Hispano Suiza Polska Sp. z o.o.

Sędziszów Małopolski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 36 ocen.

Opinie o Hispano Suiza Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hispano Suiza Polska Sp. z o.o.

Marek Fil..

Jak chcecie (usunięte przez administratora) za marne 1870 zł na produkcji to Hispano stoi otworem dla was ;-)

Iwona

Witam, czy jest jakaś oferta pracy dla Kobiety, mam 25 lat, ukończone studia. Proszę o wiadomość.

Paulina

Na stronie Hispano Suiza Polska widnieje informacje, że rzeczywiście nowy zakład został otwarty. Ktoś wie, czy była w związku z tym organizowana rekrutacja i czy były jakieś nowe/lepsze warunki pracy proponowane przy tym?

Paulina

@111 czy możesz napisać więcej na temat otwarcia nowego Hispano Suiza Polska Sp. z o.o.? Kiedy nastąpi, od kiedy będzie prowadzona rekrutacja?

Przem

Witam. Czy mogl by ktos powiedziec jakie sa warunki pracy ? Te 2tys na reke zarobie jako Operator Cnc ?

pracownik na wypowiedzeniu

Witam, możecie aplikować gdzie chcecie i tak nic z tego zwykły szarak sie tam nie dostanie, pieniądze marne pracuje tam kilka lat i z roku na rok coraz gorzej, możecie bajerowac jak tam nie jest cudownie, sam mysle o wyjezdzie załuje tylko tego czasu spedzonego w tym zakładzie ludzie przychodza i mowia ze to co mówi się na zewnątrz a jak wygląda w środku to dwie różne rzeczy, peniądze dostają po znajomości i z układu reszt tylko ochłapy, wpółczuje tylko przyszłym ludziom którzy są zapatrzenie w ten zakład jeszcze nie wiecie jak bardzo się mylicie.

były pracownik

Cześć pracownicy produkcyjne i nie tylko. Chcesz zarobić i ustawić się w miarę. Proponuję wyjazd za granicę. Ja po 8 latach pracy postawiłem dom i prawie wykonczylem nie mówię już o wycieczkach samochodach. Teraz chce wrócić i mogę robić za te marne 2tys

Andrzej

mozna gdzies zlozyc cv jeszcze ? Bo nie znalazlem nic na internecie Technik elektronik

Grzesiek

Na magazyn nie ma na razie przyjęć niestety...

SzukamPracy

Witam. Mam pytanie mianowicie czy sa jakies przyjecia teraz na magazyn do hispano ??? Jesli tak to gdzie najlepiej zlozyc CV ? Bardzo prosze o normalne wypowiedzi Dziekuje

WhiteWoman

Byłam u nich na rozmowie jednak nie zdecydowałam się. Firma na zewnątrz owszem ładna ale w środku totalna komuna. Warunki pracy jak w GS. Osoba, która mnie rekrutowała spóźniła się i nawet nie raczyła przeprosić. Pani rekrutujaca zupełnie nie ma świadomości jak poprawnie prowadzić takie rozmowy. Na moje pytania o sprawy mnie interesujące Pani robiła minę jakby nie kumała o czym do niej mówię. Ogólnie bardzo zacofana firma i mam na uwadze biura bo o produkcji nie mogę się wypowiedzieć, gdyż brak mi wiedzy.

polaczeknarzekacz

Zastanawiam się jaki jest sens czytać jakiekolwiek komentarze na temat jakiejkolwiek firmy w Polsce, a zwłaszcza na Podkarpaciu. Wszędzie to samo: wredne, zazdrosne, fałszywe, ZAWSZE narzekające na wszystko Polaczki. Szkoda tylko, że w pracy żaden się nie odezwie i im bardziej narzeka, tym bardziej włazi w tyłek przełożonym i tym większym jest kut***m w stosunku do kolegów. Typowy Homo Subcarpathicus - narzekać, kombinować, szpanować, zazdrościć i do kościoła w pierwszej ławce.

weko

Umowa zlecenia wcale nie jest taką złą opcją, bo składki za pracownika są normalnie odprowadzane. Ciekawe tylko czy wypłata normalnie jest terminowa, wiecie?

operator

Mógłby jakiś operator CNC napisać w jakim programie CAM i CAD pracują w tej firmie? Z góry dziękuje.

MM

Skoro są ogłoszenia, to gdzie je można zobaczyć ? Pod zakładem Hispano też nie ma wiele ogłoszeń. Stad ponawiam moje pytanie: gdzie można przeglądnąc oferty pracy do Hispano ???

MM

Witam, przejeżdzając obwodnicą Sędziszowa widziałem wielki szyld, że tu powstaje fabryka Hispano Suizy a poniżej napis: Dołącz do nas. W jaki sposob mozna do Was dołączyć skoro w Internecie widnieją już od dłuższego czasu tylko dwa ogłoszenia na Specjalistę Ciągłego Doskonalenia oraz Specjalistę ds. Controllingu. Gdzie są ogłoszenia na pozostałe różne stanowiska ? Gdzie można je znaleźć ? Pytam ponieważ zamierzam tam złożyć podanie o prace.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik Doliny Lotniczej

Witam. Orientuje się ktoś z pracowników jak jest z zarobkami w dziale jakości w Hispano-Suiza? Czy jako doświadczony pracownik jakości (posiadam kilkuletnie doświadczenie w jednej z firm Doliny Lotniczej) móglbym liczyć przy przejściu do pracy w Hispano-Suiza na pensję w okolicach 3000 zł na ręke? Pytam bo zastanawiam się nad złożeniem tam CV ale jak mi zaproponują kwotę około 2000 zł to szkoda mojego jak i również ich czasu na takie rozmowy ?

rozgotyczona

witam, bardzo przykro się tu to wszystko czyta, ja jestem doskonałym przykładem osoby przyjętej po tzw. znajomościach i co z tego? jak i tak przeszłam rozmowę kwalifikacyjną w 1/2 w języku angielskim (oprócz mnie aspirowało jeszcze 2 osoby ubiegające się o posadę), mam wykształcenie wyższe (w tym podyplomowe techniczne), język angielski biegle, mam głowe na karku i chęć do pracy... nie prawdą jest że w biurach są same tuki :/ poza tym firma stworzona od podstaw przez naszego "starego" prezesa Łęgiewicza w zamierzeniu miała być firmą rodzinną i cieszyło go że obiera właśnie takową formę.pisanie czegoś ze słyszenia od pana czesia, albo zasłyszane przez nie umyte uszy jest mocno krzywdzące dla tych który robią wszystko by praca była przyjemna i przed wszystkim profesjonalna - bo odpowiadamy za czyjeś życie w tych samolotach :(

anonim

(usunięte przez administratora)

miki
@Marek 07.09.2016 16:24
Czy to prawda, że zakończono już rekrutację do nowego zakładu w Sędziszowie ??

warto próbować...

zanek
@Marek 07.09.2016 16:24
Czy to prawda, że zakończono już rekrutację do nowego zakładu w Sędziszowie ??

Rekrutacja trwa cały czas.

JEST ROBOTA UTC GASNICE ROPCZYCE

Uwaga! Przyjmę do pracy na stanowisk Mistrz linii produkcyjnej. Wymagania: wykształcenie nie pełne podstawowe, brak znajomości języków obcych, kurs z obsługi włączania komputera i obsługiwania przeglądarki internetowej z zaawansowaną obsług [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] facebook wiocha.pl i inne.Zakres obowiązków: picie kawy, robienie sobie przerw na stołówce co godzinę na 30 minut, udawanie nie wiadomo jak mądrego, gnębienie innych by przychodzili w soboty i robili nadgodziny. Przewidziane premie oraz nagrody. Chętnych prosimy o kontakt drogą email robota.dla.osob.z.dwoma.lewymi.rekami.@JUTISI.pl

rrrrrrrrrrrrrr
@JEST ROBOTA UTC GASNICE ROPCZYCE 08.12.2015 16:26
Uwaga! Przyjmę do pracy na stanowisk Mistrz linii produkcyjnej. Wymagania: wykształcenie nie pełne podstawowe, brak znajomości...

w Lear Mielec poziom leaderów i brygadzistów jest taki sam.

deiv

Witam.. chcialem zapytac odnosnie pracy w w.w. firmie hispano suiza.. od kilku lat pracuje jako operator obrabiarek numerycznych , i zastanawiam sie czy nie zlozyc cv do tej firmy. pytanie.. czy potrzebuja operatorow , na jakich warunkach i ile placa,,..? z gory dzieki za info.pzd

nieskoligacony

Przyjmują teraz, ale w pierwszej kolejności są przyjmowani ludzie z dobrymi plecami, potem z gorszymi, bez pleców szanse na prace znikome. Prawda o premii jest taka: jak nie podpadniesz to ją masz, a brak premii jest bolesny bo premia potrafi sięgać do 15% kwartalnego wynagrodzenia. Nadgodziny są "nagrodą za dobre sprawowanie"

Baron

był ktoś ostatnio na jakiejś rozmowie? Rzeczywiście przyjmują ludzi do pracy?

Kukiełka

podbijam pytanie

karmicielka
@Kukiełka 08.09.2015 14:24
podbijam pytanie

premia kwartalna liczona jest od kwartalnego wynagrodzenia czyli w tym przypadku od 9000 i płatna do końca miesiąca następującego po zakończonym kwartale, czyli np. za I kwartał premia płatna jest najpóźniej do 30 kwietnia

Reklama

No właśnie... Jak liczona jest premia kwartalna? Jeśli np. zarabiam 3.000 na mc to jakiej będzie wielkości? Podstawa do premii liczona jest od zarobków kwartalnych (9.000) czy od jednomiesięcznej podstawy (3000)?

gość

czy moze mi ktoś powiedziec jak wyglada premia kwartalna w hispano? i od czego jest uzaleznoina ?

nowy

Witam, 1,5 msc temu złożyłem CV do Hispano i jeszcze nie dostałem od nich odpowiedzi. Jak długo u niech czeka się odpowiedz?

Juneboy

Drugi raz bym się tam nie zatrudnił. Dają 2700 na start, a potem mieszają z błotem. Jak ktoś chce się sprzedać jak dziwka to może pracować. Ludzie po znajomości w biurach, a na prod. po studiach. Szukają nie wiadomo kogo a potem ląduje się tam gdzie im się umyśli i nie ma bata. Bynajmniej na tym wydziale gdzie ja byłem tak jest. Na innych ponoć lepiej aczkolwiek sądząc po ocenie, lepiej szukać szczęścia gdzie indziej.

koko
@Juneboy 08.07.2015 10:08
Drugi raz bym się tam nie zatrudnił. Dają 2700 na start, a potem mieszają z błotem. Jak ktoś chce się sprzedać jak dziwka to mo...

ale brednie bazgrzesz kurde ,prestizem fimrmy dzieciakow nie wykarmisz idz ty rob dla prestizu firmy jak wspoltworzysz a niech bosy sie bogaca ,gorszych bredni nie widzialem dawno tu

anonim

(usunięte przez administratora)

dan

hehehe to może niech dopłacają za możliwość przyjścia do pracy i tworzenia prestiżu? W życiu takiego idiotyzmu nie słyszałem -ci ludzie za prestiż mają wykarmić rodziny czy wziąć kredyt na mieszkanie? LOL

dymek

jaki hiszpański gigant toż to firma francuska, że się nazywała Hispano do niedawna to nie znaczy że hiszpańska- jezusie drogi....

belweder

Witam, rowniez pracuje w tej firmie i szału nie ma atmosfera niby miła a wszystko do mistrza dojdzie kasa też nie ma szału, na zewnątrz mówi sie cuda o tej firmie ale jak wejdzie się do srodka to wtedy otwierają się oczy, osobiście szukam już czegoś innego ale niestety mam 3-msc wypowiedzenia, jest wiele firm i hispano wcale od nich niczym nie odbiega, dla osób które nie mają tam znajomości nie ma przyszłości, ja robie za 1700zł netto a szwagier kierownika ma 2300 netto za te samą robote, żeby czegokolwiek się tutaj dorobić trzeba mieć plecy jak sie ich nie ma to się stoi w miejscu nie pomogą studia ani nic innego tylko znajomości. Dla osób które chcą się rozwijać nie polecam

inzynier Kufel

Śmieszy mnie jak ludzie się pytają;"A jakie są zarobki dla inżynierów? Bo większość narzekaczy tutaj to pewnie pracujący na hali, bez wykształcenia wyższego". Tak się składa że jestem jednym z pracujących na hali z wyższym wykształceniem i zarabiam astronomiczne 1680zł netto - tyle wyszło za kwiecień z nadgodzinami... Jeszcze do niedawna miałem nadzieje na poprawę sytuacji ale kilku bosów mafii rodzinnych nie pozwalają na to... przyjmuje się ludzi w 99% z polecenia... postanowiłem że czas stąd czym prędzej uciekać...Miedzy swoimi na wydziałach jest miła atmosfera, jednak "białe kołnierzyki" i "fartuchowcy" patrzą na nas z góry, większość nie potrafi nawet odpowiedzieć dzień dobry... Dobre miejsce na zdobycie doświadczenia przy różnych maszynach, jednak na dłuższą metę bez znajomości szkoda czasu.

poor rain
@inzynier Kufel 28.05.2015 11:14
Śmieszy mnie jak ludzie się pytają;"A jakie są zarobki dla inżynierów? Bo większość narzekaczy tutaj to pewnie pracujący n...

z całym szacunkiem dla ciebie ale gdzie w biurze planowania masz na start ponad 3tyś? bo chyba ze słyszenia pracowałam tam do niedawna i wierz mi tam nawet nie ma 2tys na rękę także please ... oszczędź tej swojej goryczy bo czy na hali czy na biurach ten sam shit:/

hh
@inzynier 30.05.2015 14:23
Pisałes, ze atmosfera w Hispano jest miła. Ciekawe jak jest na prawdę? Bo od kilku osób słyszałem, ze rano jak masz isc to tej...

jak wszedzie sa rozni ludzie

inżynier

Śmieszy mnie jak ludzie się pytają;"A jakie są zarobki dla inżynierów? Bo większość narzekaczy tutaj to pewnie pracujący na hali, bez wykształcenia wyższego". Tak się składa że jestem jednym z pracujących (juz od 2,5roku) na hali z wyższym wykształceniem i zarabiam astronomiczne 1680zł netto - tyle wyszło za kwiecień z nadgodzinami... Jeszcze do niedawna miałem nadzieje na poprawę sytuacji ale jak widzę że na stanowiska biurowe do pracy jako technolog, operator procesów lub planista (za blisko 3500 brutto na start) przyjmuje się ludzi tylko z polecenia z wykształceniem Europeistyka, Stosunki międzynarodowe... postanowiłem że czas stąd czym prędzej uciekać... Jak chcecie tu zarobić lub zrobić karierę to potrzebne są kontakty i koneksje a nie wykształcenie - brzmi znajomo? Witamy w POLSCE...

nan

A jak jest ze znajomością j. angielskiego? Czy rzeczywiście bardzo dobra znajomość jest jednym z najważniejszych wymogów?

Maverick

WYSTARCZY BY DOBRZY LUDZIE NIC NIE ROBILI A ZŁO ZACZNIE TRIUMFOWAĆ.

henek

ja słyszałem że z 4000 się zarabia tyle, że nie wiem czy brutto czy netto ale pewnie brutto... choć od innej osoby która dopiero zaczyna, że niby jej oferowali coś 2500 więc pewnie zaczyna się od 2500 i po pewnym czasie z nadgodzinami mozna dojsc do 4000

123

Nowi teraz dostają 2700 brutto.. żadna tajemnica

inżynier lotnictwa

A jakie są zarobki dla inżynierów? Bo większość narzekaczy tutaj to pewnie pracujący na hali, bez wykształcenia wyższego.

Hispano
@inżynier lotnictwa 27.02.2015 21:52
A jakie są zarobki dla inżynierów? Bo większość narzekaczy tutaj to pewnie pracujący na hali, bez wykształcenia wyższego....

A ty jesteś cymbał po studiach po których i tak nie masz bladego pojęcia o niczym...

123

Akurat pracuję i mam do czynienia z tym co się tutaj dzieje...

123

odpowiedz jest prosta.. w tym regionie podkarpacia o takim wysokim bezrobociu zarobki na poziomie 2 tys to dużo.. i chętnych pewnie nie braknie. Ale nikt nie widzi już tego że ta robota to ogromne zyski dla przedsiebiorstwa.. Nie wiem czy ktoś zna kogoś kto tam pracuje bez "polecenia"..

123

Witam Państwa Przyjęcia są cały czas. Ale wiadomo większość po znajomości... Ale nie liczcie na jakieś duże pieniądze ok 2300 brutto na produkcji.. na budowie zarabiają więcej niż w poważnej firmie lotniczej. Awans = marzenie. Studia, szkolenia to wszystko nie istotne. W biurach, kontroli są osoby po liceum, po studiach (nawet PRZ) śmigają na maszynach.. Niby jest jakiś program rozwoju pracowników... ale to ściema. Podsumowując warunki ok, ale cała reszta niezbyt. Pozdrawiam Wszystkich

111
@123 16.01.2015 19:41
Witam Państwa Przyjęcia są cały czas. Ale wiadomo większość po znajomości... Ale nie liczcie na jakieś duże pieniądze ok 230...

Witam słyszałem ze powstaje nowe Hispano w Sędziszowie na Podkarpaciu czy wie ktoś ile będą mniej więcej przyjmować ludzi i o jakim wykształceniu i na jakie stanowiska pracy zarobki Prosiłbym o komentarze

oli

Jakieś przyjęcia to są cały czas.Na tablicy przed firmą ogłoszeń wisi kilka.

asdf

Ja mam pytani , kiedy bedą jeakieś przyjecia do hispano Suiza w Sędziszowie Małopolskim. Jak ktos wie prosze o odpowiedz. Dziekuje

daniel

Małe utarczki? No chyba najgorszy dzielnicowy nie kłamałby żebyś nie dostał pracy. Zresztą musza mieć jakies zasady ;) Więc nie martwiłbym się akurat ta kwestią ;) Niestety nie wiem jak jest ze stawkami, sam dopiero złożyłem CV i czekam na odpowiedź. Ale ktoś wyżej pisał że jak sie robi to i bez znajomości można 6 tysięcy zarobić (oczywiście po jakims czasie a nie od razu)

gibi

naprawdę rzadko proszą o takie zaświadczenia, widać musiała być wyjątkowa sytuacja w takim razie

boguś

witam czy potrzebne jest zaswiadczenie o niekaralności do takiej firmy ?

__jaa__
@boguś 09.06.2014 18:21
witam czy potrzebne jest zaswiadczenie o niekaralności do takiej firmy ?

Jesli chodzi o Hispano to nie słyszałem o takim wymogu Jeśli chodzi o firmy lotnicze lub inne mechanizacyjne to takie zaświadczenie jest potrzebne tylko przy produkcji militarnej. Moze byc tak że najpierw podpiszesz zwykłe oświadczenie. Jednakże poźniej zostajesz sprawdzony przez policję... tzn wywiad środowiskowy przez dzielnicowego itp. który zostanie przesłany do Twojej firmy Jest to wymóg prawny (Ale tak jak mówie jeśli chodzi o produkcję militarną)

MIKOŁAJ
@boguś 09.06.2014 18:21
witam czy potrzebne jest zaswiadczenie o niekaralności do takiej firmy ?

W wyobrażeniu zwykłego pracownika mistrzowie czy kierownicy zarabiają dużo dużo więcej od "szaraka", tymczasem gwarantuje Wam, że wielu z Was z nadgodzinami zarobi niewiele mniej niż ktoś z kierownictwa..... zobacz w tabele tam sa widelki ... dOlicz premie kwartalna i roczna premie zobaczysz jaka przepasc.

BezPracyNieMaKolaczy

Moi drodzy Narzekacze :) Macie cholernie zniekształcony obraz rzeczywistości i naprawdę wybujałą fantazję. W wyobrażeniu zwykłego pracownika mistrzowie czy kierownicy zarabiają dużo dużo więcej od "szaraka", tymczasem gwarantuje Wam, że wielu z Was z nadgodzinami zarobi niewiele mniej niż ktoś z kierownictwa, mało tego - pracujecie 8 godzin i nic was więcej nie obchodzi. Po drugie narzekacie tak cholernie na tą firmę, a czego wy moi drodzy parafianie się spodziewaliście? Czy ktoś z Was skończył POLITECHNIKĘ albo inne AGH na wydziale np. Budowy Maszyn? Albo przynajmniej Inżynierię Produkcji, Wytrzymałość materiałową? Pytam się? Nie wierzę w to ,żeby ktoś po takich studiach zarabiał 2 tyś zł w tego typu firmie ( a takie studia są wymagane obecnie na rynku, nawet od operatora obrabiarki numerycznej + angielski), a jeśli tak faktycznie jest to poszukajcie nowej pracy. Mój serdeczny kolega po 4 latach pracy w MTU zarabia ponad 6tyś zł, młody chłopak 29 lat i nie miał żadnych znajomości, prócz własnego mózgu. (usunięte przez administratora)A po za tym pieniądze to nie wszystko, niektórzy te pieniądze wydają na walkę z chorobą, a inni na kredyty.

MIKOŁAJ
@BezPracyNieMaKolaczy 28.03.2014 01:50
Moi drodzy Narzekacze :) Macie cholernie zniekształcony obraz rzeczywistości i naprawdę wybujałą fantazję. W wyobrażeniu zwyk...

W wyobrażeniu zwykłego pracownika mistrzowie czy kierownicy zarabiają dużo dużo więcej od "szaraka", tymczasem gwarantuje Wam, że wielu z Was z nadgodzinami zarobi niewiele mniej niż ktoś z kierownictwa..... zobacz w tabele tam sa widelki ... dOlicz premie kwartalna i roczna premie zobaczysz jaka przepasc.

józef
@MIKOŁAJ 06.03.2015 21:54
W wyobrażeniu zwykłego pracownika mistrzowie czy kierownicy zarabiają dużo dużo więcej od "szaraka", tymczasem gwaran...

czy ktoś może posiada informację o pensji kierownika UR. W chwili obecnej jest prowadzona nowa rekrutacja i nie wiem czy jest sens aplikować

xp

Czy wie ktoś czy na produkcji pracują też osoby z wykształceniem średnim a zwłaszcza jakies młode dziewczyny?

GFG

Czy na produkcji pracują też kobiety?

klara

Mam pytanie, proszę o odpowiedz. Czy na produkcji pracują też młode dziewczyny? czy tylko mężczyźni?? Skonczyłam liceum, mam jakieś szanse w ogóle znaleść tam prace po liceum?? bez wyższego wykształcenia? I jako kobieta? Bardzo proszę o odpowiedz

kika

kochana pracuja młode,a z przyjeciami teraz od paru lat jest tak samo .poczytaj wzcesniejsze komentarze a dowiesz sie jak jest.masz najomosci masz praca ,nie masz znjaaomosci nie masz tam pracy,proste.sprubowac mozesz zawsze

Zostaw opinię o Hispano Suiza Polska Sp. z o.o. - Sędziszów Małopolski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hispano Suiza Polska Sp. z o.o.