4.2/5

• Skierniewice
  • Ciechanów

5. Opinie o iSpot Poland

Opinie o ispot.pl - iSpot Poland sp. z o.o. w Warszawa

Nie przegap nowości o iSpot Poland!

25.03.2025 16:04

Dzień dobry! ☺️

Od dziś jesteśmy tu z Wami — jako Pracodawca chcemy aktywnie uczestniczyć w rozmowie i odpowiadać na opinie pojawiające się na tym profilu.

Wasze głosy są dla nas ważne, ponieważ pomagają nam się rozwijać, zmieniać i lepiej rozumieć potrzeby Pracowników oraz Kandydatów.

Jednocześnie zastrzegamy, że nie będziemy odnosić się do wpisów naruszających przepisy prawa, regulamin serwisu GoWork oraz do komentarzy zawierających treści niezgodne ze standardami komunikacji.

Dajemy też sobie prawo, aby archiwizować komentarze, które wprost łamią te zasady.

Dziękujemy za konstruktywny dialog!

Pozdrawiamy
    iSpot Team ❤️

Kapil929

29.01.2026 14:08

Czy pracownicy mają jakieś zniżki pracownicze na zakup telefonu lub innych urządzeń?

04.02.2026 08:50

Dzień dobry! Tak, pracownicy iSpot mogą zakupić wybrane urządzenia w naszym sklepie w preferencyjnych cenach. Dotyczy to zarówno produktów marki Apple jak i pozostałego asortymentu. Pozdrawiamy, iSpot Team

Dermatofit

03.02.2026 10:00

Cześć wszystkim! Opinia @dywersyfikator ma już ponad 40 polubień co najpewniej świadczy o dużym poparciu. Ja również jestem pracownikiem firmy i w pełni się zgadzam z tą wypowiedzią. Chciałbym się odnieść do komentarza pracodawcy, a w szczególności wycinka o realizacji planów sprzedażowych. "Plany sprzedażowe są wymagające, w wielu lokalizacjach regularnie realizowane" Ciekawy jestem ile lokalizacji wyrobiło chociażby grudniowy czy styczniowy plan sprzedażowy. iPhonów 17 nie ma od wrześniowej premiery, a (usunięte przez administratora)sprzedaży wymaga realizacji planu. Brak towaru=brak planu, a co za tym idzie brak premii. O brakach tych modeli mówi się z miesiąca na miesiąc, nic w tym temacie nie rusza, klienci są, a sprzedaży brak. Mówią, żeby zbierać kontakty do klientów zainteresowanych i dawać im znać jak już przyjedzie dostawa, a po dostawach przychodzi decyzja "z góry", że po kontakcie z klientem telefon można mu odłożyć maksymalnie do końca dnia. Klient czeka miesiąc na telefon, i jak się nie zjawi dzisiaj to "sorry, ale nie będziemy tyle blokować". Proklienckie podejście 👍 Niestety ktoś układając plany sprzedażowe nie bierze braków w ogóle pod uwagę. Rok temu towar był, w tym roku nie ma, ale (usunięte przez administratora) tam plan i tak będzie wyższy. Czytając wcześniejsze komentarze dużo osób skarżyło się też na warunki pracy po przejęciu firmy na "C". Podzielam ich zdanie. W okolicznych miastach lub w tym samym mieście wcześniejsze "C"-landy stały się iSpotem i pozabierały klientów z innych salonów co jest w zupełności zrozumiałe. Niestety to również wpływa na realizacje planów, oczywiście negatywnie. Mam też wrażenie, że mimo iż salonów jest więcej to towaru więcej nie zamawiają. Dwa lata temu to jeszcze szło jakoś fajnie zarobić, ale od tamtego czasu jest tylko gorzej. Od przejęcia firmy na "C" minęło już trochę czasu, ale nadal są odczuwalne tego skutki. Sporo osób, które pracowało tutaj dłuższy czas się pozwalniało(tych szkoda najbardziej, bo skoro ktoś pracuje w firmie 10 lat i nagle się zwalnia to znaczy, że jest coś bardzo nie tak), na ich miejsca wskoczyły świeżo zatrudnione osoby, które wraz ze swoim nadejściem chciały wprowadzić powiew świeżości, a wprowadziły tylko jeszcze większy zamęt. Co chwilę słyszy się o (usunięte przez administratora)wobec pracowników, kierownicy wytykają palcem osoby w zespołach, że "dzięki Tobie nie ma premii w tym miesiącu", braki próśb grafikowych, albo celowe robienie Ci pod górkę, zawyżanie miesięcznego planu indywidualnego, poranne zmiany gdzie dzieje się najmniej, lub zmiany rozjechane w czasie typu 12-18, aż odechciewa się pracować. Pracodawca pisze, że można to zgłosić do HR, ale pytanie co to da? Wyśle ktoś maila do kierownika i zapyta o co chodzi to jeszcze większe napięcie w zespole zbuduje niż jest, a finalnie to jeszcze wszystkim zaszkodzi. Jeśli zamierzasz się tu zatrudnić to dobrze przygotuj się psychicznie. Ogrom wiedzy i presja czasu to tutaj codzienność, na pomoc przełożonego nie masz co liczyć-musisz być samowystarczalny. Jeśli masz problem jesteś z nim sam. Pamiętaj-iSpot to ludzie, ludzie, na których nie możesz liczyć 🙂
    #Sprzedawca
    rvn

01.01.2026 03:07

Złożyłam cv do salonu w Gdyni na stanowisko doradcy klienta, oferta jest ważna do końca miesiąca i po wygaszeniu się odzywają czy można liczyć na odpowiedź w czasie gdy ogłoszenie jest dalej zamieszczone? Chciałabym również się dowiedzieć jak wygląda system zmian i czy tak naprawdę warto bo oferta pracy jest zachęcająca

09.01.2026 12:45

Dziękujemy za zainteresowanie ofertą pracy oraz za przesłane CV. Potwierdzamy, że rekrutacja na stanowisko Doradca/Doradczyni Klienta na pół etatu do salonu w Gdyni w Rivierze jest obecnie otwarta i planujemy ją prowadzić do końca bieżącego miesiąca. W trakcie rekrutacji analizujemy wszystkie zgłoszenia, dbając o indywidualne podejście do każdej kandydatury. Z wybranymi kandydatami kontaktujemy się na bieżąco i niezależnie od decyzji, każda osoba otrzymuje informację zwrotną drogą telefoniczną bądź mailową. Odnosząc się do pytania o system zmianowy – w przypadku połowy etatu praca odbywa się głównie w piątki i soboty, na zmiany 6- lub 8-godzinne, najczęściej w godzinach 15:00–21:00 lub 13:00–21:00. Natomiast przy pełnym etacie godziny pracy są ustalane indywidualnie z kierownikiem – standardowo są to zmiany 8-godzinne, jednak istnieje możliwość pracy na zmianach 9- lub 10-godzinnych, w zależności od preferencji pracownika i ustaleń zespołowych. Jeżeli jest Pani zainteresowana rozwojem w sprzedaży w obszarze nowych technologii, to serdecznie zachęcamy do wzięcia udziału w rekrutacji. Dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszym salonie:). Pozdrawiamy Zespół rekrutacji iSpot
    dywersyfikator

02.12.2025 11:59

Dzielę się opinią jako pracownik salonu. Od kiedy w firmie pojawił się COO, firma idzie w co raz gorszą stronę. Dochodzi obowiązków i więcej odpowiedzialności a pensja stoi w miejscu, w zasadzie to nawet spada, bo od ponad roku plany sprzedażowe są w kosmosie względem tego jak salon sobie radzi. Pomimo upływu roku i braku realizacji planu, kolejne plany nadal są zawyżane. Może to jakieś specjalne cięcie, żebyśmy nie zarobili i zmuszenie pracowników do zwolnień, bo w końcu i tak znajdzie się ktoś kto pociągnie za takie pieniądze. Hasło, którym iSpot się niby kieruje "iSpot to ludzie" już dawno przestało mieć jakikolwiek sens. Rotacja pracowników w naszym salonie jest na porządku dziennym, ktoś przychodzi szkolimy go i za miesiąc lub dwa jest kolejna osoba na to miejsce, bo wcześniejsza nie podołała. Do ogarniania jest mnóstwo rzeczy, w porównaniu z innymi elektromarketami. Trzy formy odkupu urządzeń od klientów, co najmniej pięć form finansowania , raty w dwóch bankach, leasingi, ubezpieczenia, jest tego od zaje****. Dla klienta wydaje się to super, bo ma kilka możliwości finansowania i może coś dla siebie wybierze, ale z perspektywy handlowca to notatnik z dostępem do 15 platform i jeszcze do tego możliwość łączenia tych promocji gdzie jak się pomylisz to odliczają Ci to od wypłaty. Co do tego odcinania z wypłat to w ciągu dnia przyjmujemy w rozliczenie z 10 telefonów i jak nie zauważysz jakiegoś pęknięcia lub dysfunkcji urządzenia to różnicę odliczają Ci z wypłaty, były przypadki, że niektórym osobom różnica wynosiła ok. 1000zł i kierownik jeszcze Cie straszy, że to działanie na szkodę spółki i mogą Cie zwolnić dyscyplinarnie. Kilka milionów planu do zrobienia miesięcznie, trzeba cisnąć, a jak ktoś Ci przychodzi oddać telefon w rozliczenie i wziąć jakiegoś iPhona za 3000 i coś pójdzie nie tak to mogą Cie zwolnić. Na dodatek z takim klientem stoisz przy ladzie co najmniej godzinę, bo musisz mu jeszcze poprzegrywać wszystko na nowy telefon(rozumiem, że wszystko dzieje się samo z iPhone na iPhone, ale firma też Cie straszy tym, że dane klienta to dane wrażliwe i klient musi wszystko widzieć, a później sam wyzerować telefon). Nowym osobom na pewno będzie bardzo ciężko się wdrożyć jak na sam start dostajesz dostęp do służbowego maila, dziesiątek szkoleń z każdej platformy od rat, leasingów, ubezpieczeń, odkupów etc. Poza szkoleniami oczywiście też same loginy i hasła do każdej z platform, o czym już wspomniałem wcześniej, kierownicy nawet palcem nie kiwną, żeby wprowadzić taką osobę do zespołu tylko wrzucają ją na głęboką wodę i "ucz się", no i oczywiście po miesiącu masz już mieć wszystko w małym paluszku, bo są plany do wyrobienia.
    #DoradcaKlienta

08.12.2025 12:57

Dzień dobry! Dziękujemy za Twoją szczegółową opinię i perspektywę — takie głosy są dla nas bardzo ważne, ponieważ pokazują, jak firmowe decyzje wpływają na codzienną pracę w naszych salonach. Wiele wprowadzonych zmian wynika bezpośrednio z potrzeb naszych Klientów. Jako iSpot pracujemy nad uporządkowaniem procesów i usprawnieniem systemów, które wcześniej były mniej intuicyjne — wszystko po to, by finalnie ułatwić pracę, a nie dokładać obciążeń. Chcemy reagować szybciej, obsługiwać wygodniej i oferować rozwiązania dopasowane do oczekiwań. Dlatego rozwijamy narzędzia i standardy, które pomagają nam lepiej odpowiadać na ich wymagania i budować doświadczenie zarówno Klienta jak i Pracownika na wysokim poziomie. Wraz z rozwojem firmy naturalnie pojawiają się nowe działania, ale ich celem nie jest dokładanie ciężaru. Wprost przeciwnie — finalnie mają sprawić, że praca będzie bardziej intuicyjna. Plany sprzedażowe są wymagające, w wielu lokalizacjach regularnie realizowane — to pokazuje, że są możliwe do osiągnięcia. Jednocześnie analizujemy różnice między salonami, żeby plany były jak najbardziej adekwatne. Poruszyłeś także kwestie rotacji i trudności ze szkoleniem nowych Pracowników. Onboarding nowego Doradcy Klienta trwa 3 miesiące (poprzedzony jest 3 dniowym spotkaniem w biurach iSpot z reprezentantami wszystkich działów) i powinien być prowadzony w ścisłej współpracy z Kierownikiem Salonu oraz przy wsparciu pozostałych zespołów. Jeśli w którymś miejscu proces wygląda inaczej, traktujemy to jako jasny sygnał do sprawdzenia i poprawy. Standard jest jasny i powinien być stosowany w każdym salonie. Wszystkie nieprawidłowości możesz zgłosić bezpośrednio do Kierownika Regionalnego oraz do Działu HR. Szeroka gama platform i możliwości, które oferujemy naszym Klientom, jest świadomym elementem naszej strategii — chcemy, by każdy mógł znaleźć rozwiązanie dopasowane do swoich potrzeb. Jednocześnie mamy świadomość, że tak duża różnorodność bywa wymagająca po stronie zespołu. Dlatego równolegle pracujemy nad uproszczeniem procesów i ograniczeniem liczby działań, które dziś są zbyt złożone. Podobnie wygląda kwestia rozliczeń odkupu i odpowiedzialności finansowej. Te obszary opierają się na jasnych, zrozumiałych zasadach, a sama odpowiedzialność jest związana z zakresem wykonywanej pracy według ustalonych zasad i procedur. Sukcesywnie upraszczamy procedury, by zminimalizować ryzyko błędów i skrócić czas obsługi. Dążymy do tego, aby szeroka oferta dla Klientów iSpot, była łatwiejsza w obsłudze, a wszystkie procesy — od rozliczeń po formalności — bardziej przejrzyste i proste. Pozdrawiamy, iSpot Team
    ReviewModeratorIcon
    Alan

07.10.2025 10:23

Oferta dla doradcy klienta nie wygląda źle. Widziałem że dają umowę o pracę - mega plus, bo teraz popularne u doradców są śmieciowki, zwłaszcza na start.

24.10.2025 09:27

Dziękujemy za miły komentarz! 😊 Zgadza się – w iSpot od początku stawiamy na stabilne zatrudnienie i jasne zasady współpracy, dlatego oferujemy umowę o pracę już na starcie. Chcemy, żeby nasi doradcy czuli się pewnie i mogli w pełni skupić się na tym, co lubią najbardziej – na pracy z klientem i rozwijaniu swojej pasji do technologii 🍏
    Nowy88888

21.10.2025 20:24

Widać ofertę pracy w iSpot w Białymstoku, czy polecacie tam pracę? Warto aplikować? Jak z finansami, umowami o pracę? Jak warunek na salonie? Można normalnie wyjść do łazienki czy jak w kołchozie,że mrugać nie można nawet ?

22.10.2025 14:04

Dzień dobry! Salon iSpot w Białymstoku to nowy punkt, który otwieramy w listopadzie😊 Zatrudniamy na podstawie umowy o pracę, a wynagrodzenie składa się z podstawy oraz miesięcznej premii uzależnionej od wyników. W całej naszej sieci dużą wagę przykładamy do komfortu pracy i dobrej atmosfery – w salonach dostępne są zaplecza, gdzie można spokojnie odpocząć czy skorzystać z przerwy. Jeśli ma Pan/Pani dodatkowe pytania dotyczące warunków pracy, chętnie udzielimy więcej informacji podczas rozmowy rekrutacyjnej 😊
    Salesman

11.03.2025 15:46

Są jakieś opinie odnośnie sklepu iSpot Janki?

28.03.2025 16:29

Dzień dobry :) W CH Janki można dołączyć do naszego Zespołu w dwóch obszarach - sprzedaży oraz serwisu. Kilka słów na temat specyfiki pracy przekazali nasi Managerowie: W serwisie pracujemy w 4-osobowym zespole, od poniedziałku do piątku, zmianowo w przedziale godzinowym 8:00-18:00. Praca Serwisanta/tki jest ciekawa i daje różnorodne wyzwania każdego dnia i jednocześnie satysfakcjonująca, gdyż możemy pomagać naszym Klientom, przywracając sprawność ich ukochanym urządzeniom. Jednocześnie codziennie można się dowiedzieć czegoś nowego, nawet jeśli przepracuje się u nas już dobrych kilka lat – nowa wiedza się nie kończy. Zaś szkolenia pozwalają nam wspierać naszych Klientów jeszcze lepiej. Salon iSpot jest otwarty w godzinach 9:00-21:00, od poniedziałku do piątku oraz w niedziele handlowe w godzinach 9:00-20:00. Obecnie nasz Zespół składa się z 6 osób, w tym 4 na stanowisku Doradcy/Doradczyni Klienta. Pracę zaczynamy od 8:00, czyli na godzinę przed otwarciem Salonu. Pracujemy w systemie zmianowym po 8 lub 12 godzin. Do naszych głównych zadań, poza sprzedażą i obsługą Klientów należy również m.in. dbanie o wygląd Salonu czy przyjmowanie dostaw. Mamy możliwość podnoszenia swoich kompetencji poprzez m.in. udział w szkoleniach czy też podejmowanie określonych ról w Zespole, co poza zwiększaniem naszej odpowiedzialności i poszerzaniem wiedzy, może mieć odzwierciedlenie w naszym wynagrodzeniu. Obecnie nie mamy otwartych rekrutacji w tej lokalizacji, natomiast serdecznie zapraszamy do śledzenia ogłoszeń i aplikowania, kiedy taka możliwość się pojawi. Pozdrawiamy! iSpot Team
    :P

25.03.2025 09:08

Hej, zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko kierownicze do iSpot. Jest ktoś w stanie mi opowiedzieć coś o tej pracy i zarobkach?

28.03.2025 11:55

Dzień dobry ☺️ Obecnie prowadzimy jeden proces na stanowisko kierownicze, a mianowicie Koordynatora/Koordynatorki Administracji Serwisu. Wszelkie informacje na temat tej roli dostępne są w treści ogłoszenia: https://www.pracuj.pl/praca/koordynator-koordynatorka-administracji-serwisu-warszawa-pulawska-2,oferta,1003976767?s=ae954510&searchId=MTc0MzE1ODg0MDUzMi43NjQ0. Znajdzie tam Pan/i m.in zagadnienia związane z zadaniami, oczekiwaniami oraz trybem pracy, czy też możliwością uzyskania premii. Zapraszamy serdecznie do złożenia aplikacji na to stanowisko, jeśli odpowiada ono Pana/i obecnie obieranej ścieżce kariery zawodowej. Życzymy dobrego dnia! iSpot Team

19.03.2025 12:11

Kolejna środa i kolejne spotkanie działowe, które nic nie wniesie, a jedynie osłabi fatalne morale pracowników. Pracuje w B2B z(usunięte przez administratora) od wielu lat i jest to osoba, która nie nadaje się na to stanowisko. Jest (usunięte przez administratora), napastliwa, nie posiadająca elementarnej wiedzy (usunięte przez administratora) Dzisiaj znowu usłyszymy, że jeśli mamy coś do niej to mamy skontaktować się z nią osobiście. Przecież doskonale wie, że nikt z nas nie chce już z nią rozmawiać. Atmosfera w dziale jest fatalna! Zdecydowanie nie polecam pracy w dziale handlowym.
    Zainteresowany

20.03.2025 22:34

Nie polecasz miejsca, ale sam pracujesz od wielu lat. Ciekawe :) Odstraszasz tym postem potencjalnych chętnych na Twoje miejsce? ;D

07.03.2025 20:54

Pracuję już tu rok, od czasu do czasu zaglądam na opinie i zastanawiam się czy na pewno pracujemy w tej samej firmie. Miałem okazję poznać kilka osób z centrali podczas wizyt na salonie. Świetni ludzie. Wiadomo jak ze sprzedażą czasami lepiej czasami gorzej ale pieniądze jak na to stanowisko są bardzo dobre uzależnione od zaangażowania i motywacji, czasami też od szczęścia jak świetny klient się trafi. Ogólnie polecam każdemu, warto spróbować i sprawdzić swoich sił, cele są optymalne przy odrobinie chęci do zrealizowania, stawka bardzo dobra, możliwości rozwoju na wysokim poziomie, szkolenia liczne i ciekawe.
    ReviewModeratorIcon
    Alan

19.03.2025 12:27

Zarobki to pewnie zależą też od stanowiska :) pewnie są takie co się zarabia najniższą ale i pewnie też takie gdzie więcej płacą
    Tru

20.03.2025 08:41

Może w centrali. W salonach masz najniższą krajową + ewentualnie dodatek + premia. A szkoleń jest masa, tylko mało wnoszą.
    Adaś

27.02.2025 23:12

Wiecie że? Apple miało prototyp konsoli do gier wideo, ale nigdy jej nie wypuściło W latach 90. Apple eksperymentowało z wejściem na rynek gier wideo i opracowało tajny projekt o nazwie Pippin. Była to hybryda komputera i konsoli, stworzona we współpracy z firmą Bandai. Pippin miał być platformą do gier i edukacji, ale jego premiera w 1996 roku była kompletną klapą. Sprzedano mniej niż 50 000 sztuk, co czyni go jedną z największych porażek Apple. Co ciekawe, Steve Jobs po powrocie do Apple w 1997 roku niemal całkowicie wykasował ten projekt z historii firmy – tak bardzo nie chciał, by Apple było kojarzone z nieudaną konsolą do gier!
    Śmiech

05.03.2025 14:19

Biuro walczy dzielnie, nie ma to jak pracować za najniższą krajową. Prawdę widać w innych wpisach.
    Handlowiec

05.03.2025 14:23

To tajemnica że pracuje za najniższą? Chyba to każdy wie. Dodając moją premię za sprzedaż wychodzi mi suma która mnie satysfakcjonuje. Wylewaj dalej żale z poza okrętu - ubaw mamy w salonie
    Romek

04.03.2025 00:17

O tym słyszeliście? Apple prawie stworzyło własnego operatora komórkowego. W 2005 roku Steve Jobs poważnie rozważał, aby zamiast współpracować z operatorami telefonicznymi (takimi jak AT&T), Apple stało się… własnym operatorem sieci komórkowej. Plan zakładał wykorzystanie technologii satelitarnej i Wi-Fi do dostarczania połączeń telefonicznych i internetu bez potrzeby korzystania z tradycyjnych sieci komórkowych. Jobs inspirował się rozwiązaniem „wireless mesh networking”, które pozwalałoby urządzeniom komunikować się ze sobą bezpośrednio, zamiast polegać na wieżach operatorów. Ostatecznie projekt upadł, głównie dlatego, że infrastruktura satelitarna i technologia Wi-Fi nie były jeszcze wystarczająco rozwinięte. Dlatego Apple zdecydowało się na partnerstwo z AT&T przy premierze pierwszego iPhone’a w 2007 roku. Gdyby ten pomysł wypalił, Apple mogłoby dziś kontrolować nie tylko smartfony, ale również sieci komórkowe, całkowicie zmieniając układ sił w branży telekomunikacyjnej.

26.02.2025 09:27

HaHa

26.02.2025 20:31

Tak, już byli tacy co mówili swoje sugestie, co nie działa, co poprawić aby zwiększyć wydajność pracy to jak o ścianę i albo odeszli aby nie przedłużyli umów.
    Żart

26.02.2025 21:05

Korporacyjne farmazony, nie mające nic wspólnego z rzeczywistością Szanowna Pani Dyrektor Finansowa. GoWork jest odpowiednim miejsce na wyrażanie swoich opinii, m.in. do tego został stworzony
    Leon

24.01.2025 20:31

Jak wygląda typowy dzień w biurze?
    M.

30.01.2025 19:57

@Wojtek, rozumiem że ta światła i merytoryczna myśl, okraszona została odpowiednią dawką obserwacji, wywiadem ze współpracownikami działu i potwierdzona z osobami trzecimi? Ty smutny i ograniczony w swoim obszarze widzenia człowieku. ;) Jeśli np. po tym że nie otrzymujesz natychmiast odpowiedzi na maila i tym, że widziałeś kogoś na papierosie parę razy jest dla Ciebie wyznacznikiem, że nic się nie robi, to aż mi Ciebie szkoda i liczę że już niedługo będziesz pracował w tej samej firmie.

18.02.2025 19:20

Skąd?
    Biuro

22.02.2025 13:07

jak dostać zatrudnienie w biurze?
    Banus

18.02.2025 19:21

Cześć wszystkim! ???? Mam pytanie do osób pracujących w iSpot jako serwisanci. Jak wygląda Wasza codzienna praca? Czy jest to stanowisko, które da się opanować osobie bez dużego doświadczenia i umiejętności w naprawach? Czy serwisant zajmuje się wyłącznie naprawami, czy też ma kontakt z klientami w salonie? Z góry dzięki za wszelkie informacje!

01.04.2024 20:22

Witam, zakończyłem właśnie 86 tygodniową przygodę z iSpot. Czy to był dobrze spędzony czas w firmie? Odrazu zaznaczę, jeśli zastanawiasz się o wysłaniu CV a zupełnie nie interesujesz się rynkiem, produktami Apple i kwestiami z nimi związanymi to będzie stracony czas i takie osoby zabijają tą firmę. Czas współpracy w salonie w regionie zachód był udany ze względu na ludzi którzy tam pracowali. Tym mocniejsze więzi, tym silniejszy zespół - i tak było w salonie w którym pracowałem. Jednakże do czasu… 1. Zarobki? W iSpot na stanowisku doradca klienta otrzymujecie najniższą krajową czyli obecnie (usunięte przez administratora) 2. Premia Do podstawy jest co miesięczna premia jednakże zależy ona od wykonania planu danego salonu i jest podzielona na progi. (usunięte przez administratora)
    Winduje

17.02.2025 12:20

Sama prawda. Podbijam opinie
    Topofthetop

18.02.2025 11:07

Powinna być dalej na samej górze, wsyztsko się zgadza
    Jan

24.01.2025 17:48

Miła rozmowa rekrutacyjna
    Lanek

18.02.2025 10:52

Tak było
    Praktyki

27.01.2025 23:16

Czy w ispot można zrobić praktyki?

28.01.2025 17:44

Można. Ja robiłem
    Winduje

18.02.2025 10:52

Nieeee

06.02.2025 21:40

Nie polecam. Może na pierwszą pracę, albo zajęcie w miastach o mniejszych perspektywach

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w iSpot Poland?

Kontakt - iSpot Poland

Puławska 2 02-566 Warszawa

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria
    Neon

04.02.2025 23:21

Cześć. W jakich godzinach są zmiany?
    Neon

31.01.2025 23:54

Opiniant

26.01.2025 20:22

Na początek - ok. Nauczyłem się podstaw i poszedłem dalej w handel. Sprzedaż w retailu to głównie praca na start, potem już nie warto. Nie te pieniądze, nie te wyzwania, nie Ci ludzie - mam na myśli przełożonych, którzy w sumie nawet nie specjalnie nauczą Cię czegoś więcej. Sytuacja w firmie to raczej trzy obozy. Ludzie, którzy cenią sobie swojego pracodawcę, co widać po „polubieniach” niektórych komentarzy. Są ludzie którzy mają to gdzieś, popracują aż znajdzie się lepsza okazja. Trzecia grupa to ludzie narzekający - a w nich zarówno leserzy jak i osoby którym zależy. I tych ostatnich najbardziej szkoda. W firmie nie zmieni się nic, tzn nie na lepsze. Jeśli jesteś studentem zaocznych lub chcesz pracować w handlu - na start polecam. Ale później… trochę słabo.

24.01.2025 17:48

Serio?

24.01.2025 20:05

Nie, iSpot to iSpot. Nie ma oficjalnego punktu sprzedaży/salonu Apple tylko partnerzy.

24.01.2025 17:49

Gdzie znajduje się biuro? Jak tam trafić?
    Pracownicy

26.02.2024 13:50

Martwi nas co dzieje się z firmą. Dyrektor nie odpowiada na żadne martwiące nas pytania. Kończy się miesiąc i odchodzi 5 osób z organizacji…chodzą plotki o kolejnych zwolnieniach - to już nie jest zwykła rotacja pracowników a ucieczka w panice przed tym chaosem który jest wokół nas. Czy naprawdę nikt nic nie widzi? Czy tylko widzimy to my (pracownicy) a firma dalej z klapkami na oczach?
    Jeszcze Pracownik

18.01.2025 16:39

Mnie kilka dni temu po wejściu do pracy przywitano wypowiedzeniem po kilku latach pracy z dnia na dzień, umowę mam do końca miesiąca i jedyne co zostało mi powiedziane to „decyzja kierownika”, ani dziękuje ani nic. Podejście do pracowników, którzy chcą coś osiągnąć karygodne. Zwalnia się ludzi od tak, z wyrachowaniem i mydleniem oczu o umowie na czas nieokreślony. „ISpot to Ludzie” Przykre i nieprawdziwe słowa
    Praca w Korpo

24.01.2025 14:23

Już wyżej wiele razy ktoś wspominał o tym, że hasło z jakim iSpot szedł przez lata nie ma żadnego odzwierciedlenia do rzeczywistości. Jak wymienili cały zespół na bielanach? Jedna osoba kradła a wszyscy dostali wypowiedzenie. Bo taka decyzja firmy. Od razu na przyszłość radzę nowym osobom. Tutaj nikt się wami nie będzie przejmował. To już nie jest ta sama firma co kilka lat temu. Liczy się zysk dla Hili idąc nawet po pracownikach. W ten sposób firma pozbyła się bardzo wartościowych pracowników, dla których praca w iSpot to było hobby. Wiedzę mieli ogromną. Mało kto dzisiaj potrafi dorównać im umiejętnościami. W jakim regionie pracowałeś? Może będzie lepiej unikać tego salonu czy regionu?
    Jesteśmy żartem

28.12.2024 18:30

Fajnie że organizujemy spotkania iSpot Future. Szkoda, że teraźniejszość jest tak beznadziejna, że szkoda słów. Oczywiście, że firma sobie przetrwa - jedynie ludzi szkoda. (usunięte przez administratora) Cele z kosmosu, patrząc na inne firmy - prezenty świąteczne śmiechu warte i to od wielu lat. Socjal - taki jak w większości miejsc, albo gorszy. Dobre miejsce na I pracę, na chwilę ale nie na stałe.
    Taktyczna .

30.12.2024 19:26

Zgadzam się. Tak jest co rok. Ale w tym roku było z plany dużo za grubo. Tak samo jak z celem we wrześniu. Masz rację co do tego że firma zrobiła wszystko by pozbyć się ludzi z pasją i wiedzą. Osobiście pracowałem z takimi mózgami, którzy z ogromnych problemów klientów robili piękną robotę i wszystko naprawili, a przynajmniej większość szkód. Piękne czasy. (usunięte przez administratora) Czas zostawić to za sobą.

30.12.2024 20:11

Uwierz że nie ma co patrzeć wstecz, jest wiele godnych firm które dają warunki dla swoich pracowników i potencjalny rozwój. Chodzi mi o prawdziwy rozwój a nie bajki które są powielane w iSpot za najniższą krajową. Czy dożyjemy innych czasów lub prawdziwego Apple Store w kraju? Nie wiadomo(usunięte przez administratora)
    X.

18.12.2024 15:30

(usunięte przez administratora)to raczej coś tak popularnego w tej firmie jak codzienny wschód słońca. Nierealne do osiągnięcia progi premiowe aby się zajeżdżać i dać firmie zarobić. Osoby zarządzające na większość sytuacji są ślepe, najważniejszym motto tej firmy jest „zabić cudze ambicje”. Nie reagują na prośby pracowników, nie wykazują wsparcia, zachęcają wręcz aby się zwalniać. Więc jeżeli ktoś szuka pracy w której może się rozwijać to nie jest to miejsce. Tutaj możecie zarabiać najniższą krajową i być poniżani w ramach premii. Dodatkowo firma nie dba o bezpieczeństwo danych pracowników, wszystkie dane personalne wyciekły, co na to firma? Wysyła liściki przeprosinowe.
    @niemuszęsięprzedstawiać

22.12.2024 06:59

Jak cele są wykonywane to wypłaty są nawet w porządku. Przy premiach i jak na sklep w galerii uważam, że nie jest tak źle. Jednak dodam, że cele trzeba zrobić, gdzie od dłuższego czasu są tak wysokie, że ciężko z tym. Pamiętaj, że obowiązki dochodzą za które nikt nie pomyśli by może podnieść podstawę. Dochodzą cele na usługi finansowe jak upgrade+, wymagania od pierwszego dnia a czy ktoś pomyślał, że może podniesie podstawę? Oczywiście że nie. Jeśli nie zrobisz usług finansowych to bedziesz mial -20% z premii. Czy to jest fair? Jeszcze zależy gdzie szukasz pracy ( w którym regionie) (usunięte przez administratora) Czy iSpot coś z tym zrobił? Oczywiście że nie. Firma dla której hasło to „ iSpot to ludzie” raczej z doświadczenia powiem z tego co robią to na Twoje miejsce jest 10 innych. Nie jesteś i nie będziesz nikim wartościowym idąc tam do pracy. Zdrowie psychiczne jest najważniejsze w dzisiejszych czasach i dobra atmosfera w pracy to podstawa. Dopóki na kierowniczych stanowiskach będą tacy (usunięte przez administratora)to firma nigdy nie będzie dobrze traktowała pracowników.
    Rodzina krolika

17.12.2024 09:06

Od przejęcia Firmy na C, sytuacja jest krótko mówiąc zła. Układy, układziki, rączka rączkę myje. Pracuje w dziale Biznesowym od kilkunastu lat i sytuacja z roku na rok jest coraz gorsza. Pomimo awansu moje warunki nie zmieniły się. Zostałem (usunięte przez administratora) Wyniki sprzedażowe są zupełnie inne niż były przedstawiane i pokazywane. Nie ma żadnych sensownych planów na przyszłość czy rozwój. Sprawa połączenia firm była lobbowana tylko i wyłącznie przez jedną osobę, która poświęciła WSZYSTKICH, którzy mieli inne zdanie. Zapłaciliśmy jak za złoto kupując zwykły ołów. Pytanie czemu…..?
    Rekrutacje

09.12.2024 11:13

Jakie są obecnie dostępne rekrutacje? Czy ktoś wie o rekrutacjach do salonu w Warszawie?
    ad

09.12.2024 16:03

W tym linku są https://www.pracuj.pl/praca?eid=20376600
    AAA

30.11.2024 13:33

Porażka. Bardzo długie wdrożenia.Kierownictwo obiecało gruszki na wierzbie a przez pół roku pracy w tej firmie nie zobaczyłem nawet 4 z przodu na koncie. 3600 największa wypłata... Straciłem czas tylko w tej firmie. Nie polecam. Jest wiele innych sklepów w galeriach handlowych, gdzie oferują lepsze pieniądze.
    TakToJuzJest

30.11.2024 14:16

Można wiedzieć jaki region bądź miasto? Niestety ta firma to żart a jeszcze tyle niekomentowanych osób zatrudnili na zastępców/kierowników ze nic dziwnego że plany nie są robione.
    BBB

30.11.2024 19:36

Chcę Cię pocieszyć w Centrali jest tak samo
    młody

14.10.2024 08:41

dostaje się od razu umowę o pracę? Czy umowę zlecenie?
    Razem z ZG

21.09.2024 10:17

Współczuję Zielonej Górze. Zespół widać że nowy, musi się dotrzeć żeby działać i sprzedawać jak najwięcej Swoją drogą skąd taka rotacja tam? nie można wesprzeć tego salonu? To nie jest wina ludzi. Gdzie jest kadra zarządzająca?

22.09.2024 09:31

Kierownik jednego z większych salonów w regionie z którym świetnie się współpracowało, pełen profesjonalizmu z dużą wiedzą a co najważniejsze jest człowiekiem nie tylko dla zespołu. (usunięte przez administratora)
    były(na szczęście) Pracownik

22.09.2024 10:05

Ile razy każdy tam usłyszał motywacyjny tekst kierowniczki „Twoja umowa jest na czas określony, najwyżej Ci jej nie przedłużę”?! (usunięte przez administratora) jedyną formą motywacji… Właśnie takich ludzi zatrudnia się w iSpot na stanowiska (usunięte przez administratora), a później jest ich pokaz kwalifikacji i kompetencji… Rekrutacja nowego pracownika bez żadnego planu, po prostu losowanie z tego co przyszło i stwierdzeniem (usunięte przez administratora)na koniec „lepiej ten niż żaden” chyba mówi wszystko. A ja twierdzę, że plany się same nie robiły, pracowali na to Wszyscy bez żadnych gróźb i do pracy przychodziło się z uśmiechem.
    Max

21.09.2024 10:19

Jak oceniacie teraz aktualne szkolenia zaraz po przyjęciu sie? piszą o nowych zespołach i mam nadzieję ze dbają o odpowiednie wdrożenie
    Ghost

21.09.2024 11:20

Szkolenie? Nie tutaj, wdrożenie obsługi klienta i co jaki sprzęt jest od czego w WWA. Jednym słowem mało wartościowe treści.
    Geek

21.09.2024 13:53

wdrożenie do pracy w sklepie jest nawet rozbudowane i ciekawe. Na pewno mi pomoglo wdrożyć się jako sprzedawca. Ja za to zapytam, czy beda nowe benefity? mocno na to czekamy...

31.07.2024 17:03

dno

12.08.2024 10:18

bo to firma bez odpowiedniego zarządzania i ludzi? Dlatego coraz więcej ludzi odchodzi o ostatni kwartał był rekordowy w odejściach ludzi, kiedyś się chwalili % jak mało ludzi zmienia pracę po zatrudnieniu w ispot a teraz już to usunęli hahaha
    Natalia

12.08.2024 10:43

Jest ogłoszenie do kadr i płac na stanowisko specjalisty. Warto ? Napiszcie dajcie jakiś feedback
    Rozbawiona

02.08.2024 19:13

Już usuwają. Ja byłam jakiś czas temu na rozmowie i za te warunki są lepsze miejsca. A komentarze mówią same za siebie. Powodzenia.
    Okej

06.08.2024 08:07

Okej a w czym sciemniaja? Ja tak wstępnie rozważam pracę a nie chce przy tym mieć jakiejś gorszej atmosfery
    moniek

06.08.2024 09:07

Jak dla mnie to ciężko znaleźć fragment na rozmowie, w którym obiecywali prawde. Od miłej atmosfery, pracę z fajnym zespołem, po zarobki etc...
    Nikodem

18.07.2024 07:18

Pisano o najniższej krajowej a ja za tyle robić nie zamierzam. Nie dają wyższej podstawy nawet jak nie od razu to po okresie próbnym?
    Dzulian

30.07.2024 21:26

Pisałem wyżej że najmniej 3% nie schodzimy poza 5% mojego mnożnika. W tym miesiącu mamy cel niższy niż rr. W poprzednim byki więcej ale nadal 5% miałem
    Koles

31.07.2024 09:24

5% z 3PP oczywiście bo jeszcze ktoś zrozumie że takie premie się dostaje za całą sprzedaż

26.07.2024 00:17

Nic dziwnego

27.07.2024 16:20

Ooo! Opowiesz coś więcej? Rekrutacja do salonu, serwisu czy centrali? Co tam nie wypaliło z ich strony?
    niemowa

28.05.2024 11:00

nie narzekajcie!! Pracuje tutaj od prawie roku i jakoś nigdy nie spotkałem się z tymi problemami o których piszecie. Brak SZKOLEN? SERIO? Zacznijcie w koncu sprawdzać skrzynkę mailową i zobaczycie że są szkolenia, może i nie są to najwyższych lotow szkolenia, ale sa i nie ma co narzekać, w poprzedniej firmie jedyne szkolenie jakie miałem, to takie, które robił właściciel... szkolenie z życia!
    Natan

03.07.2024 09:24

Czyli na szkolenia jednak nie ma co narzekać? mam nadzieję ze sa skuteczne i czasu dużo nie zżerają. Nie przyplace przy tym darmowa nadgodzina?
    Natka

04.07.2024 11:30

Szkolenia są, nawet często w porównaniu z innymi firmami, w których pracowałam. Te najmniej ciekawe są od Apple, bo webinary są odgrzanym kotletem i tylko produkty sie zmieniaja. Najlepiej bawiłam się i najwięcej skorzystałam ze szkoleń podczas wdrożenia oraz warsztatów w centrali. Jest dużo więcej innych tematów, na które można narzekać bardziej jak np. system premiowy zastępców i kierowników.
    Don Poldon

21.06.2024 14:23

Najgorszy okres w moim życiu zawodowym. Każda osoba, która miała wcześniej do czynienia z poważną firmą, parsknie śmiechem na wszechobecne mikrozarządzanie oraz znikome kompetencje „menedżerów”. iSpot można polecić jedynie jako pierwszą pracę, brak transparentności przy awansach czy mizerne zarobki wobec wymaganych umiejętności i wiedzy na stanowisku serwisowym sprawiają, że po kilku miesiącach łatwo stracić motywację do pracy. Pani stojąca na czele serwisu nie szanuje wieloletniego doświadczenia pracowników Cortlandu, posyłając do piachu jeden z najbardziej cenionych serwisów w Polsce. Zamiast tego lepiej jest zatrudnić osoby bez obycia w zawodzie, oferując im pensję nieco powyżej najniższej krajowej, które długofalowo generują więcej strat niż pożytku. Dziwię się, że firma o tak wysokich standardach jak Apple daje jawne przyzwolenie na funkcjonowanie tak mało profesjonalnego tworu. Mam nadzieję, że wkrótce ktoś przyjrzy się praktykom iSpot.
    Rzeczywistosc

02.07.2024 00:32

Niestety work-life balance na koszmarnym poziomie. Osobiste problemy odciskają się na pracy. Zresztą, jest lepiej niż było jeszcze kilka lat temu, ale nie oznacza to, że jest dobrze. Serwis i (usunięte przez administratora) radziłbym omijać szerokim łukiem. (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o iSpot Poland