Lilu Fruits Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 29 ocen.

Lilu Fruits Sp. z o.o.
3 29

Opinie o Lilu Fruits Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lilu Fruits Sp. z o.o.

Maja

@anonymous A czym było to konkretnie spowodowane? Nie ukrywam, że poruszyłeś kwestię, która nie została tutaj opisana, dlatego będę wdzięczna za więcej informacji na ten temat. @hahahahahaha Na jakiej podstawie tak twierdzisz i co przez to rozumiesz? Nie umieściłeś żadnych konkretów na temat pracy w firmie Lilu Fruits, więc byłabym wdzięczna za wyjaśnienie. Zachęcam do merytorycznej odpowiedzi.

Maja

@3miasto A co konkretnie sprawiło, że postanowiłeś zostać w firmie Lilu Fruits na dłużej? Mógłbyś opisać, jak wygląda Twoja współpraca z tą firmą? @Kamil W. Dziękuję za opinię. A jak oceniłbyś atmosferę panującą w firmie? Jaka ona była? Jako że w pracy spędza się znaczną część dnia, to dla wielu osób jest to bardzo ważny element. Dlatego właśnie proszę Cię, abyś do tego się odniósł. Będę wdzięczna.

hahahahahaha
@anonymous 10.07.2018 13:10

farmazon

Nick

HAHAHA. Mam wrażenie , że w firmie zmienił się właściciel jak to czytam. Pracowałem tam przez dłuższy czas i z moich kolegów zostało tam może 20 procent i to głównie magazyn. Zero szacunku do pracownika potrafią cię zwolnić bez ostrzeżenia za tembr głosu. Jak cię potrzebują to proszą a po dwóch miesiącach potrafią zwolnić bo bo sezon minął i muszą ciąć koszty na zakupy ciuchów na allegro dla Pani A. ;-). Kierownikiem się tam bywa kilka miesięcy. Nikt nie patrzy na to że masz normy czasu pracy, tylko magazyn ma je stabilne. Za siedzenie po godzinach nikt nawet dziękuję nie powie, a jak pokażesz, że możesz to uważają to za normę i foch jak wyjdziesz po ośmiu godzinach. Gdyby tam było tak super to nie byłoby tylu ofert pracy, zadowoleni pracownicy nie odchodzą. Obudźcie się.

anonymous
@Nick 04.07.2018 13:30

prawda to jest, ale placa tez nie najgorzej wiec nie ma co przesadzać. Praca na pewno słaba dla kogoś kto ma rodzine.

Maja

@Nick W jaki konkretnie sposób w firmie Lilu Fruits objawia się rzekomy brak szacunku, o którym piszesz? Nie zrozum mnie źle, nie neguję Twojej opinii, ani się pod nią nie podpisuję. Jako moderator forum GoWork.pl i w tym wypadku osoba, która jest zupełnie bezstronna, próbuję po prostu zdobyć dla innych użytkowników jak najwięcej szczegółowych informacji. Dlatego będę Ci serdecznie wdzięczna za odpowiedź.

anonymous

stanowczo odradzam !!

Koleżanka
@anonymous 23.05.2018 16:37

W każdej firmie zdarzają się sytuacje z którymi możemy się nie zgadzać, ale w Lilu jest naprawdę fajnie. Wynagrodzenie jest dobre. Opinie "stanowczo odradzam" są absurdem.

Kamil W.

Solidna i pewna firma. Można pracować. Nie jeździłem tam długo, bo otworzyłem swój biznes, ale kiedy tam pracowałem to było ok. Dobra ekipa i fajne zarobki.

Maja

@Michał, dziękujemy za Twój komentarz, a co możesz napisać o kwestii dotyczącej benefitów? Z miłą chęcią poznamy więcej informacji w tym temacie. @Daria, zapraszam Cię do podzielenia się z nami dłuższym wpisem, większa ilość szczegółów dotyczących Twojej współpracy z firmą Lilu Fruits będzie tu bardzo pomocna dla innych użytkowników tego forum!

Daria
@Maja 23.06.2018 19:55

Dowożą świeże warzywa i owoce. Nigdy nie zdarzylo sie żeby coś było nie ok. Jakościowo - najlepsza hurtownia. Do tego ceny nie są z kosmosu, a kierowcy nigdy się nie spóżniają z dostawą.

K.M.

Jak dla mnie praca jak najbardziej w porządku. Pracuję i nie narzekam. Wiadomo są lepsze i gorsze chwile, ale tych dobrych jest zdecydowanie więcej. Pewna umowa, dobre warunki. Jak najbardziej polecam!

3miasto
@K.M. 23.06.2018 10:11

Narzekali, narzekają i będą narzekać nieroby. Robiłem w kilku firmach w Gdańsku i tylko w Lilu Fruits było na tyle dobrze, żeby zostać tam dłużej.

Daria

Współpraca z Lilu Fruits przebiega bez najmniejszych problemów. Polecam Lilu Fruits jako dobrego partnera w biznesie.

Maja

Czy coś się zmieniło w firmie Lilu Fruits od ostatnich postów? Bo właśnie ruszyła rekrutacja na stanowiska: magazynier, kierowca i reprezentant handlowy. Firma oferuje dla swoich pracowników -zatrudnienie w ramach umowy o pracę, atrakcyjny system wynagradzania i możliwości rozwoju w strukturach firmy. Ktoś z Was będzie aplikował? Dajcie potem znać jak Wam poszło.

Michał
@Maja 24.10.2017 14:41

Witam, pracuję w Lilu od miesiąca na stanowisku kierowcy. Polecam wszystkim. Też sugerowałem się opiniami na forum ale na dniu próbnym pogadałem z chłopakami, którzy tam pracują i pojawił się zupełnie inny obraz firmy ! Postanowiłem spróbować i jest dobrze. Premia, umowa o pracę i dobra podstawa. Według mnie ktoś tu robi czarny PR firmie. Ja POLECAM !

michael

Właśnie mam zamiar się tam zatrudnić czy warto ? czytając te opinie wnioskuje iż ta firma to kompletne dno ;o

Cezary
@michael 07.05.2018 12:00

Nie wierz w to co czytasz, bo już kilka firm się uwzięło na Lilu i to jest żałosne co robią. Mi pracowało się dobrze i nie narzekam, bo mam stamtąd miłe wspomnienia.

Cezary

Jeszcze nie pracujecie a już wystawiane są zdania bezpodstawnie oskarżające!!!

Cezary
@lolo 23.05.2018 16:36

Pracowałem, pracowałem :) Konkurencja jak widać nie śpi i bawi się w jakieś brudne zagrywki, klient i tak wie jaka jest prawda :)

Miro

Podpowiedzcie czy warto aplikować? Jakie zarobki?

Koleżanka
@Miro 17.06.2018 14:24

W firmie zaszło dużo zmian. Na trojmiasto.pl jest oferta na stanowisko magazyniera ( 2 500 na rękę + dodatkowo płatne niedziele + premia ).

Maja

@Lolo, @Licho według regulaminu musicie udowadniać. Bo na forum mają prawo być umieszczone tylko informacje prawdziwe. Jeżeli ich nie udowodnicie jest możliwość, że zostaną skasowane przez administratora forum. @auto to może warto samemu sobie prowadzić taką ewidencję godzin?

cyrk
@Maja 22.03.2018 15:40

Jak mam ci udowodnić? Mam wrócić i nagrać rozmowy? Pokazać dokumentację której ujawniać nie można? A jak udowodnić że te pochlebne są prawdziwe i nie pisze ich rodzina firmy?

Maja

@MłodyD, zachęcam Cię do bardziej obszernej opinii, chętnie dowiemy się więcej informacji dotyczących Twojej współpracy z firmą Lilu Fruits! Zapraszam również do nowych wpisów osoby obecnie pracujące w firmie Lilu Fruits, chętnie poznamy najświeższe wieści dotyczące postępów tej firmy! A może ktoś was wie coś w temacie nowych rekrutacji? Nowe informacje będą w tym wątku bardzo przydatne dla innych!

MłodyD

W Lilu pracowało mi się dobrze. Nie mam na co narzekać.

Franek

Tak jakoś cicho zrobiło się na forum! Jest potrzeba ludzi?

ciekawy

Witam Cgciałbym się dowiedzieć opini na temat pracy na magzynie, organizacji pracy itd? jakie podejście maja przelożenie do pracowników?ile się zarabia?słyszałem że zachodzą tam zmiany, jak to wyglada w rzywistości?

nick
@ciekawy 02.03.2018 08:41

ROKSANA-ładnie to tak pisać bzdury.Na magazynie zapieprz i tyle.Te 3200+ to marzenia nie jednego magazyniera.Można tak zarobić pracując wszystkie niedziele.Rotacja duża.

Roksana

Magazyn ok. 3 zmiany 6 dni pracy. 3200+ mozna zarobic

auto
@Roksana 08.02.2018 22:08

roksanka na pewno robila na magazynie i wie co mowi! Hahahahahahaha Ludzie w biedronce wiecej zarobia i beda choc odrobine lepiej traktowani

Maja

@MAXX po Twoim komentarzu pojawiły się już tylko same pozytywne opinie o pracy w firmie Lilu Fruits. Dlatego ciekawi mnie co takiego spowodowało takie właśnie zdanie o firmie? I @Lech ma racje. Właśnie o to chodzi na forum, by argumentować swoje wypowiedzi, by brzmieć wiarygodnie. Forum ma służyć pomocy w decyzji o podjęciu pracy, a nie utrudniać to zadnie. @Ja a jakie godziny pracy obowiązują w tej firmie?

auto
@Ltis 05.01.2018 20:50

kierowca sprzedawana jest sciema aby nie wyplacac nadgodzin. mowi im sie ze poza sezonem koncza tak wczesnie ze w sezonei nadgodziny im sie rownowaza. UWAGA nikt tego nie zapisuje i nie sprawdza, wiec musicie uwierzyc ze sie rownowaza. Inna sprawa ze spredycja tak kuleje ze potem trzeba sluchac klientow ze sie na czas nie przyjechalo jak sie go nie zna!

Maja

@Lolo nie pracuję w firmie Lilu Fruits i właśnie kieruję swoje wypowiedzi na podstawie Waszych. Nie mam podstaw by komuś nie wierzyć. Ważne, żebyście udowodnili, które opinie o firmie są prawdziwe.

Lolo
@Maja 28.02.2018 14:49

Nic nie musimy udowadniać.Jak chcesz to się zatrudnij i poczuj na własnej skórze jak miło tam się pracuje.Gwarancja na szybką zmianę pracodawcy.

były pracownik

Praca jest okropna. Upychają jak najwięcej obowiązków, stanowisk, odpowiedzialności w jak najmniej osób. Wymagania mają takie, jakby byli wielką korporacją. Jest mało ludzi do pracy, mydlą ludziom oczy, nie wymagają nadgodzin, ale bez nich nie wyrobisz planów i wszystkiego. Kasy za nadgodziny nie dostaniesz. Kierowcy dostają ściemę, że poza sezonem pracują krócej a w sezonie dłużej i się to równoważy. Są braki kadrowe. Większość pracowników na wyższych szczeblach to rodzina. Bywają kąśliwi, wtrącają chamskie komentarze. Wszyscy byli pracownicy są uważani albo za psychicznych, albo za wtyki konkurencji i oskarża się ich o kradzież pracowników oraz nagabywanie. Zero autokrytyki. Premie w firmie? Możesz pomarzyć. Dodatki pracownicze? Nie. W ogłoszeniach o pracę chwalą się ubezpieczeniem, które jest wszędzie. Awanse? Tylko z nazwy, stanowiskowe. Firma nie jest młoda, a wciąż mają problemy i dlatego ich na nic nie stać. Może gdyby rodzina nie zabierała rzeczy do siebie i nie nadużywała firmy prywatnie to byłoby ich stać. Najgorsza jest szefowa, multum problemów do innych. Chcecie pracować w takiej firmie, podoba się wam tu? Wasza sprawa. Dziwne jest jednak, że większość stąd ucieka i ma dosyć.

Maja

@blee jesteś pewien, że właśnie w ten sposób te osoby dostały podwyżki? @Ja czyli współpraca z zarządem układa Ci się nieźle? Możesz liczyć na ich wsparcie, tak?

Lolo
@Ja 21.02.2018 20:20

najlepiej trzymać paluszek wiesz gdzie lub donosić na współpracowników, to prawda co napisał Blee-niestety .Przestań zaprzeczać faktom Maja.... I nie piszę tego złośliwie , tak po prostu jest.

Maja

@Ja, @Lolo może to kwestia dogadania i nastawienia? @Ja się dogadał pewnie, bo miał inne nastawienie. I chodzi pewnie też o predyspozycje do pracy. Tak jak napisałeś @Ja, że nie każdy się nadaje do ciężkiej pracy. Ważne, żeby takie rzeczy sobie pisać, bo dzięki temu potencjalny pracownik potrafi ocenić czy da sobie radę i czy się nadaje do pracy w firmie Lilu Fruits.

Ja

Praca ogólnie jest ok, świetni Prezesi, pracownicy tez bardzo fajni, ze wszystkim możesz sie dogadać. Minus to godziny pracy oraz gdy chcesz sie rozwijać jedna osoba, która robi wszystko by do tego nie doszło. Robi koło (usunięte przez administratora) itp Niestety... ale ogólnie Polecam

Ja
@blee 14.02.2018 21:11

A jednak tak jest. Bez problemu z nimi sie dogadasz, normalni faceci. Wiadomo, jak kazdy ma swoje ale nie mozna narzekać.

Lula

Pracuję w Lilu już kilka lat i w tym roku nastąpiła zmiana prezesa. Wiele rzeczy było dobrych, wiele rzeczy stało się dobrymi. Jest większa swoboda w komunikacji zarządem, były podwyżki, były zmiany prosperowania firmy i godzin. Jasne, że praca nie należy do najlżejszych, w końcu to praca, ale jej warunki są bardzo dobre. Jest stres jak zawsze przy niektórych zadaniach, ale wynagrodzenie jest na czas i jest adekwatne do doświadczenia, wykształcenia, a później do wkładanej pracy, godziny są w porządku, ludzie świetni – bardzo pomocni, do szefostwa można przyjść pogadać jeżeli się chce. Ja np. tę firmę polecam.

blee
@Lula 18.12.2017 10:55

prosze cie nie mydl ludziom oczu. z szefostwem mozna zyc jak sie im sprzedaje wspolpracownikow to wtedy masz podwyzszke i jestes najlepsza

Maja

Lilu Fruits ciągle poszukuje pracowników na magazyn. Czy jest to związane z dużym zapotrzebowaniem w firmie i ciągłym rozwojem? A może jest już nieaktualne to ogłoszenie i są już zatrudnieni pracownicy? Może ktoś się wypowiedzieć?

Maja

@Ltis dziękuję za informacje odnośnie pracy na magazynie i kierowcy. Skoro już to wiemy, to może jakiś przedstawiciel firmy Lilu Fruits opowie o tym stanowisku w firmie?

MAXX

Witam NAJGORSZA FIRMA Z JAKĄ KIEDYKOLWIEL WSPÓŁPRACOWAŁEM. GORĄCO NIE POLECAM

GMO
@Rasco 15.12.2017 07:48

Wypłata zawsze na czas :D i tu moglibysmy zakonczyc zbedne dyskusje. Nie oszukujmy się,jak będzie dobrze,to komentarze też będą lepsze. Pozdrawiam

KOT

Chyba nie jest tam za wesoło z tymi zmianami na lepsze. Średnio co 2-3 m-ce szukają kierowców. Wygląda na to że albo dają umowy na 2-3 m-ce i do widzenia albo Ci którzy je zawierają maja po tym okresie dość i sami uciekają. Na pewno taki kierowca musi się na dźwigać tych kartonów i skrzynek z warzywami i po jakimś czasie daje spokój.

EM
@KOT 03.02.2017 11:18

BYłem u nich zanieść cv. NIkogo nie szukają. Szukali bo dodawali trasy i zmienili czesc starej ekipy z magazynu. Z tego co gadałem bo to zarobki wszystko na kwicie. Godziny nocne, soboty, niedziele Wg. mnie firma konkretna. ale nie szukają już. NO i pracowników umysłowych na magazyn nie szukali...

Zostaw opinię o Lilu Fruits Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lilu Fruits Sp. z o.o.