Opinie o IPF

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IPF

Strzykawa
użytkownik zarejestrowany

Czy jesteście pewni, że nie można w chwili obecnej napisać nic pozytywnego o IPF? Może to jakiś incydentalne zdarzenia , czasami nawet najlepszym cos się nie uda. Jak mówi powiedzenie "tylko ten się nie myli kto nic nie robi" Sadze, że nie należy potępiać tak za wszystko!!

anonim

(usunięte przez administratora)

GoliatPL

Hehhe te (usunięte przez administratora) to ja chciałbym mieć jako Operator CNC w Niemczech. Może kasa nieco mniejsza,ale mieszkanie z Internetem mam opłacone i blisko do domu,więc co tydzień zjeżdżam

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

Może ktoś wie jak odpowiedzieć użytkownikowi ''Staszek''? Czy macie jakieś doświadczenia związane z pracą w firmie IPF? Jeśli tak to podzielcie się nimi na forum. Informacje pozostawione na tym forum są ważne dla osób, które chcą podjąć tutaj pracę.

Staszek
użytkownik zarejestrowany

Widzę, że IPF ma bardzo długa listę ofert pracy? Czy mógłby ktoś napisać na forum jaka jest aktualnie atmosfera w firmie? Jaka robota we Francji jest teraz aktualnie najlepiej płatna? Na co zwracać uwagę jak będę podpisywała umowę? Proszę o kilka info.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

Aktualnie firma IPF poszukuje Pracownika fizycznego ze znaj. j. francuskiego. W ofercie napisali, że zapewniają zatrudnienie w oparciu o francuską umowę o pracę, atrakcyjne zatrudnienie, pomoc w organizacji przejazdu i zakwaterowania. Czy ktoś myśli nad złożeniem cv do firmy?

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@GoliatPl co powiesz o warunkach pracy w firmie IPF? Co najbardziej nie podoba Ci się w pracy? Co byś zmienił w firmie? @Staszek czy zamierzasz może aplikować do firmy? Na jakie stanowisko?

Staszek
użytkownik zarejestrowany

Jak się pracuje z IPF będąc za granicą, jest kontakt?

GoliatPl
@Staszek 11.09.2017, 20:55
Jak się pracuje z IPF będąc za granicą, jest kontakt?

Musisz pilnować swoich spraw ,być upierdliwym bo inaczej nic nie załatwisz,ale generalnie idzie się dodzwonić:)

bumblebee

zauwazylem ze co chwile odswiezaja ogloszenie na pracujwunii.pl na operatora cnc, zastanawia mnie czy nie ma zainteresowania czy sa tam tak zle warunki ze nikt nie chce robic, jest ktos kto tez ogladal ta oferte?

Zespół Rekrutacji IPF
@bumblebee 06.09.2017, 15:18
zauwazylem ze co chwile odswiezaja ogloszenie na pracujwunii.pl na operatora cnc, zastanawia mnie czy nie ma zainteresowania cz...

Witam, Nasza firma posiada wiele ofert pracy w branży CNC na terenie Francji: frezer, tokarz, operator prasy krawędziowej itp. Jeśli jest Pan zainteresowany konkretną ofertą pracy proszę o kontakt z rekrutem lub przesłanie CV na mail rekrutacja@ipf.jobs Przedstawimy Panu nasze oferty pracy. pozdrawiamy Zespół Rekrutacji IPF

andrz

praca francja, stawka podobno 14 eur na rękę ale na kontrakcie uwaga... 10 eur brutto! ale podobno płacą 14 na rękę :D - pal licho z kontraktem, umowa jest tylko po to żeby była a płacą więcej :D manna z nieba spada w ipf

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Darecki przyczyny mogą być różne. Firma może się rozwijać. Pracownicy mogli się zwolnic też z różnych przyczyn. Czy nie próbowałeś aplikować może na którąś z ofert? @Umiesz liczyć ........ mają wiele ofert pracy. Jedno mogą być bardziej drugie mniej opłacalne. Zależy to też od stanowiska pracy.

Darecki
użytkownik zarejestrowany

IPF ma faktycznie długa listę ofert pracy ale sądzę, że przyczyna tkwi w czym innym. Mianowicie brak rąk do pracy

Umiesz liczyć ........

Hej. Jeśli ktos u mnie dobrze liczyć _to nie opłaca przez nich jechać i pracować .Francja daleko ,musisz samemu zapłacić za przejazd ,zarobki tez nie bardzo nawet była jakaś propozycja dla monterów za 1300 Euro.Zjazd raz na 3 miesiące to tak jakby Francja była w Afryce ? Raczej nie oczarowali mnie swoimi ofertami bardzie rozczarowali i dlatego się ogłaszają . Ps.Czy w oddziale Gdańsk zmieniła się ta nieprzyjemna obsługa klienta _wreszcie ?

bumblebee

popieram kolege powyzej, wiecej wypowiedzi jest tylko wtedy jak ktos zrobi gownoburze ale doradzic nie ma kto..

Krzysztof
użytkownik zarejestrowany

Czy może mi ktoś wyjaśnić jaka jest przyczyna, że tak mało piszecie na tym wątku? Przypuszczam, że jesteście zadowoleni z roboty przez agencję IPF i nikomu się nie chce się pisać opinii. Szkoda, bo niejednokrotnie można było sobie oczytać jak organizować wyjazd!

bumblebee

ktoś składał podanie na operatora cnc do francji lub był tam kiedyś i może coś powiedzieć na ten temat?

Staszek
użytkownik zarejestrowany

Z tego co wiem to IPF jest świetnym pracodawcą. Mają bardzo długa listę ofert pracy ale zastanawiam się skąd firmy wezmą dobrych pracowników jak już są problemy z ich pozyskaniem. Jeśli coś się zmieni na rynku pracy w Polsce to agencje pracy za granicą będą szukać ludzi!

Staszek
użytkownik zarejestrowany

Widzę, że agencja IPF ma bardzo długą listę ofert pracy. Na rynku jest coraz więcej agencji i może zaczynają walczyć o klienta? To tylko dobrze dla chętnych.

piatek55@op.pl
@Staszek 22.08.2017, 22:49
Widzę, że agencja IPF ma bardzo długą listę ofert pracy. Na rynku jest coraz więcej agencji i może zaczynają walczyć o klienta?...

Niekoniecznie, owocuje to też tym, że walcząc o klienta, wysyłają "na sztukę" w myśl zasady może się uda.

nowy spawacz

Mam ofertę pracy z IPF do CARROSSERIE DE LA FRANCE ,czy ktoś tam pracował?Poproszę o opinię

Agent
użytkownik zarejestrowany

Czym jest spowodowana cisza na tym forum? Czyżbyście byli zajęci pracą, zadowoleni i nie macie czasu na pisanie opinii? Może ktoś znajdzie chwilkę żeby coś napisać?

Ciekawy
użytkownik zarejestrowany

Widziałem ich ostatnią ofertę robót i muszę przyznać , że jest imponująca. Czy ktoś był na robocie w Lille? Jak to jest opłacalny wyjazd? Czy znajomość francuskiego jest niezbędna i na jakim poziomie?

Oceniacz
użytkownik zarejestrowany

Tak sobie myślę, że wyjeżdża dużo osób a na forum pisze parę osób! Może jednak trzeba się zastanowić, że większość wyjeżdżających jest zadowolona to może nie wszyscy dobrze pracują a później mają kłopoty?

Chętny do pracy
użytkownik zarejestrowany

IPF ma dużo fajnych ofert pracy. Rozmawiałem o agencji i sporo dobrego o nich słyszałem. Nigdy nie będzie tak, żeby wszystkim pasowała agencja. Tak sobie myślę, że może konkurencja działa i inspiruje do wpisów?

ZANIEPOKOJONY

witam...czy ktos jedzie moze do francji (LYON) poprzez agencje pracy IPF jako MONTER WENTYLACJI Z MOZLIWOSCIA PRZYUCZENIA? MOZE WY WIECIE O KONKRETNYM TERMINIE WYJAZDU...

Koleś
użytkownik zarejestrowany

Jestem bardzo zainteresowany wyjazdem na robotę do Francji. Czy mógłby ktoś podzielić się informacjami o sytuacji na robocie? Gdzie warto wyjechać , jakie zawody najlepiej płacą? Jakie są warunki mieszkaniowe ?

Pilsko

Jak to wygląda ze zjazdami z Francji? co 2-3 miesiące czy częściej? ile można zarobić jako wędliniarz?

lol

witam ktoś pracuje lub jedzie jako spawacz przyczep, naczep do francji Brest ??

nowy spawacz
@lol 25.06.2017, 11:13
witam ktoś pracuje lub jedzie jako spawacz przyczep, naczep do francji Brest ??

Jeżeli chodzi o CARROSSERIE DE LA FRANCE to chyba się zdecyduje tylko ciekawe czy są nadgodziny bo przy zwykły tygodniu pracy w Francji to wychodzi trochę cienko

Gośka
użytkownik zarejestrowany

IPF sprawdziła się jako agencja z prawdziwego zdarzenia.

Strzykawa
użytkownik zarejestrowany

Czy był ktoś na zbieraniu truskawek we Francji? Czy opłaca sie tam jechać? Czy później można zostać na inne prace?

darek
@Strzykawa 20.06.2017, 08:56
Czy był ktoś na zbieraniu truskawek we Francji? Czy opłaca sie tam jechać? Czy później można zostać na inne prace?...

opłaca się jeżeli są nadgodziny a co wybierasz sie?

Darek
@Strzykawa 20.06.2017, 08:56
Czy był ktoś na zbieraniu truskawek we Francji? Czy opłaca sie tam jechać? Czy później można zostać na inne prace?...

jak są nadgodziny zarobisz a jedziesz?

Pytanko

Wiem jedno od ludzi którzy tam pracowali _Z płatnościami _bywa rożnie ,zjazdem też ..ale ludzi konfliktowych staraj się usuwać .A dlaczego przenieśli swoje biuro z Poznania do Gdańska ??

Siostrzyczka
użytkownik zarejestrowany

IPF mają różne propozycje pracy, niekoniecznie trzeba jechać za granicę. Może w kraju nie będzie przerw w pracy? Tylko wtedy niektórzy będą pisać, że mało zarabiają!

Marcinos

Szok tylko jedna zła opinia, i to że syf na mięsie co nikogo chyba nie dziwi. Zresztą zastanawia mnie to że jak jest źle w jakiejś agencjii wszyscy piszą że źle itp itd, a jak ludzie pytają np. tutaj, olewka nie odpowiem co mnie to, mi jest w miarę to po co ma si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak napisze żeby przyjeżdżali... ale samemu można wywnioskować że chyba warto zaryzykować skoro nie wylewa się tu wiader pomyj jak na resztę pośredników , no chyba że po moim poście odezwie się ktoś normalny i opiszę jak wyglądają warunki mieszkaniowe, jak na stoczni to wygląda dużo szybciej niż w pl czy wolniej,itp to będę wdzięczny

Strzykawa
użytkownik zarejestrowany

@Romek Myślę, że najlepiej osobiście przekazać kopie niezbędnych dokumentów.

Romek

Witam.Jedzie ktoś do Francji jako spawacz 135 początek czerwca,albo czy ktoś był jakie są warunki itp.Czy ktoś załatwiał sprawy wyjazdu przez strone internetową IPF,czy to bespieczne szczegulnie odnośnie wysyłania skanów,dowód osobisty,prawko i certyfikaty uprawnienia. Będę wdzięczny za każdą informacjie.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Stefan współpracowałeś z IPF? Jak oceniasz Agencję? Czy mogłeś liczyć na wszelką pomoc oraz wsparcie z ich strony? Jesteś zadowolony ze współpracy?

Pracownicy Dahme

Na wstępie zaznaczę,że proszę administratora,żeby nie usuwał tego komentarza . Firmo IPF , Polacy w Dahme błagają,aby nie przedłużać kontraktu dla Pana Jarka. J , ponieważ psuje on atmosferę wśród rodaków. Pod każdym kopie dołki,szczególnie pod nowymi pracownikami,którzy się szkolą ,wpajając,że nie umieją czytać rysunków. Poza tym miał pewne nieciekawe incydenty po przyjściu do pracy. Rozumiem,że jest deficyt ,a zarazem zapotrzebowanie na operatorów,ale bez przesady,żeby dużo nieciekawych sytuacji omijać bez konsekwencji. Pozdrawiam i liczę na jakieś efekty

Usul
@Pracownicy Dahme 23.05.2017, 19:23
Na wstępie zaznaczę,że proszę administratora,żeby nie usuwał tego komentarza . Firmo IPF , Polacy w Dahme błagają,aby nie przed...

Jak wygląda praca w Dahme na cnc?

Goliat
@Usul 28.06.2017, 00:53
Jak wygląda praca w Dahme na cnc?

Pracuję tam drugi miesiąc i nie narzekam, Praca spoko,tyle tylko ,że musisz dobrze mierzyć detale. Gdy coś się dzieje to wołasz Einrichtera i ustawia ci maszynę. Generalnie praca bez stresu,nikt nie stoi nad Tobą i nie wyzywa ,masz robić wolniej/mniej,a dokładnie. Wśród polaków jest jeden gość ,który sieje zamęt i pod każdym kopie dołki,ale kiedyś to się obróci przeciwko niemu. Pozdrawiam

Stefan
użytkownik zarejestrowany

Fajna agencja i ma dużą ofert robót, muszą być prężni.

madzik

chciałam zapytać jak oferowana przez agencję praca wędliniarza? Jak warunki w pracy?Praca 8 godzin czy są możliwe nadgodziny?ile można "wyjść" na czysto (po odliczeniu podatków, mieszkania itp)a rękę? No i jak z mieszkaniem?firma się zajmuje organizacją mieszkania i dojazdem do pracy?

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@goliat to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony. A jak oceniasz współpracę z IPF? Firma spełniła Twoje oczekiwania? Czekamy na Twoją ocenę.

IT.

Witam.Pracowałem w stoczni w Saint Nazaire jako prowadzący monter tras kablowy.Rysunek znam dobrze.Prosiłbym o info.czy aktualnie poszukujecie takich monterów.

Polacyzagranica

Witam jakie sa.opinie na wyjedzie do francji na pieczarki czy ktos sie orientuje.jak tam.jest ogolnie warunki w pracy itp

TychPracownik
@Polacyzagranica 09.05.2017, 17:40
Witam jakie sa.opinie na wyjedzie do francji na pieczarki czy ktos sie orientuje.jak tam.jest ogolnie warunki w pracy itp...

Tez bym chcial wiedziec ktos cos moze napisac ?

cyc

Co tam trzeba zabrać jadąc pierwszy raz? Jakieś gary,sztućce,jedzenie? Generalnie jak to wygląda na początku?

Me_6
@cyc 07.05.2017, 12:38
Co tam trzeba zabrać jadąc pierwszy raz? Jakieś gary,sztućce,jedzenie? Generalnie jak to wygląda na początku?...

Też bym chciała się dowiedzieć jak to jest na początku z tym wyjazdem :) Jak warunki mieszkaniowe, itp.

ostry

Ktoś jedzie do Concarneau, Francja jako malarz i piaskarz ( stocznia) Co o tym myślicie

Monia
użytkownik zarejestrowany

Bardzo proszę o kilka informacji o pracy przy zbiorze pieczarek we Francji, ok. Nantes. Znam agencję jako dobrą firmę.

Zespół rekrutacji IPF
@Monia 03.05.2017, 10:21
Bardzo proszę o kilka informacji o pracy przy zbiorze pieczarek we Francji, ok. Nantes. Znam agencję jako dobrą firmę....

Dzień dobry, jeśli jest Pani zainteresowana ofertą pracy to proszę o kontakt z działem rekrutacji mailowo rekrutacja@ipf.jobs lub kontakt telefoniczny tel. 61 222 47 68. Obecnie poszukujemy zbieraczy pieczarek do pracy we Francji rozpoczęcie pracy planowane jest od 15 maja.

goliat

Witam. Na początku maja wyjeżdżam do Niemiec (okolice Berlina) jako Operator Cnc. Polska umowa o pracę i 10 euro brutto na godzinę. Jak to wygląda z mieszkaniem i zarobkami?

Gofer
@goliat 28.04.2017, 17:44
Witam. Na początku maja wyjeżdżam do Niemiec (okolice Berlina) jako Operator Cnc. Polska umowa o pracę i 10 euro brutto na godz...

Masakra za 10 euro brutto Ty wyjeżdżasz .... Ochłoń trochę, ja 11 euro na rekę w BE teraz miałem .... Za dwa tygodnie jade i juz napewno nie za 11 :)

goliat
@Gofer 29.05.2017, 02:57
Masakra za 10 euro brutto Ty wyjeżdżasz .... Ochłoń trochę, ja 11 euro na rekę w BE teraz miałem .... Za dwa tygodnie jade i ju...

Co zrobić. Musiałem się czegoś zaczepić,ale jak to się mówi "jaka praca ,taka płaca" Dlatego też jest to praca tymczasowa , tak na rozpoznanie terenu :) Przynajmniej się nie natyram tak jak w PL:normy,wcześniejsze zaczynanie pracy i szybko do WC bo się wyrobić nie idzie. Tutaj,gdzie jestem jest luzik psychiczny,bez stresu, długi czas obróbki ,nikt nikogo nie goni i przede wszystkim "langsam,aber gut" :)

Radek
użytkownik zarejestrowany

IPF to fajna agencja zawsze mają dużo różnych ofert pracy. Ogólnie potrafią robić to co robią, na wyjeździe jest ok, wiem bo jeździłem z nimi. Mieszkania są również w porządku. Maruderów jednak nie zabraknie!

matys

wybieram sie do orleanu na frezarki cnc z ipf.jobs , ktos cos wie? jakies opinie porady?

kam

Mam pytanko pracował lub pracuje przez Agencje IPF JOBS czy ta Agencja jest w porządku wobec pracowników i jest tak jak oni mówią

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

Na stronie firmy można znaleźć aktualne oferty pracy: http://ipf.jobs/oferty/ Zainteresowani?

opole43

Na stanowisko monter

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@opole43, jakie stanowisko Cię interesuje?

Zostaw opinię o IPF - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IPF