Lilu Fruits Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 25 ocen.

Opinie o Lilu Fruits Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lilu Fruits Sp. z o.o.

Maja

@Lolo, @Licho według regulaminu musicie udowadniać. Bo na forum mają prawo być umieszczone tylko informacje prawdziwe. Jeżeli ich nie udowodnicie jest możliwość, że zostaną skasowane przez administratora forum. @auto to może warto samemu sobie prowadzić taką ewidencję godzin?

lolo
@Maja 22.03.2018 15:40

Maja lub panie Maja super że tak się martwisz naszymi komentarzami, dziękuję za prelekcje.Udowodnić to ty musisz że ja piszę nieprawdę.Kto chce niech wierzy w brednie typu: jest super , super zarobki itp..Jeżeli ktoś chce pracować w tak kiepskiej atmosferze to jego sprawa.Owszem zmienia się- są wprowadzane kary za popełnienie błędów, zero poszanowania dla pracownika.

ciekawy

Witam Cgciałbym się dowiedzieć opini na temat pracy na magzynie, organizacji pracy itd? jakie podejście maja przelożenie do pracowników?ile się zarabia?słyszałem że zachodzą tam zmiany, jak to wyglada w rzywistości?

nick
@ciekawy 02.03.2018 08:41

ROKSANA-ładnie to tak pisać bzdury.Na magazynie zapieprz i tyle.Te 3200+ to marzenia nie jednego magazyniera.Można tak zarobić pracując wszystkie niedziele.Rotacja duża.

Roksana

Magazyn ok. 3 zmiany 6 dni pracy. 3200+ mozna zarobic

auto
@Roksana 08.02.2018 22:08

roksanka na pewno robila na magazynie i wie co mowi! Hahahahahahaha Ludzie w biedronce wiecej zarobia i beda choc odrobine lepiej traktowani

Maja

@MAXX po Twoim komentarzu pojawiły się już tylko same pozytywne opinie o pracy w firmie Lilu Fruits. Dlatego ciekawi mnie co takiego spowodowało takie właśnie zdanie o firmie? I @Lech ma racje. Właśnie o to chodzi na forum, by argumentować swoje wypowiedzi, by brzmieć wiarygodnie. Forum ma służyć pomocy w decyzji o podjęciu pracy, a nie utrudniać to zadnie. @Ja a jakie godziny pracy obowiązują w tej firmie?

auto
@Ltis 05.01.2018 20:50

kierowca sprzedawana jest sciema aby nie wyplacac nadgodzin. mowi im sie ze poza sezonem koncza tak wczesnie ze w sezonei nadgodziny im sie rownowaza. UWAGA nikt tego nie zapisuje i nie sprawdza, wiec musicie uwierzyc ze sie rownowaza. Inna sprawa ze spredycja tak kuleje ze potem trzeba sluchac klientow ze sie na czas nie przyjechalo jak sie go nie zna!

Maja

@Lolo nie pracuję w firmie Lilu Fruits i właśnie kieruję swoje wypowiedzi na podstawie Waszych. Nie mam podstaw by komuś nie wierzyć. Ważne, żebyście udowodnili, które opinie o firmie są prawdziwe.

Lolo
@Maja 28.02.2018 14:49

Nic nie musimy udowadniać.Jak chcesz to się zatrudnij i poczuj na własnej skórze jak miło tam się pracuje.Gwarancja na szybką zmianę pracodawcy.

były pracownik

Praca jest okropna. Upychają jak najwięcej obowiązków, stanowisk, odpowiedzialności w jak najmniej osób. Wymagania mają takie, jakby byli wielką korporacją. Jest mało ludzi do pracy, mydlą ludziom oczy, nie wymagają nadgodzin, ale bez nich nie wyrobisz planów i wszystkiego. Kasy za nadgodziny nie dostaniesz. Kierowcy dostają ściemę, że poza sezonem pracują krócej a w sezonie dłużej i się to równoważy. Są braki kadrowe. Większość pracowników na wyższych szczeblach to rodzina. Bywają kąśliwi, wtrącają chamskie komentarze. Wszyscy byli pracownicy są uważani albo za psychicznych, albo za wtyki konkurencji i oskarża się ich o kradzież pracowników oraz nagabywanie. Zero autokrytyki. Premie w firmie? Możesz pomarzyć. Dodatki pracownicze? Nie. W ogłoszeniach o pracę chwalą się ubezpieczeniem, które jest wszędzie. Awanse? Tylko z nazwy, stanowiskowe. Firma nie jest młoda, a wciąż mają problemy i dlatego ich na nic nie stać. Może gdyby rodzina nie zabierała rzeczy do siebie i nie nadużywała firmy prywatnie to byłoby ich stać. Najgorsza jest szefowa, multum problemów do innych. Chcecie pracować w takiej firmie, podoba się wam tu? Wasza sprawa. Dziwne jest jednak, że większość stąd ucieka i ma dosyć.

Maja

@blee jesteś pewien, że właśnie w ten sposób te osoby dostały podwyżki? @Ja czyli współpraca z zarządem układa Ci się nieźle? Możesz liczyć na ich wsparcie, tak?

Lolo
@Ja 21.02.2018 20:20

najlepiej trzymać paluszek wiesz gdzie lub donosić na współpracowników, to prawda co napisał Blee-niestety .Przestań zaprzeczać faktom Maja.... I nie piszę tego złośliwie , tak po prostu jest.

Maja

@Ja, @Lolo może to kwestia dogadania i nastawienia? @Ja się dogadał pewnie, bo miał inne nastawienie. I chodzi pewnie też o predyspozycje do pracy. Tak jak napisałeś @Ja, że nie każdy się nadaje do ciężkiej pracy. Ważne, żeby takie rzeczy sobie pisać, bo dzięki temu potencjalny pracownik potrafi ocenić czy da sobie radę i czy się nadaje do pracy w firmie Lilu Fruits.

Ja

Praca ogólnie jest ok, świetni Prezesi, pracownicy tez bardzo fajni, ze wszystkim możesz sie dogadać. Minus to godziny pracy oraz gdy chcesz sie rozwijać jedna osoba, która robi wszystko by do tego nie doszło. Robi koło (usunięte przez administratora) itp Niestety... ale ogólnie Polecam

Ja
@blee 14.02.2018 21:11

A jednak tak jest. Bez problemu z nimi sie dogadasz, normalni faceci. Wiadomo, jak kazdy ma swoje ale nie mozna narzekać.

Lula

Pracuję w Lilu już kilka lat i w tym roku nastąpiła zmiana prezesa. Wiele rzeczy było dobrych, wiele rzeczy stało się dobrymi. Jest większa swoboda w komunikacji zarządem, były podwyżki, były zmiany prosperowania firmy i godzin. Jasne, że praca nie należy do najlżejszych, w końcu to praca, ale jej warunki są bardzo dobre. Jest stres jak zawsze przy niektórych zadaniach, ale wynagrodzenie jest na czas i jest adekwatne do doświadczenia, wykształcenia, a później do wkładanej pracy, godziny są w porządku, ludzie świetni – bardzo pomocni, do szefostwa można przyjść pogadać jeżeli się chce. Ja np. tę firmę polecam.

blee
@Lula 18.12.2017 10:55

prosze cie nie mydl ludziom oczu. z szefostwem mozna zyc jak sie im sprzedaje wspolpracownikow to wtedy masz podwyzszke i jestes najlepsza

Maja

Lilu Fruits ciągle poszukuje pracowników na magazyn. Czy jest to związane z dużym zapotrzebowaniem w firmie i ciągłym rozwojem? A może jest już nieaktualne to ogłoszenie i są już zatrudnieni pracownicy? Może ktoś się wypowiedzieć?

Maja

@Ltis dziękuję za informacje odnośnie pracy na magazynie i kierowcy. Skoro już to wiemy, to może jakiś przedstawiciel firmy Lilu Fruits opowie o tym stanowisku w firmie?

MAXX

Witam NAJGORSZA FIRMA Z JAKĄ KIEDYKOLWIEL WSPÓŁPRACOWAŁEM. GORĄCO NIE POLECAM

GMO
@Rasco 15.12.2017 07:48

Wypłata zawsze na czas :D i tu moglibysmy zakonczyc zbedne dyskusje. Nie oszukujmy się,jak będzie dobrze,to komentarze też będą lepsze. Pozdrawiam

KOT

Chyba nie jest tam za wesoło z tymi zmianami na lepsze. Średnio co 2-3 m-ce szukają kierowców. Wygląda na to że albo dają umowy na 2-3 m-ce i do widzenia albo Ci którzy je zawierają maja po tym okresie dość i sami uciekają. Na pewno taki kierowca musi się na dźwigać tych kartonów i skrzynek z warzywami i po jakimś czasie daje spokój.

EM
@KOT 03.02.2017 11:18

BYłem u nich zanieść cv. NIkogo nie szukają. Szukali bo dodawali trasy i zmienili czesc starej ekipy z magazynu. Z tego co gadałem bo to zarobki wszystko na kwicie. Godziny nocne, soboty, niedziele Wg. mnie firma konkretna. ale nie szukają już. NO i pracowników umysłowych na magazyn nie szukali...

Maja

Czy coś się zmieniło w firmie Lilu Fruits od ostatnich postów? Bo właśnie ruszyła rekrutacja na stanowiska: magazynier, kierowca i reprezentant handlowy. Firma oferuje dla swoich pracowników -zatrudnienie w ramach umowy o pracę, atrakcyjny system wynagradzania i możliwości rozwoju w strukturach firmy. Ktoś z Was będzie aplikował? Dajcie potem znać jak Wam poszło.

Adam
@Joan 27.10.2017 08:14

To fakt podobno zmiany duże. KOlega pracuje od sezonu ichwali prace. I płace.,Szczególnie na magazynie. Ja szukam pracy po powrocie i myślałem o nich.

Maja

@Joan a możesz napisać pod jakimi względami? Opiszesz nam, co Twoim zdaniem dokładnie zmieniło się w Lilu Fruits? Czy zostały jakieś benefity i integracja wprowadzone? Są może jakieś premie? A może jeszcze coś innego?

Maja

@agata,pawela Ty pracujesz dalej w Lilu Fruits? Chętnie dowiemy się więcej o tym jak wygląda praca oraz na jakie warunki mogą liczyć pracownicy firmy.

agata,pawel

Jest rotacja bo jak czlowiek sie ocknie oco kaman to robi dyla . Placa mało wymagaja duzo . Klimat slaby i slepota zarzadu na informacje pracownikow . Jak masz isc pracowac do lilu to juz lepiej zostan w domu albo idz jako ciec . Pozdro chlopaki z lilu tej garstki normalnych co jeszcze pracuje i pozdro dla tych ktorzy otworzyli oczy i odeszli z lilu .

cbhjjk

@ jony - a może wartyo doprecyzowac - co konkretnie ci sie nie podobało? prosze o rzetelną informacje

Jony

Zgadzam się w zupełności z Wellmą. Nie polecam.

Sony

Wellma bzdury piszesz. Tylko tyle Ci odpowiem. Pracuję w tej Firmie około 4 miesięcy. Nie narzekam. Jakoś nie trafiłem na ludzi, o których piszesz. Praca taka, jak wszędzie. Ludzie podobnie, no może niektórzy bardziej zakręceni. Atmosfera ze wskazaniem na przyjazną, szczególnie z poczuciem humoru Szefa i Kierownika... :) Ale jak się nie chce pracować, to nigdzie się nie znajdzie się roboty, a zwalać na innych, zamiast myśleć o tym jak ja pracuję, to w naszym kraju normalka. Pozdrawiam

WELLMA

FIRMA MASAKRA. Odradzam stanowczo. Najlepiej mają oszuści i donosiciele. Lojalny pracowity człowiek nie ma szans. Nieuporządkowana struktura organizacyjna, duża rotacja pracowników. Bardzo słabe warunki pracy.

Sony

Podobnież spore zmiany w Firmie, więc chyba warto spróbować. Z moich informacji wynika, że szukają Kierowców...

pozdrawiam chłopaki z magazynu

nakaz pracy w niedziele gdzie pieniądze są okrojone gdzie jako że jest to dzień ponad grafikiem powinno być 100 % lub dzień wolny ( pracujemy według umowy o pracę po 40 godzin tygodniowo nie licząc pracy w niedziele) poniedziałek -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 wtorek -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 środa -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 czwartek -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 piątek -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 sobota-wolne niedziela -praca 6-14 / 14-22 / 22-6 jak również nie : -wypłaca terminowo wypłat , jeżeli 10 wypada w sobotę lub niedziele to pieniądze dostajemy po weekendzie lub święcie -zapewnia ubrań lub ekwiwalentu na takowe , praca odbywa się na chłodni gdzie panuje niska temperatura oraz panuje generalnie zastraszenie pracowników że jak nie zrobią tego ( np.przyjść w niedzielę wolną lub będącą świętem ) to zabiorą z koperty ( pieniądze ponad pensją za np.niedzielę )

KK

W Koncu moge cos napisac!! Juz jakies czas nie pracuje w tej firmie.. Co do zarobkow sie zgodze ze sa slabe... Praca tez slaba ... Kierownictwo juz nie wspomne wyzej sra niz widzi... Jedynie co to milo wpominam prace na magazynie, takiego klimatu jak tam nigdzie nie znajdziesz! Chlopaki sa nie dowyjebania maja klimat i siebie szanuja nawzajem.. Firme jako firme odradzam!! A jak liczy sie dla was klimat to polecam zmiane albo z Wiciem albo z Jackiem, pozdro dla was chlopaki i mam nadzieje se jeszcze sie spotkamy :)

nnnn

ta firma to jedna wielka sciema o swoja kase musisz sie prosic a jak nie donosisz wyzej to jestes nikim. a jest jeden kierowca ktory pnie sie szczebelek po szczebelku i kabluje wszystko i taki ma dobrze i nie musi nic robic rozkazuje wszystkim a tak naprawde jest nikim tylko jednym wielkim sm... jak go wychuj.... to na nich gadal a teraz lize d... gorze. taka prawda o tej firmie

Ryszard Ochucki

Kierownik magazynu mega cham, chyba jakis emerytowany trep albo esbek, ogolnie straszny burak, szefowa niewychowana gwiazda, ktora wyzej s... niz d... ma!! jedyny pozytyw to chlopacy i panie z biura mieszczacego sie w budynku magazynu, pozdrawiam!Opinia tyczy sie gdanskiego oddzialu

gość

Ciekawe co Aleksander M robi szefowi, że tak GO chwali. No ale wiadomo co rodzina to rodzina :-). " Nie szczędzi grosza" - jak to brzmi. Dla mnie firma KRZAK i tyle, wyzysk ludzi za najniższą krajową, robisz nadgodziny bo rzadko się zdarza, żeby skończyć wcześniej i gdzie powinno być zapłacone za nadgodziny to jest PROBLEM. Najlepiej jakby człowiek tyrał ile tylko trzeba i najlepiej nie upominał się o swoje. Popieram wypowiedz " zmyślony ".

Aleksander M

Witam, znam firmę od najgorszych momentów po najlepsze. Polecam gorąco tym, którzy chcą się rozwijać, nie boją się wyzwań a przede wszystkim są odpowiedzialni i szczerzy. Z Szefem zawsze można się dogadać, jak wszystko jest okej to nie szczędzi grosza ;) Wystarczy się wykazać i można spokojnie liczyć na ładną pensję. W firmie znacznie się poprawiło, wprowadzono wiele zasad, instrukcji oraz rozporządzeń dzięki, którym warunki pracy, przekaz oraz wykonywanie zadań jest teraz na wysokim poziomie. Bardzo przyjazna atmosfera, ludzie w porządku dlatego polecam wszystkim :)

zamyślony

Firma wybitnie nieprofesjonalna. Na kierowniczych stanowiskach pracują osły i analfabeci. Zero kultury osobistej, brak kompetencji i profesjonalizmu. Zatrudnienie hm...... prowokuje mnie to do napisania wyzysk bo za najniższą krajową i poniżanie pracowników nie cisną mi się na usta żadne inne słowa.

Zostaw opinię o Lilu Fruits Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lilu Fruits Sp. z o.o.