Eaton Automotive Systems

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bielsko-Biała - Eaton Automotive Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.

Opinie o Eaton Automotive Systems Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.!

blue

08.01.2016 21:23

Kolega Misiu ma rację:) Fakt, dzięki systemowi czterobrygadowemu i obowiązkowym tzw.żółtym dniom można całkiem przyzwoicie zarobić, ale przez to jesteś non-stop w pracy!Weekend wolny raz na 3 miesiące... Zapomnij, że pójdziesz sobie np.na przyjęcie weselne w rodzinie. Jesteś ich własnością za parę stówek więcej. Ludzie nie wydalają w takim tempie, wszelkiego rodzaju "wspomagacze" są tutaj na porządku dziennym. Alkomatami może i sprawdzają na zakładzie, ale policja miałaby żniwo gdyby sprawdziła kilku wyjeżdżającym z Eatona krew:) Kierownicy i brygadziści... szkoda gadać, pod przykrywką szlachetnych zasad i ideałów i za kilka badziewnych gadżetów wyssą z ciebie ostatnią kroplę krwi, bo wyniki są najważniejsze. Nie jesteś człowiekiem tylko liczbą na liczniku na koniec dniówki. Szczerze nie polecam, no chyba, że jesteś samotny, nie planujesz rodziny i praca jest całym twoim życiem...
    ona

27.11.2015 09:38

Czy ktoś może udzielić odpowiedzi na pytanie w jakim systemie pracuje dział BHP (tak jak produkcja/biurowi) i czy można liczyć na płatny staż w tym dziale? Z góry dzięki.
    eee

27.11.2015 12:23

systemie biurowi, można liczyć, prosze
    mala

18.11.2015 19:32

a w nittanie co robią i jakie mają zarobki takie same jak uwas czy lepsze,z gory dzięki
    Kazik

16.11.2015 21:55

To jakie stawki na początek dla operatora? 2500 netto czy brutto??
    misiu

01.11.2015 16:36

Kolega UR podał kwoty brutto (była na 3 dni tabela płac jawnie wywieszona). No chyba że mówi o netto ale ze wszystkimi możliwymi nadgodzinami. Jak się weźmie pod uwagę gołą stawkę netto wcale szału nie ma - firma niczym się nie różni od pozostałych bielskich. A uwierzcie od ciągłego robienia (wypadają tylko 4-5 dni wolnych w miesiącu) ma się obrzydzenie do pracy w tym kołchozie, a jedyne dni nierobocze to Boże Narodzenie i Nowy Rok. Zapomnij o weekendzie z rodziną czy znajomymi. Niestety nadgodziny są obowiązkowe (niezależnie czy robisz systemem normalnym czy 4bryg) i tym sposobem że wypłata jest o te godziny podbita dyrektor wciska kit o tym, że Eaton płaci lepiej od innych. Firma taka sobie, źle nie jest. Ale nie błyszczy niczym, no może reżimem BHP bo to co zaszło przekracza granice normalnego rozsądku. Drobne skaleczenia czy zranienie zawsze były, są i będą. Ale żeby plombować apteczki i po każdym użyciu zwoływać komisję 5-10 osobową, która będzie modernizować zakład bo ktoś zranił palec jest chore. Sporo do poprawy w środowisku pracy, wentylacja, zauważcie dlaczego Ekoprojekt nie robi pomiarów w lecie? Bo by normy mgły olejowej zostały przekroczone. Największa rotacja pracowników w dziale BHP (zarozumiała szefowa tego działu, pani K.), więc jak ktoś z potencjalnych chętnych czyta to niech lepiej szuka gdzie indziej pracy bo psychicznie albo nie wyrobi się, albo pewnego ranka bez uprzedniego ostrzeżenia dostanie wypowiedzenie natychmiastowe (Eaton jeśli zwalnia to bez okresu wypowiedzenia). W UR też rotacja - po prostu są miejsca w okolicy, gdzie firmy dają więcej zarobić mechanikom i elektronikom. A Eaton zamiast dać więcej zarobić wciska im lojalki, co jest już niedozwolonym chwytem. Ktoś tu pisze o premii rocznej - nie ma czegoś takiego, chyba że dla kierownictwa. Coś jeszcze to zgodny fakt z pozostałymi komentarzami - ochrona. Mają każdego za potencjalnego złodzieja i alkoholika, więc wjazd do zakładu wyłącznie pustym samochodem. Każdy klucz, pojemnik z płynem (czy to olej silnikowy, czy płyn hamulcowy), każda nawet stara używana rękawiczka jest traktowana jako ukradziona. Jak ktoś jeździ starym autem to w strachu czy dojedzie bo nie może mieć narzędzi do naprawy. A pusta butelka po piwie czy puszka - jesteś traktowany jak alkoholik, biorą alkomat oraz dzwonią do kierowników. Zostawić auto na parkingu zewnętrznym? Nie dość że mało tego miejsca to normą że ktoś obije albo celowo porysuje lakier. Niedługo kolejne pranie mózgów - zbliża się coroczne szkolenie z etyki... Jednak jako kuźnia talentów ten zakład jest dobry. Nabrać doświadczenia i do lepszego zakładu zwiewać. Wielu młodziaków, praktykantów bez problemu znajdowali pracę, więc jako miejsce na staż - całkiem dobre.
    Ddg

16.11.2015 21:04

Misi mozesz cos wiecej powiedziec na temat tej racji bhp moze ludzie odchodzą z powodów osobistych np ciąża a moze Pani K wobec swoich podwładnych jest wymagająca ale w miare rozsądku a na hali szaleje bo nie che miec wypadkow itp
    EAC TCZEW

07.10.2015 23:04

Witam kolegów z Eatona, Powiedzcie proszę jak u was wyliczaja premię roczną? Jeśli takową macie? Kolega niżej napisał kilka informacji ale nie wspomniał o rocznej. Upieram się o tej informacji, ponieważ każdy Eaton podobno przeszedł na ta premię:)
    V

04.10.2015 07:51

Zapomniał też o systemie pracy albo czterobrygadówka i nadgodziny albo 3 zmiany i praca po min 6 dni w tygodniu a nawet 7 i zero czasu na cokolwiek po pracy.
    Dek

03.10.2015 20:39

UR dużo się zgadza , stawka netto?? 3000?:):) Benefit , prywatna opieka medyczna potrącają z pensji .Kolega zapomniał dodać o bardzo jednej istotnej rzeczy w tym zakładzie , a mianowicie jaka tam występuje chemia:Chrom 6 wartościowy /Fluid/Raswetto/Mgła olejowa z tego badziewia co napisałem .UR chyba jest z VA:):):)
    kowal

29.09.2015 17:16

UR Ty chyba pracujesz w innej firmie
    EAC

27.09.2015 14:37

Jak wyglada system premiowy w Bielsku? Jak jest wyplacana, wyliczana premia?
    EAC Tczew

27.09.2015 14:30

Staz mozesz odbyc. Ale gwarantuje Ci ze zostac po stazu bys w tczewie nie chcial. W tczewie w dziale technologicznym ludzi nie wytrzymuja dluzej niz rok:D Taka praca :D Z reszta ostatnio malo kto wytrzymuje dluzej niz rok, nie wazne czy operator czy biurowy (rzady nowej HR manager i managera produkcji):D Z reszta EAC Tczew chyba niedlugo padnie.
    mikser

01.09.2015 07:20

Eaton to na tle bielskich automotive w miare niezly pracodawca. Niemniej jednak dzialu kadr nie polecam - ludzie jak w koscielnej oazie (tylko z doklejonymi usmiechami), w trudnych sprawach z kolei sa niekompetentni (znajomosc zawilosci prawa pracy mierna)
    Łukasz

26.07.2015 00:42

W Tczewie nie jest wcale lepiej. Kierownictwo to zaklamane ..... szczegolnie nowy supervisor.
    prezes

19.05.2015 10:19

syf kiła i mogiła
    aaa

14.05.2015 17:15

zgloscie sie do adecco bo odrazu do itona sie niedostaniecie
    młoda

14.05.2015 16:05

ja tez szukam mozliwosci dostania sie do eatona ,mimo ze mam tam kogos bliskiego ,to moze ktos wie do kogo uderzyc
    Wykończony robotnik z Polski.

29.04.2015 19:02

Kiedy w Polsce zamkną zagraniczne fabryki, banki, markety, stację paliwowe, salony samochodowe, salony motocyklowe, które nie płacą podatków?
    tentyp

26.04.2015 21:52

siemano, jak się mają w tej firmie operatorzy CNC???? jakie zarobki?//
    Robotnik bez przyszłości.

19.04.2015 18:31

Nie wiem czy ludzią w Eatonie uda się przerobić do emerytury jak normy takie wysokie, a umowy o pracę są podpisywane na czas określony z wypowiedzeniem dwutygodniowym.
    Marysia

31.03.2015 22:28

Czy przyjmują do pracy kobiety jak się tam dostać do pracy?do kogo najlepiej wysłać cv?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eaton Automotive Systems?

Kontakt - Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.

Rudawka 83 43-382 Bielsko-Biała

KRS:0000208617

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

zainteresowana

30.03.2015 20:26

dziękuję bardzo za informację :) mam nadzieję, do zobaczenia :)
    Maciek

30.03.2015 18:29

Witam Jak wygląda rekrutacja na elektronika i jakie zarobki?
    pomocny

30.03.2015 08:10

Mechanik czemu się tak denerwujesz,widać dziewczyna potrzebuje pomocy a ty się tu pieklisz nie ładnie z twoje strony,ja gdybym tam pracował chętnie bym pomógł komuś!życzę powodzenia.
    mechanik

29.03.2015 18:56

Adres mailowy bez problemu znajdziesz, wysil się choć minimalnie czy naprawdę nic nie potrafisz i trzeba Ci wszystko pod nos podsunąć gotowe? Może jednak odpuść sobie. Do laboratorium jest jakiś prosty test, podstawy biologi i naprawdę ogólne wiadomości z chemii. Reszta i tak jak bardzo specyficzna więc w pracy szkolą człowieka. Są przyjęcia dlatego że laboratorium zaczyna pracę na 4 zmiany w ruchu ciągłym teraz.
    R

31.03.2015 23:48

hej, powiedzcie prosze cos wiecej o tym laboratorium - jak wyglada tam praca, ile placa?? Wiecie cos?? czekam na odp. i pozdrawiam!!
    R

31.03.2015 23:49

i czemu jest tam taka rotacja?? ;>
    zainteresowana

29.03.2015 12:22

Witam serdecznie. Jestem zainteresowana pracą w laboratorium. Czy trzeba mieć jakieś szczególne kwalifikacje? pozdrawiam

28.03.2015 19:43

A możesz podać adres e-mail do tego Sindiego?
    mechanik

28.03.2015 17:43

Dawaj do Sindiego CV na maila, znajdziesz adres w necie bez problemu. Gości jak naprawdę chcesz to pomoże, wszyscy go znają i pewnie dużo może.
    portier

27.03.2015 16:15

Składaj do laboratorium tam jest dość duża rotacja.

26.03.2015 19:59

A pracujesz tam,czy żarty sobie robisz,bo ja pisze poważnie
    Sindi Katler

26.03.2015 18:26

Do mnie:)

28.03.2015 19:59

A kim pan jest kierownikiem?
    mloda

14.05.2015 16:21

szukam naprawde pracy w eaton mozesz mi cos podsunac

22.03.2015 17:15

Chciałabym pracować w firmie Eaton w Bielsku,ale niestety nie mogę się dostać,może ktoś zalatwic mi tam pracę,do kogo najlepiej się zwrócić?
    młody

14.03.2015 16:57

Jak wygląda sprawa z praktykantami i stażystami w dziale automatyki/UR? Na jakie zarobki mogą liczyć stażyści i inżynierowie zaraz po studiach?
    barabus

13.03.2015 00:09

A to co?? Jakaś reklama ??
    xmen

22.01.2016 01:46

Pewnie ktoś z działu HR dostał rozkaz poprawić opinie na temat Eatona na tym forum i nie wysilając się zbytnio przekleił jakie (usunięte przez administratora) z "etyki" eatona :)
    Jezus Chrystus

05.02.2015 22:21

(usunięte przez administratora) ty durniu szkoda że ciebie nikt dobrze nie wspomina, mazanie geby smarem czy obwieszanie ludzi jakimś gównem. Ubaw po pachy szkoda że tylko w laboratorium.
    Rumburak

31.01.2015 12:48

Pracuje tam od dwóch lat, na zarobki nie można narzekać jest dobrze, ze 3 dni nadgodzin na produkcji i spokojnie +3000 wyjdziesz,a bez nadgodzin 2500, zwykle jestem miło zaskoczony przy wypłacie. Praca też nie jest szczególnie ciężka, rzadko wracam zmęczony do domu, ale medal ma dwie strony. Mianowicie druga strona medalu w eatonie to ludzie. Ogólnie wielka banda kablarzy i plotkarzy. W szcególności widać to na przerwach gdzie 90% rozmów to rozmowy o kolegach i o tym jakimi to są debilami. Obgadywanie jest na porządku dziennym. Nic nie sprawia bydłu takiej radości jak to gdy drugiemu się coś nie uda - temat do plotek na tygodnie. Najfajniej jak drugi zjebe dostaje - wtedy wszyscy mają radoche. Brygadziści śliscy do obrzydzenia, tu Cie po ramieniu klepie a za plecami u siebie w biurze mówi o Tobie per "ten debil, idiota" itp. Generalnie jak Ci odpowiada taki klimat pracy z plotkarzami gorszymi niż baby to spoko. Jak nie to trzeba mie (usunięte przez administratora) ze stali żeby czasami komuś w zęby nie dać, a najlepiej to wogóle z nikim nie gadać i robić sobie po prostu swoje, ja tam nie ufam ani jednej mordzie i kolegów w pracy nie potrzebuje. Jeszcze jedną śmieszną kwestią na którą warto zwrócić uwagę jest to że na wszystkich szkoleniach Ci wciskają, że nie ma tak że tylko upomnienia lecą, bo jak robisz coś dobrze to też to zawsze usłyszysz pochwałę. Brygadziści też mówią to samo, że oni nie tylko zwracają uwagę na uchybienia ale jak coś robisz dobrze to zawsze o tym usłyszysz. BZDURA nad bzdurami, od dwóch lat w życiu tam dobrego słowa nie usłyszałem.
    mark

21.01.2015 15:40

przez adecco ile moge zarobic w czterobrygadowce bez nadgodzin.i po jakim czasie mozna sie dostac pod firme.z gory dzieki.pozdro
    KRYST

07.01.2015 12:44

sema marecki podaj adres tej firyja morzesz muj email ,[email protected]
    Marecki

25.12.2014 11:38

Wporzo firma. pracowałem tam 8,5roku.Odzszedłem ze względu na dojazd.Miło wspominam.Pozdrawiam
    były

22.12.2014 13:15

Muszę się zgodzić z " instruktor " Ostatnio znajomi wiele opowiadają z rozczarowaniem o tej pracy, stosunki międzyludzkie tragedia bo wiele osób z daleka i dla nich praca za wszelką cenę :( Etyka Eaton to kpina ponoć bo liczy się tylko zysk praca w święta obiecane wolne wycofują w ostatnim momencie i nigdy do samego końca nie wiadomo jak będziesz miał urlop na wakacje. Ostatnio miała być przerwa świąteczna juz od 22-12 a tu praca non stop od 15-12 (poniedziałek) do 23-12 (wtorek) bez zmiany zmian 9 dni z sobotą i niedzielą od taki psikus dla ludzi na Święta bo liczy się tylko zysk !!! Ciekawe co na to KP taki od obóz pracy. Ponoć było ostatnio też głośno o jakimś molestowaniu w pracy ale oficjalnie nic nie było, ktoś się sam zwolnił, kogoś zwolnili i woda w usta jak ktoś coś wie niech napisze prawdę.
    instruktor

22.12.2014 02:23

Miodu niestety niema tak jak zresztą nigdzie. Szanuje się tutaj największych szmaciarzy i kapusiów. Kolegów tu raczej nie znajdziesz typowe polaczki każdy dla siebie i patrzy tylko jak drugiego podpierd... do kierownika lub BHP byleby się pokazać. Duzo kure....stwa na każdym kroku trza się pilnować chyba gorzej ze stosunkami międzyludzkimi niż gdziekolwiek indziej. Zarobki raczej dobre lepiej niż gdzie indziej na produkcji.

Zostaw merytoryczną opinię o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.