IPF

3 Dodaj opinię
IPF
3 666 702 5 1

Opinie o IPF

Filtruj opinie po kryteriach:

Byniu
 Opinia

Witam, pracowałem dla tej firmy jako operator cnc pod Berlinem. Z początku współpraca nie układała się jak powinna, lecz prawdopodobnie po zmianie osoby zajmującej się tym "projektem" kontakt jak i współpraca zaczęła iść w dobrą stronę. Przyzwoity kontakt mailowy jak i telefoniczny, panie z biura próbują załatwiać wszystko co trzeba. Wypłata zawsze taka jaka powinna, nie zawsze terminowa ale to zależy od banku, niektórym przychodziła, niektórym dzień po. Co miesiąc paski z wypłatą także jest podgląd wszystkiego. W porównaniu do innych firm pośredniczących moim zdaniem jak na razie IPF wypada lepiej niż dobrze. Co do samej pracy to zależy gdzie się trafi. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie8
Spawacz
 Opinia

Pracuje z Ipf od kilku miesięcy. Wyjazd sprawnie zorganizowany. Umowa legalna, francuska, wypłata zawsze wchodzi na konto w terminie.

Pomocna?
Tak3Nie11
Roman A.
 Opinia

Byłem z nimi na robocie we Francji jako spawacz 135. Kwatery ok, robota też.

Pomocna?
Tak2Nie7
Pracownik Lyon
 Opinia

Ogólnie praca nie jest zła i nie mam większych zastrzeżeń. Wypłata na czas, kwatera przyzwoita, dojazdy na zakład za friko. Do tego umowa o pracę i to francuska.

Pomocna?
Tak4Nie23
Dagmara
 Opinia

Nie polecam pracy jako kierownik czy manager. Od 1,5 roku cały czas szukają ludzi na to stanowisko, ktoś przychodzi i ktoś odchodzi jak wszędzie ale dlaczego tak często? Zastanawiające. Nie polecam. Oczekiwania osoby, która tym człowiekiem zarządza są pewnie nie jasne, mało precyzyjne, zbyt ogólne, a na pewno niezgodne z wyobrażeniem.

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Dagmara 11.07.2019 10:39

Bardzo ciekawa opinia, jak na osobę, która nigdy dla nas nie pracowała (nie zatrudnialiśmy żadnej p. Dagmary). Jeżeli naprawdę jest tak jak Pan/i mówi to dlaczego nie przedstawi się Pan/i swoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem? Ma Pan/i coś do ukrycia?

Pomocna?
TakNie1
Dragon
 Opinia

No faktycznie firma typ IPF to jeżeli w rekrutacji olewają to co dopiero jeżeli człowiek miałby przez ta firmę wyjechać na kontrakt, ) odbioru telefonu.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Tak
 Opinia
@Dragon 18.06.2019 10:42

Rekrutacja to tutaj kabaret, tyle czekania, co chwilę ktoś inny zajmuje się sprawa.

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Tak 23.06.2019 18:57

Fakt, że dwie lub trzy osoby zajmują się rekrutacją, nie jest niczym dziwnym. Grunt, żeby oferta (lub oferty) były dla odbiorcy zrozumiałe i żadne pytanie nie pozostało bez odpowiedzi. Nie rozumiemy, w czym jest problem i skąd złośliwy ton. Czy kabaret? Nie myśleliśmy o tym, żeby założyć kabaret pracowniczy, ale skoro Pan/Pani rekomenduje, to może zrobimy mały casting ;)

Pomocna?
TakNie2

Pracodawca

 Opinia
@Dragon 18.06.2019 10:42

No faktycznie, jeśli ktoś, raz czy dwa razy, nie odbierze telefonu, bo właśnie prowadzi rekrutację lub jest na zebraniu, to prawie ten sam kaliber jak niezgłoszenie się operatora pod numerem 112. Współczujemy, że nikt nie oddzwonił. A próbował Pan na inny numer? Sekretariat? Przez Facebook? Obstawiamy, że nie, ale proszę nas zaskoczyć ;)

Pomocna?
Tak1Nie2
Brem
 Opinia
@IPF 24.06.2019 14:31

Ciezki kontakt jak widac

Pomocna?
Tak2Nie
Anonim
 Opinia
@Brem 25.06.2019 19:14

Poprawcie terminowość wypłat. Zawsze są opóźnione.

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Anonim 04.07.2019 11:49

Nigdy nie spóźniamy się z wypłatą wynagrodzeń! Nasi Pracownicy otrzymują je najpóźniej w dniu wskazanym w umowie.

Pomocna?
TakNie
Anonim
 Opinia
@IPF 05.07.2019 09:27

Jakby była terminowo to bym tutaj nie zwracał na to uwagi. Mam nadzieje że w tym miesiącu to się poprawi :)

Pomocna?
TakNie
Jacek Adamski
 Opinia

Polecam agencje ipf. Moim zdaniem jest w porządku. To już drugi rok jak z nimi jeżdżę i nie mam z nimi problemów. Praca legalna, kwatery przyzwoite, wypłata zawsze w terminie, warunki pracy też ok.

Pomocna?
TakNie
Piotr
 Opinia

Nie rozumiem z kąd niekture negatywne opinie. IPF to jedna z lepszych agenci przez kture pracowałem.

Pomocna?
TakNie8
Weź Słownik
 Opinia
@Piotr 10.02.2019 18:36

Widać ze nie rozumiesz bo nawet nie rozumiesz Polskiej ortografii ???? Niekture* kture* Piotr przestudiuj najpierw słownik poprawnej ortografii a później pisz komentarze????

Pomocna?
Tak3Nie
Mag
 Opinia

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie sa stawki dla Spawaczy we Francji ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Mag 01.03.2019 15:03

Szanowny Panie, Mamy kilka ofert dla spawaczy. Stawki uzależnione są między innymi od metody spawania czy posiadanego doświadczenia. Jeżeli jest Pan zainteresowany naszymi ofertami zachęcamy do kontaktu z naszym działem rekrutacji, który przedstawi nasze aktualne oferty i chętnie udzieli odpowiedzi na wszystkie Pana pytania. Telefon kontaktowy to: +48612223724. Do usłyszenia! Pozdrawiamy Zespół IPF

Pomocna?
TakNie12
Zenio
 Opinia
@Mag 01.03.2019 15:03

Takie stawki ze ludzie uciekaja i nie wracaja ! (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak19Nie2
Spr_danon
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mag 01.03.2019 15:03

Poszukaj innej rzrtelniejszej firmy! Na meila nikt nie raczy odpisac!! koordynatorka nigdy nie ma czasu na rozmowe. Zapytaj o opinie na fb pracadlaspawaczy!

Pomocna?
Tak3Nie

Pracodawca

 Opinia
@Spr_danon 27.05.2019 08:01

Jeśli rzeczywiście koordynatorka nie odpowiada, prosimy zgłosić się do nas przez infolinię: +48612223720 lub wysłać tego samego maila na: biuro@ipf.jobs. Na pewno dostanie Pan odpowiedź.

Pomocna?
TakNie2
Pracownik Lyon
 Opinia

Ogólnie praca nie jest zła i nie mam większych zastrzeżeń. Wypłata na czas, kwatera przyzwoita, dojazdy na zakład za friko. Do tego umowa o pracę i to francuska.

Pomocna?
Tak4Nie23
Nowy operator cnc
 Opinia
@Pracownik Lyon 23.01.2019 15:43

Witam Czy pracuje lub pracował ktoś z was we Francji LA Roche sur yon. Można się tutaj czegoś dowiedzieć odnośnie tego miejsca, jest to praca przy prosukcji. Cylindrów hydraulicznych na tokarka h mori seiko. Był bym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Tomasz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Nowy operator cnc 24.01.2019 14:08

Podpinam się do zapytania. A może Pan uzyskał już jakiegoś info na priv? Z góry dziękuję za każde info!

Pomocna?
TakNie
Jestem tu nowa
 Rekomendacja
@Pracownik Lyon 23.01.2019 15:43

O jakim stanowisku mówisz ? Ja się zastanawiam jakto jest na wędlinach bo myślę czy tam nie jechać z chłopakiem. Pomoże ktoś kto tam pracuje i odpowie ?

Pomocna?
TakNie
Boguslaw
 Opinia

Kto może coś powiedzieć na temat pracy na wyspie Langeoog sprzątanie domków będę bardzo wdzięczny

Pomocna?
TakNie
Karolina&
 Opinia
@Boguslaw 31.05.2019 17:07

Hej praca polega na sprzątaniu apartamentów dostajesz rower którym dojezdzasz do pracy oraz tel że skanem którym rozpoczyna Sz sprzątanie apartamentu. Sprzątanie jest na wyznaczony czas! W telefonie masz nawigację która kieruje cię na wskazany w telefonie adres apartamentu. Musisz zabrać na rower sprzęt do czyszczenia oraz torby z czysta pościelą oraz zabrać brudna i dowieść na pralnie czasami 2 razy robisz ta sama trasę bo na raz się nie zabierzesz ogólnie czasu na dojazdy zapartamentu do następnego czy po czysta pościel nie liczą kilometrówka i stracony czas czasem na szukanie danego apartamentu. Twój czas czasami to 12 godz bieganiny a liczone tylko to co posprzatasz praca do lekkich nie należy. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie5
Boguslaw
 Opinia
@Karolina& 01.06.2019 13:31

Witam dzięki za odpowiedz a czy mężczyzni robią to samo czy maja inne zajecia no i jak wychodzi finansowo a jak z mieszkaniem

Pomocna?
TakNie
Miki
 Opinia

Witam czy pracuje ktoś jako operator cnc w Niemczech koło berlina ((usunięte przez administratora)). Jak wyglądają zarobki i ilość godzin ?

Pomocna?
TakNie
ciekawy
 Opinia

czesc jak sie wam pracuje przez IPF jako wedlniarz

Pomocna?
TakNie4
aaa
 Opinia

Witam. Jak to wygląda praca w tych okolicach Francja, Akwitania-Limousin-Poitou-Charentes, okolice La Rochelle. Jak z płacą, dojazdy, internet, mieszkania itp., czyli wszystko co potrzebne do wyjazdu?

Pomocna?
TakNie1
Ciekawy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Czy ktoś pracował w rozlewnia koniaku pod Paryżem Jak tam wygląda praca? Czy jest to praca na zmiany jeśli tak to ile zmian? Ile wychodzi na rękę bez nadgodzin? Czy są nad godziny? Czy kwatery są daleko od pracy? Jak wygląda dojazd z kwatery do pracy? Zapewnia go pracodawca? Czy na własną rękę trzeba się dostać do pracy? Ile wynosi opłata za kwaterę? W kwaterach po ile osób na kwaterze?

Pomocna?
TakNie
Pancio
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Mam pytanie jak wygląda praca w Niemczech w szklarni pod Berlinie

Pomocna?
TakNie
Kamil
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Firma jak najbardziej w porządku jeśli chodzi o wynagrodzenie byłem 7 tygodni bo firma nie przedłużyła mi kontraktu chociaż chciałem zostać dłużej i zarobiłem tak jak wszystko było napisane nawet za polecenie pracownika dostałem chociaż w to nie wierzyłem bo każdy mówił ze nie wypłacają wystarczy być ogarniętym w pewnych kwestiach.Pozdrawiam panią Izabele. Na pewno jeszcze wrócę jeśli będę chciał zarobić . Polecam w 100 % agencje

Pomocna?
Tak2Nie13
Nathan
 Opinia

Witam. W ogłoszeniu o pracę dla kucharzy we Francji jest opcja pobierania zasiłku po zakończeniu kontraktu. Z tego co wiem warunkiem we Francji jest przeoracowane 6 miesięcy i meldunek na terenie Francji. Czy pracodawca zapewnia meldunek? Bo jest to mało prawdopodobne. Czy sezon trwa 6 miesięcy? Bo sezony we Francji nie trwają nigdy tyle. Jeżeli ktoś coś wie to będę wdzięczny za odpowiedź.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kinga
 Opinia
@Nathan 01.02.2019 06:14

Nie nie zapewnia. Mieszkasz bez meldunku w czymś na kształt hotelu robotniczego. Mieszkanie płatne. Sezony są różne zależy do jA kiego ośrodka trafisz.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nathan
 Opinia
@Kinga 02.02.2019 15:24

Nathan A inne kwestie? Klarowność umów. Nadgodziny? Opieka zdrowotna? We Francji podobno jest ciężko z ubezpieczeniem. I warto mieć swoje.w ogłoszeniu zapewnianie są cuda i wianki ale to chyba zbyt pewne żeby było prawdziwe. Czy to możliwe żeby Polak był zastępcą szefa kuchni? Czy jakiś Polak jest obecnie na wysokim stanowisku czy to tylko wabik dla naiwnych? I najważniejsze pytanie , czy umowy są podpisywane w Polsce czy we Francji bez możliwości odwrotu?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Nathan 03.02.2019 12:44

Tak, zasiłek jest możliwy. Aby go otrzymać należy przepracować pół roku lub 610 godzin. Jeżeli chodzi o meldunek na terenie Francji to nie jest on wymagany. Zatrudnienie odbywa się bezpośrednio przez francuskiego pracodawcę, który na ten moment proponuje zatrudnienie na okres 5 miesięcy z możliwością przedłużenia kontraktu. Umowa jest francuską umową o pracę z ubezpieczeniem zdrowotnym, która podpisana będzie na terenie Francji. Co do nadgodzin to jak najbardziej są one możliwe. Jeżeli chodzi o stanowiska na jakie rekrutujemy dla tego pracodawcy to są to kucharze, szefowie kuchni i ich zastępcy. Zależy nam na skompletowaniu polskiej ekipy. Zachęcamy do zgłoszenia Pana kandydatury.

Pomocna?
Tak1Nie6
Tadeusz
 Opinia
@IPF 04.02.2019 10:02

Witam. A gdzie jest praca? I jaki to pracodawca?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Tadeusz 05.02.2019 06:25

Na ten moment rekrutujemy do ośrodka w Alpach. Pracodawcą jest sieć luksusowych hoteli we Francji.

Pomocna?
TakNie
Kinga
 Opinia
@Nathan 03.02.2019 12:44

Umowa jest podpisywania z francuska siecią hoteli we Francji i umowa jest po francusku. (usunięte przez administratora) Składki na zdrowie płacisz ale jeśli nie masz wyrobione francuskiej karty zdrowotnej płacisz za lekarza, lekarstwa, szpital itp. Dlatego hotele proponują ci prywatne ubezpieczenie zdrowotne z twojej pensji rzecz jasna. Jest to możliwe, ale za mej bytności żaden polak nie miał takiego stanowiska i mieć raczej nie będzie choćby z powodu braku znajomości francuskiego. Ale próbuj może ty będziesz tym pierwszym za 10 lat.....?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Val
 Opinia
@IPF 04.02.2019 10:02

Witam. Pracuje w hotelu w Alpach za pośrednictwem firmy IPF około 3 miesiące. Jeżeli chodzi o kwestie zasiłku to z tego co wiem trzeba mieć przepracowane 6 miesięcy. Kontrakt jest na 5 z opcją przedłużenia i to się zgadza. Ale opcja przedłużenia nie oznacza przedłużenia na jakiś dłuższy czas. Przedłużenie to maksymalnie kilkanaście dni. Więc nie da się tu przepracować 6 miesięcy w jednym sezonie. Chyba że chodzi o 6 miesięcy w ciągu roku A nie o ciągłość. To wtedy było by to możliwe ponieważ można zatrudnić się na kolejny sezon. Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić.

Pomocna?
TakNie
Val
 Opinia
@Val 05.02.2019 17:00

Co do ubezpieczenia to pracodawca pokrywa jakieś tajemnicze ubezpieczenie podstawowe. Resztę trzeba wykupować samemu. To ubezpieczenie podstawowe nie obejmuje np. złamań . Przynajmniej tak tłumaczy hr. Do momentu wydania karty ubezpieczenia trzeba płacić samemu za lekarza i potem można podobno odebrac pieniądze po przedstawieniu rachunków. Jestem tu 3miesiace i karta nie została jeszcze wydana. Pokoje jedynki lub dwu osobowe o dobrym standardzie przynajmniej u nas. Warto wziąć czajnik elektryczny. Jedzenie bardzo dobre.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Milos mitak
 Opinia
@Val 06.02.2019 06:47

To jest kłamstwo, które miałem 69 godzin dla innych w tych samych godzinach 400 ami 160 Byłem 24 godziny na stacji, aby mnie szukać, jeśli chip nie działa poprawnie, to jest wina pracodawcy, nie praca pracownika jest w porządku, a warunki są Cóż, jedyna rzecz, której godziny nie pasują reszta jeat okey tesz ja sie spuzniłem

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Val 05.02.2019 17:00

Panie Val, IPF nie jest pracodawcą osób zatrudnionych w hotelu w Alpach - jest nim bezpośrednio sieć hoteli. IPF prowadził jedynie proces rekrutacji. Z informacji, jakie posiadamy, pracodawca zawierał z pracownikami dwa kontrakty: pierwszy na okres 1 miesiąca (w tym czasie, w ramach umowy o pracę odbywało się szkolenie), a następnie drugi kontrakt na okres 5 miesięcy. Zasiłek dla bezrobotnych przysługuje po przepracowaniu 4 miesięcy (przeliczonych jako 88 dni roboczych lub 610 godzin) w ciągu ostatnich 28 miesięcy, a zatem przepracowanie kontraktu u tego pracodawcy jak najbardziej kwalifikuje pracownika do otrzymania zasiłku. Jeżeli chodzi o ubezpieczenie, to wszyscy pracownicy zatrudnieni są na francuską umowę o pracę, w ramach której posiadają ubezpieczenie zdrowotne (obowiązkowe). Ubezpieczenie, o którym Pan mówi, to podstawowe ubezpieczenie Sécurité Sociale. Nieprawdą jest, że nie pokrywa ono złamań – pokrywa aż do 70% kosztów leczenia. Pokrycie pozostałych 30 % to kwestia dodatkowego ubezpieczenia, tzw. Mutuelle. Aktualnie każdy francuski pracodawca ma obowiązek proponować ubezpieczenie dodatkowe (tzw. Mutuelle), którego finansowanie musi być przynajmniej w 50 % pokryte przez pracodawcę. Podsumowując, mając ubezpieczenie podstawowe, francuski NFZ zwraca ubezpieczonemu do 70% kosztów leczenia. Jeśli pracownik jest zapisany na Mutuelle, uzyskuje większy zwrot. Czyli jeśli pracownik dopłaci część składki ubezpieczenia dodatkowego Mutuelle, którego pracodawca francuski nie pokrywa, uprawnia go to do odzyskania większości kosztów leczenia (w zależności od typu choroby, schorzenia, wypadku, NFZ – tak jak w Polsce- finansuje/refunduje jakąś część leczenia, leków). Wyrobienie karty Sécurité sociale jest czasochłonne i zdarza się, że francuski NFZ po dwóch miesiącach od wpłynięcia wniosku prosi o okazanie jakiegoś dokumentu, co wydłuża czas otrzymania karty. Nie jest to przypadek tylko dla pracowników tymczasowych, każdy podejmujący zatrudnienie we Francji (również na umowę stałą), musi liczyć się z wydłużonym czasem oczekiwania. Raz zarejestrowana i uzyskana karta Securite sociale, będzie już służyła przy następnych kontraktach. Do momentu wyrobienia karty pracownik – osoba poddająca się leczeniu- pokrywa jego koszty, i na podstawie faktur ze szpitala/od lekarza, które przesyła do francuskiego NFZ, otrzymuje zwrot do określonej kwoty. Jeśli ma Pan jeszcze jakieś wątpliwości, służymy pomocą.

Pomocna?
Tak1Nie5
Łysy
 Opinia
@IPF 04.02.2019 10:02

Ja nie rozumie Żeby mieć ubezpieczenie we Francji potrzebny jest nr security socjale, bez niego nie ma ubezpieczenia nr nadawany jest raz w życiu tak jak pesel Czeka się od groma czasu czasem rok ja dostałem po kilku tygodniach Potrzebny był meldunek pod adresem fr żeby dostać zasiłek w fr wystarczy przepracowac 4 Msc żeby otrzymywac przez 4 Msc zasiłek dla bezrobotnych

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Val
 Opinia
@IPF 07.02.2019 16:28

Informacje o ubezpieczeniu przekazywał hr. Poniżej ktoś pisze że potrzebny jest meldunek. Żeby m8ec prW9 do zasiłku. Też tak słyszałem. Nie wiem jak jest na prawdę. Gdzie w takim razie trzeba złożyć wnioski o ten zasiłek. Lub proszę podać źródło z którego czerpie pan wiedzę. Jakaś publikację o tym gdzie i jak złożyć wnioski. Mój kontrakt jest na 14 tygodni więc nie jest na 5 miesięcy, zapewniam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Val
 Opinia
@IPF 07.02.2019 16:28

Dziek7je za odpowiedź choć w postach wyżej sami podają Państwo 6 miesięcy A teraz 4. I kontrakt jest dokładnie na 14 tygodni przynajmniej mój. Z tego co wiem nikt nie ma na 5 miesięcy Proszę podpowiedzieć jak można zgłosić chęć pobierania zasiłku i te ie się to zgłasza. Na pewno część osób będzie zainteresowana.

Pomocna?
TakNie
Val
 Opinia
@IPF 07.02.2019 16:28

Jak i gdzie można złożyć dokumenty po zasiłek. P.s nie ma kontraktów na 5 miesięcy mój jest na 14 tygodni.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Val 09.02.2019 21:08

Ustawodawstwo francuskie wskazuje, że aby ubiegać się o zasiłek, pracownik powinien być zatrudniony przez co najmniej 4 miesiące lub 88 dni pracujących lub 610 godzin w ciągu ostatnich 28 miesięcy (dla osób poniżej 53 roku życia). Ten warunek może być spełniony również kiedy pracownik pracuje dla kilku pracodawców, nie musi być ciągłości. Podajemy źródło, stronę urzędu pracy: https://www.unedic.org/indemnisation/vos-questions-sur-indemnisation-assurance-chomage/quelles-sont-les-conditions-pour-beneficier-des-allocations-chomage

Pomocna?
TakNie
Robert
 Opinia
@Val 09.02.2019 19:24

Witam. Jak tak czytam te wypowiedzi, to tak naprawdę wszystkim tylko chodzi o zasiłek dla bezrobotnych, bo tylko o tym piszecie, ja pracowałem we Francji przez firmę Polska i uleglem w pracy wypadkowi pojechaliśmy do szpitala podałem dowód osobisty i przyjęli mnie bez niczego i dostałem Arrete de Travaie (przepraszam za pisownię) czyli Francuskie L 4 płatne 100 procent,. Piszcie lepiej ileczarabiacie miesięcznie i konkrety o pracy, a nie dyrdymaly o zasiłku Pozdrawiam Robert

Pomocna?
Tak3Nie2
stefan
 Opinia

ostrzegam przed wyjazdem z tej firmy,nie zarobicie pieniędzy większych niż w Polsce,(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak27Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niepolecam
 Opinia
@stefan 05.03.2019 12:55

Też to potwierdzam

Pomocna?
Tak22Nie1
Marek Przytuła

Zweryfikowany użytkownik

Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja

Firma wpożądku pracuje na kontrakcie we Francji kasa na czas zaliczki zakwaterowanie wporządku współpraca konkretna żetelna można tu udeżać

Pomocna?
Tak6Nie13
Majus
 Opinia

U mnie pieniondze sie zgadzaly, znajomy tez robi przez ipf i tez dostaje kase na czas i w calosci a warunki mieszkalne nie som wcale takie zle nie przesadzajcie

Pomocna?
Tak2Nie8
Yogi
 Opinia
@Majus 25.02.2019 09:41

To jak pieniondze się zgadzają i warunki nie som złe . To twoja wiarygodna opinia mnie przekonuje. ????

Pomocna?
Tak15Nie1
Tom76
 Opinia

Czy ktoś pracuje jako Piekarz przez tą agencje w ok Stuudgartu proszę o opinie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agent
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

brak słów, które nazywam szukaniem pomocy, aby zarabiać, (usunięte przez administratora) i byłem w francji na ulicy z powodu braku odpowiedzialności i organizacji 200 euro, które spędziłem na przytłoczeniu, mówi mi, żebym dał mi fish de pey Moje sugestie dla IPF: (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik Francja
 Opinia

Witam wszystkich pracujących w ipf i tych co chcą tu pracować ! Pracuje tu już pewien okres i jak ktoś by chciał się dowiedzieć więcej odpowiem na wszystkie pytania. Czekam jestem tu codziennie. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak55Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pytanko
 Opinia
@Pracownik Francja 13.06.2018 22:59

czesc napisz o kwatreach jakie sa jaka oplata za mieszkanie jak wyposarzone ,internet pralka ,lodowka itp

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Pracownik Francja 13.06.2018 22:59

Kwatery są daleko od pracy ok 30 35 km. Wyposażone różnie. Większość jest bez Internetu . Musiszkupic kartę Internet do telefonu. Ja wydałem 50 euro na miesiąc a zwrócili mi tylko 20. Obiecują dużo ale to fikcja.

Pomocna?
Tak9Nie
Hipson
 Opinia
@anonymous 25.07.2018 22:43

Ja mam napisane w ofercie ze zwracaja 20 moze nie doczytales

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hipson
 Opinia
@Pracownik Francja 13.06.2018 22:59

Prosze mi napisac czy dieta jest wyplacana zgodnie z oferta czy sa jakies kombinacje?

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Hipson 26.07.2018 07:43

Zle sie wyrazilem. Nie dieta tylko premia dzienn.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hubertus
 Opinia
@Pracownik Francja 13.06.2018 22:59

Podobno nie wydaja pracownikom kart vital? Czy to prawda?

Pomocna?
Tak21Nie
Koszi
 Opinia
@Pracownik Francja 13.06.2018 22:59

Oferta pracy w Reims ,wiesz coś więcej na ten temat .

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hilive
 Opinia
@Hubertus 18.09.2018 23:38

Prawda .

Pomocna?
Tak6Nie
Krzysiek
 Opinia
@Pracownik Francja 13.06.2018 22:59

Witam, chcę wyjechać do pracy na produkcji jako operator cnc. Napisz coś o realiach na miejscu i obsłudze przez agencję. Dzięki

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
 Opinia
@Pracownik Francja 13.06.2018 22:59

Cześć, noszę się z zamiarem wyjazdu, znam biegle francuski w mowie i piśmie. Czy zarobki na poziomie 2300 na rękę są realne? Ogólnie jak tam jest, czy w weekend da się jakaś dodatkowa pracę znaleźć? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
 Opinia
@Pracownik Francja 13.06.2018 22:59

Opowiedz gdzie pracujesz, jakie warunki, pytania na które chciałeś pewnie mieć odpowiedź gdy się zastanawiałeś nad wyjazdem. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Piaskarz
 Opinia
@Pracownik Francja 13.06.2018 22:59

Pamietam wasza firme bo tez akurat byla na tej samej stoczni we Francji co moja byla Firma (CONCARNO)(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miłosz mitak
 Opinia

Milosz mitak ipf: normalna agencia domek idealny logistica tragiczna obiecali 1.000 za 2 tygodnie transport gratis było 400 euro za 2 tygodnie 160 y 240 praca po 10 godzin do soboty Moje sugestie dla IPF: Cordynatorki nie majom polencia o niczym mi.muwili ze wysztko ok wiszom mi 400 euro dajom mo ztrone evo 365 tam mi poprostu nie daje robic transoport 10 euro dzien mam nagrania to jest patologia cordinatorla odbiera pijana mam nagrania Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Tylko nie klamac y obiecowac takie zechy jak puzniek som ine teraz wydam 200 na prawnika minus 300

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Miłosz mitak 05.02.2019 07:11

Panie Miłoszu, Zamiast wydawać 200 na prawnika, lepiej by było, żeby zgłosił Pan problem na infolinii – czas reakcji na zgłoszenie to 24 godziny. Zarobił Pan tyle, ile Pan pracował, a nie przekroczył Pan nawet 35 godzin na tydzień. Inni pracownicy przepracowali więcej godzin. Przy tak krótkim okresie pracy - kontrakt był przewidziany na 2 tygodnie- nie było mowy o zwrocie za transport. Jeśli ktoś Pana tak poinformował, to wprowadził Pana w błąd i prosimy o informację. Jeśli chodzi o zarzuty wobec koordynatorek, to nie kojarzymy, żeby któraś z naszych Pracownic była pod wpływem alkoholu w pracy, ale skoro ma Pan nagrania, to prosimy o ich udostępnienie.

Pomocna?
Tak1Nie4
Krzysztof
 Opinia

Mam pytanie czy był ktoś może na metrze w Paryżu? od dłuzszego czasu wiszą ogłoszenia i się zastanawiam?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
a.p
 Opinia

(usunięte przez administratora)Ogólnie nie polecam.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
szukam pracy
 Opinia

Jakie warunki pracy jako pracownik produkcji endoskopów ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia

Polacam wspulprace z ipf. Wszystko pokrywa się z umowom. Pieniondze zawsze 10-go na kacie. Praca troche ciezka ale placom za nadgodziny.

Pomocna?
TakNie5
zainteresowany
 Opinia

mam pytania czy ktoś może mi na nie odpowiedzieć ? 1- jaki rodzaj umowy jest podpisywany ( praca tymczasowa, umowa zlecenie itd... ) i czy na polskich czy zagranicznych warunkach? 2- gdzie jest opłacany ZUS w Polsce czy za granica i od jakiej kwoty podstawa czy średnia krajowa? 3- zakwaterowanie , darmowe czy trzeba opłacać?, pokój jednoosobowy czy grupowe, czy gwarantowany jest dostęp do internetu ? 4- czy jest podpisywany tzw. weksel in blanco czy inne zabezpieczenia finansowe przy podpisywaniu zalacznikow do umowy? 5- jak wygląda wyjazd własnym autem i korzystanie tam na dojazdy do pracy czy firma akceptuje kilometrówkę czy amortyzacje 6- jakie dodatki oprócz stawki godzinowej sa płacone? np dieta, nadgodziny+%, premie, urlopy, itd... 7- czy koszty podroży PL-zagranica-PL kto pokrywa? 8 - czy na rozmowę i podpisanie umowy trzeba sie udać z drugiego końca Polski do siedziby biura , czy można to np: załatwić przez pocztę- elektroniczna 9 . pierwsza umowa na jaki okres jest zawarta 10 . gdzie odprowadzany jest podatek Polska czy zagranica ? 11. Czy trzeba wpłacać przed wyjazdem jakies zaliczki , opaty , np: za tłumaczenie dok. , czy manipulacyjne, inne ukryte? z góry dziękuje za odpowiedzi !

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@zainteresowany 26.01.2019 11:17

Zachęcamy do kontaktu z nami pod numerem: 502 854 396. Odpowiemy na wszystkie pytania.

Pomocna?
TakNie
Endrju
 Opinia

Pytanie do pracowników. Jak wygląda wypłata ? W euro czy w PLN? Bo z tego co mi wiadomo to umowa jest na polskich warunkach?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Endrju 22.01.2019 12:06

W przypadku zatrudnienia pracownika na rynku francuskim podpisujemy francuską umowę o pracę, a wynagrodzenie wypłacane jest w euro. W przypadku zatrudnienia na rynek niemiecki podpisujemy z pracownikiem polską umowę o pracę, a wynagrodzenie przewalutowywane jest na złotówki.

Pomocna?
TakNie
Rafal
 Opinia

Pracuje z nimi juz drugi miesiac i nie mam co narzekac. Z roboty poki co jestem zadowolony.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Roman A.
 Opinia

Byłem z nimi na robocie we Francji jako spawacz 135. Kwatery ok, robota też.

Pomocna?
Tak2Nie7
damian
 Opinia
@Roman A. 17.12.2018 10:19

a jak zarobki? godziny pracy? nadgodziny? właśnie zastanawiam się nad wyjazdem? mieszkanie opłacone? dojazdy do pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Roman A.
 Opinia
@damian 28.12.2018 19:10

Z tego co pamietam to jakies 2500 euro na reke, juz na czysto, po potraceniach (np. za kwatere). Nadgodziny czasem wpadaly ale nie bylo ich duzo. Do kwatery doplacali wiec mnie kosztowała tylko 200 euro na miesiac, warunki przyzwoite. Dojazdy do zakladu pracy za darmo były.

Pomocna?
TakNie1
buli
 Opinia

Jade do lasu jako Pilarz-drwal pracowalem w polsce oklo 10 lat na jakie zarobki moge liczyc w niemczech z firmy ipf global dajcie znac z gury dziekuje

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o IPF - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny