Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

26.02.2017 12:53

Kłamią w żywe oczy. Bądźcie ostrożni w pracy w MS, bo prosperity premiowe się kończy, gdyż firma nie ma kasy. Będą lansować się KRS, którzy są poklepywani teraz przez GÓRĘ po plecach za wyniki w OSZCZĘDNOŚCIACH. Nigdy się nie nauczą, że TO MY JESTEŚMY SERCEM tej firmy. My trzepiemy dla nich kasę, bo to my stoimy na pierwszej linii. Kłamią w powodach uwalania premii, tworzą nieprawdziwe oskarżenia świadczące o rzekomej niekompetencji. Tony, setki tony maili w tym samym brzmieniu i agresywnym znaczeniu. Umniejszające ważność drugiego człowieka, brak kontaktu wzrokowego z ludźmi, którzy mają odmienne zdanie. Nie istnieje dla nich nikt poniżej starszego sprzedawcy. Plebs i tyle. Że nie wspomne o częstym "zapominaniu" przepisów prawa p/poż., o olewaniu uwag pracowników...A przecież w regulaminie firmy, który podpisali wszyscy podczas przyjmowania się do MS jest punkt, który jasno mówi NIE DZIAŁAĆ NA SZKODĘ FIRMY. A zatem jak się to ma do działań KRS, którzy niszczą pracowników? "Divide et impera"– DZiel i rządź...stara i praktyczna zasada rządzenia polegająca na wzniecaniu wewnętrznych konfliktów na podbitych terenach i występowaniu jako rozjemca zwaśnionych stron... Tak właśnie funkcjonuje obecnie pewna placówka. KRS sumiennie wypełnia swoje obowiązki. Tylko, że na pewno nie człowiecze. Patrząc na lata wstecz, które mi było spędzić w MS, to jedynie pierwsze 2,5 roku było super. Potem tylko gorzej. Jeśli ktoś naprawdę nie ma pracy, może się zahaczyć na jakiś czas w tej firmie, ale dłuższe przebywanie tam, może odebrać resztę szarych komórek. Jeśli nie masz ambicji, lubisz wykonywać bez sprzeciwu i LOGIKI wszystkie mniej lub bardziej logiczne polecenia, jeśli lubisz wpatrywać się w kierownika sklepu czy KRS jak w święty obrazek, przyjmować pogardliwe spojrzenia i niewerbalny mobbing to śmiało, jeśli lubisz milczeć, kiedy masz rację, to idź. Za 2200brutto (dziewczyny), bo chłopak dostanie podwyżkę do 2300zł i nie licz na premię, bo i tak uwalą z błahego powodu. Bądź świadoma/-my, że pracujesz za ok.1700zł, bo jak mówi stare porzekadło UMIESZ LICZYĆ,LICZ NA SIEBIE. Zmieniło się wszystko w ost.latach. Fajni ludzie poodchodzili, innych zastapili mniej lub bardziej kompetentnymi osobami. QUO VADIS MARTES???
    gość

23.02.2017 17:36

Witam, mam pytanie czy za nocne godziny jest coś więcej płacone ?

23.02.2017 20:38

tak ale szalu nie ma , a poza tym ile tych godzin zlapiesz ? tylko na inwentaryzacjach :)
    Kolega kolegi

23.02.2017 08:25

Cześć mam pytanie był u nas w ostatnim czasie przedstawiciel z under armour, która marka ostatnio weszła na martesy:) cieszę się z tego bardzo A pytanie brzmi czy u was też zaoferowal wam zniżki 2x do roku po 500 zł nawet na artykuly przecenione ze strony? Fajna sprawa
    Madmax

25.02.2017 20:54

Hej skąd kolega i daj namiar na przedstawiciela
    niktWażny

26.02.2017 12:24

50% rabatu na przecenione z Under Armour
    Amir

23.02.2017 00:22

Ktoś zna stronę martesowego radia? Spośród tych wszystkich wyjcow wpadła mi w ucho jedna piosenka i nie mogę jej znaleźć :/
    3===D

20.02.2017 17:44

nie ma szkolen , znizki sa ale wcale nie takie spoko jak by sie moglo wydawac , lepiej kupic za gotowke normalnie i miec mozliwosc reklamowania , kasa smieszna duzo obowiazkow , kierownik robi grafiki wiec mozesz sobie dac pon-pt do 16 i tak nikt na to nie patrzy : ) a inni niech robia ; ) ogolnie warto jesli na kierownika , jak na zwyklego sprzedawce to odradzam : )
    Calineczka

20.02.2017 01:31

A ja mam pytanie ma temat zarobków kierownika. w moim mieście ( opolskie) pojawiło sie ogłoszenie o zatrudnieniu kierownika i zastanawiam sie czy aplikować. Oprócz zarobków chciałabym sie dowiedzieć czy jest cos takiego jak zniżki pracownicze- jeśli tak to jaki rabat, jakiś socjal? Czy kierownik pracuje na jedna zmianę? Czy są szkolenia pracownicze? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!
    jacek

26.02.2017 21:20

2000
    Ytun

27.02.2017 08:39

Litości, podstawa brutto zależy od regionu, wielkości sklepu, utargu, ilości etatów. Większe sklepy = większa podstawa i premia a co z tym idzie, więcej obowiązków. W zasadzie to w dużych sklepach zaiwaniasz cały dzień. Najlepsze jest to: przyjmując, że sklep to 1, stare kolekcje to 0,5, a nowe to 1, łącznie 1,5 czyli o 0,5 za mało miejsca na sklepie. Brak magazynu i ciągłe dostawy nie pozwalają na zalegające kartony. Zatem klienci dostają szału jak mają czegoś szukać, my tym bardziej kombinując jak zrobić na to miejsce, a jakiś ktoś w centrali macha ręką 'to nie mój problem', mają to wyeksponować. I zamiast mieć stałe ekspozycje, do których się dokłada, czasami przesuwasz 3 gondole żeby upchnąć 10 par butów. Logistyka w tej firmie to jedno wielkie dno, wysyłka lata bez odsyłki zimy, a do tego najgorsze inwentaryzacje w jednym miesiącu, po 2 miesiącach przerwy. Przykładów mnóstwo, rotacja na sklepach ogromna, syf, KR mają swoje widzimisię, a nierzadko lepiej od nich znają procedury zwykli kasjerzy. Zaiwaniaj cały miesiąc żeby na koniec dostać marną wypłatę, bo regionalny uciął ci premię nie podając przyczyny. Jak można ucinać premię nie znając wkładu danego pracownika w sklep? Jak się nie ma własnego zdania i argumentów to tylko tak można manifestować wyższe stanowisko. Kiedyś wszyscy tu obecni piszący ładnie pomachamy tej firmie, bo praca w martesie jest pracą nie przynoszącą efektów. Trzymajcie się! :)
    Pracownik martes sport

19.02.2017 22:46

Kochani Pamietajcie : Dzien Dobry !!!!
    Pracownik martes sport

19.02.2017 22:46

Kochani Pamietajcie : Dzien Dobry !!!!
    mikołaj138

19.02.2017 20:59

Hej Byłem świadkiem ostatnio w Sieradzu w sklepie jak jakaś kobieta, nie wiem CHYBA regionalna, babka miała czerwoną sukienkę (z tego co pamiętam) - darła się na pracowników. No nie miła akcja. Nie powinno tak byc w sklepie bo to zniecheca do przychodzenia do takiego sklepu. Nic nie kupiłem tylko wyszedłem. Współczuję wam tam pracowac i nie polecam jeżeli taka atmosfera tam panuje. Na pewno tam nie pójdę już.
    Lenka22

17.02.2017 23:51

Witajcie, Mam zamiar złożyć cv do jednego ze sklepów MS. I takie mam pytanie gdzie jest ogolnie lepiej, lepsza atmosfera, zarobki itp. Mieszkam przed Krosnem na Podkarpaciu. Mam o tyle dobrze że mogę pracować w Krośnie, Brzozowie, Sanoku. Doradzcie cosik :)
    MAŁO POLSKA !

17.02.2017 23:39

kwesti czasu az zlikwiduja znizki , a co do naszych marek x 2,5 to jakas kpina bez kitu , powinno im zalezec zebysmy to reklamowali i w tym chodzili a tu x 2,5 i wychodzi drozej czesto niz za normlana kase ;) ale w sumie kto by kupil cos z martesa ? szczerze ... jakosc nie warta polowy tych pieniedzy ale coz.... pozdrawienia z Małopolski !
    tututu

17.02.2017 22:23

Premie obrotowo - uznaniowe też nie długo zabiorą, bo za dużo kasy na to idzie i zostanie premia 20 plus żywieniowa. Czekamy na inwentaryzację z Lyreco : wyliczenie średniej zużycia papieru toaletowe przez pracownika itd :P
    lena

16.02.2017 22:55

Witam Pracowałam w Martes Sport... ogólnie atmosferę w pracy mieliśmy krótko mówiąc super:) bardzo fajna ekipa... praca sama w sobie też bardzo fajna. Nie bylo ciężko ani za lekko tak więc nie nudziliśmy się:):) Ale nie to tak na prawdę chciałabym tu napisać, bo jest jedna bardzo ważna rzecz i będę interweniować.... Nie pracuję już w tym sklepie przez jedną osobę, która niszczy życie, tak, dosłownie niszczy życie, uprzyksza spokój pracy i można było by pisać i pisać.... Nie dałam rady, a teraz moje koleżanki i moi koledzy też nie mają lekko. Chodzi o regionalną Panią Monikę. Nie chcę pisać tu obraźliwych słów na temat tej osoby.... Napiszę tylko tyle, że pierwszy raz spotkałam takiego człowieka, a wiem że ludzie potrafią być wredni i bezczelni, ale zachowanie tej osoby jest ponad krytykę. Bardzo cieszę się, że uwolniłam się z tego piekła... Chciałam tylko ostrzec. I proszę niech ktoś to wkońcu powie na głos i niech się jej nie boi. Obiecałam sobie, że jak tylko odejdę z tej pracy to napiszę. Bardzo mi przykro, że na tym świecie wciąż są tacy ludzie, którzy nie maja serca. Bardzo nie miła i nie uczciwa osobą, która nie jednego wykończyła. Pozdrawiam
    Starszy

16.02.2017 21:46

Jakieś opinie o(usunięte przez administratora)
    onaa

17.02.2017 08:18

hm... czasem jak czytam te pytania dotyczące regionalnych to mam wrażenie ze to tak wypytuje ktoś postawiony nad nimi aby znaleźć argumenty przeciwko nim...

18.02.2017 10:03

Nie, ludzie chcą po prostu zweryfikować opinie i ja się nie dziwię, bo co z tego, że zarobki odrobinę większe niż w innych sieciówkach jak nadrabiane jest to natłokiem roboty nieproporcjonalnej do ilości zatrudnionych pracowników. Zaiwaniasz żeby regio ucięła ci premię nie będąc nawet na sklepie przez cały miesiąc! Więc na jakiej podstawie? Bo pieniążki zostają w firmie? Jeszcze żeby to były miliony a nie kwestia 2 stówek. :)
    Kasjer

16.02.2017 09:44

Dla wszystkich zainteresowanych pracuje w firmie martes ponad dwa lata i powiem tyle umowie minimalną krajową 2000 zł to co zapewnia mi państwo bo już mniej firma płacić nie może powiecie premia a ja powiem że zależy od nastroju zbyt wielu osób kierownika sklepu później regionalnych i makroregionalnych oczywiście kierownik zawsze pełna premia nawet jak nie przychodzi do pracy tyle premi czasem stówa czasem trzy jak komuś się podoba
    ZLE !

15.02.2017 19:08

to prawda ze likwiduja socjal w grudniu ? ;-/
    K0wschod

17.02.2017 20:22

Prawda, tylko czekać aż super zniżki pracownicze też zabiorą
    Byly pracownik

19.02.2017 22:44

I Pana MS.. okropny czlowiek...

13.02.2017 17:39

A co do zarobków; to prawda ze nowi dostają wiecej niż starzy pracownicy. Wina centrali że tak dba o starych pracowników. Ale gdyby tez i sami pracownicy się postawili to by dostali podwyżki. Teraz na początek nowi dostają około 2350 brutto.
    oburzony

13.02.2017 16:19

Nie polecam pracy w sklepie Martes Sport. Kierownik regionalny ma swoich przydupasów i tylko z nimi ma dobry kontakt z resztą pracowników kontakt jest minimalny. Podobnie z premią. Kierownik chyba zgarnia wszystko dla siebie bo pracownicy dostają same ochłapy. Nie polecam. W tej sieci ręka rękę myje.
    tututu

11.02.2017 11:39

Makroregionalni mówią regionalnych, dosłownie: że mają być sukami, to co się dziwicie. Stosują się do poleceń. Ta z dolnego śląska, to w szczególności wypełnia swoje obowiązki.
    Śmiećiu

01.03.2017 18:53

Dokładnie, pcha się do sądu pracy rękami i nogami na razie zbieram kwity maile i telefony potem 3lata wstecz niech się tłumaczą, bo na prawie pracy nie zna się kompletnie zresztą na mało czym się zna , ale kto robi regio po dwóch latach pracy , no chyba że po plecach albo nie było innych chętnych, dziś kończą się czasy że pracownika się nie szanuje bo ofert full i będzie jeszcze więcej , szczególnie na dolnym śląsku gdzie inwestycje idą cała parą. Jestem młody dziś tu jutro tam , nie mam zamiaru być traktowany jak śmieć , może przykład idzie od góry wetują sobie straty kradzieży naszymi premiami i każą nas tak traktować tego nie wiem ale reakcji pana B. zero.
    Daniell

01.03.2017 23:18

Polecam zmienić robotę bo szkoda nerwów i zdrowia, ja nie żałuję. W Olsztynie tą taktykę uskutecznia jakieś 50% pracowników, co 3 miesiące, niektórzy nawet 1 dnia nie przepracowują jak widzą co się tam dzieje. Nikt kto odszedł nie żałuje. Rotacja ogromna, wymagania i obowiazki też olbrzymie.

11.02.2017 08:31

Iza świetna, gorzej z jej zamienniczką, która przejęła część sklepów. Sztucznie obcinana premia zargumentowana 'nie podoba mi się' plus stanowisko regio, gdy nie zna zasad ogólnych ekspo sklepu. ;) Śmiech na sali i kpina, niby jest 20+, dodatki za niedziele, obroty z roku na rok firmy większe a wypłaty ciągle utrzymują się na jednym poziomie. A obowiązków oczywiście coraz więcej. Dodatkowe kampanie, dodatkowe ekspo, więcej towarów, napływ bezsensownych maili od regio na które też trzeba odpowiedzieć. W tej pracy to tak 2-3 lata maks da się wytrzymać w mojej opinii. ;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

Papaj

10.02.2017 12:32

A co myslicie o regionalnej Izie T. ?

10.02.2017 20:21

Widziałam i rozmawiałam z tą kobietą raz czy dwa. Chociaż młoda,chociaż czasem impulsywna, to ma chyba najwięcej empatii i luzu ze wszystkich znanych ludzi z MS, z którymi pracowałam . Dobry z niej człowiek moim zdaniem.
    czesio

10.02.2017 00:52

Kierownicy regionalni i makro kłamią nas prosto w oczy trzepiając się o wszystko i ucinają premie za każdą duperele mowią ze podwyzek niema a dla nowych pracownikow za plecami umowa z podwyzka czeka na stole gdzie tydzien wczesniej mowia ze niema mowy ze nowi dostaja cos wiecej zenada nie polecam tej firmy bo wydaje im sie ze rozumy pozjadali a 0 profesjonalizmu w kazdym calu . pamietajcie ze przy zwolnieniu na okresie wypowiedzeniowym wyskoczyc na l4 :) wtedy beda musieli wam wyplacic zalegly urlop a nie wywalac nas na okresie wypowiedzeniowym pozdrawiam!
    Leoleo

08.02.2017 09:18

Witam. Dostałem ofertę z Waszej firmy.Chciałbym cos się dowiedzieć nt. wynagrodzenia dla MAGAZYNIERA. Magazyn docelowo ma być otwarty w połowie marca w mojej okolicy.Jednak aby dostać pracę musiałbym pofatygować się na rozmowę wstępną ok 100 km :) Tak więc nie wiem czy jest w ogóle sens ...Aby np. nie usłyszeć-"Wie Pan...Oddzwonimy " hehe... Pozdrawiam

08.02.2017 07:05

Od stycznia weszły nowe podstawy o których nikt nas nie informuje aby nie było afer. Każdy nowy pracownik przedłużający umowę ma więcej. Z innej beczki - opinie na temat regionalnej Anny S.?
    Matras

08.02.2017 16:51

Temat rzeka.
    Kuba

06.02.2017 22:18

Witam, właśnie zamierzam się zatrudnić w końcu ile wynosi wypłata NETTO? Pytam bo w powyższych komentarzach sumy różnią się. Miasto Wrocław, gdyby to miało jakieś znaczenie.
    O.

06.02.2017 23:30

z premia 1,6-1,8 zalezy a jak ci ktos tu napisze ze 2 to nawet nie sluchaj ;)
    MARTESIAK

06.02.2017 09:42

CZAS NA ZWIĄZKI ZAWODOWE !!! JUŻ WKRÓTCE !
    Ramiro

04.02.2017 11:02

A co mili pracownicy powiecie na temat regionalnego Przydupasa Łukasza O? Przez krótki okres pracy tak przylizał się "los-lesbos" , że został regionalnym:)))Wiedza żadna a radość ze służbowej Skody ogromna:)))I te maile pisane o 12-tej w nocy:)))Kwiatków jest wiecęj tylko pisać... Pzdrawiam
    Maly

02.02.2017 14:16

Skoro makroregionalni zaczynają grać nieczysto to ja proponuję dołączyć do związków zawodowych no w końcu ponad 200 sklepów wtedy może zaczęli by myśleć co robią.
    Daniell

02.02.2017 23:21

Jeśli jeszcze nie ma związków, jak na tak dużą siec, to duża strata dla pracowników. Powinni coś zorganizować.
    Xxx

30.01.2017 17:05

Najgorszy sklep.Już nigdy w nim nic nie kupię i przekażę opinie dalej.Nie opłaca się tam kupować butów ponieważ jak ci się rozwala buty to jeszcze łaskawie wezmą je na reklamację i napiszą że nie uznali poraz drugi reklamacji bo napiszą ci ze buty nie są po to żeby w nich chodzić po podwórku no bez przesady ludzie. Jakoś w innych sklepach nie mają problemu żeby naprawić lub dać od ręki nowe buty.
    dskdfmsldmfwrklnfwslanfd

02.02.2017 00:07

odejmowanie od 2-6 pkt to norma a kierowniczka mowi : trzeba obciac zeby sie nie czepiali .. smiech na sali
    xxx

15.02.2017 16:11

Premię u nas też obcinają, ale 100% w grudniu dostaliśmy :D
    azi

29.01.2017 21:58

(usunięte przez administratora) Może i w Martesie by to nie zaszkodziło? P.S Jeśli firma tak szuka każdego grosza, to może ktoś powie czy kurierzy jeżdżą za darmo? Bo co chwile cesje, towar ledwo przyszedł i zaraz jest przesyłany do innego sklepu?
    E.

29.01.2017 20:53

Witam Nie oszukujmy sie ale pieniadze patrzac na inne sklepy sa lepsze ale pracy jest 5x wiecej i smieszna premia ktora jest odbierana za glupie olanie kilenta ktorego sie nie zauwazylo albo za rozmowe z kolezanka ( tak my tez mamy prawo poadac i chwile postac i odpoczac a nie zapierniczac 12h na plenych obrotach - a to sie od nas wymaga... od lutego kontrole ktore juz wgl mowia jak firma nas traktuje ale wiadomo , Tomcio dal w nd 60zl wiecej to trzeba teraz odrobic sobie troszke urywajac premie , smieszna jest ta firma nasza niestety trzeba szukac cos innego a mysle ze z doswiadczeniem i takimi obowiazkami ( starszy sprzedawca ) spokojnie moge startowac na kierpwnika w innym sklepie bo to starszy odwala wszystko w sklepie . pozdro ludzie u trzymajcie sie . pozdrawiam E.
    Dobry pracownik

27.01.2017 23:18

Jak u was po nowym roku były jakieś podwyżki? Pracuje tu już półtora roku i osoby przychodzące nowe maja więcej niż ja a mój mikroregionalny zakrywa się prezesem i oddala temat za każdym razem? Jest u was podobnie czy to mój "ukochany" mikroregionalny kłamię by wyjść na twardego gościa? A podwyżkę nie wymyślam sobie co miesiąc tylko mam kilka powodów przez, które sądzę że śmiało mogę się starać o jakiś dodatek
    Ons

22.02.2017 21:16

U nas były podwyżki i dodatek za pracę w niedzielę
    KK

22.02.2017 23:18

dodatek cala polska dostala a podywzki wybrancy hahahahaha
    ZWARIOWANY PRACOWNIK :)

27.01.2017 23:05

Odzywajcie się częściej, bardzo lubię poczytac co u Was :) u mnie też ciężko, ale daję radę :)) trzymam za Was kciuki kochane martesiaki :) sprawdzam obecność, także kciuk w górę :)
    megi

27.01.2017 18:49

Ja się zastanawiam jak centrala wyobraża sobie brak nadmiernych strat, jeżeli ruch na sklepach jest coraz większy, a na obsłudze sklepu są np. 3 osoby, gdzie jedna na kasie, a dwie w przeciwległych częściach sklepu coś doradzają klientowi. Przecież fizycznie nie da się upilnować, jeśli ktoś pracuje w sklepie o sporej powierzchni, a nie w małej kanciapie... Niech każdy sklep ma ochronę i będzie po problemie, bo zadań na sklepie jest tyle, że nie starcza czasu na porządną obsługę klienta, tylko zdawkowo kilka słów i do kolejnego, który już czeka, a co dopiero jeszcze latać i obserwować podejrzanie wyglądających, których przewija się wielu. Niech w centrali też pomyślą o jakości obsługi klienta, bo zawsze pretensje są do osób najniżej w hierarchii, a to nie ich wina, że sieć nie ma zwrotów (prawo na to pozwala i ok, jest to zrozumiałe), procedura wymiany na wieszających się systemach trwa 5 minut i nagle kolejka rośnie jak wąż w grze Snake, a w reklamacjach statystycznie wszystko się musi zgadzać, a jakość szczególnie butów niektórych firm przedstawia wiele do życzenia i czasami, aż szkoda klientów, którzy dostają odmowę, gdzie to na sieci, a nie kliencie leży obowiązek udowodnienia, że produkt jest bez wady i uszkodzenie powstało z winy użytkownika. Do tego czas realizacji przesyłek przez sklep internetowy... Dla mnie droga do poprawy jest prosta: -więcej czasu na obsługę klienta i doradzenie mu -REKLAMACJE (każda zdawkowa odmowa na gotowych pismach, to co najmniej jeden klient mniej) -Profesjonalne szkolenia dla pracowników, bo to w tej firmie zupełnie nie istnieje - i tak jestem pod wrażeniem wiedzy niektórych martesiaków, bo wszyscy to samouki! -normalnie działający system, który się nie tnie na wszystkim -większa przejrzystość na sklepach, a nie robienie ze sklepów magazynów, gdzie jednego modelu przyjdzie tyle, że półki i haki się łamią, przez co wszystko jest napchane, a tego co potrzebne, to braki. -dla uczciwych i dobrze wywiązujących się ze swoich zadań pracowników (bez znaczenia gdzie są w hierarchii) powinny być umowy na czas bezterminowy, żeby czuli się docenieni i nie rozglądali za pracą gdzie indziej, bo nie łudźmy się ale dwieście zł. więcej niż najniższa krajowa podstawy to nie są żadne duże pieniądze i większość będzie się rozglądać za czymś innym, a choć jeden dzień chorobowego i już premii nie ma Sieć ma bardzo duży potencjał i mogłoby być jeszcze lepiej niż jest obecnie, bo nie jest źle, ale też znajdą się rzeczy do poprawy.
    Kris94

27.01.2017 16:23

W grudniu kosmiczny obrót firmy , w styczniu mejl od P. Tomasza, że kapitalne wyniki sprzedażowe w pierwszym weekendzie miesiąca, trzy tygodnie później zabierają premię za minimalne przekroczenie inwentaryzacyjne, które w odniesieniu do całego roku sprzedażowego stanowi co najwyżej PROMIL tego co wypracował sklep ... Notabene zabierają premię, która stanowi około 20-30% całego wynagrodzenia pracownika, którego podstawa to około 1550 zł - gratuluje podejścia do sprawy ! My, zwykli pracownicy sklepów naprawdę nie zarabiamy tak dużo aby nam jeszcze z tego zabierać, jak chcecie budować sklepy na wartościowych pracownikach skoro co raz im rzucanie kłody pod nogi ?! Stanowiska makroregionalnych w tej firmie zostały utworzone po to aby móc bez bezpośredniego kontaktu z pracownikiem zabrać mu premie bądź obniżyć wynagrodzenie - regionalni to tylko pionki w grze, których nadrzędnym obowiązkiem jest posłannictwo złych wiadomości , a no i oczywiście czarna robota :)

08.02.2017 23:12

Zgadzam się niestety ze wszystkimi przedmówcami, którzy napisali żle o tej części pracy w MS. Ekipa na jaką trafisz, albo stanie się Twoja drugą rodziną (czasem szaloną), albo wrogiem. Po latach wspólnej pracy, przychodzi ktoś nowy z kadry WYŻEJ i rozpier...całą ekipę. Mi rozwala rodzinę, psychiczną,może trochę niezrównoważoną, ale rodzinę. Mimo, że sklep przynosi co raz to większe obroty, mimo, że staramy się rzucić te "dzień dobry", mimo, że roboty jest od groma to staramy się podejść do tego klienta, pomóc mu, sprzedać mu coś, co w tym w nawale obowiązków, jakimi jesteśmy osaczani każdego dnia bywa mission impossible. A tu ciągłe zastraszanie. Utrata premii za to, za tamto. Premia za ndz? A w rzyci ją mam, kiedy mi uwalą 100% od obrotu. W rzyci mam 20+, kiedy uwalają mi za widzi mi się regio lub makro, co Kris zreszta napisał..Regio to posłańcy złych wieści, Makro są po to by...w sumie nie wiem po co. Po kilku latach pracy w tej firmie oprócz karty multisport nie zauważam NIC dobrego. Ach, współpraca z centralą, działem reklamacji, sklepem internetowym układa się super. To są świetni ludzie. Normalni! Na resztę KICHAM... Megi ujęła wszystko dosadnie..Wydaje mi sie też, że mszczą się jakoś za te ankiety "anonimowe" ..tia jasne. Szkolenie? A co to? Haha. Raz na 2-3lata wyjazd na szkolenie Adidasa, materiały na śmiesznym dysku, gdzie nie ma kiedy w tył się podrapać, a ja mam siedzieć i może na dysku czytać materiały szkoleniowe? Dobre sobie. Więcej się nauczyłam z neta, rozmowy z klientem oraz doświadczonymi kolegami. Długo gadać życia, nie wystarczy. Jak sie uda to z żalem, ze względu na ekipę i kartę multisport, na które jaśniepaństwo się szarpnęło po ilu?9 latach istnienia MS? pożegnam się z ww. A Regio serdecznie wysyłam środkowy palec...w obu rękach...i nogach.
    Krk

08.02.2017 23:26

świeta prawda ! nic dodac nic ujac ! .. niech regio i makro zajma sie tym co umia najlepiej czyli siedziec i nic nie robic a nie wlaza z butami w zaloge ktora ma dobre kontakty a co wazniejsze 99% jest zrobione tak jak ma byc bo jestesmy tylko ludzimi , a nie glupie kontorole i uwalanie premii co miesiac ktos inny zeby nie bylo buntu... a przyjedzie regio i to zle stoi tu nie ma ceny .. szukanie na sile glupot o ktorych sami wiemy i sami to zrobimy ale naprawde chwilami nie ma kiedy zejsc na przerwe zeby reszty nie zostawic z robota i sie idzie na 5min zjesc bulke i wraca do kasy... ogolnie gdyby nie zaloga to praca na miiiinuuuuuuuuuuusss !
    Maly

26.01.2017 18:54

A ja gratuluję pomysłu dodatku za pracę w niedziele panie Tomaszu dzięki temu u mnie kierownik w końcu zaczął się pojawiać w niedzielę przypadek? Teraz ja mam soboty może i z tym coś by się dało zrobić? Bo chciałbym w końcu jakąś wolną sobotę a wy?
    qaz

25.01.2017 22:28

Na początek umowa na okres próbny, później pewnie umowa na 33 msc i kwota w okolicach 2220 brutto podstawy+uznaniowa premia (premii nie ma jeśli bierzesz urlop na żądanie albo idziesz na chorobowe). Generalnie zawsze jest coś do roboty, a jak już się trafi dzień gdy nie ma nic konkretnego, to w tej firmie nie istnieje praktycznie coś takiego jak praca z klientem, ciągle ciśnienie żeby coś robić z towarem na sklepie (jakieś przebudowy, przekładanie, sprawdzanie stanów), co jest wg mnie wielkim minusem, bo człowiek czuje się jak powietrze i powiedzenie mu gdzieś przechodząc obok dzień dobry tego nie zmieni.
    A

26.01.2017 15:08

Bardzo dziękuje za informację :-)
    Dora

02.03.2017 23:05

Jestem dokładnie tego samego zdania. Czy to dzień dobry aż takie PRIORYTETOWE? Ryją ci sfrustrowani klienci w tych przeładowanych pòłkach sami i nic znaleźć nie mogą a obsługa raz zniżki, raz zwyzki,to plakaciki, to rotujące... Jedno wielkie nieporozumienie. A klient odchodzi na pięcie. Ot mi polityka...
    A

25.01.2017 11:00

Witam Jak wygląda praca w systemie "zmianowym" - otwierają u nas sklep i chciałam aplikować. Sklep otwarty będzie od pon-sob w godz 9-21 w niedziele 10-20. I ciekawią mnie zmiany. Mam też problem z kręgosłupem i tu drugie pytanie czy jest naprawdę ciężko tak jak opisują na forum inni? Jak płacą w na stanowisku sprzedawcy?
    hihihi

29.01.2017 21:04

z kręgosłupem? to po co w ogole iść do takiej pracy? przewalisz z 50 kartonów w ciagu dnia to Ci się kregosłup wyleczy ;) Martes o to zadba :)
    Ktosik

17.02.2017 20:01

Nie polecam
    poiuytrewq

23.01.2017 18:53

Witam, pracuję ktoś w magazynach? Ile można zarobić? Jakie zmiany? weekendy pracujące? Jakieś zniżki dla pracowników, karta multisport?
    NOWA

17.01.2017 22:24

nie jest zle , pracuje od 3 miesiecy ale szkoda ze zmiany tylko po 12godzin

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.