Praca w ksiegowosci to taki karcer, gdzie czasem ktoś jest sztucznie miły i twierdzi, narysowane okno to benefit. Przede wszystkim nikt nie mówi, że KRKA planuje Ci większość urlopu w ramach urlopu korporacyjnego i masz obowiązek go wykorzystać. Na 26 dni planują Ci ok. 16-20 dni w roku, kiedy cała fabryka idzie na urlop. Czas pracy rozliczany w 15 minutowych odstępach, więc jak jak jesteś w pracy 8:01, to zostajesz do 16:15. Nie ma pracy zdalnej w ogóle. Pensje średnie, premie okolicznościowe są. Jeśli chodzi o pracę w księgowości, to ilość procedur i system prowadzenia ksiąg jest czystą masakrą. Tysiące załączników, gdzie każda kropla musi być. Jedna faktura na czasem 20-30 kartek, gdzie Ty jesteś odpowiedzialna za wszystko. Ludzie często się mylą, więc latasz pół dnia za parafkami. Duża część dokumentów jest skanowana przez Ciebie osobiście i traci się na to mnóstwo czasu. Księgowość tutaj to hycel dla innych pracowników, co było bardzo nieprzyjemne, że ludziom trzeba wytykać każdy najmniejszy błąd. Z drugiej strony jest wyuczona niezaradność, bo "księgowość i tak sprawdza". Praca tam jest nie do wytrzymania. Dyrektorka ma fatalny charakter i przez nią wiele osób odchodzi. Absolutny brak szacunku do swoich pracownic. Główna księgowa teraz to chamska, złośliwa i wredna osoba. Obie są straszne. Procedury wprowadzenia jednego dokumentu są obszerne i uciążliwe. Nie można usuwać własnych załączników, trzeba prosić o PK. Wnioski są dosłownie na wszystko. Wniosek, bo przyszłaś pół godziny później, bo chcesz wyjść 15 minut wcześniej... Chryste. W ciągu 4 lat odeszło stamtąd ok 20-30 osób. Jest taka rotacja. Najwiecej to tam można przepracować pół roku. Długoletnie pracownice obgadują strasznie siebie wzajemnie, czasem bardzo, bardzo niemiło. Sztucznie miła atmosfera. Młodsze księgowe raczej trzymają się razem, ale też potrafią być kwasy. Życia prywatnego mieć nie będziesz, bo tam wszystko głośno na cały pokój mówią i ciągle wypytują i oceniają. Zrobić tam błąd o jeden grosz to wielka tragedia. Coś niechcący źle zaksiegujesz, bo jest taka ilość dokumentów - "a ty to w ogóle sprawdzasz"? Traktowanie ludzi jakby byli nastolatkami, a nie dorosłymi osobami. Jednak najgorsze to procedury księgowania i pilnowanie dokumentacji i kazanie ludziom pisać kody pocztowe w opisach faktur ;D parafki, bo ktoś pomylił jedną literkę ;) Nie zauważysz czegoś, to znowu od początku sprawdzanie i skanowanie. Udręka, czystą udręka.
Narzucanie urlopu jest niezgodne z prawem. Dziwne, że nikt przez tyle lat tego nie zgłosił do PIPu.
@Księgowa właśnie jestem w trakcie rozpatrywania oferty pracy do Krka, ale po tym co przeczytałam to jakiś koszmar ???? Nawet powiem szczerze, że jestem przerażona. Czy naprawdę jest tam tak okropnie?
tak, jest tam tak okropnie. Jak masz jeszcze małe dzieci, to będą robić wyrzuty, że ktoś idzie na urlop na opiekę albo zwolnienie. pensje bardzo niskie w porównaniu do rynku. Jak ktoś jest księgową parę lat, to sobie darować. To praca dla ludzi bez doświadczenia.
Nie chciałabym aby osoba beż doświadczenia tam trafila...jeszcze pomyśli że tak jest w każdej firmie i będzie siedziała w tej (usunięte przez administratora) atmosferze..... Nie bez powodu ogłoszenie o księgowej pojawią się co chwila
@Pikerowa tam jest gorzej niż myślisz....serio trafilam tam i po 2 tygodniach wiedziałam że dłużej nie wytrzymam(mialam doświadczenie w innych firmach więc wiedziałam że nie jest normalnie) A to obgadywanie jest okropne,na bym największym wrogom nie polecała tam pracować...serio depresja murowana... Powiem Ci tak,ja jestem kawosz a przestałam pić kawę z tego wszystkiego...
Pracuję w firmie KRKA dwa lata na stanowisku przedstawiciela medycznego i pomimo tak licznych negatywnych wpisów moje doświadczenie w tej firmie są bardzo dobre. Jeżdżę trzyletnią Toyota Corollą, wynagrodzenie podstawowe całkiem przyjemne, ba, bardzo zbliżone jak i nawet nie takie same jak zarobki przedstawicieli Polpharmy. Mam świetne leki, które lekarze znają, lubią i stosują. I co najważniejsze mam świetnego kierownika. W zeszłym roku otrzymałam premie za dwa kwartały, które łącznie wyniosły 12 tysięcy netto. I nie wiem z czego wynika niezadowolenie wielu ludzi, mnie ta praca sprawia przyjemność i po prostu pracuje na dobre wyniki.
W większości firm trzyletnie auto to nie powód do zadowolenia. Premię to fajnie dostawać, ale co kwartał. Poza tym podstawy są niskie, nie oszukujmy się. Wyliczanie i limit na paliwo. Czas pracy w terenie, nie jakość a ilość. Brak budżetów promocyjnych, duża rotacja. Brak premii rocznej, nagroda za najlepszego przedstawiciela to słynna ramka bez jakiejkolwiek premii. Kierownik w zasadzie pełni funkcję administracyjną, w zasadzie to nic nie może a większość kadry boi się cokolwiek powiedzieć na forum, niezgodnego z polityką firmy. Brak miejsca na pomysły z terenu i uwagi. Rozumiem, że to Twoja pierwsza firma. Zmienisz na inną, duża cenianiaca się na rynku a zobaczysz różnice. Ale miło, że Ci się podoba. Na start bardzo dobre miejsce.
A jakie premie można osiągnąć w kwartale? Czy zdarza się tak że nie jesteś w stanie zrobić tych 12 wizyt? Co wtedy? Jak wyglądają wizyty z kierownikami? Czy wchodzą z Wami do lekarzy? Jak często są podwojne wizyty?
Musisz zrobić 12 wizyt i już. Do niedawna 13. Pokrycie i częstotliwość, czas pracy w terenie ( bez dojazdów) wskaźniki święte. Kierownik wchodzi z Tobą do lekarzy i to cały dzień- sam biedny musi odklepać masę wizyt zamiast skupić się na rzeczach istotnych po kilku wspólnych wizytach. Odwiedza również trener. Kierownik wpada dość często, bo musi spędzić 5 dni w tygodniu w terenie, poza jednym dniem biurowym w miesiącu. A jak dojdą do tego liczne wakaty, to powtarzalność wizyt u danych osób jest częstsza po prostu z braku osób do odwiedzania
Hej, a w jakim rejonie pracujesz? I jaka proponują podstawe netto osobie z doświadczeniem w sprzedaży? Może chociaż jakieś widełki podasz ;)
Ta opinia to słaba manipulacja , pewnie któregoś z kierowników? Aby mieć w Krka 12000 tys premii netto za dwa kwartały to jest ok 17000 brutto, czyli średnio 8500 brutto/ premie ( mało realne ) . Firma płaci premie kwartalna w wysokości 100% miesięcznego wynagrodzenia brutto, jeżeli masz 2lata stażu to nie dostaniesz więcej niż 6700 brutto/miesiąc!, tak więc , słaba ta reklama , taka premia jest możliwa ale mało prawdopodobna !
A jakie są widełki /możliwości premi netto? Bo pisza ze 100% to wyplata. To u Ciebie jest inaczej?
Czy można korzystać z samochodu również prywatnie? Czy zdarzają się że przedstawiciele korzystają ze starszych samochodów czy flota jest już wymieniona na nowszą?
Witam, mam pytanie jak wyglada kwestia korzystania z samochodu służbowego w prywatnym zakresie
Limit max 500 km za które musisz zapłacić. Podpisując umowę zgłaszasz czy chcesz użytkować autko prywatnie, jeśli tak wtedy odciągają ci 150 zł od wypłaty za możliwość przejechania 500 km
Powiem Wam, ze pojawiło się ogłoszenie, ale jak czytam co tu piszecie to ja naprawdę mam złota prace i nie mam co narzekać(a zaczynałem się rozglądać) niedość ze auta nowe z segmentu C+/D. Pensja wyższa w podstawie + premie miesieczne polowa podstawy, dodatkowo kolejna dodatkowa połowa podstawy na kwartał(i są realne do zrobienia) to jeszcze ten rajd po przychodniach, masakra. Życzę wszystkim dużo wytrwałości, zdrowia i większej wiary w siebie i możliwość znalezienia lepszego miejsca :)
Firma się chwali, że zmienia flotę na hybrydy: octavia, yaris cross dla repa, corolla dla eliteclub i suberb dla kierowników
Czy wiesz coś na temat czy jest ktoś kto sprawdza czy wykonane są wizyty?
Jak w każdej firmie, z podobnym schematem zarządzania. Nie jedna osoba dokonuje takiego sprawdzania, lecz kilka. Zdradzę również że Ci co kontrolują też są kontrolowani.
Czyli jaka tu jest ostatecznie hierarchia jakaś? Dodatkowo skoro już kontrole przytaczacie to jakie są porady co do nich? mam na myśli jakie warunki docelowo trzeba spełniać i czego przestrzegać żeby nie mieć żadnych nieścisłości?
1500 km na cele prywatne w przeciągu 3mc , wcześniej nie można było przekraczać 500km/mc
@Pracodawca czy za 500 zł limitu kilometrów na użytek prywatny tankujemy za swoje pieniądze ? Jak wygląda płacenie / rozliczenie za parkometry ?
500km miesięcznie, tankowanie za swoje pieniądze, według procedury.
Płacisz za parking ze swoich, wysyłasz rozliczenie i czekasz na zwrot. Teoretycznie 3 miechy, ale zmienili do 4. W praktyce nawet pół roku. Co jakiś czas ktoś gubi jakieś rozliczenie, każą ci szukać papierów, które wyszły od twojego przełożonego i termin się jeszcze może wydłużyć.
Pracuję w tej firmie już kilka lat. Swoją drogę z pracą handlowca zaczynałam właśnie u firmie Krka. Jest to rzetelna firma, mająca bardzo dobre opinie wśród lekarzy mogąca się pochwalić lekami najwyższej jakości. Kierownictwo jest wsparciem a nie batem nad głową. Panuję tutaj przyjazna atmosfera a pracownic ma do dyspozycji samochód służbowy, pakiet medicover oraz multisport w korzystnych cenach. Nie myślę o zmienię firmy ponieważ jest mi tu dobrze, cenię sobie lojalności i szacunek pracodawcy do pracownika.
Padłaś ofiarą firmy, Twoja ścieżka kariery w krka , oraz powielanie informacji o jakości i wyjątkowości leków , został stworzona , wymyślona, wdrozona przez Dyrekcję firmy! Prawda jest zgoła inna i bolesna , zapytaj się szczerze swojego kierownika ,czym się oni zajmują na swoich szkolenich kierowniczych! Nigdy nie powie Tobie prawdy, bo to największa tajemnica krka i źródło jej sukcesów na polskim rynku! Perspektywa tego co tam się dzieje jest okrutna , i całkowicie obala Twoja relacje z kierownikiem oraz Twoje miejsce i pracę w Krka . Film matrix to bajka , działania Krka to rzeczywistość tolerowana na polskim rynku farmaceutycznym!
Na start na ile jest podpisywana umowa o prace dla przedstawiciela medycznego?
7000 brutto, auto 10 letnie z przebiegiem minimum 210 tysięcy, zapomnij o nowym, otrzymasz nowy jak auto będzie miało 250 tysięcy na liczniku. Premia do uzyskania nie realna. 3 miesiące bez premii, a później plan wygórowanych, że osiągnięcie go jest nie realne. Karta multisport i ubezpieczenie dopiero możliwe po przepracowaniu 3 miesięcy.
Nie wyolbrzymiasz trochę? gdyby te plany były tak bardzo niewykonalne to nikt by raczej długo miejsca nie zagrzał a nie dość, że mają ludzi to chętnych raczej też.
Koledzy koleżanki napiszcie coś na temat pracy na produkcji czy warto tam pracować czy lepiej omijać tą firmę
Znowu ogłoszenie o pracę na produkcję, chętnych brak ,praca za śmieszne pieniądze, atmosfera jest taka że szkoda zdrowia. Kierownik produkcji nic nie robi z tym ,trzyma starych pracowników którzy robią ta atmosferę i są takie efekty że nikt nie chce tam pracować.
Masz przy tym pewność, że Kierownik widzi tę całą złą atmosferę oraz źródło problemu? Czasami zdarza się, że bez bezpośredniego zgłoszenia trudno o reakcję.
Tak była zgłaszana i nic z tym nie zrobił, ja się cieszę bo msm już to za sobą szkoda mi nowych, ale już też odchodzą tak jest cudnie.
Czyli atmosfera jest bardzo zła za śmieszne pieniądze to czyli na jakie mogę liczyć na sam początek
A to ciekawe w jakiej formie zgłaszaliście i co konkretnie, że obyło się bez reakcji… Gdy jakieś inne problemy zgłaszaliście ostatnio to było podobnie czy jednak jakoś pomagali?
Było zgłaszane kto ,co konkretnie i nic ,skutki są takie że nawet teraz 2 osoby odchodzą a pracują krótko tak jest cudnie .
Dziwne, że nie ma reakcji. Może nie wierzą, że aż do takiego stopnia to wygląda albo coś… To po jakim czasie ludzie odchodzą skoro krótko pracowali?
Rozmowa spóźniona, bez podania powodu, bez żadnego słowa przepraszam itp. Pani kierownik zniechęca do podjęcia pracy naciskając na konieczność bycia zorganizowanym i dokładnym (wielkie odkrycie Terrum novum za szafą wnękową). Co jest ciekawostką - pani „kerownik” działu uważa, że kontrola jakości jest nad zapewnieniem jakości a nie odwrotnie i osoba z moim niewielkim (10+ lat) doświadczeniem może o tym nie wiedzieć. To mi uświadomiło, że gdzieś ktoś w Kyrce popełnił błąd zasadniczy i dalej nie zdecydowałem się marnować energii na rozmowę z tą szarą istotą.
Dlaczego tu, czy zdaję sobie sprawę z ciążących obowiązków, czy wiem co i jak i inne takie ogólne, przepocone pytania plus bzdury pani kierownik działu, których nie warto przytaczać, bo nadają się na dział komedii i dowcipu, a takowego tu nie ma.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Cześć Czy możecie napisać coś na temat pracy na produkcji jak ona wygląda i czy warto pracować dla tej firmy staram się o to stanowisko
Szkoda czasu ,są inne firmy ,a tu tyle ile dostaniesz na początek będziesz miał, dopiero jak powiesz ze odchodzisz dostaniesz 500zl podwyzki ,szkoda czasu a atmosfera to szok .
To nie pierwsza firma w której przy odchodzeniu udaje się uzyskać podwyżkę. Czyli w drugą stronę o zwolnienie z ich strony nie trzeba się raczej martwić?
Cześć czy może ktoś coś napisać na temat pracy na produkcji staram się o to stanowisko byłbym bardzo wdzięczny a i jeszcze czy są premie?
Najlepiej po jakich kierunkach być jeżeli chce się dostać w firmie na księgowego?
Zastanów się 8 razy czy chcesz pracować w atmosferze gorszej niż beznadziejna....nikomu serio nikomu nie życzę tam pracy w dziale księgowości,jak chcesz mieć zdrowa psychikę to nie składaj tam papierów.poczytaj sobie opinie o dziale księgowości i naprawdę nie składaj cv bo zniszczą Cie
Tak źle wyrażasz się o tym dziale, że brzmi to tak jakbyś miał własne doświadczenia z nim związane. Napiszesz co konkretnie się działo? Gorszą atmosferę zawsze można jeszcze poprawić.
Podstawa przedstawiciela to według was 6 500 zł ale ktoś pisał, że miał na start już 7 000 zł. Jakie macie porady co do negocjacji? Ciekawe czy da radę mieć jeszcze więcej.
Czy możecie napisać coś o pracy jako asystent do spraw administracji? Jak z atmosfera w pracy? I jak przebiega rozmowa rekrutacyjna?
Odświeżyli ofertę dla przedstawiciela medycznego. Oprócz pełnego pakietu opieki medycznej, multisportu można jeszcze coś zyskać?
Hej, jesteście w stanie napisać jak obecnie wyglądają zarobki na start w KRKA, jak samochód służbowy? Czy można go używać prywatnie?
Zarobki na start dla PM wynoszą 6000-6500 zł, w zależności czy masz doświadczenie. Samochody służbowe to z reguły kilkuletnie toyoty yaris lub skody fabie z przebiegiem min 150 tys. km. Odbierając auto z Warszawy polecam sprawdzić czy wszystko jest okej, bo flota lubi oddać auto, które wymaga naprawy. Z auta można korzystać prywatnie, ale limit wynosi 500 km miesięcznie. Oczywiście niewykorzystany limit nie może przejść na kolejny miesiąc.
Do jakiegoś stopnia te wspomniane naprawy mogą być konieczne? Co się z tymi autami dzieje? I jak to w zasadzie później wygląda jeśli w trakcie użytkowania cos zacznie się psuc? Czy dadzą zastępcze?
Masz złe info, owszem niewykorzystane km przechodzą na kolejny miesiąc. Dużo zmienia się na lepsze.
Na start 6500 brutto, podobno dają też doświadczonym i 7000 brutto. Samochody na początek białą Toyota Yaris, lub Skoda Fabia, 1500 km /3mc do celów prywatnych, oficjalnie yankujesz na prywatne za swoje , użytkowanie samochodu dopisywane jest do uzyskanego dochodu w rocznym PIT.
Ale dalej na kwartał masz średnią TYLKO 500 km na miesiąc (1500 na kwartał).
Czy pracując jako przedstawiciel medyczny sama poszukuję klientów czy mam gotową bazę? Podpytuję bo czasem różnie bywa w firmach.
Na przedstawicielu medycznym jakie pieniądze są proponowane na start? Dostajemy kilka województw czy na przedstawiciela przypada jeden mniejszy obszar?
Cześć, poszukują właśnie przedstawicieli zarówno tych medycznych jak i farmaceutycznych. Zastanawia mnie porównanie ewentualnych warunków, zwłaszcza tych płacowych, jak więc finansowo się wychodzi? Zarobki są zrównane?
Jaka podstawa na początek dla przedstawicieli?
Jak się dobrze potargujesz to 7000 dla świeżynek bez doświadczenia w branży i samochód powyżej średniej.
Na stronie firmy jest otwarta rekrutacja na przedstawiciela farmaceutycznego. Dodatek lunchowy ile wynosi bo byłabym chętna na korzystanie?
Mam status studenta i chciałbym pracować jako przedstawiciel handlowy w firmie. Chętnie zatrudniają młode osoby i wdrażają je na stanowisko?
@sławek w tamtym roku aplikowałem jeszcze jako student na PH, ale przez to że byłem studentem i nie miałem dyplomu ukończenia nie przyjęli mnie
Pracowałem jako przedstawiciel naukowy w dziale promocji produktów ale w innej branży. Czy konieczne jest żebym znał weterynarię, zootechnikę itp.?
Wczoraj wypuścili ofertę dla przedstawiciela medycznego. Można poszerzyć rejon poza Zamość i Tomaszów?
jakimi autami jezdzi się teraz w KRKA ?
Teraz wymieniają na yarisa w hybrydzie, ale nadal widzę na drogach stare yarisy i fabie 8 letnie z przebiegami 270000 km. Sama dostałam dwa auta na poziomie zajeżdzonego trupa. Pamiętaj, że masz limit na paliwo. Niektórym starczało na luzie, inni musieli brać noclegi żeby wyrobić z paliwem. Zależy jak duży teren masz.... Jeżeli zepsuje się coś w aucie to zastępczego nie dostajesz :)
To jest cyrk - Yaris? Toć to autko do jazdy na po mieście (do sklepu czy na cmentarz) ewentualnie do rozwodzenia pizzy. Jak firma dziaduje na flocie to dziaduje także na ludziach - (usunięte przez administratora)
W ogłoszeniu dla analityka piszą o możliwości rozwoju i szkoleniach podnoszących kwalifikacje. czy tutaj po tym wszystkim jest gdzie awansować z tego stanowiska?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w KRKA Polska - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w KRKA Polska
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w KRKA Polska?
Zobacz opinie na temat firmy KRKA Polska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 103.
Jakie są opinie pracowników o pracy w KRKA Polska?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 50, z czego 5 to opinie pozytywne, 32 to opinie negatywne, a 13 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy KRKA Polska?
Kandydaci do pracy w KRKA Polska napisali 15 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Równoległa 5
02-235 Warszawa - NIP: 5261031829 KRS: 0000025060
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 047 220
- Pracuj.pl 2 781 864
- Olx.pl 2 460 294
- Jooble.org 1 734 372
Produkcja leków, produktów leczniczych i suplementów diety - Warszawa i okolice
Popularne
- Super-Pharm Poland Sp. z o.o.
- Grupa MND Sp. z o.o.
- Gemini
- Centralna Sp.j. Jargan Szklorz Apteka Blisko Ciebie
- Warszawskie Zakłady Farmaceutyczne Polfa S.A.
- Agata Prokop Apteka Sana Punkt Apteczny
- Dr. Zdrowie S.A.
- Paramedica Polska Sp. z o.o.
- Sklep Zielarsko-Medyczny Rumianek Brygida Chmiel
- Stryker Polska Sp. z o.o.
- Meringer Sp. z o.o.
- Slawex
- Becton Dickinson
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |