TELUS International Europe

Gdańsk - Competence Call Center

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o TELUS International Europe

Opinie o TELUS International Europe Gdańsk

Nie przegap nowości o TELUS International Europe!

11.04.2022 11:54

Firma na atmosferę stawia duży nacisk, nade wszystko zależy im na przyjemnej atmosferze między pracownikami i bardzo o to dbają
    Agentka

07.03.2022 19:02

Więc napisałam ogromny referat który właśnie zniknął jak odświeżyłam strone przez przypadek ???? W skrócie: - Każda firma ma plusy i minusy- dla mnie plusy przeważają. - Były RTM byl spoko, kto w biurze nie siedział i z nim nie współpracował ten mógł może go inaczej przez wiadomości pisemne zrozumieć. Bardzo dobry czlowiek, który trzymał porzadek, miał zasady i nie dawał sobie na głowę wchodzić. Za aktualną RTM trzymam kciuki. Póki co jest ok. - W firmie mam wrażenie panuje zasada, że jak ty wywiązujesz sie ze swoich obowiązków jak należy to też nie masz problemów z załatwieniem czegokolwiek (a jak tego nie robisz i siedzisz na L4 to sam sobie pod górkę robisz. Proste) - przez 4 lata pracy zawsze wyplata byla z wyprzedzeniem. Przez nasz polski ład dziewczyny mialy nie lada wyzwanie, więc dobrze że liczyły wyplaty x2 bo ja osobiście niższej wyplaty niż powinnam dostać bym nie chciała. - jeśli zwalnia sie pracownikow to pytanie brzmi: dlaczego? Ewentualnie czy dane osoby zostaly poinformowane w ogłoszeniu że to praca tymczasowa? - Mi zawsze ktoś pomagał gdy coś sie dzialo. Gdy jeden projekt sie skonczyl zostalam przeniesiona na inny. I tak nie każdy projekt jest taki sam i taki super. Mój modowy jednak póki co uważam za najlepszy z aktualnych. - Atmosfere tworzą ludzie więc ja ciesze sie że pracuje i pracowalam ze świetnymi ludźmi. Z każdym da się dogadać jeśli się chce i nie stawia rządań a raczej się współpracuje. - Wszystkich niezadowolonych z pracy spytam: czy próbowaliście wyjaśnić sytuacje z przełożonym? Jeśli tak wam sie nie podoba to czemu jęczycie i siedzicie dalej w tej pracy? - Ja mam same dobre doświadczenia z tą firmą i mogę ją od siebie polecić :) Dajcie jej szansę. Jak wam sie nie spodoba to przecież nikt was na siłę trzymać nie będzie. Pozdrawiam :)
    Kseniya U.

17.02.2022 13:34

I have been part of Telus Family for almost six month and I'm in love with it so far. My position as Marketing Expert gives me opportunity to contribute to my team and receive appreciation for it, empowers my personal and professional growth, allows me to use my talent and have a good balance between my work life and personal life. A great working environment with friendly co-workers and lovely atmosphere of mutual respect and understanding also motivates me. And of course I can't help but let you know about awesome performance and challenge bonuses system, plus various benefits such as medical insurance and discounts for gym membership.
    Queen J.

09.02.2022 09:52

Pracuję w firmie od kilku lat. Może ta opinia się komuś przyda. Przez cały ten okres zdarzało mi się zmieniać projekty. Do niektórych po prostu mnie zaproszono. Zgadzam się, każdy projekt rządzi się trochę innymi prawami, a kwestie finansowe są zróżnicowane. Jest jednak coś, co te wszystkie projekty łączy — fantastyczni ludzie. Od pewnego czasu pracuję w projekcie Social Media. Koledzy z pracy, liderzy, HR-y - wszyscy razem i każdy z osobna sprawiają, że po prostu chce mi się pracować. Wypłata przy projekcie wygląda naprawdę konkretnie i zdecydowanie odbiega od najniższej krajowej. Sama praca po odpowiednim wdrożeniu i szkoleniu, które jest zapewnione (!!!), jest całkiem przyjemna. Wiadomo, że zdarzają się sytuacje stresowe, ale tak naprawdę zastanówcie się, w jakiej pracy, na jakim stanowisku ich nie ma? Uważam, że warto podjąć pracę w tej firmie. Kiedy parę lat temu zostałam przyjęta do swojego pierwszego projektu, nie sądziłam, że tak szybko uda mi się rozwinąć skrzydła.

17.10.2024 11:59

Firma TELUS International Europe poszukuje pracowników na Specjalista Ds. Sprzedaży w mieście Gdańsk. Czy ktoś brał już udział w rekrutacji w tej firmie i może wypowiedzieć się na jej temat? Z ilu etapów się składa?

22.11.2024 13:33

I strongly advise against working for this company! More than half of the employees are from Ukraine and tend to stick together. If you perform better at your job than they do, they will do everything they can to get rid of you. (usunięte przez administratora) I do not recommend working here!

kk

13.01.2026 21:28

Moge powiedziec ze rekrutacja byla najlepsza jaka mialam , krotka romowa po niemiecku, pozniej napisac maila . Odpowiedz do kilku dni. Jesli chodzi o prace na support to telefon za telefonem, od pierwszych dni nawet podczas nestingu lekki nacisk .

Taylor

26.10.2025 16:04

Jak wygląda praca zdalna odbieranie połączeń w języku niemieckim? Czy to prawda, że telefon dzwoni non stop i nie ma chwili iść do WC? Proszę o odpowiedź.

Chętna

30.07.2025 07:28

Cześć czy jest mi w stanie ktoś powiedzieć jak wygląda praca jako free lander w tej firmie? W trakcie aplikacji jest informacja, że odpowiadamy sami za rozliczenie podatkowe. Jest możliwość uzyskania mowy zlecenie, czy tylko oferują B2B?

TELUS International Europe

30.07.2025 09:54

Dzień dobry,komentarz dotyczy firmy Telus Digital AI, natomiast profil tej strony tyczy się firmy Telus Digital Europe. Zachęcamy do zadania powyższego pytania na odpowiednim profilu spółki :)
    abcd

19.07.2025 08:29

Na popularnym portalu było ponad 100 zgłoszeń na pracę z językiem niemieckim. Ja pomimo wyniku testu na C1 pracy nie dostałem. Teraz pojawiają się na FB płatne reklamy z tą osobą ofertą pracy. O co chodzi z pracą z niemieckim, bo wygląda to na jakiś chocholi taniec.
    D

15.07.2025 17:40

Może trochę sprostuję: firma ma conajmniej kilka projektów, każdy trochę się różni specyfiką pracy, jedne są typowym callcenter inne są bardziej "przyjemne" w obsłudze. Większość jest w języku obcym, niewiele w języku polskim. Jedno co trzeba przyznać to, że na projekcie modowym jest elastyczny zespół menadżerski, z którym da się wiele spraw załatwić. Trzeba tylko wykonywać swoje obowiązki jak w każdej innej pracy.
    SCAM JAKICH MAŁO!!!

08.04.2025 08:25

UWAGA NA FIRMĘ TELUS!!! MAJĄ SPORO OGŁOSZEŃ NA LINKED IN, NP NA ONLINE DATA ANALYSYS DO PROJEKTU ZWIĄZANEGO Z ANALIZĄ/ OCENĄ ZAPYTAŃ MAP APPLA. NA POCZĄTKU WSZYTKO WYGLĄDA BARDZO PROFESJONALNIE, PROFESJONALJNIE PRZYGOTOWANA STRONA, OGÓLNIE DOBRE WRAŻENIE. OTRZYMUJESZ MAILA Z ZAPROSZENIEM NA WEBINAR, KTÓRY MA WYJAŚNIĆ NA CZYM POLEGA PRACA, PROCES REKRUTACJI I EGZAMIN. WEBINAR PRZEPROWADZONY PRAWDOPODOBNIE PRZEZ BOTA, ALE TAKIEGO DOBEGO BO SPRAWIA WRAŻENIE OSOBY, DO TEJ PORY SIE ZASTANAWIAM. SAM WEBINAR MIAŁ WYSOKI POZIOM MERYTORYCZNY I DUŻO WYJAŚNIAŁ. PO WEBINARZE PROSZĄ O FEEDBACK I JEST MOŻLIWOŚĆ WYMIANY ZDAŃ MAILOWO. REKRUTACJA POLEGA NA TYM, ŻE MASZ ZALICZYĆ EGZAMIN SKŁADAJĄCY SIĘ Z 40 TAKICH ZAPYTAŃ DO PRZEANALIZOWANIA. ANALIZY DOKONUJESZ NA PODSTAWIE TZW GUIDELINES, CZYLI INSTRUKCJI, PRZEWODNIKÓW Z OPISANYMI ZASADAMI OCEN, PRZYKŁADAMI I STRUKTURĄ ANALIZY. JEST TEGO DOŚĆ DUŻO BO OK 260 STRON. DO NAUKI JEST ZORGANIZOWANY CAŁY SERWIS, GDZIE PRZED GŁÓWNYM EGZAMINEM MOŻESZ ĆWICZYĆ I UCZYĆ SIĘ PRZEWODNIKÓW. TAKICH PRÓBNYCH PRZYKŁADÓW JEST OK 70 PLUS ZADANIA TESTOWE DO CWICZENIA W SUMIE OK 100 ANALIZ/ ZADAŃ DO NAUKI. NA POCZĄTKU Z JEDNYM SCHODZI OK 1 GODZINA, PO WYROBIENIU SIE OK 15-20 MINUT. NA POCZATKU WSZYSTKO WYGLADA ZACHĘCAJĄCO, ALE DOŚĆ SZYBKO WIDAĆ, ŻE COŚ JEST NIE TAK. BARDZO CZĘSTO ODPOWIEDZI JAKIE PODAJE SYSTEM SĄ EWIDENTNIE BŁĘDNE, ODNOSZĄCE SIĘ NP DO INNYCH PRZYKŁADÓW, LUB PODAJĄCE W OGÓLE ODPOWIEDZI JAKICH NIE DOTYCZYŁO ZAPYTANIE. SAME INSTRUKCJE SĄ BARDZO NIELOGICZNE, ZAPRZECZAJĄCE SAME SOBIE I PEŁNE NIEJASNOŚCI. NP W JEDNYM PRZYKŁADZIE JEST HASŁO "LOTNISKO" I WYNIK STACJA KOLEJOWA NA TYM LOTNISKU, Z PRZYPISANĄ OCENĄ GOOD, A ZARAZ JEST PRZYKŁAD Z WYNIKIEM "TERMINAL" I TUTAJ JUŻ OCENA JEST BAD. PODOBNIE W PRZYPADKU PINESEK I ADRESÓW. BARDZO DUŹO BŁĘDNYCH I NIEJASNYCH ZAPISÓW. NP CZĘŚĆ ADRESÓW MIMO ZNAJDYWANIA NA GOOGLE I W BAZIE DANYCH, BYŁA OZNACZANA JAKO NIEAKTYWNA, PRZEZ CO ANALIZA MIAŁA BŁĘDNY WYNIK. W BARDZO NIEJASNY SPOSÓB WYJAŚNIONE JEST OKNO DO ZAMIESZCZANIA NOTATEK, GDZIE NIBY JEST TO KONIECZNE ALE NIGDZIE NIE MA INSTRUKCJI PODANEJ JAK TO ZROBIĆ A PRAWIDŁOWY SPOSÓW. NA FILMIE PRZYKALDOWYM Z SERWISU POLE ZOSTAJE PUSTE, W PRZEWODNIKACH NATOMAIST INFORMACJA, ABY JAK NAJDOKŁADNIEJ OPISAĆ. SAMO PRZESZKOLENIE ZAJEŁO MI OK 50 GODZIN!! PO PRZESZKOLENIU OTRZYMUJESZ INFO O TYM, ZE WIDZĄ ZE ZAKONCZYLEŚ SZKOLENIE I JEST MAIL Z ZYCZENIEM POWDZENIA NA EGZAMINIE, TUTAJ KONTAK I WYMIANA ZDAŃ SIĘ W ZASADZIE KOŃCZY, BO PÓŹNIEJ JUŻ NIE MA ODPOWIEDZI NA MIALE. EGZAMIN SKŁADA SIE Z 40 ANALIZ, NIE MA LIMITU CZASOWEGO I TRZEBA KORZYSTAĆ Z INSTRUKCJI W TRAKCIE. SAM EGZAMIN TRWA OK 20 GODZIN TAK ABY WSZYTKO ZROBIC NA TIP TOP. PO EGZAMINIE CZEKA SIE KILKA DNI NA WYNIK I .... WYNIK NIEZALICZONY.... BEZ PODANIA RESULTATU, ANI MOŻLIWOŚCI WGLĄU, ANI INFORMACJI CO BYŁO ŹLE, ALE UWAGA.... Z MOŹLIWOŚCI NAPISANIA DRUGIEGO.... Z DOPISKIM ZE NIE MA MOZLIWOSCI SPRAWDZENIA WYNIKÓW TESTU. TUTAJ JUŻ KONTAKT SIĘ URWAŁ ZUPEŁNIE BRAK ODPOWIEDXI NA MAILE TYLKO PRZYPOMNIENIA O NOWYM TERMINIE EGZAMINU. JAK NA MOJE OKO NIESTETY DAŁEM SIE NABRAĆ. FIRMA TELUS MA W TEN SPOSOB 40 ANALIZ ZA (usunięte przez administratora) NIECH MAJĄ 100 KANDYDATÓW.... 100 NIBY EGZAMINÓW PO 40 ZADAN TO OK 200 GODZIN PRACY ZA (usunięte przez administratora) OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM I CISNĄĆ PRZY KAŻDEJ OKAZJI Z TYMI OSZUSTAMI I WYŁUDZACZAMI
    piokson

19.04.2025 08:57

Ja nie dałem się wciągnąć, od początku nie było wiadomo ile chcą płacić za godzinę / zadanie. Olałem robienie tych zadań testowych. Poza tym samo ogłoszenie miało inny charakter, nikt w treści ogłoszenia nie raczył wspomnieć że to klikanie po mapce, jak trafić do warzywniaka a nie do kiosku. Nie byłem zainteresowany
    Aplikujący

28.02.2025 20:46

Aplikowałem na stanowisko obsługa klienta z językiem niemieckim, może ktoś miał i chce się podzielić jakie pytania spotkał na weryfikacji języka? I po jakim czasie dostał odpowiedź
    Juliagw

08.04.2025 17:46

Krótka rozmowa w języku niemieckim i pisemna wypowiedź na zadany temat. Potem już rozmowa z Projektleiter danego projektu, konkretnie na temat pracy, oczywiście też po niemiecku. Odpowiedź dostałam po 2 dniach

22.11.2024 13:29

I would like to share my experience with this workplace to help others make informed decisions. I have noticed some significant challenges. Instances of unprofessional behavior, such as unfair treatment and lack of transparency, have occurred. These issues can create a stressful work environment and impact overall well-being. Additionally, there seems to be inconsistency in how employees are compensated, with individuals in similar roles receiving different wages. This can lead to a sense of inequality and frustration among staff. It's important for potential employees to be aware of these aspects and consider them when evaluating employment opportunities.
    Kompletny brak profesjonalizmu

29.07.2024 10:25

Wydawać by się mogło, że jeśli rekruter sam kontaktuje się z Tobą drogą elektroniczną, proponując Ci stanowisko i rozmowę kwalifikacyjną, to stanowisko będzie dopasowane do Twoich kompetencji i gdy odpowiesz na pytanie jakie terminy Ci pasują, ktoś się z Tobą skontaktuje? Otóż nie w Telus. Telus przyśle Ci ofertę od czapy, a na pytanie czy o to faktycznie chodzi, już nie odpowie. Szkoda czasu, czas to pieniądz. (usunięte przez administratora) custeomer experience. Podejrzewać można, że to przekłada się na traktowanie ludzi w tejże firmie. Duży niesmak.
    Irena

04.05.2024 12:08

Na stronie znalazłam ofertę dla Doradcy klienta dla marki modowej. Piszą, że ma to być umowa zlecenie do końca lipca. Jak potem wygląda późniejsza współpraca, czy jest możliwa? pracował ktoś?
    Agent

26.07.2024 22:50

Z reguły nie przedłużają - łowią ludzi na czas promek
    Andrzej

21.07.2024 22:07

Jako, można by żec krytyk firm. Pozwolę podzielić się sobie opinią o tej firmie. Pracuję obecnie jeszcze miesiąc, potem firma nie ma zamiaru umowy przedłużać. Z początku byłem naprawde pozytywnie zaskoczony, rozmowa na pozimie, wszystko jasno i bez problemu wyjaśnione. Szczególy, zarobki, czas pracy, przebieg i moje obowiązki. Bez sciemy i z pisemnym potwierdzeniem. Było to naprawdę coś co spowodało, że firma na start otrzymała u mnie 5/5. Proces rekrutacji trwał troche czasu, a sprzęt do pracy otrzymałem w połowie szkolenia, ale to nie było jakimś wielkim problemem. Warunki były następujące: Pierwszy miesiąc szkolenie pełen etat, potem jak wolisz od 20 do 40 godzin tygodniowo. Ja uzgodniłem 30h i dostałem to potwierdzone pisemnie. Szkolenie było zrobione na miare możliwości, prowadzacy starali sie nam to dokładnie wyjaśnić i wykazywali się ogromną cierpliwościa. Plus spory za to. Zabawa zaczeła się jakoś po drugim tygodniu szkolenia, gdy prowadzący zaczął mówić juz coś o kolejnym szkoleniu które miało być później. Po zakończeniu, mieliśmy jeszcze czas gdzie wsperali nas inni doświadczeni pracownicy i wszystko jakoś szło. I tu zaczynamy zabawe: Dostaję wiadomość o kolejnym szkoleniu i date, wraz z godzinami tego szkolenia i już widzę, że coś jest nie tak. Szkolenie na sierpień, o tym mowy nie było. Umowa podpisana, warunki ustalone, czas pracy tez juz zatwierdzony obustronnie. A tu firma znowu chce mi wcisnąć szkolenie na pełen etat, gdy już mam umowne 6 godzin dziennie. Tłumaczę, że mam już umowe podpisana na 30 godziń w tygodniu i na to szkolenie sie nie pisałem, bo o nim nie było w ogóle mowy przy rekrutacji. Miałobyć tylko jedno. Ich to nie obchodzi, pójde na pełen i już. Naprawdę starałem się dogadać i uzgodnić jakieś warunki logiczne i korzystne. Nawet oferowałem pozostanie 7h. Nie ma byc 8h i tyle w temacie. Ponieważ nie leży mi czasowo praca do 16 przez cały sierpień i było przecież firmie jasne, ze mam pracować przez całe dwa miesiące tylko 6h dziennie. I tu zaczeła się jazda bez trzymanki już. Kierowniczka(managerka) totalnie ignorując moją dostępność czasową usilnie próbuje wcisnąć mi pełen etat na cały miesiąc, a nawet metode nadgodzin z obecnymi warunkami umowy. Pisząc, że nadgodziny bedą dniami wolnymi potem. I tu zaczyna się pierwszy myk prawny, który firma sama dodała w dokumentach: Nadgodziny mogą zostać odebrane w postaci dni wolnych na pisemny wniosek pracownika. A jeśli nie to 50% się należy za normalne dni pracy, a 100% za swięta i dni wolne od pracy. Już mamy pierwsze naginanie przepisów i mydlenie oczu, by tylko wiecej nie wypłacic. Niestety ale umowa to umowa i czas pracy pozostaje ustalony, do momentu nowego aneksu który trzeba wpierw podpisać by coś zmienić, ale tego robić nie musze. Wiec kolejne próby kierowniczki na kruczki prawne. Kruczki prawne napisane w sposób który pomijają reszte ważnych punktów, i są podane by to wyglądało tak, że ma rację i mam się dostosować. Nawet przytoczenie możliwości pracy do 12h, co już w ogóle jest tu absurdem, bo na to trzeba wpierw wszystko uzgodnić. Niestety to też nie pomogło, bo przytoczyłem inne legalne argumenty, poparte kodeksem prawa, cywilnym i po prostu czystą logiką. Co skończyło się informacją, że rozwiążą umowę w takim razie. Na co nie wyraziłem zgody i powiedziałem, że sprawa zostanie przekazana do sądu jeśli to zrobią, bo nie ma tu podstawy prawnej do rozwiązania tej umowy. Zapadła cisza, a po tygodniu napisała ona, że firma przeprowadzi ze mną to szkolenie w innym terminie. Gdzie po chwili przyszedł kolejny mail, z linkiem do jakiejś ankiety, z której wywnioskowałem, że firma ma zamiar zakończyć współpracę. Po spytaniu kierwoniczki, dostaję wiadomość, że firma nie przedłuża umowy. Więc po co pisze, że szkolenie bedzię w innym terminie, co jest jednoznacznie z napisaniem, że umowę jednak przedłużą? Jest ona tylko do sierpnia, wiec inny termin to inny miesiąc, czyli nowa umowa. Dalej dodała, że zostałem poinformowany o tym wcześniej, zebym mógł poszukać już innej pracy. Poinformowany przez kogo? Sam to wywnioskowałem po linku od systemu. A pytanie, czy firma ma w planie rozwiązanie umowy, nie dostałem odpowiedzi. Na koniec dodam, że wszystko to co mi powiedziano podczas rozmów wstępnych, było i powinno być tym co robię podczas trwania tej umowy. A firma teraz chce mi wcisnąć jeszcze więcej pracy, o czym nie było mowy przy zatrudnianiu. Oczywiście firma pomimo chęci dodania mi naprawdę wiekszej ilości zadań, nie ma zamiaru dodac większej stawki. Praktycznie myślą, ze bedę pracować za 2-3 działy za te samą kwotę. Co jest po prostu śmieszne w tych czasach. Daję tu 3/5, tylko dlatego, że osoby rekrutacyjne naprawdę sie postarały i wywarły dobre wrażenie. Plus dodały pisemne potwierdzenie całego przebiegu mojego zatrudnienia na te 3 miesiące. Cała reszta jednak zniszczyła przyjemność pracy w tej firmie.
    zlotasroczka

04.07.2024 22:59

Niestety, nie polecam tego miejsca. Spędził@m tu sporo lat i żałuję. Można zyskać doświadczenie i to na tyle. Psie zarobki od 3 lat te same, owocowe wtorki i karta sportowa to basic, który oferują inne firmy a TI się tym szczyci. Bonus do stawki godzinowej brutto uzależniony od poprawności zalogowania do pracy no i L4, które nie jest zależne od pracownika, bo nie można zachorować, jak to jeden z manago mówił: "jest home office, zrób sobie herbatę, weź koc i pracuj" :). Dofinansowanie do prądu, które wynosi parę groszy do godziny pracy jest żartem. W TI jesteś tylko numerkiem pracowniczym. IT rozwiązuje problemy przez miesiąc, lekceważąc wszystkie prośby, co wynika albo z Twojej pozycji - no bo jak to, oni są zajęci i mają gdzieś, że nie możesz pracować - albo z faktu, że jesteś kobietą :) Codzienne zadania odbiegają od zakresu obowiązków zawartych w umowie. Miejsce pracy (usunięte przez administratora) psychikę i samoocenę i tyle w temacie.
    inna firma

13.07.2024 01:09

Są firmy, w których warto pracować, i są firmy takie jak ta, gdzie nie warto pracować. Radzę poszukać po prostu pracy w innej firmie. To jest zawsze najlepsze rozwiązanie.

04.07.2024 12:12

I strongly advise against working at this place due to the frequent occurrences of (usunięte przez administratora) and gaslighting. Reporting these issues often leads to dismissal, and the matters are quickly covered up. Additionally, there is wage discrimination, with people in the same positions earning different amounts. The bullying here has severely affected my mental health, resulting in a diagnosis of severe depression. Instead of providing support, HR dismisses the victims in a deceitful manner, attempting to terminate contracts during psychiatric leave. The company get sued and lost also the cases. I cant add documents no option, but the ooutcome is for PUBLIC INFORMATION.
    Bob

01.07.2024 18:13

natomiast firma Telus - przynajmniej na pewnym projekcie - jest zaprzeczeniem wszelkich wartości - o ile je w ogóle miała i reprezentowała - to nie jest the FeelGood company - tylko nightmare company zatrudniająca różnych nie zbadanych pod względem psychicznym ludzi, i jeszcze się tym szczycąca. Kto chce poznać jak pracuje się z psycholami na własnej skórze, to droga jest otwarta.
    N.

15.06.2024 17:58

Brałam udział w rekrutacji kilka miesięcy temu. Byłam bardzo zawiedziona brakiem feedbacku, pomimo obietnic ze strony rekruterów.
    Jedna wielka tragedia

26.11.2023 19:05

Bardzo odradzam pracę w Telus International w Gdańsku. Od roku obiecywana była podwyżka, rok 2023 dobiega końca, pracownicy nie dostali ani grosza więcej, a co miesiąc było tylko mówione "miejcie cierpliowość, wciąż trwają rozmowy". Do tego dochodzą niekompetente kadrowe, które potwierdzają mailowo zmianę adresu zamieszkania w ich systemie, świadectwo pracy wysyłają na stary adres korespondecyjny, który od miesięcy nie jest aktualny, nie reagują na maile i prośby uzyskania odpowiedzi. Pracowałam na projekcie (usunięte przez administratora), którego bardzo kaźdemu odradzam. Ciężki projekt, ogromny nacisk na wyniki, (usunięte przez administratora) Będąc dobrym pracownikiem wciskają Cię na (usunięte przez administratora) mimo że nie chce się tego robić. (usunięte przez administratora) aby samemu mieć z tego jak największą korzyść. (usunięte przez administratora)

09.02.2024 15:30

Też bylam na tym projekcie. Obszerny i trudny, ale ciekawszy niż sprzedaz ciuchów. Na rozmowie kwalifik.powiedziano że to praca z telefonem i mailem. Niestety po 3 mies próbnych w zasadzie były to tylko telefony . Mail jeden, góra dwa w ciągu całego dnia. Telefon dzwoni non stop. Jeden za drugim. Przy założeniu, że przerwa między klientami może wynosić maksymalnie 2,5 minuty, po 4 h człowiek ma dość gadania, dlatego to praca ok dla dorabiających, na część etatu, a nie jako główny etat. Bo idzie się wykończyć. (usunięte przez administratora) System premiowy(usunięte przez administratora) Plusy za możliwośc pracy zdalnej, za dodatek za prąd przy pracy zdalnej, rozszerzone ubezpieczenie i program sport.
    Elka

08.03.2024 14:06

Przy pracy na pełen etat. 8-16.15 I uważam, że płaca jest adekwatna zwłaszcza, że 100% Home Office.

27.01.2024 09:55

Czy w TELUS International Europe możliwa jest od razu umowa o pracę na czas nieokreślony na stanowisku Konsultant Telefoniczny?
    Hm

31.01.2024 12:04

(usunięte przez administratora) W obsłudze mail chat liczy sie każda kropka i przecinek i dadzą Cie dopiero po kilku miesiacach jak sie wprawisz na callu. Poza tym system oblicza Ci liczbe czynności wykonanych na godzine, czyli musisz robić szybko(usunięte przez administratora)Czyli odbierasz tel, maile, zaległe sprawy, dzwonisz do klientow, do sklepow i w miedzyczasie dzwoni do cb TM. Wszystko masz zrobić w "międzyczasie".(usunięte przez administratora)

07.09.2023 18:59

Nie polecam tej firmy. (usunięte przez administratora) pierwsza i ostatnia podwyżka brutto po pandemi wynosiła nie wiecej niż cena przeciętnych addidasów na rynku, brak innych benefitów i możliwości pracy 100% zdalnie, do pracy na infolinii otrzymujesz komputer stacjonarny i tanie słuchawki, które mniej więcej co pół roku się psują,(usunięte przez administratora) otrzymanie bonusu graniczy z cudem, a pensja netto bez niego jest śmiesznie niska w porównaniu z firmami konkurencyjnymi.. (usunięte przez administratora)
    Czytanie ze zrozumieniem

30.10.2023 19:34

Napisał "brak możliwości pracy 100% zdalnie"
    Hm

21.12.2023 01:11

Tak masz rację, powinni pisać, że praca hybrydowa.
    Tester prac

22.11.2023 20:51

Firma na samym etapie rekrutacji pokazuje czysty brak kompetencji i logiki. Aplikujesz obojetnie na jaka pozycje, dostajesz 2-4 wiadomosci na email, w tym jedna z linkiem ktory nie dziala. W wiadomosci napisane jest, ze Dopiero rozpatrza Twoja kandydature jesli wypelnisz ankiete z linku KTORY NIE DZIALA. Wczoraj napisalem do nich zapytanie o tym, ale do tej pory brak odzewu. Jesli juz na starcie rzeczy sa w takim stanie, to co sie w firmie dzieje musi byc jeszcze bardziej komiczne.
    @maniekmisiek

26.11.2023 21:11

Też się dziwię, że ta firma jeszcze w ogóle istnieje. A co do linka, to najprawdopodobniej trzeba się po prostu zalogować, żeby on zadziałał. IMHO na początkowym etapie rekrutacji lepiej chyba żeby korzystali np z (usunięte przez administratora)bo takie coś jest dostępne bez konieczności logowania.
    Jedna wielka tragedia

26.11.2023 18:38

Bardzo odradzam pracę w Telus International w Gdańsku. Od roku obiecywana była podwyżka, rok 2023 dobiega końca, pracownicy nie dostali ani grosza więcej, a co miesiąc było tylko mówione "miejcie cierpliowość, wciąż trwają rozmowy". Do tego dochodzą niekompetente kadrowe, które potwierdzają mailowo zmianę adresu zamieszkania w ich systemie, świadectwo pracy wysyłają na stary adres korespondecyjny, który od miesięcy nie jest aktualny, nie reagują na maile i prośby uzyskania odpowiedzi(usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w TELUS International Europe?

Kontakt - TELUS International Europe

Grunwaldzka 472 80-309 Gdańsk

Niedoszły pracownik

14.11.2023 11:47

Jak firma chce żeby przyszły pracownik szanował ich jak sami nie dają odpowiedzi co do etapu/zakończenia rekrutacji po rozmowie kwalifikacyjnej. Nie ładnie, przynajmniej wiec na czym stoję.
    @KK

10.10.2023 01:53

Czy ktoś pracuje na stanowisku Online Data Analys (AI Data Solutions) - praca zdalna i mógłby się na ten temat wypowiedzieć? Chciałabym aplikować jako dodatkowa praca do swojego etatu, jaka jest forma zatrudnienia i czy to nie jakieś (usunięte przez administratora) Jak z wynagrodzeniem?
    Jago

01.11.2023 12:03

Polecam w momencie rejestracji na ich stronie zapoznać się dokładnie z treścią "Contributor Services Agreements". Generalnie wrażenie podpisywania cyrografu gdzie spółka może wszystko, Ty nie możesz nic. Mało zachęcające natomiast nie ma się czemu dziwić amerykańskie podejście do pracownika żeby nie powiedzieć (usunięte przez administratora)

Wywiadu udzielił/aStarszy agent

20.10.2023 13:25

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało? Napisz, co robiłeś/aś na co dzień w firmie, czym się zajmowałeś/aś?

Pracowałam na stanowisku Starszego Agenta. Do moich głównych zadań należało odbieranie telefonów od klientów i obsługa maili. W rzeczywistości wspierałam też współpracowników na czacie, ponieważ nie każdy z nich został do tego odpowiednio przeszkolony, niektórzy też nie mieli na to czasu.

Czy miałeś/aś możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynikała ta decyzja?

Na początku miałam możliwość pracy zdalnej w 100%. Po nowelizacji ustawy z 07.04.2023 kazano nam przyjeżdżać do biura raz w tygodniu, w dzień wybrany przez przełożonych.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą? Czy z pracy zrezygnowałeś/-aś sam, czy zwolniono Cię? Czy jakaś konkretna sytuacja wpłynęła na zakończenie Twojej współpracy z firmą?

Zrezygnowałam ze współpracy. Brak możliwości rozwoju – przez cztery lata, mimo ambicji – nie miałam szans na inne stanowisko niż Starszy Agent. Niska pensja – otrzymywałam minimalne krajowe wynagrodzenie. Firma przewidywała też mini bonus finansowy, jednak wystarczyła przykładowo jednodniowa nieobecność w pracy, by go nie otrzymać. Miałam też obiecaną podwyżkę po roku pracy, otrzymałam ją w późniejszym terminie i w mniejszej kwocie. Ostatecznie sytuacja wyglądała tak, że pracownicy z dwuletnim stażem zarabiali tyle, co nowe osoby. W momencie wzrostu najniższej krajowej, nasze wynagrodzenia po prostu zostały zrównane z obowiązującą stawką. Nagły nakaz pracy w dni ustawowo wolne, w tym święta. Dezinformacja ze strony przełożonych. Polegało to na tym, że każdy miał inne zdanie w kwestii obsługi klienta czy organizacji pracy. W konsekwencji łatwo można było stracić bonus finansowy.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku (kwoty netto)?

Pensja na tym stanowisku wynosi 2700 zł netto, z bonusem około 3100 zł netto.

x

26.10.2023 16:35

Jak za samo odbieranie telefonów to taka pensja jest ok. Jeśli jednak trzeba robić coś więcej lub umieć coś więcej, to ta kwota jest faktycznie stanowczo zbyt niska. (usunięte przez administratora)

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

Pracowałam w firmie cztery lata.

Jakie dwa (lub więcej) pozytywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?

Firma nie wyróżniała się żadnymi pozytywnymi aspektami na tle konkurencji.

Jakie dwa (lub więcej) negatywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?

Niskie wynagrodzenie, brak dobrej organizacji pracy i klarownych instrukcji, co do standardów obsługi klienta, obowiązek pracy w dni ustawowo wolne.

Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?

Nie było żadnych możliwości rozwoju. Po dwóch latach był awans na Starszego Agenta, jednak nie wiązało się to z nowymi zadaniami, podwyżką czy jakąkolwiek zmianą. Jedynie pojawiło się na umowie dodatkowe słowo.

Czy firma planowała szkolenia i jak często się odbywały? Napisz jakich obszarów/ tematyki dotyczyły.

Nie było żadnych szkoleń. Wychodzono z założenia, że mamy uczyć się samodzielnie.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami firmy?

Atmosfera między pracownikami tego samego szczebla była w porządku.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami a pracodawcą/kadrą zarządzającą?

Przełożeni sztucznie wprowadzali rodzinną atmosferę w firmie, jednak nie byli otwarci na feedback pracowników niższego szczebla i nie odpowiadali na ich potrzeby. Nie wolno też było otwarcie wyrażać swojego niezadowolenia z powodu zarabiania najniższej krajowej stawki. Jeśli już zgłaszaliśmy, że nasza pensja jest zbyt niska na obecne realia ekonomiczne, byliśmy zbywani przez przełożonych.

Co najbardziej wpływało, według Ciebie, na atmosferę w firmie. Wskaż przykłady sytuacji i zachowań.

Na negatywną atmosferę w pracy wpływała dezinformacja ze strony przełożonych i ich brak otwartości na potrzeby pracowników. Przykładowo podczas L4 dopytywano mnie o powody pójścia na zwolnienie chorobowe. Ponadto z dnia na dzień otrzymaliśmy informację o nakazie pracy w święta – bez prawnego uzasadnienia tej zmiany. Próbowaliśmy konfrontować tę decyzję, powołując się na odpowiednie przepisy Kodeksu Pracy i dopytywaliśmy się o prawne uzasadnienie nowej organizacji czasu pracy. Przełożeni z początku nas zbywali i dopiero po około dwóch tygodniach wyjaśniono nam, że podstawą prawną jest wyjątek w Kodeksie Pracy o pracy zmianowej. Sytuacji tego typu było więcej.

Czy pracodawca wywiązywał się z ustalonych warunków współpracy? Jeśli nie, co nie było zgodne z ustaleniami?

Nie otrzymałam takiej kwoty podwyżki, jaką mi obiecano. Po mojej rezygnacji ze współpracy napotkałam drobne problemy typu nieprzygotowanie Świadectwa Pracy na czas.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

Zacznijcie szanować swoich pracowników oraz płacić im godne pensje. Poprawcie organizację w firmie. Zorganizujcie kadrze wyższego szczebla szkolenia z zarządzania i komunikacji.

09.10.2023 13:55

(usunięte przez administratora) To jest zwykła praca na słuchawce w której wciskasz ludziom coś czego absolutnie nie potrzebują a robisz to tylko po to żeby kierownictwo mogło tworzyć kolorowe tabelki. Nikt w zasadzie nie wie tam co robi, po co to robi i jaki jest efekt działania. To jest istny (usunięte przez administratora)na kółkach. Zmiana kierunku działania następuje średnio co dwa dni, przy czym kierownictwo usilnie próbuje wynaleźć koło na nowo. Ta praca byłaby banalnie prosta gdyby nie komplikowanie jej przez ciagle zmiany, które do niczego nie prowadzą a po tygodniu wszystko wraca do punktu wyjścia.(usunięte przez administratora)

30.09.2023 10:27

Czy w TELUS International Europe są szkolenia zewnętrzne?
    Odpowiedź

30.09.2023 19:13

Nie. Szkolenia są wyłącznie wewnętrzne.
    Przestrzegam

17.09.2023 22:57

PJ

30.08.2023 16:22

Czy ktoś pracuje na stanowisku Online Data Analys (AI Data Solutions) - praca zdalna i mógłby się na ten temat wypowiedzieć? Chciałabym aplikować jako dodatkowa praca do swojego etatu, jaka jest forma zatrudnienia i czy to nie jakieś bagno? Jak z wynagrodzeniem?
    Best employer

01.07.2023 15:00

23.09.2022 16:40

Akka

25.05.2023 19:39

Kwalifikacja do tasków odbywa się na podstawie Twoich wyników. Im lepsza jakość Twojej pracy tym więcej rodzajów tasków będziesz mogła wykonywac
    Michał

24.05.2023 16:29

_pracownik_

04.03.2021 15:04

bardzo cenie sobie pracę w CCC, przede wszystkim ze względu na elastyczny grafik i możliwość pracy HO. ostatnio była zorganizowana również integracja online, fajna zabawa :)
    Starszy agent

09.04.2023 13:17

Nic nie robią, płacą coraz mniej, wymagają coraz więcej. Może komuś podoba się to, że robią "poszukiwanie jajek wielkamocnuch w systemie" Od czasu pandemii odeszli nawet od imprez firmowych, integracji (mimo że pandemia się skończyła) Można pracować zdalnie - na swoim sprzęcie albo na sprzęcie z firmy który się psuje. Odradzam rozpoczynanie tam pracy - łatwo utknąć a warunki wcale nie są fajne.
    Dinozaur

22.05.2023 20:09

To jest ta sama firma , Telus kiedyś był CCC Compatance Call center
    Agent

11.05.2023 11:18

kasa

20.05.2023 14:08

Patrz tylko na kasę i czy można pracować 100% zdalnie. (usunięte przez administratora).

16.04.2023 22:13

23.04.2023 10:28

Nie opłaca sie w ogóle zatrudniać - chyba że na obcojęzycznym projekcie bo wtedy chociaż płacą więcej niż najniższa. Wielu odchodzi już na okresie próbnym, inni po roku gdy orientują się że nic nie zmieni się na lepsze. Jeśli chodzi o wypowiedzenie to respektują okres wypowiedzenia wpisany na umowie, jeśli chce się odejść za porozumieniem stron jest to możliwe o ile szykują nowe szkolenia (usunięte przez administratora)

11.05.2023 11:24

Jak składasz CV na obcojęzyczny projekt to wiesz, że będziesz na obcojęzycznym, (usunięte przez administratora) Nie wiem jak jest na obcojęzycznych projektach ale przyjęcie na polskojęzyczny (usunięte przez administratora)
    Call center...

15.04.2023 20:54

Call center... podające się za niewiadomo jakie korpo, i tworzące iluzję a właściwie przykrywkę, za którą kryje się realny (usunięte przez administratora)oraz telefon za telefonem, ze az uszy bolą od tego dzwonienia. Tak więc, ta najnizsza krajowa jest nieadekwatna do wykonywanych obowiązkow oraz stresu. Ta firma przypomina mi na sprzedaż mercedesa z niemiec po powodzi, niby mercedes ale nadal po powodzi Niby super korpo, ale nadal call center za najniższą Pozdrawiam, (usunięte przez administratora)
    odmóżdżająca robota

14.04.2023 22:52

Praca w tej firmie, a szczegolnie na hiszpanskim projekcie modowym jest monotonna, odmóżdżająca oraz stresująca. Pracując z tymi człowiekopodobnymi kreaturami (klientami) 8 godzin, człowiek dosłownie czuje jak mózg mu wypływa z czaszki bo ta praca jest taka stresująca, odmóżdżająca oraz denna. Z uwagi zatem na powyższy fakt przemiał ludzi na projekcie jest większy niż na przystanku PKS w Pcimiu. Czy polecam? (usunięte przez administratora) Julia (usunięte przez administratora)
    Magda

01.04.2023 15:48

Brałam udział w szkoleniu w projekcie (usunięte przez administratora), ale już po dwóch tygodniach złożyłam wypowiedzenie, bo czułam, że wynagrodzenie jest nieadekwatne do ilości telefonów odbieranych dziennie. Generalnie to Calle wchodziły cały czas, więc na godzinę miało się przerwę tylko 5 min. Szkolenie było zdalnej więc nie mogę się wypowiedzieć na temat warunków na miejscu. (usunięte przez administratora)
    Wiosna

12.04.2023 19:27

Również zrezygnowałam z pracy na tym projekcie. (usunięte przez administratora) Jedni agenci robią np. przez cały dzien maile a inni zasuwają na telefonach. To nie jest fair.
    Pokolenie Z do bani

24.03.2023 08:59

Jak czytam tu wiekszosc opinii to wszyscy narzekaja na kase lub wyzysk lub nerwice lub nawet bol palcow od klawiatury. Zenada ! Smiech na sali, jak sie to czyta. Widac ze wiekszosc komentarzy to pokolenie ,,Z", ktore w ogole nie wie co to jest praca na budowie lub praca na szmacie lub zbieranie truskawek za malolata. Macie wyobrazenie ze przyjdziecie bez doswiadczenia za 5 tysi na reke ? Troche pokory i cierpliwosci. Firma jak firma stara sie robic co moze. Cieszcie sie ze w ogole bedziecie mogli cokolwiek dodac do Waszego i tak biednego CV. Jak juz sie podejmujecie pracy i wiecie za jaka stawke to zamknijcie sie i robice to co do was nalezy, a nie placzecie ze klient cos zlego do was powie. Obruszacie sie o banalne rzeczy. Wezcie to na klate i idzcie dalej... Praca za wieksza pensje to tez jest czesto zwiazana z odpowiedzialnoscia, ktorej nie udzwignelibyscie. Ciekawe jakie wymowki mielibyscie wtedy. Przeczytajcie sobie jak dziala firma itd jak dziala outsourcing. Firma sama w sobie nie jest pasywna tylko robi co moze zeby bylo lepiej. Uszczypliwe komentarze i hejt zwiazany z tym postem zapewne w pierwszej kolejnosci pojdzie od mlodych ludzi. Najpierw jak powyzej jest napisane nauczcie sie pracowac a dopiero potem wymagac. Bez podrowien

22.03.2023 20:47

Hydra

23.03.2023 11:00

Ogolnie to nie ma dramatu bo sadze ze zarobki sa w porzadku jak na taka prace. Przesadzasz strasznie i sadze ze musisz sie ogarnac. Pozdrawiam,

09.04.2023 20:42

Zgadza sie. Poza tym jak posprząta swoje to ma spokój, a w telusie jak zobaczą że dajesz radę zrobić dużo to dokładają ci pracę po "nowych" plus musisz ciągle poprawiać po nich błedy. Nikt tej pracy nie liczy i nie widzi, bo jak nie poprawisz błedu to ten bład staje się twoim błędem no i cyk premia ucięta. Fajnie co?

22.03.2023 19:23

Samotna Matka

23.03.2023 10:58

Po pierwsze -> wiesz za jaka kwote przychodzilas do pracy. To nie byla tajemnica a mysle ze bonus jak i zasadnicza placa byla Tobie przedstawiana. Po drugie - > Firma nie ma tylko Medicoveru lecz MedicoverSport ktory daje rozne mozliwosci. Po trzecie -> Owoce sa we wtorki i czwartki a nie tylko w czwartki. Po czwarte -> Jak mialas awarie z praca zdalna to sadze ze miejsce w biurze by sie znalazlo Po piate -> Gdyby bylo az tak zle jak piszesz to firma nie mialaby w ogole zadnych pracownikow Po szoste -> sadze ze firma stara sie jak moze oferowac jakiekolwiek pozytywy Nie pozdrawiam,
    Starszy agent

09.04.2023 13:24

Zatrudnialam się cztery lata temu - wtedy podstawa wynosiła (usunięte przez administratora), obiecana była podwyżka (usunięte przez administratora)po roku, wyższe pensje w zależności od stażu. I co? O tą podwyżkę trzeba było się prosić przez kolejny rok i była mniejsza niż obiecana. A po podwyżce minimalnej z stycznia zarabiam teraz (usunięte przez administratora), pensja tak jak u osób które dopiero zaczely pracę a i te (usunięte przez administratora) musieliśmy wywalczyć, więcej o obowiązków, dokręcanie śruby. Zatrudniałam się do pracy pn-pt, teraz poinformowali, że będziemy musieli pracować też w święta bo jest dużo pracy - czy będą za to jakieś pieniądze? Nie. Jedynie inny dzień wolny w ciągu miesiąca. To nie są warunki o jakich zostałam poinformowana przy rozpoczynaniu pracy, z miesiąca na miesiąc wsyzstko zmienia się na gorsze.
    Starszy

06.04.2023 16:13

Firma schodzi na (usunięte przez administratora). Na projekcie modowym nagle okrzyknięto, że będzie przymusowa praca w święta bo jest więcej roboty a usługobiorca nie chce dać nadgodzin mimo że pół roku wcześniej robił prezentacje jakie to wielkie pieniądze zbijają na naszej pracy. Odradzam każdemu przychodzenie do tej firmy, brak poszanowania pracownika i zasłanianie się tym, że są owocowe dni.

Zostaw merytoryczną opinię o TELUS International Europe