Spedimex Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 137 ocen.

Spedimex Sp. z o.o.
2 137 6 1

Opinie o Spedimex Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Julita

@Anonim., czy możesz powiedzieć coś więcej na temat procesu rekrutacji w tym miejscu? @Aga, jesteś zainteresowana pracą w Spedimexie? Biorąc pod uwagę czas wystawienia Twojej opinii, być może zdecydowałaś się już na pracę w tym miejscu? Czekamy na Twoją opinię.

Aga

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć ?

Anonim.
@Aga 15.08.2018 19:36

Zawsze prowadzi rekrutacje przeważnie na magazyn. Jeśli chodzi do biura to też bo co jakiś czas kogoś zwolnią lub ktoś się zwolni. Bardzo nędzna kadra managerska - zwłaszcza w Sosnowcu.... Ogólnie firmy nie polecam.

Julita

@Anonim., sytuację o których mówisz nie powinny mieć miejsca w żadnej pracy. Nie zniechęcam do aktywności na forum ale jednocześnie przypominam, że to o czym piszesz to poważne zarzuty względem pracodawcy i współpracowników firmy. Wszystko co napisane w Internecie może mieć swoje konsekwencje w świecie realnym i warto o tym pamiętać. Czy istniał/istnieje jakiś aspekt pracy w Spedimexie, który zapamiętałeś pozytywnie bądź neutralnie? Może była to kwestia benefitów pozapłacowych? Czy takowe były dostępne dla pracowników? Jeśli tak to w jakiej formie?

Anonim.
@Julita 22.07.2018 13:41

Doskonale o tym wiem i dlatego opisuję to anonimowo. Póki co nie przedstawiłem niczego konkretnego - więc o żadnych konsekwencjach nie może być mowy. Zwłaszcza jeśli napisałem to w internecie na formu gowork.pl

Anonim.

Witam, Nie polecam pracy w Spedimex Sosnowiec czy w biurze czy na magazynie. Kolesiostwo, układy, zła kadra managerska, znęcanie się nad pracownikiem, unikanie zapłaty za nadgodziny itp.

Julita

@Norbert, czy jesteś pracownikiem firmy? Mógłbyś powiedzieć nam coś na temat warunków pracy w tym miejscu? Jak wygląda kwestia benefitów pozapłacowych w Spedimexie? Czy takowe są dostępne dla pracowników? @xxxx, czy zgłaszałeś swoje uwagi do szefostwa, jeśli nie byłeś usatysfakcjonowany pracą w firmie?

Norbert

Niektórym to najlepiej wychodzi narzekanie!!!

xxxx

Stryków hahahha,sama Ukraina,płatności przewoźnikom -dramat, obłuda i kłamstwo na każdym kroku, liczne obciążenia-ale sami przewoźnicy też dziadostwo, 15-20 letnie auta i proszenie o jeżdżenie -jeden wielki (usunięte przez administratora) ale jak widać można?? można?? Pozdrawiam patologie.....

Julita

@Jerzy, jeśli wiesz coś w temacie aktualnych postępów firmy Spedimex, to zachęcam Cię do wpisu w tym wątku. Informacje dotyczące kwestii warunków pracy oraz nowych przyjęć do firmy Spedimex, będą tu bardzo przydatne dla innych użytkowników forum!

Jerzy

Skąd takie rewelacje bierzecie?

Pytek

Czy to prawda że oddział w Warszawie działa tylko do końca roku. Maja ogloszenie ze przyjmuja do pracy ale dowiedzialem sie ze to tylko do konca roku.

Administrator

Jak od czasu dodania ostatniej opinii zmienił się poziom wynagrodzeń w Spedimex Sp. z o.o.?

Laura

Co znaczy to milczenie na forum?

Administrator

Co teraz dzieje się aktualnie w Spedimex Sp. z o.o.? Ostatni post zamieszczony został 30 temu. Na pewno od tego momentu wydarzyło się wiele ważnych rzeczy, które dotyczą organizacji pracy i pracowników. Może ktoś jednak śledzi to forum i mógłby coś napisać o tym pracodawcy?

Obecny pracownik

Dobry pracownik poradzi sobie w każdej firmie. Może trzeba lepiej pracować i mniej dywagować!!

PRZEWOŹNIK

UWAGA - PROPONUJĘ SOLIDARNY BOJKOT FIRMY PRZEZ PRZEWOŹNIKÓW DO CHWILI UREGULOWANIA WSZYSTKICH WSZYSTKICH ZALEGŁYCH NALEŻNOŚCI. USTAWA O TERMINACH TRANSAKCJI HANDLOWYCH MÓWI O TERMINIE 30 DNI TAKŻE ICH UMOWA Z PRZEWOŹNIKAMI JEST "NIEPRAWIDŁOWA". PRZEWOŹNIKU PAMIĘTAJ O ART 790 K.C - PRAWO PRZEWOŹNIKA ZASTAWU NA PRZESYŁCE W ZAKRESIE ROSZCZEŃ WYNIKAJĄCYCH Z UMOWY !!!!!!( CIEKAWA JESTEM JAKA BĘDZIE REAKCJA PAN Z KSIĘGOWOŚCI JAK WSTRZYMAMY LINIĘ PRODUKCYJNĄ - I CO NAM ZROBICIE OBCIĄŻYCIE KOSZTAMI TRANSPORTU :-) Z KONWENCJI CMR CZY Z POLSKICH LISTÓW PRZEWOZOWYCH ?) OCZYWIŚCIE ZAWSZE MOŻEMY OBCIĄŻYĆ ZLECENIODAWCĘ. JESTEM ŚWIADOMY O STAŁYM MONITORINGU W/W FORUM PRZEZ KIEROWNICTWO SPEDIMEX-U I PROSZĘ O POPRAWĘ WIZERUNKU FIRMY .

lol
@PRZEWOŹNIK 04.09.2015 20:45

A niby jak się zabezpieczysz zastawem na realizowanej umowie przewozu za wierzytelności z innych - wcześniejszych umów przewozu które zrealizowałeś i nie zapłaciłeś??? Za nadużycie zastawu ustawowego to nie ty , lecz tobie wystawi rachunek spedytor.

Julita

@tamara - a czy możesz napisać nieco więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w Spedimex? Jak oceniasz warunki zatrudnienia na swoim stanowisku? Czy firma zatrudnia swoich pracowników w ramach umowy o pracę? Co masz na myśli pisząc, że firma nie informuje swoich pracowników o sytuacji w firmie? Wszelkie konkretne i merytoryczne uwagi będą cenną wskazówką dla innych użytkowników, którzy mogą być potencjalnie zainteresowani podjęciem pracy w tej firmie.

tamara

Ja tam pracowalam w tym Strykowie i szczerze nie polecam bo ciagle nic nie wiadomo tylko robic i robic a nikt nic nie wyjasni i kreca czlowiekiem raz tu raz tam to w sumie czesto nawet nie wiadomo co dokladnie robic ale trzeba robic wyplata zawsze na czas to na plus slyszalam, ze przewoznikom nie placa bo czasami do biura przychodzili i sie pytali kiedy wyplaca za fakture

Bob
@tamara 11.09.2017 21:46

Przyglądam się firmie od kilku lat. Od środka.i mam wrażenie że pod względem kierownictwa dyrektorstwa to albo zakład pracy chronionej albo głęboka komuna a główny właściciel nie wie co za niekompetentnych ludzi ma i co oni tam robią. Każdy tam na tej łodzi spedimex ma swój ster i płynie gdzie indziej niż reszta. Zero kontroli nad tym Tytanikiem

Julita

@Lala - nie bardzo rozumiem, co miałaś na myśli. Czy mogłabyś wyjaśnić swoją odpowiedź? Będzie to przydatne dla innych użytkowników forum, którzy zainteresowani są podjęciem zatrudnienia w Spedimex Sp. z o.o.

Julita

Pojawiła się oferta pracy na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Klienta w Strykowie - warto aplikować? Jakie warunki zatrudnienia proponują? Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna?

Lala
@Julita 20.07.2017 12:11

Szerszej niż pięć złotych nie zatrudniają.

Harpia

Płatności ,masakra . Kroją za wszystko . Współpraca --NIGDY WIĘCEJ z oddzałem STRYKÓW

muzyk
@Harpia 15.05.2017 11:20

Moj towar wozili 2 miesiace .. potem policzyli za dużo.. ale ok zaplacilismy 2 dni po trrminie odetki 4.2 zl WYSTAPILI DO SADU O ZAPLATE I PRZYSŁALI KOMORNIKA ... CZALOSC PRAWIE 300 ZŁ CO TO MUSZA BYC ZA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] LUDZIE?

Ss

Jakieś opinie o pracy w biurze w Szczecinie?

yyyyy?

Witam, Byłem podwykonawcą w oddziale Wrocław .Przewoznicy trzymajcie się od tej firmy z daleka ostrzegam.Płatnośc 45 dni po 60 dniach błagasz o pieniądze,lecz to nie jest problem.Za 6 dni pracy 2000zł ,kierowca jeździł po 12 godzin.Stawki nie jasne nie wiesz za ile jeździsz dopiero jak przyjdzie rozliczenie dowiesz się ile zarobiłeś.Ta firma to porażka.

Marcin
@yyyyy? 07.03.2017 20:14

yyyy Przedstaw się twardzielu ! Cwaniak Skoro masz rację nie powinieneś mieć z tym problemu Wkurzaja mnie takie typy

Ona

Witam,a jak z przesylkami jestem osoba ktora czeka na przesylke z Pokski za granice?

Mana
@Ona 02.02.2017 17:33

Masakra !!Pierwszy i ostatni raz korzystałam z usług spedimexu.Brak kontaktu ,notoryczne kłamstwa czas realizacji ponad 14 dni.NIE POLECAM- ODRADZAM

Baton

Dzwoniłem 9 razy do oddziału w Strykowie do tej sympatycznej Pani Katarzyna Jagodzińskiej ( Kierownik Działu Spedycji Krajowej) zeby poznac warunki współpracy. Ani razu nie odebrany telefon! A żeby oddzwoniła uffff... Super! Rzetelna firma hahaahahah. Nie polecam :)

Captain

Będzie dobrze we Wro ,jest nowa ,solidna załoga , nowy kierownik , menadżer POLECAM PRACE W KAZDEJ LOKALIZACJI!

On
@Captain 04.01.2017 16:23

Śmiech na sali...

eSeNTe

Pracowałem w tej firmie w Sosnowcu pod Strykowem i tylko jedno słowo mi się ciśnie na usta - SPEDIMEXYK :)

JON

Oddział Wrocław SPEDIMEX........KTO URATUJĘ BO TONIE JAK TYTANIK NIKT SOBIE NIE DAJE RADY,JUŻ NAWET ŚCIĄGNELI NOWYCH MENADZERÓW,MAGAZYNIERÓW Z INNYCH ODDZIAŁÓW ,I DALEJ BAJZEL.WSZYSCY SPEDYTORZY POZWALNIALI SIĘ CO ROBILI PO PARĘ LAT. NIE PŁACĄ-A WYMAGAJĄ OD PRZEWOŹNIKÓW KOKOSÓW.CAŁY CZAS TYLKO KARY UMOWNE I NOTY OBCIĄŻENIOWE,Z TEGO ŻYJĄ. NAWET ŻUKA BYM TAM NIE WSTAWIŁ HA HA . NIE POLECAM TEJ FIRMY

busiu12
@JON 02.12.2016 19:56

TO PRAWDA.

maku

oby było faktycznie tak jak pieszesz z ta atmosfera bo dla mne to jest mega istotne praktycznie zawsze biore to pod uwagę i dlae mnie to jest tak samo ważne jak na przykład wynagrodzenie czy warunki .

Olisadebest

Gówno nie firma.

anonim

(usunięte przez administratora)

jkl

Pozytywnie - przyszły szef bardzo w porządku :)

Zostaw opinię o Spedimex Sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spedimex Sp. z o.o.