German Polish Job Center Sp. J.

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 231 ocen.

Opinie o German Polish Job Center Sp. J.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie German Polish Job Center Sp. J.

Monika

Witam czy przed wyjazdem do Niemiec z tej agencji trzeba byc zarejestrowanym w urzedzie pracy??? W Polsce??

GPJC
@Monika 03.04.2018 11:48

nie trzeba, umowy z pracownikami są na warunkach niemieckich.

Zuzanna

@Natuśka, widać, że masz pozytywne doświadczenia z German Polish Job Center Sp. J. Swój wpis poświęcasz osobom, które prawdopodobnie sprawowały funkcję Twoich koordynatorów. Co możesz więcej powiedzieć o samych warunkach pracy i zakwaterowaniu w miejscu, w którym wykonywałaś swoje obowiązki?

Natuśka

Współpraca z Panią Izą i Panią Marysią to czysta przyjemność. Obie Panie martwią się o swoich podopiecznych,są zawsze pomocne i dostępne jeśli podopieczny ma problem. Widać ze obie Panie pracują tam z powołania a nie przymusu. Polecam w 100% prace z tą agencja . Lepszej nie znajdziecie ;)

agencja GPJC

Drodzy Państwo, z uwagi na coraz więcej zapytań dotyczących pracy w magazynie wysyłkowym Baur prosimy w pierwszej kolejności o kontakt z naszą agencją.Staramy się odpowiadać Państwu na wszystkie pytania i wątpliwości odnośnie oferty i ew. wyjazdu.Bardzo szczegółowo opisujemy warunki i charakter pracy, ilość godzin, warunki mieszkaniowe itp.Jeżeli odpisujemy bądź oddzwaniamy z niewielkim opóźnieniem, to z góry przepraszamy. Nie świadczy to jednak o zaniedbaniu z naszej strony. Jak co roku jest bardzo duże zainteresowanie ofertą, mamy mnóstwo zapytań telefonicznych i mailowych. W ubiegłym roku do magazynu BFS za pośrednictwem naszej agencji wyjechało 80 osób, 20 pracowników zostało przejętych przez klienta i pracuje do tej pory, niektóre z osób ściągają do pracy swoich znajomych i bliskich.O czymś to świadczy. Do osób już potwierdzonych do wyjazdu apelujemy , ażeby pozostawały z nami w stałym kontakcie.Zawsze służymy wsparciem i pomocą.Rozwiązujemy na bieżąco wszystkie problemy, pomagamy w kwestii tłumaczeń. Od pn.-do pt. w godzinach 8-17 jesteśmy do Państwa dyspozycji. z poważaniem zespół GPJC

roki
@agencja GPJC 20.12.2017 14:21

dość dobra i jeżeli prawdziwa to słuszna odpowiedź

Pati

Jeżeli pracowałam rok temu u Państwa to mozna liczyć na to aby ta firma zatrudnila mnie jeszcze raz? Pozdrawiam.

agencja GPJC
@Pati 13.02.2018 10:45

witam, tak, jak najbardziej.Prosimy o kontakt z agencją. pozdrawiamy GPJC

takeme

Witam, niedawno bo w zeszłym roku firma GPJC pośredniczyła mi w znalezieniu pracy i byłem zadowolony jeżeli chodzi o tą firmę szkoda że nie mogę powiedzieć tego o agencji Hoffmana przez którą byłem zatrudniony, pensja się zgadzała co miesiąc także wszystko co najważniejsze w pracy było zapewnione, zły byłem na agencję Hoffmana ponieważ wydarzyła mi się przykra sytuacja w domu i musiałem zjechać do Polski, sekretarka w biurze Hoffmana rzuciła moim uzasadnionym wypowiedzeniem napisanym w j.niemieckim ta sytuacja trochę mnie zniesmaczyła, pracowałem w firmie Magna niedaleko Ingolstadt i byłem zadowolony, praca ciężka, norma jak najbardziej do wyrobienia i wielu dostało kontrakt bezpośrednio z pracodawcą :) Chciałbym jeszcze raz spróbować wyjazdu przez GPJC w tym roku i mam pytanie jak wygląda kwestia zamieszkania gdybym znalazł sobie jakiś hotel pracowniczy jak uzyskać meldunek bo bez niego nie będę mógł podjąć pracy ?

German Polish Job Center Sp. J.
pracodawca
@takeme 28.01.2018 21:04

Proszę o kontakt z biurem. GPJC

On26

Nie polecam!! Nie potrafią odpowiedzieć na zwykłego maila, w porównaniu do innych firm! Nie oddzwaniają jak mówią przy rozmowie telefonicznej! Ta firma to jedna WIELKA porażka. Omijajcie to z daleka! A Panie siedzące wielkie damy, bez kultury, mają ludzi za nic.

German Polish Job Center Sp. J.
pracodawca
@Ja93 29.01.2018 11:21

GPJC: z kim nie można się do gadać ? proszę o informacje. Wszystkie panie w biurze są tak samo uczynne jak była pani Magda, nie ma żadnej różnicy w obsłudze pracowników. GPJC

ChybaObiektywnie

Firmę polecam z czystym sumieniem, pozdrawiam również bardzo sympatyczną Panią Izabelę:) Jeśli chodzi o załatwianie pracy to prostu trzeba zrozumieć, że istnieje wiele czynników, na które sama agencja GPJC nie ma wpływu i wyjazd do pracy może się opóźnić. GPJC wysyła ludzi do innego niemieckiego pośrednika, ten pośrednik wysyła do właściwego już miejsca pracy, więc nieścisłości mogą powstać na kilku liniach - stąd opóźnienia lub nieporozumienia. Tak jak nieporozumieniem jest pisanie, że panie z biura to siedzące wielkie damy. Pani Izabela naprawdę dwoiła i troiła się, aby znaleźć dla mnie pracę. A że troszkę to trwało... no cóż, jak napisane powyżej nie na wszystko firma GPJC ma wpływ. Wydaję mi się, że największymi malkontentami są osoby nie znające języka, nie znające realiów, dużo krzyczące, a mało robiące, zarazem oczekujące wielkich pieniędzy i super warunków mieszkaniowych, najlepiej darmowych. Podsumowanie: POLECAM

Deniro 1410

Witam To już mój mój drugi wyjazd do pracy w Niemczech zorganizowany przez GPJC W zeszłym roku pracowałem w firmie Baur gdzie pracowałem jako pakowacz Prace uważam za bardzo fajną , zgadza sie była norma z początku byłem tym przerażony ale po tygodniu okazało się ze tą normę mozna spokojnie wyrobić (tylko trzeba chcieć ) Co do warunków mieszkaniowych to wiadomo ze nie są to 5-cio gwiazdkowe hotele , ja uważam ze są bardzo dobre Obecnie pracuję w firmie Magna na produkcji lusterek samochodowych , warunki mieszkalne i płacowe są super Co do biura pośrednictwa pracy GPJC to uwazam ze jest ona godna polecenia zawsze jak sa jakies problemy to je rozwiazują wystaczy tylko zkontaktowac sie z paniami z biura Naprawdę polecam to biuro

Xxx
@michu 20.12.2017 09:34

Ok.1050 po oplaceniu mieszkania na nockach ok chyba 1400

Gość

Agencja pracy GPJC jest w porzadku, nie moge powiedziec nic zlego. Warunki mieszkania bardzo dobre i praca rowniez super. Kontakt z biurem jest zawsze bez problemu. GPJC odsyla ludzi do niemieckiego pośrednika, i jezeli ktos ma problem, bo dostal za malo wyplaty to na pewno nie jest wina firmy GPJC tylko po prostu trzeba isc do niemieckiej agencji i wyjasnic, bo na pewno mozna w jakis sposob, bo tak sie nie dzieje bez powodu. Jesli ktos bierze zaliczki co tydzien to nie ma się co dziwic, ze dostaje mniej wyplaty pozniej. Jezeli bede miala komus POLECIĆ agencje pracy to na pewno polecę GPJC.

ooeeeeq
@Gość 14.12.2017 10:17

tak agencja sama gpjc nie jest winna ale powinna powiedzieć ludzią gdzie ich wysyła, za miesiac pracy i przerobienie 180 godzin własnie dostalismy 900 euro pensji, to nie wiem ile my mamy netto za godzine chyba 6 euro

Aaaa

Zarobki w firmie Baur to 1100 euro po odliczeniu za mieszkania 150 euro.ewentualne nadgodziny ida na zait konto. Panie z gpjc są mile i pomocne jednak nie są na miejscu i nie widzą dokładnie wszystkiego A przede wszystkim nie widzą warunków mieszkania bez pralki lodówki zamrażarki żadnej kuchni.

XXZY

Tak było dobrze Bylo bo już nie jest. W zeszłym roku mieliście Państwo darmowe mieszkania teraz musimy płacić za mieszkanie agencji Hoffman po 150 euro za osobę ale tylko przez 3 pierwsze miejsce poznizneij kwota może być w skali nawet 800 euro albo trzeba szukać coś samemu . Warunki może nie są źle ale na jedną noc lub dwie A nie na mieszkanie na dłuższą metę nie ma kuchni żadnej tzn palników ani kuchni gazowej mała lodówka Na kila osób i nie ma pralki .i niech nikt nie pisze że tak to już jest bo w konkurencyjnej agencji ludzie mają darmowe mieszkania mają dobre warunki dodatek diety dziennej. Także może i było dobrze ale nie jest teraz. A wynagrodzenie po odtraceniu za mieszkanie to około 1100 euro jakieś ewentualne nadgodziny idą na zait konto. Ktoś może powiedzieć trudno trzeba było jechać z innej agencji no tak ale nikt nie przypuszczał że aż takie mogą być różnice i rozbieżności między agencjami wysyłającymi ludzi do jednej firmy.

Kasia74

Pracowałam z mężem przez agencję GPJC w zeszłym roku, też w Baur i byłam zadowolona. Przecież wiadomo, że to nie jest praca biurowa tylko fizyczna na magazynie. Zgadzam się z Panem Deniro 1410 - panie z agencji zawsze odpowiadały na moje maile i były bardzo miłe. Nie znam niemieckiego ale radziłam sobie bez większych problemów, poznałam tam fajnych ludzi i w tym roku też szykuję się do wyjazdu. Co do mieszkania, to mieliśmy dwuosobowy pokój w hotelu pracowniczym, koleżance trafił się inny nocleg i też była zadowolona. Jedzie ktoś tam w przyszłym tyg.? Pozdrawiam.

Jacob

Przybyłem na miejsce dnia 5 listopada na projekt w sonefeld na magazyn Baur. Jeżeli chodzi o mieszkania to warunki są dobre, lecz niestety z każdym dniem wypływają nowe fakty, przyjechałem jako komisjoner bądź pakowacz niewielkich przedmiotów takich jak pendrive, myszki do komputerów, płyty cd itp. Jednak już się dowiedziałem, że komisjonowania nie ma ponieważ w tym magazynie są przedmioty typu duże agd. np. pralki, lodówki, kuchenki itp. kobiety zwykle pakują przy taśmie, norma to 33 sztuki na godzinę. A normy nie miało być, to tak na marginesie. Tak jak wspomniałem, dziewczyny pakują same bądź jak muszą przenieś przedmiot o większej masie to mogą zrobić to we dwie, tak aby przypadało na osobę po 15 kg. Facecie przynoszą kartony, bądź skanują paczki przy taśmie, albo idą na rozładunek bądż załadunek kontenerów. Choć agencja zapewniała, że przy załadunku pracują tylko osoby z uprawnieniami na wózki widłowe. Także to co agencja mówi a to co jest na miejscu to zupełnie co innego. W dodatku jest jeszcze haczyk z mieszkaniem, kiedy chcesz wypowiedzieć umowę i zjechać z projektu. Pozdrawiam i życzę dalszych udanych poszukiwań pracy.

GPJC
@Pracownik 08.11.2017 16:05

Komisjonowania mysz, pendrive'ów płyt i biżuterii nie mamy w swoich ofertach, także musiał pomylić Pan to z inną propozycją pracy.

TAKAPRAWDA

Agencja German Polish wysyła dużo ludzi do pracy w okolice Ingolstad moim zdaniem bardzo zakolegowaną agencją już Niemiecka Zeit&Nah. Na miejscu okazuje się że mieszkania to żenada na mieszkaniu 17 łużek a z 6ciu pokoji otware jest tylko 3 jeden.prysznic kuchnia- babcia miała lepszą . I są nie wypłacalni. Ciężko jest pracować 48godzin za107 euro a na koniec i tak nie.wypłacają należnego. Do tej pory prubuje skontaktować sie.z.Agencją ponieważ wiszą mizapłate.za duzo.godzinale.maja najprawdopodobniej wy......

German Polish Job Center Sp. J.
pracodawca
@TAKAPRAWDA 03.11.2017 23:45

Witam, firma Zeit&Nah jest naszym klientem, od lat pracują tam osoby skierowane przez nas i nie wnoszące żadnych skarg. Agencja nie ma trudności finansowych, zawsze wszystkie pensje są wypłacane w terminie. Jeśli zjechał Pan nie wypowiadając umowy, mogła zostać Panu naliczone kara umowna, o której jest mowa w umowie o pracę. Proszę o kontakt mailowy z naszym biurem, postaramy się wyjaśnić dla Pana tą kwestię. Pozdrawiam Agencja GPJC

Dziewczyna

Macie jakieś oferty pracy na produkcji dla kobiet ?

agencja GPJC
@Dziewczyna 02.11.2017 11:38

witam, tak mamy, prosimy o przesłanie cv do nas na maila: magazyn@gpjc.eu pozdrawiam agencja GPJC

xyzzzz

Witam czy ktos pracuje w firmie BAUR Michael-Dechant okolice Bayreuth ?? jakie opinie i wrazenia, poniewaz mam zamiar rozpocząć tam prace

Łukasz
@Dawid 26.10.2017 23:09

Gdzie jedziesz ? Od nich

Tadeusz

Ponieważ German Polish Job Center Sp. J. ma opinię dobrego pracodawcy to nawet nie ograniczają listy ofert pracy bo i tak znajda chętnych. Trochę jestem zaskoczony niektórymi opiniami ale widocznie tak musi być.

xyz

Witam czy ktos pracuje w firmie BAUR Michael-Dechant okolice Bayreuth ?? jakie opinie i wrazenia, poniewaz mam zamiar rozpocząć tam prace

Natalia

Czy German Polish Job Center ma w swojej ofercie prace dla kobiet? Słyszałam sporo dobrego o agencji i chciałabym skorzystać z ich pośrednictwa. Może ktoś słyszał o pracy we Francji? Jak przedstawia się sprawa znajomości języka, ja znam dobrze angielski?

Nero

Może ktoś podpowiedzieć coś o pracy dla stolarza meblowego?

Darek

Złożyłem CV w kilku biurach na to samo stanowisko. Odpowiedział tylko GPJC za co dziękuję. Pierwszy raz chcę wyjechać do pracy. Chciałbym zapytać o kwestie zakwaterowania. Czy obowiązkowo trzeba mieszkać gdzie wskaże pracodawca czy też agencja czy można sobie samemu coś wynająć? Czy od zatrudnionych przez agencje pracowników jest pobierana jakaś opłata z tytułu pośrednictwa? Jeśli tak to czy jest ona jednorazowa czy nie?

agencja GPJC
@Darek 08.10.2017 14:54

witam Pana, nie ma Pan obowiązku mieszkać w mieszkaniu wskazanym przez agencję.Jak najbardziej może Pan szukać swojego zakwaterowania.Od pracowników nie pobieramy żadnych opłat. pozdrawiam agencja GPJC

Bercik

Musza mieć dobre kontakty ponieważ mają dużo ofert!

Nataniel

Dlaczego tak mało jest opinii od osób które już wróciły z wyjazdu? Jedynym dobrym sygnałem jest to, że jak nie piszą to było dobrze i nie chce się już pisać?

8900
@Nataniel 05.09.2017 22:39

Agencja GPJC jest ok, ale znów niemieckie zeit firmy to większa połowa to oszuści. Na dobry początek trzeba od czegoś zacząć, a Panie z GPJC jest zawsze z nimi kontakt i dzwonią same pytając jak praca itp. POLECAM!!!

Picker

Może ktoś coś na temat pracy okolice inglestad produkcja foteli jak tam jest i jaka atmosfera panuje w zakładzie czy warto się wybrać tam do pracy z góry dziekuje

Nataniel

Słyszałem, że German Polish Job Center to dobry pracodawca, sadze, że można z nimi wyjechać do roboty.

Raperos

witam wyslalem z żoną własnie cv na produkcje do tej firmy jest szansa ze zadzwonią do nas i bedziemy mogli wyjechac razem ipracowac na te same zmiany ?

Dupek

ktos jedzie teraz? bo jak tak to pozdro elo

Dupek

ktos jedzie teraz? bo jak tak to pozdro elo

Dzidek

Mam zamiar również skorzystać z pośrednictwa agencji German Polish Job Center tym bardziej, że słyszałem iż to dobry pracodawca. Sądzę, że nie ma idealnych agencji jak również nie wszystkim musi się tu podobać organizacja pracy za granicą! Każdy ma wybór.

Zostaw opinię o German Polish Job Center Sp. J. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie German Polish Job Center Sp. J.