Eaton Automotive

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 329 ocen.

Eaton Automotive
2 329 6 1

Opinie o Eaton Automotive

Dinus

Witam pracuje już w auto z 10 lat mogę śmiało stwierdzić że jestem dinozaurem niestety rotacja jest jak we flexie na dzień dobry operator ma tyle co dinozaur śmiech.... Ogólnie jak są małe zamówienia to jest spoko a jak wzrastają to nie ma czasu nawet na wodę !!!serio młody czy stary nie ma różnicy brygadziści każdy OZE jaką może ;) Lubię atmosferę w Eaton Automotive za: Kumple tak mało ich zostały:(

Kuba

Siema. Ile dostaje swiezakna rękę i ile trzeba pracować pod agencją?

Franek dzbanek
@Kuba 16.10.2018 22:44

Coraz mniej bo nadgodziny wstrzymane; przez agencję już nie pracujesz, chyba że jakieś nowe czary mary firma robi.

Xyz

Ni nie pomogą tabelki i słupki jeżeli w firmie rządzą (usunięte przez administratora)

Sama prawda
@Xyz 16.10.2018 08:14

Będzie coraz lepiej

Magister
@Sama prawda 16.10.2018 08:25

Najlepszy zakład

Joe Barbaro

Dzisiaj 7 ludzi się zwolniło. 4 z VA i 3 z V. Prawie 1% ludzi w 1 dzień. Wkońcu się ludzie budzą i uciekają z tej firmy co nie chce płacić normalnie ludziom i to za pracę w fabryce z mgłą olejową i innym syfem i 3 zmiany.

Zorro
@Joe Barbaro 15.10.2018 20:39

Jakie linie??

Sama prawda
@Joe Barbaro 15.10.2018 20:39

Będzie lepiej

Wydech

Za co zwolnili ostatnio kilka osób?

Liniowy robol
@Wydech 01.10.2018 12:29

A dowiesz się prawdy? Wybierz sobie jedną z odpowiedzi: -bo mogli -bo zwolnieni lecieli w kulki (pyskówki, permanentne L4, przerośnięte ego) -bo po prostu skończyły im się umowy -bo spadły zamówienia

pychu.
@Liniowy robol 01.10.2018 20:10

Hmm czyżby kierownicy zaczęli tu zagladać i dodawac komentarze?

Operator
@Wydech 01.10.2018 12:29

A ja sie pytam, gdzie sa zwiazki zawodowe

Wdech
@Operator 03.10.2018 00:12

Tam gdzie zawsze

Liniowy robol
@pychu. 02.10.2018 22:38

Raczej niemożliwe. Wedle krążącej tu opinii, kierownicy to niewykształceni idioci więc nie sądzę żeby któryś z nich użył tylu mądrych wyrazów w jednej wypowiedzi i w dodatku dało się to zrozumieć. A poważnie, ile pracujesz, że nie wiesz takich rzeczy? Tydzień? Dwa? Każdy średnio rozgarnięty szympans Ci potwierdzi co napisałem i to nie tylko tutaj, czy w innych firmach, ale uwaga, teraz będzie ważne, w życiu też tak jest! Cisną Cię majty, to wyrzucasz. Cos Ci nie pasuje to zmieniasz. Proste jak praca w Eatonie i nie ma co szukać drugiego dna. Jak komuś źle i straszna krzywda się mu dzieje, to przecież droga wolna. Teraz jest czas pracownika, więc zamiast marudzić na forum, to proponuję szukać zajęcia gdzie indziej.

Sama prawda
@Liniowy robol 01.10.2018 20:10

prawda jest taka jak masz coś do powiedzenia jesteś zły idziesz na l4 jesteś zły, co to za kierownicy bez wykształcenia zapiepszasz chory ok może być jedna wielką klika detektor co chwila nowy masakra a zarobki jakie 3000na rękę co to każda sobota niedziel i święta super życia prywatnego zero

Wydech
@Wdech 03.10.2018 11:04

Czyli 7.5 godz. przed komputerem - patrz na gościa z l. 15- 16. a 0.5 godz. na zasłużonej przerwie. Zajedzie się biedaczysko.

abc
@Wydech 01.10.2018 12:29

Zwolnili ich, bo mili umowy na 10 lat, a że im się kończyły i niektórzy z tych pracowników było "niepoprawnych politycznie" dla eatona no to poszli na zieloną trawkę. W kadrach mówią, że potrzebują kilkadziesiąt osób do eatona. Następni ludzie się zwalniają sami nawet z klimatyzowanej hali wczoraj się zwolnił jeden gościu. Ktoś tu pisał niżej o związkach zawodowych- są bo muszą być w takim dużym zakładzie, a to że nic nie wywalczą to już inna sprawa- to jest układ ZZ- zarząd eatona.

Sama prawda
@abc 09.10.2018 16:03

najlepsze jest to że powodów zwolnienia nie podali??????? Przynajmniej mi ale mam to już gdzieś zaczynam nową pracę te same pieniądze i lepsze warunki przynajmniej nie będzie mi kąpać olej na głowę i nie muszę już wpychać chromu i oglądać zajebistego kierownika kurdupla

Franek dzbanek
@Sama prawda 11.10.2018 22:40

Super, gratulacje; prawda jest taka że opetatorzy z eatona zawsze sobie nową pracę znajdą i nawet lepszą pod wieloma względami, a tacy kierownicy czy niektórzy brygadziści to nawet na kasę do marketu się nie nadają. Powodzenia dla wszystkich co już zmienili pracę i tym którzy się jeszcze wahają.

Świebodzin

Jak się sprawuje nowy dyrektor Jarosław M.? W Świebodzinie słomy z butów nie zostawił, czyli musiał zabrać ze sobą.

Monia

Jestem w ciąży.

Erni
@Monia 04.10.2018 06:27

Szczere gratulacje, pozdrowienia dla taty. Od początku kibicowaliśmy aby ten związek rozkwitał. Tylko smutno, że nasi przełożeni nie wierzyli, że to może się udać:-(

Bobo
@Monia 04.10.2018 06:27

No to teraz Pani (usunięte przez administratora) matką chrzestną chyba zostanie.

Pytacz
@Monia 04.10.2018 06:27

Czy do poczęcia doszło na terenie zakładu?

Antyiton

Prawda jest taka że w tej firmie każdy tylko potrafi gadać jaki to nie jest za...isty i jak to kierownik czy brygadzista może mu skoczyć Tylko że jak przychodzi co do czego robią się z nich miękkie pytki. 5 lat w tej firmie nauczyło mnie ze człowiek to najgorsze zwierzę, nie obrażając zwierząt. Kierownictwo w tej firmie to ludzie mogliby nawet orac pole tobą gdyby mogli, brygadzistow nie skomentuje gdyż nad tym kur...wem nie warto się nawet rozpisywać. Pozdrawiam ludzi którzy jeszcze się wahają, uwierzcie są lepsze miejsca w tym mieście. Najlepszy dzień to ten kiedy nie nas tam nie ma...

ha ha
@Antyiton 25.09.2018 21:30

Podaj przykład

Tajniak
@Antyiton 25.09.2018 21:30

Nowa metoda zwolnien, jak kilkanaście lat temu

Nick
@Tajniak 28.09.2018 08:53

Czyli jaka?

Sama prawda
@Antyiton 25.09.2018 21:30

to nie jest ten eaton co kiedyś teraz niszczą ludzi przedewszystkim kierownicy a zwłaszcza jeden z lini na 9/10totalne dno bez wykształcenia kierowników jak psów co jeden to większy (usunięte przez administratora) ale Eaton takich ludzi potrzebuje praca jak praca ale brygadzisci i kierownicy masakra

Qtest
@Sama prawda 28.09.2018 11:52

I kolejny nowy brygadzista na tej linii bedzie. Ha ha ha

Rower
@Qtest 28.09.2018 15:51

Szkoda tych ludzi

burak
@Sama prawda 28.09.2018 11:52

Plecy i kolesiostwo !!!

Ziemniak
@burak 28.09.2018 23:35

Szybko sobie kłody pod nogi podlozy

Sama prawda
@Qtest 28.09.2018 15:51

Ale jaki wredny bo eaton takich ludzi potrzebuje

Tik Tak
@Sama prawda 29.09.2018 21:27

Moze ktoś go wyprostuje

Nick
@Sama prawda 28.09.2018 11:52

A który to tam jest? Ten kurdupel? O 5 rano zwalnia-trochę kojarzy się to ... no dopowiedzcie sobie sami.

Mr.T
@Nick 30.09.2018 00:20

Tragedia jak traktują ludzi

V10
@Sama prawda 28.09.2018 11:52

A napisałeś o tym w ankiecie? Tym razem skierowana była ściśle pod pracownika. Kilkukrotnie padało pytanie, czy przełożony jest przełożonym z prawdziwego zdarzenia czy tylko rozdartą gębą. Lepiej anonimowo się żalić tutaj niż w zakładzie?

Paweł L7/8

Mnie się tam dobrze pracowalo, zlego słowa nie powiem o moim brygadziscie bo chlop zapierdziela jak kazdy operator. Na lini wszyscy pracownicy byli spoko a w razie awarii kazdy mógł pomóc. Co do kierownika...wole sie nie wypowiadać, jest tutaj na forum sporo komentow o nich. Sporo ludzi ucieka przez 4brygadowke a glownie przez lato, pracowalem tam 3 lata wiec moge cos powiedzieć. Lato okolo 35-43 stopnie, zima 25 -30 stopni. No leje sie pot z tylka i tyle. Wynagrodzenie. Nie ma co sciemniac ze srednio bez nadgodzin dostaniesz 2500 - 2800. Z dwoma zoltymi polami czyli 100% kolo 3000-3200. Premi kwartalnej w to nie wliczam. No i praca piatki swiatki i niedziele wiec jesli ktos jest samotny a chce zarobic to jest idealna oferta. Praca sama w sobie nie jest ciężka ale naprawde sporo czasu trzeba poswiecic na naukę a z tego co przyjmuje eaton nie kazdy chce sie uczyc i przez to co chwile ktos sie zwalnia. Jak najbardziej szanuje ludzi ktorzy ucza nowoprzyjetych ale ludzie nie ma nic za darmo. Ja o tym wspomnialem na ostatniej romowie w HR i jestem za tym aby starzy / doswiadczeni pracownicy dostawali stażowe oraz dodatkowo kase za nauke mlodego, bo im z tego ze dostana lepsza ocene na ocenie pracownika? 0.9%? Na prawde? Pomysly za 20zł? Szkoda , chcialem zmordenizowac gratowarki to musialem iść do kierownika ten mnie odeslal do bhp, bhp mnie odeslal do mechanika ktorego nie bylo w pracy bo urlop. Jeden zwala na drugiego cala odpowiedzialnosc, a niektore wypowiedzi kierownikow to tak jakbym rozmawial z moja córka ktora ma 3 lata...pracowalem w roznych zakladach ale gdyby eaton dofinansowal posilki to chyba zostalby liderem Śląska w socjalu pracowniczym. Dobre tez sa te godziny pracy ze nie koliduja z wyjazdem pracownikow z innych firm. Tak duzym Parkingiem pod zakladem nie moze sie poszczycic kazdy wiec jak najbardziej szacun. Bhp ? Rekawiczki, maski, odzież oraz inne bajery - jest! Zaklad strasznie dba o bhp i nie mozna na to zlego slowa powiedziec ale dla mnie bhp to nie tylko ludzie ale i maszyny bo to codziennie z nimi boryka sie operator a tu juz tak kolorowo nie jest. Slowo TPM dla niektorych z kierownictwa to jakis absurd bo maszyny ida same i sie nie zatrzymują, a i sa bezawaryjne. Nadal nie robcie przegladow maszyn a efekty takich decyzji beda zacne. Ale nagle jeb , zepsulo sie, ide a magazyn i co slysze? Nie ma...a to jest? Tez nie ma...oszczednosci to jest druga nazwa tego miejsca. Redukujmy koszty, nie robmy przegladow maszyn a efektem jest reklamacja, pozniej przychodzi caly sztab pod maszyne ktora rzekomo to zrobila i pierwsze pytanie pada od osoby z biura "jak ta maszyna działa?"...to ja sie pytam jak mozna pracowac w jakosci nie znajac procesu produkcji?! Wstyd! I po rozmowie z operatorem docjodza do wniosku ze to jednak inna maszyna...wnioski nasuwaja sie same. Nigdy nie podpisujcie lojalnosciowki. Reszte tej historii opowiedza wam pracownicy. Podsumowujac, jest duzo niekompetentnych ludzi na biurowych oraz zarzadzajacych stanowiskach a co operatorow warto sie zastanowic nad liderem szkolen by taka osoba szkolila ludzi . sory za bledy interpunkcyjne, ortograficzne oraz stylistyczne. Pozdrawiam

Gość

Witam wszystkich. Z tego co piszecie to mam wrazenie ze większość jest niezadowolona z pracy. Ale pamietajcie że wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Pracowałem w wielu zakladach w ty w eatonie i na dzień dzisiejszy moge powiedziec że jesli chodzi o place to ten zakald znajduje sie wysoko pod wzgledem innych. Wiadomo wymagają ale nie gnoja pracownika jak to jest w innych zakładach nadgodziny masz wypalcone w innych zakaldach bywa różnie. Ukraińców nie ma w innycvh zakładach jest ich wiecej niz Polaków. Wiadomo każdy chce zarabiac z roku na rok coraz wiecej bo inflacja idzie w górę a zarobki niekoniecznie. Wiec jesli chce sie dobrze zarobic to trzeba jechac zagranicę. Bo w Polsce o dobre zarobki ciężko. Albo zakaldc wlasna działalność. Woem jedno tylko narzekanie na forum niczego nie zmieni. Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia w walce o podwyżki. Ps. Skoro mlody poszedl do personalnego z wypowiedzeniem i dostal podwyżkę zeby zostać to wy jako starzy pracownicy zmowcie sie i nie podchdzcie do maszyn zrobcie taki mały strajk chyba wszystkich nie zwolnia.

Hsk

Moge sie wypowiedziec jako zona pracownika eatona. Kilka lat temu moj maz byl w miare zadowolony z pracy- wiadomo czterobrygadowka zawsze meczy, ale byly zarobki w miare, premie, czeste poczestunki, bony itd. Z czasem zaczelo sie to zmieniac, wymagan więcej, o premie coraz trudniej, a o reszcie nie wspomnę... Ciezkie warunki pracy w wysokiej temperaturze i bycie w pracy na zawołanie, co z tego ze jakis dzien ma byc wolny skoro mozna dzien wczesniej powiedziec wszystkim, ze maja przyjsc do pracy bo firma ich potrzebuje, a plany pracownikow i ich rodzin to juz sa niewazne bo wszyscy wyzej i tak maja wolne, a ci z produkcji niech dymaja! Sprobuj sie czlowieku nie zgodzic i nie przyjsc to wiadomo co bedzie. Licza sie tylko statystyki i zeby wypasc najlepiej w konkursach i wiele spraw jest zamitanach pod dywan i nie zglaszanych, ale o tym moze sie nie bede wypowiadala. Reansumujac zarobki wcale nie lepsze niz oferuja inne firmy, premie latwo mozna stracic i trudno zyskac na nowo chociazby obecbosciowa, ktora sie nalicza z czasem, warunki pracy ciezkie, brak planowania jasno wolnych dni (do samego konca zdanie zmieniaja kiedy jaki postoj bedzie przez co trudno jest cokolwiek zaplanować, a i tak przy tym systemie pracy czasu na spedzenie z rodzina i inne rzeczy jest malo), jak tylko będzie okazja maz zmieni prace, tak jak wielu innych z tego co opowiadaja. P.S. dalej zaostrzajcie rygor co do premii, przyjmujecie nowych pracownikow bo starzy sie zwalniaja, a potem sie dziwicie ze reklamacje sa... Tak firma juz bedzie wygladac skoro nie dba sie o starych pracownikow, ktorzy juz zdobyli doswiadczenie.

Ktos
@Hsk 25.04.2018 21:46

Z moim wieloletnim stażem w tej firmie mogę się zgodzić z tą opinią

facet
@Hsk 25.04.2018 21:46

Niestety to wszystko prawda

Legion47
@facet 26.04.2018 00:07

niestety to wszystko prawda... Pracuje w eatonie od niedawna i po krótkim czasem mogę stwierdzić że ta całą etyka która się tak szcyca to można sobie między bajki włożyć. na rozmowie wszystko pięknie.... aż chce sieodrazu przyjść pracować...a rzeczywistość całkiem inna. Pytasz o wolne miesiąc wcześniej i słyszysz że będzie problem..... Albo za szkolenie ci nie zapłacą bo nasz se wybrać kiedy im pasuje... i oczywiście za wszystko winny jest pracownik... realia tej firmy nie odchodzą od standardów innych firm np z komorowice. tylko one nie szczura się jakaś etyka.

Rekin
@Hsk 25.04.2018 21:46

Tdn komentarz oddaje 100% sytuacji jaka jest w zakładzie pracy , z każdym miesiącem pogłębiają się problemy.

Hanuśka
@Hsk 25.04.2018 21:46

Etyka pracowników produkcji dotyczy w dwóch wypadkach : 1. Kiedy coś im się nie podoba wtedy zostanie im wytłumaczone jak bardzo się mylą. 2.w przypadku kiedy nie dopelnią najmniejszych obowiązków np. Brak podpisu na jednej z 20 list kontrolnych maszyn,w takiej sytuacji jest szeroki wachlarz możliwości ukarania operatora.

Wiedenski Walczyk
@Hsk 25.04.2018 21:46

No ta wypowiedzia wyjasnilas wszystkie pytania w mojej glowie na temat pracy w Eaton, Nemak nie jest lepszy. Zero poszanowania dla pracownika (spolki traktowane jak szmaty, wytrzec nimi ryja a jak przestana byc potrzebni bo zamowienia spadaja to sie poprostu ich wyrzuca) szykanowanie, odrabianie przerwy -maszyna idzie caly czas, pracownicy przychodzac po przerwie musza odrobic bufor nawalony przez maszyne po czym kontynuuja swoja norme pracy... Koncem zeszlego roku, wysylali ludzi na przymusowe urlopy, praktycznie co Piatek/Poniedzialek na bezplatnym. Kierownictwa nie interesowalo ze ludzie wyjda z wyplata za grosze.. Ze nie bedzie z czego oplacic rachunkow.... Wszystko to sie nadaje pod PIP i nic wiecej...

Kosmonauta
@Hsk 25.04.2018 21:46

Dlaczego w tej firmie po 9latach pracy zarabia sie 3000zl na rękę na systemie 4brygad (bo na wiecej liczyc nie mozna ?????). Rozumiem ze z premią ktorej PRAWIE niema nigdy powstaje magiczne 3600/3800zl jak przepracujesz 21dni i 2 nadliczbowe ale powoli hipermarket i wykladanie towaru na półki staje sie konkurencja dla tej etycznej bogatej w bezpieczenstwo Amerykańskiej firmy która zarabia w euro miliony.

Mariolka
@Hsk 25.04.2018 21:46

Czarę goryczy przelali w ostatnich dniach, kiedy to kilku młodych pracowników poszło z wypowiedzeniami do Personalnego i po dyskusji otrzymali podwyżki po których zrezygnowali ze zwolnienia. A starzy pracownicy? To jest właśnie etyka by EATON. Na hali aż huczy - ludzie tak są wkurzeni !

Zorro
@Mariolka 21.09.2018 08:08

Niby pracuje większość mężczyzn niestety widocznie bez jaj skoro nie potrafią wziąść sprawy w swoje ręce!! Czym większy staż tym większa ciocia bo potrafi tylko jeczec a wystarczy odejść od maszyn i porządek zaraz by się zrobił sam. A więc młodzi po kasę a starzy (usunięte przez administratora) za free parę setek i będzie po równo! :-)

Joe Barbaro
@Mariolka 21.09.2018 08:08

Nie no to chyba niemożliwe... To byli młodzi pracownicy z zaworów ?

Uncle
@Mariolka 21.09.2018 08:08

Huczy, huczy. Pohuczy i przestanie. Zawsze mnie to wasze hasełko z tym huczeniem śmieszyło. A weźcie się w końcu zorganizujcie jakoś, załóżcie np. jakieś związki porządne, najlepiej międzyzakładowe, które wpadną i zrobią co poniektórym jesień średniowiecza z pewnej części ciała, a prawdziwa kierowniczka tego zakładu wpadnie w panikę razem ze swoimi maratończykami. A nie po kątach szeptacie i macie w gaciach ze strachu a i tak dymacie w każde święta za grosze.

Kto jest głupi My czy blondyna

Tylko w Eaton ankieta" anonimowa", podajesz swój numer(przypisany do Twojego imienia i nazwiska) jako login a hasło to data urodzenia.Anonimowa w uj.....

Ja
@Kto jest głupi My czy blondyna 10.09.2018 12:25

Ale wiesz że nie jest ankieta obowiązkowa .

Rud
@Ja 10.09.2018 12:37

pewnie, dajmy zarządzającym myśleć, że wszystko jest w porządku. Trochę odwagi cywilnej! Szkoda, że ZZ praktycznie nie istnieją...

Yogi
@Rud 10.09.2018 20:51

Ankieta wyszła pozytywnie?

nickt
@Ja 10.09.2018 12:37

Jasne. Ale to działa w ten sposób: mówisz , że nie idziesz bo nie jest obowiązkowa, a twój brygadzista na to: wiem, e nie jest, ale i tak masz iść.

Notyourfuckinbusiness

Ogólnie mówiąc firma z roku na rok spada na psy,coraz więcej wymagań i korporacyjnych głupot (na zasadzie papier wszystko przyjmie),a Ty robolu zasuwaj, albo się zwolnij jak Ci się nie podoba .Kiedyś firma bardzo konkurencyjna jeśli chodzi o stosunek zarobków do wykonywanej pracy,dziś nic specjalnego,zarobki powoli urągają zgodności człowieka, ludzie zwalniają się lawinowo, a Oni nic sobie z tego nie robią. Jeszcze ta ankieta pracownicza która rzekomo jest anonimowa (hahahaha ),szkoda tylko,że każdy pracownik dostał indywidualny nr. po którym zawsze będą wiedzieli kto co napisał. Generalnie ŻENADA i odnoszę wrażenie,że zwyczajnie sobie z nas jaja robią.

Cegła

Odpowiedz sobie. Dlaczego pracujesz w Eaton?

ja
@Cegła 11.09.2018 15:52

Ktoś puścił famę i znowu wszystko łykacie

ja
@ja 11.09.2018 18:08

nie będzie żółtych dni do końca roku hi hi

Elvis
@ja 11.09.2018 18:10

Serio z tymi żółtymi polami?

Ja
@Elvis 11.09.2018 20:21

Podobno

Pewne
@ja 11.09.2018 18:10

do konca roku nie ma zółtych pól i nadgodzin , na popychaczach likwidują czterobrygadówke i ludzi przenoszą na zawory,juz powstają listy kto przejdzie,pierwsze pójda ci co zle napisali ankiete a potem ci co nie robia nadgodzin

Nick3
@Pewne 12.09.2018 15:28

A co z nową halą? Będzie to rozwijane?

Yataman
@Pewne 12.09.2018 15:28

A na zaworach tez nie ma zoltych pól?

Popychacz
@Pewne 12.09.2018 15:28

Po cholere wypisujesz brednie które łykasz jak pelikan na popychaczach nie likwiduja 4 brygadowki ... a w ogóle ludzia nie dogodzisz jak pracują na 4 brygady narzekaja ze nie mają zycia prywatnego a jak na 3 zm to ze za mała zarobią... albo 1 albo 2 a jak się nie podoba to (usunięte przez administratora) a nie narzekać xd xd

Rrrr
@Popychacz 12.09.2018 16:15

Kolejna inteligentna odpowiedź, to tylko swiadczy o zakładzie i ludziach ktorzy tam pracuja

KK
@Popychacz 12.09.2018 16:15

Nie likwiduja bo mają selekcje,poczekaj do Nowego roku zobaczysz jak zniknie system.

Zatroskany

Zabawa zacznie się dopiero jak ludzie zobaczą swoją wypłatę w październiku bez sobót i żółtych pól :))) bo roboty nima.

Y
@Zatroskany 10.09.2018 12:29

A co taka lipa z robota?

H
@Y 10.09.2018 13:57

Tak lipa .Lepiej nie zaczynaj. W szyscy z Kuźni szukają nowej pracy i nie tylko .

Swiezynka
@Zatroskany 10.09.2018 12:29

Czy taka sytuacja miała miejsce wcześniej? Skąd pewność, że nie będzie nowych zamówień?

Xyz
@Swiezynka 11.09.2018 11:06

Miała, nie ma.

mgr inrz
@Zatroskany 10.09.2018 12:29

Ci co najwięcej narzekają pracują i będą pracować w eaton. Proponuję wizytę u psychologa aby pomógł Wam zmienić obraz ludzi i świata.

ja
@mgr inrz 11.09.2018 16:26

najlepsze lekarstwo dla nich to więcej setek do bólu aż padną .

kiedyś profesor

Zapraszamy do naszego zakładu pracy. Atmosfera miło, szanujemy innych, dobrze płacimy.Kochasz spokój i dobre warunki to przyjdź do nas. Zobacz jak to jest pracować z najlepszymi takimi jak ja. Jestem magister inżynier. Jesteśmy wspaniała rodzina i pracujemy dla wspólnego dobra.

Mecenas
@kiedyś profesor 22.08.2018 15:29

Profesor ty chyba na glowe upadles, jaka rodzina???

K
@Mecenas 11.09.2018 14:54

Czyż nie jesteśmy jedną rodzina. Spędzamy razem 8h na dobe.Razem budujemy nasz zakład gdzie każdy jest kim ważnym .

Mecenas
@K 11.09.2018 15:55

Brak słów

Maria

Czy to prawda że kuźnia ma pracować na 3 zmiany?

Marian
@Maria 11.09.2018 15:30

Tak ale środy i piątki maja płacić 100%

KFC
@Marian 11.09.2018 15:53

Na jak długo taka zmiana i od kiedy?

Nowy

Mam jeszcze jedno pytanko, po roku jaka jest podwyżka?..I potem stopniowo co rok podwyżki są z tej oceny pracowniczej?, ile brutto można wyciągnąć na tej ocenie?.Pozdrawiam

Tak
@Nowy 04.07.2018 20:03

Co rok jest około 5% podstawy dla każdego + 1-2% za oceny indywidualnie.

Nowy
@Tak 04.07.2018 20:39

Zawsze co rok 5%?..Całkiem fajnie, w skali paru lat można ładnie podnieść pensję.Mam nadzieję na owocną współpracę. Pozdrawiam

Odp
@Nowy 04.07.2018 22:13

Od kilku lat jest zawsze 5 % + ocena.

a
@Nowy 04.07.2018 20:03

Po 3 latach pracy będziesz mieć 3300 brutto podstaw. W tym roku wszystkim co zarabiali mniej i przepracowali 3 lata podnieśli do 3300 zł.

Oki
@Nowy 04.07.2018 22:13

Jak sobie do tego doliczysz wysokość inflacji w Twoim kraju + wszystkie podwyżki cen itp. to będziesz miał wrażenie że zarabiasz tutaj coraz mniej z roku na rok przy tak nędznych podwyżkach. Powodzenia. Jak wytrzymasz tutaj kilka miesięcy to jesteś gość.

Stary
@Oki 07.07.2018 23:15

Gdzie na operatora można więcej zarobić ?

operator
@Stary 08.07.2018 12:30

różnice w zarobkach są minimalne. Atmosfera i jakość pracy też jest ważna.Od operatora wymaga się najwięcej bo musi utrzymać całe USA,menagera, kilku kierowników, brygadzistów, inżynierów, specjalistów.... (pomału całego biurowca jest więcej niż operatorów) a wynagrodzenie jest dobre bo człowiek trzaska nadgodziny i dzięki temu to wynagrodzenie jest jakie jest ale chyba nie o to w życiu chodzi by mieć trzy dni wolne w miesiącu.....

To Ja
@a 06.07.2018 19:34

Tak samo jak tym co przepracowali 6 lat również mają 3300

To Ja
@Stary 08.07.2018 12:30

Pewnie wszędzie

Ja
@a 06.07.2018 19:34

Nowy nie po trzech ale nawet po siedmiu latach

Kelner rules

A ten co wylądował na 9/10 to się podobno rozpłakał jak go chcieli degradować. Pogłaskali go, dali smoczka i powiedzieli że wszystko bedzie dobrze. Za parę groszy można zrobić z siebie ścierkę.

Barman
@Kelner rules 08.09.2018 00:54

Czasem tak bywa ze wystarczy sie ponizyc i dalej sie jest na stanowisku

Don kuktas
@Kelner rules 08.09.2018 00:54

Pracowałem kiedyś na tej lini u Pana R. dawno nie widziałem takiego lesera co tylko by właził kierownictwu w pupę a nie dbał o własną brygade i sprzedałby się za 5 zł i dwa soki. Nie polecam chyba że ktoś nie ma życia prywatnego.

Bolec miłości
@Barman 08.09.2018 10:54

Chyba że robi się łaskę w archiwum

K
@Kelner rules 08.09.2018 00:54

Czy ten Pan ma choć trochę tak wysokie wykształcenie jak ja?

L
@K 09.09.2018 15:20

Jasne ze ma

ja
@Kelner rules 08.09.2018 00:54

Na kuźnie lepiej się nie pchaj praca jest ciężka małe zarobki na Kuźni ,nie dziwie się że ludzie z kuźni się zwalniają. Na kuźni powinno się najlepiej zarabiać na zakładzie ponieważ jest to początek produkcji od której dużo zależy .Pomimo tych śmiesznych dodatków pieniądze są nie adekwatne do umiejętności pracowników starszym stażem. Nie szanuje się pomimo ich wysokich kwalifikacji i dlatego się zwalniają jeżeli się to nie zmieni to będą kolejne wypowiedzenia umowy. A jeśli już się tu zatrudnisz to będziesz pracował na brygadzie E ,na której brygadzista da ci popalić myśli sobie że jest najlepszy i bez niego cały Eaton stanie Powodzenia HI HI....

NN
@K 09.09.2018 15:20

Z tym wykształceniem to chyba Cie ktos przesladuje, mozesz byc nawet mgr i tak jestes operatorem

Fhi
@ja 09.09.2018 15:41

Jesli Brygadzista zm e daje popalić to tylko składać wypowiedzenie na rynku roboty jest dość za takie pieniądze. Kiedyś eaton byl konkurencyjny na rynku bielskim pod wzgledem płacy a teraz niestety jest na równo z wieloma innymi zakładami więc niech Brygadzista wybiera albo daje popalic i ludzie sie beda zwalniać albo poszanuje ludzi zebg miał z kim współpracować

Szukający Pracy

Witam wszystkich chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca na kuzni? Chodzi mi o atmosferę, zarobki netto, system pracy jak też czy można robic nadgodziny a jesli tak to czy są uczciwie płacone? Dzieki wszystkim za odpowiedzi

K
@Szukający Pracy 22.08.2018 13:37

Praca w klimie. 5800 na rękę. Czysto, sucho, przerwa 60 minut. Atmosfera wspaniała. Nadgodzin nie trzeba o jest dodatek 2000 złoty za 4 brygady. Warto

K
@Szukający Pracy 22.08.2018 13:37

Jakie masz wykształcenie? Ja jestem magister inżynier i jestem aż brygadzistom.Ledwo daje rade. Czy podolasz tej trudnej wymagającej pracy?

Szukający Pracy
@K 22.08.2018 15:23

Pytam sie poważnie

Szukający Pracy
@K 22.08.2018 15:39

Cale zycie pracowalem fizycznie i na budowie przezucjac po kilkaset kilogramów dziennie wiec chyba nie jest ciężej??

Wybór
@Szukający Pracy 22.08.2018 18:05

Wolisz się męczyć fizycznie czy psychicznie?

Szukający Pracy
@Wybór 22.08.2018 22:34

Robisz swoje przez 8 godz. I do domu a jak ktoś lubi gadać to niech gada poprostu nie trzeba sie ttm przejmować. Nie da się??

Odp
@Szukający Pracy 23.08.2018 10:15

Przyjdź, spróbuj. Zdecyduj co dalej.

ja
@Szukający Pracy 22.08.2018 13:37

Na kuźnie lepiej się nie pchaj praca jest (usunięte przez administratora) małe zarobki na Kuźni ,nie dziwie się że ludzie z kuźni się zwalniają. Na kuźni powinno się najlepiej zarabiać na zakładzie ponieważ jest to początek produkcji od której dużo zależy .Pomimo tych śmiesznych dodatków pieniądze są nie adekwatne do umiejętności pracowników starszym stażem. Nie szanuje się pomimo ich wysokich kwalifikacji i dlatego się zwalniają jeżeli się to nie zmieni to będą kolejne wypowiedzenia umowy. A jeśli już się tu zatrudnisz to będziesz pracował na brygadzie E ,na której brygadzista da ci popalić myśli sobie że jest najlepszy i bez niego cały Eaton stanie Powodzenia HI HI....

Adam

Witam widziałem że jest nabór do eatonu pracownik obrabiarek chciałem się zapytać czy wysyłać Cv może ktoś powie jak ta praca wygląda na czym polega . Jaka atmosfera panuje firmie interesuje mnie system 3 zmianowy jakie zarobki mogę liczyć na dzień dobry z góry dziękuję za odpowiedź

.
@Adam 16.07.2018 12:05

2300podstawy 4 brygadowka lub od poniedziałku do soboty, soboty sto procent płatne..bardzo średnio oceniając obiektywnie. Praca przy oleju, straszny hałas, i gorąco.

Xxx
@. 16.07.2018 21:43

2300 netto?

Netto 2300
@Xxx 16.07.2018 22:16

Tak

anonymous
@Adam 16.07.2018 12:05

Nawet nie licz że dostaniesz trzy zmiany nikt nie będzie się pytał w jakim systemie chcesz pracować tylko pujdziesz tam gdzie cię przydziela więc licz się z czterema brygadami

1234

Na jakie zarobki może liczyć brygadzista?

anonymous
@1234 14.08.2018 01:24

Mega duże nic nie robiąc

K

Kto ma większe wykształcenie odemnie w naszej rodzinie Eaton?

Trele morele
@K 25.08.2018 19:52

Wykształcenie się nie liczy a, papier przyjmie wszystko

Twój stary
@K 25.08.2018 19:52

Mój pies ciula bez szkoły

Bezdomny

Czy to prawda ze linia 5/6 dostala najlepszego brygadziste z zakładu?

ha ha
@Bezdomny 06.09.2018 20:57

A najlepszy z najlepszych wylądował na 9 10 !

Bezdomny
@ha ha 07.09.2018 15:11

Ciekawe który dostał sie w nagrode, a który za kare???

Operator 5/6
@Bezdomny 06.09.2018 20:57

Dziekujemy. Na takiego brygadziste czelalismy.

Bezdomny
@Operator 5/6 07.09.2018 19:57

W koncu jakies dobre słowo

Lol
@Operator 5/6 07.09.2018 19:57

Normalnie łezka się w oku kręci ;))))

Bezdomny
@Lol 07.09.2018 20:27

Niech sie mu powodzi lepiej ...

Agnieszka

Witam byłam dzisiaj na rozmowie o pracę Eatonie rzeczywiście nie ma wyboru na ktora zmiane chce sie isc na 3 zmianach robi się sobotami to już chyba na 4 brygadowce lepiej więcej wolnego i kasa lepsza . Rozmowa przebiegała nawet całkiem całkiem asz do rązwiazywania testu poszedł mi masakrycznie mam czekać do piątku na odpowiedź czy ktoś też rozwiązywali ten chory test ?

Ja pierniczę
@Agnieszka 07.08.2018 14:25

Może sobie nie poradziłaś bo nie potrafisz pisać i czytać? Pisze się "aż" a nie "asz" pozdrawiam

Lato
@Ja pierniczę 07.08.2018 21:03

Każdy przechodzi test!!Ps nie przejmuj sie biorą jak popadnie więc test mało ważny taka proforma????

Prawie kierownik
@Agnieszka 07.08.2018 14:25

Test jest tylko po to żeby kadry wiedziały z jakim poziomem tę.oty mają do czynienia. Zależnie od wyniku kierują cię potem na bardziej lub mniej idioto odporne stanowisko. Poza tym brygadziści i kierownicy przypną ci od razu łatkę tępa strzała i...kariery to ty już w tym zakładzie nie zrobisz.

Silne toksyny
@Agnieszka 07.08.2018 14:25

Chcesz być zdrowa i spokojnie iść do pracy i z niej wracać to poszukaj sobie innego zakładu. Tu operatora nikt nie szanuje a często gęsto za byle co zwalniają.Jak komuś zwrocisz uwagę że Cię nie szanują to usłyszysz od kierownika-nie mecz się, zmień pracę. Ot taka kultura ludzi na stanowiskach. Lepiej zarabiać mniej ale mieć spokojną pracę...

Wur
@Silne toksyny 10.08.2018 15:33

Przyjdz na WUR to dopiero zobaczysz jak jest być śmieciem i nierobem :)

bs
@Agnieszka 07.08.2018 14:25

Te twoje "asz" , naucz się po polsku pisać kobito

Avengers

Jak linia 9/10, dzieje sie cos ciekawego?

zaccheus
@Avengers 29.08.2018 19:30

Pewnie. Najciekawsze jest to, że produkują zawory????

Avengers
@zaccheus 01.09.2018 09:19

No niemożliwe myslalem, ze gwoździe.

Olek

Słyszalem, że firma ma dobre notowania więc nie przesadzajcie z tym narzekaniem.

narzekamy na wynagrodzenie
@Olek 24.06.2018 13:16

Pracownicy nie działają na szkodę firmy Eaton, zawsze się starają dzięki temu wszystkie audyty wychodzą bardzo dobrze. firma otrzymuje nagrody za nagrodami ale niestety wynagrodzenie nie jest adekwatne do tego. Kiedyś byliśmy bardziej konkurencyjni, teraz jesteśmy na równo z Biedronką.

Camil
@narzekamy na wynagrodzenie 24.06.2018 14:35

A po co Ci adekwatne wynagrodzenie materialisto jeden? Nie wystarczy Ci satysfakcja, że pracujesz z najlepszymi?

Dynamo
@Camil 24.06.2018 17:21

Ty pewnie popychacz, żenujący jesteś jak lubisz to przychodź społecznie za torbę lub balonik!

anonymous
@Olek 24.06.2018 13:16

Słyszałeś czy pracowałeś w tej fimie?

Netto 2300
@Olek 24.06.2018 13:16

A słyszałeś ile osób co miesiąc jest zwalnianych i ile samych odchodzi z tego dobrze notowane zakładu?

Netto 2300
@Olek 24.06.2018 13:16

Gdzie słyszałeś?

Wiedenski Walczyk

Witam Forumowiczow! Zastanawiam sie nad zmiana pracy, odecnie J#bie w Nemaku, niema przyszlosci w tej firmie, dzial Struktur, obecnie panuje tu Wyzysk, Despotyzm, i delikatny Mobing na pracownikach produkcji... Zarobki 2700+/- pod spolka, z czego niema perspektyw do przejecia przez zaklad. Pod Nemakiem zarobki wachaja sie miedzy 2800-2900 takze tez szalu nima. Moje pytanie do pracownikow Subiektywnych bez zbednego narzejania i wychwakania ? Jak wyglada praca w Eaton? Jakie sa zadania w pracy, normy? czy wychodzac z pracy odechciewa wam sie zyc? Nie masz sily by zyc jak czlowiek, inwestowac w siebie? (silka, basen, taniec, spiew, spacer z rodzina) jakie zarobki realne interesuje mnie kwota przelewu na konto. Jaka atmosfera jest w pracy? Czy idac do toalety jest sie zaszczuwanym przez przelozonego? Dzieki za odp. Kijem przez plecy Wazeliniarzy!

Ja pierniczę
@Wiedenski Walczyk 28.06.2018 23:43

Robotniku, to straszne co piszesz! Nie zwlekaj przychodź do Nas! U Nas zaznasz wspaniałej stmosfery, praktycznie nie odczujesz że jesteś w pracy. Bez ograniczeń możesz siedzieć w kiblu na internecie a Twój rozwój duchowy wzbogacą liczne sale do medytacji. Dodatkowo dla poprawy samopoczucia będziesz mógł skorzystać z naszej lokalnej restauracji w której znajdziesz doskonale zbilansowane dania parowkowo jajeczne. Jeżeli chodzi o uposażenie to oczywiście mów ile chcesz my dodamy więcej. A tak na poważnie to u Nas jest jak wszędzie.

Wiedenski Walczyk
@Ja pierniczę 29.06.2018 09:31

Tu nie chodzi o siedzenie w kiblu na internecie... I medytacje :-D ogolem bimbanie... Tylko o normalna prace bez sapow ze strony przelozonego. O to ze jak idziesz do kibla s#ac to stoi lider ze stoperem i czeka az wyjdziesz... Pytalem powaznie o stosunek ludzi do siebie.

Stosunek do robola
@Wiedenski Walczyk 29.06.2018 23:52

Jesteś nikim.

anonymous
@Wiedenski Walczyk 28.06.2018 23:43

Jebaj dalej w tej fimie bo w eaton jest to samo

Nowy

Witam, czy na okresie próbnym na obrabiarkach można robić nadliczbówki?.Pozdrawiam

Jasio
@Nowy 03.07.2018 13:53

No pewnie.

anonymous
@Nowy 03.07.2018 13:53

Nie tylko można - trzeba !!!

Lis

Witam czy to prawda że z 4 sobotami w miesiącu jest szansa zarobków 3100-3300 netto ?

Lol
@Lis 28.07.2018 11:16

Po co znowu pisać o tym samym?

.
@Lol 28.07.2018 18:53

Powinno nam być przykro pisząc o tym..3100 za 200 godzin (usunięte przez administratora) to jest chore..Na wyspach ludzienie w ogóle nie robią nadgodzin, cenią sobie czas..o czterobrygadowce nie wspomnę, i ludzie żyją godnie..a tutaj 30 papierków za miesiąc spędzony w pracy. Smutne

K
@Lis 28.07.2018 11:16

Jak jesteś pracowity i potrafisz się poświęcić dla naszej wspólnej rodziny - to przy odrobinie szczęścia tj. jakieś 40-50 godzin ponad normę i 3tyś. netto na konto wpłynie.

To Ja
@Lis 28.07.2018 11:16

Tak pod warunkiem że masz stawkę co najmniej 3300 brutto(i jest to 4 - brygadówka)

Zostaw opinię o Eaton Automotive - Bielsko-Biała

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eaton Automotive