Eaton Automotive Systems

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bielsko-Biała - Eaton Automotive Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.

Opinie o Eaton Automotive Systems Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.!

16.02.2020 18:40

A nadgodziny są czy nie bardzo?
    on

13.02.2020 21:45

@Driver mówisz dobry socjal - to znaczy konkretnie jaki?
    Wyjadacz

13.02.2020 22:32

Bardzo dobry czyli taki sam jak 10lat temu :-) wtedy to bylo coś teraz sam sobie odpowiedz. W tym momencie w wielu zakładach jest dużo lepszy bo poza premia na święta i druga wakacyjna nie ma nic.
    Grr

13.02.2020 22:37

Dokladnie,premia produkcyjna to taki prymaaprylisowy dżołk,a może prank?
    Em

09.02.2020 14:35

Dokrecanie sruby daje odwrotny efekt do zamierzonego.Wlodarze,dobry pracownik to zadowolony pracownik,$$$$$, wylączając nawiedzonych parobasów bo to juz zdjagnozowana choroba społeczna.
    NN

13.01.2020 10:48

Byłem w tej firmie jakiś czas już temu na rozmowie kwalifikacyjnej na "operatora maszyn" i powiem szczerze ,że nie była to przyjemna rozmowa której nie zapomnę dlatego, że Pani rekruterka była wyjątkowo nieuprzejma, jej zachowanie było aroganckie ... oczywiście jak ktoś do mnie tak to i ja do niej , dlatego nie polecam chyba, że się coś zmieniło teraz to nie wiem.
    Jan

09.02.2020 09:21

Zgłoś to, już kilja osób ma do niej zastrzeżenia.
    Nicj

09.02.2020 09:21

Wcale nie przesadza.
    Anonymous

08.02.2020 11:48

@Administrator - co takiego "niestosownego" było w zapytaniu naszego byłego kolegi, że musiałeś usunąć Jego pozdrowienia dla nas ?? Pytam bo stwierdzenie, że tu jest większa rotacja niż w sąsiedniej firmie raczej obraźliwe ani niestosowne nie jest. To skąd więc ta cenzura w - przecież wolnym - internecie ? Chyba, że jest on już wolny tylko pod względem prędkości... . Wstyd.
    Eaton

02.02.2020 15:06

Witam . Ile zarobi nowy na 4 brygadowce i powiedzmy z 2 nadliczbówkami?
    Zonk

05.02.2020 20:05

Po roku max 3530 Ale to jest max do 3lat ,więc po roku jak masz 3300 to po 2 będzie 3400 moze trochę więcej. Więc nawet licząc że do tych 3 lat miałbyś te 3500 d9 tego 15% I te dodatki 500 to wychodzi 4500 brutto A więc na rękę coś może ciut wiecej niż 3000pln. To jest gdzieś po 2 do 3 lat, a gdzie nowi?? Na 4b ok 2800 może ciut wiecej a na 3zm 2600 to max
    Raptus

06.02.2020 15:41

Potwierdzam.
    Gosv

23.01.2020 22:09

Kobieta, która rekrutuje jest bardzo niemiła.
    Dzwoń

04.02.2020 14:56

Na infolinię
    Gość

04.02.2020 19:18

W pracy trzeba być profesjonalnym, to nie miejsce na pokazywanie swoich humorów wiec nie usprawiedliwiaj takiego zachowania jakby to miało być normą.
    Negocjacje

29.01.2020 23:42

J. wynegocjuje nam podwyżki. Będą kokosy.

01.02.2020 18:59

Ja dają ci
    Waldek

22.01.2020 13:21

Witam, jaka jest stawka na początek dla nowego pracownika? Bo otwierają nowa halę.

24.01.2020 18:25

Hala już nie jest taka nowa bo stoi już kilka lat. Zwyczajnie nie piszą wprost, że nikogo nie mogą na nią znaleźć od paru lat. I dlatego wciąż jest nowa bo pustawa. I nie zapełnią jej dopóki będą dalej forsować ten idiotyczny system czterobrygadowy. Zresztą na 3zmianówce też w każdą sobotę trzeba przychodzić na trzy zmiany. Pracowałem i widziałem. Dzięki bardzo.
    Ciekawy @

21.01.2020 20:21

Witam jak wygląda praca na kuźni ktoś powie ?
    OldBoy

22.01.2020 05:56

Niewielu chce zostać po okresie próbnym, straszny (usunięte przez administratora) i ciężka robota.

22.01.2020 20:19

Jak lubisz brudną robotę w graficie to zapraszam na kuźnię.
    Darek

20.01.2020 05:52

w ogłoszeniach cały czas widnieje ofertą pracy "operator maszyn" i "magazynier/magazynierka" pomimo wysłania CV spełniania wszystkich wymagań w ogłoszeniu , doświadczenia to i tak nikt się nie dzwoni.... rekruterzy "damy" dwudziestoparoletnie decydują według ich widzimisie kogo według nich można zaprosić na rozmowę i kto się potencjalnie nadaje oceniając człowieka na podstawie wyglądu , CV uważając, że jak się jest po 30 i pracuje na produkcji to jest się nieudacznikiem życiowym.... człowiekowi który tylko potrzebuje pracy i chętnie by do pracy chodził i cieszył się z tego ,że pracuje i zarabia to pracy i szansy dać nie można pomimo tego ,z e szukają ludzi do pracy... brawo, los się zemści kiedyś na Was, Pozdrowienia niech się Wam wiedzie....
    Xyz

20.01.2020 23:44

Musisz wysyłać częściej najlepiej codziennie, bo jeżeli w HR jest też taka rotacja jak na poidukcji to musisz codziennie wysyłać to przeczyta inna - nowa osoba i na pewno się dostaniesz :) A tak poważnie to muszę Ci zdradzić że obecnie jesteśmy w trakcie przykręcania śruby, władza udaje że robi co może aby uzupełnić braki w załodze ale to ściema i sprawdza ile można wycisbąć z tych nieudaczników co jeszcze zostali. Czekają na rozwój sytuacji w strefie bielskiej a jak wiadomo nie jest różowo w automotive... Jednym słowem dosyć agresywne działanie korporacji - wygląda że idą na całość....
    Wrk

21.01.2020 16:09

Dokładnie tak jest, smutne to.
    Kilkanaście lat

17.01.2020 21:18

Trochę tu pracuję i naogladałem się już "dobrych zmian"... niestety jestjestcoraz coraz gorzej pod względem finansowym. A nie przychodzimy do pracy charytatywnie tylko żeby zarobić." Eatonowe eldorado" to już miniona epoka.
    Ania

16.01.2020 21:45

Jaka jest stawka na produkcji na początek?
    Darmozjad

17.01.2020 19:47

Fujowa, teraz to ze 300 zł więcej niż najniższa krajowa.

11.01.2020 14:34

Jak tam zmiany brygadzistów na Kuźni.
    Zmiany

11.01.2020 16:05

Głupie wprowadzanie zamieszania. Rozwalanie dobrze funkcjonujących ekip. Nudzi się kierownictwu. Nie znam pracowników i brygadzistów, którzy są z tego powodu zadowoleni. Wręcz przeciwnie. Każdy zestresowany.
    Riki

12.01.2020 09:21

Ja uważam bardzo dobrze skończy się w końcu koleśostwo przesiadywanie w biurze brygadzistów i w chodzenie w d.p.e.A może brygadziści się wezmą w końcu do roboty,bo do tej pory to nic by nie robili tylko przesiadują w biurze nikomu nic nie pomagają.A jak przychodzą na setkę to tylko się umywają od roboty żeby się tylko nie pobrudzić.
    Były Pracownik

08.01.2020 12:45

Szkoda że tyle złych opini O tej firmie tu się pojawia Firma mim zdaniem jest ok zarobki na poziomie zawsze wszystko na czas fajny program socjalny praca też nie jest zła A ludzie no cóż w tak licznym gronie zawsze są Ci spoko i jakieś buraki też się znajdą ja pracowałem tu 8 lat i to był fajny czas dużo super ludzi tu poznałem pozdro dla całej kuźni
    Zwolniony

09.01.2020 06:38

A czemu nie robisz?
    eatonowiec

20.11.2019 19:35

Ludzie jeśli komuś się praca nie podoba to nikt nikogo na siłę nie trzyma. Piszecie tutaj takie bzdury że się czytać tego nie da. Idźcie do prywaciarza i poróbcie to ze stulonymi ogonami wrócicie do Eatona.
    Brygadzista

22.11.2019 21:53

Nie sposób zaprzeczyć,wszystko w temacie.
    Były

07.01.2020 11:36

No więc jesteś na najlepszej drodze do przykrego rozczarowania. Chyba, że jesteś z tych co włażą pod biurko... Nie jest prawdą co piszesz, że nie ma nigdzie więcej na start niż w EATON po kilku / nastu latach na poziomie prac. produkcyjnego czy pomocniczego z wykształceniem średnim czy nawet zawodowym. Trzeba poszukać - owszem. Wiem na własnym przykładzie. Mnie zajęło pół roku. Stawka 3700 brutto, dwie zmiany, bez nocek, soboty również robocze ale płatne 100% więcej. Dowóz autobusem za 100 zł/mc. A premie? Teraz było 2100 brutto na "karpia"... Jeszcze efektywnościowa i latem wakacyjna. Razem ponad 4000 brutto w roku. Da się ?? Tylko trzeba spróbować.
    Beck

18.11.2019 16:59

Tak wy i ta wasza infolinia w Stanach. Tylko że kabelek z drugiej strony Wam ktoś odłączył. Słuchajcie ja znalazłem rozwiązanie na ten cały bajzel. Co zrobiłem? Zwyczajnie się zwolniłem i mam święty spokój. Teraz mam wolne weekendy, święta wszystkie wolne, zero korporacyjnej gadki, zero durnych słupków i tablic. No i kasa wieksza. Zaprawdę powiadam Wam że w tej waszej firmie to się teraz średnio zarabia. Skutecznie przyczyniła się do tego pewna pani ale jej już podobno u was nie ma. Chyba mało kto z nowych przychodzi skoro ogłoszenia o pracę są na Bielsku dosłownie wszędzie. Mało kto chce pracować piatek-$wiątek. To daje do myślenia. No ale wy się cieszycie pewnie że wam 11 listopada wpadła setunia. Brawo Wy.
    Wrr

18.11.2019 18:57

Jeszcze chwila i podstawa zbliży się do najniższej krajowej
    Urzekła mnie twoja historia...

07.01.2020 10:47

Chyba nie wiesz o czym piszesz. Jak zgłaszasz problemy to albo zamiatają pod dywan, albo potraktują "z buta" i zrobią ci taki magiel, że już potem tylko się zwolnić, jeśli masz odrobinę własnej godności.
    Eatonowiec

21.11.2019 17:40

Dajcie przykłady złego traktowania. Każdy chciałby pracować po 5 dni w tygodniu. Mieć weekendy wolne. Cieszmy się że mamy pracę nie najgorzej płatna bo uwierzcie że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. A narzekać zawsze będą Ci co im się robić nie chce
    Itd

21.11.2019 18:04

Podaje Ci rękę każdego dnia. Uśmiecham się. Za plecami obrabiam Ci 4 litery,wyśmiewam. Ty się o tym dowiadujesz i co ? Fajnie nie ? Tym bardziej jak robi to Twój przełożony. Upokorzenie ! Efektywnosc pracy zaczyna maleć.
    Urzekła mnie twoja historia...

07.01.2020 10:26

Ja to przerobiłem. Dosłownie jak napisałeś. Zmiana pracy nie była tym najgorszym w moim przypadku, lecz świadomość, że człowiek któremu ufałem i uważałem za prawie przyjaciela okazał się najgorszą szują. To najbardziej zabolało. Teraz już NIKOMU w pracy nie ufam. Nie mam kolegów, tylko współpracowników.
    eatonowa hipokryzja

20.12.2019 10:33

Eaton ogólnie odcina się od wspierania jakiejkolwiek strony politycznej natomiast LGBT i marsz równości w Katowicach już popiera. Co więcej chwali się tym na slajdach na stołówce. Tak na marginesie na marszu równości były partie polityczne: "Wiosna" oraz "Razem", a także KOD (komitet obrony demokracji). No coś tu jest nie tak. A nie to przecież ludzi brakuje do pracy i może teraz środowisko gejów, lesbijek itp zacznie walić drzwiami i oknami do firmy. Porażka. A ogólnie eatona nie polecam jako pracodawcy. Soboty, niedziele przychodź do pracy, a na życie zabraknie czasu...
    Marsz równości

03.01.2020 11:38

Bo to nie był wiec polityczny, tylko marsz równości, a Eaton wspiera równość. Na ten marsz mógł przyjść każdy wspierający równe traktowanie ludzi. Mogłeś przyjść ty, polityk z z PO, sędzia, lekarz, polityk z PiS i ksiądz. Każdy...
    Nick dzeger

07.01.2020 09:20

Zapytaj tam, gdzie wjeżdżają paczki przywożone przez kurierów. Piękne paczuchy z giftami.

24.12.2019 01:14

26.12.2019 20:45

A także szacunku do pracownika.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eaton Automotive Systems?

Kontakt - Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.

Rudawka 83 43-382 Bielsko-Biała

KRS:0000208617

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

łoperator

13.12.2019 10:39

Jestem pod wrazeniem spotkania wigilijnego,ukłony w strone organizatorów.Fajnie ,że wszyscy mogli byc w swoich ciuchach,że był czas na przebranie sie a nie w biegu bo trzeba produkowac.Pierwszy raz odkąd pamietam nie było wydzielone jedzenie tylko kazdy mógł zjesc tyle na ile miał ochote.I trzeba przyznac było smaczne!Pewno znajdą sie tacy co im sie nie podobało czy nie smakowało. Moze faktycznie cos zacznie sie zmieniac na lepsze a nie jak za ''WERSUSA'' ,że na pączkach chciał zaoszczedzic.
    ABW

15.12.2019 18:32

Większość tego nie rozumie. Dostali miskę ryżu i to ich zmotywowało. Narzędzie motywacyjne spełniło swoją rolę.

19.12.2019 18:03

Wigilia naprawdę super w końcu nie siedziałem w ubraniu roboczym????

18.12.2019 20:19

Witam. Ile nadgodzin jest na 4 brygadowce A ile na 3 zmianach? Dzięki

19.12.2019 16:07

Nie ma reguły. Raz są ,raz nie ma. System nie ma znaczenia.
    Nikt ważny

16.12.2019 06:07

Witam nje rozumie dlaczego ludzie tak narzekają? Jeśli jest komuś źle lub uważa że za mało zarabia to dlaczego nie zmieni zakładu pracy na taki w ktorym wedlug niego będzie mu lepiej. Na dzień dzisiejszy ofert pracy nie brakuje więc wystarczy trochę chęci a nie narzekać na forum bo to nic nie zmieni. Są zakłady w których dostaniesz 2k na rybę a sa tez takie gdzie dostaniesz 200zł. Są zakłady gdzie w wigilię trzeba iść do pracy na 2 zmianę a w sylwestra na trzecią bo tak wychodzi z grafiku a jest system czterobrygadowy więc nie rozumie dlaczego narzekacie skoro w eaton święta są wolne i mozna spędzić je z rodziną. W większości zakładów nie zobaczysz zadnej wigilii dla pracowników tak jak w eaton co prawda skromna ale co roku pod tym wzdledem pamiętają o produkcji. Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Pamiętajcie ci co wiecznie narzekają że w żadnym zakładzie nie jest idealnie i zawsze znajdzie się coś o co można sie czepiać. Nigdy nie znajdziesz pract która ci będzie w 100 %odpowiadać przynajmniej jest takie moje zdanie. I wiem co pisze bo przed eatonem pracowalem u kilku innych dużych pracodawców i wszędzie gdzie nje bylem nie było super dlatego tez zmeinalem pracę az do momentu jak tafilem do eatona chociaż też nie jest różowo i sporo rzeczy możnaby było zmienić ale tak jak pisałem robic trzeba wszędzie. Podziwiam wszysrkich wiecznie niezadowolonych. Ps. Żeby było lepiej fo tr, eba działać a nie narzekać na forum.
    Jan

16.12.2019 09:53

Czytaj ze zrozumieniem co piszą inni.
    Refleksja

16.12.2019 09:52

Gdy zasiądziesz do Wigilii pomyśl przez chwilę jaki/a byłeś dla współpracowników . Szczególnie tyczy się brygadzistów i kierowników. Czy Twoje zachowanie i traktowanie innych jest zgodne z tym co obchodzisz w te Święta ? Jeśli nie to jaki ma sens siadać do Wigilii i udawać wspaniałego ojca,syna,dziadka.....
    Ferdek

15.12.2019 23:05

Wigilia super dobre jedzenie i fajna atmosfera firma eaton sie spisała na medal plus premia swiateczna palce lizac to beda udane święta dlamnue i mojej rodziny
    Kris

14.12.2019 07:43

Wigilia była bardzo przyjemna , dyrektor rozmawia z ludźmi jak normalny człowiek ale poczekajmy jakie podwyżki zaproponują najniższa krajowa idzie do góry o 15 procent i to bez oceny... A u nas ile ????
    Ewa

15.12.2019 07:26

Dokładnie. Prości ludzie tego nie rozumieją i dają się kupić za miskę ryżu.
    Kris

15.12.2019 07:42

Tyle żeby ta najniższa za 2 lata u nas nie była najniższa ! Bo wtedy to ten zakład zniknie bo tu już nikt nie będzie chciał pracować . 90 procent ludzi jest z poza bb więc nie będą tu pracować jak dużo bliżej dostaną te same pieniądze....
    Xxx

14.12.2019 20:37

I pykło wiadomo, kto jest kim. Brawo.
    K.

14.12.2019 16:37

Jesteśmy z rodziną szczęśliwi. Tak cudownej wigilii nie miałem nawet w domu. Jesteśmy wspaniała rodzina eatonowa. Mimo wszystko kocham swoją pracę w Eaton. Tyle dobra płynie od dyrekcji i kierowników. Coś pięknego. To raj na ziemi. Dziękuję.
    Wigilija

14.12.2019 06:28

Tak łatwo jest kupić prostych ludzi. Dać im raz na rok miskę paszy i już narzekanie mija.
    Bu

14.12.2019 08:31

Jak ci tu tak źle to po co dojeżdżasz do roboty 30 km?
    Be

14.12.2019 16:20

Jak u Ciebie w domu jest źle to się wyprowadzasz czy raczej robisz wszystko by było lepiej ? Naiwny trolu.
    Rysio kuźnia

12.12.2019 23:24

Najlepsza wigilia, od początku mojej kariery w Eaton (usunięte przez administratora) atmosfera, (usunięte przez administratora) klimat, ślicznie dzieciaczki zaśpiewały,(usunięte przez administratora)
    Janusz

13.12.2019 00:16

Nie dajcie się nabrać na te dobroci.
    Lab

14.12.2019 15:35

No chociaż jeden nie troluje brawo
    M.

13.12.2019 21:00

Wigilia super trzeba przyznac.

13.12.2019 07:12

Przestańta narzekać. Choroba narodowa ,ciągle narzekanie .
    Mati

09.12.2019 18:51

Dają umowe o prace na od pierwszego dnia?
    Mati

12.12.2019 10:39

A gdzie można wysłać CV w razie czego jak by się zwolniło miejsce?
    Odp

13.12.2019 00:08

Adres do aplikowania jest na stronie Eaton bielsko.
    Jacek

12.12.2019 11:21

Kto tam teraz rządzi firmą
    Nowy

12.12.2019 15:51

Dyrektor i Kierownicy
    Jacek

11.12.2019 17:33

Można wiedzieć kto reprezentuje kadrę zarządzającą
    Elf

11.12.2019 17:03

Nażekacze wracać do PGR-ów bo wszyscy pochodzicie ze wsi a najwięcej nażekacie nie podoba się zakład to doić krowy

23.11.2019 19:08

Zamówienia maleją to jaki ma sens wprowadzać system 12tek ? Dyrektor na spotkaniu mówił że dla firmy koszty 12tek są takie same jak obecnie w 3 zmianach i 4 brygad na niektórych obszarach. Takie same koszty to skąd pomysł na 12h ? Firma jest nastawiona na zysk a nie profilowanie pracowników . Jaki zysk osiągnie przy systemie 12h ?
    Jasio

11.12.2019 09:20

Kurcze ale jesteście czasami biedni i zindoktrynowani, zamówienia zamówieniami - kim obstawisz 3 zmiany lub 4 brygadówkę ?!, jak nie ma ludzi to się robi 12 stki, 2 zmianami ludzi obstawiasz 3 zmiany produkcji - proste kurła jak drut, czasem warto ebąć się w czoło i pomyśleć

11.12.2019 11:48

Ale jesteś strategiem! Nie przyszło ci do głowy że możesz pracować 160godz. miesięcznie i osób potrzebujesz tyle samo. Pogadaj że związkami, chodziło o ściągnięcie ludzi pod nową halę, nikt w tym gównianym systemie świątek-piątek nie chce robić!
    Ankieta

01.12.2019 15:37

Kiedy ma odbyć się ankieta?
    Kierownik

07.12.2019 07:38

Za 2 lata

24.10.2019 18:49

Co to za nowy kierownik na koldformingu ?

05.12.2019 19:44

Kiedyś tam pracowałam na tym obszarze. Całe szczęście to już było. Tego zniechęcenia do pracy pod nim nigdy nie zapomnę. To już lepiej pracować na MLA lub RRA .
    Ktoś ty

05.12.2019 19:58

Żaden nowy. Arek miał tylko zastępstwo. Szkoda.
    Dyrekcja Zakładu

29.11.2019 21:02

Po konsultacjach z pracownikami, Dyrekcja Zakładu Eaton zdecydowała o nie wprowadzaniu 12 godzinnego systemu czasu pracy. Z poważaniem, Dyrekcja Zakładu Eaton
    Krysia

29.11.2019 22:27

Super. Szkoda że lizanie robicie przed ankietą,a przez cały rok macie nas za nic.
    Mariusz

29.11.2019 23:55

Czeba to opić we niedziela. We poniedziałek rano mnie nie poczujom jak zwykle. No to zdrowie

Zostaw merytoryczną opinię o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.