Teleperformance Germany Katowice Sp. z o.o.

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 28 ocen.

Teleperformance Germany Katowice Sp. z o.o.
2 28 6 1

Opinie o Teleperformance Germany Katowice Sp. z o.o.

Monika

@Misiu, dziękuję za odpowiedź. Często zdarzają się skargi na pracowników, którzy są zatrudnieni w firmie Teleperformance Germany Katowice? Potrafisz oszacować mniej więcej, ile dziennie połączeń wykonuje pracownik zatrudniony na tym stanowisku? Jest przewidziana przerwa w ciągu dnia?

Monika

@Carlo, wiesz może, jak wyglądają warunki płacowe w nowym projekcie, który opisujesz w wątku opinii o pracy w firmie Teleperformance Germany Katowice? Czy tak długi czas pracy oraz trudne warunki są odpowiednio wynagradzane? @Misiu, często dochodzi do zwolnień? Są to zwolnienia samych pracowników, czy raczej to pracodawca żegna się z osobami, które nie spełniają wymagań pracodawcy?

Misiu
@Monika 30.09.2018 15:10

z tego co obserwuję to pracownicy raczej zwalniają się sami, bo praca z klientami potrafi obciążyć psychicznie i nie każdy jest w stanie to wytrzymać. Czasami jest zbyt duża presja na dobre wyniki i opinie klientów.

Teletubisie

Ta firma to Call Center.

Misiu

Pracuję od paru miesięcy na nowym projekcie z niemieckim i polecam. Praca rzeczywiście wymagająca (zarówno pod względem językowym, jak i soft skillów - albo ktoś się nadaje do kontaktu z klientem albo nie), ale pracodawca w porządku. Brak problemów z grafikiem, urlopem, wypłatami, można pracować na część etatu, raczej starają się dbać o pracownika i iść na rękę. Menagement wymagający, ale też bardzo ludzki, zawsze podbudują i podkreślą dobre strony. Co do minusów - odliczanie przerw co do minuty, praktycznie brak możliwości awansu, przedłużanie umów na 3 miesiące (a miało być na 33 miesiące...). Podsumowując, idealna praca dla studentów lub osób zaczynających swoją karierę. Bardzo dobra podstawa wynagrodzenia + dla chętnych nadgodziny za podwójną stawkę + wchodzi system premiowy. Trzeba tylko pracować, praca raczej nie dla tych, co chcieliby posiedzieć i ponarzekać za 4tys.

Carlo
@Misiu 22.09.2018 20:17

Tak, a teraz zmuszają na tym projekcie moją koleżankę do pracy po 10 lub 12 godz. dziennie. Kto tyle wytrzyma w ciągu dnia na słuchawce? Ja pracuje w telepele na innym projekcie i nie jest najgorzej, ale podobno to, co się dzieje na tym nowym to jakieś żarty. Pracownicy traktowani są jak przysłowiowi "murzyni" i robią z nich głupów. Z bonusem racja, obiecali i nie dali, umowy przedłużają też niezgodnie z założeniami wstępnymi. Ciągle zmieniają warunki współpracy. Jeśli firma nie jest słowna, a tak naprawdę to management projektu... to jak pracownicy mają być zadowoleni? To co mnie najbardziej rozśmieszyło to że nawet nie można iść do WC jeśli już dwie osoby wyszły do toalety hahah więzienie a nie praca. Gorzej niż w (usunięte przez administratora).

Misiu
@Carlo 24.09.2018 13:59

Dlatego też napisałem, że praca idealna dla studentów. Jeśli ktoś szuka czegoś stabilnego, to raczej nie jest to wymarzone miejsce pracy, przynajmniej na razie dopóki projekt jest młody i brakuje ludzi. Z tymi zmianami potwierdzam, weszły zmiany 10h, jednak bardzo dużo można dogadać, naprawdę. Co do przerw - teoretycznie tak jest, w praktyce nie widziałem, żeby ktokolwiek zwracał na to uwagę, ile dokładnie osób jest na przerwie.

Monika

@Misiu, czy firma Teleperformance Germany Katowice z chęcią zatrudnia osoby bez doświadczenia zawodowego? Napisałeś, że jest to dobra praca dla studentów lub osób, które rozpoczynają swoją karierę zawodową, więc ciekawi mnie, czy firma nie ma żadnych wymagań względem nowo zatrudnionych pracowników? Czy może trzeba studiować określony kierunek zgodny z profilem działalności firmy? Przedstaw, jak to wygląda.

Misiu
@Monika 24.09.2018 09:02

tak, nawet bez doświadczenia można bez problemu dostać pracę, jednak już o wiele ciężej się w tej pracy utrzymać.

Monika

@Niezadowolony, czemu uważasz, że prestiżowy projekt realizowany przez firmę Teleperformance Germany Katowice najprawdopodobniej upadnie? Jakie według Ciebie błędy firma popełnia w zarządzeniu, które opisujesz? Przedstaw, jak widzisz opisaną sytuację.

niezadowolony

Najgorsza firma w jakiej w życiu pracowałem... 1. Kręcą z wypłatami: przy rekrutacji obiecali premię na start, a później wmawiali wszystkim, że się przesłyszeli. Niektóre osoby nie otrzymały wypłaty w terminie. 2. Przesadna dyscyplina: nie ma możliwości przekroczenia wyznaczonego czasu przerwy, nawet jeśli człowiek potrzebuje się napić bo ciągle siedzi na telefonie i przesusza gardło. 3. Atmosfera: management wybiera swoich pupilów i wszystko układa pod nich (polskie korpo style) 4. Zatrudniają niewykwalifikowaną kadrę menagerów, która ma zarządzać ludźmi w projekcie nie mając pojęcie o samym projekcie! - absurd! 5. Brak możliwości rozwoju: brak jakichkolwiek szkoleń, kursów językowych itd. 6. Długa ścieżka awansu, prawie nierealna. Zatrudniają często do projektu ludzi z zewnątrz, zamiast prowadzić wewnętrzną rekrutację umożliwiając ludziom doświadczonym zajęcie wyższego stanowiska. 7. Po prostu nie polecam.

Kris
@niezadowolony 21.08.2018 21:44

Pisz, o jakim projekcie mowa. Firma ma dużo projektów i albo ściemniasz albo to jakiś wypadek przy pracy na którymś z nowych projektów. Pracuję od 3 lat i nic podobnego nie miało miejsca!

Niezadowolony
@Kris 11.09.2018 21:44

@Kris Mówię o najnowszym projekcie, tym „prestiżowym”. Przy takim zarządzaniu pewnie i tak niedługo upadnie.

Monika

@Kris, 3 lata pracy na rzecz firmy Teleperformance Germany Katowice to długi okres czasu, więc chciałabym, abyś podzielił się z nami swoją opinią na temat tego miejsca pracy. Jak oceniasz aspekty zatrudnienia, które oferuje pracodawca? Pracując w tej firmie można odpowiednio rozwinąć swoje umiejętności? Wyraź swoje zdanie na ten temat.

Monika

@Aga, ile czasu przerwy przysługuje pracownikowi w ciągu dnia, który jest zatrudniony w firmie Teleperformance Germany Katowice? Jeżeli możesz to przedstaw również, jak wygląd kwestia ewentualnych urlopów wypoczynkowych w tym miejscu pracy? Bez problemu można otrzymać wolny dzień np. w sezonie letnim? @niezadowolony, chciałabym, abyś bardziej rozwinął kwestię rzekomych opóźnień w wynagrodzeniu. Czy wiesz może, dlaczego zdarzają się takie nieterminowe wypłaty wynagrodzeń? Jest to czymś konkretnym spowodowane? Opisz, jak to wygląda.

Robert

Nie polecam! Wszędzie same układy. Konkursy na wyższe stanowiska są ustawione. Zero profesjonalizmu :/

Nick
@Robert 13.08.2018 08:04

Też już o tym słyszałam :) coś w tym chyba jest...

Aga

Praca stresująca, przerwy mierzone co do sekundy i nie można dłużej na kibelku nawet posiedzieć hehe :D @Robert masz rację, w pracy są same układy i ciężko o awans jeśli chcesz go uczciwie zdobyć :( Nie polecam osobom, które nie chcą być traktowane jak zwykłe pionki :( Też się zwolniłam :)

Monika

@Taki mamy klimat, masz odmienną opinię odnośnie pracy w firmie Teleperformance Germany Katowice? Podziel się swoimi doświadczeniami, które posiadasz na temat pracy w tej firmie. Jak ocenisz atmosferę, poziom wynagrodzenia oraz stabilność zatrudnienia u tego pracodawcy? @Radek, możesz przybliżyć to co napisałeś na temat pracy w firmie Teleperformance Germany Katowice? Jesteś zadowolony z pracy w tej firmie? Jak długo pracujesz już u tego pracodawcy? Przybliż swoją opinię w bardziej szczegółowy sposób. @Robert, Ty natomiast całkowicie inaczej postrzegasz pracodawcę, aniżeli użytkownik Radek, jednak również nie argumentujesz tego w odpowiedni sposób. Uzasadnij swoją wypowiedź.

Zbyszek

Slyszalem od kolegi, który tam pracował, że firma nie jest poważna. Obiecują coś a później nie dotrzymują słowa. Sytuacja miała miejsce jeśli chodzi o długość przedłużonej umowy po okresie próbnym. Pieniądze też się nie zgadzają... Kolega niedawno się zwolnił. Sam chciałem startować do nowego projektu, ale firma powinna być godna zaufania.

Radek

Firma z opinią dobrego pracodawcy zawsze będzie miała komplet załogi. trzeba tylko chcieć pracować a będzie zadowolenie!!

Bartek

Generalnie pracownik jest po to żeby pracować. Dziwna ocena??

HEHE
@Bartek 20.06.2018 11:46

W dzisiejszych czasach się narzeka że trzeba pracować, a pracodawca zły, że zmusza do tej pracy. JAK TO TAK? :O

Katowice Niemiecki

Ja ogólniem nie polecam pracy w Telepele. Jesteś tylko zwykłym pionkiem, którego trzeba wyssać do końca a następnie wymienić. Jestem teraz w innej firmie i widzę jak w telepele strasznie było - Benefity ? Po co. Teraz przynajmniej po pracy mam ochotę na inne rzeczy. Po pracy w Telepele jest się po prostu wykończonym. Zależy kto co lubi. Mi zmiana bardzo dobrze zrobiła.

Jola
@Katowice Niemiecki 19.06.2018 23:04

Skoro jesteś w innej firmie, to pochwal się może w której? Albo jesteś z tych, którzy rozsiewają plotki w innych firmach o były pracodawcy? Zero konkretów. Tylko narzekania z waszej strony. Nie rozumiem Was, ludzie...

Taki mamy klimat
@Jola 03.07.2018 22:28

Takie czasy, taki klimat. Każda firma w dzisiejszych czasach jest zła, okropna, tragiczna itp itd ... w oczach byłych pracowników - To należy podkreślić :) :)

Monika

@he, możesz napisać coś na temat etapów rozmowy kwalifikacyjnej do pracy w firmie Teleperformance Germany Katowice? Z ilu takich etapów składa się rozmowa rekrutacyjna? Jeżeli posiadasz informację na ten temat to zachęcam Cię do aktywnej dyskusji w tym wątku na ten temat.

KRKR

Witam:) Czy obecnie prowadzone są rekrutacje dla osób ze znajomością języka angielskiego? W jaki sposób najlepiej aplikować? Pozdrawiam serdecznie.

he
@KRKR 05.07.2018 13:29

najlepiej szukac ogloszen na olx ;)

Monika

Czy ktoś z forumowiczów posiada informację na temat obecnych przyjęć do pracy za pośrednictwem firmy Teleperformance Germany Katowice? Posiadacie jakąś wiedzę na ten temat? W jaki sposób o pracę za pośrednictwem tej firmy mogą ubiegać się osoby zainteresowane pracą w tej firmie? Zachęcam do dyskusji na ten temat.

KRKR

Witam :) prosze o informacje czy obecnie prowadzone są rekrutacje dla osób ze znajomością języka angielskiego. W jaki sposób najlepiej aplikować? Pozdrawiam serdecznie :

Monika

@Katowice Niemiecki, dziękuję za Twój komentarz odnośnie pracy w firmie Teleperformance Germany Katowice. Czy możesz swój wpis uzupełnić o informację na temat atmosfery panującej w tym miejscu pracy? Jak ocenisz relację pomiędzy pracownikami zatrudnionymi w tym miejscu pracy? Napisz, proszę, coś na ten temat. @Tina, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Teleperformance Germany Katowice. Czy możesz napisać coś na temat możliwości rozwoju zawodowego w tym miejscu pracy? Jak ocenisz pracodawcę pod tym kątem? Czy firma organizuje ciekawe merytoryczne szkolenia podnoszące kwalifikacje pracowników? Zachęcam do dalszej dyskusji.

Tina

Zaczęłam pracę 2 miesiące temu na projekcie niemieckojęzycznym. Na te chwilę wszystko jest w porządku. Plusy w porównaniu z poprzednią firmą: + system jest stosunkowo prosty w obsłudze (najwazniejsze - tylko jeden) + pracujesz 8 godzin i wychodzisz, nie biorąc pracy do domu (rzadko nadgodziny dla chętnych), + nie ma pracy z klientem indywidualnym tylko z firmami. Dla niektórych minusem mogą być godziny pracy (6-22), ale dla mnie to akurat duży plus. W razie czego można się pozamieniać z kolegami z zespołu albo poprosić o daną zmianę na kolejny miesiąc z wyprzedzeniem i można się dogadać w większości przypadków. Dla mnie całkiem przejrzyście, nie ma na co narzekac.

Monika

@Mateusz, tego typu informacje zapewne będą wyszczególnione w ofercie pracy. Jakim stanowiskiem w Teleperformance Germany Katowice byłbyś ewentualnie zainteresowany? Napisałbyś co powoduje, że chciałbyś zostać pracownikiem akurat tej firmy?

Mateusz

Chciałbym aplikowac do firmy ale nie wiem jakie są wymagania językowe? Czy musi to być w pełni płynny niemiecki? Czy w firmie są prowadzone jakieś szkolenia językowe dla chętnych? Będę wdzięczny za odpowiedź :)

Iza

Firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy więc myślę, że warto sie tu dostać.

please support the seller :)

To ja tez sie wypowiem: Czego nie ma: mobbingu, kolesiostwa, nierownego traktowania, chamstwa, konfliktow. Co jest: BARDZO dobra KASA na starcie (za taka kase w innych corpo ludzie musza awansowac, ponosic wieksza odpowiedzialnosc), Dodatki za prace w weekend, Owoce, Pizza, Mily i przyjazny team. Atmosfera jak na duzej przerwie. Wyrozumiali supervizorzy. Dlaczego to pisze? Bo widze mase wylanego zalu ludzi, ktorzy odeszli z roznych powodow. Milcza ci, ktorzy zostali. Dlatego sie odzywam. W kazdym corpo jest podobnie, tutaj sa fajni ludzie :) Pozdro!

hejjestokej
@please support the seller :) 25.09.2017 18:54

podpisuje sie rekami i nogami :)

ola
@please support the seller :) 25.09.2017 18:54

Miło widzieć pozytywne opnie. Obecnie zastanawiam się nad przebranżowieniem, znam dwa języki (angielski i niemiecki). Piszecie, że bardzo dobra kasa na starcie. Nie mam porównania, nie pracowałam w korpo. Czy możecie podac jakieś widełki płacowe na start (takie junior/ entry level stanowisko)? A czy praca w weekend jest konieczna? Będę bardzo wdzięczna za konkretne info. :)

Karna
@ola 20.04.2018 15:06

Praca w weekend jest wskazana, zawsze chcą żeby pracować w weekendy, ale wtedy dają wolne w tygodniu - fajna opcja w sumie. Kasa super. Mają nowy projekt teraz z niemieckim - podobno jakiś super klient, nowe technologie, mówią że najbardziej prestiżowy klient w tej firmie. Pracowałam tam długo i bardzo polecam, nie ma mnie tylko ze względu na wyprowadzkę. O kasie nie wolno mówić ale na pewno będziesz zadowolona :)

anonymous

Nie polecam, praca męcząca strasznie. (usunięte przez administratora) Grafik do kitu, preferencje wezma pod uwagę, albo i nie. Nie polecam!!!!

Ryszard

Albo praca i dobra kasa albo leżenie z pustym portfelem!!

TelePele

Praca w lany poniedziałek to wg mnie słaba elastyczność grafiku. Do tego obowiązkowa sobota lub niedziela w miesiącu. Płaca dobra ale grafik słaby.

Katowice

Telepele fajne jest! Widać zmiany na lepsze, coraz więcej się dzieje. Szkolenie w sumie trwa miesiąc, dobrze uczą. Potem spoko robota, jak dla mnie niestresująca. no i codzienny kontakt z niemieckim!

OTPGW
@Katowice 07.03.2018 18:26

Nadal mają chore zasady, tzw. "clean desk policy", że ani notatek nie można sobie normalnie robić? Już przemilczę fakt, że był nakaz zostawiania telefonu w szafce i absolutny zakaz posiadania go przy sobie..

Zostaw opinię o Teleperformance Germany Katowice Sp. z o.o. - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleperformance Germany Katowice Sp. z o.o.