Spedimex Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 131 ocen.

Opinie o Spedimex Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spedimex Sp. z o.o.

Julita

@tamara - a czy możesz napisać nieco więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w Spedimex? Jak oceniasz warunki zatrudnienia na swoim stanowisku? Czy firma zatrudnia swoich pracowników w ramach umowy o pracę? Co masz na myśli pisząc, że firma nie informuje swoich pracowników o sytuacji w firmie? Wszelkie konkretne i merytoryczne uwagi będą cenną wskazówką dla innych użytkowników, którzy mogą być potencjalnie zainteresowani podjęciem pracy w tej firmie.

tamara

Ja tam pracowalam w tym Strykowie i szczerze nie polecam bo ciagle nic nie wiadomo tylko robic i robic a nikt nic nie wyjasni i kreca czlowiekiem raz tu raz tam to w sumie czesto nawet nie wiadomo co dokladnie robic ale trzeba robic wyplata zawsze na czas to na plus slyszalam, ze przewoznikom nie placa bo czasami do biura przychodzili i sie pytali kiedy wyplaca za fakture

Bob
@tamara 11.09.2017 21:46
Ja tam pracowalam w tym Strykowie i szczerze nie polecam bo ciagle nic nie wiadomo tylko robic i robic a nikt nic nie wyjasni i...

Przyglądam się firmie od kilku lat. Od środka.i mam wrażenie że pod względem kierownictwa dyrektorstwa to albo zakład pracy chronionej albo głęboka komuna a główny właściciel nie wie co za niekompetentnych ludzi ma i co oni tam robią. Każdy tam na tej łodzi spedimex ma swój ster i płynie gdzie indziej niż reszta. Zero kontroli nad tym Tytanikiem

Julita

@Lala - nie bardzo rozumiem, co miałaś na myśli. Czy mogłabyś wyjaśnić swoją odpowiedź? Będzie to przydatne dla innych użytkowników forum, którzy zainteresowani są podjęciem zatrudnienia w Spedimex Sp. z o.o.

Julita

Pojawiła się oferta pracy na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Klienta w Strykowie - warto aplikować? Jakie warunki zatrudnienia proponują? Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna?

Lala
@Julita 20.07.2017 12:11
Pojawiła się oferta pracy na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Klienta w Strykowie - warto aplikować? Jakie warunki zatrudnien...

Szerszej niż pięć złotych nie zatrudniają.

Harpia

Płatności ,masakra . Kroją za wszystko . Współpraca --NIGDY WIĘCEJ z oddzałem STRYKÓW

muzyk
@Harpia 15.05.2017 11:20
Płatności ,masakra . Kroją za wszystko . Współpraca --NIGDY WIĘCEJ z oddzałem STRYKÓW

Moj towar wozili 2 miesiace .. potem policzyli za dużo.. ale ok zaplacilismy 2 dni po trrminie odetki 4.2 zl WYSTAPILI DO SADU O ZAPLATE I PRZYSŁALI KOMORNIKA ... CZALOSC PRAWIE 300 ZŁ CO TO MUSZA BYC ZA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] LUDZIE?

Ss

Jakieś opinie o pracy w biurze w Szczecinie?

yyyyy?

Witam, Byłem podwykonawcą w oddziale Wrocław .Przewoznicy trzymajcie się od tej firmy z daleka ostrzegam.Płatnośc 45 dni po 60 dniach błagasz o pieniądze,lecz to nie jest problem.Za 6 dni pracy 2000zł ,kierowca jeździł po 12 godzin.Stawki nie jasne nie wiesz za ile jeździsz dopiero jak przyjdzie rozliczenie dowiesz się ile zarobiłeś.Ta firma to porażka.

Marcin
@yyyyy? 07.03.2017 20:14
Witam, Byłem podwykonawcą w oddziale Wrocław .Przewoznicy trzymajcie się od tej firmy z daleka ostrzegam.Płatnośc 45 dni p...

yyyy Przedstaw się twardzielu ! Cwaniak Skoro masz rację nie powinieneś mieć z tym problemu Wkurzaja mnie takie typy

Ona

Witam,a jak z przesylkami jestem osoba ktora czeka na przesylke z Pokski za granice?

Mana
@Ona 02.02.2017 17:33
Witam,a jak z przesylkami jestem osoba ktora czeka na przesylke z Pokski za granice?

Masakra !!Pierwszy i ostatni raz korzystałam z usług spedimexu.Brak kontaktu ,notoryczne kłamstwa czas realizacji ponad 14 dni.NIE POLECAM- ODRADZAM

Baton

Dzwoniłem 9 razy do oddziału w Strykowie do tej sympatycznej Pani Katarzyna Jagodzińskiej ( Kierownik Działu Spedycji Krajowej) zeby poznac warunki współpracy. Ani razu nie odebrany telefon! A żeby oddzwoniła uffff... Super! Rzetelna firma hahaahahah. Nie polecam :)

Captain

Będzie dobrze we Wro ,jest nowa ,solidna załoga , nowy kierownik , menadżer POLECAM PRACE W KAZDEJ LOKALIZACJI!

On
@Captain 04.01.2017 16:23
Będzie dobrze we Wro ,jest nowa ,solidna załoga , nowy kierownik , menadżer POLECAM PRACE W KAZDEJ LOKALIZACJI!...

Śmiech na sali...

eSeNTe

Pracowałem w tej firmie w Sosnowcu pod Strykowem i tylko jedno słowo mi się ciśnie na usta - SPEDIMEXYK :)

JON

Oddział Wrocław SPEDIMEX........KTO URATUJĘ BO TONIE JAK TYTANIK NIKT SOBIE NIE DAJE RADY,JUŻ NAWET ŚCIĄGNELI NOWYCH MENADZERÓW,MAGAZYNIERÓW Z INNYCH ODDZIAŁÓW ,I DALEJ BAJZEL.WSZYSCY SPEDYTORZY POZWALNIALI SIĘ CO ROBILI PO PARĘ LAT. NIE PŁACĄ-A WYMAGAJĄ OD PRZEWOŹNIKÓW KOKOSÓW.CAŁY CZAS TYLKO KARY UMOWNE I NOTY OBCIĄŻENIOWE,Z TEGO ŻYJĄ. NAWET ŻUKA BYM TAM NIE WSTAWIŁ HA HA . NIE POLECAM TEJ FIRMY

busiu12
@JON 02.12.2016 19:56
Oddział Wrocław SPEDIMEX........KTO URATUJĘ BO TONIE JAK TYTANIK NIKT SOBIE NIE DAJE RADY,JUŻ NAWET ŚCIĄGNELI NOWYCH MENADZERÓ...

TO PRAWDA.

maku

oby było faktycznie tak jak pieszesz z ta atmosfera bo dla mne to jest mega istotne praktycznie zawsze biore to pod uwagę i dlae mnie to jest tak samo ważne jak na przykład wynagrodzenie czy warunki .

Olisadebest

Gówno nie firma.

anonim

(usunięte przez administratora)

jkl

Pozytywnie - przyszły szef bardzo w porządku :)

Michal89

Dostałem się na stanowisko Aystent Spedytora Międzynarodowego w Sosnowcu. Czy ktoś może bardziej przybliżyć te stanowisko?

anonim

(usunięte przez administratora)

y

tak

anonim

(usunięte przez administratora)

kierow

Zapraszam na romowe wszystkiego się dowiesz

assasin

Ja też jestem zadowolony z nowego miejsca pracy. Magazyn i ludzie wydają się być wporzadku.

xxx

dawid1 praca na magazynie jak każda inna. Są niektóre aspekty na plus i niektóre na minus. Fajnie ze dają umowę o pracę i warunki też nie najgorsze. Są dni że lekko mija czas a czasem nie wiem od czego zacząć pracę. Jest to mój 4 magazyn na jakim pracuje i szczerze jeden z lepszych, pozdrawiam

xxx

to tak go oglądasz ze widzisz ze ma nowe buty ? chyba jestes jego wielkim fanem ha ha ha chyba ma racje ze ma ciebie za debila, pozdrawia "normalny" magazynier z krakowa.

magazynier

kiero akurat jest ok ale podobno premia poszła na transport a menadżer ma nowe buty i ma pracowników za idiotów nie polecam

Susan

Syf? Ty to chyba nie pracowałeś w syfie, magazyn nie jest tragiczny i zle sie nie pracuje. Fakt są jakieś mankamenty ale nie jest źle. Co do "szefa" to masz na myśli chyba nowego kiero bo napewno nie manedżera.

komik

To się zwolnij idioto jak Ci nie pasuje. Ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e Ciebie na nic lepszego nie stać?

ozarow magazyn

Ogrzewania to awaria byla :-) syf to przerost ambicji nad mozliwosciami "szefa" Jego "wybrali" bo juz innych chetnych nie bylo :-)

magazynier warszawa

Pracuje w warszawie i tu jest SYF. praca to prawie tylko konfekcjonowanie towaru, wieczne braki w ludziach oszczędności wszędzie nawet na ogrzewaniu żadnych nagród i wdzięcznośći, grafiku nie potrafią ustalić, w ciągu 1 miesiąca grafik zmienia się przynajmniej 3 razy. tylko patrzeć jak do premi się dobiorą. :(

młody

Witam. czy nikt nie wypowiada się na temat sosnowca bo nie mogę się doczytać? Jestem zainteresowany jak tam pracują jeżdżą przewożnicy ktoś się może wypowiedzieć??

majk

Witam.Jestem z województwa Dolnośląskiego.Spedimex poszukuję przewoźników na 8-10 paletówkę.Jak tam mniej więcej praca wygląda,jak płacą,z tego co czytam to w ogóle nie płacą,z opóźnieniem,liczą w LDM,na czym to polega.Mam iść na spotkanie to mi powiedzą.Pomoże ktoś jak tam jest

młody

Witam. Jak tam na sosnowcy przewożnicy?? jak da się jeżdzić?? jak płacą??

TRANS

A jak jeżdżą przewoźnicy z innych oddziałów,na LDM,czy z ryczałtu,Warszawa ponoć nie jeździ na umowach,a reszta.Przewoźnicy z Wrocławia nie podpisują umowy

Alert
@TRANS 10.01.2016 17:32
A jak jeżdżą przewoźnicy z innych oddziałów,na LDM,czy z ryczałtu,Warszawa ponoć nie jeździ na umowach,a reszta.Przewoźnicy z W...

Polan to Ty ?:D

anonim

(usunięte przez administratora)

były podwykonawca

ha ha ha masz racje zatrudniaja nieudaczników do tego wykwalifikowanych

wege69

Trudno oczekiwać kokosów pracując na magazynie, więc wiadomo, że pierwszego miliona tu się nie zarobi. Praca jak praca, ogólnie pozytywnie. W Spedimex nigdy nie było problemów z wypłatą, zawsze była na czas. Atmosfera - ok. Wszystko zależy od ludzi na jakich się trafi jak wszędzie, więc nie wypowiadam się za inne zespoły. Minusem jest słaby socjal. Jest opieka medyczna, ale nie ma gruszy itp. Ogólnie polecam aplikować i nie czytać komentarzy frustratów. Po samym słownictwie można się zorientować jaki komentarz warto przeczytać, który jest konkretny, a który to jad i hejt.

kasa

załadować auto i zrobić zastaw na towarze i kasa sie znajdzie

trans

NIE PŁACĄ,NIE ODBIERAJĄ TELFONÓW,NIE ODPISUJĄ NA E MAILA

wege 69
@trans 25.10.2015 19:10
NIE PŁACĄ,NIE ODBIERAJĄ TELFONÓW,NIE ODPISUJĄ NA E MAILA

sprawdzam, Andrzeja nie ma. Tylko Panowie B. Czasami warto coś sprawdzić zamiast pisać bzdury....

Zielony

Jak tam panowie u was z płatnościami??? U mnie stoją już 4 miesiące. Coś robicie w tym względzie ?

speed

robilem w spedimex jako niby ten magazynier operator wozka przez agencje agencja placila w miare 2k dalo rade zrobic ale chlopaki zatrudnienie przez spedimex zarabiali 1600-1700 zl smiech na sali brygadzista leb jak uj nie ogarnia piz...przy tym kompie wgl nagonka tam tylko zapier...zapier ...zapier bez przerwy .a co niby do tych pracy na wozkach to dostaniecie pieska unoszacego 3wozki pieski w miare nowe a reszta sie nadaje na szrot ilosc wozkow .bardziej oplacalo sie spoznic do roboty i nie miec wozka przez 4 h mozna bylo walic w uja pozniej dostawales jakis szrot i musiales tym jezdzic a jedzilo sie tymi wozkami jak 46 z lodzi do ozorkowa

Przewoznik

Przestrzegam. Nie płacą !! Nie podstawiać aut !!!

mika795

a jak jest w Warszawie?

LDZ

Dziwne jest to że spedimex nie płaci od 10 lat a zakładają się nowe oddziały i są zatrudniani nowi ludzie...

Disel

SPEDIMEX NIE PŁACI !!!!!!!!!!!! LOGO FIRMY POWINNO BYĆ ZMIENIONE NA SOLIDNI KŁAMCY

Przewoznik

W sosnowcu płacą ale termin przeważnie jest do 60 dni . Ale płacić płacą ...

Debtsolutions

Pomagamy w płatnościach z Spedimexem. Biuro@debt-solutions.pl

pruszko_fitness

Pracuje w Spedimexie w Łodzi przy ul. Manewrowej i muszę przyznać, że jestem zadowolony. Jak ktoś dobrze pracuje to oferują umowę o pracę, może kokosów nie ma ale wydaje mi się, że dla początkującego, który chce mieć w miarę prostą pracę w fajnej atmosferze to i te 1400zł wystarczą. Zaproponowano mi umowę po niecałym miesiącu pracy. Także jak ktoś szuka 2000zł do ręki to nie tu ale jak ktoś szuka w miarę spokojnej pracy to polecam, przez agencje jest taka sama stawka tylko, że np jest problem żeby wziąć nadgodziny - pierwszeństwo mają ludzie na umowię o pracę.

Darek

Mi też to proponowali za szybką zapłatę za transport, ogólnie już nikt nie chce z nimi jeżdzić

Driver

Ogólnie maskara w każdym z oddziałów. By poprawić wiarygodność płatnika - próbują kupować opinie na transie, proponując szybki termin płatności, żenada i odradzam każdemu, współpracy z nimi!!

BOLUŚ

Mi leżą pieniądze za luty.

Sc

A jak wyglada praca na magazynie w Sosnowcu?

PRZEWOŹNIK

UWAGA - PROPONUJĘ SOLIDARNY BOJKOT FIRMY PRZEZ PRZEWOŹNIKÓW DO CHWILI UREGULOWANIA WSZYSTKICH WSZYSTKICH ZALEGŁYCH NALEŻNOŚCI. USTAWA O TERMINACH TRANSAKCJI HANDLOWYCH MÓWI O TERMINIE 30 DNI TAKŻE ICH UMOWA Z PRZEWOŹNIKAMI JEST "NIEPRAWIDŁOWA". PRZEWOŹNIKU PAMIĘTAJ O ART 790 K.C - PRAWO PRZEWOŹNIKA ZASTAWU NA PRZESYŁCE W ZAKRESIE ROSZCZEŃ WYNIKAJĄCYCH Z UMOWY !!!!!!( CIEKAWA JESTEM JAKA BĘDZIE REAKCJA PAN Z KSIĘGOWOŚCI JAK WSTRZYMAMY LINIĘ PRODUKCYJNĄ - I CO NAM ZROBICIE OBCIĄŻYCIE KOSZTAMI TRANSPORTU :-) Z KONWENCJI CMR CZY Z POLSKICH LISTÓW PRZEWOZOWYCH ?) OCZYWIŚCIE ZAWSZE MOŻEMY OBCIĄŻYĆ ZLECENIODAWCĘ. JESTEM ŚWIADOMY O STAŁYM MONITORINGU W/W FORUM PRZEZ KIEROWNICTWO SPEDIMEX-U I PROSZĘ O POPRAWĘ WIZERUNKU FIRMY .

były spedytor

A co sie dziwicie? Spedimex zawsze zarabiał na przycinaniu frachtu kierowcom, taka polityka firmy: niech jeżdzą barany na granicy opłacalności a najlepiej dołożą z własnej kieszeni przez kilka pierwszych miesięcy dopóki nie zrezygnują bo nie będą mieli z czego zalać baku. Dziwię się że O/warszawa jeszcze funkcjonuje przy takiej rotacji przewozników, bo niestety nie wpływa to na lepszą jakość usług.

Podwykonawca Warszawa

Zgadzam się co do terminów płatności. Ja do tej pory nie dostałem przelewu za marzec. Najgorzej jest z zarządzaniem działem spedycji. Zarobić mogą tylko znajomi Pana Sałka, którzy jeżdżą na stałych frachtach (Luwak) np 500 zł za kurs, a inni mają co najwyżej 200 zł.

Zostaw opinię o Spedimex Sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spedimex Sp. z o.o.