LILU FRUITS sp. z o.o.
3 34 6 1

Opinie o LILU FRUITS sp. z o.o.

Pracownik

Witam. Pracuje w tej firmie już jakiś czas, może i nie mam dużego stażu, ale mogę powiedzieć tyle, że firma rozwija się dynamicznie, ekipa jest naprawdę konkretna. Wypłata na czas. Dobre godziny pracy.

Kamil
@Pracownik 08.10.2018 20:33

Dobre godziny pracy? Szok

Adam W.
@Pracownik 08.10.2018 20:33

Pracowalem w tej firmie jakies 5 miesiecy i mimo drobnych nieporozumien (do tej pory nie wiem czemu nie przedluzyli mi umowy, gdyz pracowanikiem w mojej opini bylem wyrozniajacym sie na tle innych. Nie che tu nikogo obrazic, nic z tych rzeczy bo ekipa byla naprawde kozacka, ale takie jest moje zdanie ;) ) fajnie mi sie tam pracowalo, ale ten rozdzial niestety juz zostal zamkniety. Co do terminowego wyplaca wynagrodzenia, gsiegowosc miala przeblyski i faktycznie wypalta raz byla wczesniej niz sie spodziewalem ale reszta to juz sami wiecie. Najgorzej bylo gdy dzien 10 nowego miesiaca wypadal w pt lub w weekend w tedy mogles byc pewien ze wyplata bedzie nastepnego tygodnia pn/wt, ale dalo sie przyzwyczaic. Tylko nieliczni dostawli w terminie. W kazdej firmie ktos narzeka nie tylko tam, wiec to nei jest nic takiego nadzwyczajnego. Firma 7/10 taka jest moja opnia, pewnie nie dlugo doczekam sie pare negatywnych odpowiedzi na to co napisalem. Po inicjalach w nicku pewne osoby beda w stanie rozpoznac ale ja nie mam nic do ukrycia napisalem jak jest. Wszystkie negatywne opninie jakie dotej pory przeczytalem to sa sooby ktore nie dawaly sobei poprostu tam rady i tyle. Narka.

Pracownik
@Kamil 08.10.2018 21:51

Owszem, jak dla mnie to godziny pracy są bardzo dobre. Teraz jest już po sezonie i ludzie doceniają, wiadomo, że jak jest sezon to jest młyn i pracuje się dłużej, ale w tej branży to normalka.

Kamil
@Pracownik 09.10.2018 19:00

Jesli lubisz (usunięte przez administratora) popoludnia i nocki to spoko.

martita
@Adam W. 09.10.2018 09:56

Adaśku, brakuje mi Ciebie i naszych głupkowatych żarcików!

Adam W.
@martita 11.10.2018 01:36

Martita przedstaw sie

A.W. Prawdziwy
@Adam W. 12.10.2018 09:12

Naprawde? Widze ze kogos tu niezle po*****o aby mojego imienia uzywac. Od razu widac ze cos jest nie tak, IQ ponizej 0.

A.W. Prawdziwy
@Adam W. 12.10.2018 09:12

Chcialbym poinformowac osobe z powyższego komentarza, ze podszywanie sie pod kogos jest karalne. Poza tym prawdziwy Adam W. wie jak sie nazywa to wystarczy ;)

A.W. Prawdziwy
@Adam W. 12.10.2018 09:12

Ktos tu łamie prawo i podszywa sie pode mnie.

A.W. Prawdziwy
@martita 11.10.2018 01:36

martita, komentarz z dnia 12:10:2018 o godzinie 1:36 nie ja napisalem

Prawdziwy A.W.
@Adam W. 12.10.2018 09:12

A po co ma sie przedstawiac?

Misia

Hej, ja pracuje ponad 3 lata i nie mogę narzekać. Opinie wypisują tu ewidentnie ludzie zatrudnieni na magazynie i zwolnieni w związku z brakiem kwalifikacji. Firma rozwija się w zawrotnym tempie i nie potrzebuje ludzi, którzy nie chcą rozwijać się razem z nią. Zastanawia mnie po co ludzie, którzy nie są już zatrudnieni ciagle tu wchodzą i się udzielają, czyżby żal ze już nie pracują ?? Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma a w Lilu i praca i ludzie są spoko Nie sugerujcie się opiniami mało ambitnych magazynierów, którzy nie maja co zrobić z czasem wolnym

Jogi

Nie wiem kto pisze te opinie. Ludzie nie sugerujcie się nimi!!! Robota jest ok. Nie jest lekko to fakt. Kasa jest spoko. Szef i Prezes to normalni ludzie, reszta pracowników też jest w porządku.Długo zastanawiałem się czy napisać opinię. Nie pracuję krótko więc wiem jak jest. Nie wszystko zawsze gra,ale tak jest w każdej firmie. Pozdrawiam wszystkich marudzących, nielojalnych i zbuntowanych. Mam nadzieję że dobrze Wam w biedrze ????

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Bzdura!!!!zresztą jak się tam zatrudnisz to zobaczysz

123456

Co Ty slyszales? Moze poczytaj najpierw.

Młody

Co za głupoty piszecie. Pracuje jako kierowca i nie narzekam, pieniądze są zawsze na czas i premie też są wypłacane. Zarobić można konkretnie . Piszecie te bzdury chyba z zazdrości że was wyżucili a wyżucają najwięcej z magazynu bo to ofiary losu którym nie chce się pracować i tylko narzekają. Może nie jest idealnie ale za takie pieniądze czepiać się nie będe. A o jakimś donoszeniu nic nie słyszałem.

były pracownik
@Młody 21.08.2018 11:11

szkoda mojego czasu na te bzdury co napisałeś Młody

Piter
@były pracownik 21.08.2018 16:19

Pracowałeś jako kierowca czy magazynier ?

Paradox

Młody faktycznie nie ma co obrażać współpracowników to było słabe . A ty wiciu znowu podkreślasz że trzeba jak to napisałeś " (usunięte przez administratora) "

Młody

Co Cię tak zabolało skoro jesteś "starym pracownikiem" i nikt nie chciał Cię zwolnić? Pisałem o ludziach którzy zostali zwolnieni lub zwalniali się sami tylko z tego wzgledu że nie potrafili docenić pracy i narzekali na "ciężkie warunki". Było ich sporo . Nie mam nic do starej ekipy. To że praca nie jest lekka wiedzą wszyscy, ale za taką kasę nie ma co narzekać. Co nie?

Wiciu

Siema Wiciu się kłania. Czytam Was i z bk nie mogę. Co wy wg tu (usunięte przez administratora) heh Pracuje tu ponad 6 lat i żyje, farmazony lecą jeden za drugim. Jak w każdej firmie jest wzlot i upadek... lecz każdy uczy się na błędach. Są tu ziomki choc paru upadło ale i są tacy co odwiedzają, jest dobra atmosfera tu czy tu. Z chłopakami jest dobra sztama przez co klimat jest nie dowyjebania ;) Masz twardą psyche, nic Cię nie zgniecie i szanujesz prace to dawaj! a się odnajdziesz i nie będziesz narzekać, no chociaż czasem się zdarzy ale to wszędzie norma. Pozdro Pozdro dla upadłych i zawiściaków no i Farmazon/ny ;) Elo!

Paradox
@Wiciu 29.08.2018 21:32

Wciu po co ty się tyle pucujesz jak jesteś na wypowiedzeniu ? Najpierw się unosisz dumą pozniej wracasz z podkulonym ogonem . Nie zaprzeczyles żadnej dodanej tu opinii a wrecz je poparles ;) premie dostaniesz jak już było mówione ? A może już dostałeś za kablowanie ? Daj spokój skoro tyle lat tam pracujesz to pewnie masz bardzo ,ale to bardzo dużo znajomych którzy tam pracowali . Nie wykluczone jest to że się z nimi znowu spotkasz jak to zazwyczaj w lilu wygląda ,raz zwalniają gdy się sezon kończy potem dzwonią i o pomoc prosza żeby wrócić do pracy a następnie znowu dziękują bo zamówień nie ma . Wiciu to że ty tam zostaniesz jest pewne w 200% tylko jaki ma sens wybielać firmę skoro sam przyznawales wszystkim że prawdę tu piszą ? Z resztą sam byłeś pierwszy do zniechęcania ludzi i wystawienia tutaj negatywnej opinii . Przyznaj chociaż rację ludziom którzy poświęcają swój czas aby wystawić tu opinie . Wystarczy policzyć negatywnne i pozytywne komentarze . A skoro mowa o pracy to tak : na magazynie pracuje się na komorach chłodniczych zero dodatkowych przysługujących ci przerw z tego tytułu . Tych którzy nazwali się "prezesami " nie interesuje to że niektórzy zostają od 2 do 4 godzin dłużej po zmianie nocnej lub każdej innej i to zupełnie za darmo ponieważ w tej firmie nadgodziny nie są płatne . Interesuje ich tylko to aby towar wyszedł jak najszybciej . Nie zostaniesz dłużej już jesteś na widelcu . Jeszcze stoji takich dwóch i na ręce ci się perfidnie patrzą a po zakończonej pracy po 11 godzinach nawet dziękuję nie usłyszysz . Pomine fakt ile kilogramów tam trzeba podnieść .W tej firmie tylko nieliczni dostają cieple stroje robocze . No w sumie po co wydawać pieniądze na pracownika któremu i tak się zaraz podziękuję ;) praca kierowcy ? Odwieczny problem tej firmy przychodzisz na 4 teoretycznie pracujesz 8 godzin ale jeszcze jakieś dowozy i takie tam czyli też pracujesz nadgodziny . No ale przecież to normalne ponieważ wcześniej skończysz po sezonie mowia a tak naprawdę zależy to od ilości zamówienia . Odciąganie z premii bo się stany nie zgadzają i podpisujesz odpowiedzialność materialna . Radzę się zastanowić nad podjęciem pracy w tej firmie no chyba że na własnym zdrowiu ci nie zależy albo potrzebujesz pracy sezonowej . Na koniec chciałbym pozdrowić prezesikow którzy zapewne się cieszą że sezon się kończy i będą mogli zaoszczędzić pieniążki zwalniając pracowników ;)

anonymous

Młody daj spokój , nie ściemniaj (może faktycznie za krótko pracujesz).W firmie jest taka rotacja że ho ho.Widać że jak ktoś nie sznuje ludzi to ma z nimi problem.Praktycznie ciągle szukają ludzi.Z dobrej firmie ludzie nie odchodzą.

anonymous

Może pracujesz w innej firmie????!

Młody
@anonymous 21.08.2018 23:10

Może poprostu firma się zmienia na lepsze? Nie wiem kiedy pracowałeś ale ja jestem zadowolony. Pisze jak jest.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

Piszesz o well W. Zapewniam Cię że ta osoba kompletnie nie ma nic od szefa. Pamiętaj, ze pracuje już tam kilka lat i jest po prostu dobra w tym co robi plus cieszy się dużym zaufaniem. Ja też jestem byłym pracownikiem, negatywne opinie są tylko z magazynu, reszta jakoś nie narzeka. To może jednak poszukać problemu też gdzie indziej? Różni ludzie przychodzą, kij ma dwa końce...

Były pracownik
@Ja 15.08.2018 21:58

Bzdura, W. Owszem ma zaufanie ale czy słusznie? Zresztą nigdy nie miał dobrych doradców.Jak jesteś byłym pracownikiem to wiesz jak jest i nie rozumiem tych bzdur. Wypłaty nie w terminie , nie wypłacanie premii , zajeżdżanie ludzi to jest Ok? Nie tylko magazyn narzeka .To prawda kij ma dwa końce i nie koniecznie trzeba szukać problemu w ludziach( jeszcze nie tak dawno był super zespół) a może przyczyną jest nieumiejętność zarządzania i zmienność decyzji?

agatapawel

Pani Maju. Wydaje mi sie ze kazdy tu pisze co sadzi jedni wiecej jedni mniej . Takie pierdu pierdu dopytywanie . Prosze isc popracowac 7 dni w tygodniu na magazyn i 6 dni jako kierowca . Naprawde mozna sie zajechac to ze sie pracuje 8 czy 10h dziennie to jest 1 a czy zdaje sobie Pani ile to jest kg na godzine hmm . Ja smialo moge powiedziec ze przez sezon 3 tony dziennie sam przerzucalem . Nie wiem czy teraz cos sie zmienilo ale jesli ktos chce niech sprobuje stanie pod firma popyta sie osob ktore skonczyly prace . Nic to nie kosztuje . Moge smialo powiedziec ze jesli by zostala ekipa starej gwardy to firma na woj pomorskie byla by nie do zniszczenia . A kazdy sie zwolnil dla tego ze szefostwo nie sluchalo swoich pracownikow tylko liczylo dolary . Pozdrawiam Pracowalem kiedys kilka lat. Praca marzen na poczatku potem rozczarowanie . Fakt nie ma firmy idealnej .

Paranoja

Ciekawe kim jest "P Maja" w tej firmie? niejedna kontrola byłaby zainteresowana wiecznym adwokatem P.M. oraz faktem co się tam dzieje. Praca na magazynie - od poniedziałku do niedzieli. Niepłatne soboty tłumacząc się inwentaryzacją. Brak znajomości przepisów. Pracownik też musi odpoczywać! Praca kierowcy - gdzieś mają nadgodziny tłumacząc się, że w sezonie więcej godzin, poza sezonem mniej. Nie prawda ! Chyba obowiązują was jakieś przepisy i rozliczanie godzin chociażby kwartalnie??? Dowózki? Kolejna paranoja. Kary pieniężne za błędy?? Ludzie za stołkiem- kara to by Wam się tam przydała i tym pseudo prezesom! A naszej kochanej inspekcji pracy i sanepidowi radzę zainteresować się tą firmą. Bo kamery są, aby udowodnić jakim złym pracodawcą ( delikatnie ujmując, aby nie drażnić administratora) jest tam śmieszne Lilu popierdilu!!!!

anonymous
@Paranoja 04.08.2018 04:14

niestety to prawda , jakakolwiek kontrola miałaby co tam robić.Mydlą oczy nowym , po czym ktoś zobaczy o co chodzi i ucieka.Dlatego są ciągle te same ogłoszenia o pracą.

Remik

Tak bardzo skrajnie różne opinie, że zupełnie nie wiem co sądzić! Idealnych firm nie ma !

anonymous

Dobrą pracę się szanuje i nie zmienia się .Zobaczcie ile ciągle jest ofert powtarzających się .

anonymous

stanowczo odradzam !!

kacper
@anonymous 23.05.2018 16:37

dlaczego

Witkac
@kacper 24.05.2018 20:31

Bo pewnie jest pracownikiem konkurencji, którą Lilu rozkłada na łopatki z każdym miesiącem :)

Koleżanka
@anonymous 23.05.2018 16:37

W każdej firmie zdarzają się sytuacje z którymi możemy się nie zgadzać, ale w Lilu jest naprawdę fajnie. Wynagrodzenie jest dobre. Opinie "stanowczo odradzam" są absurdem.

anonymous
@anonymous 23.05.2018 16:37

Prawda , stanowczo odradzam . Były pracownik

Maja

@anonymous A czym było to konkretnie spowodowane? Nie ukrywam, że poruszyłeś kwestię, która nie została tutaj opisana, dlatego będę wdzięczna za więcej informacji na ten temat. @hahahahahaha Na jakiej podstawie tak twierdzisz i co przez to rozumiesz? Nie umieściłeś żadnych konkretów na temat pracy w firmie Lilu Fruits, więc byłabym wdzięczna za wyjaśnienie. Zachęcam do merytorycznej odpowiedzi.

Maja

@3miasto A co konkretnie sprawiło, że postanowiłeś zostać w firmie Lilu Fruits na dłużej? Mógłbyś opisać, jak wygląda Twoja współpraca z tą firmą? @Kamil W. Dziękuję za opinię. A jak oceniłbyś atmosferę panującą w firmie? Jaka ona była? Jako że w pracy spędza się znaczną część dnia, to dla wielu osób jest to bardzo ważny element. Dlatego właśnie proszę Cię, abyś do tego się odniósł. Będę wdzięczna.

anonymous
@Maja 29.06.2018 23:17

atmosfera na magazynie spoko tylko czasami najpierw zatrudniają potem zwalniają później znowu zatrudniają ta sama osobe po czym ją znowu zwalniają, tak zrobili ze mna a według mnie byłem jednym z lepszych pracowników.

hahahahahaha
@anonymous 10.07.2018 13:10

farmazon

Nick

HAHAHA. Mam wrażenie , że w firmie zmienił się właściciel jak to czytam. Pracowałem tam przez dłuższy czas i z moich kolegów zostało tam może 20 procent i to głównie magazyn. (usunięte przez administratora) Nikt nie patrzy na to że masz normy czasu pracy, tylko magazyn ma je stabilne. Za siedzenie po godzinach nikt nawet dziękuję nie powie, a jak pokażesz, że możesz to uważają to za normę i foch jak wyjdziesz po ośmiu godzinach. Gdyby tam było tak super to nie byłoby tylu ofert pracy, zadowoleni pracownicy nie odchodzą. Obudźcie się.

anonymous
@Nick 04.07.2018 13:30

prawda to jest, ale placa tez nie najgorzej wiec nie ma co przesadzać. Praca na pewno słaba dla kogoś kto ma rodzine.

Maja

@Nick W jaki konkretnie sposób w firmie Lilu Fruits objawia się rzekomy brak szacunku, o którym piszesz? Nie zrozum mnie źle, nie neguję Twojej opinii, ani się pod nią nie podpisuję. Jako moderator forum GoWork.pl i w tym wypadku osoba, która jest zupełnie bezstronna, próbuję po prostu zdobyć dla innych użytkowników jak najwięcej szczegółowych informacji. Dlatego będę Ci serdecznie wdzięczna za odpowiedź.

Kamil W.

Solidna i pewna firma. Można pracować. Nie jeździłem tam długo, bo otworzyłem swój biznes, ale kiedy tam pracowałem to było ok. Dobra ekipa i fajne zarobki.

Maja

@Michał, dziękujemy za Twój komentarz, a co możesz napisać o kwestii dotyczącej benefitów? Z miłą chęcią poznamy więcej informacji w tym temacie. @Daria, zapraszam Cię do podzielenia się z nami dłuższym wpisem, większa ilość szczegółów dotyczących Twojej współpracy z firmą Lilu Fruits będzie tu bardzo pomocna dla innych użytkowników tego forum!

Daria
@Maja 23.06.2018 19:55

Dowożą świeże warzywa i owoce. Nigdy nie zdarzylo sie żeby coś było nie ok. Jakościowo - najlepsza hurtownia. Do tego ceny nie są z kosmosu, a kierowcy nigdy się nie spóżniają z dostawą.

K.M.

Jak dla mnie praca jak najbardziej w porządku. Pracuję i nie narzekam. Wiadomo są lepsze i gorsze chwile, ale tych dobrych jest zdecydowanie więcej. Pewna umowa, dobre warunki. Jak najbardziej polecam!

3miasto
@K.M. 23.06.2018 10:11

Narzekali, narzekają i będą narzekać nieroby. Robiłem w kilku firmach w Gdańsku i tylko w Lilu Fruits było na tyle dobrze, żeby zostać tam dłużej.

Daria

Współpraca z Lilu Fruits przebiega bez najmniejszych problemów. Polecam Lilu Fruits jako dobrego partnera w biznesie.

Maja

Czy coś się zmieniło w firmie Lilu Fruits od ostatnich postów? Bo właśnie ruszyła rekrutacja na stanowiska: magazynier, kierowca i reprezentant handlowy. Firma oferuje dla swoich pracowników -zatrudnienie w ramach umowy o pracę, atrakcyjny system wynagradzania i możliwości rozwoju w strukturach firmy. Ktoś z Was będzie aplikował? Dajcie potem znać jak Wam poszło.

Joan
@Maja 24.10.2017 14:41

Tak, jest zupełna zmiana zarządu. Jest nowy prezes i jest lepiej pod wieloma względami.

Adam
@Joan 27.10.2017 08:14

To fakt podobno zmiany duże. KOlega pracuje od sezonu ichwali prace. I płace.,Szczególnie na magazynie. Ja szukam pracy po powrocie i myślałem o nich.

Kamil
@Adam 14.12.2017 17:50

Praca na plus. Jak dla mnie warto i nie ma co narzekać.

Michał
@Maja 24.10.2017 14:41

Witam, pracuję w Lilu od miesiąca na stanowisku kierowcy. Polecam wszystkim. Też sugerowałem się opiniami na forum ale na dniu próbnym pogadałem z chłopakami, którzy tam pracują i pojawił się zupełnie inny obraz firmy ! Postanowiłem spróbować i jest dobrze. Premia, umowa o pracę i dobra podstawa. Według mnie ktoś tu robi czarny PR firmie. Ja POLECAM !

michael

Właśnie mam zamiar się tam zatrudnić czy warto ? czytając te opinie wnioskuje iż ta firma to kompletne dno ;o

Cezary
@michael 07.05.2018 12:00

Nie wierz w to co czytasz, bo już kilka firm się uwzięło na Lilu i to jest żałosne co robią. Mi pracowało się dobrze i nie narzekam, bo mam stamtąd miłe wspomnienia.

Cezary

Jeszcze nie pracujecie a już wystawiane są zdania bezpodstawnie oskarżające!!!

lolo
@Cezary 18.05.2018 19:43

czy aby napewno BEZPODSTAWNE !!!! jak nie pracowałeś tam to się nie wypowiadaj !!!

Cezary
@lolo 23.05.2018 16:36

Pracowałem, pracowałem :) Konkurencja jak widać nie śpi i bawi się w jakieś brudne zagrywki, klient i tak wie jaka jest prawda :)

Miro

Podpowiedzcie czy warto aplikować? Jakie zarobki?

Koleżanka
@Miro 17.06.2018 14:24

W firmie zaszło dużo zmian. Na trojmiasto.pl jest oferta na stanowisko magazyniera ( 2 500 na rękę + dodatkowo płatne niedziele + premia ).

Maja

@Lolo, @Licho według regulaminu musicie udowadniać. Bo na forum mają prawo być umieszczone tylko informacje prawdziwe. Jeżeli ich nie udowodnicie jest możliwość, że zostaną skasowane przez administratora forum. @auto to może warto samemu sobie prowadzić taką ewidencję godzin?

lolo
@Maja 22.03.2018 15:40

Maja lub panie Maja super że tak się martwisz naszymi komentarzami, dziękuję za prelekcje.Udowodnić to ty musisz że ja piszę nieprawdę.Kto chce niech wierzy w brednie typu: jest super , super zarobki itp..Jeżeli ktoś chce pracować w tak kiepskiej atmosferze to jego sprawa.Owszem zmienia się- są wprowadzane kary za popełnienie błędów, zero poszanowania dla pracownika.

cyrk
@Maja 22.03.2018 15:40

Jak mam ci udowodnić? Mam wrócić i nagrać rozmowy? Pokazać dokumentację której ujawniać nie można? A jak udowodnić że te pochlebne są prawdziwe i nie pisze ich rodzina firmy?

Maja

@MłodyD, zachęcam Cię do bardziej obszernej opinii, chętnie dowiemy się więcej informacji dotyczących Twojej współpracy z firmą Lilu Fruits! Zapraszam również do nowych wpisów osoby obecnie pracujące w firmie Lilu Fruits, chętnie poznamy najświeższe wieści dotyczące postępów tej firmy! A może ktoś was wie coś w temacie nowych rekrutacji? Nowe informacje będą w tym wątku bardzo przydatne dla innych!

MłodyD

W Lilu pracowało mi się dobrze. Nie mam na co narzekać.

Franek

Tak jakoś cicho zrobiło się na forum! Jest potrzeba ludzi?

Zostaw opinię o LILU FRUITS sp. z o.o. - Gdańsk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LILU FRUITS sp. z o.o.