iSpot Poland

Proces rekrutacji

• Skierniewice

5. Opinie o iSpot Poland

Opinie o ispot.pl - iSpot Poland sp. z o.o. w Warszawa

Nie przegap nowości o iSpot Poland!

Aga

20.01.2022 21:41

Bardzo kompetentna i przemiła obsługa. Poświęcająca czas i pomagająca dokonać wyboru.

27.11.2021 09:52

Czy pracownicy iSpot Poland mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?

27.11.2021 15:38

Tak jak najbardziej :)
    Wpieniony

29.10.2021 15:57

"Praca" w ispot? Smiech na sali i pożałowania godna postawa "pracodawcy". "Zatrudnienie gwarantowane, umowa pierwsza na rok". Co za (usunięte przez administratora) Umowa oczywiście na rok, szkoda tylko że człowiek spełnia swoje obowiązki, a zaraz potem szkoleniu wręczają mu wypowiedzenie bez podania przyczyny. Kiedy chcesz się dowiedzieć jaka jest przyczyna, odmawiają jej podania. Otwieranie nowych serwisów w punktach ispot to żenada! Po co zatrudniacie ludzi skoro rezygnujecie z otwierania tych punktów? Na spotkaniach "otwartość, mówienie o wszystkim", taki (usunięte przez administratora) Wszystko w tajemnicach i nic do pracownika nie dochodzi. Żadna informacja. Pracodawca delikatnie mówiąc leci w (usunięte przez administratora) Nie polecam
    Kropkanadi

18.06.2020 22:52

Praca w iSpot jest dobra dla rozpoczynających swoją karierę zawodową, ale nie tylko. Bardziej doświadczeni również mogą się w niej sprawdzić. Naprawdę dobre zarobki niezależnie od salonu i jego lokalizacji, które wyrównały się mocno po wejściu w życie nowego regulaminu premiowania. Praca z klientem czasem daje się we znaki, ale to zależy wiadomo od człowieka i od podejścia handlowca. Jeśli chodzi o atmosferę panująca w salonach jest bardzo rożna. To również zależy od ludzi i od tego na kogo się trafi. Raczej w większości jest naprawdę w porządku. Jednak jak już się trafi na kogoś kto naprawdę nie powinien znaleźć się na swoim stanowisku tu zaczyna się problem. Przykładem na to jest nieudolny kierownik, który sprowadził nowo objęty przez siebie salon na samo (usunięte przez administratora) (myśle, ze każdy pracujący będzie wiedział o kogo chodzi, bo to jest chyba ewenement). Salon na dnie, pracownicy się skarżą, a pani regionalna nie widzi problemu. Co gorsza pan prezes też nie.(usunięte przez administratora) A może tylko tacy ludzie mają szanse zaistnieć w firmie.
    Joann

19.10.2021 12:30

A z którego salonu jesteś, szukam opini ma temat Starego Browaru.
    Tak to juz jest

11.09.2021 08:54

W iSpot panowałaby wspaniała atmosfera gdyby nie fakt ze kilka osób ma zachowania które możnaby bez problemu nazwać mobbingiem ale jak widać chyba panuje na to przyzwolenie. Zgloszenia sa zazwyczaj ignorowane a winni sa przeważnie pracownicy na najniższych szczeblach
    Tak to już jest

12.10.2021 22:43

Nie nie tak wynika. Oznacza to ze sprawa jest odwracana o 180 stopni, (usunięte przez administratora) jest zatajany a zachowanie kierowników traktowane jest jako odpowiednia reakcja na zachowanie pracowników na najniższych szczeblach. Tak jakby pracownik prowokował przełożonego do (usunięte przez administratora)
    Bez niku

07.07.2021 10:12

Czy ktoś z centrali może się zainteresować blue city? Kierownik zwalnia część załogi, inni nie wytrzymują i sami sie zwalniają. Halo, niech ktoś coś z tym zrobi. W tym salonie jest horror. KM wraz z SG prowadzą tam zasady jak w kołchozie. Za mało zapisanych klientów do ZEN? idź się przejdź po galerii i zbierz kilka podpisów bo inne salony są lepsze. W tym czasie zastępca sobie posprzedaje i nikt nie będzie miał premii.
    Arkadiusz

17.08.2021 21:39

W arkadii to samo. Do tego J zrzuca na innych swoje obowiązki w ramach kary, grozi, sugeruje żeby zmienić prace jak ci sie nie podoba. Szkoda czasu za te pieniadze
    Eryk

02.06.2021 09:22

10 czerwca mam rozmowę o pracę na stanowisku konsultant w punkcie serwisowym. Jak wygląda rozmowa i jakie miesięczne wynagrodzenie?
    Rob

21.06.2021 21:22

I jak poszła rozmowa ? Jakieś konkretne pytania ? I jak wynagrodzenie ?
    Specjalista sprzedaży

21.06.2021 18:49

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w Warszawie ? Czy jest kilka etapów rekrutacji ?
    kandydat

05.06.2021 20:10

Niedawno widziałem ogłoszenie do pracy na magazynie Ispot ale niestety inny pracodawca mnie w tym czasie zwodził i finalnie nie doszlismy do porozumienia. Czy planowane jest zatrudnienie kolejnego magazyniera?
    qremowka

14.09.2020 10:11

Czy ktoś był na rozmowie o pracę w IT w tym iSpot? Jak wysoko jest zawieszna poprzeczka?
    Nick Cave

14.09.2020 17:34

Był test na deva, standardowe pytania dla juniora. Pisanie skryptów w python dla prostych zadań, typu co algorytm wypiszę. Odsiewają na wstępie. Rozmowa OK, Pani miła, Pan rzeczowy i dociekliwy. Ładne biuro. było OK
    qwerty123

10.11.2020 22:17

Tak "wysoko", że ogłoszenie zawierało kilka merytorycznych błędów :)
    Zaintersowany

24.06.2020 13:49

Dear iSpot team! Doradca klienta w iSpot jaką formę zatrudnienia otrzymuje oraz jaka jest podstawa netto (bez dodatków, premii itd)?
    Aaan

01.11.2020 01:47

2600 brutto, po kilku miesiacach podwyzka 100 zl brutto. UOP
    Anon

01.11.2020 01:42

Nie polecam nikomu wybierać salonu w Blue City. Panuje tam toksyczna atmosfera ze względu na kierownika, którego zasady prowadzą do (usunięte przez administratora). Człowiekowi się nie chce tam wracać i pracować. Pan kierownik najlepiej nic nie będzie robił, a pracownicy wykonają jego obowiązki. Z dala od tego salonu.
    Gienio

01.10.2020 14:44

Jak długo czekaliście na odzew po złożeniu CV? Ogłoszenie wygasło i nie wiem czy jeszcze żywic do tego nadzieje.
    bumerang

04.09.2020 17:03

Jako powracający pracownik mam porównanie z zarządzającym sprzed 10 lat. W firmie zmieniło się praktycznie wszystko i właściwie tylko na dobre. Świetnie uregulowany system premiowy, prezes, który faktycznie patrzy w stronę pracowników, a nie tylko swojego konta bankowego, realna możliwość awansu wewnątrz struktury firmy, dodatki współfinansowane przez firmę (ubezpieczenie grupowe, pakiet medyczny, itp). Wiadomo, że zawsze znajdzie się powód do narzekania, bo a to plany za wysokie, a to towaru za mało, a to pracować trzeba, a nie można cały dzień kawy pić, ale uważam, że firma zmieniła się nie do poznania i to na dużo lepsze. Jesteśmy traktowani uczciwie i jak ludzie.
    ex pracwonik

11.05.2020 17:10

Jak tam sobie radzicie z pandemia ? Co szefostwo wymyśliło ?
    MarryJ

28.07.2020 19:22

Ciekawe kto pisze.. pewnie wszyscy ci, którzy wylecieli dyscyplinarnie :D Dajcie już spokój, dzieciaki. Weźcie się za dorosłe życie. Najlepsza praca i ludzie. Bardzo polecam. Super atmosfera i najlepsza kadra zarządzająca.
    ...

18.08.2020 22:01

A dlaczego wszystkich wrzucasz do jednego worka? Część komentarzy zapewne jest napisana przez wiecznych malkontentów którym nie dogodzisz, ale cześć przez osoby, które zostal naprawdę źle i niesprawiedliwie potraktowane. To że Ty jesteś na salonie w którym jest ok to nie znaczy, że każdy tak dobrze trafił. Niestety, w momencie w którym pojawia się problem firma ma gdzieś, bo przecież to zwykły handlowiec, którego można bardzo łatwo zastapić. I nawet proszenie o pomoc nic nie daje, a portal taki jak ten jest właśnie do zwracania uwagi na takie rzeczy. Firmy dzięki niemu maja feedback co sie obecnie dzieje w przedsiębiorstwie.

15.04.2019 18:53

Hej co sądzicie o nowej regionalnej, mieliście już z nią jakieś nieprzyjemności?
    #całaprawda

18.06.2020 22:34

Wyłącznie.
    MarryJ

28.07.2020 19:24

Najlepsza pani kierownik ever!

14.06.2020 15:15

Rozmowa kwalifikacyjna odwołana przez panią rekruterkę "z przyczyn nagłych". Pani z HR w mailu napisała, że proponuje rozmowę w następnym tygodniu. Absolutny brak kontaktu z jej strony. Nie odpowiedziała na mój mail z prośbą o informację. To jest niepoważne traktowanie kandydata. Kłamliwa kreatura nazywa się Magdalena

24.06.2020 00:20

Co to ma być za bełkot? Ten template to został wysłany przez bota czy wklepał go jakiś humanoid? Mam wątpliwości. Jeśli to miała być odpowiedź na moją opinię, to cóż... jedziemy! "Naszym zadaniem jest przede wszystkim wspierać naszych ludzi i naszych Kandydatów." - mission failed, ludzi to wy macie w głębokiej, ale ważne, że kłamstwo powiedziane milion razy staje się prawdą. Jeszcze 999 999 to powiedzcie, to może uwierzę. "I mimo tego, że jest dla nas absolutnie kluczowe, żeby każdy projekt rekrutacyjny prowadzić w jak najwyższym standardzie, to czasami zdarzają się nam pomyłki czysto ludzkie." - z mojego doświadczenia wynika, że albo Pani z HR robiła sobie jaja, albo prowadzi działalność sabotującą sens istnienia rekrutacji do firmy. Opinie ludzi na gowork również przeczą Twojemu twierdzeniu, Zbigniew. "Wyznajemy zasadę, że iSpot to to ludzie." - ja myślałem, że iSpot to to androidy są! Dlatego odpowiedź od HR została dodana o godzinie 23:21, co nie? "Jeszcze raz przepraszamy, jeśli chcesz z nami pogadać to jesteśmy też dostępni na [email protected] oraz [email protected]" - O czym mam z wami chcieć pogadać? Ja wciąż czekam na odpowiedź Pani rekruterki MAGDALENY!
    Tykreaturo

28.07.2020 19:14

I bardzo dobrze, że rekruterka się nie odezwała. Kogoś tak niestabilnego emocjonalnie i bez kultury nie powinno się w ogóle zatrudniać.

30.06.2020 14:37

Czołem wszystkim! iSpot jest firmą, gdzie każdy człowiek znajdzie swoje miejsce. Wsparcie, jakie otrzymałem wkraczając w szeregi firmy było kolosalne. Nie wyobrażam sobie lepszego przyjęcia! :) Osoby zatrudniane w organizacji to pasjonaci, którym zależy na dobrym poczuciu wykonania swoich zadań, ale również osoby, które mają bardzo dobre spojrzenie na biznes! Nie chcąc absolutnie krytykować żadnej z opinii, przykro mi, że nie wszyscy potrafią podpisać się chociażby imieniem :-( Z całego serca polecam to miejsce, choć jak wszędzie - bywają ciężkie dni, natomiast nie przykryją one, w mojej ocenie całokształtu współpracy! #teamispot

14.05.2020 22:49

Ciekawe kiedy firma odda zaległe premie za luty i połowę marca, bo duża część handlowców ledwo wiąże koniec z końcem przez brak premii od kwietnia
    Hlo

30.05.2020 17:46

Odda w maju :)
    Kola

30.05.2020 19:54

Już dostałam za luty komplet :)
    Ex-Handlowiec

17.05.2020 13:26

W pracy jako szeregowy doradca klienta wiele zależy od otoczenia w jakim pracujemy. Ja miałem to szczęście, że w trakcie swojego lekko rocznego doświadczenia z pracą w iSpocie przeżyłem dwie zmiany w kierownictwie, obydwie zmiany były na lepsze. Wśród handlowców panowała miła atmosfera, żadnych wyścigów między sobą po wynikOstatnia moja bezpośrednia szefowa potrafiła motywować do pracy, rozumiała nasze problemy i dzięki niej osiągaliśmy jakieś wyniki, co przekładało się na premie, o które czasem ciężko- zwłaszcza na niepełny etat. Obawiam się, że nie doświadczę już tak "ludzkiego" kierownictwa

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w iSpot Poland?

Kontakt - iSpot Poland

Puławska 2 02-566 Warszawa

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria
    Długoletni pracownik

31.10.2019 18:02

W tej chwili wchodzi w życie nowy regulamin. Dochodzą w nim kary i nagany. Pytanie dlaczego nie ma w nim nagród dla wieloletnich pracowników, którzy mają przepracowane 10 czy 15 lat? Dlaczego pracodawcy nie zależy na nielicznych pracownikach, którzy związali się z firmą? Dlaczego regulamin nie mówi nic o premiach uznaniowych za ponadprzeciętny wkład? Wniosek jest jeden. Pracodawcy nie zależy na ludziach czy zmotywowaniu ich. Wyssać, wypić i następny...
    MaryJ

14.04.2020 21:30

Nowy regulamin?!? A ty wiesz, czym jest kodeks pracy?
    Realista

15.05.2020 10:18

Gdyby zależało Wam na długoletnich pracownikach, uważam, że takie rzeczy powinny być ustalane jako pierwsze, a nie ładnie przedstawione jako "do zrobienia w przyszłości". Bez żartów proszę...
    MaryJ

14.04.2020 21:37

Dobre warunki pracy i możliwości rozwoju. Pracuję ponad rok i to moja najlepsza praca, jak do tej pory. Narzekają ci, którzy zostali zwolnieni- albo za brak progresu, albo za cwaniackie akcje i piszą tutaj teraz swoje wypociny. Na tej stronie nie ma opinii osób, które nadal pracują i są zadowolone. Są tylko krzykacze. Dzieciaki, czas dorosnąć i wziąć się do roboty!

17.01.2020 18:23

Bardziej angielski biznesowy czy potoczny podczas rozmowy w iSpot Poland?
    Witaaaj :)

31.01.2020 15:35

Żaden. :)
    Anonymous

29.11.2019 18:31

Nie polecam tej firmy jako miejsca pracy, nie szanują ludzi, płacą grosze, kadra kierownicza do bani

07.10.2019 11:24

Jakie są mocne strony pracodawcy iSpot Poland?
    exx

28.10.2019 23:46

Lol, to sorry jak u Ciebie jest stała to nie ma o czym gadać, sorry że skomentowałem ;)

28.11.2019 21:04

To ile teraz dają podstawy? jest to chociaż 3 tysiace netto ?
    Nieprzekonany

25.11.2019 10:37

Po prawie 6 latach w firmie tez coś napisze. Do potencjalnych pracowników czytających wypowiedzi o iSpot. Jest tu całkiem przyjemnie ale często są chore wymagania od regionalnej oraz pieniadze na wyższym stanowisku niż handlowiec srednio. Jeśli się zastanawiasz nad stanowiskiem handlowca to zarobisz całkiem ok. Jako kierownik już to nie wyglada tak cudownie bo premia średnio możliwa do realizacji na fulla. Brakuje jak pisali wyżej dodatków motywujących za staz, bo premie za sprzedaż maja nawet w biedronkach - za szybkość sprzedazy. Także szanowny iSpot. Może czas zacząć myslec o najstarszych pracownikach i ich głowach, bo mlode studenciaki zawsze przyjda sprzedawac kabelki.
    ajspot

25.05.2019 13:42

Co tam nowego słychać w iSpotach? Były szumnie zapowiadane od wieków podwyżki, czy nadal handlowcy mają po 1800 podstawy na rękę? :)
    Handlowiec

13.10.2019 10:17

Handlowiec ktory ma 1800 na reke to nie handlowiec tylko d*pa bo to branża sprzedażowa wiec ile sprzedaz tyle zarobisz, a jak zarobisz malo to znaczy ze słaby z Ciebie handlowiec Osobiscie znam osobe ktora w Ispocie bez problemu ma w kazdym miesiacu ponad 4tys czaem 5 a czasem 6 netto z reszta ja zarabialem zawsze powyzej 3, czasem 4 czaswm 5 netto ale zawsze ta trója była a koledzy czasem ponizej 2tys w tym samym sklepie

20.07.2019 00:19

Góra naciska na pracowników aby proponowali każdemu wchodzącemu do sklepu dodanie do klubu lojalnościowego, który ma dawać klientowi rabaty na sprzęt, a w rzeczywistości jest to newsletter, identyczny jaki można dostać na maila czy przeczytać na stronie czy fanpagu na FB, a w dodatku mamy być z tego rozliczani codziennie. Premium Reseller, taki premium jak Biedronka.
    Gosc

01.10.2019 16:26

Nie ma dodatków za ubezpieczenia i leasingi. Za sprzedaż i usługi jest prowizja.
    iSpot Poland

02.10.2019 16:54

Cześć drogi Gościu, Tom oraz Jolanto i lock, pozwólcie, że wypowiem się oficjalnie ze strony działu personalnego iSpot Poland odnośnie tego, jak działa nasz system bonusowy dla Doradców Klienta. Poza podstawą - cały bonus składa się z 2 głównych elementów i mnożnika: 1/ to bonus indywidualny 2/ to bonus zespołowy 3/ to mnożnik opisany poniżej. Każdy z Doradców może liczyć na % od sprzedaży produktów Apple oraz innych marek w naszych Salonach (a także usług, ubezpieczeń, kart podarunkowych oraz kart iTunes). To jest bonus od sprzedaży indywidualnej, więc jest w rękach każdego z nas. Dodatkowo przysługuje również bonus zespołowy będący % od sprzedaży produktów Apple zależny od realizacji budżetu - na ten bonus pracuje cały zespół realizując cel salonu. Wspomniane usługi finansowe mogą pomnożyć (ale i też obniżyć) liczbę zarobionych w bonusie złotówek (tak zwany mnożnik). Dodatkowo można sięgnąć po bonusy eksperckie: Visual Merchendisera, Eksperta w sprawach Serwisu czy Eksperta od produktów Apple. Jeśli czujesz się mocno w prowadzeniu Warsztatów i uczeniu innych, to z przyjemnością wesprzemy w podjęciu roli naszego wewnętrznego Trenera programu iWorkshops, który również otrzymuje % od wartości poprowadzonych warsztatów. Nie zostawiamy przy tym bez odpowiedniej wiedzy: - mamy bogaty program szkoleniowy: począwszy od on-boardingu, przez liczne szkolenia produktowe, webinary, szkolenia serwisowe, eksperckie, a także z rozlicznych oferowanych u nas usług (jak leasingi czy kredyty). nasi Doradcy (i nie tylko) mają między innymi: zniżki na produkty, dostęp do dofinansowania urlopu (słynne "pod gruszą"), bony na święta, multisport (współfinansowany), a także opiekę medyczną (również współfinansowaną). Zachęcam do aplikowania! swoje CV możesz złożyć zarówno w salonie na ręce Kierownika lub na portalach takich, jak pracuj.pl, gdzie na bieżąco pojawiają się nasze oferty. miłego dnia!
    Miłosz

27.03.2019 20:10

Marszałkowska będzie się zamykać a wszyscy pracownicy poszli na bruk hahah klasa sama w sobie ! Ludzie w centrali nowi - przyzwyczajenia te same

07.04.2019 10:49

Od samego początku był nierentowny ???? jak to mawiają: lepiej późno niż wcale

18.04.2019 22:24

Może ktoś zna datę zamknięcia sklepu? Chętnie przyjdę i może kupię iphony...:)
    ex pracownik

18.02.2019 14:01

Jak tam nowy kierownik regionu centralnego ? spoko ?

03.03.2019 21:03

Jak tam region centrum? Macie nowego kiero regionu?

04.03.2019 11:14

Tak - została nim (usunięte przez administratora)ex kierowniczka z Targówka.

31.01.2019 20:28

Wszyscy mówiliśmy o poważnych problemach finansowych firmy iSpot. Wszyscy zastanawialiśmy się kiedy zabraknie pieniędzy na pensję.... no i stało się! Ostatni dzień miesiąca i pensja nie przyszła.... Firma nie płaci dostawcom, a w tej chwili przestała już płacić pracownikom. Każdy z nas w umowie ma wpisane, że wypłata ma dojść do końca miesiąca. Zanim złożysz tu CV i pomyślisz o pracy, to dwa razy dobrze się zastanów! Praca bez rozwoju, bez szkoleń, bez perspektyw, z kiepską kadrą i bez pensji.
    Wszyscywiemy

04.02.2019 11:33

Szanowny iSpot. Czasami lepiej posypać głowę popiołem niż udawać, że nic się nie dzieje. Jesteśmy bardzo ciekawi, jaki bank stosuje metody blokowania możliwości wykonywania przelewów, w najbardziej newralgicznym terminie i to w środku dnia. Przelewy z tego co widzę, wychodzą z banku HSBC. Czyli jak rozumiem, jest to bank niegodny zaufania, gdyż blokuje możliwość wykonywania transakcji bez wcześniejszej zapowiedzi. Wszystkie inne firmy informują swoich Klientów indywidualnych (nie wspominając o biznesowych) o ew. przerwie w pracy. Robi się to dostosowując moment konserwacji lub zmiany baz do strefy czasowej która obowiązuje w danym kraju. Wszystkie takie prace wykonuje się późną nocą. Chciałbym zaznaczyć, iż wersja bardziej prawdopodobna jest znana już w salonach. I to ona spowodowała wściekłość pracowników. Nie mam zamiaru nikogo oczerniać, bo za rękę nie złapałem. Jednak miejcie Państwo świadomość, że w centrali nie ma betonowych ścian, a informacje rozchodzą się bardzo szybko. Zasmuca mnie również proces przekazywania informacji. Wystarczyło dodać wpis na portalu Emplo, że przepraszacie ale z powodów losowych wypłat dzisiaj nie będzie. Powstrzymalibyście falę złości, która rozlewa się teraz po internecie.

27.02.2019 00:31

Bzdurą jest to że iSpot zwala opóźnienie wypłat na bank jeśli wiadomo że opóźnienie spowodowane jest błędem kogoś z działu płac ponieważ w dzień wypłat dopiero liczyli premie za sprzedaż pokrowców co potwierdza maila wysłany na sklepy w ten sam dzień.
    Wszystko w twoich rękach

03.02.2019 22:37

W tej firmie pracuję ponad rok. Wcześniej byłem sprzedawcą w kilku sieciach różnych sklepów. Nie znam innej sieci, która pozwoliłaby zarobić takie pieniądze nawet szeregowym sprzedawcom. Popularnych sklepów z żywnością nie liczę, wolę rozwijać się w rozpoznawalnej marce niż przerzucać kosze z warzywami. Będąc zaangażowanym w pracę można wiele osiągnąć. 1. Zmiana premii - niektórzy postanowili strzelić focha, lub robić na złość i narzekają na niskie zarobki. Ja przyłożyłem się do sprzedaży produktów oraz usług, utrzymania klienta i dostałem najwyższą wypłatę w mojej karierze. 2. Kierownik regionalny, który już opuścił firmę nie był osobą z którą się łatwo pracuje. Weź jednak pod uwagę, że nie zatrudnia się kierowników żeby byli fajni. Człowiek ten wprowadził sporo elementów motywacji, ambitne cele. Dzięki temu i chęci osiągania sukcesów bije moje rekordy sprzedaży. 3. Przekazuję moją wiedzę nowym pracownikom razem z zapałem i motywacją. Po 2-3 miesiącach widzę jak ogromne robią postępy i jakie wysokie dostają pensje. 4. Zdążają się w firmie problemy. Z marketingiem, dostępnością produktów, księgowością, współpracownikami. Nie łudź się. Dorosłe życie i praca polegają na pokonywaniu takich przeciwności. Nie masz na to ochoty - możesz pracować w kiosku. 5. Szkolenia - ogromna większość dotyczy sprzedaży. Mówię o tych dla pracowników sklepów. W sklepach pracują sprzedawcy, wiec nie widzę nic dziwnego w takich szkoleniach. Masz do opanowania zaledwie kilkadziesiąt produktów - w dwa miesiące dzięki platformom elerningowym i doświadczonym kolegom jesteś w stanie bardzo dobrze poznać produkty. 6. iSpot Poland tego nie napisze bo muszą być uprzejmi, ale jeśli czytasz poniższe, ociekające nienawiścią komentarze to zwróć uwagę na podejście tych osób (nic nie robię, ale obrażam się bo nie dostaję prezentów), użyty w wypowiedziach język, błędy ortograficzne, dziecinne podejście. Cieszę się, że zrezygnowaliście i nie muszę już z wami pracować. Staram się budować tą firmę ze wspaniałymi ludźmi. Nie potrzebujemy malkontentów i dzieci bujających w obłokach. 7. Na koniec dopowiem jeszcze: w szczytowych miesiącach (w nowym systemie premiowym) zarabiam podstawę plus około 120% tej podstawy w premii. Moje zaangażowanie jest zauważane i docenione. Dzięki pracy w tym miejscu i podejściu do tej pracy widzę zainteresowanie sporych i fajnych firm mną, jako pracownikiem. Wiem, że kiedyś może z tego skorzystam i będę mógł piąć się jeszcze wyżej.
    Stop farmazonom

06.02.2019 17:06

Po fali ostatnich negatywnych komentarzy, ktoś z centrali chyba usiadł i napisał ten post, inaczej tego nie widzę :) Pozwolę się merytorycznie odnieść do powyższych bzdur. 1. Zmiana zasad premiowania była i jest oceniana źle praktycznie przez wszystkich kierowników i handlowców i została wprowadzona mimo wielu zastrzeżeń na spotkaniach kierowników. Mówimy tutaj o konkretnych liczbach, a nie pięknych wykresach w Excelu jakie przedstawiał były regionalny. Przed zmianą zasad premiowania dostałbyś zdecydowanie więcej, wystarczyło, że zrobiłeś kilka leasingów w miesiącu i mogłeś liczyć na dobre pieniądze + dodatkowo dochodziły premie za ubezpieczenia i raty. Wtedy faktycznie było się po co przykładać, teraz jakby to delikatnie powiedzieć niezbyt. Wystarczy zapytać dowolnego handlowca, który pracuje w tej firmie kilka lat i przerabiał różne zasady wypłacania premii. 2. Panie MK, Pan to pisał? :D 3. Życzę jak największego zapału, ale proszę nie pisać o wysokich pensjach handlowców, bo to kłamstwo. 4. Owszem, problemy jak to w życiu bywa występują. Największym problemem tej firmy w tej chwili niestety jest to, że traktuje własnych pracowników jak śmieci i nigdy nie przyzna się do błędu. Ostatnie wypłaty dzień później? Wina banku. 5. Szkolenia oczywiście są, tego akurat nikt chyba nie neguje. 6. A merytoryczna krytyka wchodzi w grę? Czy nie można nic zarzucić pracodawcy? 7. Podstawa + 120% podstawy :D Szkoda to komentować nawet. btw. "za przerzucanie koszy z warzywami" płacą więcej niż w iSpot.
    Stek bzdetów

08.02.2019 11:52

Co to za bzdety? To pisał ktoś z HR. W gorszej firmie nie pracowałem. Regionalny rozwalił cały region centralny. Premie i system motywacyjny to jakaś kpina. Zero rozwoju, zero szkoleń. Beznadzieja. Zarząd i kadra manageraka zmienia się 6ty raz. A w firmie nic się nie zmienia.... szkoda czasu...
    Kierowniczka

06.02.2019 09:42

Bycie tutaj sprzedawca- ok. Kierownik? to smutny zart. Przyszlam z innej firmy jako kierownik. Tutaj te premie dla kierowniku to DNO. Sprzedawcy maja wieksze zarobki. Ostrzegam przyszlych kandydatow. Pozdrowienia ze wschodniej czesci dla reszty kolegow z kraju. Szukajcie sobie czegos, co przyniesie pieniadze, a nie premie kwartalne, nierealne.
    Nowy pracownik

27.01.2019 18:02

Czy coś sie zmieniło w regionie centralnym ?
    Przepomocny

31.01.2019 09:21

Po tym jak dowiedzieliśmy się, że odchodzi chodzimy cały czas pijani z radości i szczęścia. Takiego (usunięte przez administratora) świat nie widział. Poprzednią firmę załatwił tak samo i uciekł (usunięte przez administratora) :)

31.01.2019 15:12

Wie ktoś gdzie (usunięte przez administratora) teraz poszła pracować? Warto przestrzec innych :)
    Nowy pracownik

08.01.2019 21:23

Hej dostalem zaproszony na rozmowe. Na doradcę klienta w salonie ktory znajduje sie na Marszalkowskiej. Jak tam sie pracuje? Fajny klimat? Bo czytajac forum to wiem ze M jest beee a wszyscy sa okej. Ps. Rozmawiajac z rekryterka spytalem sie o podstawe to mi powiedziala ze bede mial podatawy okolo2,5 tysia plus dodatki za sprzedaż i moge wyciagnac okolo5 tysi na luzie
    Zeco

22.01.2019 00:26

Od kiedy w ispocie działają rekruterzy xd ? Tym bardziej jak w HR nie ma kto pracować. Kierownictwo tez to nie bylo, tam jacyś (usunięte przez administratora) pracują jedynie

23.01.2019 20:13

5 tysięcy to wielu kierowników nawet nie zarabia w tej firmie :) jako handlowiec na początku spodziewaj się coś koło 1800-2000zł

23.01.2019 20:05

Witam, piszę tego posta, aby przestrzec wszystkich przed pracą iSpot. Pracowałem w niej ponad 5 lat więc widziałem lepsze i gorsze momenty, poznałem sporo ciekawych osób, ale to co się dzieje z tą firmą od ponad roku zakrawa o nieśmieszny żart. Pozwolę sobie wszystko wypunktować: - "nowy system premiowy" wprowadzony kilka miesięcy temu, według zapewnień którego handlowcy mieli zarabiać więcej, a de facto kwoty, które finalnie znajdowały się na koniec miesiąca na kontach pracowników były niższe (CAŁKOWITE obcięcie premii za leasingi, ubezpieczenia PZU oraz raty, za które dobrze starający się i pracujący handlowcy potrafili wyrobić całkiem fajne kwoty, widocznie zbyt duże i trzeba było im to zabrać). btw Pani z HR, która go układała już nie pracuje, ale system pozostał cały czas taki sam :) - podwyżki, a właściwie ich całkowity brak. Od końca wakacji byliśmy zapewniani o podwyżkach, na spotkaniu kierowników, które odbyło się w Warszawie w październiku, gwarantowano nam, że aneksy są "w trakcie przygotowywania" i , że każdy z handlowców oraz w szczególności zastępcy kierowników mieli dostać podwyżki jeszcze w październiku. Mamy w tej chwili styczeń, a o podwyżkach pracownicy mogą sobie tylko pomarzyć. Według nowych zapewnień: mają być "może w marcu, może w październiku", pytanie tylko którego roku. - Retail Manager z regionu Centrum. Temat rzeka. Człowiek zatrudniony w marcu zeszłego roku, do tej pory pracujący głównie w branży odzieżowej, nie mający kompletnie pojęcia na temat branży w jakiej przyszło mu pracować. Bardzo dobrze natomiast odnalazł się w mobbingowaniu handlowców oraz kierowników i ich zastępców. Od sierpnia/września zgłaszano wielokrotnie skargi pod jego adresem, większość kierowników z Warszawy zwolniła się, bo miała już dosyć "współpracy" z tym jegomościem. Prezesowi firmy nie zapaliła się niestety w tamtym momencie lampka kontrolna i nie zareagował na sytuację, że spora część doświadczonych kierowników, pracujących wiele lat w firmie złożyła wypowiedzenie tylko i wyłącznie z powodu Pana MK. - Cyrk (bo inaczej cięzko to nazwać) jaki panuje w centrali szanownej firmy iSpot Poland. Ktoś już opisał sytuację, że zwolniono JEDYNEGO grafika jaki był zatrudniony. Jest to prawda. Od tamtej chwili "w ramach oszczędności" zatrudniono agencję reklamową (należącą do bliskiej osoby jednej z pracownic), która za jedno zlecenie bierze wielokrotność wynagrodzenia grafika. Wszystko oczywiście w ramach "oszczędności" :) Oprócz tego pozbywanie się pracowników, którzy nie byli znajomymi lub nie "przypadli do gustu" Panu Regionalnemu. Na ten temat można napisać naprawdę ciekawą książkę. Najgorsze tylko, że w całej tej sytuacji poszkodowani są pracownicy salonów i nie ma żadnych perspektyw, żeby sytuacja miała się w jakikolwiek sposób zmienić, chyba że na gorsze. Jedynym pozytywem, o którym muszę wspomnieć była atmosfera w salonie, w którym pracowałem, co było tylko i wyłącznie zasługą zespołu z jakim pracowałem. Natomiast od kilku miesięcy była ona bardzo skutecznie zatruwana przez sytuacje opisane powyżej.
    Jacek

28.12.2018 18:41

Moje sugestie dla iSpot Poland (Sad Sp. z o.o.): Firma ispot Poland wprowadza własne regulacje dotyczące reklamacji, polegające na „oddawaniu” pieniędzy na karcie podarunkowej, możliwej do wykorzystania w sieci ispot. Praktyki takie pozostają w sprzeczności z filozofią Apple’a, opierającą się na zaufaniu wobec klienta i respektowaniu jego praw - w szczególności dość oczywistego prawa do zwrotu pieniędzy w takiej formie w jakiej została dokonana płatność. Nigdzie poza Polską nie spotkałem się z takimi praktykami. Uważam, że działania ispot Poland naruszają wizerunek firmy i nie prowadzą do tworzenia więzi lojalnościowych z klientami. Ci ostatni traktowani są jak zakładnicy, których w dość prymitywny sposób zmusza się do dokonania kolejnego zakupu. W tej sprawie zamierzam się też skontaktować z amerykańską centralą Appple’a. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Słaby PR wewnętrzny, pracownicy nie są dostatecznie zmotywowani, poza tym fatalne warunki dotyczące reklamacji
    Blabla

18.01.2019 15:28

Mylisz reklamacje ze zwrotem. Warunki gwarancji narzuca Apple a rękojma jest regulowana ustawowo. Nikt Ci nigdy nie wyda karty podarunkowej za reklamowany produkt- temat reklamacji załatwiony. Polecam więcej pochodzić po galeriach handlowych- co raz rzadziej zwracane są pieniądze a i przy okazji spaceru poczytaj o prawach konsumenckich. Co do PR i motywacji pracowników- pełna zgoda! PS powodzenia z amerykańską centralą Apple ???? [email protected]
    ktos

19.01.2019 09:37

Mowi o reklamacji, a nie o zwrocie. Poza tym apple, nie narzuca gwarancji na nic poza swoimi produktami, a w ispot sa tez rzeczy innych producentow.

27.12.2018 06:41

Piekny orezent na święta od centrali, karty podarunkowe z oszałamiającą kwotą, z która nie wiadomo co zrobić. Kiedyś dostawało się 3 krotność tego co teraz i jeszcze karty przychodziły tydzień wczesniej...
    Zniesmaczony

09.01.2019 14:39

Nie zapomnij o daci wykorzystania kuponów zniżkowych. Karty przyszły 22.12 a ważność kuponów do 24.12.2018....
    A

11.01.2019 00:28

Do 30 czerwca jest ważność
    David

02.12.2018 19:02

Hej, jestem zainteresowany pracą w serwisie, dajcie znać czy są dobre warunki pracy i czy można dobrze zarobić ?
    smutek

06.12.2018 14:10

Nie polecam. Pieniądze są żałosne. Organizacja leży.
    lipa

10.01.2019 10:03

Ludzie fajni, wiadomo jedni mniej inni bardziej. Problemem jest księżniczka i jej przyboczny. Oboje brak kompetencji nadrabiają krzykiem i pretensjami, przez co atmosfera jest czasem dość nerwowa.
    Fajny

18.12.2018 22:53

Pracuje w ispocie rowno rok .Spotkałem tam naprawdę wyjątkowych ludzi, zaczynając od dyrektora regionalnego, fantastycznych kierowników, po kolegów ze sklepu. Jeśli szukacie miłej atmosfery, dobrych zarobków na start jak i rewelacyjnych sszkole, które naprawdę sprawią, że zarobicie bardzo dużo to polecam. Minusy to brak czasu, ale to wszędzie tak jest :) . Plusy jakie wyciągnąłem to większa otwartość na klientów i pełna swoboda, jeśli chodzi o manipulację podczas sprzedaży. Nie każdy potrafi się tego nauczyć. Jeśli miałbym tu kiedyś wrócić, to jako szkoleniowiec. Może przyjdzie kiedyś taki dzień. Bardzo miło wspominam pracę w ispocie
    Bzdura

23.12.2018 17:27

Co Ty za kit człowieku wciskasz?? Jest dokładnie odwrotnie!
    fajny

26.12.2018 13:47

a moze ty jestes beznadziejna ? idz szukaj nowego pracodawcy bo z takim podejściem psujesz atmosfere w pracy

Zostaw merytoryczną opinię o iSpot Poland