Lilu Fruits Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 23 ocen.

Opinie o Lilu Fruits Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lilu Fruits Sp. z o.o.

Maja

@Ltis dziękuję za informacje odnośnie pracy na magazynie i kierowcy. Skoro już to wiemy, to może jakiś przedstawiciel firmy Lilu Fruits opowie o tym stanowisku w firmie?

Maja

@MAXX po Twoim komentarzu pojawiły się już tylko same pozytywne opinie o pracy w firmie Lilu Fruits. Dlatego ciekawi mnie co takiego spowodowało takie właśnie zdanie o firmie? I @Lech ma racje. Właśnie o to chodzi na forum, by argumentować swoje wypowiedzi, by brzmieć wiarygodnie. Forum ma służyć pomocy w decyzji o podjęciu pracy, a nie utrudniać to zadnie. @Ja a jakie godziny pracy obowiązują w tej firmie?

Ltis
@Maja 04.01.2018 09:43

@Maja magazyn normalna 3 zmianowka 6-14 14-22 22-6 od pn do pt Kierowcy chyba od 5 aby auto załadować do ostatniej trasy (kończysz o 12 - 13 i masz wolne) a przedstawiciele to niewiem

Ja

Praca ogólnie jest ok, świetni Prezesi, pracownicy tez bardzo fajni, ze wszystkim możesz sie dogadać. Minus to godziny pracy oraz gdy chcesz sie rozwijać jedna osoba, która robi wszystko by do tego nie doszło. Robi koło (usunięte przez administratora) itp Niestety... ale ogólnie Polecam

MAXX

Witam NAJGORSZA FIRMA Z JAKĄ KIEDYKOLWIEL WSPÓŁPRACOWAŁEM. GORĄCO NIE POLECAM

Lech
@MAXX 13.12.2017 12:15

Nie pisząc co było nie tak brzmisz niewiarygodnie. Jeżeli będę aplikował to nie wiem na co zwrócić .uwagę. Chciałbym dowiedzieć się więcej,jak wyglądała współpraca?

GMO
@Rasco 15.12.2017 07:48

Wypłata zawsze na czas :D i tu moglibysmy zakonczyc zbedne dyskusje. Nie oszukujmy się,jak będzie dobrze,to komentarze też będą lepsze. Pozdrawiam

Lula

Pracuję w Lilu już kilka lat i w tym roku nastąpiła zmiana prezesa. Wiele rzeczy było dobrych, wiele rzeczy stało się dobrymi. Jest większa swoboda w komunikacji zarządem, były podwyżki, były zmiany prosperowania firmy i godzin. Jasne, że praca nie należy do najlżejszych, w końcu to praca, ale jej warunki są bardzo dobre. Jest stres jak zawsze przy niektórych zadaniach, ale wynagrodzenie jest na czas i jest adekwatne do doświadczenia, wykształcenia, a później do wkładanej pracy, godziny są w porządku, ludzie świetni – bardzo pomocni, do szefostwa można przyjść pogadać jeżeli się chce. Ja np. tę firmę polecam.

KOT

Chyba nie jest tam za wesoło z tymi zmianami na lepsze. Średnio co 2-3 m-ce szukają kierowców. Wygląda na to że albo dają umowy na 2-3 m-ce i do widzenia albo Ci którzy je zawierają maja po tym okresie dość i sami uciekają. Na pewno taki kierowca musi się na dźwigać tych kartonów i skrzynek z warzywami i po jakimś czasie daje spokój.

EM
@KOT 03.02.2017 11:18

BYłem u nich zanieść cv. NIkogo nie szukają. Szukali bo dodawali trasy i zmienili czesc starej ekipy z magazynu. Z tego co gadałem bo to zarobki wszystko na kwicie. Godziny nocne, soboty, niedziele Wg. mnie firma konkretna. ale nie szukają już. NO i pracowników umysłowych na magazyn nie szukali...

Maja

Czy coś się zmieniło w firmie Lilu Fruits od ostatnich postów? Bo właśnie ruszyła rekrutacja na stanowiska: magazynier, kierowca i reprezentant handlowy. Firma oferuje dla swoich pracowników -zatrudnienie w ramach umowy o pracę, atrakcyjny system wynagradzania i możliwości rozwoju w strukturach firmy. Ktoś z Was będzie aplikował? Dajcie potem znać jak Wam poszło.

Joan
@Maja 24.10.2017 14:41

Tak, jest zupełna zmiana zarządu. Jest nowy prezes i jest lepiej pod wieloma względami.

Adam
@Joan 27.10.2017 08:14

To fakt podobno zmiany duże. KOlega pracuje od sezonu ichwali prace. I płace.,Szczególnie na magazynie. Ja szukam pracy po powrocie i myślałem o nich.

Maja

@Joan a możesz napisać pod jakimi względami? Opiszesz nam, co Twoim zdaniem dokładnie zmieniło się w Lilu Fruits? Czy zostały jakieś benefity i integracja wprowadzone? Są może jakieś premie? A może jeszcze coś innego?

Maja

@agata,pawela Ty pracujesz dalej w Lilu Fruits? Chętnie dowiemy się więcej o tym jak wygląda praca oraz na jakie warunki mogą liczyć pracownicy firmy.

agata,pawel

Jest rotacja bo jak czlowiek sie ocknie oco kaman to robi dyla . Placa mało wymagaja duzo . Klimat slaby i slepota zarzadu na informacje pracownikow . Jak masz isc pracowac do lilu to juz lepiej zostan w domu albo idz jako ciec . Pozdro chlopaki z lilu tej garstki normalnych co jeszcze pracuje i pozdro dla tych ktorzy otworzyli oczy i odeszli z lilu .

cbhjjk

@ jony - a może wartyo doprecyzowac - co konkretnie ci sie nie podobało? prosze o rzetelną informacje

Jony

Zgadzam się w zupełności z Wellmą. Nie polecam.

Sony

Wellma bzdury piszesz. Tylko tyle Ci odpowiem. Pracuję w tej Firmie około 4 miesięcy. Nie narzekam. Jakoś nie trafiłem na ludzi, o których piszesz. Praca taka, jak wszędzie. Ludzie podobnie, no może niektórzy bardziej zakręceni. Atmosfera ze wskazaniem na przyjazną, szczególnie z poczuciem humoru Szefa i Kierownika... :) Ale jak się nie chce pracować, to nigdzie się nie znajdzie się roboty, a zwalać na innych, zamiast myśleć o tym jak ja pracuję, to w naszym kraju normalka. Pozdrawiam

WELLMA

FIRMA MASAKRA. Odradzam stanowczo. Najlepiej mają oszuści i donosiciele. Lojalny pracowity człowiek nie ma szans. Nieuporządkowana struktura organizacyjna, duża rotacja pracowników. Bardzo słabe warunki pracy.

Sony

Podobnież spore zmiany w Firmie, więc chyba warto spróbować. Z moich informacji wynika, że szukają Kierowców...

pozdrawiam chłopaki z magazynu

nakaz pracy w niedziele gdzie pieniądze są okrojone gdzie jako że jest to dzień ponad grafikiem powinno być 100 % lub dzień wolny ( pracujemy według umowy o pracę po 40 godzin tygodniowo nie licząc pracy w niedziele) poniedziałek -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 wtorek -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 środa -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 czwartek -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 piątek -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 sobota-wolne niedziela -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 jak również nie : -wypłaca terminowo wypłat , jeżeli 10 wypada w sobotę lub niedziele to pieniądze dostajemy po weekendzie lub święcie -zapewnia ubrań lub ekwiwalentu na takowe , praca odbywa się na chłodni gdzie panuje niska temperatura oraz panuje generalnie zastraszenie pracowników że jak nie zrobią tego ( np.przyjść w niedzielę wolną lub będącą świętem ) to zabiorą z koperty ( pieniądze ponad pensją za np.niedzielę )

KK

W Koncu moge cos napisac!! Juz jakies czas nie pracuje w tej firmie.. Co do zarobkow sie zgodze ze sa slabe... Praca tez slaba ... Kierownictwo juz nie wspomne wyzej sra niz widzi... Jedynie co to milo wpominam prace na magazynie, takiego klimatu jak tam nigdzie nie znajdziesz! Chlopaki sa nie dowyjebania maja klimat i siebie szanuja nawzajem.. Firme jako firme odradzam!! A jak liczy sie dla was klimat to polecam zmiane albo z Wiciem albo z Jackiem, pozdro dla was chlopaki i mam nadzieje se jeszcze sie spotkamy :)

nnnn

ta firma to jedna wielka sciema o swoja kase musisz sie prosic a jak nie donosisz wyzej to jestes nikim. a jest jeden kierowca ktory pnie sie szczebelek po szczebelku i kabluje wszystko i taki ma dobrze i nie musi nic robic rozkazuje wszystkim a tak naprawde jest nikim tylko jednym wielkim sm... jak go wychuj.... to na nich gadal a teraz lize d... gorze. taka prawda o tej firmie

Ryszard Ochucki

Kierownik magazynu mega cham, chyba jakis emerytowany trep albo esbek, ogolnie straszny burak, szefowa niewychowana gwiazda, ktora wyzej s... niz d... ma!! jedyny pozytyw to chlopacy i panie z biura mieszczacego sie w budynku magazynu, pozdrawiam!Opinia tyczy sie gdanskiego oddzialu

gość

Ciekawe co Aleksander M robi szefowi, że tak GO chwali. No ale wiadomo co rodzina to rodzina :-). " Nie szczędzi grosza" - jak to brzmi. Dla mnie firma KRZAK i tyle, wyzysk ludzi za najniższą krajową, robisz nadgodziny bo rzadko się zdarza, żeby skończyć wcześniej i gdzie powinno być zapłacone za nadgodziny to jest PROBLEM. Najlepiej jakby człowiek tyrał ile tylko trzeba i najlepiej nie upominał się o swoje. Popieram wypowiedz " zmyślony ".

Aleksander M

Witam, znam firmę od najgorszych momentów po najlepsze. Polecam gorąco tym, którzy chcą się rozwijać, nie boją się wyzwań a przede wszystkim są odpowiedzialni i szczerzy. Z Szefem zawsze można się dogadać, jak wszystko jest okej to nie szczędzi grosza ;) Wystarczy się wykazać i można spokojnie liczyć na ładną pensję. W firmie znacznie się poprawiło, wprowadzono wiele zasad, instrukcji oraz rozporządzeń dzięki, którym warunki pracy, przekaz oraz wykonywanie zadań jest teraz na wysokim poziomie. Bardzo przyjazna atmosfera, ludzie w porządku dlatego polecam wszystkim :)

zamyślony

Firma wybitnie nieprofesjonalna. Na kierowniczych stanowiskach pracują osły i analfabeci. Zero kultury osobistej, brak kompetencji i profesjonalizmu. Zatrudnienie hm...... prowokuje mnie to do napisania wyzysk bo za najniższą krajową i poniżanie pracowników nie cisną mi się na usta żadne inne słowa.

blad

Opinie się tycza odddziału w Gdańsku czy w Olsztynie?

były pracownik OL

Popieram wypowiedz osoby " NN ". To całkowita prawda. najniższa krajowa jest wypłacana, a reszta pod stołem i to zawsze jest tak,że Ci jeszcze dostaniesz mniej niż człowiek zarobił. A o kopertę to często musisz się dopraszać. Kierownik - HYHYHY mówi to co każdy chciałby usłyszeć, a żeby stanąć za pracownikiem i wspierać go no ciężko przychodzi. No cóż bo tak to jest jak tylko zależy żeby było co wpisać w CV ( kierownik oddziału)............

NN

NIE POLECAM FIRMY LILUFRUITS PO PIERWSZE WYZYSKUJĄ LUDZI / DOSTAJESZ UMOWE (NAJNIŻSZA KRAJOWA) RESZTA WYPŁACANA POD STOŁEM , W RAZIE ZWOLNIENIA OCZYWISCIE BEZ POWODU MOZESZ ZAPOMNIEC O KASIE Z KOPERTY. WYZYSKIWANIE PRACOWNIKÓW / NIE PŁACĄ ZA NADGODZINY TAK JAK POWINNI , GDY DYREKTOR MA DOBRY DZIEN TO DOLICZY CI CO NIE CO DO PENSJI NAJLEPIEJ TO PRACOWAC 24H / NIE SPAC NIE NARZEKAC I WTEDY MOZE POPRACUJESZ Z 2 LATA

BOB

Odradzam pracy w tej firmie a w szczególności w oddziale Olsztyn. W tej firmie doceniają ludzi nieuczciwych,tacy dostają awans i sporą podwyżkę. Ludzie , którzy są pracowici,uczciwi i oddani firmie są niedoceniani a nawet dostają wypowiedzenia.Fałszywe donosicielstwo jest cenione.

były pracownik

ile osób tyle opinii. Ja jestem niezmiernie zadowolona ze współpracy w Lilu. Szef w porządku, pensja nie odbiegająca od normy. Miła atmosfera. Niestety ze względu na przeprowadzkę musiałam złożyć wypowiedzenie. w innym wypadku nadal bym tam pracowała.

kandydat999999
@były pracownik 18.11.2014 19:20

to chyba pomylilas szefow. szczegolnie ze nikt nie dba o pracownikow jak sie nie lize t... to jest sie nikim w tej firmie ...

L

Nie polecam współpracy z firmą lilu krzak, firma nie dba o pracowników, przy zwalniania brak powodów, kierownicy mają wszystko gdzieś, góra ucieka od problemów, wypłaty z opóźnieniem bez wytłumaczenia. Jest dużo firm w których są lepsze warunki, żałuję podjęcia współpracy z tym burdelem.

kandydat 9999

odradzam pracy w tej firmie. wyzysk ludzi pensje nie na czas a pracownika traktuja ja murzyna

kandydat 9999

Również odradzam pracy w tej firmie!!!

zaklad pracy chronionej

nie polecam pracujesz i konca nie widac 10-a nawet13 godzin

boss

ktoś pracuje w tej firmie?co miesiąc ukazują się ogłoszenia o pracę w Gdańsku. BYł ktoś może na rozmowie?

kandydat
@boss 01.07.2014 23:35

Firma nieprofesjonalna, a HR to kompletna PORAZKA!! Problem leży w standardach działania i organizacji firmy. Nieposzanowanie kandydatów szczególną wagę przykładam do kwestii informacji zwrotnej dla kandydatów. PS. Świat jest mały i za pewne prędzej czy później obie strony będą miały okazję spotkać się, ale w trochę innych okolicznościach. ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE!!!

xxx
@boss 01.07.2014 23:35

witam, byłem na rozmowie w czerwcu. Słabo postępują z interesantami, brak informacji zwrotnej itp. Zapewne spowodowane to jest przez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ogłoszenia ukazują się co tydzień. Zapewne z powodu "niewolniczych " godzin pracy i sobót pracujących ludzie sami rezygnują. Podstawa to szanować pracownika, odpowiednio go wynagradzać i dać mu też odpocząć no bo życie to nie tylko praca no ale tak jest nie tylko tam....

Zostaw opinię o Lilu Fruits Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lilu Fruits Sp. z o.o.