16.02.2015 16:19
No cóż, mi na rozmowie wydawało się, że praca i zarobki są ok (powiedziałam 4500zł na rękę do małej negocjacji, dostałam info, że jak najbardziej jest to kwota, którą można dostać "na wjeście"). Przedstawiona mi wizja pracy wydawała się na prawdę ciekawa i byłam mocno zmotywowana, żeby spróbować zmienić pracę. Ale(zawsze jest jakieś ale:).
Na samym początku, po rozmowie wstępnej miałam otrzymać potwierdzenie daty spotkania z wytycznymi gdzie mam się zgłosić i z kim mam rozmawiać. W przeddzień spotkania musiałam się dopominać o informacje. Pomyślałam "ok zdarza się, ktoś zapomniał". Tak jak napisałam wyżej rozmowa przebiegała zupełnie normalnie no prawie... Jak zapytałam się kiedy można się spodziewać odpowiedzi usłyszałam "zależy nam na czasie, góra tydzień, bo wie pani my już taaaak długo rekrutujemy i jest tyluuuu chętnych ale musimy kogoś wybrać". I oczywiście zapewniano mnie, że otrzymam odpowiedź w przeciągu kilku dni...minęło kilku tygodni i nic :) Chyba znów ktoś zapomniał...a to niestety nie wróży dobrze. Jeśli kadry (rekruter?) mają problem z takimi podstawowymi sprawami jak wysłanie maila/wykonanie telefonu to lepiej się tam nie pakować na dłużej :) Firmy wyróżniające się jako takim profesjonalizmem zawsze dają feedback :)
praca Customer Service Specialist z biegłym języki
17.07.2015 15:48
Witaj Maja,
już spieszę Ci z odpowiedzią na Twoje zapytanie jak i Wszystkich innych zainteresowanych praca w Mettler Toledo Sp. z o.o. przy ul. Poleczki 21 w Warszawie piszesz, że powiedziałaś na rozmowie rekrutacyjnej:"... 4500zł na rękę do małej negocjacji i dostałam info, że jak najbardziej jest to kwota, którą można dostać "na wejście" na Customer Service Specialist z biegłym językiem obcym np. francuskim/ włoskim/ hiszpańskim lub niemieckim i bardzo dobrym językiem angielskim do tego koniecznie jeszcze i to nie jest sprzedaż tylko pomoc w zamówieniach i rozwiązywanie problemów związanych z zamówieniami. Sprzedażą zajmują się dealerzy w poszczególnych krajach. A w.w. osoba tj.Customer Service Specialist z tzw. obsługi klienta danej sekcji językowej (angielski, niemiecki, francuski, włoski itp.) odpowiada na maile i telefony (zapytanie o dostawy, przeniesienie terminów, anulowanie dostaw, domawianie, zmiana miejsca dostawy)..." Maja zostałaś oszukana w tej firmie nie ma możliwości dostać 4,5 tys. zł netto / pełen etat na umowę o prace na starcie za w.w. stanowisko bo na ten wakat Mettler-Toledo Sp. z o.o. owszem przewiduje 4,5 tys. zł ale BRUTTO/ pełen etat i nic więcej!!! Takie dno i choć firma istnieje od 1995 roku to nic się nie nauczyła zero poszanowania własnego pracownika tylko żeby wykorzystać i nie zapłacić mu, choć doskonale Wszyscy orientujemy się że dziś 4,5 tys. zł netto za pełen etat to jest warta sama praca tłumacza z biegłym językiem obcym np.; jak ty znasz francuskim miesięcznie a gdzie tu jeszcze do tego inne wymagane przez Mettler-Toledo Sp. z o.o. Sp. z o.o. rzeczy jak znajomość bardzo dobra języka angielskiego, obłoga zagranicznego Klienta, znajomość obsługi komputera, licznych programów i aplikacji komputerowych, szerokiego doświadczenia zawodowego niezbędnych do piastowania tego stanowiska. Kto za to wszystko zapłaci???!!! Mettler-Toledo Sp. z o.o. to firemka niepoważna, która szuka nieuków tanich z porozrywanymi niukończonymi studiami, bez możliwości zatrudnienia osób powąznych legitumujących się jednolitymi poważnymi dyplomami studiów państwowych poważnych uczelni i kierunków- wystarczy wpisać np. : w goldenline hasło Mettler-Toledo Sp. z o.o. i prześledzić CV osób, które są zatrudnione w tej firemce to wyjdzie od razu, że tylko 1 osoba na 10 ma za sobą ukończoną jaką poważna uczelnie na poważnym kierunku w jednolitym trybie nauczania zamkniętym tytułem magistra a reszta to przybłędy, nieudaczniki i tanie nieuki bez studiów bo to jest firemka, która chce iść po taniości a nie po jakości zatrudnianych pracowników i po najniższej stawce płacowej dla nich i dlatego zatrudnia takie ofiary losy, nieuków bez poważnych studiów bez tytułu magistra, Mettler-Toledo Sp. z o.o. to wręcz utrzymalnia, przechowalnia i wylęgarnia takich najtańszych zagubionych ludzi niedouczonych bez studiów generalnie żadnych z chaotycznymi CV, także zapomnij o stawce 4,5tys. zł netto/ pełen etat na umowę o prace w Mettler-Toledo Sp. z o.o. za stanowisko: Customer Service Specialist z biegłym językiem obcym jak : francuski, włoski, niemiecki czy hiszpański i do tego oczywiście obowiązkowo jeszcze wymagalnym językiem angielskim w Mettler-Toledo Sp. z o.o. bo tej firemki nie stać zapłacić nawet tej zaniżonej stawki przeciętnej której jest warta sama praca tłumacza z biegłym francuskim nie wspominając już nawet o wymaganej do tego znajomości bdb. języka angielskiego etc. .
05.01.2015 19:47
dorel
20.01.2015 00:45
zadajesz bardzo dziwne pytania @kamil. Wiadomo przecież , że zawsze zarobki mogłyby być na wyższym poziomie i każdemu zawsze jest mało tego co dostaje. To jak najbardziej chyba normalne w przypadku każdej pracy. Co do samej pracy tutaj to ja nie narzekam, ale znajdą się tacy którym się niespecjalnie podoba
10.12.2014 16:41
W dalszym ciągu brak jakiejkolwiek odpowiedzi, czy kogoś wybrali to nie wiem, ciekawe czy go o tym fakcie poinformowali :p
Nie wiem czy jest warto zaprzątać sobie głowę firmą, która mówi jedno a robi zupełnie co innego. Skoro już na początku są problemy w komunikacji to lepiej się tam nie pchać :)
Ja startowałam na Customer Service, i to nie jest sprzedaż tylko pomoc w zamówieniach i rozwiązywanie problemów związanych z zamówieniami. Sprzedażą zajmują się dealerzy w poszczególnych krajach. A osoba z tzw. obsługi klienta danej sekcji językowej (angielski, niemiecki, francuski, włoski itp.) odpowiada na maile i telefony (zapytanie o dostawy, przeniesienie terminów, anulowanie dostaw, domawianie, zmiana miejsca dostawy) - stąd te dwie scenki po angielsku (dot. jednego z problemów wymienionych powyżej), i tylko po angielsku. Po przejściu do kolejnego etapu rozmowa już w docelowym języku (np. w francuskim).
Firma sprawiała wrażenie profesjonalnej (z małą wtopą przy umawianiu spotkania). Zadzwonienie i poinformowanie kandydata ich przerasta (przynajmniej do tej pory miałam to szczęście, że zawsze otrzymywałam feedback niezależnie czy pozytywny czy negatywny).
17.11.2014 15:15
Rozmowa jak rozmowa, trwała niecałą godzinę. Najpierw standardowo opowiadasz czym się zajmujesz, potem on opowiada o firmie, o obowiązkach itp. Na sam koniec przeprowadza mały "test", dwie przykładowe rozmowy z klientami po angielsku. Cała rozmowa była standardowa, ani nic na plus ani nic na minus. Co do stawki to nie wiem, ja podałam swoją ale nie wiem czy to mało/dużo. Oczywiście mieli się odezwać ale jak na razie cicho (a tak im na czasie zależało) a więc mało profesjonalnie.
Dodatkowo osoba z którą miałam rozmowę w listopadzie powiedziała, że prowadzą rekrutację od października i mają tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyylu chętnych (tylko jakoś spośród tych kandydatów nie są wstanie nikogo wybrać).
22.10.2014 23:51
ewa
07.11.2014 10:54
Byłam tam na rozmowach i nie mam dobrego zdania - dziwne babki z HR, oczywiście brak odpowiedzi zwrotnej po rozmowie z szefem. Sam przyznał, że nie ma w tej firmie ścieżek rozwoju - samemu trzeba je sobie wychodzić. 9.00-17.30.
k
06.12.2012 17:41
Witam,
Czy ktoś może powiedzieć coś na temat pracy w Mettler Toledo w Warszawie?
Z góry dziękuję :)
Zostaw merytoryczną opinię o Mettler-Toledo Sp. z o.o.