Cooper Standard Polska

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Częstochowa - Sfc-Solutions Piotrków Sp. z o.o.
Dzierżoniów - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.
Myślenice - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Opinie o Cooper Standard Polska Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Cooper Standard Polska Sp. z o.o.!

Bania

26.07.2022 15:44

Napieta atmosfera, dziwna firma. Nie polecam
    NN

31.05.2022 08:47

Pracowałam kiedyś w tej firmie i nie polecam. Teraz pracuje w Polmotors na Piekarskiej 130 i warunki pracy dużo lepsze. Wynagrodzenia też

29.06.2022 19:01

I tu się w stu procentach zgodzę. Ja po zwolnieniu ok 3 miesiące odkrztuszałem ten (usunięte przez administratora) Znajomy to samo. Jak tam pracowałem to ciągle przez usta oddychałem. Teraz w końcu przesypiam całą noc z zamkniętymi ustami.
    Pracownik2

06.07.2022 08:02

Ale kadróweczka, albo szefu chce tu porównania i wyjaśnień co jest lepiej w innej firmie bo nie rozumieją tych problemów. Zwolnienie to była najlepsza decyzja w moim życiu
    bylekto

30.06.2022 20:13

Firma jest ok. Warunki finansowe też w porządku. Dyrekcja mogłaby zachować się po ludzku i nie pozwolić na pracę w temperaturze 36-40 stopni. parę dni upałów nie zbawiłoby ich wyłączenie produkcji na parę godzin.

30.06.2022 20:50

Ty tak serio? Jest gorąco to trzeba przerwać produkcję? A zamówienie, zobowiązania? Tu każdy nie planowany postój w związku z awaria komplikuje wszystko. Ludzie w gorszych warunkach i temperaturach pracują. Przychodzisz pracować na halę produkcyjną przy urządzeniach które grzeją to cos się spodziewał? Jezu jakie roszczeniowe jest teraz społeczeństwo. Jeszcze byś chciał wtedy w domu siedzieć i za to pieniądze otrzymywać.
    stary

01.07.2022 11:44

Po Twojej wypowiedzi widać że nie pracujesz w tym upale na produkcji . (usunięte przez administratora) SZEFA ALBO I SAM SZEF , bo podobno lubi czytać opinie na tym forum .
    BacznyObserwator

31.05.2022 08:41

Gdzie komentarze o tym, że są typowane osoby do zwolnienia? Ktoś coś próbuje ukryć? Przecież i tak sie ludzie dowiedzą. To że przesuneliscie to w czasie i jednak nie leci na raz 80 osób nieznaczy że się tak nie stanie.
    Maro

27.05.2022 17:52

Widze, że komentarze o zwolnieniach magicznie zniknęły, żenada

05.05.2022 15:44

Ludzie pracują w strachu.Po ostatnich zwolnieniach tydzień temu,każdy martwi się, co bedzie dalej.Jedni mówią o sporych zwolnieniach pracowników, inni odwrotnie..Atmosfera jest straszna
    Pracownik2

22.05.2022 14:22

Ja już uciekam na naszą starą hale, warunki lepsze niż tu...
    Nikki

23.05.2022 18:43

Gdzie to? Co to?
    Były

03.05.2022 19:15

M M to porażka zniszczy wszystko żeby mieć słupki dla szefostwa. Krótko bo to zły człowiek Wisła spada a on razem z nią i ta firma dalej jest najlepsza . Spadaj gnido chodz kiedyś mną zadziera a ja i tak kiedyś Ci podziękuję. Aż nie mogę się doczekac panie M czas się spotkać w końcu. Będę zaszczycony.. Czas wyrównać co nieco medo.. A dla reszty Bielsko zawsze będzie najlepsze od 23 lat gdyby nie (usunięte przez administratora) która chce zrobić z siebie gwiazde. Juz nie pamiętam dokładnie jak gadał ze będzie gwiazda . (usunięte przez administratora) jeden matematyk (usunięte przez administratora) Zniszczę wszystko żeby zabłysnąć jakim prawem pytam? Jak każdy robił co mógł żeby było dobrze
    Magi

15.05.2022 13:23

Troche chaotycznie napisane, ale kto ma wiedzieć, ten wie
    Niezadowolony

16.03.2022 18:05

No i dzisiaj bam!!! Covida już nie ma w Cooperze!! Zniesiono noszenia maseczek. Co ta dyrekcja ma w głowie ! Ludzie maja umierać bo oni sobie obostrzenia znoszą? Część będzie się cieszyć ( pozdrawiam tępych antyszczepionkowców ) ale część boi się chodzić teraz do pracy. Oczywiście związki maczały w tym palce… Cała administracja bezpiecznie siedzi w biurach a o produkcji nikt nie myśli… dramat

25.03.2022 13:48

ten wpis to musi być fake. Ktoś się nabija
    Nick Nolte

22.04.2022 19:57

To ktoś umarł w Cooperze na covid??? ????

12.02.2022 14:28

Wiadomo coś o tegorocznych negocjacjach płacowych w Bielsku-Białej?

25.03.2022 13:50

Siła nabywcza pieniadza spada odkąd wprowadzili 500 i inflacja 10 % co maja do tego związki
    co?

12.04.2022 21:58

19,70zł to stawka godzinowa przy umowie zlecenie, a nie umowie o pracę, więc co masz na myśli?
    Stonka

28.03.2022 13:34

Szkodliwe warunki-stawka żenująca bez względu na staż i do tego ich oczekiwania ilościowe na nowych projektach???????????? No ale niestety , jeśli nie będzie 5 zł podwyżki, to wincyj na nissanie się nie uda zrobić xD
    kciN

26.03.2022 16:59

Wiadomo jak negocjacje ? Dali by jakieś info… co i jak?!
    Pracownikzbielska

27.02.2022 10:49

Myślenice powalczyły z podwyżkami a jak u nas sytuacja wygląda? Czy Pat i Mat coś działają? Czy z racji, że jesteśmy bardziej rentownym zakładem możemy liczyć na adekwatnie wyższe podwyżki?
    Bielski

27.02.2022 11:26

A co tam wywalczyły Myślenice ?
    Marchewa

01.01.2022 02:24

Dosiego roku 2022 ???? ???? cooper
    Pietrucha

02.01.2022 10:39

I przynajmniej 8% podwyżki ????

Oferty pracy - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Elektromechanik

Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

26.11.2021 16:13

27.11.2021 07:11

Weź kredyt i wpłać 20 tys zł. Spamowanie linkami powinno być zabronione.
    Anonimowo

29.11.2021 11:37

Ty tak serio?

25.11.2021 09:43

Jakie są warunki zatrudnienia w Cooper Standard Automotive?

25.11.2021 18:10

Warunki są bardzo proste . Jest robota - pracujesz . Nie ma roboty - wylatujesz ...
    zajebiaszczy1

31.08.2021 01:30

Jak długo postój i czemu nie 200%
    PR

31.10.2021 19:43

Mnie dziwi,że 10% załogi z miasta też nic nie pisze

01.11.2021 18:06

Pewnie pracują zdalnie i wolą się nie wychylac .

23.10.2021 15:20

jak wyglądają zwolnienia w firmie. Zwalnia się dobrych pracowników z agencji oraz zostawia się obiboków na L4 oraz panie ,które wiecznie mają problemy. Już nie mówię o pracownikach ekskluzji którzy są zwykłymi (usunięte przez administratora).
    Joe

24.10.2021 20:11

Ja tam pracuje lata i widzę że jest coraz gorzej...na dodatek musimy wspierać zakład w Dzierżoniowie... już nas wysyłają do wsparcia...czy chcesz czy nie musisz jechać...ja jutro wyjeżdżam.... I tak na być do końca roku...
    Ogarnięty

25.10.2021 10:31

Ekstruzji anafalbeto, a po drugie jeśli u nas są sami opierdalacze to znaczy, że nic się nie robi, to dlaczego jak trzeba do nas przyjść to się bronicie rękami i nogami?
    Jimi

23.10.2021 22:45

Groźby ze strony kadr, powymyślane "swoje" przepisy i ostatnio... (usunięte przez administratora). Nie polecam tej firmy.
    Koko

23.10.2021 22:43

Występuje od niedawna (usunięte przez administratora). Kilkoro osób się sprzeciwiło niedawnym przepisom i otrzymały groźby karalne oraz finansowe. Poszła sprawa do PIPu i wkrótce czeka rozprawa.
    Gość

19.10.2021 17:13

Radze omijać szerokim łukiem tą firmę

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Cooper Standard Polska?

Gość

12.08.2021 11:50

Jak jest z umowami na stanowiskach biurowych? Mozna liczyc na czas nieokreslony? I czy wynagrodzenie w okolicy średniej krajowej jest realne?
    Kfifu

01.09.2021 15:00

Proponują umowy na rok przez agencję pracy, którą zazwyczaj przedłużają , niemniej jednak ludzi jest za mało i gdy ktoś się zwolni/pójdzie na macierzyński nie szukają nowych osób tylko obowiązki spadają na tych, co zostali,
    Magda

12.09.2021 12:41

Z mojego doświadczenia wynika, że jeżeli zwalnia się jakiś etat to przechodzi się płynnie na umowę bezpośrednią. W moim dziale, gdy 2 dziewczyny poszły na L4 ciążowe szybko był nabór na zastępstwo.
    Meduza32

25.11.2020 01:29

Witam, jak wyglada sytuacja z negocjacjami finansowymi ? Zna ktoś jakieś szczegóły ???

01.12.2020 02:02

Chyba 3200

06.09.2021 02:52

Po 15 latach 3.5 k.... Smiechu warte

11.08.2021 10:36

Czy w Cooper Standard Automotive są szkolenia zewnętrzne?
    Piotr

12.08.2021 07:29

Tak. Z informacji jakie mam to tak. Na szczęście ruszyło wszystko bo nawet delegacje zagraniczne się odbywają. Pozdrowienia dla wss

12.08.2021 13:52

Dla jasności ksywa stary to ze względu na przepracowane lata w tym zakładzie . A co do zawodówki to dla spokoju Twojej duszy nie pracuję na produkcji i nie sądzę widząc Twoje PROSTACKIE wyzwiska żebyś kiedyś odgrzebał się jakiegoś stanowiska . Po prostu żal mi ludzi z produkcji bo całe zyski które oni wypracują są dzielone po ich plecami ...

01.08.2021 13:46

Dostaliśmy podwyżke razem z pakietem najwyższej inflacji od dekady. Podziękujcie Mateuszowi M. Benzyna po 6 zł a będzie po 8 :p Jakby ludzie w Pl myśleli to wiedzieliby. że od 10 lat cały czas zarabiacie 700-800 euro na miesiąc. Powodzenia.Trzeba było sluchać madrych ludzi i zmienić pracę i wziąść kredyt.
    zawodolony

08.07.2021 17:13

Wreszcie segregacja zaszczepionych i niezaszczepionych
    Lolo

11.07.2021 12:35

Wyjechałem zarobić na budowę domu .Takie było założenie od początku. Cel osiągnąłem,plany szczęśliwie zrealizowałem i jestem z powrotem, z RODZINĄ .Najważniejsze.
    Positive

12.07.2021 02:12

Haha prawie jak reklama Alior Bank :D Michał Michał w majtki kichał
    Misio

23.06.2021 20:36

Po wpisie na tym forum na temat brygadzistów było zebranie i opierdziel ze strony Pana M... Ciekawe czy po tym wpisie na Jego temat będzie miał odwagę zrobić zebranie i dokonać SAMOKRYTYKI SWOJEJ OSOBY . Panie M... odwagi ....CZEKAMY...
    Ogarnięty

24.06.2021 10:57

Panowie niesrajmy do własnego gniazda, też nie jestem fanem tego Pana, ale przywilejem szefa jest wymagać, karać i nagradzać.

Kontakt - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Jaki

17.05.2021 20:16

Nie jest wam wstyd bielsko. Lenicie się i chcecie więcej kasy za nic nie robienie. Kiedyś byliście najlepszą firma Coopera a teraz zostało tylko zamknąć placówkę w Bielsku i wywalić 50 procent leni na zbity pysk.
    Misio

23.06.2021 20:34

24.06.2021 07:49

Dzięki za namiary . Właśnie chciałem zamówić żonie jakiś kosmetyk . Jutro do niego podejdę .
    Robercik

18.06.2021 21:49

Czy ktoś sie orientuje czy pracuje tam jeszcze taka śliczna blonndynka z biura z długimi włosami ? Bardzo sympatyczna i atrakcyjna kobieta
    Robercik

20.06.2021 17:43

Spojrzenie to miała zabojcze.

22.06.2021 17:41

robi się powoli biuro matrymonialne w tym cooperze. Ale wiadomo temperatura rozgrzana do czerwoności. Pozdrawiam 2 zmiane od 21 do 25 czerwca.

30.05.2021 22:38

Cześć Mam wielką prośbę. Ponieważ nie pracuję u was już od 2020 roku jak zatrzymano produkcję. Proszę o jakikolwiek kontakt, może być na Facebooku z miłą, niską, około 40 lat, 160 cm wzrostu blondynką, przypuszczalnie gdzieś z okolic Żywca. Niestety nie znam imienia. Pamietam że w chłodne dni w pracy nosiła czarny sfeter. Wiem że pracuje na zmianie kierownika Górala przy zgrzewarkach u kolegi Żaby. Dziękuję.
    Ja wiem

02.06.2021 09:50

A ja wiem o kogo chodzi. No ale wiadomo ze nie powiem
    Hahaha

02.06.2021 12:10

Ja też wiem i pewnie jeszcze z 80% forumowiczów
    test

25.05.2021 23:41

1,2,3,...
    Test 2

26.05.2021 09:44

Dobrze Się słychać, Oczekujemy na podwyżki , Bez odbioru
    Jacek

07.05.2021 15:27

Grzegorz to wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu.Bardzo w porządku gość.
    Jeden z wielu

29.04.2021 17:29

Ja mam pytanie, na które niech każdy sobie odpowie. Jak długo jeszcze dacie się poniżać za te psie pieniądze. Od kilku lat nie było podwyżki a w tym roku przy śmiesznym 1,60zl głos boży z góry brzmi:WIECEJ NIE BEDZIE! Nie mamy pieniędzy... Jednocześnie na hali instalowany jest system kontroli wydajności za grubą kasę.Tylko czekać aż będziemy rozliczani z każdego opuszczenia stanowiska a normy pójdą w górę.Ewidentnie widać, że wciąż brakuje ludzi a to, jakich nowych się zatrudnia pokazuje, że lepiej nie będzie. Jasnym jest, że utrzymanie produkcji będzie zależne od pracy w nadgodzinach a mając świadomość że nie odejdę od maszyny ani na chwilę sprawia, że nie mam zamiaru w nadgodzinach pracować. Wszystko to wygląda jak jakiś niewolniczy system... Co z postojem w tym roku?? Jest w ogóle jakiś przewidziany? Jakaś informacja może?

01.05.2021 00:16

Damy radę. Ja też nie zamierzam pracować w systemie nadgodzin. Oni się już nawet nie pytają. Tylko niektóre kobiety jakby mogły to by "żarły" 12-stki jak reksio szynke.
    Stop plandemii

02.05.2021 12:12

Dokładnie. Z roku na rok jest coraz gorzej, rzeczywiście wina leży po stronie pracowników bo po prostu dają się tak wykorzystywać ale swój wkład mają również koordynatorzy którzy nie potrafią wspomóc produkcji tylko bawią się w (usunięte przez administratora) oraz ludzie z biura nie mający pojęcia o pracy na hali. Szybciej, więcej... jak tak dalej pójdzie to będzie typowy (usunięte przez administratora). Taka kontrola pracowników jaka się szykuje nie wniesie nic dobrego. Porządni pracownicy się pozwalniaja i będzie jeden wielki (usunięte przez administratora)
    Techo1

19.04.2021 21:03

Kategorycznie nie polecam. Niby amerykanska firma, dbajaca o pracowników, na każdej hali wiszą te ich kierownice z tymi sloganami, a to wszystko ściema jest.\ Nasdgodzin tyle ze nie ma czasu wydać kasy którą człoweik zarobi a jednoczesnie dają kilka % podwyżki bo niby źle jest. Kierowniki sobie roczne premie wypłacają a nam resztki z pańskiego stołu. znowu słychać że jakies redukcje będą bo źle jest i kasy dla góry w stanach nie zarabiamy. Już kolejnego kierownika z dnia na dzień wywalili. Wczoraj był, dzisiaj go nie ma ;)))))) Amerykance tak pewnie sie czuja ze nawet związki olewają. nasz Solidarność niewiele może. Dramat... Czas sie zbierać bo jutro mogą mi "pudełko" dać i za bramę wystawią.
    boguś

19.12.2020 13:25

jeśli chodzi o negocjacje to w bielsku lipa. W myślenicach mają nowy związek i im się udało wynegocjować odmrożenie stawek,bony 1400zł i 800 zł brutto wyrównania
    Kobieta

30.03.2021 09:02

Ci z biur mieli ankiety i podobno praca zdalna bardzo im pasuje.Choć ryzyko zarażenia jest tam napewno wiele mniejsze jak na produkcji.Trochę to nie pożądku,ale biura zawsze tak mialy.
    Lolo

17.04.2021 20:52

Wreszcie ktos mądry coś napisał..

09.04.2021 10:15

Jakie jest podejście do liderów z zewnątrz w firmie Cooper Standard Automotive?
    Najlepszy Operator

12.04.2021 20:55

Trzeba częściej dawać takie wpisy, bo już chyba mieli zebranko w tej kwestii z szefuniem :D aż miło było patrzeć. :D Władza dla ludu
    Kamil

17.04.2021 10:40

Tu już się i tak nic nie zmieni. Musieliby chyba cały albo połowę personelu ponad brygadzistami zmienić oni już są tak nauczeni ze jak już to cisną operatorów a nie brygadzistów. Z tą palarnia i sekretarkami to można się zgodzić. Proces ich za bardzo nie interesuje a operator tym bardziej. Nawet nie wspomnę ze gdyby brygadzista codziennie porobił chociaż 2 godziny na prasie to by mu się chyba nic nie stalo a duzo by się mogl nauczyc. Potem wyłania się nam obraz firmy, która pracownika ma głęboko w 4 literach dzięki podejsciu kadry kierowniczej, gdzie poza ilościami i tym zeby szla robota nic nikogo nie obchodzi. Gdyby nie ta tzw. Pandemia to juz by połowa pracowników się zwolniła. Czajenie się przy wyjściu na pracowników schodzących 2min przed końcem co najmniej żenujące i chore. Tu już godzinę przed końcem operatorzy w najlepszym wypadku udają ze robią. Dlaczego? Dlatego ze od maja jak na hali bedzie 38 stopni to będą zmuszeni wychodzić na zewnątrz robic dodatkowe przerwy. Wtedy będą do końca pracować zeby nikt nie stękał co tak mało. Co do wcześniejszego komentarza obraźliwego "kozak w necie- (usunięte przez administratora) w swiecie" jak brakuje argumentów to najlepiej kogoś obrażać albo się naśmiewać. Pewnie jakiś oburzony brygadzista to pisal. Co do maseczek to niema żadnych dowodów naukowych zeby działały wręcz przeciwnie jest dużo prac które przeczą ich dzialaniu. Nie mam na myśli ty wypowiedzi jakiegoś pseudo profesora który bierze kase z koncernów farmaceutycznych tylko faktyczne dowody naukowe. Zas co do telefonów...cóż chyba takie mamy czasy. Jak będą zatrudnieni nowi to będzie tego więcej. Starszym ludziom ciężko to zrozumieć bo za ich czasów tego nie było.
    Pracownica

12.03.2021 12:54

Także spore zmiany zaobserwowałam wchodzac i wychodzac z pracy na portierni. Kilka twarzy znikło . Wiadomo komuś coś na ten temat
    Pracownikzestażem

09.03.2021 13:32

Czy te 50 groszy do stawki to jakiś żart ze strony pracodawcy ?!?!?!?!?! Ten cooper schodzi na(usunięte przez administratora) z wynagrodzeniami.....
    stary

09.03.2021 22:47

No to oblicz sobie ile to jest 4% z najniższej stawki godzinowej na zakładzie ...
    Kiuuuuu

10.03.2021 00:15

4% ~ 0,59 groszy do godziny + 20 % premii. Jest moc !!!!
    Luck

09.03.2021 20:17

Witam Bielsko kogo to nam posłała firma ,czy spoko to ludzie?
    Pracownikzestażem

09.03.2021 21:02

Jeszcze raz sformułuj swoją wypowiedz ?!
    dyro

06.03.2021 17:48

jak tam wypłata niewolnicy amerykańskich korporacji na terenie okupowanej Rzeczypospolitej Polskiej?
    Xxx

18.02.2021 13:02

Witam jakie jest wynagrodzenie w tej firmie na początek jeśli ktoś wie jakie warunki pracy socjal itp

23.02.2021 17:00

A jeszcze ludzie w domu siedzą i nie chcą do roboty przyjść,mówię o biurach.Warunki jakich nie mają gdzie indziej.
    Kobieta

27.02.2021 14:15

Jako pracownik firmy zewnętrznej dość dlugo pracowalam dla coopera.Zachowanie niektórych ludzi na stanowiskach kierowniczych zostawialo wiele do życzenia.Nie raz traktowano nas jak :glupszego brata,,, bo przeciesz można bo one są gorszego sortu.Kazde uchybienie bylo pielętnowane ,robienie wielkiego problemu z niczego.Teraz jak pandemia to w ogóle trzeba się chronić,a drugi który jest obok też chce żyć i pracować.Byly tu osoby,które wysmiewaly się że smierdzimy domestosem .Wiele osób w tej firmie jest naprawde ok i praca z nimi byla fajna.Niestety byly też takie co robią czlowiekowi pod górkę wymyślają coraz to nowe problemy zamiast iść na rękę w tym trudnym dla wszyskich czasie.

Zostaw merytoryczną opinię o Cooper Standard Polska Sp. z o.o.