3.1/5

Filozofia oraz wartości

Jak wygląda rekrutacja

Benefity

• Ciechanów
Katowice - TP Katowice Sp. z o. o.
Warszawa - CTM Teleperformance

5. Opinie o TP Warszawa Sp. z o. o.

Opinie o TP Warszawa Sp. z o. o. Warszawa

Nie przegap nowości o TP Warszawa Sp. z o. o.!

telepolactwo

29.03.2021 19:23

Firma dla przegrywów. Onanistów mieszkających z rodzicami i cieszących się, że ich na bilet na tramwaj stać. Jak ktoś się chociaż trochę szanuje, to się trzyma od takich firemek z daleka.
    Agisha

22.03.2021 23:40

Kocham Teleperformance, mój projekt i naszą przełożoną. Zapewniają rozwój, harmonijny zespół i cudowną komunikację. Najlepsza firma
    X?X

27.03.2021 14:43

Kolejna laurka cukrująca żenującą rzeczywistość.
    Arek

16.03.2021 03:51

Pracuję w Teleperformance od paru lat. I jak w każdej firmie przede wszystkim mogę potwierdzić, iż satysfakcja z pracy bardzo mocno zależy od menedżera. Jesteśmy outsourcingiem i to jest ciężki biznes, bardzo mocno rozliczany z KPI. Nie każdy Sobie zdaje sprawy, że od czasu do czasu menedżerowie potrafią nie spać, bo dostali wiadomość od klienta o redukcji etatów i walczą codziennie o etaty dla pracowników. Tak, będą niezadowoleni zawsze i polecam zgłaszać się na wewnętrzną linie etyki, bo finansowo firma spełnia wszystkie najwyższe warunki. Jednak po wschodniej granicę Polski jest państwo, gdzie ludzi się cieszą, bo dostali wypłatę. Czy martwisz się o tym w Teleperformance? Jak na branżę Callcenter trzeba podziękować bogom, że takie firmy istnieją.

18.03.2021 11:06

Nie wiem Arku w jakich firmach pracowałeś do tej pory, jakie masz kwalifikacje oraz rozeznanie na rynku pracy, że tak bardzo dziękujesz bogom, że możesz pracować w TP, ale z tego co napisałeś to niewielkie :). Zacznę od tego, że wypłata na czas nie jest niczym wyjątkowym - to Prawo Pracy określa te parametry i jest obligatoryjne dla każdego pracodawcy. Dla ciebie widocznie to coś nadzwyczajnego...
    Jaaasne

20.03.2021 17:20

Bajeczki o "walce o etaty" służą jedynie mydleniu oczu. Biada temu, kto w to uwierzy. Możesz sobie żyły wypruwać przy pracy, będą Cię zapewniać, że Cię obronią przed skutkami planowanej redukcji. A jak już spełnisz target i osiągniesz cel lub się wypalisz to Ci podziękują, bo już jesteś niepotrzebny. Uwierzyłeś w ich słowa i dałeś z siebie wszystko za nic... no może za różne "obietnice", bo przecież jak uwierzyłeś to twój problem... najwyraźniej chciałeś tylko obietnicy, skoro zrobiłeś co chcieli... Tak się manipuluje ludźmi. Mam nadzieję, że ktoś ujawni, która to firma w Mordorze tak doskonale wyszkoliła kadrę managerską w kłamaniu, stosowaniu niedomówień i faktów dokonanych. W zasadzie hermetyczność środowiska pracy w postaci polityki czystego biurka i szeregu zakazów to idealne środowisko do łamania praw pracowniczych i obchodzenia kodeksu pracy. Właśnie, może kiedyś się dowiemy jaka to firma i ten proceder zostanie ukrócony. Tak jak napisałem, nie wierzę w "walkę" managerów o etaty bo jedynym ich zadaniem jest maksymalizacja zysków i minimalizacja strat, ale kosztem szeregowego pracownika, który bo wysiłku zostaje z niczym. To wszystko są opowieści dla naiwnych, do których ja też należałem, bo też byłem kiedyś niedoświadczony. Tyle w temacie.
    TP

17.03.2021 12:42

Świetna firma chociaż zdażyło mi się zgubić tu pare rzeczy, takich jak: bigos, parasolka, kubek i słodycze... a i jeszcze ambicje, szczęście i chęć do życia.

28.01.2021 15:42

w jednym z projektow w umowie jest zapis o jedynie polaczeniach przychodzacych- po zaczeciu pracy okazuje sie ze trzeba czasem wykonywac do kilku polaczen wychodzacych dziennie- (usunięte przez administratora)
    X?X

25.02.2021 18:29

A czy jest zapis o "innych zleconych czynnościach"? Generalnie to zapis-pułapka i jest on raczej niedopuszczalny.
    Były pracownik v1

01.03.2021 22:01

Niestety zdarzały się tego typu zapisy na umowach w tej firmie. W ten sposób pracodawca mógł dodawać pracownikom kolejne obowiązki o których wcześniej nie było mowy jak np. sprzedaż. Na dodatek bez żadnych dodatkowych szkoleń. A jak pracownicy nie chcieli się podjąć nowych obowiązków, to przełożeni posługiwali się tekstem "Pokażcie na umowie, gdzie jest napisane, że nie będziecie tego robić".
    Anonimowy były pracownik

19.02.2021 20:11

Pracowałem przez rok na projekcie związanym z pewnym hiszpańskim startup. Przełożeni super, wynagrodzenie za tak mało wymagająca pracę to nie ma co oczekiwać więcej. RTM starał się jak najlepiej dopasować grafik do naszych potrzeb. Ogółem jak dla studenta lub w przypadku braku lepszych opcji to spoko
    Pracownik1

27.11.2020 14:17

Z Teleperformance jestem związany od 2018 roku. Jestem bardzo zadwolony ze współpracy z firmą, w której mogę cały czas rozwijać swoje umiejętności językowe i techniczne. Cieszę się, że pracuję w firmie, która potrafiła dostosować się do obecnej sytuacji i umożliwiła mi pracę z domu w tym trudnym dla wszystkich czasie. Czuję się bardzo bezpiecznie, nie tylko pod względem samopoczucia ale również finansowym. Pracuję na projekcie technicznym i cenię sobie również bardzo częsty i merytoryczny kontakt z przełożonymi, co pozwala mi lepiej zorientować się na temat obecnej sytuacji w firmie i na projekcie. Serdecznie polecam!
    haha

29.11.2020 04:18

to nie brzmi zbyt autentycznie. śmiechłam :D
    Ty

30.01.2021 12:54

Kto kazał ci to napisać?
    Porażka

15.12.2020 10:18

Większość osób na projekcie pracuje na umowę zlecenie, co jest niezgodne z kodeksem bo grafik jest zaplanowany i każdy pracuje 8h dziennie. Menagerzy uważają, że to łaska ponieważ pracując na umowę o pracę dostaje się mniejszą stawkę (tylko za sam fakt innej umowy bo więcej to kosztuje firmę). Stawka na zlecenie też nie jest konkurencyjna nawet w dobie covida, była jedna podwyżka (1 zł BRUTTO na godzinę) z reguły jednak podwyżek nie ma nawet po okresie próbnym. Wypłaty zawyczaj na ostatnią chwilę lub po terminie, nie ma ewidencji godzin więc nagle się okazuje że policzono mniej godzin. Obiecana premia świąteczna też nie została wypłacona. Niby spoko bo dają sprzęt żeby pracować zdalnie ale co z tego skoro wszystko jest tak wolne, że nie da się normalnie pracować zwłaszcza, że ktoś czeka na słuchawkach. Sam projekt dla jednej firmy to też żart, klienci są wkurzeni na firmę, oczywiście wyzywają się na konsultanci w a konsultant i tak nie może nic zrobić poza wysłaniem maila bo takie procesy.

15.12.2020 10:51

Cześć "PORAŻKA" Chcieliśmy dopytać jak to jest z tym grafikowaniem i brakiem ewidencji godzin pracy ? :) W pierwszym zdaniu wspominasz o tym, że każdy pracownik ma z góry zagrafikowane godziny pracy, a następnie zarzucasz brak ewidencji czasu pracy... Przypominamy, że tworzeniem grafików pracy oraz ewidencjonowaniem tego obszaru zajmuje się nasz dział WFM, który działa dosyć sprawnie i skutecznie :) Natomiast jeśli Twoja wypłata faktycznie dotarła do Ciebie z opóźnieniem lub nie wypłacono Twojej premii świątecznej, to koniecznie skontaktuj się z naszym Działem Kadr lub Kierownikiem swojego projektu. Wyjaśnimy to pilnie i sprawdzimy dlaczego sytuacja o której piszesz mogła mieć miejsce. Pozdrawiamy Dział HR

12.01.2021 13:06

Pracowałem "u was" kiedyś - wiele lat temu i widzę, że od tamtego czasu KOMPLETNIE NIC SIĘ NIE ZMIENILIŚCIE :). Dział HR jak zwykle ma kłamać i udawać, że jest fajnie podczas to co wyżej komentujący opisuje to jest WŁAŚNIEWASZ STANDARD, CAŁA PRAWDA ! Firma zatrudnia ludzi na umowę zlecenie, ale forma pracy jest organizowana jak w przypadku UoP (8 godzinne zmiany, przełożeni i wszystko inne co ma znamiona pracy na UoP). Ja pracowałem u was na dwóch projektach - na obu z nich kiedy firma straciła projekt (de facto właśnie przez takie a nie inne podejście do pracownika) normalną praktyką dla TELEPERFORMANCE było wręczanie wypowiedzenia do UoP na czas określony "za porozumieniem" stron z informacją, że jeśli się nie podpisze dokumentu to będziecie szukali haków aby zwolnić delikwenta dyscyplinarnie.
    Kiki

16.12.2020 20:07

Praca w call center to nie dla Polaków... i tyle.
    Niktwazny

16.12.2020 16:31

Witam. Pracuję na jednym z projektów TP już prawie 2 lata. Powiem szczerze że gdyby nie jedna osoba wysoko postawiona to naprawdę można by było powiedzieć że jest naprawdę w porządku. Mimo tego atmosfera w grupie jest przyjemna i każdy może liczyć na każdego (no zdarzają się wyjątki ale rzadko). Ogólnie firma godna polecenia szczególnie na start. Z czasem jednak pewne nieprzyjemne rzeczy wychodzą z ludzi ale to chyba wszędzie jest tak. Nie mniej samo podejście do pracy jest w porządku przynajmniej na moim projekcie.
    Porażka

15.12.2020 10:30

Aha jeszcze co najlepszy jest system rozliczania z godzin pracy. Praca na infolinię więc musisz się zalogować do systemu. Czas pracy liczy się jak się jest zalogowanym. Proste i logiczne. Gorzej jak wyłącza prąd albo Internet i nagle system cie wyrzuca np na pół godziny to wtedy musisz odpracować chociaż luka nie jest z twojej winy nawet jak pracujesz stacjonarnie. Wyobraźcie to sobie w innej pracy, że w środku dnia wyłączyli prąd więc musisz zostać dłużej żeby to odpracować?
    Mariola

11.11.2020 09:22

Po studiach niedawno skończonych poszłam sobie do pracy. Robota całkiem dobra, ale szef wielki (usunięte przez administratora) Wiadomo jak to nowy członek zespołu nie wiem za bardzo jeszcze co i jak robić, to czasem robię błędy. Dziś ten (usunięte przez administratora) przylazł ze spisanymi na kartce moimi błędami, które jak się okazało od początku spisywał, zawołał resztę załogi i tę kartkę czytał przy wszystkich. Powiedział, że mogę o premii zapomnieć. Zrobiło mi się strasznie głupio i przykro przez to, że tak się do mnie (usunięte przez administratora) przy ludziach. Tak się cieszyłam, że mam robotę i staram się jak mogę. Dlaczego on jest takim (usunięte przez administratora) ? Teraz nie wiem co robić, czy mu wygarnąć i zostawić robotę czy się powiesić.

10.12.2020 09:00

@EJ, WERO Czy mogłabyś nam zdradzić nieco więcej szczegółów dotyczących tej sytuacji? W którym z naszych biur taka sytuacja miała miejsce? Sytuacja wydaje nam się mało prawdopodobna i sądzimy, że jako autorka tego postu nie jesteś pracownikiem firmy Teleperformance. Zapewne jako pracownik TP, wiedziałabyś, że od dawna 95% pracowników pracuje zdalnie (z domu), więc zebranie załogi i przeczytanie kartki na projekcie nie jest zwyczajnie możliwe :) Dodatkowo przypominamy, że mamy Politykę "no paper:, która zabrania wnoszenia kartek/notesów/papierów na floor operacyjny, więc nie bardzo rozumiemy jak Supervisor mógł odczytać tą kartkę :) Jeśli natomiast, jak sama piszesz, taka sytuacja miała miejsce 9 grudnia 2020 to prosimy o więcej szczegółów. Pozdrawiamy Dział HR
    Były pracownik v1

10.12.2020 09:38

Nie wiem jak to teraz wygląda, ale za mojej pracy w TP przełożonych nie obowiązywało clean deski policy i mogli wnosić zarówno papier, jak i telefony komórkowe.
    Marcel

01.12.2020 15:32

Pracuję w Tp od kwietnia 2020 roku i muszę przyznać, że jest to moj najdłuższy pracodawca a mam 24 lata :) Projekty są zapewne różne ale można przechodzić, itd. Pracuję zdalnie. Dużym atutem jest profesjonalizm menagerow, podejście indywidualne, można poczuć się zadbanym. Materiały szkoleniowe sa wysokiej jakości na moim projekcie a szkoleniowcy bardzo ludzcy i panuje atmosfera wzajemnego szacunku i zrozumienia. Trudno albo niemożliwe by mieć z kimś konflikt :) Bardzo dużo inicjatyw, naprawdę sporo. Niestety pandemia trochę ogranicza możliwości ale nadal czuć wkład kierownictwa, mimo że jest to duża korporacja. Można mieć zastrzeżenia co do płacy czy niedopracowanych rozwiązań ale nie dot to już bezpośrednio Tp i nie sądzę by inne firmy przy takiej specyfice działania radziły sobie na tyle dobrze :)
    Princess

27.11.2020 16:26

The company deserves five stars for the remuneration :-)

27.11.2020 13:41

Pracuję w TP już kilka lat. Uważam, że firma zmieniła się bardzo na plus w ostatnich 2 latach. Jest wiele możliwości rozwoju i awansu. Są możliwości brania udziału w assessmentach. Na plus wspaniałe zachowanie związane z COVID. Czuć wielkie wsparcie pracodawcy i dbałość o zdrowie pracowników. Cieszę się, że jestem częścią TP. Najbardziej cenię wspaniałych ludzi, którzy tworzą tą firmę.
    Duñczyk

20.11.2020 18:33

Totalnie NIE profesjonalne traktowanie ludzi. Wydzwaniają i umawiają się na szkolenia, a potem cisza, ani odpowiedzi ani żadnej komunikacji, sam musiałem dzwonić i pisać maile by się dowiedzieć jak i co. Po czym się dowiedziałem że nie zostałem zweryfikowany na stanowisko, pomimo temu że nikt nawet nie zweryfikował...parodia..
    Zainteresowana

04.11.2020 18:50

Cześć, jestem zainteresowana ofertą na projekcie polsko-angielskim dot. sprzedaży wyrobów tytoniowych. Aktualnie widzę, że oferowana jest umowa cywilnoprawna - kiedyś chyba było UP? Czy po okresie próbnym jest szansa na UP? Czy zagląda tu ktoś kto prauje na własnie tym projekcie i mógłby podzielić się opinią - tylko tak sensownie a nie na zasadzie 'jest beznadziejnie, nie polecam'. Szukam konkretów; jakie jest natężenie telefonów, jaki jest procent tzw. trudnych klientów - czy na zleceniu zawsze jest praca czy np. przy małym obłożeniu wysyła się ludzi do domu? Jak w praktyce wygląda działanie ww projektu. Będę wdzieczna za info :)

15.11.2020 15:10

Po jaką cholerę w takim razie ciągle tu siedzisz i trujesz mi cztery litery zamiast sprawdzić jak to wygląda, jak się tam pracuje? Masz wolna

15.11.2020 15:26

Po cholerę w takim razie marnujesz czas na zadawanie tutaj pytań, skoro możesz dostąpić zaszczytu pracy w TP? Skoro ja i inne osoby nic nie wiedzą, to daj się zaprosić na rozmowę rekrutacyjną i Pani z HR z pewnością objaśni Ci jak wygląda ta praca. :-) Powodzonka!
    Była pracowniczka

18.08.2020 15:21

Po kilku już ładnych miesiącach od zakończenia współpracy z Teleperformance, chciałabym z "chłodną głową" napisać, co w tej firmie się wyprawia i przestrzec przede wszystkim przyszłych pracowników- o ile w tej firmie ktoś jeszcze chce pracować? Pracowałam prawie pół roku na jednym z dość świeżych projektów, i z każdym kolejnym tygodniem pracy było coraz gorzej. Co takiego dzieje się w tej firmie? Ano: *wychodzenie na przerwy na smyczy (tak, jeśli masz czelność w trakcie pracy mieć potrzebę fizjologiczną do załatwienia, to najpierw musisz sobie wywalczyć wolną smycz, by móc w ogóle wyjść na przerwę). Pracowników na sali multum, a na przerwę mogą wyjść tak ze 3, więc obiad to zjecie owszem ale najprędzej w domu, bo w pracy nie zdążycie wyjść na przerwę; *do tego pełna inwigilacja czasu pracy- ile czasu sikacie, ile jecie, czy przypadkiem za długo nie zajmuje wam powrót z łazienki- całe 7 minut marszu, bo toalety w jednym z budynków są niejako poza siedzibą firmy; *jak ktoś lubi czuć się zaszczuty, traktowany jak dziecko, gdzie nie możesz wnieść na salę nic, bo dostaniesz opierdaty nawet za chusteczki, zakaz telefonów, zablokowany Internet, który defacto nie raz przydałby się w tej pracy żeby pomóc chociażby klientom, ale gdzie tam- jeszcze będziesz się opierdzielać i wynosić dane klientów poza firmę; *wszechobecne kolesiostwo, jeśli trzymasz dobrze i podlizujesz się SV, kierownikom, to żyjesz jak w bajce, możesz godzinami siedzieć obok SV i gadać o pierdołach, możesz sobie co pół godziny wyjść na papierosa, możesz mieć więcej niż przewidziane 50 minut przerwy, a co tam- wystarczy tylko dobrze wchodzić bez mydła w pewną część ciała odpowiednim osobom.; *praca jak to praca w Call Center- nie należy może do najprzyjemniejszych, ale jest generalnie okej, (biorąc pod uwagę durne zmieniające się procedury, niedziałające systemy, problemy z dostępnym sprzętem) to poza tym nie jest źle. *ludzie różni, ale nie przyzwyczajajcie się za bardzo do tego siedzącego obok Was, bo zaraz go nie będzie- nikt o zdrowych zmysłach dbający o swoje zdrowie psychiczne długo tu nie posiedzi; *atmosfera też średnia- biorąc pod uwagę warunki pracy które opisałam powyżej plus ciągłe parcie na podlizywanie się sprawia, że siedzi się tam też dość średnio. *z płacą bywa różnie, oscyluje wokoło płacy minimalnej, ale dla studenta wychodzi całkiem okej, jeśli znacie języki obce inne niż angielski to płaca odpowiednio trochę lepsza. Trzeba jednak wziąć pod uwagę to, że jednego miesiąca możesz dostać 200h, a innego 80, to jest to niezły rollercoaster, jeśli utrzymujesz się sam. Nigdy tak naprawdę nie będziecie wiedzieć, z jakim wynagrodzeniem zakończycie kolejny miesiąc, do tego wieczne problemy z ułożeniem grafiku. To naprawdę duży minus- niestabilność finansowa w zależności od tego, co zażyczy sobie klient na danym projekcie. Takie uroki outsourcingu; (usunięte przez administratora) rekrutacyjnych, czy to z agencji, czy w siedzibie firmy- ukrywają często fakt pracy w weekendy lub pracy do późnych godzin nocnych- praca w jedną sobotę w miesiącu, a potem przyjdź na cały weekend, a potem na 3 weekendy w miesiącu, bo taka praca w call center. Serio? Naprawdę trzeba aż kłamać, dawać inne zapisy w umowie, żeby później szczuć pracowników i się złościć, bo powiedziano im na początku coś innego? Nie można przeprowadzić rekrutacji na kilka osób, którym np. będzie odpowiadać praca w weekendy? Pracuje tu wielu studentów, nie wierzę, że firma nie znajdzie kilku studentów dziennych chętnych popracować sobie w weekend, ale widocznie lepiej szczuć starych pracowników; *jak na typowe korpo przystało, liczą się tylko cyferki- nie liczy się REALNA jakość Waszej pracy, nie wszystko wchodzi pod tak chętnie liczoną przez SV "produktywność", dodajmy do tego faworyzowanie ulubieńców, zaniżanie wyników tak, żeby przypadkiem ktoś nie dostał premii/ pracownika miesiąca (ja wiedziałam o tym tylko z maili- nikt nigdy realnie o tym nie słyszał)- w tej firmie będziecie tylko trybikami w wielkiej korpo maszynie; Podsumowując, czy polecam? No nie za bardzo, o ile ja swoją pracę i zajęcie nawet lubiłam, to wszystkie pozostałe warunki spowodowały, że nie wytrzymałam tam psychicznie dłużej niż te prawie pół roku. Jeśli jesteście bardzo zdesperowani, nie macie za co przeżyć, a innej pracy w zanadrzu brak, to tak, polecam, ale długo tu raczej nie wytrzymacie i nie polecam Wam wiązać się z firmą na dłużej, jeśli chcecie pozostać zdrowi psychicznie. Jednak to wszystko też pewnie zależy od projektu- może są lepsze, były napewno gorsze od mojego, to już zależy dokąd potencjalnie traficie. Napewno są jakieś aspekty, o których zapomniałam, ale te są takie najważniejsze i mam nadzieję, że komuś pomogą.

30.09.2020 13:25

@Była Pracowniczka, aby poprawić jakość pracy w naszej firmie chcielibyśmy poznać trochę więcej szczegółów dotyczących sytuacji, które opisujesz. Czy pomożesz nam w tym? - Wspominasz o grafikowanym oraz zbyt krótkim czasie przerw, wyjściach do toalety etc. Ale jak to się ma do pracy zdalnej (pracy z domu) z której korzysta ponad 90% pracowników od kwietnia 2020r do chwili obecnej? :) Jesteśmy wręcz przekonani, że nasi pracownicy pracujący obecnie z domu nie mają najmniejszego problemu z skorzystania z toalety. - Jeśli chodzi o czas pracy - faktycznie zdarzają się projekty w ramach których pracownicy pracują w weekendy i wieczorami. Natomiast nie warto generalizować ponieważ każdy nasz projekt ma inną specyfikę czasu pracy i jest wiele projektów, które nie pracują w weekendy lub po godzinie 18:00. :) Szkoda, że nie zgłosiłaś swojemu przełożonemu, że taki system pracy jest dla Ciebie problematyczny, być może udałoby się rozwiązać tą sytuację poprzez udział w rekrutacji wewnętrznej i zmianę projektu na taki, gdzie pracujemy od 8:00-16:00 lub 9:00-17:00. Oczywiście jak to w każdym, dobrze działającym biznesie, i u nas liczą się cyferki, tabelki i raporty. Ale warto pamiętać, że na atmosferę pracy wpływają nie tylko tabelki ale także przyjacielscy współpracownicy którzy nas otaczają, ciekawe szkolenia i inicjatywy wewnętrzne oraz możliwość szybkiej ścieżki kariery przy odrobinie zaangażowania i sumienności. Powodzenia w nowym miejscu pracy! :)

09.11.2020 17:57

Witam, Proszę o kontakt byłych pracowników firmy, którzy chcą się podzielić doświadczeniami z pracy. Pracuję nad książką poświęconą warunkom pracy w takich korporacjach, jak Teleperformance. [email protected] Pozdrawiam Katarzyna Duda
    Moni

16.06.2020 20:52

Nie mogę polecić tego pracodawcy. Już pisze o powodach. Po studiach zaczęłam prace w TP i byłam zadowolona. Lubię kontakt z klientem, mogę ćwiczyć język Problem pojawił się, gdy osoba, która chciała zostać sales couchem/ trenerem ( teraz to osławiony superveisor,ranger) , zaczęła naciskać na sprzedaż . Ja jako osoba z miłym głosikiem, dobrym niemieckim robiłam, pod tą presja miesiąc w miesiąc najlepszy wynik sprzedażowy na projekcie. Sales couch, zaliczył okres próbny i dostał awans (w dużym stopniu dzięki moim wynikom). Zostałam zwolniona za zbytnie koncentrowanie się na sprzedaży, a osoba która do tej sprzedaży namawiała i każdą z nich pisemnie (w mailu) zatwierdzała , nie poniosła konsekwencji i została awansowana. Czy sales couch, nie odpowiada za wsparcie sprzedaży? Było mi bardzo w tej sytuacji przykro. Druga sytuacją, którą chce przytoczyć, jest sytuacja jednego z pracowników/pracowniczek, który został zwolniony tuż po powrocie z pogrzebu własnego ojca, na Święta Bożego Narodzenia. Czy ktoś z HR, nie boi się, ze taki człowiek jeżeli nie jest bardzo silny psychicznie, przeżywając 2 największe traumy w swoim życiu (utrata rodzica i pracy), może nawet popełnić samobójstwo. Nie można np. poczekać, aż pierwszy szok po śmierci ojca minie i np. zwolnic takiego pracownika w kolejnym miesiącu? Jak widać, nie. Dlatego, jeżeli nie jesteś w sytuacji bez wyjścia odradzam ta firmę.
    Angel

10.10.2020 11:45

Tak, ten wspomniany „popularny i lubiany” supervisor jest oskarżany o mobbing, sprawa ma być kierowana do sądu, a firma go nadal kryje i broni, mimo wielu skarg i dowodów na obrażanie pracowników. Tyle w temacie dbania o pracowników i dobra atmosferę. Brawo TP!

09.11.2020 17:55

R.

03.07.2020 21:31

Widzę że dużo dzieci tu wystawia opinie... Praca ma swoje zalety i wady, w końcu to praca. Ja jestem na razie zadowolona i siedzę w firmie. Wypłata jest zawsze na czas, a czasem nawet zadziwiająco wcześnie (jak dziś), choć kwota zależy w dużym stopniu od stanowiska i projektu oraz języka. Słyszałam że w innych firmach płacą lepiej na podobnych stanowiskach, ale nie sprawdzałam na własnej skórze. Jeśli chodzi o clean desk - tak, jest to irytujące, ale da się przyzwyczaić. Na rozmowie rekrutacyjnej o tym informują więc jeśli już przychodzisz w pierwszy dzień pracy do biura, to nie powinieneś być zaskoczony. Informują też na wstępie o przerwach. Jest to praca przy komputerze, więc czas przerwy jest określony prawnie, ale spotkałam się już z wieloma firmami które próbowały oszukać system, więc i tak jest lepiej niz bywa. A jeśli jest ktoś zaskoczony, że trzeba pytać czy można iść na siku, to chyba nigdy nie pracował w obsłudze klienta. Nawet pracując w sklepie nie możesz sobie ot tak znikać na niewiadomo ile. Na przykładzie mojego projektu wiem, że przez jakiś czas management miał do tego dość wyluzowane podejście i nikt nie robił problemów. Niestety niektórym dasz palec, a złapią do przedramienia. Zdarzało się naprawdę dużo nadużyć, niektorzy byli po naście godzin ekstra na przerwie w miesiącu. No sorry, ale to nie jest podstawówka, gdzie wszystko wolno. Jeśli chcesz wiedzieć cały dzień na tronie i by jeszcze ci za to placili, to spróbuj kariery jako tester sedesów. Dla mnie jedną z większych mocnych stron są ludzie. Są różni, wiadomo, ale ogólna atmosfera na projektach i ogólnie w firmie jest bardzo zespołowa i o ile nie jesteś totalnym (usunięte przez administratora) duża szansa że będziesz się tu czuć dobrze. Pracują tu osoby w różnym wieku, z różnych miejsc i o różnych osobowościach, ale większość czuje się dobrze i częścią drużyny. Spotkania integracyjne zawsze są ciekawym eventem, czy te oficjalne czy nie. Wiadomo, na imprezach firmowych różne rzeczy się mogą dziać, w końcu open bar, ale zwykle wychodzę z miłymi wspomnieniami. (Choć ta ostatnia impreza w the view była trochę słaba.... za dużo kasy na lokal poszło, a nawet nie był jakiś super) Ogólnie to: praca jak praca, ale nie należy do tych najgorszych. Jeśli przychodzisz i pracujesz jak dorosły człowiek to będzie spoko, ale jeśli się obijasz i zachowujesz jak gówniarz, to wszystkie konsekwencje już sam na siebie sprowadzasz.
    Milka

21.10.2020 14:06

Ludzie, czy wy poważnie wpisujecie "wypłatę na czas" jako jakiś plus pracy w firmie i coś za co należy chwalić pracodawcę? Poczytaj kodeks pracy, to ci się należy jak psu buda, to jest oczywista oczywistość. Czy wy macie jakiś minimalny szacunek do siebie?

09.11.2020 17:54

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w TP Warszawa Sp. z o. o.?

Kontakt - TP Warszawa Sp. z o. o.

Domaniewska 50 02-672 Warszawa

Branża główna: Call Center i obsługa klienta

Damien

04.11.2020 12:38

TP to najgorsza firma, w której miałem okazję pracować i jedyne komu mógłbym tę firmę polecić to swojemu najgroszemu wrogowi. Ta firma to jeden wielki "żart" i tak można ją traktować. Minusów jest tyle, że możnaby wymieniać i wymieniać. W firmie łamane były prawa pracownika już nie raz. TP nie szanuje ludzi i wykorzystuje ich naiwność. Kiedy tracili już niejeden zresztą projekt wręcz normalne było wręczanie ludziom wypowiedzeń za porozumieniem zatrudnionym na czas określony ze słownym komentarzem: "Albo podpiszesz albo będziemy na Ciebie szukać czegokolwiek, żeby tylko dać Ci dyscyplinarkę".
    Ten TP tak ma

05.11.2020 20:03

Stawianie w takiej sytuacji jest ostatnio ulubioną metodą korpo ( i firm pretendujących do korpo) na pozbywanie się ludzi przy jednoczesnym korzystaniu z "tarczy".

20.10.2020 12:54

Praca jest w porządku, ale tylko na krótki okres czasu. Na dłuższą metę praca w tej firmie jest ogromnym stresem, traktowanie pracowników jest wręcz absurdalne - liczą się głównie znajomości, nie kompetencje. Nierówne traktowanie pracowników jest na porządku dziennym, dodatkowo planowane są przerwy obiadowe, wyliczanie czasu na siku,bardzo duży nacisk na kontrolę pracy ze strony przełożonych ( w normalnej sytuacji byłoby to profesjonalne, niestety tutaj jednak wygląda to nieco inaczej - kiedy potrzeba parę minut więcej na rozwiązanie sprawy, przełożeni atakują oskarżeniami iż takie coś nie powinno mieć miejsca i na pewno zamiast pracować rozwieszamy sobie pranie w domu :)), monitoringi jakościowe również byłyby w porządku gdyby nie były na siłę obniżane. To tylko kropla z morza żenady, która ma miejsce na codzień w tej firmie. Generalnie jeśli ktoś lubi chodzić do cyrku, to świetna opcja - jeszcze za to zapłacą ????
    Monika

13.10.2020 20:56

Pracuję od kilku lat w tej firmie. Na nic nie mogę narzekać, chociaż praca jest ciężka i dużo obowiązków. Przełożeni są kulturalni i odnoszą się z szacunkiem do innych pracowników. Wypłata na czas , jasne zasady zatrudnienia , otwarta komunikacja , nie ma dyskryminacji . Dużo ludzi się przewija , jest rotacja jak wszędzie ale nie słyszałam żeby ktoś się na coś skarżył w firmie.
    Haha

14.10.2020 09:14

To jest rzecz jasna komentarz osoby z HR. :-) Nawet nie potraficie merytorycznie odnieść się do innych komentarzy, tylko piszecie fejki. Nice tr but try harder next time!
    Basti

14.10.2020 12:00

Nikt się nie skarży?? Poczytaj komentarze tutaj i zobacz jaka reakcja jest pod Twoją wypowiedzią (same kciuki w dół),a jaki jest odzew pod negatywnymi wypowiedziami (ponad 100 do 300 kciuków w górę). Nie trzeba nic więcej dodawać, widać jaki nastrój panuje w firmie/ jaka opinia przeważa.

11.08.2020 16:38

Czy pracodawca Teleperformance Polska Sp. z o.o. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

30.09.2020 13:34

Organizujemy wiele szkoleń i sesji treningowych dla naszych pracowników. Wiele szkoleń zakończone jest uzyskaniem certyfikatów i dyplomów. Jako firma stawiamy na rozwój naszych pracowników poprzez podnoszenie kwalifikacji i udział w rekrutacjach wewnętrznych. Pozdrawiamy!
    Lolol

09.10.2020 13:09

Szkolenia? Sesje treningowe? Certyfikaty, dyplomy? :-0 Nie słyszałem o czymś takim w tej firmie, no może jeśli chodzi o szkolenia z tego jakim zwierzęciem jest klient i jak do tego zwierzęcia podejść... Innych szkoleń sobie nie przypominam, no może szkolenia produktowe, ale te nie były przeprowadzane przez ludzi z TP, tylko przez klienta TP. Szanowny HR, was w ogóle nigdy nie widziałem żebyście coś robili dla pracowników prócz utrudniania życia niektórym. Pamiętam tylko jak się w bunkrze na piętrze chowaliście i tyle po Was pamiętam przez 2 lata pracy. :-D Ja i wielu innych musiało robić arbeit, bo nie należałem do kasty tych, co nie musieli nic robić
    Władzia

20.08.2020 10:12

Niedawno rekrutowałem do Tele, przeszedłem dwie rozmowy telefoniczne z czego jedna, jak się później dowiedziałem, była z moją przyszłą niedoszłą team leaderką, która nieźle mnie przemaglowała, rozmowa z nią była bardzo stresująca. Następnego dnia dowiedziałem się, że mnie przyjęli i dostałem na skrzynkę mailową dokumenty.. Płaca to chyba jakiś żart. Od kilku dni jestem zniesmaczony ile pieniędzy miałbym dostać za pracę na słuchawie od rana do wieczora.

30.09.2020 13:42

@WIZJONER - zarobki w TP są różne w zależności od zakresu obowiązków, kompetencji, projektu oraz linii na której pracujesz.
    ja

08.10.2020 09:43

również w zależności od kraju! przy takiej samej pracy! (nawet w strefie euro w każdym kraju zarabia się inaczej za tą samą wykonywaną prace). Aczkolwiek TP jest firmą która proponuje dużo pracy oraz daje łatwiejszą możliwość w przemieszczaniu się do innego kraju
    Kiedyś, dawno, ale dotkliwe

27.07.2020 13:13

Ja jestem tylko ciekaw czy firma wciąż praktykuje pewną ciekawą metodę inwigilacji świeżo zatrudnionych polegającą na podstawianiu swoich pracowników, jako niby dopiero zatrudnionych. Przechodzisz szkolenie wstępne i idziesz sobie na przerwę z innymi do bufetu i na luźno gadasz z pozostałymi o swoich zainteresowaniach i tym co chciałbyś robić w przyszłości. Chwila nieuwagi i dosiada się do was milcząca dziewczyna. Po kilku dniach jesteś proszony na rozmowę z rekruterką i dowiadujesz się od niej, że podobno "szukasz pracy". Gdy zaprzeczasz i pytasz skąd ta informacja odpowiada Tobie zdawkowym " to pewnie błąd w komunikacji". Potem zostajesz zwolniony i zastanawiasz się co właściwie Cię spotkało. Ponieważ widać gołym okiem, że znają metody manipulacji ocena nie będzie pozytywna, bo takie metody wzbudzają wstręt i są głęboko nieetyczne. Od Ciebie będą wymagać wszystkiego, a szkolenia pozostawiają wiele do życzenia. Nie warto, choćby po to, aby nie być robionym w konia.

30.09.2020 13:39

@KIEDYŚ, DAWNO, ALE DOTKLIWE Obawiamy się, że nie posiadamy aż tak rozbudowanych kompetencji w metodyce inwigilacji w dziale Rekrutacji o której wspominasz poniżej :) Dodatkowo, jako pracownicy jesteśmy zobowiązani do poruszania się po biurze TP z widocznymi badgami/ kartami pracowniczymi, na których znajduje się zdjęcie, imię i nazwisko oraz stanowisko pracownika.

30.09.2020 01:23

Usiłują wcisnąć śmieciówkę tam, gdzie powinna być umowa o pracę, co może świadczyć o jednym: firma stacza się po równi pochyłej (kiedyś przy dokładnie takiej samej pracy oferowali jeszcze etat). Na dniach zostanie o tym powiadomiona odpowiednia instytucja. Wysokość proponowanego wynagrodzenia też nie powala, tak więc podziękowałem za współpracę.

30.09.2020 13:30

@MAREK - nadal oferujemy etaty w zależności od typu rekrutacji; stanowiska; zakresu obowiązków etc :) Warto pamiętać, że nasi współpracownicy-studenci często preferują inne formy współpracy niż umowy o pracę, ze względu na tryb studiów.

20.09.2020 18:29

pracował ktoś przy projekcie z językiem portugalskim?
    Michał

17.08.2020 20:18

Czy teleperformace obsługuje jeszcze sklep internetowy adidasa??
    ex pracownica

31.08.2020 00:01

@Michał, adi podziekował im za wspolprace w 2019 rok. Wiekszosc projektu zostalo przeniesione do Grecji, Team Uk do RPA a pozostale zespoly do bodajze do Estonii, ja ucieklam na jakis czas przed zamknieciem ale z tego co wiem to nawet nie zaproponowali ludziom konkretnej odprawy na zakonczenie. To byl ich najwiekszy projekt, teraz tylko Miccrosoft trzyma Telepele przy zyciu w Warszawie. mnie zastanawia co sie stalo z verifonem. to w ogole istnieje?
    Znana

02.09.2020 19:01

Projekt trafił do tanich krajów bo Polska była już za droga. Klient teraz żałuje. Ale nic nie da się zrobić. Kasa i zysk rządzi. A management TP PL był przez klienta bardzo lubiany, bo sam często uczestniczył w rekrutacjach i promocjach. Taka jest prawda.
    Byłypracownik

17.07.2020 17:10

Generalnie polecam pracę dla osób będących mieszkańcami większych miast z powodu braku wysokich wynagrodzeń. Firma w moim przypadku okazała się bardzo nieprofesjonalna z powodu nie dotrzymywania umowy mówiącej o przelaniu wynagrodzenia do 15 dnia każdego miesiąca oraz z powodu pomyłek typu (prośba o odesłanie wybranej sumy ponieważ firma przesłała za duże wynagrodzenie). Za dużo się w tej firmie człowiek nie nauczy jednak można traktować to jakoś kilkumiesięczny staż. Polecam na krótką metę ale nie radzę wiązać się z nią na dłużej.
    Świadek

01.07.2020 11:40

Jest to bardzo przykre w jaki sposób zwalniane są osoby pracujące dla TP w Warszawie. Pod koniec miesiąca bez żadnej zapowiedzi dostajesz telefon od osoby z kadr że to koniec współpracy i że nie będą podawać powodu dla którego cie zwalniają bo nie muszą go podawać. Jest to bardzo smutne i żałosne że osoby które długo pracujai bardzo dużo zrobiły dla firmy zwalniane są w ten sposób który ja sam uważam za bardzo nie ludzki. W ten sposób został zwolniony prawie każdy kogo zwolnili a reszta sama zdążyła odejść/zmienić pracę.
    Czlowiek sukcesu 3

01.07.2020 10:58

Początek pracy jak najbardziej na tak. Potem zmiana supervosira i przemiana o 180stopni. Brak jakiejkolwiek komunikacji pomiędzy pracownikiem a pracodawca. Darcie sie ja agentow bez podowu. Masz klienta na lini to musisz go rozlaczyc jesli w kolejce czekaja inne osoby. Pretesje do zespolu za to ze inni agenci nie przychodzą. Osoby ktore siedza za Dj-ką nie rozumne jak but. Afera o pójście do toalety na dłużej niz 2minuty. Bez żadnego powodu dostajesz wypowiedzenie nawet jesli jesteś dobrym agentem. Prosisz innego agenta o pomoc na 2minuty i juz sie musisz tłumaczyć przełożonemu. Zero perspektyf do rozwijania kariery, ponieważ nie wiesz czy cie nie zwolnią z dnia na dzień.
    Były Pracownik

30.06.2020 13:28

Fajne doświadczenie nie ukrywam, bo pokazuje mi w jakich firmach nie powinno się pracować i szukać dla siebie jak najszybciej innej alternatywy na rozwój osobisty. Polityka tej firmy jest tak zła, że aż szkoda gadać! Czytając opinie na temat tej firmy przed podjęciem pracy chyba łudziłem się, że to zgryzota ludzi którzy Poprostu tqm się nie odnaleźli. Teraz stwierdzam co innego. Ludzie na szczeblach menagerskich nie nadają się na prowadzenie (usunięte przez administratora) wyżej niż głowę to znak że trzeba rozglądać się za nowa pracą. Nie polecam tej firmy na dłużej niż pół roku. (usunięte przez administratora)
    AI

30.06.2020 12:47

Zdecydowanie odradzam! Firma bardzo nie kompetentna. Ciężko się dogadać czy cokolwiek załatwić. Osoby na wyższych stanowiskach to jedno wielkie nie porozumienie ,awanse polegają na tym kto komu bardziej wejdzie w d**pe. Atmosfera trochę jak w (usunięte przez administratora), trzeba tłumaczyć się czemu byłeś na siku 5min ,a nie 2.. Osoby były zwalniane bez większych powodów czy tez wyjaśnień i mniej masz do powiedzenia w tej firmie tym lepiej. Broń Boże mieć swoje zdanie to od razu papierki do podpisu. Pracowałam tak ponad rok i oprócz tego ,ze poznałam tam fajnych ludzi (aktualnie prawie nikt z tych ludzi już tam nie pracuje ,bo przecież w pracy nie wolno ze sobą rozmawiać czy tez się śmiać do siebie) to wiele z tej firmy nie wyniosłam. Bardzo dużo rotacja ludzi właśnie przez traktowanie każdego z góry ,chore zasady (które tak na prawdę każdy sobie sam wymyśla i każdy ma inne z przełożonych ) według jednego robisz coś dobrze, drugi cię za to z**bie. Jednego dnia jest wszystko dobrze i cię chwalą, drugiego dnia przychodzisz do pracy i dają ci papier do podpisania ,cieszę się ze sama się stamtąd zwolniłam i nikomu nie radzę podejmować tam pracy.
    Hej!

29.06.2020 21:48

Kiedyś pracowałam na projekcie dla Microsoftu. Rekrutacja pamiętam, ze przebiegła bardzo sprawnie, wszystkie warunki zatrudnienia zostały powiedziane na rozmowie. Umowa szybko została podpisana ... Praca w miarę okej. Minusem było szkolenie wstępne - totalnie niedopasowane do tematyki z jaką dzwonią klienci, mała liczba pracowników na projekcie a przez to z reguły 30 lub więcej rozwścieczonych Niemców w Warteschleife, czekających po 40-50 min na połączenie z konsultantem oraz spora presja na sprzedaż ... Trzeba mieć zainteresowanie technologią to ważne obok znajomości niemieckiego tak myślę...
    Antycenzor

19.06.2020 00:36

Moją wcześniejszą wypowiedź ocenzurowano. Nowy komentarz też się nie pojawił na stronie. Dlaczego TP boi się tego, co już wie każdy, a mianowicie, że komunikator Swift nie jest prywatny jak zapewniają, a każdy supervisor sobie może podejrzeć wiadomości każdego agenta w dowolnej chwili? Czy to jest etyczne?
    Anty-cenzor

19.06.2020 00:32

Dlaczego mój komentarz dotyczący między innymi tego, że komunikator pracowy Swift jest w 100% do wglądu przez przełożonych, został usunięty tak szybko? Czy firma nie zapewnia do tej pory, że jest to komunikator prywatny? Czyżby ta informacja była na tyle niewygodna, że Teleperformance nie ma odwagi wdać się w polemikę albo nawet temu zaprzeczyć? Proszę o odpowiedź Teleperformance, tym razem bez działań rodem z poprzedniego ustroju.
    Ex pracownica

14.06.2020 15:13

Nie cierpię wszechobecnych kamer. Stresują mnie okropnie. OK, dzwonią klienci, skupiamy się na merytorycznej pracy, ale wieczorem ilość dzwonków drastycznie spada i jedni grają w węża, inni konwersją, jeszcze inni nadrabiają wiedzę. Fakt notorycznej obserwacji doprowadza część pracowników do stresu. Jak to się ma do wolności? Doprawdy nie wien
    Elvis

03.06.2020 14:53

Pracowałem, co prawda tylko 3 miesiące, ale jako obserwatow życia i ludzi, mogę dać tę charakterystykę. Bardzo dobre i profesjonalne przygotowanie. Tu ukłon dla Natalii. Znakomici i bardzo pomocni supervisor'zy. Agnieszko, jesteś nieoceniona. Praca, wymagająca wiedzy, skupienia i obsługi wielu systemów. Brak w dialogu z klientem jednego choćby zdania, tzw. krytycznego zdania i ląduje się z 'zerówką". I wszystko byłoby ślicznie i różowo, gdyby nie ludzie tam pracujący, a szczególnie jeden o imieniu (usunięte przez administratora). Facet w wybujałym Ego, który za cel postawił sobie bycie królem floora. Akurat trafił się artysta estradowy i(usunięte przez administratora) tak mi obrabiał pewną część ciała, tak mnie prowokował chodząc za mną krok w krok, że w efekcia udało mu się załatwić, że mnie wywalili.. Uważajcie na tego typa. A tak było pięknie lol
    Annnn

02.06.2020 18:22

hej, jak wygląda rekrutacja na stanowiska z j. norweskim? Jak wyglądają teamy? Oferta jest aktualna, ale czy rzeczywiście przeprowadzają rekrutację, czy tylko wisi, żeby zebrali sobie kandydatów do bazy danych?

Zostaw merytoryczną opinię o TP Warszawa Sp. z o. o.