Eaton Automotive

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 193 ocen.

Opinie o Eaton Automotive

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eaton Automotive

Ted Bundy

Trzeba znać się na obsłudze konkretnych maszyn , czy przyjmą każdego ?

Itończyk....
@Ted Bundy 25.11.2017 11:31
Trzeba znać się na obsłudze konkretnych maszyn , czy przyjmą każdego ?

przyjmują jak leci... nie trzeba być fachowcem;)

Itończyk....
@Ciekawski 10.12.2017 23:03
Jak wygląda dzień pracy? jest wyznaczona przerwa śniadaniowa ? jak brygadziści reagują na przestoje maszyn ?...

przeważa obecnie: system trzyzmianowy, przerwa 30min, postoje.. siła wyższa, na spokojnie ;)

Sabina bb

Pracowałem tam kiedyś praca jeśli chodzi na produkcji nie jest zła kasa tez nie była najgorsza ale przestrzegam osoby kture tam się starają zatrudnić żeby nie trafiły na produkcje zaworów na lini 9 10 brg Artura W. Długo nie popracujesz pozdrawiam

. Molo

Hej wam. Jakiej firmy mają maszyny cnc i jakie sterowniki i w nittan-euro-tech-sp-z-o-o jakie też są maszyny

Obserwator

A Pani Marta to z HRu?

tomi

sa w bielsku jakies dobre zaklady obrobka cnc dobrze platne dajcie cynk

Arek

Lepiej to chyba eatonie maja

Asia

Hej mam pytanie gdzie lepiej się przyjść do eaton czy do nittanu gdzie będzie finansowo lepiej i gdzie rozwój będzie

Kapelanista232

Ile można zarobić netto na stanowisku inżyniera? Orientuje się ktoś?

Teo

Najlepszy zakład w Bielsku i niema co mówić

Lulek

Mlody ile na początek może zarobić

pracownik

Tak a za rok bez wypadku trzy czekoladki. Premia świąteczna wzrosła bo zlikwidowano Mikołaja dla dzieci. Tak się chwalą ile dzięki nam zarabiają a nie stać ich żeby dać 2000netto na święta. Ludzie się starają aby audyty wychodziły jak najlepiej a i tak nic z tego nie mają.

Pracownik
@pracownik 05.10.2017 10:27
Tak a za rok bez wypadku trzy czekoladki. Premia świąteczna wzrosła bo zlikwidowano Mikołaja dla dzieci. Tak się chwalą ile dzi...

W innym zakładzie na Rudawce ( tylko trochę dalej ;) na święta wypłacają 400 zł.

rampampam

Co do pracy rzadko kiedy jestem po niej zmęczony i na tle innych zakładów naprawde nie ma cięzko. Jedyną zmorą wedlug mnie jest ilość nadgodzin po których chce się rzygać. Firma nie przyjmuje przez pośrednika co jest dużym plusem, stawka na początek ok 2800 brutto. Premia na rybke wzrosla do 1000zl brutto. Do dyrektora czy ludzi zajmujących sie rekrutacja czy nie wydaje wam sie że nowi operatorzy mają wygurowane stawki do ludzi ktorzy sa starsi stażem (5lat i dluźej) zero szacunku dla nich i tu mi sie wydaje ze dlatego ów osoby sie zwalniaja. Po przepracowanym 1 roku podwyzka 100zl, plus za ocene pracownicza maksymalnie 6% z dochodu, ale o tych 6% mozesz zapomniec jesli nie lizesz DUPSKA brygadziście =) Prace zaczyna sie 5.30, 13.30, 21.30 dla tych co lubią pospać by nie byli zaskoczeni :)

Marta

@Były pracownik, wcześniej starałam się dopytywać innych dlaczego tak sądzą poprzez podanie argumentów, np. kwestii umowy czy zarobków netto, nikt się niestety do tego nie odniósł. Dlatego ponawiam pytanie, może Ty jesteś w stanie na nie odpowiedzieć?

Były pracownik

Praca w Eaton to odstąpienie od życia prywatnego zostawieniu swoich pasji i zostaniu nikim w korporacji. Ludzie nie są tam normalni ciągłą brawura i dyskryminacją pracowników pokazują kto jest gorą a kto w dole. Nie warto poświęcać zdrowia dla tego miejsca . Nie polecam !

Zainteresowany

Opiszcie prace na stanowisku Operator Obrabiarek. Z goty dziekuje ;)

Marta

@ja a co dokładniej jest dla Ciebie beznadzieje w pracy w Eaton Automotive i dlaczego? Tylko konkretne informacje pozwolą zrozumieć innym, niezatrudnionym w firmie osobom, co to może znaczyć dla nich w praktyce.

ja

beznadzieja

Marta

@Titititutut widzę, że bardzo dokładnie znasz warunki zatrudnienia. Czyli realnie po kilku latach pracy, jakiej wypłaty netto można się spodziewać? Czy Eaton Automotive wymaga wyrabiania nadgodzin? Są dodatkowo płatne?

Titititutut

Operator obrabiarek ma teraz na wejście stawkę 2800 brutto + dodatek 200 brutto na stałe wypłacany, jak idziesz na 4zmianówke to +15%, po roku stawke podnoszą do 2950 brutto, co rok podwyżka zakładowa 3,5%-4,5% która można podbić maksymalnie do 6% oceną pracowniczą, z czego przeciętnie jak robisz swoje łącznie 5% dostaniesz. Premia świąteczna 600 brutto, premia "pod grusza"40% stawki brutto. Dużo nadgodzin, przymuszają, reżim BHP, co raz słabsze UR (duża rotacja, prawie same młodziki po szkołach), kierownictwo tragedia, wszyscy przesiąknięci korporacją. Tragedii nie ma, ale tak jak ktoś napisał - jesteś ich niewolnikiem, masz siedzieć cały czas w pracy i robić tyle ile nakazują.

Marta

@Ms a możesz opowiedzieć coś więcej o zarobkach? To jeden z ważniejszych aspektów dla nowych, potencjalnych pracowników, którzy myślą o aplikowaniu na oferty pracy z Eaton Automotive.

lolo

Nerwowy? On jest bardzo nerwowy i całe VA o tym doskonale wie. Aż dziw że kadry się tym nie zainteresowały. Szkoda bo najlepsi przez to odchodzą do innych firm. Za chwilę nie będzie miał kto naprawiać maszyn a jeśli już to awarie będą się ciągły między zmianami. Smutne, ale prawdziwe.

Bubu

Witam pojawilo sie ogloszenie na operatora wozkow i suwnic ile mozna zarobic?

Piotr

Pracowalem na UR w Eaton Bielsko Biala. dosc dlugo. Firma dobra, jedna lepszych w BB, chociaz juz inne ja doganiaja, przesadzaja troche z BHP i papierologia pod katem BHP. Jednak zarobki sa calkiem fajne. Operatorzy na dzien dobry ok 2300-2800 pln netto, ur 3000-3700 netto. Co roku sa podwyzki. Dla osob ktore sie staraja dochodza nawet do 8 %. Nadgodzin jest duzo ale platne tak jak trzeba, mozna wybrac wolne za te godziny. Do tego premie (swiateczna niska bo ok 600 zl w porownania do 1500-2000 w okolicy), benefit, prywatna opieka medyczna itp itd.  Ludzi z UR wysylani sa na szkolenia zewnetrzne w tematykach technicznych - w wiekszosci bardzo przydatne i ciekawe. Dostaja na to umowy lojalnosciowe no ale wiecie jak to jest z takimi umowami;-)  Ogromna mozliwosc rozwoju. Na jednym z UR szef jest podobno nerwowy i ciagle jedzie po ludziach, ale do przezycia jest.

ela

witam mam pytanie jak jest obecnie w eatonie?

Kutasek
@ela 02.03.2017 11:19
witam mam pytanie jak jest obecnie w eatonie?

Chujowo, ale stabilnie.

zainteresowany

witam!!prosze napiszcie mi ile zarobi pracownik produkcji od razu na reke w systemie 4br?z gory dziekuje za odpowiedz

eatonowiec

Witam, zarobki powyżej 2500zł dla nowego pracownika są osiągalne to fakt, ale nie ma opcji że nie robisz nadgodzin, po paru latach możesz dostać jakąś podwyżkę. Powiem tak.. parę lat temu mogłem się pochwalić że tutaj pracuję , teraz nie ma czym w porównaniu do innych zakładów.

Sebastian

Witam, szukam pracowników z okolic Cieszyna do wspólnego dojazdu. Pozdrawiam.

ras

Oferty pracy są cały czas aktualne. Poszukaj po google bo są odświeżane. Szczególnie potrzebują ludzi na produkcję i UR. Problem w tym że albo chętnych brak (nadgodziny w weekend są obowiązkowe lub system czterobrygadowy), tudzież kadry wybredne. Kolejna rzecz, z racji tych wszystkich dziwnych systemów typu 5S, 8D, A3, LPA, Lean, Hi5 i innych wymysłów korporacyjnych, których zwykłego "fizola" za bardzo nie powinno obchodzić a jednak musi znać na pamięć przed kierownikiem - praca w tym miejscu raczej dla młodych co jeszcze będą w stanie jakoś w tym się odnaleźć. Staremu pracownikowi wystarczyłoby powiedzieć "masz robić to i to", bez żadnych amerykańskich pojęć a zrobiłby to samo co my obecnie teraz robimy z tymi "ulepszaczami". Kabaret się zaczyna teraz od strony BHP... Zarobki na początek ok. 1800 na czysto bez nadgodzin i premii. Czyli tak jak w innych miejscach.

DEV
@ras 26.10.2016 07:37
Oferty pracy są cały czas aktualne. Poszukaj po google bo są odświeżane. Szczególnie potrzebują ludzi na produkcję i UR. Proble...

Premia ile mniej więcej wynosi? Bo nowi pracownicy się zachwalają że na czysto spokojnie zarabiają 2500zł z premia, a z nadliczbówkami ponad 3tyś zł.

ras
@DEV 27.10.2016 20:08
Premia ile mniej więcej wynosi? Bo nowi pracownicy się zachwalają że na czysto spokojnie zarabiają 2500zł z premia, a z nadlicz...

Brutto ok. 400-550zł w zależności jak wyniki produkcji wyszły. Wypłacana jest kwartalnie, nie co miesiąc. To co mówią o zarobkach to racja, ale od nadliczbówek zbrzydnie Ci ta praca...

przemooo

Na pewno taki przedstawiciel handlowy ma jeszcze szansę na dwuskładnikowe zarobki, bo jest jeszcze pewnie prowizja do tego uzaleznione od wyników pracy. Ale nei wiem kiedy pojawią się oferty pracy, wiecie?

Pablo

Jakie firma oferuje zarobki na stanowisku operator obrabiarek (oczywiście netto)? Ile można liczyć na początek?

Scooter
@Pablo 04.10.2016 17:27
Jakie firma oferuje zarobki na stanowisku operator obrabiarek (oczywiście netto)? Ile można liczyć na początek?...

2800 brutto plus 200 dodatku plus jak robisz 4bryg. to jeszcze. 15procent do stawki.

Jurek

Dziwna rekrutacja w tym zakładzie! !!!niby mają już kandydata a ogłoszenie wisi od 2miesięcy!!!!powtarzane średnio co tydzień lub dwa:):)

EK

Wie ktoś jak aktualnie z zarobkami (netto) na stanowisku operator obrabiarek? Od miesiąca wisi ogłoszenie że potrzebują osób na takie stanowiska, ale tylko w systemie 4 brygadowym. Na wszystkich liniach pracują tam na 4 brygady, czy jest szansa się dostać normalnie na system 3 zmianowy od pon do pt?

operator
@EK 31.08.2016 20:05
Wie ktoś jak aktualnie z zarobkami (netto) na stanowisku operator obrabiarek? Od miesiąca wisi ogłoszenie że potrzebują osób n...

3 zmiany są od pn. do sob.

Ryśka

Mam konkretne pytanie: jaka jest stawka miesięczna na stażu? ?

erwin

Generalnie z tego co widzę to ciężko jest się dostać do tej firmy,a przynajmniej na stanowiska produkcyjne.Jeżeli nie masz znajomości albo kogoś kto cię tam przepchnie chociaż kawałek do przodu to niestety,ale jest lipa...i możesz sobie składać cv,wysyłać na maila,zostawiać na bramie,a nawet telefonu nie dostaniesz.Szkoda...

robot_produkcyjny

Zapomniałem jeszcze dodać że: Dyrektor na spotkaniach z pracownikami to chyba za kare jest bo mu kazali Ci wyżej do bulczy jak d...a w mydlinach :)

robot_produkcyjny

Pracuje tam 2 lata nie napisze w jakim dziale bo to nieważne ale zastanawia mnie fakt że skoro jest to firma która przejęła produkcje zaworów od fiata z ich pracownikami to gdzie oni są ??? Starszych pracowników takich 50+ można policzyć na palcach jednej ręki a emerytur po 25 latach nie oferują :P. Widzę na przykładzie mojego kolegi niespełna 60 lat że są wręcz gnębieni przez przełożonych (niewolników korporacji i własnych niekompetencji) za nic mają ich wieloletnie doświadczenie - sami będą w takim wieku jak tyle dożyją o ile ich korporacja nie wyssa i wypluje na bruk. Z tego wynika że w Eaton jednak przyszłości niema.

darko

Mam pytanko.Ile podstawy netto i ile ewentualnych dodatkow (premie,4-brygadowka itd)jest w stanie dostac na poczatek operator w eaton bielsko-biala.Tak pytam ile realnie wychodza pracownicy netto miesiecznie.Dzieki ludzie za odpowiedzi

boss

newer ewer takiego gówna jak Eaton. szkoda zdrowia. a czasu wolnego nie kupisz,chyba że lubisz pracować na okrągło to good luck.

anonim

(usunięte przez administratora)

micho

Dziekuje bardzo za odpowiedz:)serdecznie pozdrawiem:)

pracownik eat

widze ze tutaj wszyscu sie zachwalaja eatonem ale w rzeczywistosci tak nie jest, pieniadze coraz mniejsz sie zarabia, o podwyzkach mozna zapomniec bo zwiazki sa nieudolne i dyrektor robi co chce,kiedys podwyzki były zawsze po ocenie w kwietniu a od kilku lat sciemnia ze kryzys i sa dopiero od lipca a inne zaklady w europie maja wczesniej. A przechwala sie ze eaton w bielsku jest najlepszy. ZENADA szkoda waszego czasu.

anonim

(usunięte przez administratora)

jan

Witam dziekuje za odpowiedz Dajmos:)tak widziałem to ogłoszenie ale niestartuje az tak wysoko aczkolwiek jestem zwykłym robolem i chodzi mi o produkcje nie o jakies stanowisko jak dla mnie z górnej półki cv juz oddałem w zeszłym roku ale cisza i niewiem czy jest ses dawac nastepne?a orietujesz Dajmos czy sa przyjecia na zwykłego fizycznego pracownika?bedze wdzieczny za odpowiedz i oczywiscie pozdrawiam serdecznie.

jan

Witam serdecznie Panstwa mam pytanie odnosnie przyjec czy orietujecie sie moze czy sa jakies?i jak można w razie czego dostac sie do Eaton.Bede wdzieczny za odpowiedz pozdrawiam wszystkich serdecznie na tym forum.

tyracz

naucz się czytać a tak poza tym co pracujesz fredzlu w eaton i nie masz co robić to net przeglądasz

tyracz

firama kiedys spoko teraz to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem ponad 4 lata ze starej ekipy z kturo sie przyjmowałe wiekszosc uciekł kasa nie taka zła ale parcie na wszystko ponirzanie a jak brak zamuwien to cie zwolnia ogulnie amerykanski [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak dla operatorów wtrzej juz lepiej chyba ze lubirz dziobac i donosic dla zysku to zajdziesz daleko

POETA
@tyracz 25.02.2016 12:05
firama kiedys spoko teraz to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem ponad 4 lata ze starej ekipy z kturo sie pr...

Chopie gdzie Ty do roboty się nadajesz jak nawet przeczytać nie można coś tu chciał nabazgrolić. MASAKRA

aaa

Dajmos zgadzam sie z toba. Firma idealna, przyjsc na staz, zdobyc jakies doswiadczenie, porobic szkolenia i uciekac z tego kolchozu

Konstruktor

W Bielsku ceny są z zachodu, a zarobki ze wschodu.

PanArek

przemooo ale warto także napisać ile godzin miesięcznie spędza się w pracy:)I zgadzam się oszczędność na wszystkim to zły pomysł ale w Eatonie jest to na porządku dziennym.

Konstruktor

Te 3000 złotych to jest bieda i nędza. Ja chce zarobić 3000, ale euro w Eatonie.

PanArek

Firma szuka oszczędności na wszystkim a najlepiej się oszczędza na pracownikach dlatego podwyżki tak jak rok temu nie będą w kwietniu tylko w lipcu:) Szerzenie propagandy jak jest super jakim wspaniałym zakładem jesteśmy ile to nie mamy zamówień a poźniej takie coś:) Jeżeli jesteś osobą którą łatwo manipulować ten zakład jest dla ciebie a jeżeli masz odrobinę godności długo nie popracujesz:) Nie polecam:)

Agnieszka

W Eaton Automotive robota jest na chwilę, a później do pola. Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?

Zostaw opinię o Eaton Automotive - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eaton Automotive