3.1/5

Filozofia oraz wartości

Jak wygląda rekrutacja

Benefity

• Ciechanów
Katowice - TP Katowice Sp. z o. o.
Warszawa - CTM Teleperformance

5. Opinie o TP Warszawa Sp. z o. o.

Opinie o TP Warszawa Sp. z o. o. Warszawa

Nie przegap nowości o TP Warszawa Sp. z o. o.!

chochla zupy

01.06.2020 13:51

W firmie pracuje już dość długo i nie narzekam. Wypłata jest na czas i fajni ludzie. Odniosę się do poruszanego tutaj wątku dyscypliny z przerwami i pytaniem się o siku. Prawda leży po środku. Osobiście nigdy nie miałem sytuacji aby mi odmówiono wyjścia na przerwę. Najwyżej było żebym poczekał te 15 minut. To jest call center i praca wymagająca koordynacji całych zespołów. Niestety trudno jest to robić na łapu capu. Jeżeli ktoś faktycznie pracuje a nie robi sobie jaj z reguł to nie ma problemów. Targety wyrobić nie jest trudno i wymaga to tylko samodyscypliny. Zarządzanie przypomina trochę wojsko, bo często trzeba wykonywać polecenia nie do końca logiczne. Natomiast taka jest rola pracownika. Przychodzi polecenie nawet durne to zadaniem jest jego wykonanie. Nieprzyjemne sytuacje się także zdarzają i też są managerzy których nie trawie a tacy których bardzo lubię i świetnie mi się z nim pracuje. Jeśli komuś bardzo nie pasuje szef to team można przecież zmienić. Są także dni kiedy jest mega roboty i nie ma kiedy nawet wstać i siku zrobić, lecz zdarzają się tez takie kiedy jest względny luz i można pogadać z człowiekiem obok. Nie da się przy tak dużym zakładzie pracy dostosować po gusta każdego. Kluczem do sukcesu jest unifikacja i sprowadzenie wszystkich do takiego samego poziomu. Jak brzydko by to nie brzmiało to jest to gwarant stabilności. Odnośnie rozwoju to faktycznie nie ma wielu możliwości. Z Agenta można najwyżej iść na SPV i potem po długim czasie kombinować wyżej. Jednak zanim to się stanie to najpewniej zmieni się pracę. Wysokość wynagrodzeń można uznać za przeciętną. Nie wyróżnia się tutaj firma na tle innych ale nie jest także na szarym końcu. Praca w Teleperformance jest dla ludzi, którzy są świadomi tego gdzie idą oraz są świadomi charakteru pracy. Da się to miejsce lubić trzeba tylko się sztywno trzymać reguł i słuchać poleceń. Natomiast jeśli taki charakter pracy jest dla Ciebie problemem to szukaj gdzie indziej, bo tylko nadmiernie się będziesz frustrować.
    Jesdyny technik

09.03.2020 10:35

Firma marna, potraktowanie pracownika jak w (usunięte przez administratora). Pracowałem na projekcie giganta informatycznego, najpierw na słuchawce, potem jako niepisany mentor, ponieważ byłem jedynym człowiekiem wykwalifikowanym do obsługi klienta IT, czyli jedynym informatykiem. Po pół roku udało mi się przejść assessment na supervisora mojej grupy i zacząłem składać mój zespół do kupy i podnosić statystyki (w tym finansowe) w tym czasie jednak przyszła pewna pani na stanowisko coo i zaczęła wymagać aby wszyscy agenci musieli pytać m.in. o pozwolenie na wyjście do toalety, na co ja się nie zgodziłem i prowadziłem swoją grupę według swoich metod, które były de facto skuteczne. Pewnego dnia jednak komuś wyżej na projekcie nie pasowało, że mój team idzie do góry z wykorzystaniem metod innych, niż się ode mnie wymagalo więc postanowiono wyprowadzić mnie z biura godzinę przed końcem zmiany, (nie pozwalając mi nawet zabrać moich rzeczy) do małego pokoiku z dwoma paniami z kadr gdzie przedstawiono mi papierek do podpisania bez podania przyczyny zwolnienia. To tak w skrócie, natomiast przekaz jest taki, że potraktowanie pracownika jest gorsze niż potraktowanie śmieci w worku. Polecam omijać tę firmę szerokim łukiem, tym bardziej, że w Warszawie jest naprawdę dużo firm typu callcenter gdzie potrzeba ludzi z obcymi językami.
    aus gemachen

05.04.2020 16:10

czyżby chodziło o panią katarzynę b.?

25.05.2020 15:32

A teraz team szwecki nadzoruje niekompetentna osoba, która w bardzo prymitywny sposób mobbuje ludzi. Przede wszystkim Polaków, których nie lubi. Próbowałam na to reagować, zgłosiłam to do managera (kobieta m. n. wyrwała mi z głowy słuchawki, podczas rozmowy z klientem i pod pretekstem pomocy, chciała podważyć moje kompetencje. Sytuację z klientem tylko zaogniła, za swoje zachowanie nigdy nie przeprosiła. Próbowała też przedstawić siebie jako ofiarę tej sytuacji. Bo "przecież chciała tylko pomóc"). reakcja managera była taka, że kobieta dostała promocję na supervisora Twojego teamu. Twoje odejście było strzałem w stopę dla firmy i teamu. Obecna supervisor nie tylko nie ma za grosz kultury i dokłada do naszego rynku pracy to, z czym powinno się już dawno skończyć. Niestety jest też bardzo niekompetentna. Ale ona, jej zachowanie i brak wiedzy świetnie wpisują się w charakter firmy. Plusem pracy w TP było to, że poznałam tam fajnych i ciekawych ludzi. Ale większość managerów i team leaderów to ludzie o bardzo niskiej kulturze osobistej. Współczuję tym leaderom i managerom, którzy muszą z nimi pracować. Przestrzegam szukających pracy, nie dajcie się zwieść wysokiej pensji i pracy przy prestiżowym projekcie. To nie jest firma na wysokim poziomie. Szukajcie dalej!

02.05.2020 17:42

Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w Teleperformance Polska Sp. z o.o.?
    Zainteresowana

20.05.2020 20:35

O rany ... dzięki za info! Pracowałam na tym projekcie 2 lata temu i chciałam wrócić ale guzik z tego w tej sytuacji. A orientujesz się może, jakie jeszcze mają projekty dla osób z niemieckim w Wa-Wie poza Microsoftem ?
    Lucia

09.05.2020 16:46

Mam bardzo złe doświadczenie z ta firma. Zła atmosfera, brak możliwości rozwoju ( awanse głównie po znajomosci) nawet z 3 minutowej przerwy toaletowej musisz się tłumaczyć. Nie polecam.
    ex pracownica

10.05.2020 14:48

podobno stracili kolejny projekt w Wawie? prawda to?

19.05.2020 15:00

nie prawda.
    Zainteresowana

17.05.2020 14:50

A czy ktoś może się orientuje, czy firma szuka kogoś na projekt adidasa do zespołu niemieckojęzycznego?

18.05.2020 10:39

Projekt został przeniesiony do innego kraju prawie rok temu.
    ktoś

25.04.2020 02:24

Traktują ludzi jak maszyny...Filia w Krakowie miala projekt z =wizany z wloskim rynkiem gdy zaczeła sie pandemia minelo czasu zamin dali plyn do dezynfekcji plus brakuje go we wszystkich ubikacjach. Zwolnili ok70 osob zmiana dzien. Podobno wiedzieli od stycznia ze kontrakt bedzie zerwany i nie rumiem po co nas przyjeli 17lutego. Karzą podpisac kartke z naszymi urlopami zeby nam nie wyplacic ekwiwalent ,jak poprosilem czy moge wziac urlop od pon 27/04 to powiedzieli mi ze tylko w maju... ale zz tym jest fondamentalny proble gdyż ja od 30 kwietnia juz nie musze iść do biura.Wiec te dni wolne zopstały by wzięte bez sensu . Mam nadzieje ze zmienia polityke firmy....
    Toni

04.04.2020 12:42

Jestem ciekawy czy „osławiony” ranger, team leader który wcześniej zajmował się Xbox-em jeszcze pracuje. Jeśli tak to współczuje teamowi.
    Toni

15.04.2020 17:41

Dzięki za odpowiedz. Smutne, ale prawdziwe co napisałaś.
    Basia

22.04.2020 18:37

wiele razy widywałam poprzedniego szefa na różnych spotkaniach. Nigdy nie słyszałam, żeby coś takiego mówił.

22.01.2020 17:39

Opowiecie jak wygląda każdy etap rekrutacji w Teleperformance Polska Sp. z o.o.?
    hehehe

18.04.2020 08:41

1. dzwoni ktoś z HR i jest krótka rozmowa, czasami w języku obcym (parę zdań dla weryfikacji wstępnej 2. test weryfikacyjny (prawdopodobnie zależy od klienta, ale to krótki test sprawdzający czy ktoś ma jakiekolwiek pojęcie na dany temat). W moim przypadku test wysyłano na e-mail i trzeba było go odesłać. Teraz chyba robi się go w biurze? 3. rozmowa z działem HR/przedstawicielem/ami (1-2) danego projektu. Jeżeli chodzi o projekty niemieckojęzyczne, raczej mocno nie wybrzydzają, bo zazwyczaj brakuje ludzi.
    Andrew

14.04.2020 01:15

Jeśli masz cierpliwość do niekompetentnych przełożonych, absurdalnych procedur oraz świecenia oczami przed klientem za błędy marki to popracujesz tam 2-3 lata. Awanse to loteria, kto posłuszny ten ma większe szanse. Za znajomość rzadszych języków płacą nawet nawet... Angielski to dramat. Najniższa pensja, najwięcej (usunięte przez administratora)
    Mirek

05.04.2020 23:48

Ostrzegam przed współpraca z Teleperformance Poland. Ponad 2 miesiące czekam na uregulowanie faktury za imprezę integracyjną w Katowicach. Jak długo jeszcze?
    Max

06.03.2020 18:12

Super praca mega miła atmosfera ogólnie mogę tylko polecić każdemu prace w tej firmie
    TOBEHONEST

22.02.2020 09:03

Firma niestety ma problemy z asesmentami na wyzsze stanowiska nie sa te asesmenty obiektywne niektore wrecz zachaczaja o dyskryminacje np niejaka pani (usunięte przez administratora) promuje jedynie mezczyzn na wyzsze stanowiska to jest jawna dyskryminacja i kloci sie to w ogole z prawami czlowieka nie tylko mezczyzni moga byc QA ; druga sprawa to taka ze jezyk obcy nie jest mocna strona wszystkich assesmentow jezyk obcy powinien byc wazna czescia asesmentu i powinien byc oceniany przez firme zewnetrzna tutaj jezyk obcy to kilkuzdaniowa odpowiedz kandydata, tak jakby jezyk obcy nie liczyl sie w ogole na stanowisko qa, wazniejsze jest rozwiazywanie zadan matematycznych dochodzi do paradoksu ze agenci z flora maja lepszy jezyk obcy niz QA

26.02.2020 09:30

@TOBEHONEST, zespół QA składa się obecnie z 30% kobiet w Warszawie i Katowicach. Dodatkowo dwa stanowiska zarządzające w zespole Quality&Training w przeciągu ostatniego kwartału objęły kobiety. Na stanowiskach zarządzających w zespole QA, nie licząc Q&T Managera, 40% to kobiety. Assessmenty wewnętrzne są zawsze prowadzone przez HR i Dział Rekrutacji w porozumieniu z zespołem Quality&Training. Po każdym Assessmencie jest możliwe uzyskanie pełnej informacji zwrotnej dotyczącej zdobytej ilości punktów z każdego zadania. Rekrutacja na stanowisko QA obdywa się za każdym razem na poziomie 4 etapów: 1. Weryfikacja terminowości zgłoszenia oraz rekomendacji bezpośredniego przełożonego lub Kierownika Projektu przez Dział Rekrutacji 2. Weryfikacja języka angielskiego przez Dział Rekrutacji. Język angielski jest podstawą do komunikacji z Klientem, z zespołem Q&T, z audytorami procesów, oraz podstawą do odbywania szkoleń. 3. Weryfikacja umiejętności analitycznych (w zależności od potrzeby używamy standardowych zadań grupowych TP) oceniana metodą zerojedynkową zgodnie z kluczem odpowiedzi. 4. Ostatnim etapem zawsze jest rozmowa z Q&T Managerem, w obecności Szefa projektu lub Koordynatora działu, a decyzja jest podejmowania wspólnie. W tym roku w otwartych 4 Assessmentach na stanowisko Specjalisty ds. Jakości w Warszawie zgłosiło się 22 mężczyzn oraz 5 kobiet. Z tych Assessmentów wyłonionych zostało 2 mężczyzn oraz jedna kobieta, a jeden z Assessmentów jest nadal otwarty. Pozdrawiam, Quality & Training Manager
    tobehonest

04.03.2020 18:30

30% kobiet jest Q A podczas gdy 70% męzczyzn to jest dyskryminacja raząca czyli miałem racje. wiele osób tez po asesmencie mówiło ze weryfikacja językowa była niewystarczająca wiele osób przechodzi tą weryfikację nawet jeśli ich język obcy pozostawia wiele do zyczenia 3-6 minutowa z Polką to nie jest wystarczająca weryfikacja języka obcego

21.02.2020 15:33

(usunięte przez administratora)Supervisorzy oglądają filmiki na youtubie, a jeden z nich regularnie łapał pokemony. Supervisorzy mają w gdzieś zasady firmy, niby powinni pilnować przestrzegania zasad, a sami jawnie je łamią. Totalny brak organizacji, zatrudniali ludzi na skandynawskie języki, a każą im odbierać infolinię angielską. Brak szkoleń, jakości i organizacji. Nigdy nie spotkałem się z taką patologią organizacyjną. A kierowniczka to śmieszna sytuacja, bo wymaga jakości, straszy mailowo konsekwencjami, a nie zapewniono nawet żadnych przygotowań, materiałów. Mało kto zna kierownictwo projektu, bo od wielu miesięcy nawet nie przedstawiono zespołowi. (usunięte przez administratora) Zero bezpieczeństwa zatrudnienia, mimo umów o pracę część dobrych pracowników zwolniono z powodu "decyzji biznesowej klienta".
    SomethingAboutKrakow

21.02.2020 10:38

(usunięte przez administratora) Jeśli chodzi o plusy, to przede wszystkim atmosfera w teamie, chociaż zależy ona oczywiście od teamu, ja trafiłam/łem na super zespół i TL. Teraz minusy, bo jest ich zdecydowana więcej: 1. Co miesiąc inna wypłata. Nawet jeśli bonus jest potwierdzony mailowo, ze będzie wypłacany, to wcale nie znaczy, że pracownik go otrzyma. Nic sie nigdy nie zgadzało, każdy miał coś nie wypłacone... 2. Nieistniejący HR. Chcesz załatwić coś w HR? Zapomnij. Od paru miesięcy żadej osoby od spraw organizacyjnych. Udzielanie sprzecznych informacji jak już kogoś się zastanie też jest na porządku dziennym. 3. Totalnie zero komunikacji między pracownikami i wyższymi levelem SV. NIGDY nikt nic nie powie, co sie dzieje, wszyscy chodzą na meetingi itp więc wiadomo, że coś się święci, ale zwykły szary pracownik nie ma dostępu do żadnych informacji. Przez to tworzą się plotki i domysły, które później trzeba dementować. 3. AUTENTYCZNA SYTUACJA Z WCZORAJ Wizyta potencjalnego nowego klienta, kilka osób z poszczególnych teamów wybrane w roli reprezentantów. Nie muszę chyba wspominać, ze trzeba było zachwalać jak super jest i "malować trawę na zielono"? Meeting z klientem dobiegł końca, po czym 20 minut później te same osoby, które przed chwilą mówiły jak to super tutaj nie jest otrzymały wypowiedzenie... Tak się traktuje pracownika? Nie sądzę. Czy warto dać sobą poniewierać jak nic nieznączacy pionek? Nie sądzę, pieniądze wcale nie są duże, więc można znaleźć dużo lepsza firmę. ODRADZAM KAŻDEMU TP.
    nick

12.02.2020 21:50

Praca jak praca. Rotacja jest spora, ale to jak w każdym call cetre. Są targety, które trzeba osiągać: jeśli Ci się uda masz bonus, jeśli nie to po prostu go nie dostajesz. podstawa jest stała i zawsze wypłacana na czas, Przełożeni ok, każdy stara się żeby i klient był zadowolony, bo to w końcu biznes, i pracownik nie ucierpiał. Śmieszy mnie zaskoczenie wypowiedzeniem od pracodawcy w przypadku obiboków (pojawiają się w pracy kiedy chcą) lub przeciętniaków, którzy po miesiącach pracy nadal nie potrafią podstaw.

13.02.2020 19:50

Czy zwolnienie po dwóch latach współpracy bez podania powodu ma oznaczać, że ktoś jest obibokiem czy przeciętniakiem?
    Xbox Support

23.08.2019 20:35

Pracuję na projekcie Xbox prawie od roku czyli praktycznie od samego jego otwarcia. To, co przede wszystkim trzeba powiedzieć o tej pracy: to jest obsługa klienta, jedynymi wymogami wstępnymi - oprócz znajomości języka obcego - jest minimum zdolności interpersonalnych i technicznych, więc nie ma co oczekiwać cudów. + możliwość pracy w języku obcym, ze stałym kontaktem z osobami z danego kraju + wypłata zawsze na czas (bonusy niekoniecznie, o tym dalej) + konsola Xbox na co drugim biurku więc jeśli jest mały ruch można pograć albo obejrzeć film... jeśli jest duży ruch to się robi to, za co płacą, czyli pracuje + ludzie i atmosfera ogólnie w porządku (w porywach bardzo dobra), szczególnie od kiedy nie ma już osławionego rangera o którym kilka osób tu wspominało + imprezy firmowe z rozmachem - jak do tej pory dwie, jedna "karnawałowa" i jedna latem + praca, po wstępnym wdrożeniu, jest raczej przyjemna, choć czasami doskwiera brak materiałów i źródeł do udzielenia pomocy klientowi + pensja jak na typ wykonywanej pracy jest w porządku, choć oczywiście zależy od języka - clean desk policy - nie można wnosić nic oprócz napojów w zamkniętych pojemnikach (ewentualnie można przemycić chusteczki czy coś takiego), broń Boże telefonów komórkowych, za wniesienie na salę komórki mogą zwolnić. Można się przyzwyczaić, ale to dość upierdliwe. - system bonusowy zmienił się w sumie już 3 razy w ciągu roku (razem z wprowadzeniem stanowiska senior agent), warunki dostania bonusu nie są do końca jasne więc nigdy się całkiem nie wie czy, kiedy i ile się go dostanie (ale nie są to duże pieniądze) - Zablokowane wszystkie strony oprócz stron Microsoftu (+Wikipedia i jeden słownik), co mocno utrudnia szukanie rozwiązań dla klientów, właściwie klienci mają więcej możliwości zdobycia wiedzy niż my - Braki materiałów, urządzeń, jasnych wytycznych w niektórych sprawach - np. mamy udzielać wsparcia w sprawie xboxowych aplikacji ale nie mamy ich na komputerach, a tym bardziej żadnej żadnego telefonu z aplikacją, możemy sobie co najwyżej pooglądać obrazki na prezentacjach które od czasu do czasu dostajemy. Microsoft wymaga, my czasami nie mamy skąd zdobyć informacji (patrz: zablokowany internet) i oczywiście odbija się to na naszych wynikach (czyli także na bonusach) - Ściśle kontrolowany czas pracy, jest się rozliczanym z każdej minuty, nawet tej poświęconej na łazienkę +/- grafik dość nieprzewidywalny, teoretycznie oparty na preferencjach które trzeba zgłaszać w połowie wcześniejszego miesiąca, ale czasami nie są one uwzględniane. Zagwarantowany tylko 1 weekend wolny w miesiącu, praca także we wszystkie dni ustawowo wolne (premia tylko za Boże Narodzenie i Wielkanoc). Plus jest taki, że w preferencjach można zgłosić wolne dni zgodnie ze swoimi zapotrzebowaniami, więc jeśli ktoś podróżuje może wziąć parę dni wolnych pod rząd a potem to odpracować, albo dopasować sobie dni wolne do studiów czy innych obowiązków. Ogólnie: jak na ten typ pracy to robota całkiem niezła, niezbyt wymagająca i, uwzględniając możliwość gry na konsoli, nawet przyjemna, w fajnym towarzystwie, za przyzwoite pieniądze jak na wymagane kompetencje. Najlepsza dla ludzi młodych, elastycznych czasowo (ze względu na pracę w weekendy i święta) i bez wygórowanych oczekiwań. Dobra na początek po studiach, szczególnie dla absolwentów kierunków językowych albo ludzi, którzy chcieliby rozwijać swoje zdolności językowe. Generalnie polecam, choć trzeba zdawać sobie sprawę również z minusów.
    inny korpoludek

29.01.2020 10:35

O matko! toż to więzienie! to jeszce tak się pracuje? jestem w szoku! więzień ma więcej luzu... Patrzyłam na oferty, ale po przeczytaniu tych opinii nic z tego!
    Jan Rodo

02.02.2020 01:43

Jako plus wypłata na czas xDDDD
    _

28.01.2020 17:01

Kierownictwo czytało moje wiadomości na Slacku, w zamkniętej grupie, nie spodobały się im, więc zostałem wyrzucony. Odbiło się to na moim zdrowiu, kierowniczka do ostatniego momentu przyglądała się, jak odchodzę z pracy, pomimo dobrych wyników (75% i 100%). Dzień wcześniej jedna z supervisorek celowo zamykała okno, kiedy je otwieraliśmy, pomimo że gotowaliśmy się w sali. Nie polecam tej firmy osobom o słabych nerwach.
    Pozdrawiam

28.01.2020 07:37

Krótko - omijaj, unikaj, a jak się przypadkowo umówisz z ich HR na spotkanie to nie przychodź. Pokaż środkowy palec korporacji, która za cel postawiła sobie dehumanizację ludzi.
    Karolina

20.01.2020 22:46

@doodkiewitch czyli nie ma dużej rotacji pracowników ?
    princeofthebes

24.01.2020 13:25

Prześledziłem również komentarze tutaj i jakoś nie znalazłem wielu komentarzy, że ludzie są zwalniani. A nawet jeśli są to pisane są przez frustratów, którym nie idzie w pracy więc znajdują ukojenie w oczernianiu firmy. Normalni, zadowoleni pracownicy są zajęci pracą i nie udzielają się tutaj.

24.01.2020 22:32

Oto fragment mojej wypowiedzi z 30 czerwca: "8 miesięcy przed końcem mojej umowy zatrudnienia kazano mi podpisać umowę wypowiedzenia. Kiedy zapytałem się o powód, powiedziano mi, że nie mają obowiązku podawać mi tej informacji. Nie pozwolono mi nawet wysłać maila pożegnalnego do współpracowników, a jedynie kazali opróżnić szafkę i oddać kluczyk wraz kartą. Zdaję sobie sprawę, że było to zgodne z prawem, ale było mi bardzo przykro z powodu takiego potraktowania". Nikt mnie wcześniej nie uprzedził, że coś jest poważnie nie tak; że nad czymś muszę popracować czy, że złamałem jakieś zasady. Co więcej, tuż przedtem dostałem informację, że będę miał podwyżkę płacy ze względu na dosyć długi staż pracy. Jednakże zamiast tego zostałem zwolniony. Proszę popytać się starszych stażem pracowników projektu Microsoft, a powinni potwierdzić, że tego typu zwolnienia autentycznie miały miejsce.
    doodkiewitch

18.12.2019 16:10

Przyjmują wszystkich jak leci i nikogo nie zwalniają, ale wbrew temu czego niektórzy się dopatrują nie ma w tym żadnych wątków humanitarnych. Po prostu firma jest do tego zmuszona, bo nie może pozwolić sobie na selekcję kandydatów - oferty najprostszych prac fizycznych w magazynach czy sklepach biją call center na głowę zarobkami i atmosferą.

21.12.2019 21:07

Nie zgodzę się z tym, że nie zwalniają. Zarówno mnie, jak i część innych pracowników zwolniono bez podania przyczyny.
    dassler a nie hustler

23.12.2019 20:30

znam co najmniej 3 osoby ktore wylecialy z projektu adidas, ktory nota bene nie istnieje, wiec nie moge sie z godzic z towja opinia. Byc moze inacze jest na microsofcie lub w innych miastach np. Katowicach Moja opinie na temat telepele jest niejednozmaczna. w projekcie adidas atmosfera byla ok, pieniadee na czas, supervizorzy w wiekszosci spoko ale ludzie z np. brytyjskiego teamu mieli poczucie ze pracuja na akord za miske ryzu. Dysproporcje w wynagrodzenaich miedzy zespolami byly kolosalne, w dodatku jedne zespoly dostawaly podwyzki inne fige z makiem. Uk team mial tez najmniej dogodne godziny pracy, dawali jakeis szmieszne dodatki za prace po 22 , ale te dodatki byly naprawde niskie Mam znajomych ktorzy nadal pracuja w teleperformance i bardzo sobie chwala ten job, Jesli znasz niderlandzki lub jezyki nordyckie( szwedzki, dunki, norweski) aplikuj- placa calkiem przwoite piniedzee , zaryzukuje, ze lekko powyzej sredniej warszawskiej. Projekty niemieckojeczne chyba tez spoko. Natmiast projekty anglojezyczne i polskojezyczne omijajcie szerokim łukiem - nie warto, szczegolnie projekty UK i USA. Kiepskie stawki, kiepksie godziny pracy. Sadze ze niedlugo ani Polacy ani nawet Ukraicy nie beda chcieli pracowac za takie wynagodzenie, firma bedzie posilkowa sie pracownikami z Bangladeszu( chciaz zaryzykuje, ze rozwozac jedzenie mozna zarobic wiecej w Warszawie)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w TP Warszawa Sp. z o. o.?

Kontakt - TP Warszawa Sp. z o. o.

Domaniewska 50 02-672 Warszawa

Branża główna: Call Center i obsługa klienta

10.10.2019 20:35

Pracowałam w TP kilka lat. Trzymała mnie tam głównie atmosfera. Bo współpracownicy są spoko, jak trafisz na mądrego SV, to codzienność jest znośna. Ale nie pokazuj, że możesz dużo, bo zamiast podziękowania, będą Cię cisnąć, żebyś zrobił jeszcze więcej. A później zaczną zwalać na Ciebie robotę tych, których nie potrafią zmotywować do pracy (zwalniania z powodu produktywności bliskiej 0 się w tej firmie nie praktykuje). Czasami może się zdarzyć, ze w ramach uznania kierownik projektu obieca Ci premię lub podwyżkę, ale nawet jak dostaniesz potwierdzenie na piśmie, to później może się okazać, ze się wykręci. Trochę też boli, że firma traktuje Cię jako potencjalnego złodzieja danych (zakaz wnoszenia telefonów i wszelkiego rodzaju nośników pamięci, wszystko jedno czy elektroniczne czy papierowe), lenia i obiboka (zablokowany internet, bo na pewno będziesz oglądał filmy zamiast pracować) i flejtucha (wnosić możesz tylko butelkę z wodą pod warunkiem, że odkleisz wszystkie nalepki - nie mam pojęcia o co z tym chodziło, na szczęście nieoficjalnie wszyscy to zlewali, przynajmniej dopóki nie było wizyty klienta). Wiecie, wszystko niby po to, żeby chronić dane wrażliwe, ale nie oszukujmy się, w innych firmach jakoś ludzie funkcjonują z odblokowanym Internetem i komórką przy sobie i wszyscy żyją. Nawet mogą pić kawę w zwykłym kubku przy biurku. Upierdliwy był też przymus zgłaszania każdego nawet najmniejszego spóźnienia. Impreza dwa razy do roku jest spoko. Reasumując da się tam żyć, ale biorąc pod uwagę, że stawki za języki są porównywalne z innymi firmami, to po co się męczyć?
    HR

16.12.2019 16:37

Cześć TELE, Czy możesz napisać nieco więcej o sytuacji "przygody z wypłatami"? Wszyscy pracownicy dostają wypłaty między 1 a 10 dniem każdego miesiąca. Jeśli u Ciebie sytuacja wygląda inaczej to skontaktuj się z nami. Chcielibyśmy jak najszybciej rozwiązać problem. Pozdrawiamy, HR
    Do Karyn z HR

17.12.2019 10:58

Drogie Karynki, powiedzcie mi proszę jak były pracownik ma się ustosunkować do "przygód" z wypłatami, skoro już nie pracuje w korpoklatce zwanej Tele-srele i jak chcecie mu rozwiązać ten problem? Czytać ze zrozumieniem to jednak sztuka dla Was, haerków. Czyżby Enrique czy inny książę bantustański na orgazmusie nie nauczył umiejętności miękkich?
    Tele

13.12.2019 17:25

Dosłownie co miesiąc są jakieś przygody z wypłatami.
    essassito

25.10.2019 15:20

Pracował ktoś na stanowisku specjalisty ds. czatu i podzieli się opinią, wrażeniami?
    I am this one

29.11.2019 14:54

Fakt, popieram. Jeśli chodzi o wymienionego pana MM, pamiętam go z abibasa. Była to jedna z najgorszych osób (jeśli nie najgorsza) na kierowniczych stanowiskach w TP. Wiecznie zły, niewychowany, wręcz chamski i pozbawiony kierowniczych umiejętności, jedynie doskonale umie strzelić focha. Najlepiej do niego nie podchodzić, bo jest zbyt zajęty ważnymi sprawami, żeby się zniżać do poziomu problemów ''podludzi'' (czyt.agentów).
    Ala

26.11.2019 17:57

Czyli nie ma pracy przy jednym projekcie tylko są różne??? Czy jest kwota bazowa wyplaty plus prowizja?? Czy 4tys jest podstawy netto czy plus prowizja?
    Oko

29.11.2019 00:13

Tak sa różne projekty ale generalnie pracujesz na jednym a nie na kilku jednocześnie. Nie licz na prowizje bo dostaje się grosze. 100 , czasem może 300 pln Ci się trafi. I życzę żebyś się nie rozczarowała ;)

26.07.2019 14:26

t1 advisor

16.11.2019 01:01

Hej, niestety po pierwszych kilu miesiącach dobrego wrażenia można dostrzec typowe korpo w najgorszych cechach. Tak, zwalnianie bez powodu jest normą, Dzisiaj jesteś chwalony, jutro zwolniony. Tylko dlatego, że "mogą" nie uzasadnić przyczyny zwolnienia gdyż nie masz umowy na czas nieokreślony. Wystarczy, że nie będziesz się podlizywać odpowiednim osobom.
    niewolnik TP

22.11.2019 22:01

Wiecznie aktualne. W TELEPERFORMANCE praca polega na podpierdalaniu, i nikt sie z tym nawet nie kryje. A o zgrozu, (usunięte przez administratora) sa z tego dumni.
    Były z proj Microsoft

03.11.2019 16:06

Negatywne opinie na tym forum dotyczące projektu Microsoft są chyba pisane przez frustratów, którzy w ogóle nie znają się na obsłudze komputera. Niestety Teleper praktycznie nie robi selekcji kandydatów i przyjmuje każdego, kto zna język obcy na średnim poziomie. Niektórzy nigdy samodzielnie nie zainstalowali żadnego programu, nie potrafią naprawić najprostszych usterek Windows lub Office. Nie dziwi więc, że na początku trudno im rozwiązywać problemy klientów. Wystarczy jednak trochę się interesować komputerami i można szybko opanować niezbędne rozwiązania. Suport obsługuje osoby fizyczne, więc klienci dzwonią z prostymi problemami: • nie potrafią aktywować Office albo Windows, • nie potrafią zainstalować Office z konta MS, • nie wiedzą, że Windows można naprawić poprzez nową instalację albo nowy profil, • nie umieją dodać adresu mailowego do Outlooka. Wymienione sprawy powtarzają się w 90% rozmów, ich rozwiązywanie jest proste i powtarzalne. Każdy może się tego nauczyć, potem praca staje się łatwa. Można instalować Office albo Windows przez godzinę i nikt się tego nie czepia. Trudniejsze problemy zdarzają się rzadko i też się powtarzają, więc po kilku miesiącach można się wszystkiego nauczyć. Prostszej pracy w branży IT chyba nie ma, więc jest to dobra praca dla osób chcących się rozwijać w tej branży, a nie są jeszcze ekspertami. Ja przypomniałem sobie trochę, jak rozwiązuje się problemy z programami Microsoft, gdyż w ostatnich latach zajmowałem się czymś innym. Dzięki temu dostałem pracę w IT w innej firmie, za lepszą kasę. Ale nie zajmuję się teraz takimi pierdołami jak w Teleper. Generalnie nie polecam pracy w Teleper na projekcie Microsoft osobom lepiej znającym się na komputerach. Będą się nudzić, a w innych firmach mogą zarobić więcej. Chyba że ktoś zna języki skandynawskie, np. norweski – wynagrodzenie na tych językach jest wyższe.
    ewa

22.11.2019 13:27

czy szkolenie wystarczy by rozwiazac wszystkie problemy klientow?czy n aszkoleniu sa case'y gdzie analizujemy problem i rozwiazujemy go? pozdrawiam Ewa

08.10.2019 10:23

Czy można liczyć w Teleperformance Polska Sp. z o.o. na prywatną opiekę medyczną?
    maciej z bogdanca

10.10.2019 10:11

tak
    jedzonelka

09.10.2019 05:54

Zdelegalizować.
    Maćko z Bogdańca

08.10.2019 13:52

Po roku pracy w TP jestem zadowolony. Nie miałem wysokich oczekiwań a okazało się, że i praca fajna i ludzie sympatyczni, z całego świata, podciągnąłem sobie niemiecki. Bardzo elastyczna firma jak na korporacje o globalnym zasięgu. Narzędzia pracy i system bardzo wysoki poziom przejrzystości. Lokalizacja tip top na mordorze. Świetna praca dająca czas do namysłu w sZerszej perspektywie karierowej i życiowej. Tylko z windami bym zmienił coś bo sie czeka wiecznie na winde mimo że ich tyle jest....no i bardzo mili i na poziomie supervisorzy

06.09.2019 13:21

Ludzie, Ta praca jest po prostu ch...jowa. Wiekszość osób z jakimkolwiek ambicjami nie ma tam czego szukać. Te wszystkie HRowe zagrywki że rozwój jest najważniejszy, że jest to jakąkolwiek wartością itp. to wszystko jest nic nie warte bo biznes oferując customer service dla swoich Niemiaszków, Szwedów Finów Wlochów Francuzów itp chce żeby tą pracę robiła tania siła nawet za cenę jakości. Na ich rynkach musieliby zapłacić o wiele wiecej więc schodzą w dól z jakością obslugi i outsorsują to gó..no do PL żeby w Polsce ludzie się z tym babrali nawet jak średnio umieją jezyk i ta praca jest gó..o warta. Kasa jest za język - za nic więcej. Kto umie fiński dostanie 8 może 9 brutto a kto angielski pewnie 4-5 brutto itp. z samym polskim to jesteś na samym dole wynagrodzenia;) Na nic wiecej nie patrzą - to po prostu czysta gra popytu i podaży jezyka ktory potrzebują. także przykladowo konsultant z jezykiem finskim (zupelnie początkujący) dostanie lepszą kasę niz np Teamlader z niemieckim i angielskim pracujacy w firmie 1-2 lata. Czemu nie outsorsują tego gdzie indziej? Do Indii tylko projekty z angielskim bo Hindus po niemiecku czy Francusku Fińsku z dobrą wymową to juz zupelna egzotyka a w PL znajdują się tacy. Ludzie tu pracują bo mają problem ze znalezieniem czegokolwiek innego, są biednymi naiwnymi studentami w pierwszej korpo, są desperatami, imigrantami i na początek chcą się gdzies zahaczyć - ewentualnie starsi ludzie żeby mieć placony ZUS bo i tak roboty nigdzie juz nie znajdą. Motywacje są różne ale zawsze są to "motywacje patetyczne" i na pewno nie jest to chęć to wykonywania tej pracy bo: mi się podoba i ją lubię albo że dobrze płacą... takie bajki to do HR :) Nie znajdziecie tu żadnego rozwoju (nie spotkałem nikogo w tej firmie kto chcialby tu pracować ;) z drugiej strony poznalem tam może 20 osob. Przychodząc pierwszego dnia do pracy i zwiedzając miejsce - widać po minach dluzszych stażem pracowników ze oni wiedzą ze z waszej garstki nowego narybku zostanie na stałe może 10-20% - większość sie zmyje po kilku miesiącach albo nawet po samym szkoleniu (zostanie desperacja albo CI ktorzy muszą przezyc do 1.) Rotacja jest ogromna. Z zycia w pracy: 1.clean desk policy - nie możesz mieć nic przy biurku - telefonu/zeszytu/jedzenia - nic - wszystko schowane do szafki przed halą na kluczyk. 2.szatnia - lepiej nie zostawiaj nic w kieszeniach - mi zwinęli 2 razy fajki i ... uwaga : poszetkę z marynarki (bylem tego dnia na interview w innej firmie:)) . Kto z tym coś zrobi? Nic - dopoki ze na zainstalują kamerki w tym miejscu. Komu bedzie się chcialo użerać z paczką fajek czy drobnymi w kieszeni ? Przecież moglo mi się pomylić i nic takiego nie miało miejsca ? tak więc nawet nie ma tego sensu zglaszać jak czlowiek chce miec spokój - ale tak to wygląda i wiecie już jacy ludzie tam mogą pracować. Przerwy -2x po 10 minut i raz 30 minut. Kontrola: odlikiwanie wszystkich swoich aktywności w systemie - KPIje targety i spacerujący manager pilnujący zeby nic nie wisiało i wszytko bylo odbierane. W zalezności od nawalu pracy czasem bardzo dużo czasem pol godziny mozna nic nie robić. Praca - telefony i czaty od klientów - bardziej lajtowe czaty - przynajmniej nikt nie sapie do sluchawki - nie jestes w stanie pomoc wiekszości klientow z wazniejszymi problemami bo caly internet zablokowany , nawet slowniki itp a tym samym jak nie pracujesz tu dluzej jestes zielony. Niektorzy koledzy pomagają jak mają czas - generealnie praca polega na kontroli zebyś nie miał wyje..ane na klientow i zebys wszysto ladnie przeprocesował. Najlepsze jest to ze gdybyś mial działać zgodnie ze wszystkimi wymyslonymi procedurami pracy to nie ogarnąłbys zadnego targetu bo nie jestes w stanie robić tych wszystkich rzeczy na czas : moze po 5 latach także ludzie idą na skróty - i jakoś to działa :) Ludzie - mlodzi i czasem starzy - korposzczurki zaangażowane KPIje i organizujący spotkania czemu pogorszyl Ci się wynik i dyskutowanie o tym w nieskonczoność.... można zwymiotować jak się tego slucha - inni - niektorzy mili - niektorzy mniej - generalnie ludzie bez kwalifikacji i pewnie też szczescia do znalezienia normalnej pracy. Komu polecam : wszystkim mlodym zeby zobaczyli i jak najszybciej zainteresowali się normalnymi ścieżkami kariery zęby nie skonczyc w takich profesjach jak customer service w telepele. Z drugiej strony t dobrze że istnieją takie firmy dla ludzi którzy muszą pracować tam bo mają jakieś tymczasowe życiowe zawirowania a ta firma zatrudnia większość ludzi bez kwalifikacji na cito (wszystkim innym odradzam) Sorry za interpunkcję. pozdrawiam byly pracownik (staż pracy: 2 miesiace)

11.09.2019 13:01

Tak - oczekiwałem chyba czegoś więcej - po prostu naiwnie myslałem ze praca tu ma jakiś sens - nie miałem wcześniej doswiadczenia z tego typu firmami i po miesiacu złapałem tu doła po raz pierwszy w zyciu. Tak - po doświadczeniu tutaj mam problem z tym ze najbogatsze firmy swiata (to jest czołowka wartości gieldowej ) traktuja Polskę jak taniła siłe roboczą przede wszystkim dlatego że schodzą z jakością obslugi. Wygląda to tak że ludziom sie tu nie chce pracować , nie mają motywacji i gorzej obslugują klientów bo to nie jest ich jezyk obcy w wielu przypadkach - tak to wyglada - bledy gramatyczne w odpowiedziach,literówki to najmniejszy problem. Najśmiejszniej bylo jak dzwonili Szwajcarzy :) konsulatnci z niemieckim nie ogarniali zupelnie prosząc o Hochdeutsch :) to jest wlasnie ten customer service stworzony przez Telepele z czolowymi firmami swiata. Jesli Telepele wypada z innymi firmami lepiej to naprawdę nie chcę wiedziec jak wygląda w innych firmach taka praca... nie mam porównania, ale to jest dla mnie porówananie gó..na z innym gorszym gó..em. Przykro mi - to jest po prostu moja opinia. Ludzie piszą też ze plusem jest pensja na czas.... to jest to co im się nalezy w umowie tak jak urlop i tak jak pracodawacy moja dostepnosc 40 h w tygodniu - jesli ludzie zaliczają pensję na czas to do plusów pracy to ja tego nie kumam i czuję się jakbym pracował w 100 lat temu w fabryce. Moze dlatego ze to jest taka wspolczesna fabryka wyzysku i braku perspektyw (w mojej opini). Koncze juz swoją wypowiedz - nie mam wiecej nic do dodania i nie bede sie wiecje wypowiadal na GO worku - po raz pierwszy zresztą napisalem tu opinię zeby kazdy kto tu idzie wiedzial ze są duże minusy tej pracy a plusy to... pensja na czas. -

11.09.2019 13:26

Przykro mi ale ten biznes jest zepsuty od głowy. Telepele nic nie poradzi bo walczy o swoich klientów (biznes) tanimi stawkami i konkurencyjnoscią pojętą jako pieniądz. Jesli zaczeliby inwestować w ludzi to nie byliby konkurencyjni i musieliby sie zmyc z rynku bo przeciez ktos moze byc tanszy traktujac ludzi gorzej. Firmy ktore oblsluguje Telepele to firmy zwykle notowane na gieldzie chcace pokazac wyniki przyciagac inwestorów - jesli zaczelibyscie z nimi poprawiac byt ludzi tu pracujących to wyparowalyby im zyski z gieldy pewnie o jakies kilkadziesiat milionów USD wiec nikt o customer service nie zadba.. To proza zycia i niewykawalikowani ludzie bez wyksztalcenia taka pracę beda musieli wykononywać tak samo jak chińczycy skladają Iphony dopoki sa konkurencyjni. Ja po prostu zderzylem sie z tą rzeczywistoscią w Waszej firmie i dziekuję swojemu losowi ze moge pracować gdzie indziej. Bez odbioru
    OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM

05.09.2019 19:53

Pracowałam na projekcie adidas przez 11 miesięcy. Była to najgorsza praca, w jakiej mogłam się znaleźć. Nieludzki wyzysk, brak perspektyw, wynagrodzenie śmiesznie nieadekwatne do ilości pracy narzucanej na barki agentów. Management nie rozumie podstawowych potrzeb człowieka, jak toaleta, zmęczenie strun głosowych (wyobraźcie sobie, że rozmawiacie z klientem przez kilkanaście/kilkadziesiąt minut, odbierając takie polączenie co 2-3 minuty, nikogo nie interesuje, że jesteście zmęczeni, macie robić więcej i wiecej), liczy sie dla nich tylko target. Ludzie są zafiksowani na punkcie korpo-szczurzych zboczeń typu contacts per hour. To jest nieludzkie, nienormalne, patetyczne. Nie polecam tej pracy, chyba ze jesteś totalnym desperatem. Z wielką radością złożyłam wypowiedzenie, a moment, gdy oddałam identyfikator i klucz do recepcji po skończonym okresie wypowiedzenia, był najpiekniejszym momentem w mojej ''karierze''.
    Justin

06.09.2019 12:05

Potwierdzam!!! To samo na Microsoft ;(. Nie polecam.
    Tomek (Teufel)

03.09.2019 00:23

ok 3 lat w TP. Win.., Xb... telefon, chat. dużo dała mi praca z jęz. niemieckim. i okay. finał - gówniarze. Sorry za słowo. mówię TP prosto w twarz: gówniarze. Łukasz (ale nie ten, który opisuje tu pracę w TP, tu, na GoWork - Łukasz, pozdrów, pls, Martę M., przeproś Ją ode mnie, dziękuję) - jesteś the best one. TP - powinniście dać znać co i jak - dwa tygodnie przed rozwiązaniem/nieodnowieniem umowy o pracę. Menadżer, który dzwoni i mówi: nie było czasu ci o tym powiedzieć... to ja nie wiem... TP - płaćcie za niewykorzystany urlop + za zagrafikowany miesiąc :) - oto jedyna słuszna droga z firmami, która poprzez swoich menagerów pokazuje ci, że ma cię głęboko w d ... TP - to przyrzeczenie, sprawdźcie o kogo chodzi praca: z klientem - rozwojowa rzecz dla ludzi w każdym wieku, polecam firmę ze względu na narzędzia menagerowie: chu.n...a z grzybnią, jeśli chodzi o menagerów, robią karierę, Lukasz, Norbert - mamy konfrontację, chłopaki, spodziewajcie się prawdy na każdym kroku serdecznie pozdrawiam.
    Tomek (Teufel)

04.09.2019 06:36

...przeholowałem z klimatem wypowiedzi, przepraszam, jeśli ktoś jest urażony. Administrator został poproszony o edycję wpisu - no result :) Faktem jest, że firma rozstała się ze mną bez słowa, powinni dać znać co i jak - dwa tygodnie przed datą wygaśnięcia umowy o pracę na czas określony. Zagrafikowany wrzesień... Nie wiem, czy screenshot będzie dowodem w sądzie pracy, w jakimkolwiek sądzie, ale muszę spróbować ... bo tak trzeba. Rozpocznę od wizyty w PiP Nie wycofuję się z mojej własnej opinii w temacie firmy.
    Niezadowolona

20.08.2019 22:14

Czułem się robotem. Nie cierpię tego miejsca. Traktowali mnie jak trybik w maszynie, bezosobowo i nieludzko. Bardzo frustrujace miejsce, jedyna dobra strona to fajni znajomi. Za duza kontrolna czasu i tego co można i nie można robić w czasie pracy. Trochę jak gułag. Traktujcie swoich pracowników jak dorosłych ludzi, a nie jak przedszkolaków, których trzeba kontrolować nieustannie. Większa kontrolna jest zjawiskiem negatywnie wpływającym na to jak się pracuje, ogólnie zły management. Tp traktuje pracowników jak nastolatków, wymierza im przerwy co do minuty i określa zadania co do sekundy. Liczy się ilość wykonanej pracy, a nie jakość, dbają tylko o statystyki i nie ma miejsca na rozwój. Bardzo mi się nie podobało, ze moja ciężka praca nie była dodatkowo doceniania w formie bonusów. Pensja jest raczej niska, bez żadnych bonusow: NIE POLECAM, UCIEKAJCIE.

21.08.2019 09:23

NIEZADOWOLONA przykro mi, że Twoja praca nie była doceniona bonusami w satysfakcjonującym dla Ciebie stopniu. Jedną z najważniejszych wartości naszej firmy jest rozwój pracowników na każdym szczeblu ścieżki zawodowej. Szkolenia są dostępne dla wszystkich pracowników a ich poziom jest dostosowany do potrzeb. Dodatkowo mamy kilka globalnych programów szkoleniowych koordynowanych przez Team Treningów i Rozwoju. Faktycznie przerwy w pracy są ściśle określone natomiast plusem jest, że każdy pracownik z góry wie ile przerw będzie miał w ciągu dnia pracy oraz jaka jest ich długość. Każdy pracownik otrzymuje taką samą ilość przerw. Pamiętaj proszę, że taka jest specyfika pracy w obszarze Customer Service a grafikowanie przerw jest standardem w firmach dbających o Pracowników oraz Klientów. Pozdrawiam, Dział HR
    For real?

29.08.2019 21:23

Czy właśnie próbujesz mi sprzedać jako pozytyw, że jako firma z góry mi określicie kiedy będę mógł wyjść do toalety? Serio? Naprawdę uważasz że to plus dla pracownika? Odpowiedź tak po ludzku bo jakoś nie widzę ludzi mówiących - O super grafik jutro mogę zrobić siku o 11 a dwójka dopiero o 14! Nic tylko piąć z zachwytu!
    12-digit

14.08.2019 17:54

Wypłata zawsze na czas a do tego umowa o pracę na czas nieokreślony (co wcale nie jest takie oczywiste w wielu firmach).
    SUPergo

13.08.2019 20:41

Plusy: + fajna kasa jak na start (Projekt Micrososft) + fajna ekipa + supervisor który jest w stanie zrozumieć, że niekiedy człowiekowi zdarza sie zachorować i wziąć wolne + umowa o pracę od ręki + Multisport i Medicover +++ Minusy: - troche zamieszania w managemencie - napinka na wyniki i dowożenie KPIów (ale to chyba norma w korpo) - ludzie z innych projektów bywają niekiedy mocno demotywujący gdy siedzą w kuchni i narzekają - brakuje inicjatyw i wydarzen dla ludzi mających rodziny i dzieci (nie ma ani Mikołaja dla dzieci, ani paczek, ani dofinansowania wakacji dla dzieci a wiem, ze inny znajomi w korpo mają takie dobroci)
    ex2780

12.08.2019 10:28

Pracowałem w telepele 2,7 roku na projekcie, który nie był ani łatwy ani przyjemny. Zaczynałem jako agent i był czas kiedy miałem dosyc tej roboty ze względu na supervisora, który był irytujący i mało pomocny. Sytuacja się poprawiła kiedy na jego miejsce przyszedł ktoś inny a stary SUP zbył się z TP. I nagle okazało się, że może być miło i fajnie i nawet chce nam się wszystkim od czas do czasu isc razem na browar po pracy. Robota jak kazda inna ale jednak jesli trafisz na fajną ekipę na floorze to 90% sukcesu. Duzo razy przeklinałem tą robotę wychodząc z pracy ale wrzucenie w CV TP oraz nazwy klienta dla którego pracowałem pomogło mi znaleźć fajną pracę (po stronie marki). W nowej robocie powiedzieli, że muszę "umiec ciężko pracować skoro dałem radę w TP a obsługa klienta xxx i znajomość procedur & casów daje przewagę mertyryczną w rekrutaji". Więc dobrze wyszło :)
    Worker

24.07.2019 16:53

Project Microsoft- To nie korpo lecz racz (usunięte przez administratora)! Minusy ogólne: - Atmosfera - Podejście do pracownika jak do przedmiotu - Praca w weekendy i święta - duzy poziom stresu Minusy TP w szczególności: - brak żadnych przerw w pierwszej i ostatniej godzinie pracy - SPV i Management szkoda słow - metoda palki i ucisku. - RTM daje czadu - przejety z gastronomii - :-( - 8 h pracy oznacza 7 h aktywnej pracy w stresie a klienci dokladaja swoje, Plusy - Jak sie nie ma zadnej pracy to ok NIE Polecam
    XBox Trauma

23.07.2019 19:55

Dotyczy projektu Microsoft XBOX> ostatnio wymyślono sposób, jak jeszcze bardziej kontrolować osoby korzystające z przerwy. przed udaniem się na przerwę (krótką do 10minut lub na przerwę na lunch) należy pobrać specjalną smycz^^ jeśli nie ma wolnej smyczy, musisz czekać, aż ktoś wróci. Jeśli chciałbyś poczuć się niczym w więzieniu, serdecznie zapraszamy. Pełna inwigilacja za darmo. Czekam, aż będą sprawdzać, czy ktoś udaje się do toalety na "jedynkę lub dwójkę":)
    Jablkoteam

23.07.2019 17:35

Jestem byłym pracownikiem tej firmy - (usunięte przez administratora)(złożyłam wypowiedzenie) Minusy: - wynagrodzenie (po okresie próbnym żadnej podwyżki mimo ze na rozmowie rekrutacyjnej była obiecana), płaca niższa niż w lidlu czy biedronce. - przygotowanie i charakter pracy - trening miły, sympatyczny trochę malowania, trochę rozmów o nas, o naszych zainteresowaniach ale przygotowuje cię do pracy w 3%, pomijając fakt ze informacje były przekazywane źle, były niepełne, wprowadzały w błąd, po prostu trener był niekompetentny. - w samej pracy był bardzo duży bałagan - po tak tragicznym szkoleniu zero pomocy, A nasze narzędzia pracy były mało intuicyjne (usunięte przez administratora) - miał być laptop po okresie próbnym a miesiąc po przedłużeniu umowy dalej go nie było - praca w święta... - godziny pracy i trzeba było odbierać połączenia nawet w ostatniej minucie pracy a kasy za dodatkowe minuty nie było - przeogromna rotacja (halo... czy ktoś tam jeszcze pracuje?!) Plusy: - hmm... myślę już pół godziny i nie wiem... może ta lokalizacja (budynek ktw w Katowicach) Nie polecam, wszyscy uciekają i niestety tracą dużo nerwów, nie warto, szukajcie lepszego pracodawcy i bądźcie szczęśliwi i zadowoleni z życia i pracy.
    Smuteczek

01.07.2019 18:09

PROJEKT MICROSOFT: Pracę mogę jedynie polecić zdesperowanym osobom. Atmosfera na tym projekcie jest fatalna. Ciągła rotacja pracowników, brak możliwości awansu (chyba że potrafi się podejść do tematu, tak jak ktoś już wcześniej napisał). Projekt opiera się wyłącznie na kłamstwach i da się to zauważyć już na rozmowie rekrutacyjnej. Aplikujesz na określone stanowisko z góry przypisanymi obowiązkami, ale po zakończonym treningu dowiadujesz się, że wszystko mija się z prawdą (zostajesz na siłę przypisany do kolejek w innych językach niż w tym, który znajduje się na umowie). Elastyczny grafik jest wielkim kłamstwem, co miesiąc wysyłane są preferencje (oczywiście w określonych jedynie dniach, wybieranych ze szczególną precyzją, aby jak najmniejsza liczba osób mogła je wysłać), po czym te już wysłane nie są uwzględniane, argumentując brakiem pracowników. Zamiany z innymi pracownikami nie wchodzą w grę, nawet jeśli jest się osobą studiującą, a na rozmowie rekrutacyjnej zostałeś zapewniony o niepracujących weekendach. Godziny pracy też dają sobie wiele do życzenia. Tak jak ze wszystkimi kłamstwami, tak i godziny pracy miały być od 9:00 do 17:00. Natomiast już po 2 tyg. od rozpoczęcia projektu godziny zostały zmienione, a obecnie linia jest otwarta od 6:00 do 22:00. Szczególnym problemem jest praca, kiedy jednego dnia zmiana zaczyna się od 6:00 następnego dnia o 14:00 i tak przez cały miesiąc. Tak jak już ktoś wspomniał wcześniej, nigdy nie wiadomo kiedy się zakończy swój dzień pracy, ponieważ telefony i chaty muszą być odebrane nawet w ostatniej minucie. Najciekawszym momentem jest zamykanie automatyczne drzwi na projekcie, przez co odebranie telefonu blisko godziny 22:00 kończy się brakiem możliwości wyjścia z budynku. Ciągłe kradzieże dóbr osobistych są na porządku dziennym, po wielu zgłoszeniach brak odpowiedniej reakcji ze strony firmy. Obecne dodatki do pensji są śmieszne. Wysokie wymagania, a gdy już spełni się warunki stać nas na tanie piwo w supermarkecie (to nie są żarty, bonusy oscylują na poziomie 10-30 zł). Brak jakichkolwiek imprez integracyjnych, wszystkie pieniądze przeznaczone na takie spotkania są zabierane przez kierownictwo. Jeśli chodzi o pomysł z pizzą, który został wprowadzony kilkanaście dni temu, sytuację świetnie opisała osoba poniżej. Praca na projekcie jest ogromnym wyzwaniem, brak jakiegokolwiek wsparcia i przygotowania. Jako projekt wsparcia technicznego nie posiadamy żadnego dostępu do odpowiedniej wiedzy (obecna baza jest na poziomie "Próbował Pan wyłączyć i włączyć?"). Po wielokrotnym zgłaszaniu uwag czy to do firmy, czy do Microsoftu odpowiedź zawsze jest taka sama "use your soft skills". Jak na korporacje przystało, atmosfera (usunięte przez administratora) zapewniona. Każdorazowe wyjście do toalety (które potrwa od 2 do 10 minut) musi być zgłaszane i zatwierdzone przez RTM lub supervisora. Najbardziej uciążliwe jest brak czasu na poprawne zakończenie sprawy po rozmowie z klientem (telefon odbierasz jeden za drugim). Każdorazowe zgłaszanie sytuacji do zarządu firmy na temat nieodpowiednich zachowań przełożonych jest zamiatane pod dywan. Największym zaskoczeniem było zwalnianie pracowników bez podawania jakiejkolwiek przyczyny. O ile udało mi się uciec z tej firmy w sposób normalny, takie zwolnienia są na porządku dziennym. Jeśli komuś podoba się ciągły stres i strach czy następnego dnia wciąż będzie pracować, rekrutacja jest cały czas otwarta.
    Marionetka

20.07.2019 10:30

Czesto to co proponują potem nie wywiązują się lub odkładają na później. To co sobie wywalczysz na umowie to masz.

Zostaw merytoryczną opinię o TP Warszawa Sp. z o. o.