Eaton Automotive Systems

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bielsko-Biała - Eaton Automotive Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.

Opinie o Eaton Automotive Systems Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.!

linia 5.6

13.05.2018 14:34

dzwonili do mnie ide juz na badania , tez chce sprobowac sexu w labolatorium niezle panienki tam pracuja
    dr

15.05.2018 22:24

Czytając Twój wpis to koniecznie poproś o badanie psychiatryczne jak już tam będziesz.
    myslak

10.05.2018 22:06

Niech mi ktos wytłumaczy po co te oceny pracownicze?Pomysły?Wszyscy wymyślają na siłę żeby to zaliczyć,np obudowy różnego rodzaju,gdzie jak jest awaria lub jakas usterka to WUR dłuzej trwa odkręcanie tej zabudowy niz naprawienie usterki.Brygadziści dają ocene roczną jaka im sie tylko podoba.Tego lubię dam lepszą ocenę tego nie lubię dam gorsza.To jest poprostu PARANOJA
    JN

09.05.2018 19:28

Biorą jak leci. Wymagania znikome. To prawda panie z personalnego klepią wyuczone frazesy a dla brygadzisty być na rozmowie to przykry obowiązek...
    POZDRAWIAM

27.04.2018 19:04

Niema źle. Wypłata na czas.Umowa pod firmę. Różne premie.Na głowę nie pada.W zimę ciepło i sucho. Czysto ,odziez wyprana,parking wewnętrzny,toalety czyste,stołówka,Multisport,opieka medyczna,nadgodziny do woli płatne 100% itd. warto wiedzieć plusy a nie szukać na siłę minusów. Pisanie że gdzieś jest lepiej nie ma sensu. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Wiele osób co opuściło Eaton teraz tego żałuja.A co do atmosfery to trzeba przyznać że sami ja tworzymy. Jak ktoś kultury i szacunku się nie nauczył to korporacja go nie zmieni. Robić swoje przez 8 h i tyle. Szkoda życia na marudzenie inarzekanie.
    V L9

05.05.2018 21:26

To prawda. Jest nawet zdrowotny.
    Nikt

06.05.2018 21:48

Nie jest trój tylko czescio wartosciowy , nawet nie wiedza przy czym pracują :):):):) rece opadają :):):)
    Szczery

05.05.2018 10:19

Pracowałem w eatonie i jestem zadowolony że już tam nie robię teraz na terenie Bielska są zakłady gdzie jest o wiele lepiej i bardziej ludzi szanują a w eatonie teraz po czasie mogę śmiało powiedzieć że rodzina o której tak ram wszyscy mówią to nic innego jak tylko wielką propaganda na stanowiskach począwszy od brygadzisty skaczywszy na kierowniku są osoby które nie mają zielonego pojęcia o pracy i śmiało mogę powiedzieć że musiały komuś dobrze w (usunięte przez administratora) włazić i współczuję ludziom którzy tam jeszcze pracują
    A

26.04.2018 20:48

Po co tyle narzekania? Jak Wam tak źle to droga wolna. Ktoś Was trzyma na siłę ? Po co się męczyć ? Nie macie w swoim życiu ważniejszych spraw to się zajmujecie cudzymi sprawami !? Takie są realia w fabrykach. Pracują różni ludzie z różnymi temperament ani ,problemami czy złymi nawykami.Dorosli ludzie a prostych zasad nie rozumieją i płaczą nad klawiaturą.
    Twój stary

04.05.2018 08:00

Typowy buraku bez szkoły dla Ciebie to raj lachociągu
    odp

04.05.2018 12:22

Życia Ci braknie aby zdobyć takie wykształcenia jakie ja mam. Biedny prosty człowieku.

26.04.2018 20:56

Znacie zakład pracy który jest idealny i dogodzi każdemu ?
    Związkowiec

27.04.2018 18:22

Tak, dyrektor z kulturą wypowiedział nam układ zbiorowy, był cool.
    Blondyna na masie

04.05.2018 12:20

Secret Bielsko
    Ewa

25.04.2018 20:15

Praca na produkcji sprawia mi wiele satysfakcji. Zawsze marzyłam o pracy na linii.
    Nulo

28.04.2018 14:02

Musisz byc zasadną i obrona dziewczyna... Uchyl Rabka tajemnicy jaka linia i dział? Pozdr awiam
    anonymous

01.05.2018 13:47

He widac ze grubsze jazdy są...????
    O taką Polskę walczyliśmy

01.05.2018 10:49

Produkcja życzy miłego wypoczynku dla wszystkich pracowników umysłowych z okazji święta pracy 1 Maja!!!
    Wywalić Romana

30.04.2018 07:31

Na linie 9/10 jest brygadzista który wogule nie zna się na robocie ślizga się na plecach ludzi leser jakich mało przez takich produktywność spada taka prawda że 30% ludzi tam jest uj potrzebnych łaża nic nie robią a płacić im trzeba .
    Xmen

26.04.2018 21:24

Normalnie od kilku dni mam taki ubaw czytajac wasze komentarze. No i co zrobicie nic nie zrobicie pewni ludzie sa nie do ruszenia... A pyskowac na forum kazdy moze...
    Xmen

28.04.2018 14:19

Tylko ze ja juz poszedlem po rozum gdzie trzeba... I mam w (usunięte przez administratora) to miejsce Tylko sie smieje ...
    Golds

28.04.2018 14:22

Jesteś wygrany...
    xyz

25.04.2018 22:27

Jest już jakiś wyrok odnośnie tej afery ?
    T1000

25.04.2018 23:06

Jak widac jedynie trzeba cisnac tutaj po nich by cos z tym dyrekcja robiła... Przykladaja na to reke i mysla ze bedzie ok
    Etyka2018

28.04.2018 09:41

Degradacja dla kolegi a dla pani nagana. Tak żeby było sprawiedliwie...
    Xyz

25.04.2018 20:26

Muj pżełorzony bardzo zle o mnie muwi kierownikowi a ten w to wieży. Co mogem z tym zrobic?
    pomocny

27.04.2018 20:09

Na początek zastanów się czy czasem nie ma racji. Trochę samokrytyki niektórym dobrze by zrobiło :)
    odp

27.04.2018 20:32

Ja nie ómiec dobże polski
    Znany

26.04.2018 21:00

Dlaczego pracujecie w Eatonie ?
    Pepe Pan Dziobak

27.04.2018 07:32

Dla jajec ha ha ????
    Optymista

25.04.2018 20:25

A ja lubię tę firmę...właśnie za kulturę. Jedna z nielicznych gdzie liczą się ze zdaniem pracownika...to moja trzecia firma, pracuje już 20 lat. Okrągłe stoły, ankiety...pierwsza, gdzie się z tym spotkałem. Rozbudowa, nowe maszyny, porządek. Na start z dodatkami (premią produkcyjną, itp.) młody dostaje 3000pln. Ze wpisów widzę, że wielu z was zapomniało jak było w firmach z których przyszli...czują moc, a na okrągłym stole nie mają odwagi zapytać...anonimowo wszyscy są mocni. Chciałbym, aby ktoś z Eaton zajął się tymi wpisami obrażającymi z imienia i nazwiska osoby tu pracujące i bogu-ducha winą rodzinę, narzeczoną, etc...(lub pomógł prawnie). ...chętnie zobaczyłbym twarzą w twarz trola jednego z drugim...
    JA

26.04.2018 20:32

Optymista Ty chyba na prawde jesteś optymistą bo kultury w tej firmie ze świecą szukać.Na ilu spotkaniach poankietowych byłeś?Mówisz jedno a oni i tak wiedzą swoje bo według nich wcale nie chodzi o kase.A młody jak dostanie 3000 zł netto na start to niech wpadnie na VA i pokaże kwitek(i niech to nie będzie lipiec kiedy jest premia wakacyjna) to czapki z głów.Ja pracuje 6 lat na 4brygadówce i mam 3300 brutto .Ta firma schodzi na psy.Kiedyś można się był chwalić tym że pracuje się w EATON teraz jest to kolejna firma która obiecuje śliwki na wierzbie.Jeśli chodzi o sex afere to masz racje kamery mają być dla ubezpieczyciela w razie wypadku a nie do szpiegowania ludzi.Na szczęście podobno osoba odpowiedzialna za szpiegowanie i traktowanie nas jak złodzieji już tu nie pracuje.
    żal?

26.04.2018 20:40

O kim mowa prosze o pseudonim?.....?

26.04.2018 19:43

L

26.04.2018 19:59

jest takie powiedzenie "Jak (usunięte przez administratora) nie da, to pies nie ruszy". (usunięte przez administratora) zawszę będzie (usunięte przez administratora) nigdy nie wiesz kiedy znowu coś ukradnie.
    Mgr inz

25.04.2018 19:57

Moje dzieci będą tu też pracowały. Wspaniałe miejsce pracy.
    Ktos

25.04.2018 22:36

Człowieku ale jesteś ograniczony
    mm

26.04.2018 19:18

Mgr inż rozwijając ten skrót dowiemy się że: Można (usunięte przez administratora) robić i nieźle sobie żyć
    Prawie kierownik

26.04.2018 16:10

No i skończyło się rumakowanie?! Pewnie spora w tym zasługa nie ocenionych pań z hr i finansów (pozdrowienia dla M.K. i E.W.). Kiedyś w tej firmie na pierwszym miejscu był pracownik potem jakość bhp itd. i to czyniło tą firmę lepszą od innych. To dawało jej dużą przewagę nie tylko wizerunkową ale i konkurencyjną wszak pracownik szanowany i doceniany jest wydajniejszy i bardziej dba o firmę - każdy to wie. Kiedyś jak była reklamacja - to przyczyn szukano w niesprawnej maszynie (teraz najważniejsze by kj była, żeby było wiadomo kogo (usunięte przez administratora) Ale co było a nie jest nie pisze się w rejestr. Obecnie na pierwszym miejscu bhp - do znudzenia i przesady, nie które rozwiązania z tym związane są chore i patologiczne. Pracowników się nie szanuje no z wyjątkiem lizodupów. Ci którzy mają coś do powiedzenia a jeszcze nie daj boże nie wygodnego dla przełożonego lub firmy są szykanowani i w miarę możliwości pozbywani z firmy. Liczą się tylko słupki, liczby, wyniki w sumie więcej, więcej, więcej - czyli standardowo jak w większości podobnych firm. Starych pracowników się nie docenia, a nowych się oszukuje żeby tylko do się zatrudnili i przyszli do roboty. 3 tysie na rękę bez nadgodzin? Włóżcie to sobie między bajki. Nadgodziny przymusowe, ale jak np sam chcesz przyjść to ci na ocenie wypomną, że nie zrobiłeś tego dla firmy tylko dla siebie. Dorobić się chciałeś - to co mamy ku chwale eatona na nadgodziny przychodzić może jeszcze charytatywnie? Za to brygadziści mają super. Nezły dodatek na liniach nie muszą pracować jak w innych firmach, 8 godzin przy biureczku przed komputerem - prawie jak w biurach tylko hałas większy. Muszą tylko przetrwać jakoś 1 zmianę z tymi wszystkimi zebraniami i biurwami a od połowy drugiej to już pełnia szczęścia. Dobra rada dla nowych pracowników. Docenią cię tu nie za dobrą i ciężką pracę tylko za to jak się potrafisz sprzedać brygadziście i kierownikowi - pamiętajcie najważniejsze pierwsze wrażenie. Jak to się wam uda - to ciężkiej pracy nie zaznacie a apanaże będą was spotykały na każdym kroku. Jak mimo to uznasz, że wolisz jednak ciężką pracą zaistnieć - to też cię docenią. Będziesz zaiwaniał na najcięższych maszynach, będą cię przerzucali między obszarami jak się im będzie podobało - słowem będziesz miał prze.ebane, a po 10 latach okaże się, że kolega który wybrał pierwszą wersję zaistnienia w firmie ślizga się cały czas przy jednej łatwej maszynie i ma stawkę wyjebaną w kosmos - a ty dalej na minimalnej. Praca jako taka w większości przypadków nie jest ciężka. Są pewne obszary i maszyny gdzie do zajebania jeden krok - ale to tak jak wszędzie. Warunki pracy różne. Jak trafisz na zawory, kuźnię, hartownie czy rra - to latem sauna - dodatek służbowy gratis. Poza tym olbrzymi hałas, zaolejenie i cała masa chemii. Także za te pieniądze co teraz dają to chyba szkoda zdrowia sobie marnować. No i na koniec atmosfera, a właściwie jej brak. Nie wiesz gdzie i kiedy cię ktoś podpieprzy, albo namierzy cię kamera. Nie zadawać żadnych pytań, robić nie wychylać się. Musisz być na każde żądanie w firmie, a jak nie to licz się z nie przyjemnymi konsekwencjami.
    Pan trytytka.

26.04.2018 17:23

Świetny komentarz. W samo sedno i bez hejtu. No może z kilkoma błędami ortograficznym. Ale fabryka to nie uniwersytet.
    Prawie kierownik

26.04.2018 17:36

Co po nie którzy chwalą się nawet dwoma fakultetami, ale pod kopułką im jakoś od tego nie przybyło.

25.04.2018 19:39

Już niedługo zastąpią was pracownicy z Ukrainy.
    Śmiech

26.04.2018 10:14

W przeciwieństwie do ciebie. Nie musi nosić wazeliny w plecaczku.
    Boguslaw

26.04.2018 10:33

co do pracowników z Ukrainy to eaton szybko się z nich wyleczy.... tak jak inne firmy powoli mają ich dosyć.

26.04.2018 08:46

Dadzą dwóch nowych na linie do tego dwóch ma l4 i na to wszystko nowy brygadzista... a Ty człowieku Yebaj! Młody przyjdzie powie że za takie pieniądze w takich warunkach pracować nie bedzie. Poczekajcie zrobi sie lato.... a na koniec dostaniesz smieszną ocene P3 albo gorszą bo powiedzą że nie zrobiles Yebanego pomysłu BHP czy innego... śmiech na sali

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eaton Automotive Systems?

Kontakt - Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.

Rudawka 83 43-382 Bielsko-Biała

KRS:0000208617

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

cba

26.04.2018 03:56

dzień bez filmiku to dzień stracony xD
    Cobra

26.04.2018 04:49

Wlasnie ja sie pytam gdzie jest nagranie sekstape...
    Majka

25.04.2018 23:58

A co to nie pierwsza taka akcja w archiwum i po pierwszym razie nic nie zrobiono ? Co to ma byc ? Tj etyka tak?
    xyz

25.04.2018 22:09

A ja i tak twierdzę, że to najlepsza firma na Podbeskidziu. Jeśli ktoś uważa że praca jest ciężka to się po prostu ośmiesza. Chyba nigdy nie widział prawdziwej roboty. Niech idzie do prywaciarza to zobaczy co to ciężka praca i jak tam będzie szanowany. Jest problem i trzeba go szybko rozwiązać i zakończyć ten nieprzyjemny temat. Winne obie osoby powinny zostać usunięte z zakładu ale to już decyzja kierownictwa. Bo to nie jest (usunięte przez administratora) tylko poważna firma. Ludzie nie ośmieszajmy już naszej firmy na zewnątrz!!!

25.04.2018 22:35

Praca może i nie należy do ciężkich to prawda. Ale bardzo dużo rzeczy jest tu niczym innym jak fikcją. Wystarczy przepracować troszkę by zmienić zdanie. PS. Gdy na rozmowie padnie propozycja pracy na VA szczególnie MLA - rezygnuj. Sam środek bagna.
    grzeczna

25.04.2018 18:24

Dlaczego jedyną formą motywacji w tym zakładzie jest straszenie pracownika przeniesieniem na inny dział lub zwolnieniem ?
    Menadżer niższego szczebla

25.04.2018 20:59

Jaki zakład taka motywacja.
    Gowork

25.04.2018 20:38

Szczyt bezczelności. W pracy będą straszyć ,tu będą straszyć. Całe szczęście inne zakłady są coraz lepsze. Pora na zmianę.
    Q

25.04.2018 20:27

Jak eaton zacznie zatrudniac Ukraińców to sie zwalniam

24.04.2018 20:42

Jak Wam nie wstyd. To wszystko brudne pomówienia. Firma jest najlepsza w Polsce. Jesteśmy tu jedna wielka rodziną.Szanujmy się .
    Dre odp

25.04.2018 19:24

myslisz ze stydia to wszystko? jedynie kim mozesz zostac to szefem piaskownicy xd chwila chwila a przypadkiem nie pracowaleś w biurze ale inni pracownicy mieli cie dosc i tak oto w prosty sposób pozbyli sie ciebie :)
    Troskliwy

25.04.2018 20:24

Sprawdź sam
    Piter

25.04.2018 20:01

90% operatorów jest tak zastraszona że nawet nie ma odwagi patrzeć na te komentarze. W kupie siła pamiętajcie . 5 osób nie zmienia nic ale 150 jak się wypowie to muszą to wziąć pod uwagę.
    Pan S

25.04.2018 20:06

A związkach z.. 20 parę osób to dopiero farsa, z kim się mają liczyć, w kupie siła!!!
    Oni

25.04.2018 20:08

Związki to fikcja. Atrapa.
    Kowal

25.04.2018 20:07

Nad czym ta panika ? Od lat wiadomo że w tym zakładzie były, są i będą zdrady ,konkubinaty a nawet pary homo...

25.04.2018 09:23

Kasia

25.04.2018 19:32

Kazio kiedyś opowiadał że objawiła mu się Matka Boska.
    Teresa

25.04.2018 19:37

O Jeb ...any
    Comando

25.04.2018 19:36

Odkad sledze to forum opinie wzrosło od pojawienia sie incydentu ponad 100% Jestem zadowolony ze koledzy i koleżanki macie swoje zdanie ... A nie jak inni jak mysz pod miotła ...zalaczani jak maszyny po odbiciu sie na bramie...jeden eaton pamietajcie tj myśl tj to... Ale czas ppwiedziec this is bullchit.
    Getback

25.04.2018 19:02

Ludzie nie są szanowani dlatego odbija się to na jakości produkcji. Ile to już było reklamacji w tym roku ? Kiedy to kadra zrozumie ?
    semla

25.04.2018 19:20

dużo za dużo, ale zobacz ilu jest starych doświadczonych operatorów... za 5lat na 1operatora będzie przypadać 1specjalista i 1kierownik (gdzie specjalista ma mniejszą wiedzę od operatora)
    Aga

25.04.2018 18:48

Skłócić ludzi .Dziel i rządź.
    12lat w eaton

25.04.2018 18:45

Ten zakład chyli się ku upadkowi pod każdym względem. Etyka to fikcja,BHP do przesady aż samo w sobie jest zagrożeniem,atmosfera na produkcji fatalna,zarobki słabe,przełożeni coraz bardziej arogandzcy i niemili patrzący na pracownika z góry... Za wszystko karać i poniżać.Czy zastraszony i poniżany pracownik będzie wydajny ? Czy jego praca będzie bezpieczna ? Obecnie szukam pracy bo szkoda zdrowia. Zgłaszanie takich faktów jest zamiatane pod dywan a pracownik jest eliminowany.
    Xanti

25.04.2018 18:28

Kto jest u was odpowiedzialny za rekrutację brygadzistów i kierowników ?
    Realista

25.04.2018 18:32

Brygadzistów wybiera dalsza rodzina a kierowników bliższa buhaha????
    Neardeltanczyk

25.04.2018 17:53

Wiecie jaki będzie finał Lupa bohater zakładowy. A ona zwykła no wiecie sami
    Thor

25.04.2018 15:24

A co kierownicy nadal cichutko.? Bo Brygadzisci jakby jacys rozjuszeni..po poscie ze 8 godz przed kompem i wyj...ane na produkcje dopiero na koniec zmiany sie interesowali ...teraz jakos inaczej to co ?wiedza swoje widocznie jest cos na rzeczy pozdrawiam.
    Maja

25.04.2018 16:42

hahahaha dokładnie to samo wczoraj zauwazylem :) Jedna rzecz mnie nurtuje niektórzy z nich pracuja na 3 zm, rozumiem 1zm spotkania z kierownikiem, odpisywanie na maile itp ale co robia cala zmiane przed kompem na nocce ? ucza sie na studia ? graja w gry? nie wspomne juz o schadzkach ów panow przy danym biurku i dlugie wesołe rozmowy. Moze ktos z biura powinien zainterseowac sie nimi czy naprawde sa tak zapraciwani? Bo na produkcji jest co robić a rąk do pracy brakuje. W innych zakladach liderowie nie maja sie tak dobrze i co najmniej przez 3h musza pracowac na produkcji i zrobic swoja robote :) pozdrawiam i zycze milego weekendu majowego ;)
    Saimon

25.04.2018 17:30

Kaj tam do maja????tu trzeba jeszcze przeżyć w pracy bez nerwów he... Jest jak piszesz zobaczymy co czas pokaże .pzdr
    Obiektywnie.

25.04.2018 16:53

Obiektywnie patrząc z moralnego punktu widzenia to co tych dwoje robiło to wyłacznie ich prywatna sprawa zakładając ze nie działo by sie to w czasie pracy.Wstyd rodziny,posmiewisko w pracy ,i wytykanie palcem dopięte na lata. Innym tematem jest fakt skoro sa brygadzistami,swieca przykładem,i mają byc wzorem do nasladowania to jak to odniesc do ich codziennej pracy.Z tego co sie orientuje to przerwa trwa 30 min a nie 3-4 godziny, brygadzista ma byc na swojej linii a nie wybujany na krzesle w labo zabawiac ,,koleżankę,,. Jak myslicie co by sie stało z operatorem np. BCM ,spedytorem odpowiedzialnym za załadunek auta ,czy tym co pakuje sztuki na RRA gdyby znikał codziennie na kilka godzin a jego praca nie była wykonana.Obstawiam ,ze po 2 dniu juz by poleciał i to nie na inne stanowisko ale za bramę.No chyba ze w standardzie pracy mieli takie zabawianie siebie.Zeby zamknac wrzawe w firmie i wyjsc z tego z twarzą to mozna załatwic to tylko w jeden sposób. Zobaczymy co pokaze etyka i traktowanie wszystkich równo.
    UODO

25.04.2018 09:17

Zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych wszystkie osoby ktore w poniższej wypowiedzi dopuściły sie podania danych osobowych osób trzecich mogą spodziewać sie nałożenia kary.
    Freestyler

25.04.2018 09:24

Strasznie się boimy, aaa..... I tak już cały Eaton o tym huczy i internet. Kompromitacja.
    Sanchez

25.04.2018 12:33

Kompromitacja na szczeblu wysokim bym dodał aż się płakać chce ... Macie swoją poprawnosc ..szkolenia i bicie do głowy ludziom etycznych spraw..brawo
    kochajmy się

25.04.2018 11:46

po co to święte oburzenie? d.pa czy żenidło nie mydło, się nie wymydli. trzeba korzystać z życia i jak dają to brać. proponuje utworzyć zakładowy kącik rozkoszy i np. w ramach przerwy uskuteczniać szybkie numerki

Zostaw merytoryczną opinię o Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.