Cooper Standard Automotive
2 23 6 1

Opinie o Cooper Standard Automotive

Filtruj opinie po kryteriach:

Nietakzle
 Opinia

Cos mi sie wydaje , ze Wam sie robić nie chce.. Na start 14 brutto = 11 na reke. 11x8 =88zl, Dajmy na to, ze statystycznie pracujemy 21 dni w miesiącu.. 88x21 = 1848zl , dodajmy do tego premie 20% = 2217.. Juz pomijam fakt dodatków za nocki.. Na spokojnie swiezak zarobi 2200-2400 na start. Tragedii nie ma.

Pomocna?
TakNie
Paulina
 Opinia
@Nietakzle 05.11.2018 15:21

Chciałabym, żebyś rozwinął kwestie dodatków za nocki w Cooper Standard Automotive. Jak one się prezentują? Podzielenie się większą ilością szczegółów dotyczących warunków zatrudnienia w firmie pomoże wielu osobom w podjęciu decyzji o pracy w niej.

Pomocna?
TakNie
Paulina
 Opinia

Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie. Czy wraz ze stażem pracy w Cooper Standard Automotive zmieniają się warunki zatrudnienia? Jeżeli tak, to napisz czym one różnią się od tych początkowych i jaką posiadasz ich ocenę. Jest to ważna kwestia dla osób poszukujących pracy, w której będą doceniani przez swojego pracodawcę.

Pomocna?
TakNie
XYZ
 Opinia
@Nietakzle 05.11.2018 15:21

@ premia za nocki nie wynosi 20% wynagrodzenia tylko w każdym miesiącu jest dodatek do każdej godziny w nocy w okolicach od 2 do 2,80 zł, zależy od miesiąca...

Pomocna?
TakNie
Anonymous
 Opinia
@Nietakzle 05.11.2018 15:21

Nie wiem skąd te liczby ???????????? 14 zł brutto to wychodzi niecałe 10zł netto bo 29% z każdej wypłaty jest odtrącane wiec masz dniowke niecale 80zł na start. A dodatek nocny? Przykład listopada.. dodatek 2,50 brutto do godziny... raz w miesiącu nocki co daje 40h nocek więc masz niebotyczne 71zł(!!) Dodatku.. patologia

Pomocna?
TakNie
Xxxx
 Opinia
@Anonymous 30.11.2018 02:29

14 brutto wychodzi owszem 10zl ale na zleceniu, 10.99 masz na umowie o prace..

Pomocna?
TakNie
Anonymous
 Opinia
@Xxxx 30.11.2018 23:21

Ciekawe skoro po 6 latach pracy i umowie na nieokreślony zabierają 29% więc tym Nowym tak samo...więc 9.96zł...

Pomocna?
TakNie
papa
 Opinia
@Paulina 12.11.2018 01:07

z tego co wiem a pracuje od niedawna to zatrudnienie przez 18 miesięcy GI później czas nieokreślon na CS. Moja stawka na start 14,30/h + premia 20% i dodatek za pracę w nocy ( z tego co pytałem wypłacony tak jak jest w prawie...), co roku podyżka o 1zł brutto + to co wywalczą związki, ale z nimi jest różnie....tak mówią.....no i jest po 5 latach pracy jakiś dodatek stażowy ale nie wiem ile to dodatkowo. Wszystko pisze i wszytko jest dostępne - tylko trzeba czytać a nie marudzić.

Pomocna?
TakNie
Xxzz
 Opinia
@Anonymous 01.12.2018 04:38

Zatrudniałem sie niedawno i nic o tym nie slyszalem. Mowili mi, ze 14zl brutto +20% premii i 20% za prace w godzinach nocnych..

Pomocna?
TakNie
Pozdrawiam
 Opinia
@Nietakzle 05.11.2018 15:21

To tyracie za pół darmo :) Pracuje w metmix tworzywa od pół roku Na start 15 zł NETTO na rękę 15x8=120zl Statystycznie 21 w miesiącu 120x21 = 2520 Na dzień dobry 700 zł więcej Dodajmy do tego dodatki za nocki + dodatki 50 sobota + dodatki 100 niedziela....wiec na dzień dobry wychodzę jakieś 3200 na rękę :) A jak bierzesz zmianę po 11 godzin lekko wychodzisz 4500-5000 tys na rękę Tylko trzeba robić nie ma obijania

Pomocna?
Nietakzle
 Opinia
@Pozdrawiam 09.02.2019 22:28

A wiesz moze czy sa przyjęcia? ;)

Pomocna?
TakNie
Pracownik firmy innej
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Anonymous 30.11.2018 02:29

14 zł brutto to na umowę o pracę jest 12 zł na rękę czyli netto pracując np 22 dni w miesiącu bez soboty, 178 godzin, wychodzi 2112 zł miesięcznie plus premia i dodatek za nocki wychodzi niezła wypłata. 12.40 brutto to około 9.76 zł netto.

Pomocna?
TakNie
Zaciekawiony
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Jak wygląda praca na magazynie i jak wychodzi się miesięcznie? Jaki system zmianowy? Osobą z doświadczeniem. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
XYZ
 Opinia

Coraz gorzej się dzieje w Cooperze...dla państwa z biur najważniejsze jest by ludzie wypelniali pelno papierkow zamiast zająć się pracą...nie wypiszesz papierka? To żółta kartka i lecimy po premi...brawo! Nie liczy się jakość wyrobu tylko ilość! Na szczescie w Pcimiu rozbudowuje się inna firma i wieeeelu ludzi z coopera tam zawita...

Pomocna?
papa
 Opinia
@XYZ 29.11.2018 19:37

powodzenia - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

Pomocna?
TakNie
Bu haha
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@XYZ 29.11.2018 19:37

No i rozbudowała się firma.... Ludzie co tam z biur poszli już chcą do Cs wrócić... Jakoś nie widać masowych zwolnień....

Pomocna?
Zxxx
 Opinia

Mozecie mi powiedzieć czt w swieta w cooperze sa pracujace ? Wigilia,boze narodzenie,sylwester..?

Pomocna?
Cooper
 Opinia
@Zxxx 20.11.2018 14:01

Nie nie pracuje się w święta Cooper pod tym względem dba o ludzi

Pomocna?
TakNie
XYZ
 Opinia
@Cooper 29.11.2018 17:39

Skoro dba o ludzi to dlaczego ludzie byli w pracy 1 Maja i 12 Listopada? Jeszcze dostali do podpisania "prośby" do dyrektora że sami proszą o mozliwosc przyjścia do pracy w te dni...śmiech na sali.

Pomocna?
Ciężko
 Opinia

Jest to ciężka praca za marne grosze. Niektórzy na nockach, nie bede palcem wskazywal blakaja sie po hali i szukaja nie siem czego , a inni zapier.. w pocie czola zeby tylko normy wyrobic. Nie polecam, chyba , ze ktos szuka pracy na chwile zaraz po szkole. Za duzo sie nie nauczycie, bo szkolenia tutaj jako takiego nie ma. Od 1szego dnia wyrabiasz norme, a jak nie to od razu zarty w Twoja strone. Wiem to z wlasnego doswiadczenia.

Pomocna?
Paulina
 Opinia

Co możecie powiedzieć na temat pracy na stanowisku Dyrektora Logistyki? Obecnie jest prowadzona rekrutacja na nie i myślę że, niektórzy użytkownicy są ciekawi wiedzy na jego temat. Pomocne będą wpisy dotyczące warunków zatrudnienia między innymi jaka umowa jest oferowana przyszłym pracownikom Cooper Standard Automotive.

Pomocna?
TakNie
Zalosni
 Opinia

Patologia!!!kto Wam bedzie robil za 14zl brutto na godzine droga Agencjo Pracy?!?!?! Kompletnie was za przeproszenieM POJE**alo!!! Ukrainiec do pL przyjezdza i sobie 15 na reke zyczy a wy Polakom w dodatku w moim przypadku wyksztalconym dajecie GROSZE za ktore nawet mieszkania nie wynajme?? S*am na ta wasza firme, pffu!

Pomocna?
Igor
 Opinia

Myślę, że na forum piszą tylko maruderzy!!!

Pomocna?
beauty149
 Opinia

nie wiem o co wam chodzi, ja pracuje na produkcji juz 5miesiecy i zarabiam bez nadgodzin 2500 z nadgodzinkami wychodzi jakies 3500 takze jestem zadowolona lidera mam fajnego zawsze sluzy pomoca(dla wiedzacych pozdrawiam :) chlopaki z utrzymania ruchu i technicy bardzo fajni ;)

Pomocna?
Aeon Flux
 Opinia
@beauty149 26.05.2018 18:55

Żałosna próba wybielenia tylko nie wiem kogo lub czego. Bierzesz 2500 nawet wiem za co ale nie będę tego publicznie pisał. Jest jeden lider no może dwóch bardzo fajnych reszta kawa i papieroch na palarni co chwile :) technicy są spoko szkoda że nie potrafi prasy naprawić i przychodzi 3 - 4 razy na zmiane. Co do nadgodzin tą są wstrzymane więc pier.. dalej ale zacznij brać leki. Tok rozumowania masz niczym "lejdi" z innego posta nicki nawet podobne więc kto wie.

Pomocna?
Pseudopracownik
 Opinia
@beauty149 26.05.2018 18:55

Chyba te 2500 brutto ???? tutaj z dnia na dzień jest coraz gorzej. Tylko ilości i wiecznie pretensje że mało że tamto owamto.

Pomocna?
Sas
 Opinia
@beauty149 26.05.2018 18:55

Ja nie wiem jaką pracę tam wykonujesz , ale po trzech latach pracy nie można osiągnąć 2300zł. Przestań pisać brednie bo jak tam jest to wszyscy wiedzą.

Pomocna?
Waldi
 Opinia

Narzekających jest zawsze dużo. Może weźcie się za sumienną pracę a będziecie zadowoleni.

Pomocna?
ZEBRANIE
 Opinia
@Waldi 15.02.2018 17:02

juz się biorę do pracy wiec poproszę kawkę z mlekiem bo musze iść zerknąć na chwilkę na nowy projekt dlatego proszę Kierownika d/s kawy o przyniesienie z recepcji czystych kubków na kawę i zabraniu tychże kubków po spożyciu przez Kierownika d/s transportu wewnątrz zakładowego tychże kubków wcześniej oczywiście zdezainfekowanych tych kubków przez wewnątrz zakładowego Kierownika d/s Higieny pojemników porcelanowych na zakładzie

Pomocna?
emeryt
 Opinia
@Waldi 15.02.2018 17:02

Waliduj się w procesie ...

Pomocna?
Dobrze poinformowany
 Opinia

Jak ta firma dalej będzie tak postępować z pracownikami i traktować jak bydło w końcu będzie się składać z przypadkowych ludzi "na chwilę" których nie będzie miał kto dobrze wyszkolić. Weźcie sobie to do serca bo kres może nastać już niedługo jak teraz starzy pracownicy z całym stosem szkoleń i garbem doświadczeń zwalniają się na potęgę bo ich nie doceniacie ani finansowo ani osobowo . Zasada jest taka im więcej umiesz tym więcej zapierd...sz, a nadgodziny w końcu każdego zniszczą nawet najbardziej ambitną osobę ,zdrowie niestety jest kruche po wdychaniu oparów z benzyny , floku,lakierów,paloncej się gumy na extruzji,klejów ...niesamowity stres i presja czasu kiedy chcesz zrobić normę a wiecznie się pierd..li bo jak nie maszyna to profil nie taki . Wiecznie mało ,mało zostań zostań ,rozmowy w kadrach ,nakazy pracy , upomnienia , nagany jeśli lubicie taką adrenalinkę łapka w górę i składać podania :) jeśli nie trzymajcie się z daleka .Na ten temat książkę można pisać Pozdrawiam dobrze poinformoiwany.

Pomocna?
Gregor
 Opinia

Słyszalem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Warto aplikować?

Pomocna?
TakNie
Marek
 Opinia
@Gregor 23.05.2018 12:12

Czytaj opinie pod spodem. Ułatwie Ci nie warto.

Pomocna?
LaBomba
 Opinia

Dobrze że się ten Głąb zwolnił z Qashqaia(dla wtajemniczonych) jednego debila mniej.

Pomocna?
Ciastko
 Opinia
@LaBomba 20.05.2018 13:08

I bardzo dobrze ale nie tylko ta osoba powinna się zwolnić ... Jest wiele idiotów którzy myślą że coś znaczą dla tej firmy a za plecami nawet biuro się wyśmiewa ;) Ale cóż przynajmniej nie jest nudno.

Pomocna?
Administrator
 Opinia

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w Cooper Standard Automotive? Podziel się swoją opinią. Może okazać się bardzo cenna!

Pomocna?
CrimsonWeb
 Opinia
@Administrator 06.05.2018 13:09

Wynagrodzenie 1900-2200 w porywach do 2300 zł bez nadgodzin przez rok. Nowych nie chcą brać na nadgodziny a czesto jedne i te same osoby blokują nadgodziny. Nie warto ktoś słusznie napisał że za te wymagania to szkoda tam iść nawet. Trzymają na GI Group i nie chcą na CS przyjąć. Tak że tego jak kto woli...

Pomocna?
Lejdi
 Opinia

Nie zgadzam się z oczernianiem zakładu i liderów. Jestem nowa i liderów mam wspaniałych, służą pomocą. A jak się nie podoba to obok jest polplast. Laserów tu nie potrzeba.

Pomocna?
Ooo
 Opinia
@Lejdi 08.11.2017 02:27

Naprawde jesteś lejdi liderów bo bawisz się telefonem w pracy a niekarzdy morze. A to co jest opisane to prawda popracujesz to zobaczysz. A apropo firmy obok to szukają takich lejdi

Pomocna?
Lejdi
 Opinia
@Ooo 08.11.2017 05:51

*Nie każdy!

Pomocna?
Ooo
 Opinia
@Lejdi 08.11.2017 05:56

O pani nauczyciel wylapuje błędny. A reszta się zgadza. Postaraj się w pracy być tak dokladna

Pomocna?
Marek Podmokły
 Opinia
@Lejdi 08.11.2017 02:27

Lejdi do roboty! A jak nie to won! Siedzeniem to się chyba nie za dużo urobisz...

Pomocna?
Aeon Flux
 Opinia
@Lejdi 08.11.2017 02:27

Ma wspaniałych liderów bo laske im opier****a albo robi to dalej. Takie ku**y twojego pokroju plątają sie po hali bo mają plecy a prasiarze zapier*****ą. O siedzeniu na przerwie 30 minut nie wspomne.Klatka faradaja powinna być na tej hali bo co druga taka lejdi na telefonie siedzi i jeszcze śmieszki z innych robi z innymi kurewkami. Spluwam na takie szmaty przyjdzie co do czego obsrana bo musi szybciej robić a i tak nie wyrabia..

Pomocna?
ZEBRANIE
 Opinia
@Aeon Flux 17.02.2018 10:42

lody to się dopiero teraz zaczną jak o premi produkcyjnej prawdopodobnie będzie decydować lider każdego pracownika tzn. dobrze podpier. ..innego pracownika to masz premie i kartkę o urlop zawsze podpisaną. ......zajmujesz się tylko swoimi obowiązkami i niczym poza to możesz zapomnieć o SWOICH PRAWACH. ......a teraz proszę o kubek cieplej kawy z mlekiem! !

Pomocna?
Hahaha
 Opinia
@Lejdi 08.11.2017 02:27

Co lejdi chcesz od pololastu. Myślisz że tam lasery robią? Chyba że.ty tam robiłaś i wyleciałas za drzwi z hukiem za leserstwo

Pomocna?
Paulina
 Opinia

@pracownik miesiąc, czy kwestie o których piszesz były jakoś poruszane z kierownictwem? Czy podnoszenie norm na produkcji wiąże się z przyznaniem podwyżek dla pracowników albo udzielenia jakichś dodatkowych benefitów? Jak w Cooper Standard Automotive wygląda sprawa nadgodzin? Są dobrowolne albo obowiązkowe? Czy są dodatkowo płatne? A jak atmosfera w pracy? Dobrze się pracuje?

Pomocna?
TakNie
Asimov
 Opinia
@Paulina 04.04.2018 16:00

Za podniesioną norme nic nie ma dosłownie nić jedynie większa bieganina i presja. Nadgodziny są dobrowolne na chwilę obecną :) od 14 do 18 i 18 do 22 dodatkowi płatne 50% od 22 do 2 w nocy 100% sobota i niedziela cały wymiar pracy jest 100% płatny. Atmosfera zależy gdzie ale ogólnie to jak się nie spodobasz innym jesteś obiektem podśmiechujek i obgadywania ;) Oczywiście ze strony tych co tylko się plątają i najmniej robią.

Pomocna?
pracownik
 Opinia

Podwyżek nie będzie bo nie ma pieniędzy , (nie doceniacie załogi, która pracuje na caly zakład - karma wraca )a na jakieś bzdury na hali pieniądze zawsze są , zamiast cooper standard , powinni zmienić nazwe na bramkowice cooper standard , bo na hali wiecej bramek niż maszyn i jeszcze przejscia jak na dzikim zachodzie co 20 m na hali :) jaki sens ma montowanie bezsensownych bramek ?

Pomocna?
Bogdan
 Opinia

Poczytałem tych opinii i jestem ciekawy jak będzie w niemieckim oddziale ???? Zaczynam w przyszłym tygodniu

Pomocna?
TakNie
Orian
 Opinia

Nie polecam... chyba że ktoś po szkole chce dorobić i potem poszukać czegoś lepszego. Wymagania jak przy zarobkach 2500 - 3000 zł dał podwyżke UWAGA! 30 groszy...Jeszcze zebrania robi a raczej idiote z siebie że dużo dał(Śmiech)

Pomocna?
pracownik miesiąc
 Opinia

Kilka lat temu w firmie naprawdę dobrze się pracowało , natomiast w tej chwili robi sie troche nie ciekawie , lepsi operatorzy uciekaja a to znak ze czasy sie zmienily :) na produkcji jak to na produkcji robisz swoje i idziesz do domu tylko, że w tej chwili nie ma czegoś takiego jak norma , ustalamy normę i sie jej trzymamy , notoryczne podwyższanie norm na produkcji ,bo jak ktoś robi swoje to trzeba mu podnieść normy bo przecież nie może chwile odpocząć ( a normy podnosza Ci ktorzy pracowali na produkcji czyki znają temat od strony pracownika , no tak punkt widzenia zmienia się z punktem siedzenia -tylko żeby z tego stołka nie spadli ) , natychmiast w biurze pojawiaja sie coraz nowsze stanowiska nie wnoszące. (Siejac większy zament ).absolutnie nic jak tak dalej pojdzie to beda "pod kordynatorzy kordynatorow " oraz "pod liderzy liderow " ps a czasu maja bardzo bardzo bardzo dużo :)). No tak jeszcze warto zwrócić uwage na nasz dział KJ (kntroli jakości ) które robią wszedzie szkolenia , no tak fajne sa te szkolenia , tylko zmieniaja w.naszym zyciu to samo co jak poczytamy sobie na temat "urwania sie kawałka skały lodowej na grenlandi " CZYLI NIC ,

Pomocna?
ZOMO
 Opinia

są ludzie którzy 2 tygodnie wcześniej piszą kartke o urlop i dzień wcześniej się dowiadują ze nie dostaną. ...ale są też ludzie co piją piwko z koordynatorem i dostają pół roku urlopu bezpłatnego żeby wypoczynkowo być nauczycielem wf w trzemeśńi

Pomocna?
adam Pracownik
 Opinia

Haha firma "cooper standard" , co rusz zaskakuje , ludzie obodzcie sie wkoncu , zacznijcie sie szanowac bo w tym kraju naprawde nigdy nie bedzie dobrze , jak nie bedziecie umieli wyrazic swojego zdania , bedziecie robic co Wam "Pan dyrektor" takich zakladow zagra. To co sie dzieje w tym zakladzie przechodzi ludzkie granice . Panowie zarzadzajacy firma dochodza ciezkich pieniedzy przez krzywde i wycienczenczenie typowych roboli na produkcji. Zacznijmy moze od normy , norma hmm , jak mowi wikipedia , moze byc stosowana tylko podczas pracy "akordowej" , i nie moze byc podwiekszana przez lepsza sprawnosc zawodowa jednego z pracownikow, co tez firma ma w 4 literach , bo i tak ja podwieksza przez to ze jacyc ludzie nadambitni , beda gryzli twarda podloge na tym zakladzis byle by tylko pokazac ile sie da zrobic, otoz nie nie da sie szanowne kierownictwo. Duzo zalezy od wprawy operatorw maszyn od kondycji maszyn , jest wiele czynnikow na produkcji ktore uniemozliwiaja robienie norm, wiec niech Ci liderzy daruja sobie latanie i dreczenie tych biednych pracownikow o nie dorobke 20 sztuk , bo nie zdajac sobie z tego sprawy mobinguja pracownikow , pogarszajac ich stan psychiczny , naruszajac przy tym kodeks pracy. Druga sprawa ludzie ja nie wiem co ten kierownik zakladu i cale kierownictwo sobie mysli bo za 12,60 brutto bez odpowiednich szkolen na stanowiskach bedziecie musieli zapieprzac jak małe krasnoludki po tej hali bo zeby wyrobic te ich "normy" . To sa kpiny jak wokol tyle pracy w tych czasach na rynku na szczescie jest . W posredniaku dostaje sie oferte pracy na pracy. Europa jest otwarta dla Polakow, a wladze firmy nawet nie szanuja obecnych pracownikow, malo tego chca naciagnac innych zeby troche nimi pozadzic i pokazac jak sie w obecnych czasach (usunięte przez administratora) i nie szanuje ludzi za marny grosz haha. Kto madry to popracuje miesiac za takie pieniadze , moze 2 i ucieka widzac co sie dzieje. Zostaja starsi pracownicy ze stazem , bo juz pieniadze sa wieksze , wiec wytrzymuja , ale zeby ciskać sie do ludzi za 12,60 haha , smiechu warte. Dosc tych wywodow bo braknie mi znakow , szkoda czasu . Produkcja na takim zakladzie to praca tylko dla ludzi o stalowych nerwach i twardym charakterze, inaczej wejda Wam na glowe zrujnaja psychike a wszystko za pare uszczelek .. Pozdrawiam cieplo forumowiczow , nie dajcie sie zjesc ;)

Pomocna?
P.
 Opinia

Klapki na oczy, głowa w dół , korki w uszy i zasuwanie dla idei.

Pomocna?
normalny szczery
 Opinia

Dziękuję Ci szanowny Panie (P)ze odeszles. jak w listopadzie zmuszales ludzi ze maja 2 dni na wyjazd do Częstochowy nie ważne czy tu mają swoje problemy dzieci i bliskich bo jak nie to zwolnienie było ok. ??? powybierales sobie ludzi na wyjazd co jak 2 tygodnie wcześniej piszą kartkę o urlop a dzień przed się dowiadują ze nie udzielono i tak kilka razy to w końcu wyje. .li L4?? podobno wszyscy są traktowani na równi! ???ktoś przerobił 19 miesięcy na śmiesznych umowach za 11 60 i pracuje 2 ..3 i więcej lat co 3tygodnie wędruje i uczy się po całej hali a takie ANANASKI pod kiblami na bagaznikach i nie tylko tam jedna zmiana zawsze na rano 24 dni urlopu niewykorzystane bo po 14 wszystko pozalatwiaja oczywiście stawka 12 60 na start adekwatna bo tylko w jednym miejscu umieją robić jest ok? ??? bardzo dobrze ze odeszles weź tam do SKAWINY NA WYCIERACZKI ze sobą jeszcze kilka osób ze śmiesznych SZTUCZNYCH STANOWISK

Pomocna?
PORAŻKA
 Opinia

COOPER STANDART MYSLENICE JEDNA WIELKA PORAŻKA! PRZYJMUJA NOWE OSOBY ZWALNIAJA OSOBY KTORE PRACUJA JUŻ KILKA MIESIĘCY I SIE WDROŻYŁY I TAK W KÓŁKO. KORDYNATORZY NIC NIE ROBIA OCZERNIAC I DOBIJAC TYLKO INNYCH POTRAFIĄ. A LIDERZY ? HAHAHAH PORAZKA SIEDZA ZE ZNAJOMYMI PRZY BIURKU I NIC NIE ROBIĄ A INNYCH TYLKO POMIATAJA I ZATYRAC BY ICH MOGLI ! NIE PRZYJMUJCIE SIE TAM BO WYSLA WAS W DELEGACJE DO CZESTOCHOWY ( ZMUSZA WAS ) BO ALBO JEDZIESZ ALBO DOSTANIESZ WYPOWIEDZENIE GDY PRZYJDZIESZ DO PRACY . A WARUNKI TAKIE ZE GLOWA MALA LEPIEJ SPAĆ POD MOSTEM NIZ TAKIE WARUNKI JAKIE ONI DAJĄ NIE CENIA CZLOWIEKA WOGOLE. ZA CO KORDYNATOROM I LIDEROM PLACA ? CHYBA TYLKO ZA DOBIJACIE CZLOWIEKA I SIEDZENIE BO NIC WIECEJ NIE POTRAFIA. UWAZAJA SIE ZA NIETYKALNYCH A W TYCH CZASACH NIKT NIE JEST NIETYLKALNY. POWINNI OSTRO SIE WZIĄŚĆ ZA LIDEROW , KORDYNATOROW I PANA DYTEKTORA ( P ) . MYSLA ZE JAK MAJA PIRNIADZE I WYZSZE STANOWISKO TO SA LEPSI ? STRZEZCIE SIE PRZED TA FIRMA I NIE IDZCIE TAM BO STRACICIE CZAS I NERWY. A FIRMA POWINNA SIE ZAJAC INSPEKCJA PRACY. LUDZIE TYRAJA PO 12 H I W WEEKENDY. ZA DWIE 12 POWINNI DAC JEDEN DZIEN WOLNEGO DO WYKORZYSTANIA A ONI TEGO NIE ROBIA. JEZELI WEŹMIESZ WOLNE TO JESTEŚ U NICH JUZ SKREŚLONY. POZDRAWIAM ŚRODKOWYM PALCEM PEWNE OSOBY !

Pomocna?
ehhhpaniecopan
 Opinia
@PORAŻKA 28.10.2017 08:45

Nie przesadzaj, znam wiele firm gdzie warunku pracy są koszmarne... człowiek przychodzi do pracy zdrowy wychodzi chory i nie mówię o psychice tylko o zdrowiu. Pisaniem na różnym forum nic z tym nie zrobicie. Moim zdaniem trzeba uciekać do innego kraju, moja znajoma opowiadała jak jej kuzyn poszedł do tej firmy w tym mieście nie mógł normy zrobić 470 czegoś tam do samochodów niby nic z tym nie robią pracuje dalej i dalej nie robi normy ale kasę ma małą bardzo małą... i do tego te trzy zmiany i smród rakotwórczy na hali... Ja was podziwiam, osobiście nie poszedłbym tam ani do polplastu. Ja pracę mam 20 km od Myślenic i wolę mieć 2200 zł na rękę i jedną zmianę niż siedzieć i mieć raka za rok.

Pomocna?
eryk
 Opinia

Ale ty gosciol pierdolisz nie chodzi o to czy komus wyszlo czy nie , ja pierdole co za czlowiek. Chodzi o to ze faktycznie tak tam jest , spojz kurwa przed siebie i zobacz co robia nie ktorzy liderzy w chuja wala jak nie powiem co , pija kawke , i pierdola glupoty z zaprzyjaznionymi pracownikami zamiast wziasc sie do roboty juz nie bede wskazywal palcem kto tak robi ale jest takich wielu . Potem jede z drugim przydupca sie ze ty normy nie robisz choc wiesz ze zapierniczasz. Nawet czasami nie przeszkola porzadnie a juz wymagaja bo ich w biurach cisna jak sa wieksze zamowienia zeby ludzie zapiepszali , taki kolchoz zero poszanowania dla ludzi pracujacych ze strony kierownikow. Noi jeszcze co ciekawostka to to ze wymuszaja na pracownikach delegacja pod przykrywka zwolnien , rzeczywiscie bardzo madre , zwolnic i nie liczyc sie z tym ze pracownik ma kogos na utrzymaniu . Tak sie z ludzmi nie postepuje !!

Pomocna?
Sebek
 Opinia

No widzę , że wypowiadają się tu same fachury , którym nie wyszło w Cooperze. Zakład pracy jak każdy inny. Przychodzisz , robisz swoje , wychodzisz. Abc , gg, totalne dnoo i QQQ to raczej jedna i ta sama osoba, niejaka panna Natalia D.- rozgoryczona , że wyrzucili ją z Coopera bo jest konfliktowa , nie wyrabiała swojej normy i po prostu źle wykonywała powierzone jej zadania. Bo wolała siedzieć swoim tłustym tyłkiem na krzesełku i przeglądać Fejsa. Teraz mści się jak to na Natalię przystało . Nie można jej było zwrócić uwagi żeby coś poprawiła , bo oburzona od razu pędziła do biura na skargę. Jak w przedszkolu. Tak bo Natalii Cooper Standard pomylił się z przedszkolem. Teraz dzwoni ze swoja mamusią po dyrektorach , liderach , grozi im , wymyśla bo mieli ją czelność zwolnić.

Pomocna?
Adam D .
 Opinia
@Sebek 08.11.2017 17:37

Nikt nikogo tu nie obraza ! Masz jakies watki to zadzwon do tej osoby. Wyjechałes z imieniem i nazwiskiem oczerniajac i obrazajac te osobe widze ze nie zastanawiałeś sie co wlasnie napisales ! Widocznie jesteś liderem i dupa ci sie pali ! A po za tym ubierz okulary i popatrz na daty a nie mow ze to jedna osoba. Widac ze duzo osob ma takie samo zdanie o tej firmie . Poczytaj sobie DŁUGO wtecz i wtedy dyskutuj a przedszkolu chyba ty jestes bo tak się wlasnie zachowujesz.

Pomocna?
Lola.
 Opinia
@Adam D . 08.11.2017 18:29

He, he odezwał się urażony tatuś co se córeczkę wychował , że ho ho. Nikt tu nazwiskami nie szasta tak jak twoja córka Adamie D . więc waż słowa.

Pomocna?
TakNie
Adam D
 Opinia
@Lola. 08.11.2017 19:31

Po pierwsze ja dobrze waże slowa a po drugie nie pozwole obrażać nikogo! Dobrze wiemy kto pisze nie musisz co chwile używać innego nicka . W zadnym komenatarzu oprocz Sebka nikt nie pisał zadnych nazwisk ani imion wiec naucz sie czytac ze zrozumieniem a jak nie to wróć sie do szkoly. Bluzac anonimowo to wszyscy moga. Spotkajmy się twarza w twarz tylko ze wy na to odwagi ani honoru nie macie. I pozdrow liderow i lejdi R .

Pomocna?
gg
 Opinia

szczerze nie polecam . Organizacja pracy w tej firmie to jakies dno. Nowym pracownikiem nie interusja sie za duzo . zaden z liderow i osob ktorzy pracuja juz dluzej nie interesuja sie nowym pracownikiem , maja wszystko gdzies. Szkolenie pracownika bardzo smieszne gdyz kazdy uczy sie pracujac. Wychodza potem rozne smiecie , no ale coz jak liczy sie bardziej ilosc niz jakosc to tak jest. Ludzi w cholere. Nie kazdy przyjaznie nastawiony. Niekiedy ma sie wrazenie ze zostanie sie zjedzonym przez obecnych pracownikow tylko dlatego ze zostalo , sie przyjetym na nowych lepszych warunkach. (chciwosc ludzkosc nie zna granic). Ogólem pracujac tam trzeba sie uporac ze stresem zamknac oczy ,zasuwac i najlepiej , zalozyc stopery na uszach zeby nie sluchac glupich komentarzy na swoj temat Oczywiscie nie tyczy sie to wszystkich pracownikow , bo na szczescie jeszcze sieja na tym swiecie ludzi dobrej i pogodnej woli . Pozdrawiam

Pomocna?
Ciekawy26
 Opinia
@gg 22.04.2017 06:55

Hej, pow mi czy coś się teraz pozmieniało? Jaką stawkę mają nowi pracownicy? I jak jest z weekend ami?

Pomocna?
TakNie
viva
 Opinia
@gg 22.04.2017 06:55

Bredzisz jak potłuczona. Nie chciało się uczciwie robić leserze to cię zwolnili i teraz jedziesz po wszystkich. Pojęcia o niczym nie masz a się wypowiadasz.

Pomocna?
Abc
 Opinia

Witam . Mam świeżutkie informacje na temat pracy w Cooperze w Myslenicach. Firma ta zajmuje sie zatrudnianiem pracownikow na umowe o prace tymczasowa ktora w kazdej chwili rozwiazuja. Jednym slowem wyrzucają czlowieka na zbity łeb traktując pracownika jak smiecia. Nikt sie nowym pracownikiem nie interesuje wszyscy tylko wymagaja a na koniec oszukuja i zwalniaja . Starzy pracownicy np jak Pan W... i inni caly czas kopia dolki osoba ktore im nie przypadly do gustu az do momentu nie zostanie zwolniona. A liderzy to istna porażka wymagac normy i normy ktore wcale nie maja nic wspólnego z wykonywana praca . A oni siedza pija kawki plotkuja i narzekac tylko potrafią. Kordynatorzy nie intresuja sie wogole niczym i nikim. Takze siedza i nic nie robią. JEDNYM SLOWEM TOTALNA PORAZKA NIE WYBIERAJCIE SIE TAM ! LEPIEJ ZAMIATAC ULICE NIZ PRACOWAC W COOPER STANDART MYŚLENICE!

Pomocna?
Totalne dnooo
 Opinia
@Abc 27.10.2017 21:08

Znam tego Pana W. za takie traktowanie ludzi i wyzywanie ich dawno powinien dostac dyscyplinarke ale jaka firma tacy pracownicy. Daja nadzieje człowiekowi na prace a za kilka dni czy miesięcy cie zwalniają chociaz przedluzyli z toba umowe na ponad rok ! Dla nich zadnych zasad nie ma nie licza sie z czlowiekiem tylko nie spodobasz sie to wypad. Ludzie wezcie sie za nich . Teraz powinni zwolnic te osoby co sa kilka dni a przywrocic do pracy te co zwolnili bezpodstawnie ale oni honoru nie maja wiec tego nie zrobia . A wyplaty trzeba caly czas pilnować bo oszukuja i maja nadzieje ze sie co ktoras osoba nie skapnie i na tym wlasnie zarabiaja ! Broncie sie nogami i rekami przed ta firma . Stanowczo odradzam.

Pomocna?
QQQ
 Opinia
@Totalne dnooo 28.10.2017 08:54

Kazdy tego Pana zna. Rzadzi cala hala czuje sie wyzszy niz Pan Dyrektor. Powinni go dawno zwolnic a jest nietykalny. Jezeli firma jest sprawiedliwa to go zwolni nie bedzie pomiatal innymi. A liderzy to jakas kpina powinni ich zmienic i dac ich na normalne stanowiska zeby przekonali sie jaka jest to ciezka praca. Dlugo nie wytrzymaja bo sie zwolnia juz przy biurku nie beda siedzieć i brac kase za nic. Zacznijcie ludzie myśleć i zróbcie cos z tym !

Pomocna?
aas
 Opinia

No mowiac prosto nie jest to praca marzen dla nikogo , mowa o produkcji. Wymaga sprytu , dobrej kondycji , prasiarze naprawde z poczatku maja ciezko , a sa jakos nie specjalnie doceniani to 1. Druga sprawa jest ogromny nacisk psychiczny na pracownikach , liderzy jak tak takie komary maja za zadanie wycisnac od pracownika ostatnie ilosci potu . Wszystko opiera sie na jakies wymyslonej przez nich "normie". Zeby bylo smieszniej te ich wysrubowane normy odbijaja sie na jakosci , ile juz bylo sytuacji ze chlop zasuwal jak glupi bo go cisneli , zeby norma i norma byla, a chlop z tego pospiechu robil zle , na tyle zle ze wszystkie uszczelki ze zmiany poszly do wywalenia. No ale... jaka polityka pracy takie efekty. Liderzy ach Ci liderzy , fajnkr by bylo jakby jednak znali sie na robocie i kierowali ta kadra osoby znajace sie na robocie a nie wyciagniete z kapelusza . Jak takim czlowiekiem pracujacym 10lat ma zarzadzac czlowiek ktory nie wie co sie dzieje , ale takie paradoksy tez sie tam zdarzaja.. Takze ludzie ofert pracy na internecie jest troche , jezeli nie chcecie byc traktowani na podstawie norm , i nie chcecie byc rozliczany z kazdej niedorobionej uszczelki to sie nie pchajcie do takich robot , szkoda zdrowia i zachodu. Rozczarujecie sie, nie tyle wyplata bo pieniadze nie sa najwazniejsze , choc tu te na poczatek sa dalekie od satysfakcjonujacych sum, a rozczarujecie sie nie zbyt profesjonalnym traktowaniem pracownikow przez kierownikow, liderow itp. Pozdrawiam

Pomocna?
Wszystko wraca z podwojna sila
 Opinia
@aas 14.09.2017 08:12

Za kordynatorow i kierowników dawno powinni sie zabrac. Daleko na tym wózku nie pojadą. Kiedys do nich to wszystko wroci

Pomocna?

Zostaw opinię o Cooper Standard Automotive - Myślenice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cooper Standard Automotive

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.