Strabag Sp. z o.o.
2 142 5 1

Opinie o Strabag Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Andrzej
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Witam wszystkich. Dostałem propozycję pracy na dużym kontrakcie S19, jak kształtują się tam zarobki pracowników nadzoru - kierownik robót? Jak z etyką pracy, godziny, przełożeni?

Pomocna?
Tak1Nie3
nik
Nazwa działu: Logistyka i zaopatrzenie
 Rekomendacja

Witajcie wszyscy Dostałem propozycję pracy na logistyka zaopatrzenie utrzymanie środków transportu ktośćoś wie atmosfera itd.

Pomocna?
TakNie
Sstpu
Nazwa działu: Logistyka i zaopatrzenie
 Opinia
@nik 12.04.2019 09:10

Zależy w jakiej dyrekcji lub kontrakcie??? generalnie miodu nie ma

Pomocna?
TakNie
olka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Oddz. w Zielonej Górze-tragedia, nowy dyr. tragedia, wszystko robią by oszukać podwykonawców. Polacy pracujcie dla Niemca i uciskajcie Polaka dla swojej premii. Żałośni i sprzedajni!!!!!!

Pomocna?
Tak5Nie
Podwykonawca
 Opinia

Miałem okazję pracować przez cały okres inwestycji jako podwykonawca f. Strabag na stanowisku kierownika robót. Miałem do czynienia z całym nadzorem Strabagu poczynając od pracowników wsparcia, działem projektowym, administracyjnym, działem ET (elektrycznym), HT (sanitarnym) oraz kierownikiem budowy i kontraktu. Wrażenia ze współpracy z nimi oraz swoje spostrzeżenia mam niemiłe. Wypunktuję te najważniejsze: 1. Ogromna presja wewnętrzna i zewnętrzna na kadrę STR aby siedzieć dłużej w pracy, powyżej 10h. Z moich obserwacji sporo osób potrafiło dzień w dzień siedzieć od 7:30 do 21:00. Zewnętrzna presja dotyka pracowników wyższego szczebla, oni przerzucają ją na niższych, np. umawiając spotkania na 19:00 lub 20:00. Często dochodzi też do pracy w soboty, a nawet w niedzielę. Oczywiście w przejawie frustracji to samo oczekują od przedstawicieli podwykonawcy, prawdopodobnie z samej zazdrości. 2. Kolejnym wyznacznikiem, że jest to specyficzne miejsce pracy dla "wykwalifikowanych" jest wiek pracowników nadzoru. Ogromna ilość osób nie ma skończonych 30 lat (wiek podatny na manipulację, kształtowanie ego), decyzyjni to już 30-35 lat ( chęć bycia "kimś ważnym", robienie kariery) oraz dobrze odnajdujący się w różnych machlojkach ludzie 40-55 lat. Ludzi z autentycznym własnym doświadczeniem, obytych w prawdziwej pracy na budowie było ok. 5-6 osób. Reszta zdecydowanie to karierowicze, pozoranci, nie do końca kompetentni. Lubią przechwalać się sprawnym działaniem na poprzednich obiektach, unikając decyzji na obecnych. Są Bardzo podatni na absurdalne wymagania "góry". Często branding swojej osoby przeszkadza im we wzajemnej współpracy, ponieważ wtedy ciężko jest się im przyznać do błędu. Wina wówczas jest przerzucana na podwykonawcę, sporo ważnych spraw zamiatanych pod dywan, często też kłamią w żywe oczy. 3. Ogromna niesłowność pracowników Strabag. O punktualności można zapomnieć. 4. U pracowników wyższego szczebla można dostrzec dziwne techniki wywierania presji na podwykonawcy, a nawet szantaże. Najdziwniejsze jest to że każdy z nich działa podobnie. Jest to prawdopodobnie "przesiąknięte" albo ze szkoleń albo przebywania w tych mętach. 5. Bardzo słaba organizacja pracy, nieefektywne kierowanie pracownikami firm które nie miały nadzoru. Zmiana zdania po 3-4 dziennie to jest u nich standard. Ogólny brak szacunku do czyjejś pracy i starań to też coś powszedniego. 6. Ta całość przekłada się na niską moralność panującą w nadzorze Strabag. Mi osobiście było żal młodych dziewczyn, które po 10-14h dziennie marnowały się na budowie. Ukryta rozpacz biła z ich oczu, a pocieszeniem chyba była tylko wyjątkowość pracy jako GW, budowanie kariery, szukanie akceptacji oraz niewybredne żarty kolegów weteranów czasu pracy. Młodzi chłopacy, którzy poprawiają sobie nastrój krzycząc na szarych ludzi na budowie z byle powodu. O ogólnym szacunku do osób i kobiet można zapomnieć. Wyścig szczurów, sprzedawanie się nawzajem za "czapkę gruszek" to standard. Niestety do głosu dochodzi tam pokolenie ignorantów i ludzi bardzo ubogich moralnie. 7. Sprawdzałem w KRS nazwiska pracowników kierowniczego szczebla i okazuje się że każdy z nich ma swoją działalność. Dla jasności, wiem też że są oni zatrudnieni w STRABAG na umowie o pracę a nie na jednoosobowej działalności (poza jednym wyjątkiem). Domniemam, że trzymane na boku własne działalności pozwalają na wyciąganie lewej kasy od podwykonawców, dostawców itd. Mi samemu proponowano jakiś chory układ, oczywiście odrzuciłem go w zalążku. Podsumowując, każdy kto tam pracuje ma napchane w głowie, że robi niesamowity obiekt. Ma być perfekcyjny, odstawić swoje prywatne sprawy na bok i być zorientowany na wynik. A tak naprawdę dochodzi w każdym z pracowników do powolnego rozkładu zasad moralnych, rodzin, prywatnych relacji itd. Dla mnie praca z nimi była bardzo ciężka, a mam doświadczenie współpracy z innymi dużymi firmami. Jeszcze bardziej jednak jest mi szkoda ludzi tam siedzących i ich rodzin. Pieniądze i prestiż nie są tego warte.

Pomocna?
Tak68Nie
CH Janki
 Opinia
@Podwykonawca 08.08.2018 11:00

Potwierdzam

Pomocna?
Tak15Nie
Szkieletor
 Opinia
@Podwykonawca 08.08.2018 11:00

Potwierdzam

Pomocna?
Tak17Nie
Jack
 Opinia
@Podwykonawca 08.08.2018 11:00

Święte słowa. Potwierdzam. Też kiedyś pracowałem tam. Zmarnowane lata

Pomocna?
Tak12Nie
na P.
 Opinia
@Podwykonawca 08.08.2018 11:00

Jak obecnie wygląda traktowanie podwykonawców? W zeszłym roku w Warszawie kilka firm podwykonawczych utopiono.

Pomocna?
Tak3Nie
Robert
 Opinia

Nie jestem pracownikiem STRABAG, ale pracownikiem podwykonawcy i z tego co widzę jak Ten koncern traktuje podwykonawców i też swoich pracowników to muszę zostawić opinię. Atmosfera jest fatalna, ciągła presja i odklejenie od rzeczywistości kadry inżynierów i innych "kierowników". Widać brak pojęcia o pracy szeregowych fachowców, przydało by się aby niektóre białe kaski odbyły jakieś staże w "robocie" zeby ich przeciorać po budowie żeby poczuli wagę tej pracy i co ile trwa, jest wykonalne lub niewykonalne. Brak poszanowania do cudzej pracy i cudzego czasu. Bałbym się podpisać z nimi kontrakt będąc na własnej działalności jako podwykonawca bo by zrobili ze mnie wała i to bez mydła. Przez naciski i zwykłe złośliwe (usunięte przez administratora)udziela się to wszystkim pracownikom i każdy na siebie wrzeszczy i robi na złość. Niektórych praca w tej firmie uczyniła totalnymi amebami bez kultury. Wszechobecne (usunięte przez administratora) i frustracja.

Pomocna?
Tak9Nie
Nikt
 Opinia
@Robert 07.04.2019 12:15

Totalnymi amebami dobrze to ująłeś ale taka jest prawda tak naprawdę się tam dzieje,ja na szczęście już tam nie pracuję

Pomocna?
Tak2Nie
leon
 Opinia
@Robert 07.04.2019 12:15

Ja tez nie jestem pracownikiem Strabag,ale wykonawcą wykonuje dla nich prace budowlane. Warszawa przy ul Skierniewickiej. Takiego horroru jeszcze nigdy nie miałem na żadnej budowie, jak podpisywałem umowę to było tak pięknie. Naprzyjmowali młodych kierowników po studiach zero doświadczenia i im się wełbach poprzewracało, nie mają za grosz szacunku do zwykłych pracowników i nie tylko. Robienie po złości to ich ulubione zajęcie, nawet nie wykonują poleceń swoich przełożonych. A kierownik projektu co dzień zmienia zdanie,a co mówić o młodych białych kaskach. Tam presja stres to normalne, a tak twierdzą że im brakuje budowlańców, jak sami wstrzymują roboty bo ciągle czegoś się czepiają i terminy szybciej i szybciej. To co oni wyprawiają to można (usunięte przez administratora) Nie życzę nikomu tam pracować. Białe kaski bo inaczej nie można ich nazwać( i tak za łagodnie) podprd śie na wzajem. Po prostu tam żądzą gówniarze po studiach myślą że zrobią kariera i ich wielkę ego.

Pomocna?
Tak3Nie
byłem tam
 Opinia

@byłem tam 16.03.2019 12:45 wrzucam temat Szkieletora dla przestrogi @feedback 27.06.2018 19:23 Strabag w Krakowie "Szkieletor" - fatalna atmosfera pracy ... donosicielstwo, zastraszanie, poniżanie, zdolnym podcinają skrzydła, "zdolnym do wszystkiego" pozwalają na wiele. Jeśli nie masz za grosz honoru i utożsamiasz się z takim klimatem pracy, jest to miejsce dla Ciebie, aplikuj, czekają na Ciebie ... @byłem tam 16.03.2019 12:45 doświadczyłem na własnej skórze

Pomocna?
Tak11Nie
1
feedback
 Opinia

Strabag w Krakowie "Szkieletor" - fatalna atmosfera pracy ... donosicielstwo, zastraszanie, poniżanie, zdolnym podcinają skrzydła, "zdolnym do wszystkiego" pozwalają na wiele. Jeśli nie masz za grosz honoru i utożsamiasz się z takim klimatem pracy, jest to miejsce dla Ciebie, aplikuj, czekają na Ciebie ...

Pomocna?
Tak37Nie1
byłem tam
 Opinia
@feedback 27.06.2018 19:23

doświadczyłem na własnej skórze

Pomocna?
Tak3Nie
Olin
 Opinia

Byłem u nich na kastingu na inżyniera. Chcieli żebym robił praktycznie wszystko. Godzin od 7do19 i soboty pracujące za 3600 brutto. Proponowali mi też abym dojeżdżał do pracy z Łodzi do Warszawy własnym autem że tak najlepiej im pasuje abym dojeżdżał. Ile to kosztuje i jak strasznie to uciążliwe to nie interesowało ich. Splunąłem im pod nogi. Zbrojarzo cieslą płacą od 3800-4200 netto,bus służbowy i kwatery robotnicze. inżynierów za popychadło na stawce sprzątaczki...

Pomocna?
Tak53Nie1
niejestemzestrabagu
 Opinia
@Olin 22.02.2017 19:04

a co ty myślisz, ze jak inżyniera na dopalaczach ledwo co wystękałeś i nie masz ŻADNEGO pojęcia o funkcjonowaniu budowy.to zaraz 10k będziesz ciągnął?

Pomocna?
Tak8Nie6
1
marecco
 Opinia
@Olin 22.02.2017 19:04

jakim ty jestes inzynierem jak piszesz cieslą,zbrojarzą-ja mam zawodowe wyksztalcenie ale piszę bez błedów.

Pomocna?
Tak7Nie
Bolek i Lolek
 Opinia
@marecco 29.11.2017 14:00

On pewnie napisał sarkazmem

Pomocna?
Tak8Nie
Ktośtam
 Opinia
@Olin 22.02.2017 19:04

@Olin Kolego ale zbrojarz robi robote, a ty tylko wypełniasz papierki... Wiem że masz wykrzstałcenie etc. że taki gość to po zawodówce(max) ale takie jest życie

Pomocna?
Tak6Nie3
Olin
 Opinia
@marecco 29.11.2017 14:00

Zbrojarzo-cieślom czyli dwa zawody w jednym.

Pomocna?
Tak5Nie
Olin
 Opinia
@niejestemzestrabagu 14.11.2017 21:20

Zbrojarzo-cieślom lub cieślo-zbrojarzom. Miałem na myśli nawę zawodu a raczej dwóch zawodów w jednym. To że przeskoczyła mi literka klawiaturze tabletu z wyszło z ironią nie zmienia faktu że inżynierom w owym czasie gdy byłem na castingu kierownik w Strabag oferował bardzo niskie uposażenie zasadnicze i brak kwatery w Warszawie. Nie mam nic przeciw cieślom i zbrojarzom ani innym robotnikom a nawet podziwiam za ciężką pracę. Proszę mnie nie obrażać że ukończyłem studia inżynierskie na narkotykach i wypełniam tylko papierki. To jest ubliżające. Dawno nie czytałem tego forum...

Pomocna?
Tak9Nie
Gość
 Opinia
@Olin 22.02.2017 19:04

Podbijając zapytanie Olina to na jakie wynagrodzenie i warunki może liczyć aktualnie IB?

Pomocna?
Tak3Nie
Były korpo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Zarobki niskie szefowie jadą na renomie firmy zachwalajac jaki to zaszczyt pracy w takiej firmie. Slogany z banerów teams works to tylko chwyty reklamowe jak to w korpo zresztą może w innych grupach funkcjonuje ale nie wszędzie, w firmie liczy się wygląd i to żeby poświęcać się na Maxa firmie co nie ma odzwierciedlenie w zarobkach Moje sugestie dla Strabag Sp. z o.o.: Przegląd ludzi na stanowiskach menadzerskich niech nie wyzyskuja innych tylko po to żeby ich premia była wyższa, bo do standardów Austria wiele Polakom brakuje

Pomocna?
Tak17Nie
Asystentka
 Opinia

Właśnie znalazłam ich ofertę pracy na stanowisko asystentki biura budowy, ale czytając opinie, mam wątpliwości czy w ogóle składać tam CV... Mieszane uczucia, tak jak i w przypadku pokrewnych firm.

Pomocna?
Tak11Nie
Lidia
 Opinia

Czy ktoś z obecnych na forum brał ostatnio udział w rekrutacji do firmy Strabag? Na jakie stanowisko? Jak oceniacie jej przebieg? Czy prowadzona rozmowa o pracę przebiegła w pozytywnej atmosferze? Z jakim skutkiem zakończyła się rekrutacja? Odpowiedzi na te pytania przydadzą się osobom przygotowującym się do złożenia swojej kandydatury w firmie.

Pomocna?
Tak6Nie
Vincenty
 Opinia
@Lidia 11.07.2018 19:15

Panie od rekrutacji to porażka!!! Rozmów prowadzić nie potrafią, tylko bzdury teoretyczne z kartki czytają... No ale jak sie na takie stanowiska daje osoby bez doświadczenia, a co najwyżej za asystentkę z życiu robiły, to co się dziwić!

Pomocna?
Tak11Nie
Były numerek w korporacji
 Opinia
@Lidia 11.07.2018 19:15

Czasy traktowania pracowników jak niewolników i płacenia ochłapów minęły ten kto ma jakiś szacunek do swojej pracy nie będzie pracował za michę zupy zrozumcie to zachodnie korporację

Pomocna?
Tak17Nie
1
Piotr
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Skoro tyle gorczy jest wśród Was anonimowych autorów postów to po co tu pracujecie. Nie potrafię zrozumieć ludzi którzy oczerniają wszystko dookoła i nie mają odwagi żeby powiedzieć to prosto w oczy swoim przełożonym. Tego typu portal jest przykrywką dla osób którzy przekłamują rzeczywistość. Ludzie ogarnijcie się znajdźcie inną pracę i bądźcie szczęśliwi.

Pomocna?
Tak3Nie
Byly pracownik
 Opinia
@Piotr 15.02.2019 23:05

Ja odeszłam tylko trochę o 15 lat za późno ,grunt że mam teraz lepiej .pozdro dla wszystkich

Pomocna?
Tak1Nie
pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Potwierdzam. W Rzeszowie nie dało się pracować. Przełożeni kręcili własne interesy. Wywierali nacisk na pracowników i podwykonawców. Trzeba było się wkupić.

Pomocna?
Tak1Nie1
1
Władca pierścieni
 Opinia

żenada, nie polecam,(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie
Sraaabak
 Opinia

10 lat minęlo jak jeden dzień. Najlepsza decyzja jaką podjąłem to odejście z tej zepsutej od środka firmy, która jest jak gnijący owoc. Ostatnie dwa lata to przyplyw ogromnej, nieustającej fali pomyjów ale widać Dyrekcja lubi taki stan rzeczy - płyną z prądem dopóki statek nie zatonie. Na koniec przestroga dla tych pojedynczych, wartosciowych ludzi co się wahają, szkoda zycia, Strabag to nie wszystko. Więcej..zycie zaczyna się po Strabagu. Odwagi.

Pomocna?
Tak20Nie
1
Zero
 Opinia
@Sraaabak 09.02.2019 02:03

Ja zmarłem 15 lat życia a ile zdrowia na dowodzenia potraktowali mnie gorzej jak szmatę ,co najlepsze mam lepsza teraz kasę w innej firmie

Pomocna?
Tak8Nie1
Jola50
 Opinia

W tej firmie jak widzę po wpisach pracuje wiele osób bez odpowiedniego wykształcenia na nieodpowiednich stanowiskach a firma tego nie sprawdza. I ja to potwierdzam.

Pomocna?
Tak16Nie
AM
 Opinia
@Jola50 13.01.2019 21:56

Ja to również potwierdzam i się z tym zgadzam, mało tego, kobiety jeśli można je tak nazwać, wsrod tyłu męskich osobników nie potrafią się zachować.... Jeśli firma chce coś na ten temat się dowiedziec to z chęcią opowiem!

Pomocna?
Tak5Nie
AM
 Opinia
@AM 02.02.2019 19:04

Potrafią podawać poufne informacje, które nie powinny wyjść z firmy, swoim podwykonawcom, gdyby ktoś się o tym dowiedział, poleciały by ze swoich stołkow.

Pomocna?
Tak1Nie
dysfunkcyjny
 Opinia

Lata 2019 i 2020 będą bardzo ciężkie dla branży budowlanej w Polsce. Portfele firm są obarczone dużym ryzykiem straty dla generalnych wykonawców, branża ma też istotne problemy z dostępem do finansowania - ocenia Wojciech Trojanowski, członek zarządu Strabagu. Jego zdaniem, jest ryzyko, że część inwestycji nie zostanie ukończona. Trojanowski wskazał, że kumulacja inwestycji wraz z presją inflacyjną w gospodarce powoduje "niespotykany wcześniej" wzrost kosztów realizacji tych inwestycji, co - jak ocenił - bardzo negatywnie wpływa na poziom rentowności branży i jej płynność. "Niestety nie widać stabilizacji wzrostu kosztów, nic nie wskazuje na to, aby sytuacja miała się unormować. Wzrosty mamy od kilku kwartałów i jest to nadal trend rosnący" - powiedział Trojanowski. Po ludzkiemu? PRACY NIE BĘDZIE, BĘDĄ ZWOLNIENIA.

Pomocna?
Tak15Nie
feedback
 Opinia
@dysfunkcyjny 22.10.2018 18:27

Wierzę głęboko, że w pierwszej kolejności zwolnią tych "zatwardziałych" pracowników z kilkunastoletnim stażem pracy, którzy pierdzieli w stołki nic nie robiąc. Towarzyszu TW ze "Szkieletora" miej się na uwadze !

Pomocna?
Tak20Nie
Pudiz
 Opinia
@feedback 26.10.2018 23:21

My Pudizowcy ze Skans... w Olsztynie już idziemy do Was zasilać Wasze szeregi ... Jesteśmy pracowici, kompetentni i transparentni w swoim działaniu do bólu . Będziemy tylko Dyrektorami bo nic innego nie umiemy . Zobaczycie jak będzie wtedy wesoło

Pomocna?
Tak11Nie
Fan
 Opinia
@Pudiz 30.10.2018 02:34

Nie wydaje mi sie zeby stra... wziął ludzi ze skan... Po co, przecież oni juz rozłożyli swoją firmę. Doili doili aż zostaną bez pracy. W cv wstydziłbym sie wpisać takie doświadczenie.

Pomocna?
Tak6Nie1
Onyszka
 Opinia
@Fan 07.11.2018 21:41

A jednak... Grześ ze S... będzie dyrektorowal u nas w Olsztynie. Zabawa się zaczyna, smutne

Pomocna?
Tak4Nie1
feedback
 Opinia
@Onyszka 14.12.2018 00:19

Zarząd ze STR'a cieszy się, że przejmuje "fachowców" ze Skans. Ciekawe jakie będą mieli miny członkowie zarządu, kiedy zobaczą wyniki kontraktów dyrektorowanych przez ludzie ze Skans ...

Pomocna?
Tak6Nie
BP
 Opinia
@Onyszka 14.12.2018 00:19

Nie mów że wzięli (usunięte przez administratora) byłego dyr oddziału skan. w Olsztynie, później pożal się Boże dyr dyrekcji! Przecież to jeden z ojców "sukcesu" skan! Kolega prezes wciągnął go za uszy po szczeblach kariery, hahaha!!!

Pomocna?
TakNie
Świeżak
 Opinia

Witam Ktos zna realne warunki pracy na s17 w okolicach Garwolina?Szukają chętnych na sprzęt i się zastanawiam czy nie zaryzykować bo miałbym ok 30km do pracy.

Pomocna?
TakNie
Felix
 Opinia
@Świeżak 30.05.2018 18:25

Od 25 zł za godzinę zależy na jaki sprzęt

Pomocna?
Tak2Nie
Atrakcja
 Opinia
@Felix 09.08.2018 19:43

Rozściełacz interesuje mnie

Pomocna?
TakNie
Rafao
 Opinia
@Felix 09.08.2018 19:43

Na walcach drogowych ile na godz oferują?

Pomocna?
TakNie
Aktualny pracownik
 Opinia

Czytam sobie opinie i nie wiem skąd tylko sam hejt? Rozmawiam z kolegami i koleżankami którzy pracują ze mną w dziale czy to z innymi, bo akurat w dużej mierze moimi klientami, są właśnie pracownicy i każdy jest zadowolony z pracy. Wiadomo, że zdarzają się ciężkie projektu, presja czasu jak to na budowie czy niezrozumienie między kierownictwem a podwładnymi - ale z drugiej strony przecież tak jest w każdej firmie, nic nowego. Dla mnie ważne jest to, że Strabag oferujemy mi dowóz do miejsca pracy, wypłaty są na czas i jest bogata oferta szkoleń/.

Pomocna?
Tak2Nie
Ogi
 Opinia
@Aktualny pracownik 09.01.2019 13:58

To powiedz czemu non stop są ogłoszenia o pracę w strabagu Olsztyńskim. Czemu w tamtym roku odeszło sporo ludzi i to kadry kierowniczej czy to w biurze czy to na budowie. Czemu do pomocy są ściągani ludzie z innych regionów Polski. Chodzi mi cały czas o Olsztyn. Czemu tylko w tamtym roku była taka duża rotacja ludzi. Nowi szybciej odchodzili niż przychodzili. Były dwa przypadki że tego samego dnia po podpisaniu umowy i po przybyciu na budowę nie wytrzymali do końca dniowki. Reszta odchodzila góra po tygodniu pracy a było ich bardzo dużo. Ok wypłaty na czas ale opłakane bo kto będzie pracował za 11 zł netto za godzinę pracy. A o warunkach pracy i mobbingu nie będę już wspominała

Pomocna?
Tak1Nie
Czelo
 Opinia

Rozglądając sie dookoła i wśród znajomych to zaczynam odnosic wrażenie ze praca w Strabag , Skanska itp. itd. staje sie coraz bardziej obciachowa niz Biedronka , Lidl itd. itp.

Pomocna?
Tak5Nie
Byly pracownik
 Opinia
@Czelo 07.01.2019 20:09

Poczesci masz rację jakbyś zebrał 2 miesiące w miesiącu bo tak wychodzi średnio w roku w budowlance,to w biedrace wyjdziesz lepiej

Pomocna?
Tak1Nie
feedback
 Opinia

@Lidia, tak, pracuję nadal w Strabag, ale w związku z tym co się tu dzieje, będę się niebawem ewakuował. Zatrudnienie w Strabag nie odbiega od rynkowych standardów, a benefity są ubogie

Pomocna?
Tak5Nie
stary
 Opinia
@feedback 11.07.2018 19:07

Lidia ...hahah o jakich Ty benefitach piszesz kobieto ?? Tyram w tej firmie juz b.dlugo i zadnych benefitow nie bylo i nie bedzie

Pomocna?
Tak2Nie
Byly pracownik
 Opinia
@stary 07.01.2019 09:54

Zgadzam się w tej firmie nieuswadczysz żadnego socjalu pracowałem tam 15 lat , teraz pracuję w dużo mniejszej firmie a socjalne, benefity są jakos bogate,niwspomne o stawce godzinowej,

Pomocna?
Tak1Nie
Ja
 Opinia

DNO

Pomocna?
Tak10Nie
Też tam pracowałem
 Opinia
@Ja 30.12.2018 16:12

Potwierdzenie

Pomocna?
Tak5Nie
SZCZERY ODDZ. BIAŁYSTOK
 Opinia

Pierwszy i ostatni mój sezon w tym kołchozie. To co pisze jest prawdziwe i podzielają to moi koledzy z brygady. Obiecywali dużo A tak naprawdę mega (usunięte przez administratora) po kilkanaście godzin (usunięte przez administratora) totalny, zero organizacji. A co mnie najbardziej zabolało nieszanowanie prawdziwych fachowców, bez których niedouczeni kierownicy nie zrobili by nic. Liczy się tylko układ,prywatne interesy na boku w czasie godzin pracy i podpierd. do kierownika. Ludzie inteligentni z ambicjami ,chęcią do pracy nie mają szans na godną i spokojną pracę w tej firmie. Robią z nich (usunięte przez administratora) i legatów. A podpierdalacze i największe legaty poradzą sobie. Nędzne pieniadze socjal zero, prosić trzeba o rękawice robocze. Latem woda czasami jej niema. Kierownk olewa cie masz tylko prawo (usunięte przez administratora) od rana do wieczora za niecałe 3000 zł jesli ci sie uda jeszcze tyle zarobić, oczywiście ze wszystkimi sobotami. Praca w tej firmie NIE DLA MŁODYCH LUDZI Z AMBICJAMI, gdyż juz po jednym sezonie upośledzi cie na całe życie poprzez ta patologię która panuje na codzień. Nie zbłyśniesz w tej firmie. Jestem mega zawiedziony praca tutaj. TO CO PISZĘ JEST SZCZERE I NIECH BEDZIE PRZESTROGĄ DLA INNYCH. Dałem z siebie wszystko w ciagu tego sezonu,jestem podłamany moralnie, a zarobki to chyba jakas pomyłka,a praca niebezpieczna w różnych warunkach. Spadam z tej firmy bo to niema sensu. Wielka porażka. Szkoda mi tylko mojego brygadzista człowieka który jest pracowity inteligentny i jako jedyny zna się na robocie. Bez niego naszą sekcja by upadła. Inżynierowie, pajacyki którzy nie umieją organizować pracy są młodzi i niedouczeni, nie umieją pracować z ludźmi. Nie lubię nikogo obgadywać, ale niestety taki jest Strabag oddział Białystok. Trochę to smutne Ale wszystko co piszę jest na 100 % prawdziwe. Stwierdzają to samo co ja, moi koledzy z brygady. Tylko nikt nie ma odwagi tego tematu poruszyć oficjalnie u dyrekcji. Zmarnowany mój czas w tej firmie. Walczcie o swoje koledzy . Mamy 21 wiek a takie rzeczy sie jeszcze dzieja. Ja to sie zwalniam bo to niema sensu

Pomocna?
Tak17Nie
Księgowy
 Opinia

W tym roku często widać ogłoszenia na księgowych. Czy w tym dziale jest aż tak duża rotacja? Jak atmosfera? Płace są w porządku?

Pomocna?
Tak4Nie
CH Janki
 Opinia
@Księgowy 05.12.2018 21:08

tzw. "inżynieria finansowa" w Strabag wraz z brakiem płynności tak jak na CH Janki. Ceniący się fachowcy unikają takich budów i takich ludzi.

Pomocna?
Tak4Nie
Robotnik
 Opinia

Na Lubelszczyźnie i podkarpaciu można zapomnieć o stawkach powyżej 20 zł/h od 15-18 góra czasem jakiś znajomy kierownika co się na sprzęt dostaje to ma to 20 zl, ogólnie wio wio byle szybciej i byle więcej a czlowiek się nie liczy, część młodych majstrów ma mniejsze pojęcie o robocie od zwykłego pracownika ale i tak zawsze kadra kierownicza ma rację, wszędzie oszczędności na wszystkim, znam przypadki że własną łopate trzeba było przynieść do pracy, ogólnie wymagają tyrać jak wół po 12h dziennie najlepiej za bezcen, gdyby wschód zrównać z resztą polski 25 zł na łopacie jak się to mówi to morale pracowników by bardzo wzrosły

Pomocna?
Tak3Nie
Bazar

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

KATEGORYCZNIE nie polecam tej firmy!!!!, żerują tylko na podwykonawcach, urywają ile mogą, bo kontrakty pobrali za mniejsze pieniądze i swoimi(usunięte przez administratora) zagraniami muszą wyjść chociaż na "0". Jedno słowo ciśnie mi się na usta... (usunięte przez administratora) I niech to da do myślenia kolejnym Podwykonawcom, którzy będą chcieli z nimi pracować. Moje sugestie dla Strabag Sp. z o.o.: spłata ukradzionych pieniędzy. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: wymienić złodziejską kadrę.

Pomocna?
Tak9Nie
Kamyk
 Opinia

Ludzie Strabag jest takiej (usunięte przez administratora) ze wprowadzil nawet program rekomendacji czyli jak pracujesz w Strabagu i zwerbujesz jakiegos naiwnego goscia bo nikt normalny w tej firmie robic nie bedzie to wyplaca Ci premie 2 tysie. Jak to mowia tonacy brzytwy sie chwyta. Powiem krótko zmarnowalem w tej firmie 9 lat zycia nie bylem nigdy na chorobowym robilem jak typowy niewolnik i jak potrzebowalem pozyczke z firmy 8 tysiecy to odmowili. Nie bylo zadnego poprostu zero socjalu a skladki pracownicze wlasnie na takie cele powinny isc a nie na zapijanie prezesowskich geb. Odejscie z firmy ktora nie szanuje pracownikow powinienem zrobic 9 lat temu. Odradzam prace tam. Socjal zero. Mimo uprawnien i umiejetnosci jest czlowiek nikim chyba ze jest sie czopkiem wtedy moze jakis ochlap rzuca. Omijac szerokim łukiem

Pomocna?
Tak23Nie
Byly pracownik
 Opinia
@Kamyk 23.04.2018 17:04

Potwierdzam

Pomocna?
Tak6Nie
Zero
 Opinia
@Kamyk 23.04.2018 17:04

To jest jakaś parodia

Pomocna?
Tak2Nie
Felix
 Opinia
@Kamyk 23.04.2018 17:04

Rekomendacje są we wszystkich koncernach budimex od przynajmniej 8 lat stosuje takie praktyki a co do socjalu to jest dla wszystkich opieka medyczna i benefit czyli 0??? Nie rozumiem co maja jeszcze dać ...

Pomocna?
Tak5Nie
Zdadnj kto
 Opinia
@Felix 09.08.2018 19:47

Nic bo pracownik tzw strabaga to mierny ale wierny

Pomocna?
Tak1Nie
Nick
 Opinia
@Zero 02.05.2018 19:13

Rzeczywistość inna niż na banerach.

Pomocna?
Tak4Nie
Gypsy
 Opinia

Sprzedawanie asfaltu na lewo . Oszczędzanie na autostradach

Pomocna?
Tak1Nie
robber
 Opinia

Przychodząc do firmy Strabag myślałem, że to porządna firma w której zatrzymam się na dłużej. Nic bardziej mylnego. Na rozmowie rekrutacyjnej wszystko pięknie, obiecywali mi złote góry. Przyszło do podpisania umowy i tu pierwsze rozczarowania. Po pierwsze umowa była rozbita na 2 składniki: stawka podstawowa i ryczałt za nadgodziny o którym nie było mowy na rozmowie pracę! A po drugie nie zgadzała się kwota, na którą się umawialiśmy, uwaga o 120 zł! WSTYD. Atmosfera na budowie, na którą trafiłem bardzo ciężka. Brak jakiejkolwiek komunikacji, starzy Strbagowi wyjadacze traktowali mnie wręcz jak wroga. Jeśli ktoś myśli, że w Strabagu nauczy się porządnej roboty to niech o tym zapomni. Podwykonawcy byli najgorsi chyba na rynku, same firmy krzaki. Jakość robót również pozostawia wiele do życzenia. Brak kompletnie BHP, strach było chodzić po budowie. Całe szczęście szybko się stamtąd ulotniłem i niestety nikomu nie polecam.

Pomocna?
Tak28Nie
Nikt
 Opinia
@robber 20.09.2018 15:12

Pracowałem ,tam liczą się tylko konszachty,donoszenie jeden na drugiego,kombinowanie z palifkiem bo poto tam tylko przychodzą,wazeliniarz z racji bytu byle dzielił się z szefami

Pomocna?
Tak14Nie
robber
 Opinia
@Nikt 21.09.2018 07:52

Na szczęście szybko się ulotnilem, najgorsza firma w jakiej pracowalem

Pomocna?
Tak13Nie
Seba
 Opinia

Witam. Mam zamiar iść na traktor na zamiatanie ulicy. Podzieli się ktoś opinnią moze ktoś robił na ciągniku ?

Pomocna?
TakNie
Nikt
 Opinia
@Seba 18.09.2018 12:49

Zaoraj tam wrzysto tym ciągnikiem,powodzenia He,he

Pomocna?
TakNie
feedback
 Opinia

Strabag w Krakowie "Szkieletor" - potwierdzam spostrzeżenia @Podwykonawca 08.08.2018 Ludzie "doświadczeni", którzy pracują po kilkanaście lat w STRABAG oddział Kraków/Katowice/Warszawa, są określani jako "MIERNI, ALE WIERNI". Komentarz chyba jest zbędny.

Pomocna?
Tak11Nie
feedback
 Opinia

Strabag w Krakowie "Szkieletor" - potwierdzam spostrzeżenia @Podwykonawca 08.08.2018 Ad. 2 Strabag zatrudnia ludzi "biurowych" bez żadnego doświadczenia, zaraz po studiach lub po krótkich stażach, grubo poniżej 30-tego roku życia, generalnie ze studenckim podejściem do pracy, nie dając im właściwych wzorców przez sprawujące nad nimi kierownictwo wyższego szczebla. Ludzie w wieku 30-37 lat chcą być kimś, lecz nie mają należytego doświadczenia w prowadzeniu robót i inwestycji tej rangi. Za wszelką cenę chcą się "utrzymać" więc donoszą. Ludzie po 50-siątce to konfidenci pilnujący własnych stołków, pozoranci, ludzie tzw. "góry"donoszący na tych, którzy im zagrażają, pełniący funkcję Kierowników Robót nie mając do tego właściwych uprawnień (ukończone tylko technikum budowlane). Ad.4 U pracowników wyższego szczebla można dostrzec wywieranie wpływu na Kierownikach robót, Koordynatorach robót, Inżynierach, szantaże oraz zastraszanie za opóźnienia w realizacji harmonogramu pomimo świadomości zlecania prac "bieda-firmom" bez potencjału technicznego, ludzkiego, sprzętowego etc..... Ad.7 Każdy, kto stanie się uczestnikiem tej inwestycji, będzie przekonany, że JEST BOGIEM wśród Inżynierów, ponieważ przeistacza starego Szkieletora w coś NOWEGO. NIC BARDZIEJ MYLNEGO !!!! STRABAG nie ma pomysłu i potencjału aby ten projekt zrealizować terminowo i projektowo. Wymienia Inżynierów i Kierowników co parę miesięcy zarzucając im brak wypełniania obowiązków adekwatnych do zajmowanego stanowiska. Prestiż tej inwestycji nie jest tego wart. Trzymajcie się z dala ...

Pomocna?
Tak13Nie

Zostaw opinię o Strabag Sp. z o.o. - Pruszków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Strabag Sp. z o.o.