienic sporo osob ktore zostaly mocno skrzywdzone przez ta firme, bezceremonialnie jak przedmiot. Wiec prosze nie pisac o jakiejs zyczliwosci i otwartosci prezesa, bo mozna przytoczyc mnostwo historii osob potraktowanych jak smieci w tej firmie. Zyczliwosc to tutaj czysta fikcja. Raczej kasa sie musi zgadzac (niektorym).

Pomocna?
Tak9Nie20
Jola
 Opinia
@anonim 09.06.2019 09:44

To Ci pech. Może po prostu zajmij się czymś pożytecznym, swoją nową super pracą na przykład, a nie przeżywasz każdy jeden komentarz.

Pomocna?
Tak22Nie7
Koktail
 Opinia
@P 09.06.2019 11:15

Co prawda, to prawda..

Pomocna?
Tak20Nie
anonim
 Opinia
@Jola 09.06.2019 17:48

A czemu Ty sie nie zajmujesz swoja tylko tez "przezywasz kazdy komentarz"??? I co robisz na tym forum tak wogole??? Przeciez podobno zadowoleni tu nie zagladaja

Pomocna?
Tak8Nie16
P
 Opinia
@Pracownik 07.06.2019 10:01

Wezta sie nie pozabijajta

Pomocna?
Tak17Nie
również pracownik
 Opinia
@anonim 07.06.2019 14:27

Każdy ma prawo do własnej opinii. Nie rozumiem po co atakować kogoś komu się tu podoba i kto dostrzega pozytywy, a nie same negatywy. Lepiej wylewać "wiadro gnoju" niż się postarać i być zadowolonym ze swojej pracy :-). Estelligence ma oddziały w Warszawie, Płocku i Kwidzynie. Każde miejsce tworzą ludzie i to oni budują atmosferę. Mnie się tu też podoba. Oczekuję od innych tego samego co od siebie. Staram się być życzliwa, pomocna, nie obgadywać (bo po co?), traktuję ludzi z szacunkiem i tak jestem traktowana. Nigdy nikt nie odmówił mi pomocy.

Pomocna?
Tak14Nie6
anonim
 Opinia
@również pracownik 10.06.2019 11:51

A gdzie tu jest atak? Kulturalnie pytam. I wyrazam wlasna opinie na temat firmy w ktorej pracowalem kilka lat i ktora znam. Moje wspomnienia sa takie jak napisalem. Kto tu kogo atakuje?????

Pomocna?
Tak6Nie13
P
 Opinia
@Pracownik 07.06.2019 10:01

A dlaczego Pan Prezes juz sie nie wypowiada na forum? Kiedys to i dzien dobry i zyczenia swiateczne a od jakiegos czasu zadnego komentarza nie widac. A mozna sobie bylo poczytac ciekawa dyskusje

Pomocna?
Tak3Nie12
xyz
 Opinia
@Pracownik 07.06.2019 10:01

Chyba stres a nie spokoj, idz się wyspowiadaj za te kłamstwa

Pomocna?
Tak1Nie9
Księgowa
 Opinia

A może skoro tyle lat pracuje to po prostu dobra księgowa ??? Nikt z ziejących ogniem tu nie pomyśli, że może Wasz punkt widzenia nie musi być prawdziwy dla wszystkich - żal mi Was ludzie... Pracuję tu kilka lat, gdy na coś się nie zgadzam - zgłaszam przełożonemu, gdy coś mi się nie do końca podoba - zgłaszam przełożonemu, gdy zasługuję na więcej - zgłaszam przełożonemu, moje dobre pomysły realizujemy wspólnie. Nigdy nie zniżyłabym się do poziomu, aby po odejściu oczerniać byłą firmę pod pretekstem ostrzeżenia innych - skoro odszedłeś/odeszłaś to nie była firma dla ciebie - tyle w temacie - życzę Ci powodzenia!

Pomocna?
Tak11Nie4
Ksiegowa
 Opinia
@Księgowa 11.06.2019 09:32

A nie rozumiesz ze tu pisza glownie tez OBECNI pracownicy??? To jak przelozony traktuje ludzi, to kazdy chyba wie. Daleko to od otwartosci i wysluchania, dwulicowosc az bije na km. Z jakiego powodu zwolniono poprzednia prezes-dyrektor operacyjna???? Ta i inne historie pokazuja jasno jak prezes traktuje ludzi.

Pomocna?
Tak4Nie8
anonim
 Opinia

Dobra, ludzie, bez atakow na (usunięte przez administratora). To jest akurat bardzo dobra ksiegowa (jedna z nielicznych tam), przywolalem jej imie nie po to, zebyscie teraz personalnie o niej pisali. Bez takich. (usunięte przez administratora)zostawcie w spokoju, nic do niej nie mam. Co nie zmienia faktu ze firma jest beznadziejna, zle zarzadzana, biedna i patologiczna.

Pomocna?
Tak11Nie
taka
 Opinia
@Jola 09.06.2019 17:48

BRAWO! ludziom to się nudzi...

Pomocna?
Tak9Nie6
żart
 Opinia
@Ksiegowa 11.06.2019 09:45

Myślę, że Ty nie masz pojęcia o czym nawet piszesz . A jak już koniecznie chcesz wstawić negatywny komentarz to chociaż dowiedz się jaka była struktura zatrudnienia , a nie piszesz w kółko i to samo .

Pomocna?
TakNie13
Ksiegowa
 Opinia
@żart 11.06.2019 09:59

Wiem jaka byla struktura zatrudnienia. O tym pisze.

Pomocna?
Tak4Nie9
Rvm
 Opinia
@Księgowa 11.06.2019 09:32

A gdybys doswiadczyla mobbingu/ponizenia/niesprawiedliwego wynagrodzenia/braku mozliwosci rozmowy to co bys zrobila? Od razu bys zapomniala?

Pomocna?
Tak3Nie9
Prezes
 Opinia
@XYZ 09.06.2019 14:17

Czekamy...

Pomocna?
TakNie10
XYZ
 Opinia
@Prezes 11.06.2019 13:42

Na co? Az wymienie konkretne osoby?? Nie chce tutaj personalnie pisac bo ludzie sobie moga nie zyczyc by przytaczac ich dane, zreszta administracja forum usuwa imiona. Ale chyba kazdy pamieta głosne sprawy a znam i te o ktorych sie głosno nie mowilo, ale Pan chyba tez wie

Pomocna?
Tak3Nie9
andia
 Opinia
@Pracownik 07.06.2019 10:01

charyzmatyczna prezes?przeciez to (usunięte przez administratora) jakich mało

Pomocna?
Tak1Nie5
Waw
 Opinia
@andia 13.06.2019 08:54

Napiszesz cos konkretniej?

Pomocna?
Tak1Nie4
Ann
 Opinia
@Waw 13.06.2019 09:56

Coś cisza na forum aż się zaniepokoiłam...

Pomocna?
Tak3Nie4
sobota
 Opinia
@anonim 07.06.2019 14:27

To jedna z ofiar tej firmy, dobry poddany.

Pomocna?
Tak2Nie4
sobota
 Opinia
@P 09.06.2019 11:15

Pracujta na włascicieli aż wam garb wyrośnie...

Pomocna?
Tak4Nie4
H
 Opinia
@sobota 15.06.2019 22:30

A o co poszlo?

Pomocna?
Tak1Nie4
Ania
 Opinia
@sobota 15.06.2019 22:30

Chcąc poznać efekt Puszki Pandory gorąco zachęcam do księgowości :) :)!!

Pomocna?
Tak3Nie3
cos
 Opinia
@Waw 13.06.2019 09:56

A po co, mądry człowiek wie, że to (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie1
M153
 Opinia

Odeszla najwspanialsza osoba. Jak mogliscie mi to zrobic????? (Chodzi o ktores wczesniejsze jeszcze). Rozdzieliliscie nas..... czemu tak robicie?????

Pomocna?
TakNie12
M153
 Opinia
@M153 19.06.2019 23:33

Ta osoba zmienila moje zycie, do tej pory nie umiem o niej zapomniec.... a WY pozbyliscie sie jej jak zepsutego urzadzenia... nie moge sobie ulozyc zycia... bez niej....

Pomocna?
TakNie12
M153
 Opinia
@M153 20.06.2019 00:16

Moja milosc... na zawsze w moim sercu.... nie moge Cie zapomniec... nie mam sily by zyc bez Ciebie...

Pomocna?
TakNie12
M153
 Opinia
@M153 20.06.2019 00:22

"Z Toba odeszly anioly..." jak spiewaly "Wilki"...

Pomocna?
TakNie12
M153
 Opinia
@M153 20.06.2019 16:43

Jak sie odkochac????..... jak zapomniec o tym co bylo??...co dopiero sie zaczynalo a zostalo skonczone?....

Pomocna?
TakNie13
Wujek dobra rada
 Opinia
@M153 19.06.2019 23:33

Czemu zapomnieć? Wystarczy nabrać odwagi i wyznać Swe uczucia.

Pomocna?
Tak16Nie
M153
 Opinia
@Wujek dobra rada 20.06.2019 20:16

Bo jej juz nie ma??!!!... zwroccie mi ja...

Pomocna?
TakNie9
M153
 Opinia
@Wujek dobra rada 20.06.2019 20:16

Wcześniej widywalismy sie codziennie w biurze, moglismy sie obserwowac z daleka, a teraz nie wejde z butami w czyjes zycie... zepsuliscie wszystko...

Pomocna?
TakNie9
Wujek dobra rada
 Opinia
@M153 20.06.2019 22:14

Czyli to tak zwana Miłość Platoniczna, współczuję.

Pomocna?
Tak7Nie
M153M
 Opinia
@Wujek dobra rada 21.06.2019 14:07

Raczej Milosc na poczatkowym etapie .... mogla sie rozwinac... moglo byc cos wiecej... a tak, nie moge przestac myslec o tym... nie wiem co mam dalej robic...

Pomocna?
TakNie5
M153
 Opinia
@Wujek dobra rada 21.06.2019 14:07

Powiedzcie, co ja mam teraz zrobic... nie moge juz pokochac nikogo innego... jak ja mam dalej zyc...? To uczucie mnie zzera od srodka..

Pomocna?
TakNie5
Nowy 2019
 Opinia
@M153 19.06.2019 23:33

Jedyne rozwiązanie to się zwolnij. No i oczywiście jak na "księcia" przystało jedz za nią na tym białym koniu????

Pomocna?
Tak5Nie
M153
 Opinia
@Nowy 2019 21.06.2019 19:26

nie było w moich wypowiedziach informacji, czy pracuje czy nie i czy jestem facetem czy kobieta. Nie wyjawię tego.. chodzi o to, że przez takie decyzje nie mam juz szansy byc blisko tej osoby... i nie umiem się pozbierać...

Pomocna?
TakNie3
Nowy 2019
 Opinia
@M153 21.06.2019 23:05

Przecież piszesz "jej," ją" to samo mówi przez się że to kobieta. Miej wreszcie" jaja" i zachowaj się jak facet, a nie uzalasz się nad sobą i obwiniasz cały świat. Jaki to ten świat jest zły, otrząśnij się wreszcie

Pomocna?
Tak3Nie
M153
 Opinia
@Nowy 2019 22.06.2019 07:58

Ale "ona" to moze znaczyc "ta osoba", poza tym nie powiem kiedy to bylo, czy kilka lat temu czy niedawno i w ktorym oddziale, tego nikt nie wie, tylko ja... jak mam sie otrzasnac? Probuje zapomniec ale to uczucie caly czas mnie przygniata... jak mam wyrwac sobie serce? Jak sie odkochac?...

Pomocna?
TakNie3
Bond
 Opinia
@M153 22.06.2019 10:19

Zgłoś się do "Dlaczego ja" .

Pomocna?
Tak5Nie
M153
 Opinia
@M153 22.06.2019 10:19

Nie moge juz dluzej tlumic swoich uczuc... Jesli to czytasz, chce Ci powiedziec: KOCHAM CIE. SLYSZYSZ??!! KOCHAM CIE I ZAWSZE BEDE CIE KOCHAC. GDZIEKOLWIEK TERAZ JESTES, WIEDZ, ZE CIE KOCHAM. Moze nawet tego nie przeczytasz i nie wiesz, ze to ja. Ale takie sa moje uczucia do Ciebie.

Pomocna?
TakNie1
jkkk
 Opinia
@M153M 21.06.2019 14:50

Poproś terminatora panią Agnieszkę o telefon do swojej miłości.

Pomocna?
Tak2Nie
M153
 Opinia
@jkkk 25.06.2019 03:30

Chodzi o pania Agnieszke S.Z.W? Skad niby ona mialaby miec nr tel? Predzej chyba dzial HR, ale jak? Zeby wszyscy wiedzieli? I zadzwonie i co powiem? Chce, zeby ta osoba nawiazala ze mna kobtakt. Jesli mozecie, poproscie ta osobe aby to przeczytala i jak odwzajemnia moje uczucia, zeby sie odezwala. Inaczej nie moge.

Pomocna?
TakNie
cos
 Opinia
@M153 25.06.2019 14:55

Tak chodzi o Wszę, o przepraszam Szwe...

Pomocna?
TakNie
Księgowa z Krasickiego
 Opinia

Traumatyczne przeżycie. Zwolniono mnie za dobrą pracę i zaangażowanie.

Pomocna?
Tak3Nie17
Waw
 Opinia
@Księgowa z Krasickiego 18.06.2019 11:50

A oficjalny powod byl jaki?

Pomocna?
Tak14Nie1
CR
 Opinia
@Księgowa z Krasickiego 18.06.2019 11:50

Dlaczego mnie to wcale nie dziwi, (usunięte przez administratora) ten kto się tam zatrudni...

Pomocna?
Tak1Nie1
Ania
 Opinia

Jako były pracownik jestem przerażona tymi wpisami. Zarówno ich ilością jak i treścią :(

Pomocna?
Tak4Nie15
Pracownik
 Opinia

Ja tez od siebie chce cos napusac z racji tego ze czyta to duzo osob a powiedziec sie boje. 1.Po pierwsze: ludzie, nie rozkrecajcie tak tej klimatyzacji, w biurze w Warszawie w siedzibie glownej, bo mozna zachorowac. Przesadzacie. Mi jest zimno. 2. Po drugie, wezcie wymieniajcie po sobie papier toaletowy w lazience jak sie skonczy. Skonczyla Ci sie rolka papieru toaletowego? Zaloz nowa. Bo jak sie wchodzi to nigdy nie znienione po kims. Kultura obowiazuje. W domu tez po sobie nie zmieniacie? To tyle ode mnie.

Pomocna?
Tak1Nie8
Pracownik2
 Opinia
@Pracownik 11.06.2019 22:51

Sluszna uwaga

Pomocna?
Tak1Nie6
Ksiegowa
 Opinia

1.zostan prezesem biura rachunkowego 2.pomiataj ludzmi, zwalniaj tych, co za duzo zarabiaja, nie licz sie z nikim, pogardzaj pracownikami 3.zdziw sie, ze na forum internetowym pojawiaja sie negatywne opinie na temat twojej firmy Zdziwienie-poziom hard

Pomocna?
Tak7Nie7
Prezes
 Opinia
@Ksiegowa 11.06.2019 10:24

Tak, przez ostatni rok zwolniliśmy kilka osób. Nie dziwię się, że te osoby wypowiadają się negatywnie na tym forum bo wiem, że trudno pogodzić się ze zwolnieniem. Niemniej jednak każda z tych osób dokładnie wiedziała dlaczego została zwolniona. W zdecydowanej większości nie była to moja jednoosobowa decyzja. Takie decyzje są trudne i były konsultowane (czasem przez parę miesięcy) z innymi pracownikami. Kiedyś umieściłem na tym forum więcej szczegółów w tej sprawie ale zadzwoniła do mnie jedna z tych zwolnionych osób z prośbą abym usunął ten komentarz, gdyż mimo iż o nikim nie pisałem personalnie to taki komentarz może utrudnić jej znalezienie nowej pracy. Zrobiłem to.

Pomocna?
Tak8Nie3
XYZ
 Opinia
@Prezes 11.06.2019 13:38

To chyba bardzo mylny trop bo tu wypowiadaja sie obecni pracownicy, ktorzy opisuja sytuacje firmy oraz tacy, ktorzy sami odeszli widzac chaos, balagan, brak podwyzek, brak dobrych pracownikow, podejscie prezesa, koniecznosc ukrywania sie przed kontrolami, matactwa, brak dobrej wyplaty i innych benefitow, odejscia tych, ktorych sie cenilo i lubilo. To skutecznie zniecheca i niech Pan sobie przypomni ile osob odeszlo z wlasnej woli. Sporo, prawda?

Pomocna?
Tak5Nie7
XYZ
 Opinia
@Prezes 11.06.2019 13:38

Decyzje o zwolnieniu pracownika byly konsultowane z innymi pracownikami nawet przez kilka miesiecy??? A to ciekawe, to wlasnie przyklad (jeden z wielu, nie jedyny) tej patologii o ktorej sporo osob pisalo w konentarzach. Czyli jest pracownik i zamiast porozmawiac z nim wprost (to o tej "otwartosci" i "checi do rozmow z kazdym" pisano????) to zbiera pan innych pracownikow, z nimi obgaduje pan tego pracownika, szuka na niego haka, czeka na jego potkniecie i uzaleznia jego bycie w firmie od sympatii lub antypatii innych, byc moze zawistnych wspolpracownikow??? Jakie to madre i profesjonalne. Szczyt kompetencji zarzadczych. Potwierdza pan, ze wszystko sie dzieje poza plecami pracownika na skutek intryg i obgadywania. A co stoi na przeszkodzie zeby raczej porozmawiac z tym pracownikiem o oczekiwaniach, wyznaczyc mu cele, ewentualnie wskazac co robi nie tak, zeby mial informacje i mogl cos poprawic. Tutaj zostaja ci ktorzy umieja sie podlizywac, jak sam pan napisal. Na rozmowy tez pan nie jest otwarty bo kombinuje pan pezeciwko swoim pracownikom za ich plecami o czym sam pan napisal. To jest fair, wg pana?

Pomocna?
Tak5Nie6
XYZ
 Opinia
@Prezes 11.06.2019 13:38

To nieetyczne. Przez kilka miesiecy widziec, ze jest problem i nie powiedziec o tym zainteresowanemu pracownikowi, tylko za plecami go obgadywac i planowac zwolnie. Zaprzecza to tej otwartosci i checi pomocy o ktorych pisano. Jak widac nie kazdy urodzil sie zeby zarzadzac ludzmi

Pomocna?
Tak4Nie7
xyz junior
 Opinia
@XYZ 11.06.2019 16:46

I nie każdy żeby pracować w grupie. Wina nigdy nie jest po jednej stronie.

Pomocna?
Tak6Nie3
Ksiegowa
 Opinia

Ja czuje sie zwyczajnie zle potraktowana przez ta firme. Chcialabym porozmawiac z panem prezesem.

Pomocna?
Tak4Nie7
1
Prezes
 Opinia
@Ksiegowa 11.06.2019 10:29

Zapraszam! Każdy, kto pracuje w Estelligence wie, że zawsze może ze mną porozmawiać i wie, że nie uciekam od trudnych rozmów.

Pomocna?
Tak6Nie3
Ka.Ra.
 Opinia

Firma aspiruje do bycia korporacją, ale wychodzi to bardzo nieudolnie. Złe traktowanie, niska płaca, bałagan i duży stres.

Pomocna?
Tak27Nie39

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jacek, Prezes Estelligence
 Opinia
@Ka.Ra. 08.03.2019 01:15

Estelligence nigdy nie aspirowało do bycia korporacją. Gdy przychodziłem do Estelligence wszyscy pracownicy bardzo mocno podkreślali, że "my nie jesteśmy korporacją!" i zależy mi aby faktycznie tak było. Jeżeli kogoś potraktowaliśmy źle to proszę o taką informację bezpośrednio. Tutaj, anonimowo można napisać naprawdę wszystko niezależnie od tego czy jest to prawda czy nie. Ludzie w Este wiedzą, że z każdym jestem gotowy rozmawiać, nawet o trudnych i niewygodnych dla mnie rzeczach. Zawsze staramy się znaleźć dobre rozwiązanie, oczywiście nie zawsze jest to możliwe od ręki.

Pomocna?
Tak25Nie16

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Annn
 Opinia
@Ka.Ra. 08.03.2019 01:15

Jak czytam to jestem przerażona na widziałam ogłoszenie o pracę i zastanawiałam się czy aplikować a tak się dzieje w Warszawie Płocku czy Kwidzynie?A zarobki jakiego rzędu proponują

Pomocna?
Tak5Nie27

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ka.Ra.
 Opinia
@Annn 09.03.2019 06:46

Osobiście nie polecam. Wiem, że Pan Jacek chce ratować wizerunek firmy na tej stronie, ale nie tędy droga. Pytam się, dlaczego ta firma jest nieprzyjazna pracownikowi? Dlaczego zawsze znajdujecie wymówki, aby nie dać podwyżki pracownikowi? Dlaczego są różnice w wynagrodzeniach na tych samych stanowiskach? Dlaczego oferujecie większe pensje tym którzy chcą odejść, a zapominacie o reszcie? I dlaczego jest zakaz informowania innych pracowników o planowanym wypowiedzeniu???

Pomocna?
Tak22Nie21

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jacek, Prezes Estelligence
 Opinia
@Ka.Ra. 10.03.2019 01:16

Niewiele w tym prawdy. Nie ma czegoś takiego jak "zakaz informowania innych pracowników o planowanym wypowiedzeniu". Owszem, czasem zdarzało się, że prosiliśmy konkretne osoby aby wstrzymały się tydzień czy dwa z taką informacją ale nigdy nie był to zakaz. Różnice w wynagrodzeniach są i będą. Nawet na takim samym stanowisku ludzie różnią się doświadczeniem, trudnością obsługiwanych klientów, ilością osób, którymi zarządza dana osoba, podejściem danej osoby do wykonywanych zadań, samodzielnością w ich wykonywaniu... itd. Jeżeli ktoś oczekuje, że niezależnie od tego wszystkiego każdy powinien zarabiać tyle samo to ja osobiście uważam to za bardzo niesprawiedliwe podejście. Nie rozumiem określenia "wymówki, aby nie dać podwyżki" - podwyżki są i będą. Wyższe pensje w sytuacji kiedy ktoś odchodzi to jest margines. Jeżeli ktoś podjął już taką decyzję to nie mam zamiaru "kupować" takiej osoby. Zresztą najczęściej powody są zupełnie inne niż finansowe i w pierwszej kolejności rozmawiamy o tych prawdziwych powodach.

Pomocna?
Tak22Nie12

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jacek, Prezes Estelligence
 Opinia
@Annn 09.03.2019 06:46

Droga Annn… nie jesteśmy w stanie zadowolić wszystkich - nie jest to nasz cel, więc na pewno będą niezadowolone osoby. Urok GoWork polega na tym, że wypowiadają się tutaj przede wszystkim takie osoby. Zresztą nie ma ich tak wiele - na pierwszy rzut oka widać, że większość komentarzy jest pisana przez kilka tych samych osób. Ludzie, którzy cenią sobie prace w Este raczej tutaj nie zaglądają. Każdy powinien wyrobić sobie własne zdanie. Nie jesteśmy doskonali, nie zamierzamy takich udawać. Ale staramy się. Potrafimy przyznać się do błędów. Nie mamy nic do ukrycia. Zapraszam na rozmowę, można porozmawiać otwarcie z ludźmi, którzy tutaj pracują i wyrobić sobie własną opinię niekoniecznie w oparciu o komentarze, które są anonimowe.

Pomocna?
Tak19Nie11

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nik
 Opinia
@Jacek, Prezes Estelligence 08.03.2019 08:59

Po co ktos skrzywdzony przez Pana mialby odzywac sie bezposrednio do Pana? Przeciez czasu i tak sie nie cofnie. Zamierza Pan to jakos rekompensowac niezadowolonym pracownikom? A to forum jest po to aby ostrzec innych i podzielic sie opinia o firmie z innymi zeby wiedzieli czego sie spodziewac. Na takie opinie firma sobie sama zapracowala.

Pomocna?
Tak17Nie17

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XXX
 Opinia
@Jacek, Prezes Estelligence 11.03.2019 10:25

"Nie mamy nic do ukrycia" ???? Dobre:) Nic poza całym oddziałem gdy przychodzi nadzór. Kto pracuje, ten wie, jakie cyrki się tutaj dzieją codziennie. Akurat co do ukrywania to jest tego sporo:):)

Pomocna?
Tak14Nie13

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lord- Pracownik
 Opinia
@Jacek, Prezes Estelligence 11.03.2019 10:25

Panie (usunięte przez administratora), a dlaczego pracownicy muszą się ukrywac w piwnicy i na strychach, kiedy przychodzą kontrole? I udawać, że biuro jest zamknięte i nikogo w nim nie ma, a było kilka takich sytuacji??? Tak się postępuje w porządnej firmie? Przecież był taki odgórny nakaz dla wszystkich pracowników, chyba Pan nie zaprzeczy? Poza wieloma innymi sytuacjami, w których firma pokazałą, jak wiele ma do ukrycia.

Pomocna?
Tak16Nie12

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Y
 Opinia
@Jacek, Prezes Estelligence 11.03.2019 10:19

To prawda, ze odchodzacy pracownicy sa proszeni o niemowienie tego innym pracownikom, aby inni tez nie chcieli odejsc (choc i tak chca). Panie (usunięte przez administratora)a ja zapytam o klauzule o zakazie konkurencji. Zgodnie z prawem powinniscie przez okres obowiązywania tej klauzuli po zaprzestanniu u was pracy, wyplacac 80% pensji co miesiac przez 2 lata kazdemu bylemu pracownikowi (aby wasz byly pracownik nie pracowal u zadnego z waszych 400 klientow, bo tego dotyczy zakaz). Dlaczego tego nie wyplacacie? Przeciez ten zapis jest bezprawny. Co na to PIP? Czy moze Pan podac podstawe prawna?

Pomocna?
Tak20Nie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
B
 Opinia
@Annn 09.03.2019 06:46

I słusznie, pracownicy tez sa przerażeni tym co sie dzieje, dlatego tak często i w takich ilościach odchodzą. Tak się dzieje głównie w Warszawie, w innych oddziałąch inni musza się wypowiedzieć. Zarobki- zdecydowanie poniżej przeciętnej i nie ma co liczyc na podwyżkę. Nie polecam.

Pomocna?
Tak11Nie11

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
B
 Opinia
@Jacek, Prezes Estelligence 11.03.2019 10:19

Czym się różni "zakaz mówienia o planowanym wypowiedzeniu" od "prośby o wstrzymanie się tydzień czy dwa"? Sprowadza się to do tego samego- aby pracownik nie ujawniał takiej informacji. Reszta to kwestia retoryki.

Pomocna?
Tak7Nie13

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jacek
 Opinia
@B 18.03.2019 17:15

Taka prośba ma przede wszystkim na celu to abyśmy byli w stanie odpowiednio przygotować się do zmiany zarówno w kontekście klientów jak i współpracowników. Chcemy aby taka informacja miała szansę być zakomunikowana razem z planem co dalej - wydaje się to być jak najbardziej sensowne i jak do tej pory każdy kogo prosiliśmy o to wykazywał się zrozumieniem.

Pomocna?
Tak11Nie8

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jacek
 Opinia
@B 18.03.2019 17:12

ostatnio najczęstsze "odejścia" są związane z ciążą... z czego generalnie się cieszymy i życzymy z tej okazji samych dobrych rzeczy!

Pomocna?
Tak6Nie11

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jacek
 Opinia
@Y 15.03.2019 19:57

Żaden pracownik Estelligence nie ma zakazu konkurencji - proszę nie pisać nieprawdy. Inną kwestią są zapisy jakie mamy ze swoimi klientami - są to standardowe zapisy, które stosują praktycznie wszystkie firmy świadczące uslugi profesjonalne - które faktycznie ograniczają możliwość zatrudniania naszych pracowników przez naszych klientów. Nie ma w tym jednak nic nadzwyczajnego. To powszechna praktyka rynkowa i nasi klienci doskonale to rozumieją.

Pomocna?
Tak1Nie13

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jacek
 Opinia
@Lord- Pracownik 15.03.2019 18:30

"pracownicy muszą się ukrywać w piwnicy i na strychach" - zapewne chodzi o sytuację, kiedy poprosiliśmy pracowników aby w praktyce nie wchodzili jedynie do kuchni przez ok 30 minut. My jako firma nie odpowiadamy za tę sytuację. Pytania o przyczyny takiej sytuacji proszę kierować do właściciela nieruchomości, którą wynajmujemy.

Pomocna?
Tak1Nie14

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Y
 Opinia
@Jacek 20.03.2019 16:33

Owszem, w umowach jest zapis o zakazie konkurencji, że nie można podejmowac zatrudnienia przez okres 2 lat od daty zaprzestania pracy w Waszej firmie u jakigokolwiek Waszego klienta. Tez prosze o niepisanie nieprawdy.

Pomocna?
Tak13Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
WKURZONY
 Opinia
@Jacek 20.03.2019 16:36

Jedna ciąża niedawno w firmie nie sprawia od razu, że to jest główny powód rotacji pracowników. Odchodza osoby obu płci, to tylko ostatnio wyjatkowy przypadek. Co do kontroli- a czy to tak elegancko i przystoi to porządnej firmie tak się chować? Nie jest to jakies dziwne i żenujące,? A w zakazie konkurencji przeciez obowiązuje on obydwie strony. Księgowy, który obsługuje konkretną spółkę nie może jej przez chyba dwa lata obsługiwać poza biurem, Estelligence, czyli nie może np być księgowym u tego klienta.Ale żebyu tego wymagać firma Estelligence powinna wyplacać 80% pensji co miesiąc przez te 2 lata. Tak mówi prawo. To, że jest to powszechna praktyka, nic nie znaczy. Wymaganie tego od firm, by nie zatrudniały konkretnych księgowych u siebie nie jest z tego co wiem zgodne ani z prawem pracy ani z kodeksem cywilnym, chyba ze może Pan zacytowac przepis który na to zezwala?

Pomocna?
Tak9Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
1949
 Opinia
@Jacek 20.03.2019 16:28

A kto rezygnuje z pracy jak jest w ciąży? Sam dobrowolnie pozbawia się zasiłku chorobowego i macierzyńskiego.!!!!!

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
M
 Opinia
@Jacek 20.03.2019 16:28

Prezcież z tej firmy mężczyźni też odchodzą całymi tabunami. Ilość odejść z powodów innych niż ciąża jest u kobiet też zdecydowanie wyższa, a to ciąża tylko sporadyczne przypadki. Wielkie hordy ludzi uciekają z zupełnie innych przyczyn.

Pomocna?
Tak11Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia
@Jacek 20.03.2019 16:33

ja miałam zakaz konkurencji, na 2 lata, w umowie o pracę ...

Pomocna?
Tak10Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PRACOWNIK
 Opinia
@Jacek 20.03.2019 16:33

Każdy pracownik ma zakaz konkurencji- prosze nie pisac nieprawdy!!!!

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PRACOWNICZKA
 Opinia
@Jacek 20.03.2019 16:36

Czy moglibyście w końcu zapewnic ogrzewanie w pracy? bo całą zimę nie dao się za bardzo wytrzymac z zmina

Pomocna?
Tak8Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gg
 Opinia
@Jacek, Prezes Estelligence 08.03.2019 08:59

Bełkot prawniczy nie poparty żadną prawdą.

Pomocna?
Tak7Nie4
była
 Opinia
@Annn 09.03.2019 06:46

Lepiej szukaj gdzie indziej, pracowałam tu i był to najgorszy okres w moim życiu, żałuję, że wogóle się tam zatrudniłam.

Pomocna?
Tak5Nie4
XYZ
 Opinia
@Jacek, Prezes Estelligence 08.03.2019 08:59

Panie, duzo ludzi potraktowaliscie zle, pan tez czesto nie liczyl sie z ludzmi, potrafie wymienic kilkanascie takich osob, ktorym zrobiliscie duza krzywde. Ale kaska sie musi zgadzac, prawda????

Pomocna?
Tak5Nie5
xyz
 Opinia
@XXX 14.03.2019 16:49

A to że groziliscie mi sądem bo nie chcieliście zapłacić wynagrodzenia to było w porządku? Czy to jest już mobbing?

Pomocna?
Tak4Nie4
Arek
 Opinia
@xyz 11.06.2019 02:15

A mozesz cos wiecej napisac??? To jest chyba ta ich "otwartosc na drugiego czlowieka", "zyczliwosc" i "sluchanie kazdego otwartym sercem" o czym tyle razy pisal pan prezes, ze niby "kazdy zawsze moze porozmawiac".

Pomocna?
Tak3Nie4
D.
 Opinia

Pracuje w Este od kilku lat i mi także się tu podoba. Było trochę rotacji pracowników i zmian, było ciężko, sporo osób odeszło, ale bez przesady z tym zamykaniem i nieudolną "korporacją". Wam się nudzi, że wypisujecie takie bzdury czy macie kompleks byłego pracownika, czy może łechta wasze ego ubliżanie i oczernianie innym? Trochę to przykre. Podwyżki pensji są co roku, wypłacana jest także ładna premia roczna, w obecnej chwili nadgodziny można odbierać w wolnym jak się je wcześniej zgłosi. Co roku są szkolenia i integracje. Zawsze można było brać udział w różnych szkoleniach i webinariach (nie tylko darmowych, ale i płatnych). Ludzie są sympatyczni i starają się zawsze pomóc.

Pomocna?
Tak14Nie5
Arek
 Opinia
@D. 10.06.2019 15:12

Jednoosobowy dzial marketingu chyba ma zajecie...

Pomocna?
Tak6Nie10
Oburzony
 Opinia
@D. 10.06.2019 15:12

To moze zrobcie jakies podstawowe szkolenie jednej pyskatej dziewczynie na reprezentacyjnym stanowisku, bo odzywa sie bezczelnie do wszystkich i ludzie z zewnatrz tez narzekaja, czemu pozwalacie na takie zachowania?????

Pomocna?
Tak5Nie10
Zzzzzz
 Opinia
@D. 10.06.2019 15:12

"Kompleks bylego pracownika"????-spora czesc negatywnych komentarzy pochodzi od obecnych pracownikow, doczytaj, "Bzdury"- przeciez ludzie pisza o faktach i o problemach powszechnie znanych w firmie ktorym ciezko zaprzeczyc "Premie i podwyzki co roku"?-????????????????????????????????????? Szkolenia to kazdy wie jak wygladaja

Pomocna?
Tak5Nie9
Ksiegowa
 Opinia
@D. 10.06.2019 15:12

Ta, kiedys bylo ciezko... a teraz to niby co??? Latwo jest??? Nadal jest to samo rotacja i balagan i brak podwyzek

Pomocna?
Tak5Nie9
F
 Opinia
@Zzzzzz 10.06.2019 16:44

Zamiast pisać anonimowe komentarze to zgłoś w firmie swoje niezadowolenie. Przecież jest tyle fajnych firm gdzie ekstra płacą, będziesz miał szkolenia....nic nie tracisz.

Pomocna?
Tak9Nie6
Zzzzzz
 Opinia
@F 10.06.2019 17:05

Odezwal sie nie-anonim. A to o czym?? O tym tu wszyscy pisza od kilku lat na tym forum- ze w innych firmach lepiej placa i sa szkolenia. To wszystko sie zgadza, opisuje stan faktyczny

Pomocna?
Tak5Nie8
xyz
 Opinia
@Arek 10.06.2019 16:19

Wszyscy co tu pracowali wiedzą co to za firma, więc darujs sobie mały człowieku co tam mimo wszystko pracujesz wychwalanie tej strasznej firmy

Pomocna?
Tak4Nie5
Arek
 Opinia
@xyz 11.06.2019 02:11

To chyba powinien byc komentarz do wypowiedzi powyzej. Przeciez ja tez mam negatywne opinie na temat tej firmy. Napisalem, ze ich osoba od marketingu pewnie siedzi i pisze pozytywne komentarze i minusuje negatywne wiec ma zajecie.

Pomocna?
Tak4Nie5
Wawa
 Opinia

Nie podoba mi sie w tej firmie.

Pomocna?
Tak8Nie15
1234
 Opinia

A ja po prostu nie lubie tej firmy. I tyle w tym temacie.

Pomocna?
Tak6Nie5
X
 Opinia

To jeszcze tej firmy nie zamkneli???? Cienko przeda, firma ledwo zipie, ogolnie slabo.

Pomocna?
Tak8Nie8
Abc
 Opinia
@X 07.06.2019 14:33

Wlasnie, ta mala smieszna firemka jeszcze ustnieje? Powinni to juz dawno zamknac bo tylko patologia sie szerzy w polskiej ksiegowosci.

Pomocna?
Tak9Nie8
Wms
 Opinia
@X 07.06.2019 14:33

Wlasnie, to sa jeszcze jacys ludzie, ktorzy chca tam pracowac???

Pomocna?
Tak7Nie6
Pani X
 Opinia

Pracownicy nie mają tutaj łatwo. Przeładowanie pracą, bałagan organizacyjny, niska pensja, brak premii, ... to tylko niektóre z minusów. Jest duża rotacja, a szefostwo udaje, że nie widzi problemu. Aby dostać minimalną podwyżkę to trzeba postraszyć że się odejdzie... eh. Moje sugestie dla Estelligence Sp. z o.o.: Zmiana Kierownictwa Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić Zarząd

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gg
 Opinia
@Pani X 11.02.2019 08:33

Zarząd robi to co właściciel powie:)

Pomocna?
Tak1Nie
Pracowniczka
 Opinia

Firma super, jestem zadowolona

Pomocna?
Tak49Nie17

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gg
 Opinia
@Pracowniczka 25.03.2019 10:52

Do czasu jak cię zwolnią:)

Pomocna?
Tak2Nie5
PIP
Nazwa działu: Księgowość
 Opinia

A dlaczego nie firma nie chce płacić za nagodziny? Zdarza mi się często zostawać po 1-2 godziny i nikt tego nigdzie nie zapisuje. Oczywiście szefostwo nie widzi w tym problemu...

Pomocna?
Tak25Nie35
anonim
 Opinia
@PIP 03.04.2019 21:31

Nikt nigdzie nie zapisuje może dlatego, że nikt nie wie, że zostajesz po godzinach. Generalnie popołudniu to tutaj już raczej pusto.

Pomocna?
Tak36Nie11

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@PIP 03.04.2019 21:31

Jeśli chodzi o płatne nadgodziny, muszą być wcześniej zgłoszone i odpowiednio uzasadnione. Jeżeli nigdzie nie zgłaszasz tego, że zostajesz to nie możesz mieć pretensji, że nikt Ci za to nie płaci.

Pomocna?
Tak36Nie7

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nik
 Opinia
@PIP 03.04.2019 21:31

To po co zostajesz? Pamiętaj życie masz tylko jedno!

Pomocna?
Tak6Nie
Irm
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

:( źle się dzieje...

Pomocna?
Tak15Nie30
nik
 Opinia
@Irm 19.04.2019 01:19

Od lat źle się dzieje:)

Pomocna?
Tak5Nie6
Dokuma
Nazwa działu: Dział Księgowości
 Opinia

Czytam komentarze i dosłownie widzę siebie, osobę która jest zapracowana, która za dobrą pracę dostaje więcej pracy :( Szkoda że Pan Prezes nie widzi że jest nierównomierny rozkład zadań, a część pracowników kipi ze złości bo jest za bardzo obłożona. "Jakoś to będzie" nie może wiecznie trwać, bo to może odbić się czkawką tej firmie. Nie chcę być złą wróżką, ale takie są fakty.

Pomocna?
Tak18Nie26
Pani X
Nazwa działu: Księgowość
 Opinia

Duży natłok pracy, niska jakość kadry (duża rotacja), niskie wynagrodzenie, brak czynników motywacyjnych.

Pomocna?
Tak18Nie25
Ann
Nazwa działu: Księgowość
 Opinia

Fajni ludzie, tylko Zarząd zły. Duża rotacja, małe szanse na awans i podwyżkę. Brak rozwoju.

Pomocna?
Tak18Nie28
PL_a
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Firma NEMO

Pomocna?
Tak18Nie30
To nie jest wazne
Nazwa działu: Dział Księgowości
 Opinia

Kompletny brak szacunku dla ktory upomina sie o swoje prawa. Niestety ale sa tutaj rowni i jeszcze bardziej rowni ~ rowniejsi.

Pomocna?
Tak16Nie34

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ViniVidiVici
Nazwa działu: Księgowość
 Opinia

To że tu źle się dzieje to każdy wie. Śmieszą mnie te "pozytywne" komentarze, które pisze Zarząd sam sobie :)

Pomocna?
Tak22Nie42

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@ViniVidiVici 27.03.2019 15:41

Ja myślę, że pracownicy dostali przykaz napisania kilku pozytywnych opinii... W firmie dzieje się bardzo źle. To już nie ta sama firma.

Pomocna?
Tak19Nie43

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Były pracownik 28.03.2019 08:57

Nie obrażaj inteligencji zarządu i pracowników- każdy ma swoje zdanie i może pisać co chce. Nikt nie ocenia twoich negatywnych opinii więc dlaczego ty oceniasz pozytywne????

Pomocna?
Tak42Nie12

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

W mojej własnej opinii to bardzo dobre biuro rachunkowe, gdzie dla pracowników liczy się solidna obsługa klienta i spełnianie ich oczekiwań.

Pomocna?
Tak52Nie17

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik 2
 Opinia
@Pracownik 26.03.2019 06:46

Zgadzam się z tobą :) Ja również nie mam większych zastrzeżeń co do pracy w Este. Najważniejsze są ludzie, a ja mam przyjemność pracować w super ekipie.

Pomocna?
Tak48Nie17

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
X
 Opinia

Firma fajna, podoba mi sie tu.

Pomocna?
Tak50Nie16

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
BP
 Opinia

Ja lubie te firme. Wszystko co tutaj zostalo napisane dobrego i zlego to jedynie opinie i czyjs subiektywny punkt widzenia, ktory tez zalezy od osoby, ktora to pisze. Jednemu praca w Estelligence bedzie sie podobala i odpowiadala jego potrzebom zawodowym, drugiemu nie. Najlepiej samemu sprawdzic i wyrobic sobie wlasna opinie.

Pomocna?
Tak48Nie14
Pracownik
 Opinia
@BP 24.03.2019 13:18

Też tak uważam. Trafione w punkt. Mnie osobiście praca w Este odpowiada, pracuje tu długo. Doświadczyłam wielu sytuacji, zachowań, rozmów i dalej tu pracuję i dalej mi się tu podoba. :)

Pomocna?
Tak2Nie
XYZ
 Opinia

Potwierdzam poniższe komentarze o minusach tej firmy. To co się tutaj dzieje, zwłaszcza w siedzibie głównej w Warszawie, to jakaś komedia. Jak przychodzą kontrole, Pan Prezes karze pracownikom udawać, że nas nie ma i ogólnie firma pod tym adresem nie funkcjonuje. Łącznie z tak dziwnymi zakazami, że nie mozna było w dniu kontroli podchodzić do okien ( aby przypadkiem ktoś z ulicy lub z sąsiadów nie zobaczył, że w firmie sa ludzie), trzeba było się ukrywac w piwnicach i na górnych piętrach, nie można było nawet wyjść na papierosa (nawet na balkon, bo ktos nas zobaczy), nie mozna było odbierac telefonów tego dnia a pocztę odebrano łąpiąc kurierów na ulicy (!!!!!!!). Brzmi nierealnie??? Tak to wyglądało niedawno, jest to świeża sprawa. I każdy z pracowników oddziału w Warszawie może to potwierdzić (chyba, że też będzie "prośba o niemówienie"). Niech każdy sam się zastanowi i podejmie decyzję, czy chce pracować w firmie, której pracownicy musza się ukrywac i niech każdy sam wyciagnie sobie wnioski na temat firmy. Ja odchodzę. Pomijając niezgodne z prawem szczegóły w umowie, które sa bardzo niekorzystne dla pracowników. Nie wiem, czy jest to legalne, aby zakazać klientom firmy (kilkaset spółek) zatrudniania byłych pracowników Estelligence. Może Pan (usunięte przez administratora) zechciałby odpowiedzieć czy jest to zgodne z zasadami konkurencji i z prawem pracy?

Pomocna?
Tak6Nie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jacek
 Opinia
@XYZ 20.03.2019 18:16

Tak, kilka miesięcy temu była taka kuriozalna sytuacja, jednak Estelligence za nią nie odpowiada - o szczegóły proszę pytać właściciela nieruchomości, którą wynajmujemy. Natomiast proszę nie pisać nieprawdy i nie tworzyć atmosfery jak z horroru. Nikt nie chował się w piwnicy (np. ja jak i wiele osób obok mnie pracowaliśmy standardowo na parterze), nikt nikomu nie zabraniał o tym mówić, ja sam z wieloma osobami rozmawiałem otwarcie o tej sytuacji. Proszę wskazać niezgodne z prawem zapisy w umowie. Jeżeli takie są to proszę je zgłosić do PIP lub do odpowiednich organów. Zapisy, które mamy w umowach z klientami są standardem rynkowym i wymuszają na klientach otwartość z nami przy zatrudnianiu naszych pracowników. I faktycznie, niektórzy klienci zwracają się do nas z takimi pytaniami i nie przypominam sobie abyśmy kiedykolwiek robili problemy z zatrudnieniem kogokolwiek. Przykro mi, że jakiś klient nie chciał Cię zatrudnić zasłaniając się tym zapisem. Nie jestem jednak przekonany, że jest to nasza wina...

Pomocna?
TakNie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XYZ
 Opinia
@Jacek 21.03.2019 12:43

Ta złośliwość jest nie na miejscu, ja tu pracuję przecież, pisze o hipotetycznych sytuacjach, ze takie zapisy w umowie sa sprzeczne z interesem i dobrem pracownika bo bardzo ograniczają możliwości na rynku pracy (klienci Estelligence to jest kilkaset spółek, które też zmieniaja się rotacyjnie a mówimy o usługach księgowych, czyli konkretnym sektorze, więc to bardzo zawęża możliwośći współpracy.), Większość osób od BHP i prawników z którymi rozmawiam potwierdzaja, ze jest to niezgodne z prawem, To po co taki bezsensowny zapis w umowie, jeśli w praktyce nic nie oznacza? Obraża Pan kompetencje osoby, swojego pracownika nawet nie wiedząc o kogo chodzi, bo wykazuję błędy w umowach i niezgodność z prawem? Gratuluję. Proszę sobie darować takie osobiste przytyki, nie o swojej sytuacji piszę, tylko przedstawiam co jest nie tak u Was. A mogę przytoczyć jeszcze wiele, wiele więcej.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KM
 Opinia
@Jacek 21.03.2019 12:43

Praca tutaj w sumie jest troche jak horror komediowy. To jest podstawowy obowiazek prezesa zapewnic pracownikom normalne warunki pracy, a nie, ze trzeba sie ukrywac jak za czasow okupacji radzieckiej. Az dziw ze dalo sie pozniej wyjsc do domu drzwiami a nie czolgac sie kanalem wentylacyjnym. Pan odpowiada przeciez za warunki i lokal w ktorym firma funkcjonuje.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XYZ
 Opinia
@Jacek 21.03.2019 12:43

Zapisy w umowie niezgodne z prawem zostaly juz kilka razy zacytowane przez kilka osob tu na forum-prosze przeczytac uwaznie. Warto wiedziec, ze nic sobie nie robicie z przepisow prawa. To wazna wskazowka dla potencjalnych kandydatow do pracy. Przed PIPem i tak sie schowacie (i zdejmiecie napis z budynku, zeby nie bylo widac, ze firma dziala), wiec szkoda fatygi.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XYZ
 Opinia
@Jacek 21.03.2019 12:43

Trochę Pan nie zrozumiał chyba. Nie polecam pracy w tej firmie bo macie niekorzystne warunki i zapisy w umowie niezgodne z prawem (sa to przykłądy minusów, czemu nie warto tu pracować). Każdy prawnik przyzna (a kilku juz się wypowiedziało), że zakaz konkurencji (czyli sytuacja, kiedy klient firmy Estelligence nie może podjąć przez 2 lata współpracy ze swoim księgowym, który zrezygnował z pracy w Estelligence) bez wypłacania co miesiąc kwoty równej 80% wypłaty miesięcznej przez 2 lata byłemu pracownikowi (niezależnie od podjetego zatrudnienia) jest niezgodny z prawem. Nie możecie umieszczac takich zapisów w umowie z pracownikami jak i z klientami. A umieszczacie. Żaden z Waszych klientów i pracowników nie musi się stosowac do tego zapisu i można go naruszyć bez żadnych konsekwencji, bo to Wy bezprawnie go tam zamieściliście. Pytanie tylko po co to robicie? Albo nie znacie prawa albo to zabieg czysto psychologiczny aby księgowy bał się odejść bo nie będzie mógł świadczyc usług księgowych tym spółkom po zerwaniu umowy z Estellignece a klient będzie się bał korzystać z usług swojego księgowego który juz nie pracuje w Estelligence. Coś jeszcze wyjaśnić?

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik Oddziału
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Czytam i zastanawiam się co kieruje ludźmi którzy się tu uzewnętrzniają bo mam wrażenie że nie troska o innych a raczej frustracja na siebie samych... bo jeśli tacy ludzie pracują lub pracowali w Estelligence to tylko współczuć koleżankom i kolegom z Warszawy. Oddziały mają się bardzo dobrze - atmosferę tworzą ludzie- pamiętajmy o tym :)

Pomocna?
Tak3Nie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik2
 Opinia
@Pracownik Oddziału 21.03.2019 19:59

W innych oddziałach w Płocku i Kwidzynie jest podobnie tylko dużo mniej osób więc i skala patologii nieco mniejsza niż w Warszawie

Pomocna?
Tak2Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ksiegowa
 Opinia

Ostatnie zmiany w firmie byly tragiczne. Nigdzie sie nie spotkalam z taka patologia jak tutaj.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ksiegowa ml
 Opinia

Ostatnie zmiany w firmie sa tragiczne. Dno. Firma widmo.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ksiegowy
 Opinia

Tragiczne warunki. Niewlasciwe osoby na niewlasciwych stanowiskach. Duzo niekompetencji.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Ksiegowy 23.01.2019 16:06

Racja, stanowiska obsadzane po znajomosci, malo nowoczesnie, panuje tam jeszcze poprzedna epoka, mentalnosc ludzi jak sprzed Gierka, sposob zarzadzania to dno

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Estelligence Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej