TELUS International Europe

Gdańsk - Competence Call Center

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o TELUS International Europe

Opinie o TELUS International Europe Gdańsk

Nie przegap nowości o TELUS International Europe!

Mamma Mia

18.07.2015 10:13

Poprawie cie, bo "dali dziecia i pyra wladze" nie "buraka". To po pierwsze promocje. Po drugie primo, do kogo ma ta cała (usunięte przez administratora) biegać jak nie do swojej przelozobej? Zawsze myslalam ze przelozeni sa od tego by pomagac i wspierac swoich podopiecznych. Czy zatem ccc jest inne od innyh korporacja ktore zatrudniaja kierasow darmozjadow? W ccc zapieczaja wszyscy od agenta po dyrektora? Wow. A to zlo, w rzeczy samej.
    CCC osoba z zarządu

18.07.2015 01:38

Przypominam wszystkim , że obowiązuje was podpisana klauzula w umowie. Nie macie prawa wypowiadać się w sposób negatywnie o naszej firmie.

13.07.2015 22:36

ja

14.07.2015 22:44

prawidłowo się podpisałeś. No idealnie. plus za samoświadomość
    zadowolona

02.07.2015 12:09

Ja jestem zadowolona. Pensje dostaje znakomitą (usunięte przez administratora) zł netto. Za takie pieniądze mogę sobie na wszystko pozwolić i jeszcze na wakacje plus mieszkanie z tego odkładam. Super firma.
    jolo25

01.07.2015 23:20

Odnoszę wrażenie, że większość zadowolonych pracowników pochodzi z mniejszych miasteczek (wsi)z całej Polski, gdzie jedyną alternatywą byłaby praca na roli, skupie złomu, w okolicznym przemyśle lub w lokalnym sklepie monopolowym. Jednak praca w tak znanej i cenionej korporacji to niezła nobilitacja! Pewnie rodzina w całej gminie się chwali :D Wystarczy "dziabnąć" troszkę niemieckiego w gimbazie lub na studiach z kierunku WYŻSZA SZKOŁA ZARZĄDZANIA POLEM NAMIOTOWYM a tu już praca u stóp leży, niemalże jak we śnie, bo kto by myślał, że po studiach kto pracę dostanie...
    znaffca

28.06.2015 00:19

Firma niekompetentna. Typowa korporacja niszcząca ludzką psychikę. Pracownicy mają złudzenie, że to świetne miejsce do rozwoju. Gdyby tak było nikt nie odchodziłby stamtąd po paru miesiącach. Wystarczy troszkę pomyśleć. To nie boli.

27.06.2015 15:37

hihi

27.06.2015 16:14

Nie na tym mi zależy. Bardziej na zdrowej atmosferze oraz wielu opcjach rozwoju oferowanych przez firmę. Nie powiem, że regularny czas pracy od poniedziałku do piątku też jest dość dużą zaletą.
    Hoho

27.06.2015 13:54

A ty podpisywałeś/aś? Dziwi Cie, że ktoś jest normalny? Nie oczekuje awansu po 3 dniach i chce w normalnym środowisku pracować? Czy masz żal do siebie, że nie poradziłaś/eś sobie w CCC i usilnie walczysz jak kościół z nauką?
    hihi

27.06.2015 14:06

TO nazywasz normalnym środowiskiem? Poradziłam sobie bardzo dobrze, ale znalazłam pracę w innej, nieco poważniejszej firmie.
    Agent2

27.06.2015 12:25

Czyli potwierdza sie sugestia Agenta? Bo jesli by odeszlo jeszcze wiecej osob a wypowiedzialo sie tylko kilku, to sadzac po ilosci wypowiedzi (strzelam ze jakies 30 negatywow i ZAKLADAM ze nie pisal ich ten SAM czlowiek o tym samym IP!! ;) ;) ;) ;) ) odejsc musialo , ile? 3x, 4x czy moze 10x wiecej? Zatem jakim cudem ta firma jeszcze dziala? Rekrutuja 20x wiecej co odchodzi?

27.06.2015 13:32

W firmie cały czas trwa nabór. W akwarium ciągle przeprowadzane są rozmowy rekrutacyjne. Dlaczego niby szukają drugiego HRowca?
    Agent

27.06.2015 08:55

Wczoraj w pracy dowiedziałem się o tym wątku. Że jest tu niezła komedia. I rzeczywiście. Ubawiĺem się czytając tę frustracje i nagonkę na CCC. Ja pracuję tu już 9mc i uważam że jest całkowiem dobrze. Solidne zarządzanie, dużo wsparcia ze strony TMa. Nie rozumiem skąd biorą się te negatywne komentarze. Gdyby rzeczywiście odeszła taka ilość ludzi jaka tu się deklaruje to to nie wiem jakim cudem firma by jeszcze była w stanie dzialać. Co więcej, Żaden dyrektor nie zostawił by suchej nitki na osobie odpowiedzialnej za ten dział. A tymczasem ludzi coraz więcej, są sytuacje gdzie miejsc pracy brakuje. Sam wielokrotnie czekałem na zwolnienie się miejsca. Ostatnio się trochę uspokoiło bo dołożyli nowe stanowiska na drugiej powierzchni. Polecam tę pracę
    frau

27.06.2015 10:21

Myślę, że ci którzy odeszli i się tutaj wypowiadają to tylko niewielka część całości. Kiedy odchodziłam, to połowa z ludzi, z którymi zaczynałam już nie pracowała. Także jednak spora ILOŚĆ ludzi odeszła. I nic dziwnego, w takich warunkach długo nie da się pracować. Bawi mnie przekonanie większości agentów, że pracują w renomowanej firmie (przecież austriacka!), a nie widzą, że im się to wpaja od samego początku.
    Mgr

27.06.2015 08:25

Ooo kolejny MGR co to po 4 latach studiow od razu oczekuje stanowiska Dyrektora? Brzydze sie tym podejsciem dzisiejszej mlodziezy. Zapytajcie sie Waszych rodzicow czy za ich czasow tez awansawowali po 3 miesiacach pracy? Skad sie wzielo to nastawienie. W kazdej normalnej firmie potrzeba miesiecy a nawet lat aby otrzymac awans. A tu oczekujesz go w ciagu pierwszego roku? Btw. Ja tez tam pracuje, od niespelna roku. Ale nie oczekuje i nie oczekiwalam ze awansuje od razu po tygodniu. A Twoja kolezanka (o ile istnieje) jesli jest naprawde tak dobra jak ja tu opisujesz, niech zglosi sie do kolejnego Assessmentu ktory zostal ogloszony. Ponoc szukaja TMa, Coacha, RTM, Trenera bo coraz wiecej osob pracuje w tej firmie i tworzone sa nowe grupy. Ponoc szukaja tez drugiego HRowca i FN ds. wynagrodzen. Jak to sie ma do tych rewelacji o kolesiostwie?
    no-one

27.06.2015 00:14

Pracuję już 8 miesięcy, mam dobry kontakt z ludźmi. Niektórzy bardzo sympatyczni, ale niestety najczęściej na niższych szczeblach. Jest osoba z mojej grupy rekrutacyjnej śmigająca w systemie od początku i gadająca perfekt niemieckim. wróżyłam jej szybki awans, bo na prawdę nadaję się do tej pracy, a nawet na zastąpienie szefa. Niestety nie awansowała bo nie ma bliższych relacji z "górą". Zawsze grzecznie wraca po pracy do domu. Teraz sytuacja wygląda tak że jak ktoś pójdzie o coś zapytać "rzekomo inteligentnych" Team Managerów to oni wracają z pytaniem do wymienionego "szarego agenta". Albo jak ktoś coś zepsuje że trzeba wydzwaniać i odkręcać to sprawę się daję do tej osoby X bo ona się nie oburzy i dobrze załatwi. Nie zdziwiłabym się gdyby za chwilę powiedziała "Dziękuję mam inną pracę". CCC jest specjalistą od marnowania talentów, a wywyższania wazeliny :(
    Przerażona

25.06.2015 00:21

Co to za fantastyczna firma? Też tam chętnie zaaplikuje?
    brudny harry

21.06.2015 08:12

bo tylko ty glosisz prawde i tylko prawde i tylko ty mozesz pisac opinie na tym forum i tylko twoimi nalezy sie kierowac. rzecz jasna opinie moga byc tylko negatywne.
    były pracownik

21.06.2015 01:58

Niepokojąca jest wiara pracowników CCC w to, że firma jest świetna. Wbrew pozorom nie daje nic poza stresem ponad normę. Nikomu nie polecam tego miejsca. Każdemu serdecznie odradzam. Możecie sobie wmawiać, że CCC was czegoś nauczy. Ale okłamujecie samych siebie.

Kontakt - TELUS International Europe

Grunwaldzka 472 80-309 Gdańsk

urzędnik

20.06.2015 17:24

Szanowni Państwo Sugeruje wprowadzenie testów psychologicznych u kandydatów do pracy. Unikniecie może takich delikwentów w przyszłości.
    ipman

20.06.2015 14:29

Człowiek o powtarzającym się IP, proszony do psychologa.
    Bronek

18.06.2015 14:50

Moi skromnym zdaniem to konkurencja pisze, mają problemy z rekrutacją więc rodem z PO zwerbowali specjalny oddział internetowy, który penetruje fora i umieszcza negatywne opinie. Nikt mądry nie kieruje się opiniami na tych forach ;)
    luzak

18.06.2015 14:08

są stali czytelnicy tej dyskusji. Należę do tego grona też ja. Wmawiajcie sobie, że to jedna osoba. I umieszczajcie więcej ogłoszeń o pracę, bo ludzi Wam niedługo zabraknie do pracy.
    normalny

18.06.2015 12:53

wszyscy tak narzekają na zarobki jakby się dowiedzieli ile będą zarabiać po pierwszym przelewie. spoko, kokosów nie ma, ale jak dzieci potrafią czytać to chyba widzą co podpisują? tak: umowę się czyta przed podpisaniem i mała niespodzianka - nikt nie zmusza do tego, żeby ją podpisywać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w TELUS International Europe?

nuda

18.06.2015 12:34

co za mało interesujący monolog jednej osoby. szkoda, że nie ma tu konstruktywnych wypowiedzi. ktoś się nudzi w domu (albo w pracy).

18.06.2015 01:18

apollo

18.06.2015 08:05

jak chcesz mieć pracę, gdzie są "jakieś" benefity ,"jakaś" atmosfera, "jakiś" szacunek do pracownika, to śmiało. Nawet student znajdzie sobie lepszą pracę w trójmieście, do której będzie chodził z uśmiechem na twarzy i nie będzie przejmował się, czy w tym roku ma wolny jeden dzień świąt bożego narodzenia, czy może chociaż poniedziałek wielkanocny trafi mu się tym razem. Praca polecana tym, którzy dają sobie wyprać "mózg". Normalni ludzie długo nie dadzą rady tam funkcjonować. O M. to prawda. Wszyscy wiedzą.
    też były

11.06.2015 13:55

to prawda. praca na chwile. popracowac i uciec, zeby nie zwariowac. benefitow nie widzialem. premia slaba.

27.05.2015 15:53

luzzzak

01.06.2015 10:18

długo tam pracowalas? jak wyglada praca w weekendy?
    byla

02.06.2015 00:56

Ponad pol roku. Weekendy sie trafiaja, z grubsza da sie je dopasowac, chociaz trzeba sie i samemu czasem... dopasowac :) Preferencje grafikowe sa uwzgledniane, mozna sie zamienic itd.

25.05.2015 09:44

inny

26.05.2015 08:05

Ktoś tu nieładnie cały czas kłamie. Kto tu mówi o ubezpieczeniach/wciskaniu czegokolwiek? Są jeszcze inni pracodawcy. Także w Trójmieście. Oferujący takie same (jak nie lepsze) warunki zatrudnienia + benefity, + prywatną opiekę medyczną+premie roczne lub półroczne. Ale siedźcie tam i wmawiajcie sobie, że taka kasa dobra...
    nick

26.05.2015 10:01

Ktoś tu się nieźle nudzi w domu. Jeden i ten sam frustrat pod kilkoma nickami, któremu pewnie TM powiedziała, że jest słaby. Teraz odgryza się na byłym pracodawcy. Haha. Żal. BTW: generalnie wszystkie wymienione elementy są dostępne, a premię wolę zdobywać miesięcznie a nie półrocznie.
    pracownik CCC

30.04.2015 19:59

Jak zwykle same opinie sfrustrowanych ex-pracowników, którzy postanowili wyładować się na forum. Smutne :( No ale faktem jest, że opinie piszą właśnie głównie tacy ludzie. A ja stanę w obronie firmy, bo uważam, że ocena jest zupełnie niesłuszna. Moim zdaniem atmosfera jest super, a tworzy ją właśnie ta "h-r'ówa" (Boże, jaka chamska nazwa :D), dobierając ludzi pozytywnych, kontaktowych i otwartych. Doskonale sprawdza się na swoim stanowisku i tworzy świetną, zgraną ekipę. Na pewno nie jest to robota dla każdego. Praca na infolinii nie należy do łatwej i przyjemnej. Wymaga od pracownika nałożenia tak zwanej "skorupki" i nie przejmowania się tym, co czasem mówią sfrustrowani klienci. Bardzo dużo osób nie daje rady psychicznie. Jeśli natomiast masz odpowiednie podejście, to naprawdę można się świetnie odnaleźć w roli agenta. A jeśli podoba Ci się Twoja praca, to kto zwracałby uwagę na "pogardliwą h-r'ówę" (ja myślę, że jest po prostu bardzo zapracowana ;)), "kolesiostwo" (które swoją drogą jest może w jakimś procencie prawdą, ale jednak większość ludzi awansuje dzięki umiejętnościom a nie dzięki znajomościom- choć nie zaprzeczę, że wyjątki się zdarzyły), czy "fałszywie miłego Filipa" (hahaha :D) ? No i jeszcze oczywiście wielki plus dla CCC za umowy o pracę, podpisywane w dniu przyjęcia pracownika, co w dzisiejszych czasach jest rzadkością. Kolejny za ścisłe przestrzeganie praw pracowników. Następny- za to, że dają szanse osobom w każdym wieku- 19sto czy 50cio latkom. Jeszcze jeden za ponad godzinne przerwy na 8h 15min pracy. No i za nietworzenie tzw. "spiny". Wszystko na luzie! Za politykę "każdy jest równy", która naprawdę jest odczuwalna - nikt się nie wywyższa. Można by wymienić jeszcze bardzo dużo plusów. Ja osobiście jak najbardziej polecam pracę w Competence Call Center... osobom, które nie boją się wyzwań, nie lubią nudy i monotonii, doceniają świetną atmosferę i przede wszystkim "mają psychę" na infolinię. Odradzam natomiast ludziom wrażliwym i takim, którzy przeżywają i biorą do siebie wszystko co im powie klient. Pozdro m/
    airberlin

25.05.2015 12:03

broni "firmy-matki" za wszelką cenę...jakie to wzniosłe...
    nowy

23.05.2015 07:30

Ja wkrótce rozpocznę tam pracę. Jestem ciekaw, które opinie są prawdziwe.

30.04.2015 20:05

FK

21.05.2015 15:41

w ramach ściślejszych ścisłości, ta 65minutowa przerwa jest w PEŁNI dla PRACOWNIKA!! Nikt nigdy ani też w przyszłości nie (będzie) jej skraca lub zmieniał jej przeznaczenia. Pisząc coś, piszcie pracę
    byłapracowniczka

20.05.2015 22:56

Firma oferuje pieniądze marne jak na takie odpowiedzialne stanowisko. Czemu Help desk nie współpracuje z agentami?? Zapytajcie się kochanego Filipa ile razy odmówił pomocy. Klaudia niby jego zastępczyni też lepsza nie jest,
    jagoda

12.03.2015 14:00

Beznadzieja. Zatrudniaja ludzi nie mając dla nich pracy. Ogólnie kolesiostwo na każdym szczeblu zatrudnienia.

Zostaw merytoryczną opinię o TELUS International Europe