Estelligence Sp. z o.o.
2 71 6 1

Opinie o Estelligence Sp. z o.o.

Sprawiedliwa

Firma niewiele oferuje, a właściwie nic. Trzeba dużo pracować za niewielkie pieniądze. Nie ma podwyżek, ani płatnych nadgodzin. Pozytywne komentarze pisze tylko Zarząd.

abc
@Sprawiedliwa 13.11.2017 16:18

DOKŁADNIE!

Agawa
@Sprawiedliwa 13.11.2017 16:18

Nie ma łatwo.

Vcv

- olbrzymi balagan - niskie wynagrodzenie - niski standard stanowiska pracy - brak premii - nieplatne nadgodzine (do odbioru, o ile ci pozwola i masz na to czas) - dwulicowi ludzie z Zarzadu

pideoa
@Vcv 24.07.2018 18:02

Warszawa tonie........

XYZ
@pideoa 25.07.2018 21:01

Faktycznie ostatnio było trochę intensywnych opadów ale biura nam nie zalało :)

aaaaa
@Vcv 24.07.2018 18:02

i jeszcze pare innych kwiatków by się znalazło :)

@aaaaa
@aaaaa 06.08.2018 19:33

tak, kwiatki też mamy! :-)

Agawa
@Vcv 24.07.2018 18:02

Co rozumiesz przez bałagan, niski standard stanowiska pracy i dwulicowość ludzi Zarządu?

Pyatjąca
@Vcv 24.07.2018 18:02

Nierówne traktowanie też. Dlaczego na tym samym stanowisku niektórzy więcej zarabiają???

K079

Witam wszystkich. Czytam wszystkie opinie i zastanawiam się, bo dostałam dziś telefon z zaproszeniem na rozmowę o prace. Musze przyznać, ze te opinie nie są zachęcające i dają sporo do myślenia. Chciałabym się dowiedzieć czy te opinie dotyczą konkretnego stanowiska czy ogółem w całej firmie? Pozdrawiam...

Jacek
@K079 07.08.2018 18:43

Witam, urok gowork.pl polega na tym, że ponad 90% opinii jest negatywnych niezależnie od pracodawcy. Co więcej, to są anonimowe opinie więc można napisać naprawdę wszystko bez odpowiedzialności za swoje słowa. I faktycznie czytam tutaj wiele opinii, które zwyczajnie rozmijają się z prawdą (np. odnośnie braku premii, które w tym roku były wyjątkowo wysokie). W końcu prawie wszystkie opinie tutaj to opinie ludzi, którzy już nie pracują w Estelligence, czasem już od kilku lat. Dlatego ja zapraszam na rozmowę i spotkanie z realnymi ludźmi, którzy pracują i tworzą Estelligence dzisiaj. Nie twierdzę, że wszystko jest tak jak powinno być i tak, zwłaszcza w przeszłości, popełnialiśmy wiele błędów i nadal niestety nam się przytrafiają. Jednak staramy się, ja również się staram, aby Estelligence było coraz lepszym miejscem do pracy. Czy nam się to udaje warto przekonać się samemu. Pozdrawiam, Jacek Ostrowski, Prezes Zarządu

Ag.
@K079 07.08.2018 18:43

Jako była pracownica, nie polecam. No może na 2-3 miesiące i trzeba zmieniać.

Pytanie do Ag.
@Ag. 09.08.2018 09:18

Nie kumam tej opinii. Tzn na 2-3 miesiące jest ok i polecasz? A potem zaczynają tam gryźć?

Agawa
@Jacek 07.08.2018 20:37

Panie Jacku, jak wygląda kwestia samej pracy i dochodów klientow. Czy skupiają się Państwo na jakości i wynagrodzenia klientów są na odpowiednim godnym poziomie, czy bardziej skupiają się Państwo na ilości bowiem dochody od klientów nie pozwalają utrzymać firmy na odpowiednim poziomie i nie jakość a ilość ma znaczenie. Ponadto też jak pozyskują Państwo klientów? Z ulicy? Internetu? Jak budowane jest portfolio klientów?

Jacek
@Agawa 10.08.2018 15:08

Pani Agnieszko, jakość jest podstawowym priorytetem dla mnie i dla całego zespołu. Zapewne dlatego większość naszych klientów trafia do nas poprzez rekomendacje i polecenia.

pytanie

Czy są jakieś premie za dobre wyniki?

ktoś
@pytanie 07.04.2016 14:58

Nigdy nie było i nie ma.

bada
@pytanie 07.04.2016 14:58

Premia to jest taka, że ci pozwalają tam pracować :)

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@bada 05.05.2018 22:44

Premie wypłacane są co roku. Oczywiście przede wszystkim bardziej doświadczonym pracownikom. Ze względu na bardzo dobre wyniki w poprzednim roku łączna pula do wypłaty przy najbliższej premii będzie ok 25% większa niż ostatnio.

kji
@pytanie 07.04.2016 14:58

Premie? Chyba wirtualne!

Liczydło
@Estelligence Sp. z o.o. 05.05.2018 23:08

0,00 * 25% = 0,00 ładna premia :)

Nieważne
@Liczydło 22.07.2018 23:39

Premia? to chyba jakiś żart. A przepraszam, tak są premie, ale dla Zarządu :)

Ktoś Tam

Kombinuja z umowani.. chca by ludzie pracowali na umowy cywilne lub zakladali wlasna dzialalnosc, aby ograniczyc koszty i latwiec zwolnic pracownika. Firma fajna doczasy kiedy zaczynasz pytać o wolne i podwyżke :(

anonymka
@Ktoś Tam 29.07.2018 15:54

proza życia..

Pracodawca
@Ktoś Tam 29.07.2018 15:54

Drogi Anonimowy KtośTam, poza naprawdę kilkoma wyjątkami, wszyscy w Estelligence mają umowę o pracę. Jaki jest cel pisania nieprawdziwych komentarzy?

Agata

Pracowałam tym biurze rachunkowym i mogę się wypowiedzieć w samych NEGATYWACH. Całkowity brak organizacji i zarządzania, ignorancja, bezczelność, wiedza zarządu na bardzo niskim poziomie, nadgodziny niepłatne, brak szacunku. Pani Agnieszka i pani Basia poziom intelektualny bliski dna. Chciałyby uprawiać coaching tyle, że muszą się jeszcze wiele nauczyć jeśli chodzi o stosunki międzyludzkie i zasady jakie obowiązują w większości organizacji. Nie polecam tam pracy w żadnym wypadku, wyzysk i nic poza tym.

Zuza
@Agata 26.07.2018 15:29

Problem w tym, że nawet jeżeli opinia jest prawdziwa to na pewno jest bardzo nieaktualna, gdyż ani "pani Agnieszki ani pani Basi" już dawno w zarządzie nie ma.

Rozczarowana
@Zuza 27.07.2018 16:25

Inni ludzie w Zarządzie, ale mentalność taka sama...

@Rozczarowana
@Rozczarowana 29.07.2018 15:51

Rozczarowana, a czy Ty w ogóle znasz kogokolwiek z Zarządu, że tak piszesz?

NiNi

Ta firma kiedyś się nazywała inaczej, bodajże PBR? Pamiętam jeszcze jak pani kierownik miała do mnie pretensje ze ide na urlop 2 tygodnie, tak jakby mi sie nie należalo. Ręcej opadają :(

Lubaszka
@NiNi 19.08.2016 20:12

Tak zgadza się, i do dzisiaj sie nic nie zmieniło.

@NiNi
@NiNi 19.08.2016 20:12

PBR to historia sprzed 7 lat. Po co pisać o takiej prehistorii? @Lubaszka, rozumiem, że Ty nadal od tylu lat czekasz na ten urlop?

Accs

Odradzam pracę w biurze w Warszawie na Krasickiego. Biuro bez klimatyzacji, ciasno i bardzo dużo pracy. Wynagrodzenie dość standardowe jak na biuro księgowe. Dobre na chwile.

ancymonek
@Accs 26.07.2018 10:46

Najbardziej zastanawiają mnie komentarze dotyczące braku klimatyzacji, czy ktoś faktycznie pracował w tym biurze? Ja właśnie pracuje, na dworze upał 30 a w pokoju śmiga klima!

nick

Musieliście komuś naprawdę zajść za skórę, skoro od kilku dni tak aktywnie wypisuje te napastliwe komentarze. Nie wiem ile w tym wszystkim prawdy, chociaż trudno dopatrzyć się w nich obiektywizmu. Aż żal czytać jaka desperacja z nich przebija. Jeżeli komuś faktycznie jest tak niedobrze u jakiegoś pracodawcy to zmienia pracę i nie traci czasu na jakieś bezsensowne ataki.

El.Te.

Niesprawiedliwe rozłożenie pracy, duża rotacja, i horendalnie wysokie wymagania. Tuatj ludzie cierpią....

hshahwhwhqha

Ja piszę z Krasickiego z Warszawy. W tej firmie są ciągle jakieś zmiany organizacyjno-strukturalno-personalno-kadrowo-techniczne. Tutaj człowiek nie może skupić się na pracy (której i tak ma bardzo duzo) bo zawsze cos sie dzieje. Poza tym, niskie wynagrodzenie i brak premii przelało u mnie czare goryczy. Atmosfera, lokalizacja, brak klimatyzacji to tez mankamenty tej firmy.

zapracowana
@hshahwhwhqha 22.07.2018 23:37

dokladnie! a jak ludzie ochodza z doswiadczeniem to zatrudniaja nowych bez doswiadczenia i ci ktorzy sa juz w firmie cierpia bo maja wiecej obowiazkow. Eh...

bujająca w obłokach
@zapracowana 23.07.2018 14:35

@zapracowana sądząc po godzinie wstawienia komentarza, ciężko w tym czasie musiałaś pracować.........

Jestem Jaka Jestem

Ta firma to jakaś porażka. Miałam (nie)przyjemność pracować kilka miesięcy i uciekłam w popłochu. Pi pierwsze, duży bałagan i harmider. Po drugie, duże obłożenie pracą i niskie wynagrodzenie. I po trzecie, ludzie którzy tu pracują są jacyś dziwni... siedzą w kuchni i obgadują innych :(

r9

wiesz jak ma start moim zdaniem to w takim razie są stawki bardzo wysokie wynagrodzenia, tylko ciekawe czy jak się trafi fachowiec z większy znacznie stażem to również tyle by dostał

jgj
@r9 16.10.2016 22:41

wysokie to są ale chyba na wsi bo w mieście dużo lepiej płacą i powinni płacić

miś

Fantastyczni ludzi :) Jeśli chodzi o atmosferę i relacje z innymi to naprawdę miło się pracuje. Firma ma dużo plusów, a takim największym z nich jest świetna Atmosfera!!

Geri
@miś 05.12.2016 10:33

Atmosfera to nie wszystko..

Jak
@miś 05.12.2016 10:33

Bez przesady. Atmosferą się nie nakarmisz.

traba
@Jak 02.06.2018 07:37

Taka fajna atmosfera, człowiek się przyzwyczai a potrm hyc go wyrzucą bo nie chce z siebie robić niewolnika pracującego od 9:00 do 21:00

: )
@miś 05.12.2016 10:33

Niektórzy ludzie są spoko-kto uciekl na czas ten madry... godziny przychodzenia tez...gorzej z całą resztą : ))pracuj czlowieku na prezesa i switę: ))

:))
@: ) 16.06.2018 22:37

świtę??? hahaha! prezes siedzi z nami na openspace, do pracy jeździ metrem, świty żadnej nie widziałam, jesteś pewna, że trafiłaś na forum odpowiedniej firmy? :)

: )))
@:)) 18.06.2018 09:25

no już dobrze, dobrze ,niech Ci będzie haha-absolutnie nie pracujesz na prezesa i na Jego świtę :D ps. podejrzewam,ze jeździ metrem,bo tak Mu wygodnie, a siedzi gdzie siedzi,bo gdzie indziej nie ma po prostu miejsca..a to ostatnie jest akurat na wagę złota i tak się pozmieniało,ze już tylko czekać, aż będziecie w piwnicy siedziec; )

:)))
@:)) 18.06.2018 09:25

No juz dobrze,dobrze; )absolutnie nie pracujesz na prezesa ani Jego swite????ps.prezes jezdzi metrem,bo tak mu widocznie wygodniej,moze nie lubi autem? a siedzi gdzie siedzi,bo nie ma miejsca gdzie indziej..to ostatnie zresztą jest na wagę złota..i pewnie jak tak dalej pojdzie,to bedziecie pracowac i w piwnicy????????

:))))
@:))) 18.06.2018 23:01

po ilości wpisów widzę pewną desperację :) masz zapewne we wszystkim rację. Rozumiem, że Ty pracujesz w firmie, która działa charytatywnie. Mi tam podoba się to, że pracuję w firmie, która zarabia.

aba
@:)) 18.06.2018 09:25

Zarząd lubi stwarzać pozory skumania się z pracownikami czyli niewolnikami:)

:)))))
@:)))) 19.06.2018 18:38

Spolka zarabia?chyba na odejsciu bardziej doswiadczonych pracownikow,w tym wiekszosci glownych,bo nie trzeba im placic wynagrodzenia,wiec sa do przodu,reszta niech pozstanie milczeniem????????reasumujac:atmosfera ok,zdobyte doswiadczenie ok,reszta niestety mocno kuleje: )

Sosnowiec

Nawet nie mając na chleb nie warto iść tam pracować. Nie polecam.

kkk
@Sosnowiec 01.12.2017 16:04

Dokładnie, zwłaszcza, że to Warszawa i każdy księgowy znajdzie tutaj pracę.

A

Hej: )jakie by este zle nie bylo,to zawsze duzo wiedzy w głowie,w zaleznosci od poziomu samodzielności, zostanie po pracy tam i pare fajnych znajomych rowniez: )

Mordka

Ciągle ktoś na bieżąco usuwa komentarze.

@mordka
@Mordka 16.06.2018 21:19

może są mało konstruktywne?

mordka
@@mordka 18.06.2018 09:26

Konstruktywni są z pewnością ci co usuwają. Po trupach do celu:)

wrrrrrrrrrrr

Mnóstwo pracy, większość dostaję dodatkowe firmy , przestaje się wyrabiać i musi zostawać po godzinach...Oczywiście nadgodziny nie są płatne, a przy takim nakładzie pracy brak możliwości ich odbioru. Pensję są nie adekwatne do wykonywanej pracy. Dużo obietnic bez pokrycia.Generalnie odradzam..........

Krystyna
@wrrrrrrrrrrr 20.02.2018 18:27

to ciekawe, po 17tej w biurze jest już maksymalnie kilka osób, więc o co chodzi z tym masowym zostawaniem po godzinach?

aju
@Krystyna 21.02.2018 10:20

Bo ci co pracują do 17:00 to długo nie zagrzeją miejsca w Estelligence.

Bożena
@aju 23.05.2018 12:27

ja pracuję do 16:00 i jest mi dobrze w Este, sama mogę wybrać w jakich godzinach pracuję.

Pr
@Bożena 04.06.2018 09:30

Mozesz wybrac ale jak masz robotę to zostajesz , nienormowany czas pracy.

Bożena
@Pr 16.06.2018 19:19

Oczywiście, że czasem zostaję jeżeli jest taka potrzeba, jestem odpowiedzialna i szanuję swoją pracę. Natomiast jeżeli faktycznie jest taka potrzeba aby zostać dłużej to nie ma problemu aby kiedy indziej odebrać ten czas i wyjść wcześniej z pracy. Zresztą tak jak ktoś już tutaj napisał, popołudniu w biurze jest już pusto.

: )

Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszlo.U mnie jest happy end-sama o to zadbałam-wiec nie bede narzekac,a z sentymentu tez nie chcę pisać zbyt źle o este,ale tak obiektywnie... to nie jest spolka,z ktora warto wiązac swojac przyszłość ,BO NIE DOCENIA LUDZI .POZDRO???? ; )))

Spb

Chyba te trzy punkty dla pracodawcy to są z dobrych opinii danych przez samego pracodawcę. Żenada.

@spb
@Spb 02.06.2018 07:29

Nie wiem o co chodzi ale ostatnio pojawiło się na tym forum sporo podobnych opinii. Pisane w podobnym stylu, z bardzo negatywnym nastawieniem ale bez żadnych konkretów, tylko po to aby dowalić. Pisane zapewne przez jedną osobę, w dodatku chyba mało zorientowaną w tym co faktycznie dzieje się w tej firmie. Żenada.

kik
@@spb 04.06.2018 09:28

Moze ktos kogo oszukaliście?

Aia
@@spb 04.06.2018 09:28

Pewnie ktoś kogo oszukaliście i pewnie nie ma konkretów bo byście straszyli go swoimi prawnikami:)

Badyllia

Zawirowania straszne. Okropnie sie wykonuje zadania. Nie polecan.

Damka KLO

Przerost pracy i niskie wynagrodzenie to domena Este..

Wieża BRO
@Damka KLO 03.06.2018 11:08

Ja znam inne Este ale co ja tam wiem w odróżnieniu od kogoś kto pewnie nie pracuje tam od dawna albo nie pracował wcale

Natan

Firma to dno. A imprezy integracyjne ponizej krytyki tance na stolach itp. Jakie odczucia wasze w tym wzgledzie? Jak to wygladalo wedlug was?

A
@Natan 13.11.2017 23:00

hmm.. jakoś nie przypominam sobie takiej sytuacji i bynajmniej nie z powodu ilości wypitego alkoholu,bo raczej nie piję . Jeśli już piszesz opinię, to nie wymyślaj , bo akurat imprezy integracyjne to pełna kultura : )

ja
@Natan 13.11.2017 23:00

a która impreza?, bo ma być 1go grudnia, nie przypominam sobie (może była aż tak dobra?) innej imprezy integracyjnej oststnio ...

@Natan
@Natan 13.11.2017 23:00

Fakt, była impreza ale przedtem było całodzienne szkolenie ze zmian w przepisach podatkowych. Bardzo przydatne! A potem nikt nikomu nie zabrania dobrej zabawy.

Kuba
@Natan 13.11.2017 23:00

Tance na stołach? I to ma być dno?

Natan
@A 16.11.2017 08:27

A kawallo pod płockiej? Taki przykład jeśli chcesz sięgne bardziej w przeszlosc

Pracownik

Czytam tu wiele niepochlebnych opinii i jako pracownika estelligence czuje pewną niesprawiedliwość. Większość z tych opinii dotyczy oddziału w Sosnowcu, który był nowym pomysłem i który nie wypalił. Odział został zamknięty. Nie wyszło, trudno. Nie myli się ten kto nic nie robi. Natomiast jeśli chodzi o pozostałe oddziały to praca tam jest całkiem FAJNA. Ludzie, którzy piszą o nadmiarze pracy powinni wiedzieć jak wygląda praca w biurze rachunkowym, jest dużo pracy owszem (w pewnych okresach, nie cały czas), ale też jest to praca satysfakcjonująca, która pozwala na rozwój, zgłębianie różnych tematów oraz poszerzanie swojej wiedzy i kompetencji. Ja to lubię. Dzięki temu czuje się świetnym specjalistą w swojej dziedzinie. Pracują tu bardzo sympatyczni ludzie, pomocni, nikt nie zostawia nikogo na lodzie (przynajmniej w moim przypadku). Obecnie zmienił się zarząd spółki, który ma jakiś pomysł, stara się nadać pracy jakiś jednolity rytm i uważam, że to też nam było potrzebne. Jest to zarząd, który słucha swoich ludzi dlatego z optymizmem patrzę w przyszłość. Nowym kandydatom do pracy życzę odwagi, żeby spróbować pracy w tej firmie i nie sugerowali się opiniami, które w dużej części dotyczą zamkniętego już oddziału.

Pracownik
@Pracownik 20.03.2018 09:35

Ciekawe co piszesz. Ludzie mają duże nadgodziny przy spotkaniu z nowym prezesina ten obiecuję zapłacenie za nie. Po kilku dniach przychodzą e-maile i trzeba się spowiadac a skąd i dlaczego. I że 8h dziennie zupełnie wystarczy by nie było nadgodzin. Śmieszne bo niektórzy w gorący okresie pracują po 13 godz i taki oto kierat tworzy nowy zarząd z pomysłami. Ludzie których tak chwalisz

nowy prezesina
@Pracownik 09.05.2018 23:59

Przede wszystkim, jeżeli coś komuś obiecałem i nie dotrzymałem słowa to proszę o taką informację bezpośrednio ponieważ w anonimowym komentarzu można napisać wszystko i w żaden sposób nie można się do tego realnie odnieść. Już nie wspomnę o tym, że nigdy nikogo nie obraziłem podobnymi epitetami. Za to zawsze każdego wysłuchałem z szacunkiem i staram się zrozumieć argumenty drugiej strony nawet jeżeli nie zgadzam się z nimi. Przyznaję, że miniony rok był okresem dynamicznego wzrostu pracy (nowe projekty oraz rozrastający się klienci) i niestety rekrutacja była wtedy zaniedbana. W efekcie w niektórych przypadkach istotnie występował (występuje?) problem pracy po godzinach w dłuższym okresie. Nie jest to stan, który może trwać w nieskończoność. Dlatego jest to naturalne, że chcemy wiedzieć dlaczego dana osoba jest zmuszona pracować dłużej i co możemy z tym zrobić, zwłaszcza że problem nie dotyczy wszystkich. Obecnie zatrudniliśmy więcej osób, zabraliśmy część projektów osobom szczególnie obciążonym albo dajemy im wsparcie młodszych księgowych. Moim celem jest abyśmy nie musieli pracować permanentnie w nadgodzinach i w zdecydowanej większości przypadków to się już udaje. Księgowość jest bardzo sezonowym zajęciem zarówno w ciągu miesiąca jak i w skali roku. Normalne jest to, że są dni kiedy trzeba zostać dłużej natomiast bardzo gorąco zachęcam ludzi (i również ich przełożonych) aby odbierali ten czas w okresie luźniejszym. Niepokojące jest natomiast kiedy jakaś osoba wraca nagle z informacją, że przez ostatnie miesiące zrobiła bardzo dużo nadgodzin. Po pierwsze o takich problemach chciałbym wiedzieć wcześniej niż później abyśmy mieli szansę odpowiednio na to zareagować – po takim okresie trudno nawet odnieść się do tego czy te nadgodziny były uzasadnione (i czy faktycznie zostały przepracowane) i nie wynika to z braku dobrej woli. Po drugie zdarzały się przypadki, że w tym samym czasie osoba, która siedzi obok nie ma nadgodzin wcale i pytanie jak to jest możliwe i gdzie np. był ich przełożony aby zadbać o to aby taka sytuacja nie miała miejsca? Estelligence to duża organizacja. Z poziomu Zarządu nie da się rozwiązać wszystkich problemów każdej osoby – zwłaszcza gdy o tych problemach ta osoba nie mówi odpowiednio wcześnie. Dlatego wszyscy musimy czuć się odpowiedzialni za to jak nam się pracuje - inaczej to nie zadziała. Nie czekajmy na to aż ktoś z tzw. „góry” rozwiąże mój problem, zwłaszcza, że w Estelligence pracują naprawdę mądrzy ludzie, którzy znają rozwiązania na bardzo wiele problemów, również swoich. Z wyrazami szacunku, Jacek

Basia
@Pracownik 09.05.2018 23:59

Zgadza się. Brak szacunku do ludzi i nadgodziny. Nie polecam.

@Basia
@Basia 10.05.2018 15:47

a jakieś konkrety czy to tylko taki anonimowy hejt?

Basia
@@Basia 11.05.2018 11:59

Gdyby wszystko było jak należy nikt by nie pisał i nie wymyślał obrzucając Was błotem. Tyle w temacie.

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@Basia 14.05.2018 12:59

Nikt nie twierdzi, że wszystko jest idealnie. Na pewno popełniamy błedy - dlaczego nie pozwalasz nam ich poprawić? Czym innym jest przecież konstruktywna krytyka i odniesienie się do konkretnych zdarzeń a czy innym jest anonimowe "obrzucanie błotem".

Weronika

@Były pracownik uważasz, że w firmie pracownik nie jest należycie traktowany. W jaki sposób się to objawia? Dlaczego tak uważasz? Spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja ze strony Estelligence Sp. z o.o.?

abca
@Weronika 05.05.2017 11:59

O takich nieprzyjemnych rzeczach jakie spotyka pracownik w tej firmie nie można napisać publicznie.

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@abca 05.05.2018 22:39

Można, nawet trzeba. Ważne aby było to konstruktywne i pozwoliło nam się poprawiać. No i aby przy tym nikogo nie obrażać.

abca
@Estelligence Sp. z o.o. 05.05.2018 22:58

Za doradztwo co moglibyście poprawić, to się dostaje wynagrodzenie. Nic za darmo nie ma. Sami to wiecie najlepiej.

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@abca 06.05.2018 20:07

Jeżeli popełniamy błędy (a na pewno popełniamy) to chcemy na nich się uczyć. Do tego potrzebny jest konstruktywny feedback, za który będziemy bardzo wdzięczni. Jeżeli poza tym, drogi forumowiczu uważasz, że jesteś w stanie nam w czymś doradzić to chętnie porozmawiamy o wynagrodzeniu ale na pewno nie anonimowo...

abca
@Estelligence Sp. z o.o. 06.05.2018 23:52

Niestety nie, nie chcę mieć z wami nic do czynienia.

abca
@Estelligence Sp. z o.o. 06.05.2018 23:52

Niestety nie! Wybieram ludzi, którzy szanują innych i płacą za pracę.

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@abca 07.05.2018 09:23

To poważne zarzuty... łatwo je stawiać bez żadnej odpowiedzialności, nie podając żadnych konkretów i pozostając całkowicie anonimowym. Jeżeli faktycznie ktoś w Estelligence nie dostał wynagrodzenia za swoją pracę lub został potraktowany bez szacunku to proszę o kontakt: jacek.ostrowski@estelligence.com

abca
@Estelligence Sp. z o.o. 07.05.2018 09:55

A to wasz adwokat?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Estelligence Sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Mrgrt

Tutaj trzeba dużo pracować, ale muszę przyznać, że w poprzedniej pracy miałam jeszcze więcej obowiązków na niższe pieniądze. Chyba musze się pogodzić z tym, że to jest księgowość i tu nie zarabia się wielkich pieniędzy. A może się mylę?

Znajoma

Słyszałam, że to biuro ma dobrą renomę, albo miało ? Czy tam zaszły jakieś niepokojące zmiany ? Znajoma opowiadała mi, że brakuje im ciągle kompetentnych osób ?

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@Znajoma 13.03.2018 21:06

Rośniemy bardzo intensywnie dlatego na pewno nieustannie potrzebujemy nowych, kompetentnych osób. Tym bardziej, że w ostatnim roku dynamicznie rosnąca liczba klientów niestety przełożyła się na nadmierne obciążenie naszych ludzi. Musimy to zmienić bo w dłuższej perspektywie nikomu to nie służy. A zmiany? Tak, każda firma wraz z rozwojem musi się zmieniać. Już nie jesteśmy małym, domowym biurem. Takie zmiany nie są nigdy łatwe ale naszym celem jest budowanie firmy, dla której jakość usług jest priorytetem na równi z szacunkiem do naszych ludzi.

Pracownik
@Estelligence Sp. z o.o. 13.03.2018 22:52

Szacunek do ludzi ?? Dobre.... , a co się stało z oddziałem w Sosnowcu ? Może tym się zarząd pochwali...

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@Pracownik 14.03.2018 19:07

Przede wszystkim oddział w Sosnowcu jest odrębną spółką, w której Estelligence jest tylko jednym z udziałowców. Tamten biznes funkcjonował w zupełnie innym modelu niż reszta firmy i świadczył usługi tylko dla jednego, dużego klienta. Fakt, sposób zarządzania ludźmi w tamtej firmie był fatalny i dlatego osób, które do tego doprowadziły już nie ma. Podjęta też została decyzja o zakończeniu współpracy z tym klientem mimo to ludzie nie zostali na lodzie. Na mocy porozumienia, wszyscy dostali od niego ofertę pracy i wszyscy ją przyjęli. Czasu nie cofniemy, nie jest to szczęśliwa historia ale akurat o ludzi zadbaliśmy.

Anna
@Estelligence Sp. z o.o. 14.03.2018 21:10

Tak jak w polityce mamy "dobrą zmianę" - wszyscy byli źli.....

Estelligence Sp. z o.o.
pracodawca
@Anna 15.03.2018 11:33

Anno, nie rozumiem tego komentarza. Wiele rzeczy w Sosnowcu nie było w porządku. Czy wg Ciebie nie powinniśmy tego zmieniać?

Me
@Znajoma 13.03.2018 21:06

Dalej ma dobrą renomę, zaszły zmiany, a jaki będzie efekt to się okaże. Może na lepsze? Pracuje tam sztab kompetentnych i miłych osób, które dbają o klientów i rzetelnie wykonują swoją pracę. Nie ma się do czego przyczepić.

Iza
@Estelligence Sp. z o.o. 15.03.2018 14:30

Nie ma czego zmieniac odział w SOSNOWCU juz zlikwidowany....

Pracownik Sosnowiec
@Iza 19.03.2018 20:39

Iza, przecież już to zostało napisane. Spółka w Sosnowcu faktycznie zakończyła działalność. Wszyscy pracownicy zostali zatrudnieni przez ich klienta i wszystko odbyło się z pełną kulturą.

Giranaaa

Tu się nie da pracować!! Bosheee ile pracy i jaki chaos :(

nowa

Trafiłam tam niedawno. Czytałam te opinie wcześniej i miałam trochę obaw ale teraz nie rozumiem skąd bierze się ta cała krytyka. Firma jest całkiem spoko, ludzie bardzo życzliwi, praca normalna, nie ma jakiejś napinki. Atmosfera raczej domowa, zresztą jeśli biuro jest w takim budynku to trudno aby było inaczej.

Zostaw opinię o Estelligence Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Estelligence Sp. z o.o.