Spokey Sp. z o.o.

Katowice

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 249 ocen.

Opinie o Spokey Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spokey Sp. z o.o.

Cała Prawda

Potwierdzam opinię mojego przedmówcy. Kiedy firmą kierował(usunięte przez administratora) była to super firma pod każdym względem. (usunięte przez administratora)s. Od tego momentu, firma idzie po równi pochyłej. Oszczędności szuka się, poprzez zwalnianie najlepszych pracowników. Człowiek który zawsze powie Ci to, co chcesz usłyszeć, a i tak zrobi swoje. Dziwi mnie fakt, że właściciele firmy tego nie widzą. (usunięte przez administratora) Doprowadził tą firmę do takie stanu, który potwierdzają opinie. Nie polecam tej firmy nikomu.

Realia

Za czasów (usunięte przez administratora) rozwój był jasno ukierunkowany i zrozumiały dla zespołu. Od paru lat, zwłaszcza gdy do władzy doszedł(usunięte przez administratora) panuje wielki haos. Zupełnie co innego jest mówione ( strategia, kierunki rozwoju ) a w rzeczywistości, za wszystkie nie powodzenia odpowiedzialność biorą pracownicy, którzy nie aa w żaden sposób odpowiedzialni za podejmowane decyzje przez zarząd spółki? Przykro się na to patrzy, zwłaszcza, ze Spokey to też ludzie, a nie folwark do zalatwiania swoich osobistych nie chęci i braku sympatii do poszczególnych pracowników. Nie polecam.

Fighet

Firma, której nie można polecić. Zarząd, który snuje wielkie plany, a w rzeczywistości nie dotrzymuje słowa. Żeby zarobić i wykonać plany trzeba być w trasie od zmierzchu do świtu. Jeżeli masz jakieś uwagi to najlepiej się nie wypowiadać, ponieważ stajesz się wrogiem nr1. Straszna obłuda i zakłamanie wśród władz spółki. Nie polecam.

Obserwator były pracownik

Patrycja Widzę że portal Go Work ma super sposób na bizness. Podkręcanie w prawo i w lewo na tym portalu to istna żenada. Wystarczyło by tylko jedno wymusić na wszystkich aktywnych podania prawdziwych danych i wpisy były prawdziwe. Mój wpis na dzisiaj. Nie polecam Patrycji i portalu GOWORK bo czerpią zyski z nieprawdy. Dane zarówno pozytywne jak i negatywne są nierzetelne każdy może wpisywać co mu się podoba bez żadnych konsekwencji. Tyle w temacie zobaczymy czy to tez usuniecie. Kwaśno pozdrawiam

Patrycja

Pojawiają się ostatnio nowe opinie zarówno od osób polecających pracę w firmie, jak i od osób, które pracę Spokey odradzają. Warto jednak napisać dlaczego i swoją opinię umotywować. Właśnie takie merytoryczne wpisy, będą mogły pomóc osobom, które być może wahają się nad aplikacją.

Zenek

Nie polecam tej firmy

Anonim

Ja także polecam :) i w dodatku tutaj pracuję. Pozdrawiam

Kinga

Polecam fajna firma :)

Ewa

Nie polecam tej firmy

Ja

No to sprawdzimy czy negatyw zostanie usunięty? Firma nie jest godna polecenia. Marne zarobki a wysokie plany. Aby premię zrobić to musisz pracować od 6 rano do 20 wieczorem. Wszystko musi być na piśmie bo później szefostwo zapomina, że coś zostało powiedziane. Chcesz iść na urlop - to pisz wniosek na początku roku. To tak w skrócie.

Kiedys
@Ja 17.09.2017 20:07
No to sprawdzimy czy negatyw zostanie usunięty? Firma nie jest godna polecenia. Marne zarobki a wysokie plany. Aby premię zro...

Szok to co sie porobilo R i S litosci. Jeden z was byl doprawdy logicznie myslacym czlowiekiem. Odejscie Mirka to tylko jedna strona medalu. Zmiana właściciela firmy to druga rzecz. Dla mnie to wszystko jest b. przykre. Firma to też ludzie.

Patrycja

@Neokażdy ma prawo złożenia reklamacji, jednak ostateczna decyzja o usunięciu wpisu należy do administratora portalu. Jeśli uważasz, że któryś z Twoich wpisów został usunięty bezpodstawnie, to bardzo proszę o kontakt z naszym administratorem pod adresem: admin@gowork.pl @nb piszesz, że w firmie zaszły zmiany. Mógłbyś powiedzieć o nich coś więcej? Co sprawia, że masz tak negatywną opinię? Mógłbyś również wyjaśnić co kryje się pod oferowanym w ofercie pracy "ciekawym pakiecie socjalnym"?

Neo

Patrycja z całym szacunkiem dla Ciebie, wiesz dobrze, że jak napisze się coś (usunięte przez administratora)wszystko znika w ciągu sekundy. Firma niegodna polecenia. Jak jest trudna sytuacja finansowa, potrafią tylko zwalniać. Kiedyś jak (usunięte przez administratora)to była naprawdę super firma.

Patrycja

@Rysiek z Klanu nie ma możliwości płatnego usuwania wpisów na gowork.pl. Każdy użytkownik ma prawo do bezpłatnego zgłoszenia reklamacji. Wpisy zostaną zarchiwizowane tylko w przypadku stwierdzenia przez administratora portalu naruszenia zasad regulaminu. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin

Były Pracownik

Dziwne,że wszystkie negatywne opinie znikają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pracowałem tam parę ładnych lat. Nie polecam. Potrafią tylko zwalniać ludzi, zamiast znaleźć wyjście z sytuacji spadku sprzedaży.

Rysiek z Klanu
@Były Pracownik 17.08.2017 18:30
Dziwne,że wszystkie negatywne opinie znikają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pracowałem tam parę ładnych lat. Nie polecam. Potrafią tylko...

Bo komentarze są opłacane i niekorzystne usuwane a co Ty myślałeś że możesz pisać prawdę :)

Patrycja

Aktualnie firma poszukuje osoby do pracy na stanowisko Koordynator ds. Klientów Kluczowych i Sieci. Ktoś z Was pracuje w Spokey Sp. z o.o. właśnie w tym dziale firmy? Co możecie doradzić osobom, które są zainteresowane aplikacją na tą ofertę pracy?

Adolfik

pracuje tam jeszcze Tulipanek ???????

mała

szukam kontaktu z jakims ph ?

Ricka
@mała 23.01.2017 17:39
szukam kontaktu z jakims ph ?

A po co?

jaa
@mała 23.01.2017 17:39
szukam kontaktu z jakims ph ?

Jakiego kontaktu?!

Daaan

Praca w Katowicach wydaje się naprawdę ciekawa, jestem mocno zainteresowany, jaki mają email oni w Spokey?

Dawid S. "Dziki"

Nie mam zamiaru pisac streszczenia pisze cala prawde o tym jak jest i nic nie ukrywam

Prawda boli

Dlaczego opinia napisana przez Dawida zostala usunieta. Moze usuncie z firmy osobe ktora nie dokonca stosuje sie do ustawy o danych osobowych i udzila osoba trzecim informacji na temat bylych pracownikow.

Tia

Dawid, przyznaje. ze nie dalalam rady przejsc Twojej tyrady. Nie wiem tez o co Ci chodzi, czlowieku.Rada: zacznij pisac streszczenia,bo w tym przypadku opinie wystawiasz tylko sobie. Kogo obchodzi jakis Bolo itp itd.

anonim

(usunięte przez administratora)

rs

rozgladaj sie za republika sportu w internecie bo to od nich jest sprzedaz internetowa albo szukaj kontaktu z RMS badz korydanacja spokey

Byly pracownik

Pozadek to by byl jak by zasada spychologi znikla

KS

Witam chce zlozyc aplikacje na stanowisko rms na slaskie,opolskie,dolnoslaskie podajcie konkret do kogo?i jak oceniacie easy stationery?konkrety napiszcie co i jak?

TTM

Chciałbym aplikowac do Easy podajcie adres i ewentualnie do kogo?

dj

Pracownik...a jak w Easy tez tak super

Pracownik..

Wspaniała firma.Świetne zarobki,wysoka kultura pracy,oraz to co najważniejsze mega szacunek zarządu do pracowników.Pracuję w tej firma kilka dobrych lat i nie zamieniłbym Spokey-a na żadną inną.Jesteśmy jedna wielką "rodziną".To nie jest firma jak każda która wyciśnie Cię jak cytrynę i kopnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Firma która w trudnych sytuacjach czy to życiowych czy zawodowych,zawsze poda Ci rękę.Pakiet szkoleń podnoszących kwalifikację,dofinansowania jeżeli ktoś chce się dokształcać.Super nagrody dla najlepszych.Najnowsze Fordy Focusy.Czego chcieć więcej..

klikacz

ten controlling o którym wspominaliście wydaje się jakimś ciekaszym stanowiskiem od innych, na czym ta praca dokładnie polega? no i przede wszystkim czy ogłoszenie jest nadal aktualne... a ogólnie to ile tam płacą netto w Spokey? jeśli ktoś z sentymentu sprawdza wpisy o dawnej firmie na forum to znaczy że dobra musi być skoro takie więzy

Przestroga

Jakie prywatne sprawy na wyjezdzie służbowym ? Elizka nie mydl oczu innym i doczytaj do końca. Z drugiej strony kto interesuje się jeszcze firmą w której pracował trzy lata temu - pomyślcie ludzie.

Elizka
@Przestroga 19.10.2014 06:11
Jakie prywatne sprawy na wyjezdzie służbowym ? Elizka nie mydl oczu innym i doczytaj do końca. Z drugiej strony kto interesuj...

Nie wiem o co ci chodzi, a niby dlaczego mam sie nie interesowac?

anonim

(usunięte przez administratora)

plastelinka

Michal chodzi o EASY!

hahah

wrazylwosc na sprwy prywatne pracownika - mam rozumiec ze pytanie "nie mozesz tego przelozyc" to wrazliwosc

Elizka

Ojej, ale biadolicie. Pracowałam przez kilka lat jako rms ( od 2007 do 2011). odeszłam po urodzeniu córki i do dzis żałuje. No cóz chciało sie miec więcej czasu dla rodziny. Praca na prawde niezle platna, z premiami spokojnie srednia krajowa, atmosfera ogólnie spoko ( wiadomo, nikt w handlu po głowie nie głaszcze), ale mało jest firm wrazliwych na sytuacje prywatne pracownika, a ta jest. Super pakiet szkolen, fajni pracownicy. Wczesniej pracowałam w korporacji na stanowisku kierowniczym i tu odzyłam.Fakt, trzeba miec tzw. samodyscypline, ale to chyba dobrze. Ja polecam, dobrze wspominam.

Yeti
@Elizka 29.09.2014 13:09
Ojej, ale biadolicie. Pracowałam przez kilka lat jako rms ( od 2007 do 2011). odeszłam po urodzeniu córki i do dzis żałuje. No...

masz racje bylo fajnie jak był prezesem Pan Stopa..wlasnie był... czlowiek na poziomie po prostu ludzki!a teraz ........bez komantarzy

Przestroga

Pracowałem w różnych firmach i na targi przyjeżdżałem handlować a tutaj sam nosisz wszystko nawet na 3 piętro- jak nie ma windy i to w godzinach 18-22-ga po 400-600km trasie po poprzednich targach, bo oszczędza się na pracowniku. .Pracujesz jako handlowiec a robisz wszystko .Ok targi wyjątkowa sytuacja, ale masz budżet na hotel i okazuje się że nocuje w trójkę(usunięte przez administratora) w pokoju bo ktoś chce wypić piwko za darmo i spisz w trzy osobowym pokoju a faktura za kwotę jak każda osoba śpi osobno, zero intymności i wieczorem musisz dotrzymywać towarzystwa przy kolegach bo tak wypada jak nie to nie nadajesz się do zespołu-wiadomość dla szefa firmy. To da się wytrzymać, ale jak zmienia się przedstawiciela co kilka miesięcy, bo wypowie się za głośno, że takie warunki mu nie odpowiadają i opinia jest taka, że nie nadaje się ? to daje do myślenia. (usunięte przez administratora) Tak dzieje się od początku 2014 r-wiadomość dla Prezesa firmy jak działa świadomie dział sprzedaży Easy . Nie polecam bo szkoda czasu i trudu, bo ludzie pracujący tam od lat i tak postawią na swoim i na tak małym stanowisku PH zmienią każdego nie pasującego do nich (usunięte przez administratora) Przydał by się audyt niezależnej osoby która oceniła by całą sytuację (usunięte przez administratora) Pozdrawiam i nie polecam dla chętnych zmienić pracę.I pytanie dlaczego nikt z konkurencji nie zdecydował się na pracę? I jeszcze jedno pytanie- jak smakowała premia za kwartał? (usunięte przez administratora)

dlugopisik
@Przestroga 22.09.2014 03:33
Pracowałem w różnych firmach i na targi przyjeżdżałem handlować a tutaj sam nosisz wszystko nawet na 3 piętro- jak nie ma windy...

chodzi o MN?

pracownik Spokey

do kujawiak-a popytaj w firmie ile osob od super dyrektora sie zwolnilo i popytaj na targach jak go lubia moze przejrzysz na oczy

wojtek

Właśnie taka praca, jaką oferuje w obecnej chwili spokey by mnie interesowała, jakby ktoś mógł opisac aktualne warunki byłbym bardzo wdzięczny.

astec

Spokey szuka obecnie na stanowisko PRODUCT MANAGER, nie wygląda to źle, ogłoszenie jest oczywiście na ich stronie internetowej.

kujawiak

Mam pytanie jak a jak w Easy dyrektor na kujawsko-pomorskie? slyszalem ze ostry ale jest bardzo w porzadku..

zainteresowany

Witam, będę wdzięczny za konkretne informacje odnośnie: - atmosfera - godziny pracy - obowiązki na stanowisku Koordynatora - przełożeni - narzędzia pracy Bardzo dziękuje za konkretne informacje i pozdrawiam

spokey

Coraz to gorzej....

nm

a jak w easy

Marcin

Pracuję w tej firmie 7 lat. Mogę powiedzieć,że nie jest to firma dla kombinatorów,leniów,nieudaczników życiowych.Tutaj pracują najlepsi z najlepszych.Nie ma miejsca dla ludzi którzy szukają pracy lżejszej od leżenia.Wszystkie negatywne opinie,są od tych,którzy zostali zwolnieni z własnej winy.Cóż mogę powiedzieć..Dla mnie super.Przede wszystkim duża niezależność i "wolna ręka" w decyzjach związanych z moją pracą.Zarząd bardzo wyrozumiały w sprawach zawodowych,oraz życiowych.Sam ustalam sobie harmonogram pracy.Nikt mi nie zarzuca np.dlaczego wyjechałem z domu o 9.00 a wróciłem o 15.00 :)Brak GPS w samochodach (zaufanie Zarządu do pracowników).Lużna,bardzo fajna i przyjemna atmosfera.Dodatkowe nagrody dla najlepszych (kina domowe,laptopy itd.).Praca tutaj to przyjemność.Swietna zgrana ekipa super ludzi.Plany realne.Oczywiście jak to w handlu są miesiące gorsze i lepsze.Reasumując:Jeżeli chcesz pracować u najlepszych i z najlepszymi to firma dla Ciebie.Jeśli jesteś leniem,kombinatorem brak Ci ambicji,szukaj pracy gdzie indziej.

nb
@Marcin 30.08.2013 15:53
Pracuję w tej firmie 7 lat. Mogę powiedzieć,że nie jest to firma dla kombinatorów,leniów,nieudaczników życiowych.Tutaj pracują...

To już było kiedyś. Teraz firma okropna.

BYŁY PRACOWNIK

BEZNADZIEJNA FIRMA NIE POLECAM

spokey
@BYŁY PRACOWNIK 24.08.2013 19:25
BEZNADZIEJNA FIRMA NIE POLECAM

Zgadzam się

anonim

Masakra !!!!!

szukam pracy

a są jakieś aktualne wolne stanowiska? wie ktoś o rekrutacji?

xxl

dość trudno się dostać do tej firmy, zatrudniają tylko najlepszych z branży, ale chyba o to chodzi żeby pracowac u najlepszych i najlepszymi :-)

pracownik

Super firma, świetna atmosfera, zarząd rewelacyjny, aż miło sie pracuje. Dbają o pracowników, a na zewnątrz naprawde mają dobry wizerunek (patrz np. targi w Kielcach). Nie zatrudniają byle kogo i to da mnie ogromny plus. To nie miejsce dla przeciętniaków!

him

Firma godna polecenia fajna atmosfera i zgrana ekipa. Placa jak w zegarku i maja zapedy na firmy ktora normalnie traktuje ludzi i kobiety w ciazy. Ja polecam.!

zgorszony
@him 14.10.2011 22:45
Firma godna polecenia fajna atmosfera i zgrana ekipa. Placa jak w zegarku i maja zapedy na firmy ktora normalnie traktuje ludz...

jaka atmosfera ????? na magazynie ???? obódz sie zrubcie sobie porzadek z niekturymi pracownikami

Zgorszona
@zgorszony 24.03.2016 17:47
jaka atmosfera ????? na magazynie ???? obódz sie zrubcie sobie porzadek z niekturymi pracownikami

Czlowieku, skonczyles chociaz podstawowke. ja rozumie, ze mozna sadzic byki, ale Ty chyba nie miales polskiego w podstawowce. Zalamka

spokey

rewelacja :-) super atmosfera :-)

Zostaw opinię o Spokey Sp. z o.o. - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spokey Sp. z o.o.