Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Xyz

06.11.2020 17:40

Skoro mamy siedziec w zamknietej galerii to moze powinnismy jezdzic tez w niedziele? Bo w sumie skoro mamy sie nudzic w domu to moglibysmy chociaz powycierac napoje w lodówkach. Swoją drogą to fajnie ze firma potrafi chociaz zadbac o pracownika i rozplanowac mu urlop wypoczynkowy. Swoj wlasny urlop wypoczynkowy (przymusowy). Przynajmniej samemu nie trzeba tego rozplanowywac i jeden problem z glowy
    Haha

07.11.2020 12:55

W punkt!
    Nini

07.11.2020 09:41

Ja mam inne pytanie w związku z zamknięciem galerii i sklepów dalej pracujemy po 8h dziennie. Wiem że Premi nie mamy ale co z premia za obecność 140zl jej też nie mamy? Skoro przychodzumy normalnie do pracy.

28.10.2020 19:27

Karolek odchodzi :) w końcu dobra decyzja :) ale współczuje tym, którym będzie nie teraz zajmował hahaha
    Jakaśczarna

04.11.2020 00:20

Karol z Makro po dawnym Mariuszu ?

05.11.2020 15:55

Dowiemy się w końcu który Karol? Mam nadzieje że MKRS!
    Martesie daj żyć

04.11.2020 20:26

A pierdzielicie Jak potłuczeni, w każdej pracy jest teraz ciężko, w każdej są układy, układziki. Zależy na jaki sklep traficie i na jaki region. Bo wszędzie pracują ludzie, mają różne charaktery, różne humory. Pracuje tu już kilka lat i niczym nie różni się ta firma od innych. Co myślicie że w corpo was nie zgnoją? Proponuję capgemini np. jak coś się dzieje i są cięcia szeregowy pracownik pierwszy do odstrzalu, nikt nawet do widzenia nie powie. Martes, biedra, IBM przychodzisz robisz swoją robotę i tyle, jak trafisz gdzieś na kiepska ekipę to i tak się zwolnisz i zmienisz pracę bo nie wytrzymasz. Ogólnie dla ludzi co szukają pracy w Matrixie, teraz macie kiepski czas, bo co chwile coś się zmienia, ale w normalnych czasach nie jest to taka praca że wszyscy są w czarnej (usunięte przez administratora) , jak tu opisują . Są dni że jest luźniej i są że przez 12 h pot ocierasz, ale jak trafisz na dobrą ekipę ktoś ci powie dziękuję zarąbista robota. Także z fartem

05.11.2020 14:08

Dokładnie, wszystko zależy na jakich ludzi trafimy w swoim życiu. Czasami trzeba się zamknąć i robić swoje, bo robota musi być zrobiona. W okresie pandemii to cieszcie się że macie prace i umowy o pracę, nie tak jak połowa sieciówek umowa zlecenie i bez grosza w czasie lockdownu. Skoro sklep nie sprzedaje to nie ma przepływu gotówki w firmie. Ludziom trzeba zapłacić, magazyny utrzymać, towar od dostawców przyjąć, projekty zaplanowane od dawna dokończyć. To jest bardziej złożone niż niektórym to się wydaje. Nasz rząd tym bardziej nam tego nie ułatwia. Niestety
    PracownikMO*

04.11.2020 17:19

No i nas zamykają... Co sądzicie? Początek końca Martesa? Czy nowy rok zaczniemy bez premiii i dodatków?

05.11.2020 00:39

Pewnie bez premii... raczej na pewno

05.11.2020 14:03

Czemu początek końca Martesa? Drugi lockdown to ogromny cios dla każdej firmy handlowo-usługowej, nie tylko dla Martesa. Towar nie idzie, brak przepływu kasy a ludziom jakoś trzeba zapłacić. Poważne skutki tych lockdownów to my odczujemy jak ceny wszystkiego pójdą do góry, wtedy każdy będzie się zastanawiał czy warto było zamykać w domach ludzi pracujących tak samo jak emerytów, których jedynym źródłem dochodu jest emeryturka. Polska to nie Szwecja, Norwegia czy jakieś Niemcy.
    Tyrone

04.11.2020 16:46

już wiadomo że mamy Lockdown 2.0 i żadnego maila a Bielska ,... tzn że nasze sklepy zostają otwarte ???

05.11.2020 00:40

Spokojnie, pewnie jutro cos skleca... poza tym czekaja bo maja jakies rozporzedzana dac

05.11.2020 13:59

Ty tak serio? Skoro wiesz co powiedział premier na konferencji, to po co te pytanie "gdzie mail"? Myślisz, że ogarnięcie takich spraw trwa 5 minut? Wyraźnie było powiedziane, że sklepy w galeriach handlowych zostają zamknięte, z wyłączeniem drogerii, aptek i sklepów spożywczych, więc czego oczekujesz? Ciesz się, że masz pracę! Nie piszę tego złośliwie, ale ogarnijcie, że to już drugi lockdown i nikomu z tego powodu nie jest wesoło w tej firmie, ani w każdej innej.
    Mmmm

04.11.2020 19:57

Macie jakies info czy w związku z nowymi obostrzeniami bedą jakies cięcia wypłat?i skrócenie etatów?
    Pracownica

05.11.2020 08:42

Nie sadze, że zmniejszą etat bo nie mogą tego zrobić. Nie mają tarczy dlatego nie zmniejsza jak ostatnio. Będzie najniższa krajowa i będziemy normalnie chodzić do pracy na kilka godzin a reszta postojowe.
    ...

04.11.2020 19:36

Wiecie już czy będziecie pracować czy Was zamykają???
    PracownikMS

07.10.2020 20:05

Sieć sklepów odzieżowych H&M została ukarana grzywną w wysokości 35,2 mln euro za naruszenia przepisów Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO). Dotyczyły one nieuzasadnionego nadużywania danych pracowników sklepów tej sieci. A HR Marta K. z jakiej firmy przyszła ? No właśnie z HM. Wiem ze to czytasz i wiedz ze te naruszenia zostaną zgłoszone w MS również !!

01.11.2020 17:28

Jest już oficjalne info, regionalni wysylali na maila info odnosnie paragonów, takze zluzuj. Zamiast siac panike trzeba było zglosic do swojego Regio.
    Kukuryku

04.11.2020 15:28

Oj nie musi, nie musi.. Na paragonie drukuje się login z Menagera, który zazwyczaj jest pierwszą literą imienia i nazwiskiem. Nas regio pozmieniała nam loginy i nasze nazwiska się na paragonach nie drukują. Może inni regionalni nie mają tej świadomości po prostu!
    Nikola

30.10.2020 12:26

Zaproponowano mi umowę o prace i miałem ją niebawem podpisywać 2 dni przed informują mnie ze góra zmieniła zdanie i noe podpiszemy tej umowy i zostaje na umowie zlecenie czy (usunięte przez administratora) praktycznie nie przychodzę do pracy no za (usunięte przez administratora) O co tu chodzi..

01.11.2020 17:23

Dziwisz sie? Po pierwsze: - Biorą przykład z góry - Oni maja ludzi gdzies to firma tez - Mając swoją firme na prawde interesowalabys sie ze pracownik zostanie bez pracy ? Tylko zanim odpiszesz na komentarz zastanów sie przez 5 minut. Nie masz pieniedzy, nie mozesz liczyc na pomoc od panstwa, panstwo zamyka Ci firme a Ty z prywatnych srodkow musisz wyplacic pensje i placic dalej na tzw. postojowym... tracac swoje prywatne oszczednosci. Co nie oznacza ze masz racje, Martes ma pracownikow gdzies. Nie raz bylem swiadkiem jak Makro obiecywał jednemu to i tamo a potem sie tego wypieral.
    Maciek

03.11.2020 21:42

Po kolejnym lokda Martes się nie podniesie, szukajcie roboty.
    Nowa kierowniczka

31.10.2020 10:51

Możecie mi powiedzieć czy jako kierownik sklepu powinnam wiedzieć wcześniej, że pracownica z UZ nie dostanie jednak UoP? We wtorek mamy podpisać umowę. Dziewczyna ma już zrobione badania, bhp oczywiście umówione na wtorek. Karol makro sam wyraził zgodę na tę umowę. I teraz tak czytam co tu się dzieje z tymi umowami i zaczynam się martwić, że jak pn pójdę do pracy to się okaże, że będę musiała jej powiedzieć że tej umowy jednak nie dostanie. Mogą zrobić coś takiego? Jestem świeża w tym sprawach i dlatego wolę się zapytać.
    Stary kierownik

01.11.2020 17:25

Jako kierowniczka powinnas wiedziec. Powiem Ci cos jeszcze jedno. Jezeli regionalny wysłal pracownika na badania to mimo nie podpisania umowy pracownik moze zadac odszkodowania od firmy poniewaz samo wyslanie na badanie to juz jest w pewnym sensie podpisanie umowy, wypowiedzenie będzie na zasadzie jak UoP na czas okreslony - z miesiecznym wypowiedzeniem. Na prawde, ciezko to widze... Tylu kierowników a nie znaja podstawowych praw KP :(
    Hd

01.11.2020 20:52

Po prostu oszczednosci. Zatrudniajac X osob tydzien pozniej niz bylo planowane "pare zlotych" sie zaoszczedzi. Mniej pojdzie na wyplaty za listopad. Dlatego rpwniez godzin pracy osob na zlecenie sa redukowane do minimum. Z jednej strony na pewno jest to krzywdzace dla osob na zlecenie iraz dla nowych pracownikow. Natomiast z drugiej taka polityka zapewnia stabilnosc zatrudnienia dla osob ktore pracuja juz dluzej. Osobiscie wole przelozyc zatrudnienie nowej osoby badz pozegnac sie ze zleceniowcem niz zwalniac osoby ktore pracuja za mna 4-6 lat
    Any

27.10.2020 21:11

Hej, jak myślicie? Zrobią nam kolejny Lockdown?
    ANy

31.10.2020 15:34

Wolałabym żeby nie zamykali bo i tak i tak byśmy musieli chodzić do pracy robić towar lub co gorsza ścierać kurze xD jak przy pierwszym LD . Nie wyobrażam sobie ponownie dostawać marnej wypłaty ... i tak do tej pory jestem na mega minusie. Dziś czytałam artykuł, w którym wspomniano, że brak łóżek i respiratorów przesądzi o wprowadzeniu lockdownu, i prawdopodobnie w połowie listopada ma nastąpić zamknięcie . Utargi są bardzo małe i coraz mniej ludzi odwiedza galerie , boję się tego co się dzieje .

01.11.2020 17:27

Robic towar? Jaki ? przeciez od tygodnia nic nie przychodzi poza konso, przechowaniem itd... Wszystkie dostawy sa wstrzymane. Tu sie zgodze,utargi marniutkie, brak ludzi, galerie swieca pustkami, no coz.. takie czasy nastały...
    Kamil

31.10.2020 16:51

Nie wiem dlaczego narzekacie na te firme, wczoraj (30.10.2020) bylem w sklepie w Piotrkowie i stala grupka osob, ktore rzaly ze smiechu i bylo ich bardzo slychac. Pare dni wczesniej spacerujac po galerii zauwazylem przez witryne sklepu, ze jedna z pracownic schowala sie w duzy karton, a druga osoba -mezczyzna, prowadzila wozek z tymze kartonem po calym sklepie. Jak w ogole w dzisiejszych czasach wyglada praca na tym sklepie? Rozumiem, ze nie ma klientow, ale zeby na oczach innych wyprawiac takie rzeczy? Jestem zazenowany sytuacja jaka ma miejsce w tym sklepie. Kiedys byl to sklep do ktorego z checia przychodzilem na zakupy. Po ostatnich dniach wiem, ze do tego sklepu nie ma po co przychodzic, bo obsluga siega dna! Prawdopodobnie najwieksza prowodyrka tego wszystkiego jest pani w rudych wlosach, gdyz smiala sie najglosniej i do tego nie jest to pierwsza taka sytuacja z jej udzialem.
    Pracownik martensa

01.11.2020 10:31

Wyciągnij ten kij z (usunięte przez administratora) bo widzę że zazdrościsz poczucia humoru pracownikom . Zajmij się swoim życiem a to nie jest miejsce na wylewanie swoich żali . Masz ból (usunięte przez administratora) to trudno, zachowaj to dla siebie .
    ReMasters

01.11.2020 17:21

MARTES, MARTENS, MIARTENS, MATRAS, MASTERS, MISTERS - to chyba tylko kilka nazw które osobiscie ja zdarzyłem usłyszeć od 5 lat będąc w tejże firmie. Narzekasz człowieku ze pracownicy tak sie zachowuja, ale zauważ ze częsty (usunięte przez administratora) / (usunięte przez administratora) na sklepie jaki jest to własnie jest przez Was - klijętóff (specjalnie napisanych ) , robicie tam grande, nie potraficie odlozyc niczego na swoje miejsce a potem sie dziwicie ze nie mamy czasu was obsluzyc bo musimy sprzatac po was ten caly (usunięte przez administratora) Miejze troche kultury, przyjdz do sklepu i zachowuj sie w nim tak jakbys chciał zeby ten sklep wygladal - no chyba ze z domu wyniosles to zeby robic wiecznie (usunięte przez administratora) to juz inna kwestia. (usunięte przez administratora) Ledwo klient wejdzie do sklepu juz na wejsciu pyta o rekawiczki polarowe czy czapki zimowe !! A nie potrzeba tak duzo ! Juz wchodzac do samego sklepu wystarczy przejsc 3 metry - wszystko jest w koszach! Swoją drogą , ja od pewnego czasu trolluje klientow na zasadzie... Klient: Dzień dobry, mogę zobaczyć tą walizkę ? Ja: Oczywiście , proszę. ( Przy czym nic nie robie ) Zażenowanie klienta i brak reakcji powoduje ze po chwili pytam go sam czy jednak nie zechciałby jej zobaczyc ( bo widzi ja teraz) czy jednak zechciały sprawdzić jaka ona jest ( zamki , szycie, itd...) (usunięte przez administratora) wiec nei wymagajcie ze i my czasem zachowujemy sie tak :) Tylko my sprzedawcy robimy to dla beki , a Wy? Niestety tacy jestescie ;(

30.10.2020 17:36

Czy w obowiązkach starszego sprzedawcy jest przygotowanie dekady do wysłania?
    Mona

30.10.2020 23:41

Ja to robie Zdarzało sie nawet ze zamknięcie miesiaca musialam zrobic
    Malinka

30.10.2020 20:06

Jeśli mam zrobione badania a umowe powinnam podpisać we wtorek to mogą mi ją jeszcze cofnąć??! Nie powinna mnie kierowniczka poinformować wcześniej że 2 raz mnie w chu...zrobili?
    Ktos

30.10.2020 13:24

Dlaczego w ostatniej chwili „wycofują” podpisanie umowy o pracy ?:) to jesr chore Zapisana wizyta u lekarza Myśl ze człowiek wyszedł na prosta tyranie po 12 godzin i tak się odpłacają O co chodzi?:)
    Zaciekawiony

30.10.2020 19:58

Jak dla mnie to oczywiste. Nie oglądasz wiadomości?? Nie wiem jak u was ale na naszym sklepie nie ma klijentow. Ludzie nie wychodzą z domu, więc to było do przewidzenia. Ja obawiam się, że nam zmniejsza etaty bo pracując co drugi dzień po 12 godzin nie wychodzi nam jeden etat.. Źle się dzieje i niestety ale Martensa nie ma co liczyć bo gdy tylko zechcą nie będą mieli skrupułów żeby nas pozwalniać. Historia lubi się powtarzać.

30.10.2020 17:43

Czemu nie mogę dodać tu żadnego wpisu?

30.10.2020 17:42

Nie ma to jak na kilka dni przed podpisaniem umowy o prace wycofać sobie decyzje dziękuje :#

30.10.2020 17:41

Oni tu usuwają te posty? Już drugi raz próbuje coś napisać
    Nickk

30.10.2020 12:35

Co oni znów wymyślili? Parę dni bez ruchu i już płacz?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

Staż

30.10.2020 08:38

Cieszę sie że dostałam propozycje od innej firmy. Sklep internetowy mimo tego, że można wiele się nauczyć to panuje tam dziwna atmosfera i każdy dba bez ambicji tylko o swój tyłek. Zarobki koszmarnie niskie, pracownicy nie umieją pracować z domu ale korzystają z tego w pełni ;) Czy to kiedyś (usunięte przez administratora)?
    Aaa

29.10.2020 17:33

Co Wy na to, że zawieszają pracowników na umowę zlecenie?
    Pracownica

29.10.2020 23:39

Przyjdzie grudzień. Ruch się zwiększy i znów nie będzie miał kto pracować ..
    Ra

30.10.2020 07:47

Jak zwykle szukanie oszczędności nie tam gdzie trzeba
    winojestdobrenawszystko

29.10.2020 18:39

Matrasa znana pod bardziej wszystkim jako Martes Sport to miejsce, gdzie są po prostu wykorzystywani ludzie. Wiem, o czym mówię, trochę czasu jednak tam zostało utracone przeze mnie. Nie polecam kierowników prawie wszystkich sklepów w Warszawie, bo trochę "martesowych" wycieczek mi zafundowali na inne sklepy. Gorsi niż kierownicy są tylko regionalni, którzy przypierdalają się o wszystko - jeden mówi tak, a drugi tak. I weź tu sobie wybieraj, jak masz (usunięte przez administratora) ułożyć rzeczy w tym dziale! ŻENADA!

29.10.2020 18:29

Jak mysliscie? Zamkną galerie handlowe? Chodzą już pogłoski nawet wśród klientów że znowu wszystko mają pozamykać że względu na to co się teraz dzieje, cov i strajki..
    Mani

28.10.2020 23:38

Dzś na zmianie przyszła kobietka, którą kierowniczka zaprosiła do socjalnego,,a ze jest blisko kasy troszkę usłyszałem, mowily sobie na TY i było slychać z rozmowy ze się znają i że może przyjść od Poniedziałku. No coż napisałem rezygnacje ze skutkiem natychmiastowym. Może zacząć od jutra????Firma rodzinna?

24.10.2020 11:53

27.10.2020 20:23

Masz coś z główką chyba nie tak ? Jezeli Martes Cie skrzywdził to idz do sądu pracy, ale... NIGDY NIE ŻYĆ DRUGIEMU CO TOBIE NIE MIŁE. Nie sadze zeby Martes zyczyl Ci wszystkiego najgorszego, zatem skad ten durny komentarz ?? Nie bronie Martesa bo ma wiele za uszami (nie mowie o centrali a o pseudo regionalnych itd..) ale nie powinines pisac takich rzeczy. Co z Ciebie za człowiek ze zyczysz takich rzeczy drugiemu. Wstyd.
    Somsiad

28.10.2020 19:45

Ale czemu winni są ludzie którzy tam pracują?Pamiętajmy że upadek firmy wiąże się z masowym zwolnieniem ludzi.Nie jestem fanem martesa ale troszkę się zagalopowałeś.Za cwaniactwa wobec pracowników przyjdzie kiedyś zapłacić ale mam nadzieje że dotknie to bezpośrednio osoby które niszczą firmę i pracowników. Peace and love
    Madafaka

24.10.2020 13:31

A propos loginu. Wystarczy poprosić o zmianę loginu na managera i automatycznie zmieni się wam na kasie:) Kierownik Regionalny zrobi to od ręki. Wystarczy wyjść z inicjatywą w swojej sprawie :D
    Rodos

27.10.2020 09:48

Pracodawca jest administratorem danych osobowych i to on powinien zapewnić zgodność przetwarzania danych osobowych z RODO. Dlaczego trzeba walczyć o coś co powinien on zrobić z automatu by nie naruszać przepisów?! Zasada zgodności z prawem i minimalizacji nie obowiązuje martesa?

27.10.2020 20:25

W czym masz problem ? Zglos regionalnemu , nie odpowiada ? Zglos Makro - dalej Cisza ? Zglos do centrali... Taki problem zadzwonic i zapytac ? Jestem zwyklym pracownikiem i jak cos mi nie pasuje nie pisze do kierownika czy regionalnego bo wiem ze oni nic nie moga... uderzam od razu do góry...dosłownie... do centrali. Zawsze pomoga, pracuja tam na prawde miłe panie, wystarczy być miłym i dobrze opisac problem :)
    Sońka

24.10.2020 15:14

Pytanie do st. Sprzedawców! Ile wynosi wasz dodatek funkcyjny brutto(na umowie) ?? Z tego co mi mówili koledzy to około 150 zł więcej do wypłaty. MÓWIĘ TUTAJ O KWOCIE NETTO A mi wychodzi ze to jakieś marne 50zl!! To jest śmieszne że będąc odpowiedzialny za sklep na zmianie dostaje tylko parę zł więcej niż zwykły sprzedawca!
    Sonka

26.10.2020 21:18

Ja właśnie pytam o kwotę netto bo brutto może i jest 250.

27.10.2020 20:21

Wedle kalkulatora jest to 216 zł na ręke po odjęciu podatku i innych składek.
    Maniekkkk

26.10.2020 23:23

Dziś odebralem tel od regionalnej dogadaliśmy sprawy i delikatnie podpytałem o dalszą współprace a odpowiedz zwaliła mnie z nóg a mianowicie powiedziała ze jej zdaniem nie powinno mnie to interesować bo na to nie mam wpływu. Nosz (usunięte przez administratora) Chyba trzeba zadzwonić do majstra do poprzedniej pracy????????????
    TyroneLooongStyle

27.10.2020 11:36

mówiłem LQuattro :D

27.10.2020 20:20

Zadzwon do swojego makroregionalnego - to on ostatecznie podejmuje decyzje o zatrudnieniu. To jest taka chora drabinka. Kierownik sklepu przekłada swojemu przełożonemu Regionalnemu wniosek o przedłuzenie umowy wraz z własna opinia ( pare słow na Twoj temat jaki z Ciebie pracownik), Regionalny dalej przekazuje to MAKRO - I to on decyduje co i jak. Olej regio - dzwon do MAKRO.
    ....

25.10.2020 01:11

Czy KRS mogą jeździć między sklepami jak jest czerwona strefa???
    Mery

27.10.2020 16:17

Tak

27.10.2020 20:18

Owszem mogą, skąd to dziwne pytanie ?
    Maniekkkk

23.10.2020 01:40

Witam za pare dni czyli na koniec miesiąca kończy mi się umowa pytalem kierownika nic nie wie niby pytal wyżej i tez nic czyżby to prawda ze w ostatni dzień pracy można dostać kwit i do domu?
    Kierownik

24.10.2020 23:29

Zgodnie z prawem mają obowiązek poinformować cię 2 tygodnie wcześniej

24.10.2020 23:49

Myślę ze dostaniesz umowę , nie wiem na jakim sklepie pracujesz ale firma straciła i traci obecnie bardzo dobrych pracowników ta pseudopadnemia kiedyś się skończy i firma nie może zostać bez dobrych sprzedawców.
    Gas

23.10.2020 19:33

Jak myślicie, będą znowu cięcia etatowe? Beda szukać oszczędności?
    Ala123

20.10.2020 12:59

Czy koronawirus dotarl juz do martesa? Sa jacyś pracownicy na kwarantannie? W Poznaniu?
    On

16.10.2020 09:21

Czy jest jakiś przepis ze w czerwonej strefie musimy pracować cały czas w tych samych zmianach. Czyli zmiana 1 nie ma kontaktu ze zmiana 2?
    Ewelina

19.10.2020 19:08

Zgodnie z prawem, jeśli jesteś zatrudniona np. w równoważnym systemie czasu pracy, to pracodawca jak najbardziej może zrobić zmiany 12-godzinne. Jeśli rozliczenie czasu pracy jest 3-miesięczne, to wówczas w okresie rozliczeniowym musi zgadzać się liczba przepracowanych godzin. Wyjątkiem jest np.: kobieta w ciąży, która może pracować tylko w swoim wymiarze godzin oraz opiekun dziecka do lat 4, który jeśli nie wyrazi na to zgody, to nie może pracować ponad 8 godzin na dobę.

19.10.2020 21:55

Oczywiście ze moze. W tym przypadku mozesz pracowac nawet po 6h codziennie, to ze kaze Ci pracowac po 12h to nawet i lepiej ;-) Szybciej wyrobisz godziny etatowe i bedzeisz miec wiecej wolnych dni. Dalbym wszystko zeby wrocic do pełnych 12h od kiedy kochana pani z HR zarzadzila 25% 8-h zmian.. -.-
    Maseczkowy

09.10.2020 21:20

Witam. Dzisiaj dostałem ciekawą informacje od mojego kolegi który pracuje w Martesie w Łodzi. Jeden z pracowników który jest sprzedawcą w Zgierzu jakiś czas temu dostał naganę za nie noszenie maseczki. Grożono mu też zwolnieniem z pracy. Podobno odwołał się od tej decyzji a dział prawny przyjął jego sprzeciw i tym samym wygrał sprawę. Z tego co słyszałem to nie nosi maseczki. Czy to oznacza że pracodawca nas do tego zmusza nie mając żadnych podstaw do tego i możemy rzucić kagańce?
    ....

15.10.2020 22:59

Tak
    Ewelina

19.10.2020 19:21

Jeśli chodzi o noszenie maseczek i stosowanie środków ochrony osobistej w dobie pandemii w miejscu pracy, to należy dostosować się w tym zakresie do wytycznych pracodawcy. Pracując w danej firmie, wyrażamy zgodę na regulamin pracy obowiązujący w danym zakładzie.
    Dominika

13.10.2020 16:57

Hej, wie ktoś jak wyglądają zarobki Regionalnych w Martesie?
    Asza

16.10.2020 16:09

4kafle, ale najważniejsza jest firma skoda, spoko też jest laptok i komóra. Ogólnie robota lekka, nie o robisz się.
    Xyz

15.10.2020 22:06

Mam pytanie do ludzi z "gory" ponieważ od soboty sklep w którym pracuję znajdzie się w czerwonej strefie, tak samo jak 120 regionów z całej Polski, a co za tym idzie liczba klientów przypadająca na 1 kasę to 5 osób, które można wpuścić do sklepu. Czy tajemniczy klient ma być przez nas wpuszczany poza kolejką? Osobie tej jest zlecany audyt, a opłaca go martes....więc jakby nie patrzeć jest to "nasz" pracownik.. to może warto im przekazać że jeżeli się określą w jakiej sprawie nas odwiedzają to my wpuścimy ich niezależnie od tłumu przed wejściem. Odpowiedź możecie wysłać używając adresu sklepy/at/martessport....bo pewnie nie każdy pracownik tu zagląda, a sprawa raczej na czasie i konkretna. Pozdrawiam i życzę spokoju jeżeli ktoś głosował na obecny (usunięte przez administratora) władzy.
    Alek

14.10.2020 09:24

Napiszcie proszę jak nazywa się program w którym kasujecie klientów?
    Ola

14.10.2020 21:52

Każdy pracownik to wie. Wszystkie sklepy pracuja na tym samym programie
    Vvv

15.10.2020 10:46

Napisz po co Ci tam informacja
    Gal anonim

14.10.2020 13:06

Jak to jest z tym że "najlepsi prawnicy" działu prawnego świetnej firmy wysyłają maile w których nakazuje się nam chodzić 12 godzin w maseczce skoro... Rozporządzenie z dnia 9 października 2020 r. podobnie jak poprzednie rozporządzenie z dnia 7 sierpnia 2020 r. zostało wydane na podstawie art. 46a i 46b ustawy o zwalczaniu chorób zakaźnych u ludzi. Zgodnie z ww. ustawą obowiązek stosowania środków profilaktycznych (w tym noszenia maseczek) można nałożyć na osoby chore lub podejrzewane o zachorowanie. A zatem rozporządzenie może mieć zastosowanie co najwyżej do tej grupy osób. Czyli tylko do osób chorych a nie zdrowych. Straszenie karami wewnętrznymi jest lekkim nadużyciem?? Czy tylko mi sie wydaje?
    Abc

08.10.2020 09:08

Jak u was jest z BHP na sklepie ? Wszedzie macie sprawne oświetlenie? Gniazdka i kable są w dobrym stanie? Na magazynie towar nie spada wam na głowę?
    Bys

09.10.2020 20:41

BHP na sklepach to temat rzeka Na moim sklepie przez dobre 6 miesiecy nie bylo światła na magazynie Butów szukaliśmy z latarkami Regio o tym wiedziała i nic sobie z tego nie robiła Panele które zniszczyły sie od ciężaru ubrań wymieniane były rok!!! Czasami trzeba bylo dobrze kombinowac aby rozwiesic towar tak aby nie spadł nikomu na głowę i aby zasłonić zniszczone miejsca. Zniszczone płytki na sklepie. Na magazynie masa kartonów czasami trzeba po nich chodzic bo nie ma możliwości normalnie przejść. Osoby które robia inwentaryzacje czesto wchodzą na samą gore regałów i tam liczą towar. Nikt nie ma siły ściągać tych kartonow. BHP nie istnieje w tej firmie Juz nie wspomnę o tym że wypadki w pracy są zamiatanie pod dywan
    Luka

13.10.2020 15:59

BHP w sklepach martes nie istnieje- wymienię parę ciekawszych zdarzeń. -drzwi przyklejone taśmą martesa prawie pod samym sufitem -wchodzenie i bieganie po półkach nie ma jak rozłożyć drabiny tyle towaru na magazynie -wspinanie się po kartonach z rowerami ułożonymi w wieżyczkę po lewe buty -klimatyzatory popsute z grzybem wiecznie cieknie z nich woda na ciuch -w zimę na magazynie 10 stopni -dziewczyna spada z drabiny kierowniczka wywala ją(drabinę) ponieważ jej nie sprawdziła a okazuje się,że nie ma plastikowej nóżki -na magazynie ciemność bo wymiana żarówki za droga (regionalna kazała wymienić pracownikowi )

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.