Cooper Standard Automotive

Częstochowa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 5 ocen.

Cooper Standard Automotive
2 5 6 1

Opinie o Cooper Standard Automotive

reyals

Witam wszystkich.Wtrącę parę słów od siebie.Pracuje od 5-ciu miesięcy w Cooper,ale w Czechachwszelkiej maści.Wybrałem ten kierunek ze względu na spokój w pracy,jak sobie wyobrażałem.I powiem że nie zawiodłem się.Pracuje przez agencję,finansowo nie jest żle.Zawsze mogłoby być lepiej ????.(usunięte przez administratora)Ale mniejsza z tym. Tak jak pisałem sielanka w pracy ze spokojnymi mistrami czyli majstami trwała dobre cztery miesiące.I niespodziewanie przyjechali Niemcy z Polakami,wielcy szefowie.I zaczęło się szukanie jakby to zwiększyć tempo pracy.Żałujcie że nie słyszeliście Czechów co na ten temat sądzą.Powoli zaczyna się kicha,ale zazdroszczę Czechom bo pracy jest tutaj mnóstwo i jak im podniosą normy to znajdą pracę gdzieś indziej.Mam też nadzieję że jak to Czesi przeczekają i wróci stary porządek.Nikt na nikogo nie patrzy krzywo i z uśmiechem pomaga sobie nawzajem.To przyjazny kraj.Gdyby ktoś miał jakieś pytania to z chęcią odpowiem????

Szczerbatyradar

1.2 brutto podwyżki zadowolilo pracowników?

Jeszcze(przez chwilę)Pracownik
@Szczerbatyradar 06.09.2018 16:49

Czy ich wszystkich po...kręciło? Ponad 70% osób nie dostało podwyżki, a wczoraj (14.09.18r.) nagła redukcja pracowników, co ciekawe tylko tych zatrudnionych przez AAS (umowa-zlecenie), dodam jeszcze DOŚWIADCZONYCH, a wciąż zatrudnia się nowych... Przez zakład przewija się miesięcznie ok. 200 nowych pracowników, prawie żaden się nie ostaje, wkrótce połowa powiatu częstochowskiego będzie mogła zaczynać rodzinne anegdoty od słów" kiedy ja pracowałem w Cooperze...". Jedyny "plus" tej sytuacji, to możliwość obserwowania pani dyrektor, jak własnoręcznie, na klęczkach liczy gumę :D Gratulacje dla zarządu

???
@Szczerbatyradar 06.09.2018 16:49

tak to prawda zadowoliło tylko ścisłą grupe pracowników związki w porozumieniu z dyrekcją nabrali wody w usta co dalej z tymi którzy pracują tak samo a biorą i zarabiaią mniej ,wygląda to jakby była to zmowa nikogo nie oskarżam ale jeżeli to nie rozwiążą może to być problem dla przedstawiciela związków zawodowych o popełnieniu przestępstwa a dla dyrekcji dyskryminacja ludzi.zgodnie z art. 18 § 3 jest to niezgodne z prawem

???
@??? 10.11.2018 19:22

Wszyscy pracownicy firmy są sfrustrowani wszędzie zakazy straszenie karami przepisy kodeksu pracy na temat absencji i wszystko ok. tak zarządza hr. A teraz do wszystkich: Kodeks pracy bardzo szeroko opisuje te sformułowania ale przepisy które są podawane na tablicach informacyjnych są ograniczone i wyciągnięte z kontekstu Niema programu nagrodowego za dobrą pracę czyżby dyrektor w wszystkich widział tylko zagrożenie i obciążał ich stratami za nieudolność kierownictwa gdy ludzie zgłaszają progiem produkcyjny a oni tego nie widzą I każą pracować w tym momencie produkujemy braki, ale cóż nie można zatrzymać produkcji albo ją spowolnić gdzie spowodowało by to eliminacje produkowania bubli jeszcze przed wulkanizacją ale najlepiej zdeptać duł Na tą chwile pozostali już ludzie sprawdzeni na produkcjach pomijając jednostki które same się wykruszą ale podejrzewam że w niedługim czasie firmę zaleje fala zwolnień niestety atmosfera 50% zarobki 50% brak zachęty i motywacji PANIE DYREKTORZE Z CAŁYM SZACUNKIEM PROSZĘ SIĘ POCHYLIĆ I POSŁUCHAĆ CO MÓWIĄ LUDZIE PRODUKCYJNY ANIE SŁUCHAĆ PODSZEPTÓW WSPÓŁPRACOWNIKÓW KTÓRZY NIE MAJĄ POJĘCIA O ZARZĄDZANIU ZASOBAMI LUDZKIMI. PRZYKŁAD jestem krzywdzony !!! odpowiedź: weź się lepiej za robotę to tylko jeden przykład z wielu ,nauczcie kierownictwo że mają wychwytywać takie rzeczy bo może się okazać się to dyskryminacją. PROSZĘ O SZKOLENIA DLA KADRY ZARZĄDZAJĄCEJ.

Mateusz

Jak wygląda dowóz pracowników? Prywatne firmy?

interstelar

No i zaczyna się coś chyba grubszego w zakładzie... AVS podobno sprzedają, Cobra klęka, zwolnili ok. 70 osób z agencjii pracy tymczasowej... a chodzą słuchy o zwolnieniu w sumie 200 osób - to ja się kur... pytam: GDZIE TO SZUMNIE ZAPOWIADANE ZWIĘKSZENIE ZATRUDNIENIA??? Matyjaszczyka zapraszali, do strefy wchodzili... A idź Pan w ..uj... A pan szanowny dyr M robi spotkanie by uzasadnić zwolnienie kilkudziesięciu osób. Straty!? A jak marnotrawicie i wyprowadzacie pieniążki z zakładu?

Pracuś
@interstelar 19.09.2018 20:55

Gdy Pan (usunięte przez administratora)zaczynał pracę było około 4mln strat, a teraz jest pond 20mln strat - gdzie są te pieniądze ???

Elżbieta

@NIKITA może jednak znajdą się jakieś plusy pracy w Cooper Standard Automotive? Piszesz o niskiej płacy, może takie warunki są proponowane tylko na pierwsze miesiące współpracy a potem sprawa wygląda już lepiej? Jaka panuje atmosfera w firmie, jakie jest podejście do pracownika? Jak długo tam pracujesz? Warto dzielić się takimi informacjami, są bardzo cenne.

Pracujewcooper
@Elżbieta 25.07.2018 22:47

Praca w Cooper nie jest zła . Przestrzeganie BHP ogólnie przyjętych slzasad i standardów pracy i 8 godz mija szybko i przyjemnie . Ja w tym roku niebzarobilem jeszcze mniej niż 3 tyś na rękę.

SzczerbatyRadar
@Elżbieta 25.07.2018 22:47

Pani to chyba w kadrach pracuje albo pan bo pseudonim może być mylny .

pinia 86

Ogólnie jest bardzo ciężko oczywiście w zależności od działu i układów pracowałem na ramkach tragedia jedna wielka klika która młodego niszczy za pozwoleniem lidera oczywiście nieformalnym 1. Kabiny starsi pracownicy nic nie pomagają przecieczesz mają na godzinę a nie szybkie zrobienie i papierosek przecież ja też pale 2. Wagon ogólnie spoko ludzie pomagają tylko bardzo gonią liczą się tylko cykle tak że miało człowiek się nauczy w krótkim czasie stawy rąk wysiadają i tu też nie zapaliłem Podsumowanie: ludzie mocno wytrwali i odporni na stres wysiadają odpowiedzcie sobie sami

Pracujewcooper
@pinia 86 02.07.2018 22:32

Nie przesadzaj . Kto niby na tych ramkach jest taki jak to opisujesz że klika i niszczą nowych ?

NIKITA

Niskie zarobki ciężka praca nie polecam !!!

Elżbieta

@Alstaff, a czy możesz powiedzieć coś więcej o pracy w Cooper Standard Automotive? Jakieś konkrety? W tym momencie Twój komentarz jest bardzo ogólny i niewiele mówi osobom zainteresowanym pracą w tym miejscu. @Karin555, @Zainteresowany?!, widziałam, że interesowaliście się pracą w tej firmie. Zdecydowaliście się na wysłanie swojego CV? A może już pracujecie w Cooper Standard Automotive?

Alstaff

Szału nie ma ale tragedii też nie, jak ktoś chętny do pracy to będzie zadowolony

Zainteresowany?!

Proszę o opinie o pracy na produkcji w tym zakładzie. Jak ludzie? Nowych szkolą? Praca ciężka? Jakie warunki i ile można zarobić na różnych działach?

Karin555
@Zainteresowany?! 02.01.2018 16:57

Widze ze nikt tu sie nie wypowiada a chetnie tez bym odpowiedz usłyszała

Zostaw opinię o Cooper Standard Automotive - Częstochowa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cooper Standard Automotive