Mettler-Toledo

Dołącz do nas!

Rekrutacja w METTLER TOLEDO

METTLER TOLEDO po godzinach

• Ciechanów

5. Opinie o Mettler-Toledo Sp. z o.o.

Opinie o Mettler-Toledo Warszawa

Nie przegap nowości o Mettler-Toledo Sp. z o.o.!

07.10.2019 11:04

Jakie jest podejście do liderów z zewnątrz w firmie Mettler-Toledo Sp. z o.o.?
    zainteresowany

15.05.2020 16:23

dzięki za konkret
    Janek

01.06.2020 09:20

Z tego co ja widzę, to firma wspiera rozwój i promocje w organizacji, ale liderzy zewnętrzny też są i są sporą grupką. Każdemu kto zostaje liderem firma oferuje program rozwojowy dla menedżerów.
    Piotrek

20.09.2019 22:08

Od jakiegoś czasu pracuję w Mettlerze i jestem w szoku, że ma 2/5 gwiazdek... Słabe jest to, że gowork to głównie platforma dla grupki frustratów, którzy wylewają tutaj swoje żale i niepowodzenia. Problem w tym, że bardzo niewiele osób zadowolonych z pracy wchodzi tutaj żeby coś napisać. Taka już ludzka natura... Osobiście jestem bardzo zadowolony i polecam MT.
    Rysiek

23.09.2019 21:34

No i racja.... Ale tak to już działa niestety. Trzeba zachęcać żeby również osoby mające pozytywne zdanie czasami coś napisaly...
    M.

01.06.2020 09:19

Zgadzam się, ja też jestem zdziwiona taką niską oceną. Dla mnie zmiana na Mettler była brdzo pozytywna i jestem mega zadowolona z tej decyzji. Szkoda, że jakaś garstka niezadowolonych tak psuje obraz...
    Kandydatka

24.09.2019 20:37

W ostatnim czasie brałam udział w rekrutacji do firmy i proces był bardzo profesjonalny i przyjemny. Fajne benefity i czuć miła atmosferę. Czekam na dobre wieści dla mnie.
    Justyna

14.10.2019 11:33

Powodzenia! Mam nadzieję, że się uda :)
    M.

01.06.2020 09:18

Zgadzam się, atmosfera w Mettler Toledo jest super :)
    Justyna

14.12.2019 23:25

Polecam Mettler-Toledo z czystym sumieniem. Pracowałam w firmie prawie 7 lat, w swojej karierze w firmie przeszłam przez kilka stanowisk w obszarze IT. Firma daje możliwości i rozwoju i awansu, w biurze panuje wielokulturowość - można poznać wiele ciekawych ludzi z całego świata i przećwiczyć swój angielski na wszystkie strony. Od czasu do czasu pojawiają się też podróże służbowe, więc można również przy okazji zobaczyć większy kawałek świata (ale tutaj wiele zależy od tego, w jakim zespole się pracuje, zapotrzebowanie na podróże jest od zera wzwyż). Oczywiście jak to w dużej korporacji - nie będę ukrywać, że czasem jest problem z szybkim podejmowaniem decyzji, jest za dużo narzędzi do różnych procesów, proste tematy czekają na akceptację - myślę, że to problem wielu korporacji i Mettler nie jest tu wyjątkiem. Natomiast ludzie są w większości bardzo zgrani i tworzą świetną atmosferę - są otwarci, pomocni i zwykle również naprawdę kompetentni :-). To dobre miejsce do pracy, serio. Jeśli ktoś szuka solidnej pracy na dłuższy okres czasu, to zdecydowanie jest to miejsce godne uwagi. Zresztą widać to również po tym, że czasem ludzie wracają. Odniosę się jeszcze do lokalizacji i samego biura - oczywiście wszystko zależy od tego, gdzie się mieszka, ale dla mnie ta lokalizacja była dużą zaletą. Z południa Wawy i spoza Wawy (okolice południowe) można się tutaj łatwo dostać omijając w większości korki. Biuro z roku na rok jest bardziej doinwestowywane - pojawił się "chillout room", konsola do gier, dużo salek konferencyjnych, tenis stołowy i wystawa tego, czym Mettler się może pochwalić, czyli różnego rodzaju wag :-) Trzymam kciuki za dalszy rozwój.
    K.

27.05.2020 09:34

W końcu coś konkretnego. Jestem w firmie 3 lata i potwierdzam. Duży plus to ludzie i atmosfera. Mam porównanie z innymi korpo.
    Aga

27.05.2020 10:12

Zgadzam się z powyższym :-) Pracuję w MT i widzę. że są możliwości rozwoju, ale wiadomo jak chcesz coś osiągnąć to musisz włożyć w to pracę i zaangażowanie. Lokalizacja...chyba każdy aplikując ją sprawdza niezależnie, do której firmy wysyła CV. Dodatkowo, wiem z doświadczenia, że podczas rekrutacji HR dopytuje, czy lokalizacja jest dla Ciebie ok.

14.02.2020 09:12

Czy można w Mettler-Toledo Sp. z o.o. liczyć na jakieś dodatki?

21.02.2020 10:53

Jeśli masz na myśli pakiet benefitów, to przedstawia się on następująco: • Stabilne warunki zatrudnienia na podstawie umowy o pracę, • Rozszerzona opieka medyczna, • Karta multisportowa / program multiafeteria, • Szeroki zakres ubezpieczeń na życie, • Kursy językowe, • Szkolenia i rozwój zawodowy, • Możliwość pracy z najnowszymi technologiami i rozwiązaniami IT, • Możliwość pracy w międzynarodowym środowisku z wielokulturowym zespołem oraz możliwością codziennego wykorzystania języków obcych, • Chillout room z konsolą do gier, • Możliwość dołączenia do zespołu MT Healthy, w tym np. wrotki, piłka nożna, gry planszowe, jazda na rowerze lub bieganie, • Owocowe środy, kawa i różne rodzaje herbaty w biurze, • 5 dni home office w miesiącu, • Możliwość pracy w metodykach zwinnych, • Premia roczna do 7% rocznego wynagrodzenia • Przeniesienie praw autorskich dla programistów, • Miejsca parkingowe, parking rowerowy, prysznic. Pozdrawiamy, Zespół MT
    nyb

14.01.2020 15:00

A jaki zespól?
    Andrzej

28.11.2019 18:08

Co mam napisać by było "konstruktywnie"? Nie będę pisać jak to jest fajnie , bo tak nie jest. Atmosferę tworzą ludzie, oni są ok, ale: firma jest na zadupiu, zwykły blaszek więc zimno, wielkie open spacy, wynagrodzenia takie sobie, niejasne zasady otrzymania awansu/podwyżki, brak kantyny pracowniczej, a najblizsza knajpa to tylko chinczyk (A ile można), szefostwo to po prostu żenada i tu jest największy problem. Wszelkie sprawy decyzyjne ciągną się jak.... rotacja jest duża i szkoda, że dyrektor SBC oraz HR nie wyciągają z tego wniosków . Praca na Max rok

06.12.2019 10:17

Drogi użytkowniku, Dziękujemy za opinię. Już wiemy, że część pracowników uwielbia naszą lokalizację, ale dla osób z zupełnie przeciwnych okolic Warszawy czasem nie jest to najkrótsza droga do pracy. W naszej okolicy znajduje się kilka restauracji, w których można smacznie zjeść i warto z nich korzystać. Co do ergonomii biura, faktem jest, że pracujemy na open space'ach, ale są również dostępne sale dedykowane zespołom i indywidualnym osobom. Wydaje się nam, że to dobry mix. Jak już pisaliśmy w wcześniejszych komentarzach, proces przyznawania awansów i podwyżek zależny jest w znacznym stopniu od wyników oceny pracy. Zgodnie z tym procesem, rozwój pracownika powinien być planowany przy udziale zarówno pracownika i jego przełożonego. Jako firma wnikliwie obserwujemy istniejącą rotacją i zdecydowanie możemy potwierdzić, że odnotowujemy znaczące zatrzymanie tego procesu w stosunku do ubiegłych lat. Zespół MT
    jola

13.01.2020 23:31

mega rotacja to prawda uciekajcie od pracy na II p...nie polecam działów z niemieckim
    Po prostu

09.08.2017 20:20

Pierwszy raz wyrażę swoją opinię. I to będzie moja subiektywna ocena. Spowodowane jest to pojawieniem się w BO nowego chłopaka. Miałem okazję z nim porozmawiać i jego podejście oraz opowiadania jak można pracować mnie natknęło. Jednak do rzeczy. 1) Nie można uogólniać. Są różne działy. Ja pracuję w BO i do tego działu będę odnosił swoje uwagi. 2) Kuchnia i lunch. Tutaj toczy się życie. Spędzić w kuchni godziny to standard i nikomu to nie przeszkadza. Bardzo lubują się w tym managerowie. Lunch to minimum godzina i trzeba wyjść, żeby dowiedzieć się o plotkach. Nie plotkujesz nie żyjesz w MT. 3) organizacja pracy. Fatalne doświadczenie, nic nie trzyma się kupy. Brak procedur, list kontrolnych, zasad. Robisz na zakładkę i dociskasz wynik kolanem. Nie liczy się dobrze ale szybko. Brak orientacji na biznes, głupio trzymamy się tego, że trzeba dostarczyć projekt. Nikogo nie interesuje, że to może nie jest potrzebne lub funkcjonalne. Managerowie budują swoją reputację a nie dbają o jakość dostarczanej pracy. Tak, nie ma ludzi do pracy a ci którzy pracują są bardzo przemęczeni i przeladowani. 4) Rozwój. Nie ważne ile wiesz i ile wyniosłeś z innej firmy. Dostosuj się. Brak szans na realny rozwój. 5) Rotacja. Przygnębiające jest, że ludzie z doświadczeniem z zewnątrz uciekają. BO wyrosło na ludziach z MT którzy dopiero uczą się tego na czym inni już sobie połamali zęby. To nie jest fajne, że przychodzą fajni ludzie i ogarnia ich flustrcja, z którą nikt nic nie robi. Reasumując. Poprzednicy napisali, że chcemy uzyskać inny wynik, robiąc cały czas tak samo, że wartości, które wyznaje firma nie idą w parze z działaniem, że to firma dobra dla młodych, którzy chcą nabrać doświadczenia i jest to ich pierwsza praca. To prawda z mojego punktu widzenia. Jeżeli znasz się na działce w której pracujesz, szybko zobaczysz, że w MT nic nie zmienisz. Musisz się dostosować lub odejść.
    artur0121

28.12.2019 10:25

opinia aktualna bardziej niż kiedykolwiek
    Mimis

23.10.2019 19:47

Nie polecam. Pracowalam do 7 msca ciazy, bo nie mial mnie kto zastspic. Po powrocie z macierzyńskiego okazalo sie, ze nie moge wrocic na moje stanowisko, bo zajal je juz ktos inny. Oczywiscie bezdzietny mezczyzna. Zostalam zdegradowana. Podwyzki nie widzialam od 2,5 roku, mimo wczesniej obiecywanych zlotych gór.

25.10.2019 15:36

Dziękujemy za Twoją opinię i rozumiemy Twoje rozczarowanie, jeśli sytuacja miała miejsce. Jako firma cieszymy się, gdy sytuacja zdrowotna kobiet w ciąży pozwala im na wykonywanie obowiązków służbowych. Jako firma przestrzegamy przepisów prawa pracy, a opisana sytuacja budzi nasze wątpliwości. Odnosząc się do kwestii braku podwyżek przez 2,5 roku, zgodnie z naszymi zasadami opisana sytuacja, może zaistnieć tylko, jeśli wystąpiły poważne zastrzeżenia, co do jakości wykonywanej pracy lub absencji w całym wskazanym okresie. Pozdrawiamy zespól MT.

10.10.2019 09:30

Plusy: - ludzie i atmosfera (oczywiscie w zaleznosci od zespolu) - wynagrodzenie i benefity - stabilizacja - work life balance (nie ma siedzenia po godzinach) - mozliwosci rozwoju i awansu w strukturach firmy - plaska struktura - wszyscy sa po imieniu, dzieki czemu nie ma takiej spiny i nadecia Minusy: - na poziomie globalnym w strukturach IT w zarzadzie nie ma ani jednej osoby z Polski. Sami Szwajcarzy i Amerykanie. Mam wrazenie, ze Polacy sa traktowani jak tania sila robocza. - Lokalizacja i sam budynek z blachy falistej. Podczas burz i silnego wiatru sciany trzeszcza i przeciekaja okna (nie przesadzam - tak jest). - Brak otwartej komunikacji ze strony lokalnego zarzadu. Bardzo nie podoba mi sie to, ze sa zwalniani ludzie i nie komunikuje sie otwarcie co sie stalo. Wysylane sa typowe sciemy, ze osoba zdecydowala sie kontynuowac kariere poza strukturami firmy, gdzie wiadomo ze zostala zwolniona. To rodzi niepotrzebne plotki i domysly na temat zwolnionej osoby. Moze z punktu widzenia naszego HR takie praktyki przynosza jakies korzysci, ale wedlug mnie krotka informacja, ze 'zdecydowalismy o zakonczeniu wspolpracy' bylaby bardziej fair niz te wszytskie pieknie brzmiace sciemy. - Brak jasnego i przejrzystego systemu wynagradzania. Ile sobie wyszarpiesz na dzien dobry, tyle masz. Roznice w zarobkach sa ogromne nawet w ramach jednego zespolu. Moim zdaniem nie fair wobec osob, ktore nie maja jakis super zdolnosci negocjacyjnych.

21.10.2019 13:14

@Ja Drogi Użytkowniku, Dziękujemy za merytoryczną opinię i cieszymy się, że pojawiło się tak dużo plusów:) Wśród kilku minusów, które pojawiły się w Twoim wpisie, chcielibyśmy odnieść się do zastrzeżenia względem braku komunikacji ze strony Zarządu. Zdajemy sobie sprawę, że zmiany często budzą niepokój i wiele wątpliwości Nasz Zarząd jest otwarty do rozmów, a okazją do tego mogą być dostępne dla każdego pracownika Open Hours. Spotkanie przy porannej kawie też jest możliwe:) Jeśli masz zastrzeżenia, co do wysokości swojego wynagrodzenia, to dobrym punktem kontaktu będzie HR Business Partner. Dodatkowe informacje odnośnie naszej polityki wynagrodzeniowej znajdują się na wewnętrznym SharePoint. Pozdrawiamy, Zespół MT.
    Simon

23.09.2019 20:54

Can't complain about anything.... ???? I like working for a company that has really good products and Mettler Toledo is definitely worldwide leader in their field. This gives strong foundations and stability. The SBC supports multiple markets and is still growing providing interesting career opportunities for employees. The atmosphere is very positive and management is open to feedback and ideas. I can recommend MT as a good place to work.
    xxx

13.10.2019 20:02

Agree!
    Camelio

14.10.2019 11:48

Second to that!

14.10.2019 11:36

Byłem ostatnio i podoba mi się nowa wystawa sprzętu pomiarowego. Fajnie, że biuro też się modernizuje :)
    brak słów

21.03.2018 14:09

Przestrzegam przed pracą w dziale HR. Ogłoszenia wiszą od paru miesięcy, a rekrutowani przez dyrektorkę ludzie szybko rezygnują z powodu bardzo złego zarządzania. Niestety nie da się wszystkiego wytłumaczyć "błędem rekrutacyjnym", a trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i wyciągnąć wnioski. Drodzy HR-owcy uważajcie.
    ktoś

18.08.2019 22:01

Typowa korpo-gadka, śmiać się chce
    Rafi

13.10.2019 19:59

Pełna zgoda Marcin. Piszą tutaj głównie desperaci którym się raczej nie powiodło... Co to za gadanie o 'mięsie armatnim'? Każdy ma swoje zadania i ciekawe jaką krzywdę temu gościowi zrobiła firma, że tak się poczuł? Ma problemy z rozpoznawaniem ludzi to niech się leczy....
    Dream Job - Pałer Juzer

05.10.2018 15:22

Cześć Forumowicze :) jestem pracownikiem MT od jakiegoś czasu i chciałem się podzielić moimi obserwacjami. MT to znakomita marka pod kątem produktów dostarczanych klientom - na wielu rynkach jest absolutnym monopolistą i miażdży konkurencję. Dlaczego to jest ważne? Ano z tego powodu, że przez swoją pozycję rynkową firma jest bardzo odporna na różnego rodzaju światowe kryzysy finansowe, a to się przekłada na stabilność zatrudnienia między innymi w Polsce. Dla osób zainteresowanych współpracą z MT, poszukujących stabilnej na lata pracy jest to z pewnością duża wartość dodana. Pod kątem rozwoju i awansów, firma jest prowadzona dosyć konserwatywnie - jak zaczynasz na stanowisku juniora, to trzeba swoje odpracować, żeby wyrobić sobie pozycję, awansować i zarobić więcej pieniędzy. Ewaluacje pracownicze odbywają się raz do roku i z tego co widzę, to osoby które się wybijają ponad przeciętność i nawet do pozornie prostych zadań podchodzą z zapałem i ambicją - zostają wynagradzane w postaci podwyżek czy awansów. Z pewnością dla ambitnych osób jest to firma stwarzająca dużą paletę możliwości. Z jednej strony w shared serwisie w Warszawie jest dużo różnych działów takich jak dział treningowy, IT Helpdesk, dział IT zajmujący się wdrażaniem SAPa czy jego usprawnianiem, działy projektowe, dział obsługi klienta czy finanse. Znam kilka osób które zaczynały w jednym z działów po to żeby się w ogóle w MT zahaczyć, a potem przechodziły do innych i w nich się spełniają. Również na plus jest dosyć zawiła struktura raportowania. Niektórzy mają po kilku kierowników w Polsce czy zagranicą. W większości projektów jest tak że za projekt odpowiada zarówno kierownik lokalny w Warszawie + kierownik z zagranicy (mówimy na takich "globalny"). Globalni dość regularnie pojawiają się w Polsce przez co jest okazja, żeby gdzieś zabłysnąć, zagadać czy cos pokazać i utknąć w pamięci. Jeżeli jeszcze traficie na dobrego kierownika lokalnie, który wspiera swój zespół i to się zepnie z opinią globalnego (często jest to Szwajcar), to w miarę upływu czasu pojawiają się możliwości rozwoju, zmiany działu czy awanse. No ale właśnie - potrzeba wytrwałości, dobrego nastawienia i zwykłego polskiego "zapieprzu", żeby zostać zauważonym. Na pewno nikt nikomu nie da podwyżki czy awansu za kilka miesięcy solidnej pracy, za którą przecież wszyscy otrzymujemy pensję. Nie odkrywam tutaj raczej Ameryki, bo w każdej firmie tak to powinno działać. Na plus jest na pewno to, że w Warszawskiej placówce kilka działów dosyć szybko rośnie i możliwości dla szeregowych pracowników po prostu pojawiają się same. Jeżeli do tego człowiek pokazuje swoją postawą i wynikami że mu zależy, to kierownicy w pierwszej kolejności patrzą na takie osoby i starają się umożliwić jakąś ścieżkę rozwoju. Oczywiście jest też grupa wiecznych narzekaczy, mówiących że oni tu już pracują 5 lat i zero awansów i nikt ich nie zauważa. No i pewnie tak jest, tylko to są z reguły osoby które robią swoją robotę od a do b i nic więcej, także nie dziwie się kierownikom że pomijają takie osoby przy różnych okazjach, a szansę dają innym. W każdym zespole są narzekacze, ale tak naprawdę dla osób ambitnych to w sumie korzystne, bo łatwiej się wybić na tle narzekaczy, niż w zespole, gdzie są same gwiazdy ;) HR jak HR, aktualnie nie jest lekko, bo MT w Warszawie to już naprawdę duży shared serwis ale z drugiej strony ja z HRami mam taki kontakt, że odbieram benefity, jak coś trzeba podpisać to wpadnę podpisać i to czy tam siedzi Zosia, Wanda czy Dżessika jest dla mnie nieistotne. Faktycznie jak trzeba w HR załatwić coś "na już", to "już" może potrwać ze 3, 4 dni no ale dramatu nie ma. Co do samej pracy w dziale HR się nie wypowiem, bo w nim nie pracowałem. Widzę natomiast, że koleżanki z HR piszą na gowork'u, więc można ewentualnie podpytać grzecznie :) Co do lokalizacji, to rzeczywiście nie jest jakaś super, ale to też zależy gdzie się mieszka. Znam osoby, które po kilku miesiącach dojeżdżania codziennie z Bielan po prostu rezygnowały z pracy w MT, bo spędzały 3-4 godziny na dojazd i powrót jednego dnia. Jest też kilka osób, które po kilku miesiącach pracy stwierdziły, że MT oferuje fajne możliwości i wiążąc swoją przyszłość z MT na dłużej przeprowadziły się, żeby mieć krótszy dojazd do pracy. W MT jak w każdej firmie trzeba się przyzwyczaić do różnych rzeczy, ale jak już się podłapie panującą tutaj kulturę i wybada co jest do zrobienia czy przepchnięcia i jak sie tu odnaleźć, to można mieć docelowo fajne, stabilne stanowisko, z dobrą pensją i fajnymi ludźmi wokół.
    Joan.

19.06.2019 20:06

Tak, są organizowane imprezy integracyjne - jeśli to jest dla kogoś wyznacznik super pracodawcy, to będzie miał się świetnie. Jeśli ktos liczy na rozwój, sensowne wynagrodzenie i dobrego, godnego szacunku i zaufania managera, to już jest loteria. I lepiej popytać wśród znqjomych, czy ktoś cos wie, niż polegać na dyplomacji HR, czy optymistycznych komentarzach pana PP - napewno nie w w każdym dziale tak jest.
    Gruby

24.09.2019 11:55

Nie rozumiem zdziwienia organizacją działu HR. Service Delivery obsługuje tematy bieżące pracowników, partnerzy biznesowi wspierają managerów a dział rekrutacji zatrudnia ludzi. Standardowy model i się sprawdza.
    Kris

23.09.2019 10:20

Firma jest spoko. Pracowałem wcześniej w kilku innych i mam dobre porównanie. Podoba mi kultura i otwarta atmosfera. Do tego mocno międzynarodowe towarzystwo. Projekty też ciekawe i można się sporo nauczyć. Nie rozumiem jakim cudem ta firma ma 2 gwiazdki tylko. Jak zwykle hejterzy górą...
    jxl82

23.09.2019 18:02

Moim zdaniem rozczarowanie bierze się z oczekiwania poziomu innych korporacji od czegoś co jest tylko centrum usług wspólnych. W moim odczuciu praca nie jest ani szczególnie zła ani dobra. Może trochę poniżej przeciętnej 4,5/10 czyli właśnie 2/5 gwiazdek.
    Golem

23.09.2019 10:33

Jest OK. Polecam!
    Nick Carter

05.11.2018 20:49

Całkiem przyzwoite warunki, przynajmniej jeśli chodzi o księgowość, ci którzy tak namiętnie krytykują albo słabo znają realia albo piszą żeby pisać. Zarobki - tego nie ma co komentować, to co wynegocjujesz to masz, lokalizacja tym bardziej - albo ci pasuje albo nie, poza tym ruchome godziny pracy, niestety - ciągle 8,5 z obowiązkową przerwą na lunch, możliwość pracy z domu, nadgodziny do odbioru, niestety rzadko wypłata, bonus raz na rok. Tych nadgodzin to tyle co na zamkniecie miesiąca i to tez nie w każdym zespole, wiec raczej nie ma się co obawiać. Inne benefity standardowo, opieka medyczna, karta sportowa itd, dwa razy jakieś większe imprezy. Pracy sporo ale atmosfera - największy plus, w zdecydowanej większości otwarci i fajni ludzie.
    Rm

01.08.2019 08:54

Od 1.2019 juz tylko 8,15 - przerwa na lunch została w końcu skrócona :)
    Ex

26.06.2019 17:03

Los pracownika w tej firmie (w Wawie to tylko centrum usług wspólnych tej firmy) zależy w głównej mierze od działu i projektu do którego się trafi. Ogólnie firma jest zarządzana konserwatywnie - co nie oznacza dobrze. Tak pokrótce, jeśli ktoś lubi klimaty offshore- czyli zależymy od humoru i wizji CH (Szwajcarii) głównie - be invited, a jeśli ktoś szuka firmy z prawdziwego zdarzenia to- do not waste your time...

10.06.2019 19:40

Firma po prostu dramat! Zacznę od HRów - czekalem prawie 3 miesiące na zatrudnienie, mimo, że podobno poszukiwali kandydata na cito. Tam nikt niczego nie wie, nie podejmuje decyzji. Później nie było wcale lepiej. Mój przełożony wymagał, ale ze znajomością przepisów i zasad było "cienko". Praca w weekendy, święta. Jest system, który rejestruje godziny pracy, ale to czysta fikcja. Wynagrodzenie mimo obietnic także nie wzrosło. Złożyłem wypowiedzenie, a pracę znalazłem w bardziej komfortowych warunkach (nie blaszak, ani open space) za 40 procent więcej. Poziom rotacji w tej firmie to chyba 20-25 procent. Więc, oczywiście wybór należy do Ciebie, ale ja nie polecam.
    Obecny pracownik

14.06.2019 09:34

@Były pracowniku Zawsze mnie dziwią oceny byłych pracowników i takie komentarze. Skoro czekałeś 3 miesiące na rozpoczęcie to chyba byłeś zainteresowany ofertą, zgodziłeś się na nią i zdecydowałeś się czekać? Dziecinny argument. Skoro nie dostałeś podwyżki, o której była mowa to może Twoje wyniki były niewystarczające? Ludzie, ogarnijcie się i idźcie wypluwać jad w inne miejsca.

27.09.2018 11:56

Szkoda czasu na ta firmę i amatorski proces rekruterski. Mimo przejścia wszystkich etapów zero odpowiedzi i to już drugi raz.
    lepszy :)

09.05.2019 16:22

Panie Anonim, Czyli byli lepsi od Pana w tym procesie...
    Czytająca

20.05.2019 12:54

Ale uwaga.......

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mettler-Toledo?

Kontakt - Mettler-Toledo Sp. z o.o.

Poleczki 21 02-822 Warszawa

Branża główna: Automatyka i pomiary
    Agnieszka

13.05.2018 11:26

@Mati,długo już pracujesz w Mettler-Toledo? Czy ten pracodawca oferuje satysfakcjonujące warunki pracy? @ex, rozumiem oczywiście, że możesz mieć negatywne zdanie na temat pracy w Mettler-Toledo, ale wypowiadając się na forum przestrzegaj proszę obowiązującego tu regulaminu (https://www.gowork.pl/regulamin ). Co twoim zdaniem powinno ulec zmianie w tej firmie, aby była bardziej atrakcyjnym pracodawcą zarówno dla obecnych, jak i przyszłych pracowników? @korpoludek, mówisz o niezbyt dobrej lokalizacji. Gdzie znajduje się firma? Planujesz związać się z Mettler-Toledo na dłużej?
    Słoik

09.08.2018 11:37

@korpoludek - ja myślę, że z tą lokalizacją to nie do końca tak, że firma jest na odludziu... po prostu mieszkania są budowane coraz dalej (np. Białołęka). Ludzie wynajmują lub kupują tam mieszkania ze względu na niższe ceny, a potem niestety narzekają na lokalizację biura...
    Patryk

25.04.2019 14:37

Tu akurat bym się nie zgodził - firma jest na przedmieściach i nie ma co oszukiwać, że jest inaczej ;) kluczowa jest bliskość lotniska, więc goście są w biurze w 10min po wyjściu z lotniska. Mieszkam w okolicy Daszyńskiego, w jedną stronę dojazd komunikacją miejską ~1:00-1:10, samochodem ~0:35-0:45 (pomijam sytuacje typu pierwszy śnieg, bo zdarzyło mi się wracać i 2:00). Lokalizacja lepsza od mordoru, bo firma ma miejsca parkingowe. Podsumowując - jest odludzie, ale każdy widzi na co się decyduje :)
    Szczepan

20.11.2018 06:56

Ten serwisant w Poznaniu to na poważnie. Napiszcie stawkę w ogłoszeniu.

21.11.2018 08:36

Drogi Szczepanie, Dziękujemy za podzielenie się z nami Twoją opinią! Pozdrawiamy, Zespół Mettler-Toledo Sp. z o.o.
    tak_bylo

07.03.2019 14:56

Raczej zero powagi, ogłoszenie od pół roku. Zadzwonią wypytają, potem mówią, że oddzwonią z feedbackiem. Następnie kompletna cisza. Standard w Polsce.
    Emilia

29.01.2019 22:09

Firma Mettler-Toledo oferuje interesujące seminaria internetowe poświęcone różnorodnym tematom. Każdy wśród nich znajdzie zapewne coś dla siebie. Najbliższe z nich poświęcone będą Analizie Termicznej. Po przeprowadzonej przez specjalistę prezentacji będzie okazja do wzięcia udziału w dyskusji z prowadzącym oraz innymi uczestnikami seminarium. Czy braliście kiedykolwiek w nich udział? Jak oceniacie ich merytoryczność? Dla osób zainteresowanych dodaję link do miejsca, gdzie znajdziecie więcej informacji: https://www.mt.com/pl/pl/home/events/live-webinars/lab-analytical-instruments/TA_Webinars.html
    testowy

10.02.2019 17:50

test
    Pytajnik

26.10.2018 20:37

Czy pracował ktoś w dziale marketingu? Jak to wyglada? Czy rozwój jest duży?
    PP

15.11.2018 14:21

W mojej opinii dział marketingu jest jednym z ciekawszych działów w tej firmie. Cała strategia marketingowa firmy jest dosyć wizjonerska, ma dużą dynamikę, opiera się na wykorzystaniu nowoczesnych technologii co ma potwierdzenie w realizowanych projektach. Duże znaczenie ma fakt, że obecny CEO wywodzi się z marketingu, więc działy marketingu mogą liczyć na duze wsparcie i zrozumienie potrzeb. Jest kilka zespołów pracujących w Polsce na dużych projektach; graficznych, marketing online, marketing bazodanowy, CRM, marketing automation. Dobry specjalista na pewno się tu odnajdzie, marketing zwraca uwagę na zatrudnianie nie tyle osób doświadczonych co z potencjałem, tzw. talentów, osoby są rozwijane pod kątem kompetencji, które posiadają. Ludzie mają szanse na rozwój nie tylko w Polsce ale i za granicą, kilka osób dostało juz oferty pracy w Szwajcarii gdzie jest siedziba głowna, jak też i w innych krajach. Atmosfera jest ogólnie bardzo pozytywna, zespoły sa zgrane, młode i ambitne, to chyba jeden z największych plusów pracy w tym dziale.
    Mp

27.07.2018 09:16

A jak wygląda praca w dziale księgowości AP/AR z językiem niemieckim ? Jal atmosfera w zespole i przełożony? Czy ktoś mógłby się podzielić opinia ?
    Mo

11.10.2018 21:16

"zawsze blisko ludzi" czy to gorzka ironia i nawiązanie do tego że jest taki tłok na openspejsie że ludzie siedzą po dwie osoby przy jednym biurku?
    pies

19.10.2018 16:04

Co za bzdury. Pracuję w księgowości i nikt tu nie pracuje po dwie osoby na jednym biurku. Może tak z daleka wygląda, ponieważ używamy dwóch monitorów na osobę. Inaczej nie mogę sobie wytłumaczyć takiej wypowiedzi. A może chodzi też o to, że czasami omawiamy jakieś kejsy u koleżanki czy koledze obok we dwoje?
    Iza

22.08.2018 19:46

Może wiecie coś o aktualnej ofercie pracy w firmie? Jakieś informacje o zarobkach?
    rzep

21.09.2018 18:28

pozwól że zacytuje ci to co powiedział jeden menager sfrustrowany przeciągającą się rekrutacją do jego zespołu "skoro my płacimy tutaj tyle netto co inni brutto to jak ja mam ściągnać ludzi" jedno zdanie a mówi wiele
    rzep

21.09.2018 18:30

pozwól że zacytuje ci to co powiedział jeden menager sfrustrowany przeciągającą się rekrutacją do jego zespołu "skoro my płacimy tutaj tyle brutto co inni netto to jak ja mam ściągnać ludzi" jedno zdanie a mówi wiele
    kandydat

30.07.2018 01:54

Niezbyt poważnie podchodzą do kandydatów do pracy. Zadzwoniła do mnie pani z HRu, która zadała kilka standardowych pytań. Nic szczególnego. Rozmowa odbywała się w piątek i na jej końcu zostałem poinformowany, że "w poniedziałek" zadzwoni do mnie pani manager i przeprowadzi ze mną drugą rozmowę kwalifikacyjną przez telefon. Trochę żałosne było to, że nie mogłem umówić się na konkretną godzinę, tylko kiedy pani manager będzie miała kaprys to zadzwoni. OK - dziwne, ale jeszcze akceptowalne. Jako, że pracuję w innej firmie, postarałem się o to, żeby mieć warunki do dłuższej rozmowy telefonicznej. Przeniosłem spotkania, zadbałem o miejsce do rozmowy itp. Najlepsze jest to, że nikt nie zadzwonił ani nie raczył poinformować, że jednak się rozmyślili i nie mają zamiaru zadzwonić. Nie warto wysyłać CV i zapewne nie warto pracować z tymi ludźmi. Ciekawy jestem czy ten komentarz też zostanie usunięty tak, jak reszta negatywnych.

30.07.2018 09:27

Dziękujemy za wyrażenie opinii. Będziemy wdzięczni za przekazanie szczegółów na adres mailowy [email protected]. Możemy zapewnić, że dołożymy wszelkich starań, aby wyjaśnić sytuację i przekazać Panu informację o procesie. Z pozdrowieniami, Zespół Mettler-Toledo Sp. z o.o.
    kandydat

04.08.2018 22:30

Haha no jestem ciekawy jaką informacją możecie mnie zaskoczyć na temat tej rekrutacji. Bądźmy poważni :)
    Gogol

06.07.2018 18:09

Może ktoś wie coś o nowych ofertach pracy?

30.07.2018 09:39

Dzień dobry, Zapraszam do zapoznania się z aktualnymi ogłoszeniami na naszej stronie https://www.mt.com/pl/pl/home/site_content/hr/careers.html oraz na pracuj.pl: https://www.pracuj.pl/praca/Mettler-Toledo%20Sp.%20z%20o.o.;kw Dodatkowo, jeśli na stronie nie ma stanowiska, które odpowiada preferencjom Kandydata, zachęcamy do przesłania spontanicznej aplikacji na adres: [email protected] Pozdrawiamy, Zespół Mettler-Toledo Sp. z o.o.
    Cezary

27.07.2018 18:09

Mettler-Toledo całkiem dobra firma, myślę o pracy i mam pytanie czy potrzebuje pracowników?
    Marta

30.07.2018 08:35

Tak, w chwili obecnej mamy otwarte stanowiska, które są opublikowane w naszej zakładce kariera na stronie MT w zakładce kariera. Zapraszamy do kontaktu.

30.07.2018 09:37

Dzień dobry, Wszystkie aktualnie otwarte stanowiska wraz z opisami znajdują się na naszej stronie https://www.mt.com/pl/pl/home/site_content/hr/careers.html oraz na pracuj.pl: https://www.pracuj.pl/praca/Mettler-Toledo%20Sp.%20z%20o.o.;kw Dodatkowo, jeśli na stronie nie ma stanowiska, które odpowiada Pani/Pana preferencjom, zachęcamy do przesłania spontanicznej aplikacji na adres: [email protected] Pozdrawiamy, Zespół Mettler-Toledo Sp. z o.o.
    Ulka

13.06.2018 11:40

Podpowiedzcie na jaką umowę można liczyć na początku?
    Marta

06.07.2018 14:51

Ula, zwyczajem firmy jest oferowanie umowy na okres próbny, a później na czas nieokreślony.
    Matt

22.11.2017 22:44

Śmieszna firemka udająca korporację. Za trójkę do łapy to ja może bym się zgodził robić z samą maturą i bez znajomości języka. I praca musiałaby być z tych lżejszych i koło domu. Znam dobrze ang. i niem. i poniżej 5-6 tysięcy na rękę nie schodzę. I raczej wymagam możliwości dojechania do pracy metrem, a MT jest na wygwizdowie. Trzeba się szanować.
    zainteresowany

29.11.2017 16:37

Niedługo metro będzie dojeżdżało na Targówek :)
    nowo zatrudniona

06.06.2018 11:51

Jezeli jestes dobrym specjalista,znasz sie na rzeczy to oni to widza i uwierz mi, docenia twoje doswiadczenie dobra suma :) Polacy poprostu nie znaja swojej ceny niestety.
    zainteresowana2018

30.05.2018 09:49

Witajcie, Zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko specjalisty ds. sprzedaży w Warszawskim biurze. Czy warto pracować dla tej firmy? pozdrawiam

30.05.2018 23:11

Moim zdaniem tak. Popatrz moje wcześniejsze komentarze poniżej
    Gregor

25.05.2018 20:26

Może ktoś wie czy firma ma jakieś oferty pracy?

26.05.2018 17:37

popatrz tu https://www.pracuj.pl/poznaj-pracodawce/mettler-toledo-sp.-z-o.o.,20002937
    Mati

27.04.2018 13:48

Moi Drodzy mam wrażenie że poziom tej dyskusji zaczyna drastycznie spadać. Korzystałem z opinii tutaj wcześniej w celu wybadania nastrojów w firmie ale zdecydowałem się napisać co myślę: Rozumiem, że większość wpisów jest tutaj emocjonalna i tyczy się relacji przełożony-podwładny ale pamiętajcie że są sposoby na rozwiązywanie takich konfliktów. Pisanie na forum niczego nie załatwi. Zarówno komentarz jak i postępowanie osób przytoczonych w tym wątku tego nie zmieni. Rozumiem że poziom frustracji czasem może przekraczać granicę ale zawsze uważam że szczera i otwarta rozmowa powinna pomóc zarówno jednej jak i drugiej stronie. Słyszałem o wielu odejściach spowodowanych duszeniem w sobie pomysłów i opinii (kulturalnie sformułowanych, odpowiednio skierowanych i konstruktywnych!!!!) natomiast nigdy w MT nie słyszałem o zwolnieniu osoby wyrażających taką opinię w takiej formie. Mało osób ma w życiu szansę pracować w najlepszej w "czymś" firmie na świecie a Mettler Toledo zdecydowanie taką jest ( w opiniach zarówno klientów jak i konkurencji). Biorąc pod uwagę moje doświadczenie zawodowe (od pracy w pseudo start-upie po stanowiska kierownicze w globalnych koncernach w ramach kontraktu) , staż pracy w firmie, jak i znajomość wielu osób z różnych działów - uważam że Mettler Toledo jest firmą godną polecenia. Jak każda duża organizacja ma swoje "smaczki" ale spokojnie - pracujemy nad tym ;) Pozdrawiam serdecznie obecnych jak i przyszłych pracowników Mettler Toledo :) Tym ostatnim życzę powodzenia w procesie rekrutacyjnym.

05.05.2018 18:58

Pracuje od nie dawna w MT, ale nie chcę mówić gdzie dokłądnie, bo nie chcę być "zidentyfikowany" :) Ogólnie jestem zadowolony, fajni ludzie, miła atmosfera, rzadko robimy nadgodziny, bogaty pakiet benefitów, w środę mamy świeże owoce. Jest możliwość zaangażowania się w aktywności sportowe jak np. MT Rollers. Jak się pracuje na open spejsie, to można szybko przytyć, bo raz w tygodniu ktoś ma urodziny, albo się kogoś żegna i częstuje smakołykami. Jest częsta rotacja, ale to dlatego, że jest wiele młodych ludzi, którzy chcą się jeszcze pobujać po rynku pracy (w ich wieku można to zrozumieć). Minusem jest ta lokalizacja. Co jeszcze? jak mi się przypomni, to napiszę. Pytajcie co chcecie wiedzieć, nie słuchajcie frustratów.

05.05.2018 20:01

BO czy SSC?

25.04.2018 21:55

Co to za firma, zeby straszyć starych pracowników, ze jest ich za dużo i jednocześnie zatrudniać nowe osoby.. sorry, ale z takim podejściem do ludzi i brakiem szacunku do nich to nikt na to wygwizdowie pracować nie przyjdzie.. słaba firma, udająca wielkie pożal się Boże korpo.. zainwestujcie najpierw w ludzi, którzy mądrze nią pokierują, bo jak tak dalej pójdzie, to rotacja posunie się do tego stopnia, ze zabraknie Wam rąk do pracy...
    Pam

23.01.2018 02:27

to cale moledo toledo mozna o kant d potluc. zarobki - zenada, miejscowka - tragiczna, rekrutacja - zalosna. szkoda na nich czasu
    Jerzy

19.03.2018 13:07

Cieszę się, że się nie dostałaś :) - nawet nazwy firmy nie potrafisz zapamiętać :)
    Jarek

22.01.2018 19:42

Brałem udział w rekrutacji na stanowisko (powiedzmy) analityka z doświadczeniem w udzielaniu treningów. Pierwszy raz spotkałem się z sytuacją gdzie cała rozmowa przebiegła w języku polskim mimo, że szukali osoby która będzie ponoć szkolić osoby za granicą i z zagranicznym klientem współpracuje. Pytania nieprofesjonalne "czy da Pan sobie u nas rade?", "czy się Pan nie zanudzi u nas"... W dodatku lider nie potrafił odpowiedzieć na połowe zadanych pytań odnośnie zespołu i warunków pracy (mimo że już mieli ponoć 1 zatrudnioną osobę na tym stanowisko od kilku miesięcy). Podczas pytania o moje doświadczenie niedoszła przełożona robiła wielkie oczy ze zdumienia nad jakimi projektami pracowałem w tej branży (standaryzacje/automatyzacje/przeniesienia procesów + szkolenia). Zarówno Pani z HRu jak i Liderka obiecała feedback w ciągu tygodnia od rozmowy - oczywiście feedbacku brak, a telefonu Pani z HRu nie odbiera. Dopiero firma pośrednicząca poinformowała mnie, że "w tej firmie to jest na porządku dziennym". Po konsultacjach z pośrednikiem okazało się, że "za dużo mówiłem" i nagle mam zbyt długi okres wypowiedzenia wynoszący 1 miesiąc... Czego Pani z firmy pośredniczącej nie potrafiła sensownie skomentować i powiedziała jedynie, że jej przykro bo byłem jednym z 2 kluczowych kandydatów. Drodzy rekruterzy/liderzy bardzo Was proszę, szanujmy siebie nawzajem, swój czas i dbajmy o opinie firmy w której zawsze pracujemy. W tym wypadku zrobiłem 300km, zmarnowałem 1 dzień wolnego i trochę nerwów, o gotówce już nie wspominając. Ciesze się że tylko tyle.
    Bodo

16.03.2018 23:11

(usunięte przez administratora) z ciebie. Ja jeżdżę tylko jak hajs jest pewny. Za darmo się nie ruszam, za bardzo cenię swój czas.
    niedoszły współpracownik

16.03.2018 23:10

Nie stać was na moje usługi. Za to, co oferujecie, to sobie możecie miernoty w Pcimia Dolnego po wyższej szkółce gotowania na gazie zatrudniać.

15.03.2018 12:54

Niskie wynagrodzenia, brak możliwości rozwoju/awansu, koszmarna lokalizacja, słabe kadry zarządzające
    Mck

12.01.2018 20:40

Widzę, że cały czas szukają z niemieckim. Za 8 tys. brutto mogę przyjść.
    robol

17.01.2018 14:13

tylko za 8 tys??? lepiej siedź na bezrobociu :))))
    do robola

31.01.2018 23:53

Widzę, że polaczkowatość z kogoś wylazła. Takie typowe, ściągać ludzi mających ambicje w dół. Też mam pewną dolną granicę oczekiwań, poniżej której nie schodzę. A bezrobocia w Warszawie praktycznie nie ma, co najwyżej fikcyjne tworzone przez ludzi rejestrujących się w pośredniaku, żeby mieć ubezpieczenie i móc zajmować się swoimi sprawami, inwestycjami itp.

Zostaw merytoryczną opinię o Mettler-Toledo Sp. z o.o.