TELUS International Europe

Gdańsk - Competence Call Center

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o TELUS International Europe

Opinie o TELUS International Europe Gdańsk

Nie przegap nowości o TELUS International Europe!

Starszy

06.04.2023 16:13

Firma schodzi na (usunięte przez administratora). Na projekcie modowym nagle okrzyknięto, że będzie przymusowa praca w święta bo jest więcej roboty a usługobiorca nie chce dać nadgodzin mimo że pół roku wcześniej robił prezentacje jakie to wielkie pieniądze zbijają na naszej pracy. Odradzam każdemu przychodzenie do tej firmy, brak poszanowania pracownika i zasłanianie się tym, że są owocowe dni.
    Nawiedzony zarząd

06.04.2023 16:04

Nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Nie dość, że pensja to najniższa krajowa (dodatkowy (usunięte przez administratora) bonus nie robi dużej różnicy) to nakazują prace w dni ustawowo wolne! Tak moi drodzy, pracownicy będą pracować również w nadchodzące święta wielkanocne i majówkę. Nie liczą się z prawem pracy, chyba, ze jest dla nich korzystne.(usunięte przez administratora) Nikt się nie liczy ze zdaniem pracowników, dyrektor projektu ZL nie potrafi odpowiadać na maile a co dopiero porozmawiać twarzą w twarz.Plusem była wypłata na czas i HO. Szkoda nerwów i nie można się dawać tak wykorzystywać. Zmiana pracy to była najlepsza decyzja.
    Mewa

25.03.2023 13:40

Czy ktoś może coś powiedzieć o stanowisku Personalize Internet Ads Assessor?
    Idzi

12.02.2023 20:05

Projekt Vattenfall obsługa klienta zdalnie ktoś coś ???? jakieś opinie, bo nie wiem czy się zdecydować a mam inne propozycje. Dziękuję.
    Z

23.03.2023 21:03

Zgłoszenia o braku płatności, braku zwrotu, opóznienia zamówień, zapytania o produkt, dostępność, szczegóły produktu, kontakt z firmami kurierskimi, kontakt ze skelpem stacjonarnymi, przyjmoeanie i rozpatrywanie reklamacji produktu, przyjmowanie skarg na pracowników sklepów, płatności offline, anulacja zamówień, zmiana adresu zamowień, pomoc klientowi w obsłudze i zakupu na stronie, wszystko z zaxhowaniem procedur, to tak pokrótce
    Z

23.03.2023 21:06

Obowiązki musisz wykonywać bardzo dobrze i bardzo szybko.
    Niezadowolona

13.03.2023 11:26

Pracowałam w firmie krótko, nie dotrwalam do konca okresu próbnego z powodu otrzymania lepszej propozycji. W skrócie, najniższa krajowa za rozmawianie z klientami praktycznie bez przerw. Na każdą godzinę pracy jest 5 minut, jest to BARDZO mocno pilnowane. Nie ma Cię 30 sekund dłużej? Dostajesz sugestywne telefony od prowadzacego zmianę z pytaniami czy potrzebna Ci pomoc. Zdumiewająco nieprofesjonalne kadry i osoby odpowiedzialne za zatrudnianie. Ktoś popełnił błąd i na umowie zlecenie zapisał mnie na całe parę dni do ubezpieczenia zdrowotnego. Oczywiście nie zostałam o tym błędzie poinformowana, przerwali moje dotychczasowe ubezpieczenie i dowiedzialam się dopiero w momencie udania się do lekarza rodzinnego. Niesamowite było moje zdziwienie. Polecam, ale omijać szerokim łukiem.
    Brak chęci

14.03.2023 22:38

Niestety to prawda ;/ nic fajnego w tej firmie nie ma. Sam (usunięte przez administratora) za minimalną
    Brak chęci

14.03.2023 22:36

Brałam udział w rekrutacji na projekt modowy hiszpanskiej marki, i pracowalam w okresie tzw wyprzedazy na zleceniu. Jak to wszystko wygladalo? (usunięte przez administratora) Co chwila telefony od nachalnych oraz rozwydrzonych klientów+ w miedzyczasie trzeba było robić tzw swoje sprawy, gdzie skupić się na tym nie dało, bo co chwila telefon. Moim zdaniem praca na chwilę, aby zobaczyć jak to jest pracować w ciężkich warunkach w call center za najniższą. Praca wykańcza psychicznie oraz fizycznie. Przerwy są liczone co do minuty, tj kolezanka pisze tutaj poniżej, managerowie tez tacy aby aby (chyba są to osoby, ktore dlugo juz tu siedza, i dostaly awans z litości). Reasumując: praca za najniższą, bardzo robotyczna, odmóżdżająca, i tylko na chwilę.(usunięte przez administratora)

07.03.2023 11:27

Czupiradło

08.03.2023 20:39

Nie. Chodzi mi ogólnie o poziom wynagradzania pracy konsultanta w DE a PL.
    pan telus

08.03.2023 08:34

National lowest

14.01.2023 19:26

Najniższa krajowa, słaba premia ucinana za byle co. Tak w skrócie wygląda praca w tej firmie na hiszpanskim projekcie. Obiecywane sa zlote gory, a tak naprawde jedziemy na najnizszej. jest to frustrujace, bo z czasem agent "awansuje" na starszego agenta co generuje dodatkowe obowiazki i rozszerzenia, a pensja nie rosnie. jest to czysty wyzysk i tyle. tak jak w komentarzu nizej, zyczę trafnych wyborów.
    Kaczorek

10.02.2023 17:19

Kaczorek

24.02.2023 18:25

Na pewno warto jeśli chcesz zdobyć doświadczenie i wpis do cv
    Czepek

24.02.2023 10:44

(usunięte przez administratora) Czy uważacie że stresująca praca z wymagającym klientem pod presją czasu i masą zadań dodatkowych jest tyle warta?? Skoro byle jaka praca fizyczna jest za najniższą to jak można traktować taką pracę jako do końca życia?. Oczywiście jest to dobre dla zdobycia doświadczenia i trampolinę do zdobycia innej pracy lepiej płatnej.(usunięte przez administratora)
    Nie stać mnie na botox

24.02.2023 12:01

Masz rację, ja też mam takie podejście i wielu innych że do pracy z klientem albo do sklepu za najniższą nie pójdą, bo to praca która bardzo stresuje i zżera energię do życia i działania. Ludzie nie chcą chorować na nerwicę i tracić na lekarzy i leki. Dodatkowo na takiej słuchawce jesteś pod ciągłym podsłuchem i za byle co jest ucinana ocena. To chyba gra nie warta świeczki.

19.01.2023 17:53

Social Media Customer Service z niemieckim, Ktoś może coś napisać o tym projekcie?
    Anna

23.02.2023 21:21

Też aplikuję na to stanowisko.

16.02.2023 19:20

Jestem pracownicą Telusa od x czasu, i czytając ostatnio książkę (usunięte przez administratora)Autor nie podał co prawda nazwy call center, w którym się zatrudnił aby opisać dla książki ten zawód, jednakże tutaj jest bardzo podobnie. Najniższa krajowa, głupie (usunięte przez administratora), wymyślanie beznadziejnych klaunowatych konkursów, zapiernicz oraz słuchanie awanturników przez telefon (klientów), gdzie idzie po tym dostać depresji oraz nerwicy. Niestety ale darmowe owoce, kawa oraz miejsce parkingowe nie opłacą rachunków oraz nie zarobią na jedzenie
    Złoty Deszcz

11.02.2023 22:01

Czasem czuję się w tej firmie, jak w tytule... najniższa krajowa, ból palców od klawiatury, bo trzeba wykonać czynności, brak możliwości awansu, a nawet jeśli jest to za 100 zł więcej. Nie bez przyczyny jest duży przemiał ludzi w firmie, a jak wiadomo duży przemiał ludzi jest w firmach w ktorych coś jest nie tak, więc sami macie odpowiedź czy warto się tu zatrudnić :) Gdy znajomi pytają mnie ile zarabiam i czym się zajmuje to aż mi wstyd mówić, że pracuje w call center za najniższą, dlatego odliczam już moje odejście do firmy, gdzie będzie szacunek, bo tak szanowny telusie, niska pensja oznacza również brak szacunku do człowieka :)
    Pampuszek intro

11.02.2023 10:17

Firma leci już na masówkę zatrudnia już nawet (usunięte przez administratora) Sprawy są mielone po tysiąc razy ludzie sie nie mogą dogadać ani przez chat ani telefon. Taka to kompetencja.
    trzymaj prosto paluszek

11.02.2023 21:57

Mam również takie wrażenie, że firma oszczędza na pracownikach, i właśnie tutaj szukają oszczędności. Nie bez powodu jest najniższa krajowa. Najniższą krajową płacą firmy, którym nie zależy na pracowniku, a chcą dodatkowo być na plusie płacąc jak najmniej...

09.02.2023 09:24

Widać, że ani firma ani Tmowie z projektu hiszpańskiej marki nic sobie nie robią z naszych opinii. Wzrosła najniższa krajowa to teraz zaczęło się ucinanie pensji na czym tylko się da. Dno dna dosłownie. Myślałem, że gorzej być nie może, a jednak. Życzę powodzenia w 2023, bo nikt o zdrowych zmysłach nie zostanie w tym projekcie na dłużej. Tylko potem proszę się nie dziwic jak 3/4 zespołu odejdzie po takim traktowaniu.
    talerz zupy z przecieru

29.01.2023 19:28

Pracuje już w ww firmie już jaki czas, dlatego uważam, ze mogę się wypowiedzieć świadomie oraz rzetelenie na temat pracy w tej firmie. Praca jest monotonna oraz bardzo mechaniczna, tzn że wykonuje się praktycznie caly czas podobne odmóżdżające zajęcia przez caly czas, jednakże jest ona ciężka poniewaz trzeba mieć odpowiednią ilość tzw czynności na godzine oraz jednoczesnie dużą jakość czyli tzw quality. Jest to praca za dosłownie najniższą krajową co do złotówki, czyli wiadomo ile wynosi najniższa krajowa obecnie. Premia jest slaba, (usunięte przez administratora), przez co niezawsze ta premia jest zagwarantowana poniewaz zalezy ona od wielu czynnikow tj np powyzsze quality. Managerowie i nie tylko obiecują podwyżki, jednakże podwyżki te wynikają jedynie z podwyższania najniższej krajowej, przez co firma jest zmuszona do wykonania podwyżki. Niestety sama z siebie nigdy takiej podwyżki nie dała. Czy firma dba o pracownika? Trzeba odpowiedzieć sobie na to pytanie samodzielnie uwzględniając to, że firma daje minimalną, niską premię oraz ma te tzw czynności, żeby to się przypadkiem pracownik nie lenił oraz nie (usunięte przez administratora) za te najniższa krajową. Bo to przecież jest nie do pomyślenia aby się lenić za najniższą prawda? :D Jesli chodzi o poniższe opinie, to w moim przekonaniu są one prawdą, ponieważ pokrywają się one z rzeczywistym stanem, który obecnie występuje na projekcie hvszpanskiej mvrki mdowej. Czyli ta cala najniższa krajowa, słabe premie, coraz wiecej obowiazkow za te sama kase oraz wieczny (usunięte przez administratora) Rotacja pracowników również jest całkiem spora, nigdy nie spotkałom się z taką rotacją w żadnej innej firmie w której byłom, zarówno ja oraz moi znajomi czy rodzina. Rotacja ta wynika zapewne z tego, że za minimalną trzeba wysluchiwac pretensji klientow przez sluchawke oraz przez kanaly tekstowe. Mimo ze klient zachowuje się czasem jak zwierz, to trzeba być miłym bo w koncu klient nasz pan. Ale jak myślicie, komu się chce być ultramiłym oraz dawac się wyzywać przez klientow wiedząc, że 10go dnia każdego miesiąca na konto wpłynie pensja minimalna? Zachęcam do dokonywania trafnych wyborów.
    Takse

18.01.2023 13:10

Miejsce pracy na krótki czas jak ma się awaryjną sytuacje albo jak ma się jeszcze zarobki z innego źródła. (usunięte przez administratora) Jeszcze dodam, że jak sie na początku wspomni komuś z wyższego stanowiska o opiniach na GoWorku, to bezczelnie odpowiadaja, że tam komentarze dodają tylko sfrustrowane osoby, a jak ktoś jest zadowolony, to nic nie napisze. Kolejny kit do kolekcji. Jak zarabiasz najniższa krajową, pracujesz jak (usunięte przez administratora) i co chwila masz więcej obowiazkow, to jaka niby ma byc normalna reakcja?
    pełna zgoda

18.01.2023 19:58

Przykro

19.01.2023 18:11

Mi też jest bardzo mi przykro, że nie ma kompletnie podwyżek, a pracy jest praktycznie coraz więcej. koszty zycia rosną, inflacja rośnie, tylko płaca nie rośnie. A potem firma albo TM się dziwią, że jest taka duża rotacja wśród pracowników. A nie od dziś wiadomo, że duża rotacja pracowników w firmie, oznacza ze coś jest nie halo. W tym przypadku jak mniemam jest stosunek obowiązków do płacy czyli dużo-mało. mało oczywiście wypłaty :) Jak mi nie wierzycie to sami sprawdźcie, że co chwila są ogłoszenia tego pracodawcy na te same stanowiska w internecie :D
    PWeronika

18.01.2023 14:16

Najgorsze miejsce w jakim pracowałam, nie polecam

12.09.2018 20:26

Bardzo fajna firma. Cudowni, pomocni ludzie. Wszyscy sie znaja, pomagaja sobie i panuje naprawde fajna, przyjazna atmosfera. Firma dba o pracownikow: owoce, tania silownia, Lux Med, konkursy a ostatnia integracja na plazy byla rewelacyjna! Lubie tu przychodzic bo zawsze witaja mnie usmiechem i mam cudowny team.

30.12.2022 13:02

aa

18.01.2023 13:11

miska ryżu

05.01.2023 22:11

Patrząc na poniższe opinie widzę, że co raz więcej osób wyraża sprzeciw. Niestety od kilku miesięcy wszystko uległo zdecydowanemu pogorszeniu. Co raz bardziej wybija się brak kompetencji osób zarządzających projektem, co raz więcej pracy, a zarobki bez zmian. Za co mają wyżyć pracownicy? W Trójmieście aktualnie za te pensję starcza na wegetację (mieszkanie, rachunki, jedzenie). Obiecywanie podwyżek, które są zgodne z podniesieniem najniższej krajowej przez rząd jest śmieszne, bo w tym przypadku nie ma czym się szczycić. Nie wspomnę już o zerowym docenianiu starszych agentów, którzy pracują dłużej. Reszta osób ma rację, obiecywana jest gwiazdka z nieba, ale to jest robota tylko na chwilę, żeby w międzyczasie złapać coś ciekawszego i sądzę, że większość agentów w końcu to zauważyła - w tym ja. Może jak wszyscy odejdą to w końcu zajdą jakieś zmiany i doceni się pracownika. To już nie są czasy, w których króluje kult zapieprzu za (usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w TELUS International Europe?

Kontakt - TELUS International Europe

Grunwaldzka 472 80-309 Gdańsk

praca

04.01.2023 15:59

praca jak praca, szału nie ma. pracowałam przedtem w budżetówce, i tutaj jest w sumie podobnie. Najniższa krajowa, różne obiecanki, sztuczna atmosfera. Jest to praca jedynie na moment, aby się w niej zaczepić i potem poszukać czegoś lepszego. A tak to nic poza tym.

20.11.2022 10:07

Jakich pytań można się spodziewać podczas procesu rekrutacyjnego w TELUS International Europe na stanowisko Konsultant Telefoniczny?

04.01.2023 08:48

Standardowych typu Jakie są Twoje zalety, jakie są Twoje wady Dlaczego chcesz u nas pracować i inne typowe głupie pytania
    pampers

22.12.2022 20:53

Niestety zgodzą się z poniższą opinią, że bardzo cieżko jest wyjsc na przerwę w projekcie modowym (usunięte przez administratora) Zeby pojsc na przerwe, trzeba prosic jak pies. czesto ustawia sie dluga kolejka pracownikow aby pojsc na przerwe. Telefony wpadają co chwila, i to doslownie. Skoro ciezko jest wyjsc na przrwe poniewaz jest kolejka plus co chwila są telefony, to logicznym rozwiązaniem jest to, że trzeba założyć pampers na (usunięte przez administratora) Oczywiście pielucha kupiona za swoje, bo jak inaczej. Chyba, że wyślą paczkę pampersów na święta w prezencie :D

04.01.2023 08:45

Atmosfera nie istnieje - praca jest zdalna a wiadomo że na oficjalnym łączu wśród przełożonych każdy będzie miły. Co do przerwy to koniec końców udaje się na nią pójść ale możesz próbować godzinę czy dwie. Dodatkowo mają w poważaniu czy pracownicy będą w stanie wyżyć za bida pensje - mimo obiecywanych od pół roku podwyżek wraz z nowym rokiem wszyscy zostali zdegradowani do zarabiania najniższej krajowej
    Jak nizej

22.12.2022 15:42

Niestety muszę się zgodzić z opinią nizej nt projektu (usunięte przez administratora) Mamy coraz więcej pracy przez co dużo osób się już albo zwolniło, albo jest w trakcie szukania nowej pracy. Niestety w tej firmie nie ma przyszłości chyba ze się jest (usunięte przez administratora)w stosunku do managerów, wtedy cię wezmą wyżej. Jest to tzw nepotyzm. Dlatego tez osoby co są na wyższych stanowiskach nie maja w ogóle pojęcia o tej roli i wyżej (usunięte przez administratora)niż (usunięte przez administratora)mają. Jak ktoś tez wspomniał nizej, warunki stają się coraz bardziej obozowe ponieważ: 1)wprowadzana jest coraz większa kontrola pracownika 2) rosną obowiazki, a pensja nie rośnie 3) (usunięte przez administratora)
    niska płaca, duże wymogi

19.12.2022 20:20

Pracuje na projekcie modowym słynnej hiszpanskiej marki. Niestety jest coraz gorzej. mamy coraz więcej pracy, ciężko wyjść na przerwę, i trzeba będzie niebawem zakładać przysłowiowego pampersa zeby sie nie (usunięte przez administratora). managerowie pochodzą chyba z łapanki. niestety nie potrafią zarządzać zespolem, w dodatku nie znają j angielskiego w dobrym stopniu co jest tragiczne na takim "wysokim" stanowisku jak manager w call center. Firma dodatkowo wysyła śmieszne "prezenty" na święta. Ostatnio dostaliśmy kartonik, który miał być "trzymaczem" dla telefonu, a można nim jedynie podnieść (usunięte przez administratora) z chodnika. Strach pomyśleć co firma da tym razem., bo wszystko sie zapowiada ze jedynie (usunięte przez administratora) Wymagają dużo, jak za najniższą krajową. Pensja w ogóle nie była podnoszona odkąd jest inflacja etc. Za te śmieszne pieniądze cięzko sobie kupić nawet jedzenie po oplaceniu wszystkiego. Niestety firma myśli, że owocowe środy, prezenciki w postaci kartoników oraz pochwały pokryją niskie zarobki, niestety firma się myli, a cały projekt runie jesli odejdzie większa część pracowników
    ha

21.12.2022 18:52

kolejka na linii, do łazienki jak w szkole a manager siedzi i narzeka ze mu ktoś głowę zawraca, pomyliło im się robota ze szkoła Zgadzam się w 100%. O podwyżkach można zapomnieć bo już budżet wykorzystany, managerowie na każdym spotkaniu mówią to samo tylko dobór slow wybierają inny. Nie widziałem nigdy tak nieprofesjonalnego podejścia do pracy. Problemy z braniem wolnego w pracy na porządku dziennymproszenie się o skończenie wcześniej bo człowiek najzwyczajniej w świecie ma wizytę u lekarza
    Dokładnie tak

22.12.2022 15:36

Dokładnie tak jest, firma przeprowadza jakieś śmieszne ankiety ale i tak nic sobie z tego nie robią. Managerowie nie są przystosowani do tej roli kompletnie, ponieważ są to praktycznie sami (usunięte przez administratora)którzy myślą ze złapali boga za nogi awansując na stanowisko managera w call center, a prawda jest taka ze stanowisko managera w call center jest na równi kierownika działu mięsnego w lidlu. Nie jest to żaden prestiż, a „managerowie” zachowują się arogancko, i jak panowie którzy z laską pozwalają pojsc do toalety. Największy minus tej pracy to stosunek obowiązków do wypłaty. Wypłaty to najniższa krajowa a obowiązków jest od cholery. Trzeba wykonać 20czynnosci na godzinę, jak nie to opiernicz. Mam nadzieje ze managerowie zostaną zdegradowani i pójdą stanowiska nizej jak odejdzie większość osób przez te obozowe warunki
    Ona bez ogona

19.12.2022 18:50

Ściema

12.12.2022 10:26

(usunięte przez administratora)To oferujemy: -Kompleksowe szkolenie produktowe i intensywne wdrożenie do pracy -Wewnętrzne szkolenia i możliwości kształcenia się -Praca zdalna lub w biurze -Możliwości awansu w naszej międzynarodowej firmie -Stałe wynagrodzenie oraz atrakcyjne bonusy uznaniowe -Wysoce zmotywowany i oddany zespół z płaską hierarchią i nieformalną kulturą -Nowoczesne biuro w kompleksie Olivia Business Centre z nowoczesnymi miejscami pracy, jak i darmowymi napojami i owocami -Prywatna opieka medyczna (usunięte przez administratora)
    zf

11.12.2022 14:39

O firmie można powiedzieć dużo, głównie o braku kompetencji kogokolwiek zaczynajac od managerów na nie jakim(usunięte przez administratora)którzy mniej wiedza niż ich pracownicy. Totalna zabawa w szkole, brak kompetentnych managerów. Za nadgodziny płacone grosze, zero wytchnienia. Do samej toalety trzeba pytać o pozwolenie. Jeżeli nie masz własnego zdania możesz zginąć pod pasywnym odpowiedziami managerów nie wszystkich oczywiście. Tragiczna płaca nieszanująca pracownika zabierająca jakiekolwiek minuty. Kiedy jesteś dłużej w toalecie lub spóźniasz się kilka minut od razu dzwoni do ciebie telefon pytający gdzie jesteś. Tragedia z grafikiem, zero wyrozumiałości dla pracownikow trzeba się prosić żeby żeby poczuli swoją władze nad tobą. Comiesięczne problemy z wypłatami, nigdy nie zgadzała się premia lub podstawa wypłaty po czym księgowość odstawiała z kwitkiem tłumacząc ze wszystko jest w porządku. Ogólnie atmosfera pomiędzy konsultantami była bez zastrzeżeń, ale jeżeli nie utrzymujesz przyjacielskich kontaktów z managerami możesz zapomnieć o przyjemnościach. Nieprofesjonalne podejścia do spotkań. Praca nie jest wymagająca ale niekończący się stres i presja może wykończyć pracownika. Świadectwo pracy zawiera mniej dni urlopowych niż powinno. Bałagan. Młodzi ludzie na wyższych stanowiskach zarabiający marne grosze. Zwolnienie się było jedna z lepszych decyzji jaka zrobiłem. Luźna atmosfera nie zawsze pomaga w pracy „korpo”. Do profesjonalizmu wszystkim tam daleko. Sam czytałem w trakcie pracowania tam opinie na portalu gowork i zgadzam się z każda w 100% jeżeli chodzi o prace konsultanta na infolinii nie polecam. W żadnej pracy nie przeżyłem takiego stresu i nerwów jak w tej.
    ja

14.12.2022 22:54

w punkt!
    Ann

09.12.2022 22:09

Czy ktoś pracuje w PL na stanowisku Online Data Analyst?
    Paulina

12.12.2022 19:04

W jakiej formie otrzymywane jest wynagrodzenie i jak później się je rozlicza?

11.10.2022 16:57

Chciałabym poznać opinie osób zatrudnionych na projekcie social media. Widziałam ofertę pracy "Doradca klienta z językiem niemieckim dla projektu social media". Czy praca jest tylko stacjonarna czy też zdalna ? Czy zarobki podane w ogłoszeniu 10 tys brutto są realne ? Najpierw umowa o pracę na okres próbny a następnie na nieokreślony? Jak to wygląda? Czy dobrze się pracuje ?

19.11.2022 17:28

Tak (usunięte przez administratora) to postawa, dodatkowo (usunięte przez administratora) premii mozna zdobyć za wynik. Przedłużają umowe próbną max na rok, w zależności od wynikow. Praca w 100% stacjonarna. Ludzie spoko, szkolenie tylko 2tyg. i już pracujesz samodzielnie. OM beznadziejni więc dlugo projekt nie pociągnie bo klient wymagający.
    Aanna

04.10.2022 18:17

Chciałabym pracować jako search query. Ktoś wie jak rozliczać podatki z tego?
    Zaraz byly pracownik

01.09.2022 09:47

Plusy pracy- praca zdalna Minusy - KPI - moim zdaniem zawyżone - brak atmosfery, traktowanie ludzi jak numerki - serio nie dajcie się zmylić - na początku było straszne słodzenie a teraz wszystko wychodzi .... Pieniądze- uważam, że zapis o nieujawnianu płacy świadczy albo o minimalnej krajowej albo o nieuczciwości i nierówności albo wszystko na raz... MYLENIE POJĘĆ PODWYŻKA A PREMIA ???? (dla tych co robią dużo i wgl i to nie dla wszystkich tylko DLA NAJNAJ) także firma potwierdza, że stawia na wynik. Dla "zachety" usłyszenie na szkoleniu, że "to nie jest praca na całe życie" albo "musisz sam zrobić, ja za Ciebie nie zrobię " jest naprawdę motywujące i wspierające dla nowych pracowników. Jest to typowe korpo nastawione na wyniki - jak ktoś lubi spoko - ja wiem, że to nie dla mnie

26.09.2022 08:37

Można pracować w biurze też. :)

03.10.2022 08:21

Hej, to zależy od stanowiska - praktycznie wszystkie związane z obsługą klienta mogą wybrać tryb pracy, marketing expert z biura tylko.
    asd

08.07.2022 12:54

Czy ktoś jest w stanie opisać jak wygląda proces pracy zdalnej w projektach za które płacone jest na hyperwallet? Czy projekty są rzeczywiście do max 20h na tydzień? Czy firma jest wypłacalna? Jakie są wasze ogólne wrażenia?
    asd

02.09.2022 14:29

z tego co przeczytałem w ofercie i znalazłem w necie jest to outsourcing dla Google, a praca polega na przykład na ocenianiu trafności wyszukiwania konkretnych zapytań w wyszukiwarce praca jest oferowana w przeróżnych krajach na świecie, aby zaoferowali zlecenia trzeba przejść trudny test na który składa się kilka segmentów, a na który jest bodajże tydzień Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje na temat wypłacalności i ogólnie tego jak można się posługiwać hyperwalletem.

26.09.2022 08:39

Hej, jesteś na Goworku TELUS International Europe, a projekt, o który pytasz jest w TELUS International AI. To dwie różne firmy mające tę samą "firmę matkę". :) Tutaj raczej nikt nie będzie znał odpowiedzi.
    Michał S.

20.09.2022 16:35

Pracowałem tu od końca 2019 roku do początku 2022. Moja opinia co do firmy jest bardzo mieszana. Na początku byłem bardzo zadowolony. Duża część osób bardzo pomocna i pozytywna, myślę, że to fundament tej firmy. Praca sama w sobie też przyjemna, wystarczyło robić to, co do mnie należy i założenia, które były narzucane z góry, same się wypełniały. Przez wiele pierwszych miesięcy była to praca, której nie miałem zamiaru zmieniać. Niestety nie mogę tego samego napisać o ostatnich miesiącach pracy. Wszystko zmieniło się o 180 stopni. Telus stał się miejscem, w którym nie wyobrażałem sobie dalej pracować. Na stanowiska managerskie zostały zatrudnione osoby, które w mojej ocenie totalnie nie nadawały się do tej roli. Nie dość, że były niemiłe, nie znały procedur, to potrafiły się do Ciebie nie odzywać przez tydzień, albo rzucić tekstem "nie wiem, ale się dowiem" i już nigdy nie wracały z odpowiedzią. Na ogół w domyśle 'radź sobie sam'. Dochodziło do sytuacji, w których wypłata docierała po dacie wskazanej w umowie, grafik był tworzony nie w terminie, premia rozliczona błędnie, masowe zwolnienia po gorącym okresie. Do tego system, który liczy czas pracy, jest ustawiony w taki sposób, że gdy zalogujesz się 1 min po czasie, to automatycznie wrzuca spóźnienie 15 min i jest to odliczane od czasu pracy, natomiast, gdy jesteś 10 min już po zakończeniu pracy, to automatycznie cofa Cię o to 10 min do godziny, w której powinieneś zakończyć pracę. Mimo że były osoby za to wszystko odpowiedzialne, to jeżeli sam sobie czegoś nie przypilnujesz, to możesz być pewny, że w którymś momencie zostaniesz (usunięte przez administratora) (umyślnie lub nie - nie mi to oceniać). Pod koniec pracy firma zaczęła wymagać, żeby prosić o pozwolenie nawet na wyjście do toalety. Odbywały się spotkania, na których przełożona krytykowała na tyle ogólnie, że część osób nie wiedziała nawet o co chodzi. Dochodziło do sytuacji, w których manager krzyczał na pracownika, albo rzucał tekstami: 'nie ma ludzi niezastąpionych’. Bardzo motywujące praktyki. Często było tak, że managerka nie miała racji co do procedur i kłóciła się z pracownikiem tylko po to, żeby nie pokazać, że się pomyliła. Część osób zgłaszało te sprawy do Projekt Managera, ale tu też spotkaliśmy się ze ścianą. Wiem, że wraz z moim odejściem zmienił się też Projekt Manager. Obecnie jest to osoba, którą bardzo lubiłem i zawsze okazywała wsparcie pracownikowi, więc mam nadzieję, że zmieniło się na lepsze. Już po rozwiązaniu umowy stało się coś, co sprawiło, że postanowiłem wystawić tę opinie. Po pierwsze ekwiwalent za urlop został wypłacony po terminie. Zamiast ostatniego dnia pracy, to wraz z wypłatą co nie powinno miejsca. Do tego świadectwo pracy, które otrzymałem, było wystawione z błędami. Poprosiłem o sprostowanie i tu kolejny raz zderzenie ze ścianą. Odmowa z powodu ‚nie bo nie’. Zgodnie z pouczeniem zawartym na świadectwie sprawa miała swój finał w sądzie. Podpisaliśmy ugodę i obecnie czekam na nowe poprawne świadectwo. Mam nadzieję, że zostanie wystawione już poprawnie. Dowiedziałem się, że dzięki temu, że złożyłem pozew zaszły pozytywne zmiany. Innym pracownikom również zmieniono dokumenty, tak żeby się wszystko zgadzało. Widocznie czasem niektórym trzeba utrzeć nosa, żeby coś się zmieniło. Cieszę się, że ostatecznie zdecydowałem się na zmianę. Porównując do obecnej pracy, Telus ma jeszcze dużo do zmiany. Przede wszystkim zacznijcie dbać i wysłuchiwać pracownika. Doceniajcie, chwalcie, nie każdy jest Wam wrogiem - zapewniam. Podsumowując w firmie oczywiście były wyjątki, nie wszyscy byli tacy źli, więc jedyne czego żałuję, to tego, że kontakt z częścią osób powoli zanika.
    Hej

21.09.2022 10:07

Wow (usunięte przez administratora)nie sądziłam, że aż tak grubo było z twoim odejściem.
    Ocenianie wyników wyszukiwania

09.09.2022 21:30

Hej. Czy ktoś może się wypowiedzieć jaki poziom angielskiego trzeba mieć na to stanowisko? I czy praca pod presją czasu? Najbardziej mi zależy na czymś co nie zryje psychiki.
    Ktoska

10.09.2022 11:42

Tak. Praca pod presją musisz wykonać określoną liczbę czynności na godzinę. Przy zatrudnieniu Ci o tym nie powiedzą, tylko póżniej wychodzi w praniu.
    kandi

05.09.2022 14:05

15.03.2022 15:34

Oprócz tego, że szef projektu ZL jest świetnym człowiekiem, na którego zawsze można liczyć, to jeszcze wspiera bardzo mocno pomoc dla Ukrainy i dla uchodźców, za co chciałbym bardzo podziękować chociaż tym wpisem. Mam nadzieję, że zostanie to odczytane i chociaż taka wiadomość wyrazi moją wdzięczność. :)
    XD

29.07.2022 14:58

"wspiera bardzo mocno pomoc dla Ukrainy i dla uchodźców" a czy tylko wspomaga "uchodźców" z Akrainy, czy też uchodźców z Afganistanu, Palestyny, Iraku itd... To jest to praca, czy kto więcej pomaga. Pomoc humanitarna jakakolwiek powinna odbywać się bez blasku fleshy, nie potrzebuje poklasku, ale tak to jest w korpo, trzeba iść z trendami i duchem czasu... Pewnie jest też vege, nie toleruje laktozy, wspiera lpg, jest przeciw dziurze ozonowej...
    zenek

17.08.2022 10:15

Jakby nie pracował to by nie gadał.

08.08.2022 11:00

Jak duże doświadczenie trzeba mieć, żeby pracować na Konsultant Call Center ( biegły j. obcy) w TELUS International Europe?

08.08.2022 12:42

Nie jest potrzebne duże doświadczenie, fajnie jest mieć jakiekolwiek w obsłudze klienta (nawet handel, praca w sklepie) Najważniejsze to mieć wysoki poziom j. obcego

14.08.2022 23:50

Zależy jaki jest w ofercie pracy. Bardzo często jest to niemiecki, czasem angielski, rosyjski.
    Paweł

26.05.2022 15:31

Czyvpraca jest trudna?

07.07.2022 12:45

To zależy od projektu, najtrudniejszym aspektem na każdym z projektów jest klient, same systemy, procedury z początku zdają się trudne i skomplikowane ale to akurat kwestia czasu i praktyki
    zainteresowany

25.12.2021 00:37

Niedlugo mam mieć interview do pracy jako sprcjalista ds social media, powiedziano mi , ze bede miec jakies testy j. angielskiego oraz wiedzy ogolnej plus rozmowa na timsie zapewne z menagerami. Czy to tak wyglada jak mowia? Bo jesli mam isc za 2,5tys ( dwa i pol tys) to jest to strata czasu na same testy. Tyle to ja mialem 8lat temu i nie po to zmieniam prace źeby miec mniej niz przed laty.
    IT

30.06.2022 12:39

Witam, czy możesz się wypowiedzieć na temat warunków na projekcie social media z językiem niemieckim? Dziękuję
    lolo

06.07.2022 18:26

zależy od projektu i stanowiska, głównie uop albo zleceniówki

Zostaw merytoryczną opinię o TELUS International Europe