Konsorcjum Ochrony Kopalń

Zabrze

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 428 ocen.

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń

:)

A wam żal d... sciska

uuu

Na Pokoju szef puszcza Serka do domu gdy ma 16godz, wszyscy wiedzą za co... Inni za niego robią, a kok płaci!

oni
@uuu 15.05.2015 15:23
Na Pokoju szef puszcza Serka do domu gdy ma 16godz, wszyscy wiedzą za co... Inni za niego robią, a kok płaci!...

Nie tylko Serka puszcza do domu,o Adasiu zapomniałeś ha ha,ten to juz bije wszelkie rekordy bezczelnosci i tak musi byc,i kok tez za to placi

Cieć
@oni 16.05.2015 08:17
Nie tylko Serka puszcza do domu,o Adasiu zapomniałeś ha ha,ten to juz bije wszelkie rekordy bezczelnosci i tak musi byc,i kok t...

Nie wierzę własnym oczom! Co to za hasło że tak być musi?!?!! uuu i oni- jeśli jest tak jak mówicie to nie wiem dlaczego się z tym godzicie i nic nie zrobiliście żeby z tym skończyć.4

Obserwator

To nie koniec. Dalej trwają rozmowy.Wiesław trochę się rozpędził z opinią z porozumieniem do 2017 :)

Cieć

Alojzy i ochroniaro! Skąd takie wnioski? Czyżby przynajmniej jedno z Was maczało w tym palce? Powiedzcie coś więcej, uchylcie rąbka tajemnicy.

K-2

Tak źle i tak niedobrze. Akurat u mnie na oddziale wszyscy z ulgą odetchnęli. Schowanie się za monitorem zapewnia Wam komfort i anonimowość, ale jest Was niewielu. Ciekawe ilu z Was miałoby odwagę rzucić komuś prosto w twarz obelg, którymi beztrosko szafujecie w sieci. Dzięki "hejtingowi" siejecie nienawiść i w ten sposób rozładowujecie swoje frustracje. Nasz kraj przoduje w tych niechlubnych praktykach i niestety jesteście tego przykładem. Żenada.

brama I

A tak na marginesie,czy czasem ten tow.Wiesław czinownik jedynie słusznego związku nie posiada już uprawnień emerytalnych?Ciekawe co na to jego zastępca watażka z Bitonia walczący z emerytami !

ochroniara

Ci idący do SRK i Węglokoksu średnio mają się z czego cieszyć. Sprawdzicie to za kilka miesięcy moi drodzy

niesław

Najpierw ludzie,potem JA .

alojz

Tylko że porozumienie dotyczy pracy w KW a ludzie z kopaln przechodzących do srk albo weglokoksu trafia na inne kopalnie albo na bruk.

Obserwator

I co to znaczy? Praca do 2017 a potem zaś niewiadoma?

Ania
@Obserwator 07.05.2015 10:18
I co to znaczy? Praca do 2017 a potem zaś niewiadoma?

Potem przetargi, tak jak ostatnio.

@

Cytajcie dzisiaj w Telegazecie na TVP1 strona 144

Tadek

Co ma Scorpion do KOK?

olo

Za ile? Lepiej nie wiedzieć...

BMX

Sprzedawczyki !!! Ale MANIFESTACJA !!! Dostaliście posadki za odwołanie?

zw.zawódowe

może stanowisko tak,ale dożywocie związkowe i kasę już nie.Dlatego lepiej trzymać się posadki i za nic nie odpowiadać tylko jątrzyć i doić.

K-2

Związki górnicze mają za sobą pracowników! Ciekawe, ilu z Was krzykaczy będzie na pikiecie 6 maja? Obawiam się, że na Was nie bardzo można liczyć. Trzeba sobie uzmysłowić, że bez pracowników nie ma związków, więc nie mówcie że oni nie dbają o nic więcej jak tylko o swoje d..y! Czy oni sami się wybrali? Jeśli jesteście tacy mądrzy, to może trzeba było startować w wyborach mając docelowo Wiejską? Z tego co widzę to niejeden z Was stanowisko premiera, czy nawet prezydenta miałby zapewnione!?!?!?

Co się dzieje?

Związki jakie związki? :) he he. Związki to mają np. górnicy a nie ochrona. Jak sie żle dzieje to działają żeby pie.... prosto w Wiejską. W ochronie związki nie istnieją(chyba żeby ratować człowieka przed zwolnieniem a nie przed godnym życiem). Dlaczego? Bo mają to gdzieś. A co do Bolka to dopiero pierwszy etap. Potem inne kopalnie itd.

Obserwator

To jest efekt deregulacji zawodu ochroniarza. Dziękujemy panie Komorowski za podpisanie ustawy a wasze związki się tylko przyglądały.

ja

Związki w KOK-u śmiechu warte chronią swoje d..py, a nam wcześniej czy później wypowiedzą te stawki tylko nie im bo mają ochronę związkową.

efendi
@ja 01.05.2015 18:18
Związki w KOK-u śmiechu warte chronią swoje d..py, a nam wcześniej czy później wypowiedzą te stawki tylko nie im bo mają ochron...

Odwal się od emerytów policyjnych. Emeryt górniczy po każdym kwartale "przepracowanym" w ochronie zapierdala do ZUSu i podwyższa sobie emeryturę. Ci ludzie będą robić nawet za 3 zł/h. Emeryt policyjny płaci składki na ZUS bez prawa podwyższenia emerytury. Kto będzie pracował za takie stawki.

Ja

Przestańcie pieprzyć że znajdą chętnych na nasze miejsca ,na umowy zlecenia za 7 czy 8 zł /h. Jeżeli tak jest to dlaczego Scorpion na Bolku robi po 24 czy 72 godziny w ciągu??.Spytajcie ich czy to kochają ?? Dlaczego we wszystkich firmach ochroniarskich są braki w załodze ???.Dlaczego firmy proponują zorganizowanie kursów ochrony i nic z tego nie wychodzi ,bo jest za mało chętnych ???Ludzie już nie chcą pracy w ochronie za te psie pieniądze (no chyba że biedni emeryci górniczy lub policyjni).Na tych jednak nie można za bardzo liczyć ,bo oni chętnie pracują na najlepszych posterunkach i tylko w tygodniu-bo święta i weekendy mają zaklepane do picia i wyłączone telefony.A jak się pracuje na zlecenie to można sobie wybierać kiedy się chce robić ,a kiedy nie. I jeszcze jedno-numer telefonu do Państwowej Inspekcji Pracy w Katowicach 32 720 03 99. Trochę się czeka na połączenie z prawnikiem (15-20 min) ale watro.Tak samo jak warto iść do sądu pracy-tam się za założenie sprawy nie płaci,a sądy naprawdę są za pracownikiem . We własnym kraju jesteśmy traktowani gorzej niż polak na emigracji.

kokoczek
@Ja 30.04.2015 16:20
Przestańcie pieprzyć że znajdą chętnych na nasze miejsca ,na umowy zlecenia za 7 czy 8 zł /h. Jeżeli tak jest to dlaczego Scorp...

Co potrafi Scorpion pokazała telewizja ze stadionu w Knurowie

Ania

Co uzgodniono dzisiaj na spotkaniu z prezesami?

bielszy od albinosa

Jak mają nas traktować jak dziadów, to żadna różnica czy będę dziadem w KOKu czy w Impelu. Niech się ratują sami.

buahaha

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH - CO INNEGO MIAŁEM W GŁOWIE I SIĘ POMYLIŁEM - polecam(usunięte przez administratora)

niesław

Reorganizacja pierwszym krokiem do likwidacji. Najpierw ludzie,potem JA .

T1

Uwaga !!!! Te wypowiedzenia które zostały skutecznie wręczone są prawne ich terminy biegną i albo idziecie do sądu albo czekacie na KOMETE aż walnie w te firme

buahaha
@T1 24.04.2015 13:51
Uwaga !!!! Te wypowiedzenia które zostały skutecznie wręczone są prawne ich terminy biegną i albo idziecie do sądu albo czekac...

jeżeli wypowiedzenia są wstrzymane to nawet dla tych którzy zostali z nimi zaznajomieni,bądz je odebrali / jak przeczytali to tak jakby dostali/, też zostały wstrzymane i w tym momencie do sądu nie trzeba iść. Polecam zapytać dobrych prawników

buahaha
@buahaha 25.04.2015 21:17
jeżeli wypowiedzenia są wstrzymane to nawet dla tych którzy zostali z nimi zaznajomieni,bądz je odebrali / jak przeczytali to t...

krótko mówiąc albo wszyscy albo nikt /mówiąc potocznie i jak najbardziej prosto/ - jedyne to związki muszą od prezesów otrzymać na piśmie że wstrzymują to - jednak gdy wszyscy usłyszeli to z ust prezesa to też starczy

WOTAN

wszystkie aneksy zostały wstrzymane!!!!! wszystko roztrzygnie sie 28.04.2015 po spotkaniu z prezesem Kompanii Węglowej !!!!

Ania
@WOTAN 23.04.2015 17:07
wszystkie aneksy zostały wstrzymane!!!!! wszystko roztrzygnie sie 28.04.2015 po spotkaniu z prezesem Kompanii Węglowej !!!!...

Skąd ta informacja?

nie solidaruch

To jest obchodzenie i łamanie Układu Zbiorowego !!!

Ania
@nie solidaruch 23.04.2015 12:22
To jest obchodzenie i łamanie Układu Zbiorowego !!!

Może to głupie, ale nic nie złamano. To, że obchodzenie, to już wina naszych posłów, że coś takiego spłodzili.

gosciu

No i bardzo dobrze ze są to wypowiedzenia zmieniające ,jesli nikt sie nie zgodzi na to to niewiem skąd wezm kase na odprawy a pozniej ludzi do pracy.a po drugie mamy 7 dni aby ich oddac do sądu,bo niewiemczy tak sobie mog robic ze nam obnizają a sobie podnoszą,a sąd moze zlecic przez jakąs instytucje skontrolowania tej firmy:-D,itd.

Ania
@gosciu 23.04.2015 11:13
No i bardzo dobrze ze są to wypowiedzenia zmieniające ,jesli nikt sie nie zgodzi na to to niewiem skąd wezm kase na odprawy a p...

Co do ludzi do pracy, to sądzę, że nie będą mieli z tym problemu. Wystarczy, że nowo przyjętym zaproponują umowę o pracę; a że za najniższą krajową, to i tak będą chętni. Tak samo sądzę, że żadnego sądu nie będzie obchodziło, że prywatna firma jednym podnosi, a drugim obniża. Więcej, państwowa też ma do tego prawo.

buahaha

To są tzw. Wypowiedzenia zmieniające - zapraszam do lektury na ten temat.

K-2
@Ania 23.04.2015 08:05
Możesz napisać coś więcej, bo jestem nie w temacie?

Zakład pracy ma prawo wręczyć pracownikowi wypowiedzenie zmieniające (dotyczące np.płacy) z powodu złej kondycji finansowej firmy. Jeśli pracownik nie zgadza się, to przed upływem półtora miesiąca musi swoja decyzję dostarczyć na piśmie do pracodawcy (i jest to jednoznaczne z tym,że po upływie okresu wypowiedzenia będzie zwolniony). Jeśli takiego pisma nie wystosuje, to oznacza że się zgadza i po okresie wypowiedzenia będą go obowiązywały nowe stawki. ZIBI, dlaczego nie komentujesz na forum tego problemu? Nie masz czasu, bo zasuwasz po 16 godzin żeby przeżyć, czy...

Ania
@K-2 23.04.2015 15:35
Zakład pracy ma prawo wręczyć pracownikowi wypowiedzenie zmieniające (dotyczące np.płacy) z powodu złej kondycji finansowej fir...

Ja o tym wiem i dlatego piszę, że nic nie złamano.

Zaba

Tyś je matoł to som wypowiedzenia i odprawy.

pokoj

To jest szantarz ,jest to niezgodne z prawem o tym fakcie mozna nawet prokuratore powiadomic.zlozyc zawiadomienie o przestepstwie.ciekawe skąd wezmą kase na odprawy.trzymajmy sie razem wszyscy i nie podpusujmy nic.miejcie jaja choc raz i niedajcie sie zastraszyc !!!!!!!! Powiadomimy media i wszystko co sie da,a skurwi.le zwiazki trzeba wszystkie wyj.ebac.nie podpisujcie !!!!!!!!

pokój

Ludzie nie podpisujcie tych aneksow o obnizenie dwuch stawek,niech nam dadza wypiwiedzenia i odprawy,i skąd wezmą tyle ludzi wykwalifikowanych.nie podpisujcie ugody to ta firma sama kleknie wraz z tymi je.anymi związkami.sami sobie podwyzszaja albo premie placą.musimy sie trzymac razem i niepodpisywac !!!!!!!!!! .musimy o tym szantarzu powiadomic media niech to rozdmuchają.

Ela

Fundujecie sobie lepsze samopoczucie kosztem innych i w dodatku w jak najgorszym stylu. Nie zamierzam zniżać się do tego poziomu. Życzę powodzenia.

niesław

"najpierw ludzie,potem JA"

Czarny

Jak to się stało, że przyszedł do nas człowiek-czaszka?? Niech sprowadzą jeszcze kiboli ta sama liga więc dlaczego nie?? Nagroda za coś takiego powinna być tylko jedna- zielona trawa. Kolejny przykład na układziki. Specjalista od (usunięte przez administratora)na telefonie. Tylko mu tego nie mówcie bo może polać się czerwona farba.

Ela

Ale pleciecie tu bzdury. Ania ma rację- zakłamanie i hipokryzja do kwadratu. A teraz zagadka- który ze związkowców powiedział, że "najpierw ludzie,a na końcu ja?" i faktycznie zarabia grosze. U nas na szatni wisiały jego kwitki za ostatnie miesiące.Nauczcie się jednej zasady: "mowa jest srebrem, a MILCZENIE ZŁOTEM". Również "dorabiam się" w KR-ach, ale szczerze mówiąc moje drugie ja bardzo się wewnętrznie buntuje, bo jednak mam trochę godności. Chyba nie zaprzeczycie, że powinny to być nadgodziny. W majestacie prawa jesteśmy niestety okradani.

Rybnik
@Ela 22.04.2015 00:03
Ale pleciecie tu bzdury. Ania ma rację- zakłamanie i hipokryzja do kwadratu. A teraz zagadka- który ze związkowców powiedział,...

A wisiały także kwitki za delegacje na fajne sumki? Aleś Ty naiwna, już chyba bardziej się nie da. Łykaj jak pelikan, łykaj. Fanatyczni wyznawcy wielkiego wodza aneksy nadchodzą, szkoda, że tylko dla Was zgodnie z zasadą "najpierw ludzie potem ja" ha ha W takim momencie wyciągać takie hasło Ela, no naprawdę jak but. Nie mogę się doczekać, aż ta firma się rozpadnie. Wszyscy pójdą na śmieciówki i wreszcie będą traktowani równo, bez względu na przynależność związkową, która obecnie daje wybrańcom niezwykłe profity i przywileje.

Związek malzenski

Związki istnieją dzięki swoim członkom. Wiec zamiast rozpisywać sie o Wiesławie i klachulach z kadry wypiszecie sie a wtedy zostaną na dnie.

jhkjskjjdklg

Przez tego W............ z Solidarności kok obniza grupy wszystkim do 9 i wysyła aneksy.Związki maja nas w d...............

Ania

Coś pięknego, poszukiwany jest wprost upośledzony ochroniarz: http://www.pracuj.pl/praca/pracownik-ochrony-poznan,oferta,3834902 Na wypadek gdyby zdjęli, skopiuje tutaj treść: Grupa Juwentus lider w branży security, w związku z dynamicznym rozwojem, poszukuje osób na stanowisko: Pracownik Ochrony [preferowane osoby z niepełnosprawnością stopnia umiarkowanego lub znacznego: symbole: 01-U,02-P, 03-L, 04-O; 05-R; 06-E; 07-S; 08-T; 09-M, 10-N,11-I; 12- Miejsce pracy: Poznań Praca w ochronie a.. prace pomocnicze przy dozorze mienia Oferujemy: a.. umowę o pracę b.. możliwość zdobycia doświadczenia c.. różne systemy pracy: 12 tki w systemie zmianowym dzień noc, 24/48 zgodne z pozwoleniem od lekarza medycyny pracy

Ania

W środę było zebranie z prezesem, to dlaczego nikt nie otworzył pyska i nie powiedział lub pytał o to co tu piszecie? Jesteście zakłamani do kwadratu.

Grzegorz. P

Ludzie jak długo będziecie utrzymywać tych związkowców

ZZM

cooo????? 4 tysiaki ? Za co? Ciekawe co teraz będą robić w zaopatrzeniu skoro wszystkie zakupy wstrzymane. Wolne płatne mają kobity. Też za 4 tysiące? Cztery są i nic do roboty. Żyć nie umierać.

Alex

Wiecie dlaczego związkowcy nie zgodzili się na zawieszenie premii? Bo mają ochronę związkową i im nie mogą obniżyć stawek. Nic nie stracą , a premię mieliby obniżoną. Taki jest prawdziwy powód.

anonim

(usunięte przez administratora)

zarkacz

Toć to o towarzyszu Wiesławie piszeta i jego famili widza,że jeszcze kapka odwagi w narodzie pozostała :) chyba warto jeszcze trocha popracować w tym naszym KOK-u podrzwiam.

niebiańsko wolny

najwyższa stawka,delegacje,żonka na umowie o prace,oddelegowanie,służbowa komóra,...

obserwator
@niebiańsko wolny 16.04.2015 19:54
najwyższa stawka,delegacje,żonka na umowie o prace,oddelegowanie,służbowa komóra,...

zibi: popieram twoją wypowiedz o ile myślisz i piszesz o tow.Wiesławie z "S-ki " szumnie zwanym trzecim prezesem :) To on jak pewien rycerz od samego początku walczy z wiatrakami i pewnie jak On wykopyrci w najbliższym czasie ( daj Boże ) chociaż nie powinno się życzyć nieszczęścia nawet wrogowi , ale od każdej zasady są wyjątki.

olx

A może podwyżka dla pracowników ochrony ? - nie krępujcie się ,np. o 700 zl Powiecie Nie możliwe MOZLIWE Są takie osoby spytajcie swoich związkowców A co z pracownikami ochrony ? Pyta ktoś a im wezmie się premię albo 1 , 2 stawki Niech żyje zarząd KOK- u !!! a ochrona odpowie NIECH ŻYJĘ ????

Ania

Admin, żal mi ciebie. Miałeś dziadka na Mysiej w Warszawie? Albo sam tam pracowałeś? żenada; dorwało się dziecko do netu i udaje ważniaka co wszystko może.

niebiańsko wolny

ten drugi ładnie kopie dołki pod Kazkiem

JA
@niebiańsko wolny 14.04.2015 19:40
ten drugi ładnie kopie dołki pod Kazkiem

KAŻDY MA WEDŁUG ZASŁUG;0

olo

no i mamy- prezes chce zabrać dwie kategorie albo premie w odpowiedzi związki chcą odwołania prezesa nadszedł czas na strajk ciekawe ilu z nas zastrajkuje a ilu położy uszy po sobie i będzie dalej robić, tyle ze więcej godzin za mniejszą kase

Wiesiek

A szczury uciekają z tonącego okrętu oj uciekają i jeszcze ładne odprawy biorą po co ja byłam w tej Kadrze

Zostaw opinię o Konsorcjum Ochrony Kopalń - Zabrze

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń