Pracowałem długo w Amrest..większość ludzi fajnych ale były też nie nadające się...szczególnie jedna Grażyna z Krakowa..osoba toksyczna...wiele osób przez nią od szło z firmy..osoba zupełnie nie nadająca się na stanowisko.wredna nieprzyjemna, niekompetentna..wiele skarg na nią było ale firma nic z tym nie zrobiła..widocznie im odpowiadała... Nie polecam współpracy..
Łamania prawa pracy na porządku dziennym na ogromną skale.
Nie można tego nigdzie zgłosić tej bandy wyzyskiwaczy? Co to za kraj co to za miejsce? Wenezuela czy gorzej? Nagłośnić sprawę nagrywać sytuacje. Sam chciałem iść tam do pracy ale po tym co czytam nigdy w życiu bo bym komuś tam krzywdę zrobił, to nie ma sensu :/
Nikomu nie polecam nawet na pierwszą pracę, bo można się zrazić. Z początku było ok i każdy wszystko tłumaczył, później jednak jak się czegoś nie wiedziało i chciało zapytać to dostawało się burę bo przecież już to mówili na samym początku. Oczywiście na zmianach za mało pracowników i się robiło za dwóch. Oprócz tego dochodzą jeszcze wredni współpracownicy wykorzystujący to że jest się nowym! Generalnie być może całość byłaby do zniesienia gdyby nie to, że człowiek bał się zadać pytanie więc robiło się źle. Nie dają żadnej przejrzystej listy np co ile kosztuje, a jako że klienci się co chwila o to pytali to robiło się problematycznie. I można tak w sumie wymieniać bez końca.. nigdy więcej
A jakie to stanowisko? I co właściwie tak konkretnie robiłaś? :p oprócz rozmów z klientami, domyślam się że to jakaś obsługa klienta.
jaka stawke godzinowa ma manager?
18,30 brutto (stawka instruktorska) + 1zł na godzinę od prowadzenia zmiany. Pieniądze żałośnie małe biorąc pod uwagę odpowiedzialność która bierzesz za wszystko
Na rozmowę zostałem zaproszony bardzo szybko, mimo że nie mam doświadczenia ani wykształcenia w gastronomii. Rozmowa była dość krótka i zawierała nietypowe pytania, takie jak jaki jest według ciebie najlepszy przełożony, co zrobisz by jak najlepiej wypaść podczas pracy w zespole i inne, których już nie pamiętam. Nie wymagali książeczki sanepidowskiej(nie zwracali za nią ale to koszt 100zł) ale trzeba było wyrobić. Wizytę u lekarza medycyny pracy załatwiają sami i jest to refundowane z kieszeni firmy. Decyzję o zatrudnieniu otrzymałem już pod koniec rozmowy. Ogólnie nie można się przyczepić, ale pytania według mnie mijające się z celem ponieważ nijak miały się do tego jak praca wygląda i czego od ciebie potem wymagają.
Ogólnikowe, prawie żadnych konkretów, praktycznie nie było typowych pytań z rozmów kwalifikacyjnych(dlaczego chcesz u nas pracować/co wiesz o naszej firmie/jak reagujesz na stres itp). Raczej ciężko się do takiej rozmowy przygotować, ale jeśli ktoś ma odrobinę wyobraźni i potrafi szybko wymyślić na poczekaniu dobre odpowiedzi, to nie powinien mieć problemów.
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Warunki pracy w KFC od zawsze były słabe, ale z roku na rok są coraz gorsze ,aż strach się pomyśleć co wymyśla w następnym roku u ma czym będą szukać oszczędności.
Co tak właściwie masz na myśli? Jak zmieniają się warunki pracy w Amrest Holdings? Dlaczego według Ciebie są coraz gorsze? Odniesiesz się i opiszesz konkretne warunki zatrudnienia?
Obcinaja premie pod kazdym pretekstem zeby zmiescic sie we wlasnych kpi. Nie patrza na ludzi, ktorzy odwalaja cala brudna robote. Gora nie ma zielonego pojecia jak sie pracuje w samej restauracji. Czlowiek biega jak pies z pelnym pecherzem. I do tego notoryczne audyty wewnetrzne i zewnetrzne zeby tylko uwalic komus pieniadze za prace.
Pracownik/Kandydat Po rozmowie online brak informacji zwrotnej mimo deklaracji o informacji zwrotnej. A po upomnieniu o nią jedynie można się uśmiechnąć. Bo otrzymałem w wiadomości zwrotnej "Dokładnie zapoznaliśmy się z przesłaną aplikacją i z przykrością informujemy, że w tym momencie nie możemy zaprosić Pana/Pani na rozmowę rekrutacyjną. Niestety profil nie spełnia naszych oczekiwań w zakresie posiadanego doświadczenia". Najwidoczniej moja kandydatura została tak dobrze rozpatrzona, że nie zorientowali się, że są już ze mną po jednym spotkaniu i wtedy moja aplikacja spełniała kompetencje, ale nagle magicznie straciła na wartości. Dodatkowo podczas samej rozmowy rekruterka prawdopodobnie nie wiedziała, z kim rozmawia... Miałem okazję pracować w jednym brandzie gastronomicznym Amrestu, a mimo posiadanej wiedzy w jej temacie otrzymałem ponownie masę objaśnień w tematyce brandu, w którym pracowałem. Smutne, że osoby rekrutujące nie mają pojęcia, z kim rozmawiają.
Osobiście pracowałem w KFC w dużym skrócie to wygląda tak jak pracujesz przy trasie albo autostradzie zajazd nie samowity cięcia kosztów na wszystkim od klimatyzacji po pracowników na zmianie zostałem Menagerem ale bardzo szybko żałowałem nic się nie trzyma kupy w najgorsze dni gdzie jest duży ruch wpychają malodego megarea szczególnie niedziele i soboty bo ktoś musi mieć wolne i cały czas ciśnienie o czas obsługi upsell i inne głupoty za które menagerowie dostają premie a pracownik może dostanie jakieś 100 czy 200 zł minus podatek wyzysk i strata czasu za pracę w wakacje żadnej imprezy pracowniczej czy premii pracujesz praktycznie tylko za pensje brak socjalu na święta też nic i tylko jeden dzień w roku zamknięte dużo bym jeszcze mógł napisać ale chyba wystarczy żenada a nowi zarabiają tyle co pracownik po 10 latach pracy i jeszcze musisz ich szkolić jak ktoś jest instruktorem z resztą bałagan a kasę tylko kosi GM i jego zastępca dla pracowników nic nie ma .
Pracując już ponad rok z pewnością mogę stwierdzić, że Kodeks Pracy chyba nie tyczy się tej firmy. O przerwach czasami można tylko pomarzyć, bo przecież nikt inny z obecnych na zmianie nie zastąpi cię w tym co musisz robić (nie ma tylu osób na zmianach i osoby są często przeszkolone tylko na jedno stanowisko) a stanowiska zostawić nie możesz bo będziesz w czarnej du*ie np. z zetką. Zlecenia nie mają już żadnych praw - kończysz zmianę o 1 w nocy przy otwarciu restauracji do 24 mając na nast. dzień już na 7 rano co również się notorycznie zdarza osobą na umie op. Nawet jeżeli nie byłeś na przerwie możesz być pewny/a że kierownik cię na nią zalogował na 15min w systemie, żeby nie dostać po d*pie od GM albo Area Coacha, których swoją drogą nie obchodzi nic innego oprócz hajsu. Polecam liczyć sobie dokładnie godziny w notesiku - bo potrafią one być "przeklikiwane" później w systemie - żeby później porównywać sobie to z tym co macie na pasku płacowym na ADP. O jakich kolwiek dodatkach w postaci premii na święta nie ma co liczyć. Ogólnie system premii jest niejasny i raczej nie ma co liczyć na więcej niż 100zł przy "dobrej pracy i spełnianiu wyników typu SuSe, UpSell itd". Gdyby nie super ludzie, których można tutaj spotkać firma jak dla mnie nie miałaby całkowicie żadnych zalet jako pracodawca. Zalecam omijać szerokim łukiem.
Nie polecam, na początku wszystkie miło i fajnie, potem straszne oszczędzanie na pracownikach. W porównaniu z konkurencją każdy jest zdany na siebie, raczej nikt ci na zmianie nie pomoże. Jak jesteś sam, to czasami możesz pomarzyć o 20 lub 15 minutowej bezpłatnej przerwie. Czasami może być taki(usunięte przez administratora) że przez całą zmianę nie wyjdziesz do łazienki. Nie polecam na dłuższą metę, praca strasznie męcząca a zarobki nieproporcjonalne do ilości włożonej pracy.
Nie wiem jak jest z tymi etatami... Bo wiadomo że Covid i te inne sprawy i trzeba było zmniejszyć z pełnego na mniejszy ale bez przesady... Najpierw zmniejszyli mi z pełnego do 1/2, a po 2 miesiącach już na 3/4. Wale tyle godzin co na pełnym bywa też że nawet mam więcej godzin wyrobionych , a mimo to nie chcą mi zmienić na pełny. Chodzenie do zastępcy kierownika co zajmuje się papierkami nie opłaca się bo ciągle słyszę ze nie może zmienić bla bla... Srają tymi godzinami że szok. A najlepsze było i nadal jest to że w zeszłym roku byłam tylko na 2 tygodniowym urlopie, więcej nie brałam bo nie miałam takiej potrzeby. A jak poszłam do menago spytać się ile mam zaległego urlopu to mnie wyśmiał mówiąc "ty urlop? Jak ty już urlopu nie masz" zdziwiłam się bo jakim cudem. A kiedy zapytałam o to aby w takim bądź razie pokazał mi wnioski urlopowe jakie rzekomo podpisywałam to odpowiedział że w czasie pandemii nie ma wniosków... Ta firma schodzi że tak powiem na "psy". Pracuje w KFC już dobre 3 lata i chyba nadszedł ten czas aby się zmywac i poszukać czegoś innego. Oczywiście tak jest w mojej restauracji w której pracuję. W każdej innej może być inaczej.
Ta praktyka jest sosowana od bardzo bardzo dawna w AmRest przez wielu asystentów , jeśli brakuje komuś do etatu to bez wiedzy pracownika ściągają różnice z urlopu.
Rozmowa rekrutacyjna, na wszystkich etapach, przebiegala w przyjaznej atmosferze. I nie byloby nic do zarzucenia, gdyby nie typowy standard korporacyjny-mimo, ze kandydat poswiecil iles czasu na profesjonalne przygotowanie, lacznie z zadaniem domowym, brak jakiejkolwiek informacji zwrotnej swiadczy o stosunku do czlowieka. A wystarczylo znalezc 30 sek na napisanie maila, skoro ktos poswiecil swoj czas wczesniej. Szkoda.
WYZYSK I KONIEC
Czy pracownicy biurowi we Wrocławiu również dostają zniżki do restauracji AmRest?
Hej jako byly pracownik dzialu IT chcialbym opisac prace we Wrocławiu. Bardzo malo placa jak na standardy IT we wrocławiu. Ogolnie ponizej sredniej wiec na sam poczatek twojej sciezki to mozna przelknac ale jak masz rok/dwa doswiadczenia lub wiecej to radze omijac szerokim lukiem. Mila atmosfera, ludzie sa zazwyczaj spoko choc niektorzy sa ostro pomyleni i pracujac po 5 lat mysla ze sa nietykalni. Duzo plotkuja w firmie wiec raczej przeplyw informacji jest spory ;) Spore kolesiostwo w firmie przez to ze pracuja tam ludzie po 5/10 lat wiec jak wiesz gdzie sie zakrecic to mozesz awansowac ale jak nie lubisz se sztucznie usmiechac i smiac sie z czerstwych zartow managera byleby cie polubil to raczej nie licz na rozwoj. W skrocie: we wro jest mnostwo firm duzo lepszych. jak masz noz na gardle albo zerowe pojecie o IT to mozesz aplikowac. W innym wypadku odradzam.
Hej, jak obecnie wygląda atmosfera pracy w firmie Amrest Holdings? Chodzi mi o relacje między pracownikami oraz z szefostwem. Mógłby ktoś dokładniej mi je opisać? Jak jest?
Wszechobecny (usunięte przez administratora) moją córkę zwolnili z amrest po 9 lata pracy bez podania przyczyny wcisnął jej papier do podpisania pod przymusem na koniec pracy 9 godzinnej córka nieznana się na przepisach i podpisała za porozumieniem stron banda złodzieji szkoda życia na tą trzodę odradzam pracę w tej firmie.
A mi się podoba
Czy ma się u was podnieść stawka godzinowa ?
Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda pensja w KFC jeżeli chodzi o umowę o pracę? Nigdzie nie ma takiej informacji.
A czy do tego dochodzą jeszcze jakieś dodatki, premie, a może pozapłacowe benefity? Czasem potrafi się z tego nazbierać ładny dodatkowy pakiet.
Dodatkowe wynagrodzenie: - największy zwrot GFP (opinie gości) - najlepszy czas SOS na drive (DT) czy też w restauracji - najmniejsze straty na produktach (kucharz, serwisant) - pracownik miesiąca (czyli jak jesteś tu i tu, pomagasz... Poprostu jesteś wszędzie) - standardowa i nienaganna praca na stanowisku Kwota to od 5zl do 200 zł. Czyli np.: GFP - 50 zł SOS - 50 zł Straty - 50 zł Pracownik miesiąca - 200 zł Standardowa i nienaganna - 100 zł I jak podliczyć premie to wychodzi ze dostaniesz dodatkowo 450 zł do wypłaty. (Takie premie są u mnie w restauracji, której pracuję w każdej innej mogą być za co innego premie jak i sumy)
Minimalny szacunek dla pracowników. Coraz gorzej traktują pracowników
Nie polecam. Coraz mniejszy brak szacunku do pracowników. Najpierw skrócenie przerwy do 15 minut, potem brak płatnych przerw dla zleceniobiorców. Kpina.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Amrest Holdings Se?
Zobacz opinie na temat firmy Amrest Holdings Se tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 64.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Amrest Holdings Se?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 44, z czego 3 to opinie pozytywne, 25 to opinie negatywne, a 16 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Amrest Holdings Se?
Kandydaci do pracy w Amrest Holdings Se napisali 6 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.