Eaton Automotive Systems

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bielsko-Biała - Eaton Automotive Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.

Opinie o Eaton Automotive Systems Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.!

17.12.2014 12:52

17.12.2014 23:45

Nie da się pogodzić 7 dni w tygodniu na 3 zmiany co tu jest nie jasne? I nie marudzić tylko robić, robić i robić. Jaki pilates? po pewnym czasie stracisz wszystkich znajomych i będziesz roborobol :)
    ela

16.12.2014 16:03

z tego co wiem to dobrze tam zarabiaja moj maz tam pracuje ale nikt o zarobkach nie chca poprostu gadac
    bolo

05.12.2014 12:32

na poczatek ile nowy moze u was zarobic w systemie czterobrygadowym bez nadgodzin..a jakies dodatki premie,pod grusza,na karpia jak to dziala.po jakim okresie firma przejmuje pracownika z adecco
    ETN

01.12.2014 20:04

Ja pracuję w biurze od ponad 10 lat. Wyciągam spokojnie 6000 na rękę miesięcznie. Co rok gwarantowana podwyżka. Do tego premia od czasu do czasu wpadnie. Więc jak najbardziej polecam.
    szukający pracy

26.11.2014 15:46

Wita,, mam pytanie czy nie wiecie może czy jest jakiś wakat na stanowisku mechanika??
    Pracująca

26.11.2014 11:13

Pracuję w Eaton już prawie pięć lat i jeśli mam zliczyć te wszystkie lata do kupy, to chyba szkoda mojego czasu. Liczy się zysk, a nie człowiek, choć non-stop wciskają nam kity o bezpieczeństwie i o tym, że to człowiek jest dla nich najważniejszy. Praca 7 dni w tygodniu na 3 zmiany plus do tego czterobrygadówka. Nie wspomnę już o tym, że w święta zakład też robi, nawet w święto pracy, byleby tylko robić. Wypłata: to zależy, gdzie robisz. Biurowi oczywiście dostają sporo, na liniach przy nadgodzinach około 2, 3 tysięcy, zależy już od miejsca pracy i oczywiście, czy jesteś przyjęty bezpośrednio przez Eaton czy Addeco lub manpower. Firmy zewnętrze dostają tyle co kot napłakał, zdecydowanie za mało za taki syf, jaki tam panuje. Ogólnie cenią kapusi a pani kierownik BHP to monstrum, która sieje postrach w całym zakładzie. Rotacja ogromna, jak sie komuś nie podoba to do widzenia, ogólne milczenie owiec i jeśli nie zgadzasz się z ich etyką, to możesz równie dobrze pożegnać się z pracą. Jednym słowem, jak napisaną wyżej: dziś cię klepią po ramieniu, a jutro wylatujesz. Czyli nie polecam
    ciutrok

13.03.2015 00:22

Jeżeli chodzi o utrzymanie ruchu to jest w porządku. Wszyscy raczej trzymają się razem. Jest ambitnie mnogość tematów z automatyki głęboka woda i szkoła życia dla elektroników automatyków itp. brak podziału na elektroników i automatyków. W tej firmie jesteś wszystkim elektrykiem automatykiem elektronikiem a i szeroka wiedzę z pneumatyki hydrauliki itp szybko posiądziesz :) Niestety pieniądze na średnim raczej poziomie jak na takie spektrum umiejętności dobra praca na wkręcenie się w temat i zmianę na inna za lepsza kaskę gdzie indziej.
    aaa

24.11.2014 16:06

czesc, powiedzcie mi jak jest w utrzymaniu ruchu, bo podobno szukaja elektroników
    Bob Budowniczy

07.08.2014 14:01

Chłopy, sprawdzcie sobie na praca.bielsko.pl tam są zawsze aktualne oferty i adres gdzie posłać CV.
    pytanie

03.07.2014 10:35

Czy obecnie sa przyjecia na produkcje lub czy po ukonczeniu szkoly elektronicznej mozna zalapac sie na prace w utrzymaniu ruchy?

01.07.2014 09:49

bbbb

01.07.2014 11:55

Aktualne, CV dostarcz,
    martinus

30.05.2014 11:41

na jakim poziomie sa zarobki netto i jak wygladają nadgodziny jak sa płacone
    han, nie solo

11.04.2014 23:50

Tak tak,skończyły się dobre czasy.Szaleje łysy na bramie:-)/
    seb

28.02.2014 16:09

jeżdżę do hutchinsona, szukam kogoś na dojazdy... [email protected]
    Prrry - były smerf :)

24.02.2014 11:30

Tam przyjęcia cały czas są, bardziej wykwalifikowanych do utrzymania ruchu itp nie mogą jakość zatrudnić. To powinno każdemu dać do myślenia, jak pracownik kogoś przyprowadzi do pracy to wypłacają sporą nagrodę za głowę nowego .... Pracownicy szeregowi na bieżąco są zmieniani, nadgodziny i pełne oddanie dla łaskawego pracodawcy jest koniecznością, tak mówi etyka i inny kisiel jaki chcą pięknie z mózgu Ci zrobić. Nigdy nie pracowałem w zakładzie gdzie była tak kiepska atmosfera między pracownikami, porażka dla desperatów którym Eaton " Życie uratował " Generalnie człowiek taka świnia że do wszystkiego się przyzwyczai i da radę jak musi, ale nie polecam, chyba że na chwilę i trzeba nie dać się porwać panującemu tam nurtowi i nie płynąć z tym szambem.
    TOMASZ

18.02.2014 14:10

Dzis do mnie dzwonili sa przyjecia. 2200 brutto na poczatek mi oferuja + premie + nadgodziny i soboty
    ??

24.02.2014 11:33

Powiedz coś więcej ? Pracujesz? Jak tam jest na prawdę ? Jest tak kiepsko między ludźmi jak piszą ?
    nevada

17.02.2014 17:27

Przyjecia? ledwo zwolnienia sie skończyły. o ile jeszcze wiecej zwolnienień nie bedzie
    lelo

24.01.2014 17:47

mam pyt do nevady, czy byłeś na rozmowie u pośrednika w bielsku (bo ja też byłem tydz temu) czy już w firmie? A jeśli tak to co ci powiedzieli, od kiedy przyjęcia? Bo mi pośrednik kazał czekać na tel już z eatonu jak będa mną zainteresowani.
    nevada

17.01.2014 14:50

Mam pytanie do pracowników z produkcji. Napiszcie mi, jak tam wygląda praca tłoczarza, spoko czy ogólnie (usunięte przez administratora)? pracowałem trochę na toczni w Fiacie i jestem ciekawy czy też tak (usunięte przez administratora) jest w eaton na prasach. Dzięki za odpowiedź. W środę mam iść na rozmowę.
    mobingowany

04.06.2014 07:22

a Marcin brygadzista? to ten co mobinguje ludzi w pracy i chodzi na haju w pracy a kierownicy tego nie widzą?
    Marcin brygadzista

16.01.2014 14:32

Fajny zaklad jak hcesz miec dobze to musisz czymac z ochronom i dobze na tym wyjdziesz nawet 6000 miesiecznie mamy takie czasy ze tzeba kombinowac wszedzie pozdrawiam wszystkich kumatych kto hce to ma!
    były tyracz

02.12.2013 14:14

tak kasa jak na bielsko nawet ok ale ok bo robilem na trzy zmiany a tam sie robi 6 dni sobota setka premia produkcyjna co 3 miechy zalerzna od braków i innych tam. ogulnie(usunięte przez administratora)ale pod wzgledem przepisów i całe struktury, brygadzisci różnie od mega (usunięte przez administratora)po naprawde spoko, ogulnie panujace kablowanie, atmosfera zalerzy jak trafisz ja poza brygadzistom ekipe miałem spoko, lipa ze to wapienica, jak masz pojecie o produkcji i twarda(usunięte przez administratora)to dasz rady.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eaton Automotive Systems?

Kontakt - Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.

Rudawka 83 43-382 Bielsko-Biała

KRS:0000208617

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

michu

24.11.2013 00:22

Z rekrutacjami różnie bywa. Ostatnio pozatrudniali, choć zamówienia lekko spadają. Generalnie żadnych trzynastek, wczasów pod gruszą nie ma (pytanie jak biurowi?). Jest premia wakacyjna i świąteczna, ew. jak masz dzieci to Mikołaja organizują. Nie jest źle, na pewno jest lepiej niż w kołchozie którego właścicielem jest jakiś prywaciarz, ale idąc tam musisz się liczyć z pracą w czterobrygadówce, bądź roboczymi sobotami i niedzielami, wliczając w to czasami dni robocze po 12 godzin. Krótko mówiąc jesteś (usunięte przez administratora) i dla siebie masz niewiele czasu, pół biedy jak nie masz rodziny, ale czasami ta trójka z przodu na wypłacie psychicznie nie zastąpi odpoczynku (bo tylko dzięki nadgodzinom takie pieniądze, bazowa płaca nie jest rewelacyjna - ale polityka firmy zmusza do nadgodzin, by ta wypłata oszukiwała żeście są w raju). Co do wynoszenia mienia z zakładu - ciężko wynieść. Ochrona trzepie jak na przejściu granicznym i doczepia się nawet do typowych rzeczy eksploatacyjnych, np. dolewka oleju czy nabłyszczacz kokpitu. W dodatku teraz zmieniają co chwilę ochroniarzy.
    lopi

07.10.2013 20:38

- 2013-09-17 15:17:50 anonim - 2013-09-17 09:49:56 Jak to sami (usunięte przez administratora) w Eaton, coś Ci ukradli, czy nie wypłacili tyle, ile ustalili na początku i było w umowie?pewnie był zdziwiony, że w pracy trzeba pracować.w eaton nie trzeba pracowac tylko trzymac sie pupy a wiadomo kupa kiedys zaśmierdzi!!!!!
    niema

07.10.2013 20:35

kikol - 2013-10-07 11:09:20 Czy w Eatonie jest wyzysk robotniczy?niema
    kikol

07.10.2013 11:09

Czy w Eatonie jest wyzysk robotniczy?
    o 14 - stej po 1 zmianie

05.10.2013 11:20

o 14 -stej po 1 szej zmianie wychodzisz za brame tak jakbyś wychodził z więzienia na przepustke LOL
    patryk słuchaj

05.10.2013 11:12

dokładnie tak jak piszesz jest zamawiaja nowe a o stare nikt nie pyta i wynoszą na mase dlatego jeśli ktoś jest uczciwym człowiekiem długo nie pociągnie w takim miejscu jak eaton wczesniej czy póżniej zobaczy o co chodzi.....
    pamiętaj

05.10.2013 10:54

jeśli trafisz miedzy wrony musisz krakać tak jak ony hehe LOL
    lol

05.10.2013 10:50

Patryk - 2013-10-05 10:48:08 Jak to pracownicy kradną? Co takiego? Nie ma tam ochrony, żadnych bramek przez które trzeba przejść?Ochrona jest ale stare dziadki sprawdzaja i mówią ja musze popatrzeć bo by mnie zwolnili i patrzy a jak widzi to nie widzi to samo kierownictwo wiec mówie jak lubisz kraść i jeste (usunięte przez administratora) to tam szczeście znajdziesz !! LOL

05.10.2013 10:48

Lubisz kraść ??jeste (usunięte przez administratora) idż tam !!

05.10.2013 10:40

nie oto chodzi pracownicy to (usunięte przez administratora) kradną wszystko kumasz ?!? banda złodzieji
    romek

05.10.2013 10:36

teraz wiem że warto było marzyć chodż w życiu tak łatwo sie jest sparzyć teraz masz przed sobą prawdy chwile uwierz i potraktuj to jako przywilej ............................ pieniądz eh a w sercu pustka idz do fabryki i zostań życiowym nikim eh to nie dla mnie

28.09.2013 22:18

czy są jakieś przyjęcia na produkcję ?
    ter

21.09.2013 22:26

Przyjęcia są co kilka miesięcy,zawsze na początku pracujesz przez Adecco i tam szukaj ofert.Jak porobisz trochę nadgodzin to 3000 netto masz spokojnie.

17.09.2013 15:17

17.09.2013 05:28

w wiezieniu jest lepiej bo ci jesc daja na miejscu a w eaton musisz jechac do domu na obiat który i tak jest za słony he he -) pracuj w eaton a pod koniec zycia zobaczysz ze jako człowiek nie jestes nic wart i dla kraju nic nie zrobiłes i dla spoleczenstwa bo pracujesz jak wół w fabryce pieniedzy hehe -)
    kikol

28.08.2013 13:40

smierdzi bezrobociem w tym Bielsku!
    smok

26.08.2013 17:45

Czy przyjmuja do tej firmy w tej chwili? Jaka agencja rekrutuje pracownikow do Eatona? Praca jest ciezka czy lekka?
    ter

09.08.2013 22:33

Nie jest tak źle jak tu piszą :)))jeden z lepszych zakładów w okolicy, kasa dobra,a jak ktoś jest za słaby,..no cóż prawo dżungli.
    nick

02.07.2013 23:02

Odpuść sobie prace w Eaton bo szkoda Twojego czasu. Tam panuje milczenie owiec, a jeśli odważysz się coś powiedzieć to automatycznie wydajesz cyrograf na siebie. Ulubioną etyką Eaton możesz podzielić się z dzieckiem na dobranoc. Porażka.
    miłośnik Etyki

02.07.2013 17:52

Zgdzam się w 100% z Toba. Inteligencji, asertywności oraz ambicji Eaton mówi stanowczo NIE. Wazeliniarstwo-ooooo TAK. Generalnie-po co język strzępić, Eaton kocha ETYKE, a ETYKA kocha Eaton.

Zostaw merytoryczną opinię o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.