Time Personale Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 73 ocen.

Opinie o Time Personale Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Time Personale Sp. z o.o.

Pablo

To co przeczytałem wyżej jest wypocinem jakiś dziwnych ludzi którzy nie przepracowali przynajmniej 20 lat - gdziekolwiek.

Waldi

Może Time Personale nie jest idealna firmą. Może zdarzy im się zatrudnić osoby sprawiające problemy ale pokażcie mi firmę która nie ma takich problemów. Najważniejsze to mieć dobra robotę i kasę na czas a to jest!!

Maja

@Filomena widzę, że nie uzyskałeś jeszcze odpowiedzi na swoje pytania. Czy jesteś już w kontakcie z firmą? Chętnie dowiem się więcej o tym, jak wygląda przebieg procesu rekrutacyjnego. Takie informacje będą cenne dla osób, które ten etap mają jeszcze przed sobą.

Filomena

Czy może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji w temacie pracy w Norwegii? Właśnie aplikowałem i dlatego proszę o podpowiedź bo jak wiadomo bezpośrednio od pracowników poznam prawdę oraz więcej szczegółów niż z działu HR

Maja

@Konradrozumiem, że nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami na temat Time Personale. Czy możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach ze współpracy z firmą? Jak oceniasz komunikację z jej przedstawicielami?

Konrad

Taka agencja jak Time Personale nie sprawdza stanu psychicznego niektórych osób jedynie umiejętności do wykonywania pracy. Niestety często zdarzają się sytuacje, że ludzie będąc bez kontroli pokazują się z najgorszej strony. Chcą to przerzucić na agencję!!!!

Felek

Czy Time ma jakieś nowe oferty pracy? Nie mogę nic namierzyć a ponieważ słyszałem dobre rzeczy o firmie to chciałbym spróbować. Może ktoś ma informacje i mógłby podzielić się z innymi wiedzą? Będę wdzięczny.

Maja

@sumiennny pracowniknie do końca rozumiem Twój komentarz. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o sytuacji, którą opisujesz? Rozumiem, że nie dotyczy ona bezpośrednio Ciebie. A jakie są Twoje doświadczenia z Time Personale Sp. z o.o.?

sumiennny pracownik

Podobno, żeby wyjechać na kontrakt z time musi zadzwonić żona pracownika, nieudacznika . Niedługo to już dzieci będą dzwonić do biura, aby tylko wyjechać:))) (Sprawdzone źródło)

Felek

Zawsze znajdzie się ktoś z uwagami. Nie może być dobrze! Dla mnie najważniejsze żeby była praca i dobra kasa.

Maja

@Stirozumiem, że jesteś zadowolony z pracy. Możesz powiedzieć co uważasz za jej największe plusy?

Pracownik

Tylko te jazdy " Furmanem " to jakaś porażka . Autobusy nie nadające się do jazdy tyle kilometrów , brak wi - fi , brak toalety i itp . A płacimy nie małą kasę za przejazdy .

Sti

Firma jest OK, hajs sie zgadza i jest zawsze na czas

Stef

TIME PERSONALE to profesjonalna firma , dba o pracowników.

Gość /

Kto to jest Aktor ?

filoman
@Gość / 31.03.2017 06:17
Kto to jest Aktor ?

Aktor to aktor ktory za odpowiednie pieniadze gra wszystkie role :)......ps. sorry Aktor

Maja

Widzieliście wczorajszą ofertę pracy na stanowisko Inżynier budowy okrętów ze znajomością AutoCAD? Zamierzacie na nie aplikować? Ważne informacje o warunkach zatrudnienia można znaleźć pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,55065,0,0,warunki_zatrudnienia

Felix

Dużo osób korzysta z ich pośrednictwa i są zadowoleni. Ci którym coś nie odpowiada powinni szukać pracy w innym miejscu, za granica trzeba ostro pracować.

Felek

Czy ktoś wie o pracy w Time-ie ? Jak można dużo zarobić? Czy mają dobre warunki dla pracowników , chodzi o socjal? Czy rozmowa kwalifikacyjna jest trudna czy raczej pestka? Jaka jest atmosfera wśród załogi?

Polak
@Felek 13.01.2017 18:41
Czy ktoś wie o pracy w Time-ie ? Jak można dużo zarobić? Czy mają dobre warunki dla pracowników , chodzi o socjal? Czy rozmowa...

Nie ma żadnej rozmowy kwalifikacyjnej, kontrakt tylko na 5 tygodni, praca od poniedziałku do soboty 54h w tygodniu, wynagrodzenie 187Nok/h 323Nok odciągnięć za transport i mieszkanie dziennie, po podwyżce 197Nok/h i 350Nok odciągnięć. Najśmieszniejsze jest to że jeśli nawet nie dojeżdżasz do stoczni w Brattvagu to i tak cały czas masz potrącany transport co jest totalnym absurdem. Transport do Norwegii autokarem który nie jest w ogóle przystosowany do tak dalekich tras, toaleta zamknięta, a jeśli chcesz kawę u kierowcy to musisz jeszcze zapłacić za tę przyjemność. Warunki mieszkaniowe często fatalne...

Polak
@Felek 13.01.2017 18:41
Czy ktoś wie o pracy w Time-ie ? Jak można dużo zarobić? Czy mają dobre warunki dla pracowników , chodzi o socjal? Czy rozmowa...

Nie ma żadnej rozmowy kwalifikacyjnej, kontrakt tylko na 5 tygodni, praca od poniedziałku do soboty 54h w tygodniu, wynagrodzenie 187Nok/h 323Nok odciągnięć za transport i mieszkanie dziennie, po podwyżce 197Nok/h i 350Nok odciągnięć. Najśmieszniejsze jest to że jeśli nawet nie dojeżdżasz do stoczni w Brattvagu to i tak cały czas masz potrącany transport co jest totalnym absurdem. Transport do Norwegii autokarem który nie jest w ogóle przystosowany do tak dalekich tras, toaleta zamknięta, a jeśli chcesz kawę u kierowcy to musisz jeszcze zapłacić za tę przyjemność. Warunki mieszkaniowe często fatalne...

mleko

z firma byłem związany od początku...na pewno dużą role odegrała w firmie (usunięte przez administratora) , dbała pracowników biurowych i fizycznych, godziwe warunki pracy i płacy... popsuło się jak (usunięte przez administratora) przejęły władze po (usunięte przez administratora) ... to zaczęła się firma kolesiostwa.... posunęli (usunięte przez administratora) , i doprowadzili do zwolnienia dużo fajnych osób,,,a pozatrudniali elektryków "listonoszy" lub tzw. lizusów i donosicieli....czyjeś zasługi przypisywali sobie, innych rozliczają a sami doja firmę jak krowę dojna;-)))

df

hej hej zainteresowala mnie oferta na stanowisko elektromontera okretowego w Norwegii chodzi o przeglądy, konserwacja, naprawy i pomiary urządzeń elektrycznych/ elektronicznych oraz układów automatyki

anonim

(usunięte przez administratora)

brattvåg

Jednym z kryteriów jest czy umiesz i lubisz bić ludzi . Drugim to dwa słowa w języku angielskim - I'm the best. They are not thread muscled ladies manager represented. Jeśli spełnisz te warunki to na pewno dostaniesz prace i dasz sobie rade .

gość

Podsłuchane . Znów ( (usunięte przez administratora) na Brattwagu dał znać . Jak to możliwe aby osoby pijące w domku w czasie wolnym zjechały do Polski . Osoba bijąca ludzi została na miejscu jako " bohater " . Wychodzi ze picie alkoholu jest napiętnowane przez firmę TP . A bicie ludzi jest nagradzane . Czy to normalne - standard ?

asd

Zycie na kontraktach jest bardzo prosty i składają się czynniki: -znasz kogoś z kierownictwa bardzo dobrze, rodzina z firmy(np. brat pana Sz.) to jeździsz w miarę regulanie, - jesteś nowym pracownikiem, zazwyczaj dostajesz najgorsze roboty i warunki mieszkaniowe itd. - dobrą bajere masz jakoś uda się Tobie przeniknąć w grono "szczęśliwców", - masz dobry fach i jesteś mało asertywny(praktycznie wcale) to masz szanse jako tako być w takiej firmie, Jak nie jesteś zatrudniony w firmie norweskiej to nie masz żadnej pewnej roboty jak tylko czekać na telefon bądź ofert z innej firmy i głupotą jest myślenie że raz wyjadę to już będą regularne wyjazdy itp. Czasami nawet pracując u norwega można się "zdrowo" przejechać, a więc bajki typu "raj norweski" odstawcie na półce bo norwedzy szybko się nauczyli od polakow jak oszukiwać...

anonim

(usunięte przez administratora)

gość

Żadnej umowy o prace , jest umowa tylko o dzieło na kontrakt . Który trwa do pięciu tygodni . Potem jesteś już nie wolny - potrzebny .

gość

Żadnej umowy o prace , jest umowa tylko o dzieło na kontrakt . Który trwa do pięciu tygodni . Potem jesteś już nie wolny - potrzebny .

już jadę

Pięknie się to czyta, szambo jak każde inne i wpadnę w nie chyba, trochę tam popływam z tym śmieciem ludzkim. Już niebawem będziecie mnie witać owacjami na stojąco "Electricos". Tak więc nadchodzę, trzymajcie się i nie popuśćcie.

odpowiedzi

@3smiech kolego jak nie bedziesz chlal w autobusie to napewno bedziesz zdrowy i prosze nie pisz wiecej takich bredni...

Usłyszane

Pracownik firmy TP - wentylator chciał uderzyć pracownika Submetu z liścia i mało tego jeszcze straszył bratem . Można tak ?

3miech

Nie ma zadnej umowy tylko kontrakt na czas pobytu i pracy dla Time. Chyba nawet podroz nie jest ubezpieczona [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] autobusami bez WC. Chorujesz na wlasny koszt.

anonim

(usunięte przez administratora)

#gorszegosortu

Niech narzeczony będzie przy Tobie . A co do umowy to podpisuje na pięć tygodni , co nie znaczy ze nie może wrócić po trzech . I co wtedy ?

3miech

Firma bez szacunku dla pracownika, szukaja frajerów na wyjazd 19 na święta i sylwestra ( w tym 2-3 dni pracy a reszta grudnia trzeba płacić (usunięte przez administratora) znalazl frajerów którzy dla niego to zrobią a on sam będzie z rodziną śpiewał kolendy , tak jak z kontraktami w rumunii 80% odpadów pojedzie bez szacunku dla siebie i swoich rodzin. Wyzysk tego byłego marnego elektryka jest bez skrupułów dla kogokolwiek. Szkoda słów na to wszystko.

Gość

Szukasz pracy napisz do nas . ulstein@ulsteingroup.com

Polak mały

Jeden elektryk stoczniowy doszedł do władzy i zapomniał o wszystkich. Tylko dużo obiecał. Chciał z Polski zrobić Japonię. Drugi elektryk stoczniowy doszedł do władzy i zapomniał o wszystkich. Chce dawnych kolegów zrównać z Rumunami. Twierdzi" skoro oni mogą mieszkać w jednym pokoju w kilka osób to i wy też możecie". Trzeba polepszać i równać do np.Niemców czy Norwegów a nie uwsteczniać Panie S.

pracownik
@większy polak 05.09.2015 23:12
dzisiejsze warunki pracy w Rumunii są oki, mieszkamy w bardzo dobrym hotelu z klimatyzacją, pokoje jednoosobowe, centrum Tulczy...

W przyszłym tygodniu będziemy pracować i mieszkać w Konstancy. Napiszę jakie warunki. Jest czas, aby zorganizować jednoosobowe pokoje.

zadowolony
@Polak mały 04.09.2015 18:12
Jeden elektryk stoczniowy doszedł do władzy i zapomniał o wszystkich. Tylko dużo obiecał. Chciał z Polski zrobić Japonię. Drug...

Dzięki pierwszemu elektrykowi mamy w Polsce wolność i każdy może pisać co chce. Dzięki drugiemu elektrykowi mamy pracę, więc nie narzekać tylko do roboty.

anonim

(usunięte przez administratora)

znajomy

to wreszcie twoje zdanie czy kolegi znajomego

dzida12

Dzida wyluzuj w pracy.

romikon

do michała jakiej marki sa montowane windy i czy warto złożyc papiery

podpierdalacz :)

O widzę ze tu sie nieźle rozwinęło forum. Z racji tego, że znam ta firmę niemal od początku i dalej z niej jeżdżę - okresowo, to pozwole sobie cos napisać. Na początku powstania firmy, była bajka dla nas,jak dla polaka dobra stawka, płatne przestojowe!!!!!, - niewiarygodne, co. Normalna umowa, pomoc przy rodzinnym itd. Teraz to fima kolesi z naciskiem na rodzinę. ;) Nie o dbałość o rodzinę pracownika tu chodzi. :) Umowy dla zwykłych pracowników, umowy zlecenie - i tak możesz podpisac na 5 tygodni, a jak praca się skończy to juz nawet po tygodniu zjeżdżasz Furmanem do Szczecina, ha,ha. Tak jak napisałem , to firma kolesi zarzadzana przez Polaków- czyli w uproszczeniu: pracujesz za granica, ale tak jakbys był w Polsce. :) Time kompletnie nie przestrzega prawa pracy (z pewnymi wyjątkami): nie ma znaczenia czy masz DSB jako elektryk, czy nie - i tak masz taką samą stawkę. :) Oczywiście nie dotyczy kolesi. Jak byłem ostatnio to było to 187 nok i 323 nok netto za kazdy dzień pobytu. Czyli z zarobków potrącali tobie jakieś 10000 nok za miesiąć tj. około 5 tys zł. :) Oczywiście dzień przyjazdu, czyli sobota także był wliczony:). Potrącenia koszmarne, wieksze od tych co mieszkają na południu Norwegii, no i stawka niezgodna z prawem. Ja np. mam DSB jak wielu innych i jestem sprawdzony na "polu walki" ale i tak nawet do minimum "prawnego" nie dosięgnąłem. :) Jeśli ktos szuka stałej pracy szczerze odradzam - jest ona i to w pewnych tylko okolicznościach "gwarantowana" dla grupy trzymajacej władzę. :) Tym bardziej,że VARD dla którego świadczy usługi, ma plan przeniesienia produkcji do Rumunii, a w Norwegii tylko niezbędna wykończeniówka. Z mojego punktu widzenia - a jestem tam "cyklicznie" pracującym traktują teraz pracownika jak gówno. A jestem stoczniowcem i wiem co robię oraz co piszę. :) Widziałem juz setki nowych twarzy które przewaliły sie przez firmę - niektórzy nawet nie widzieli statku nigdy wczesniej. A ty jako stary pracownik musisz takiemu cyrkowcowi patrzec na ręcę, i jednocześnie robić swoje, - istny cyrk, a stawka ta sama, ha :( Po stronie pozytywów to na jedno nigdy nie mozna było się skarżyć, Time to wbrew pozorom bardzo bogata firma (przez swoje kombinatorstwo zapewne) i jesli chodzi o pieniądze to zawsze były na czas. Tu ogromny pozytyw, nie ma problemu aby kiedykolwiek nie zapłacili - to jedyna zaleta !!!! :) Mógł napisać o wiele więcej ale i tak się juz mocno rozpisałem.

Wdm
@podpierdalacz :) 05.05.2015 22:03
O widzę ze tu sie nieźle rozwinęło forum. Z racji tego, że znam ta firmę niemal od początku i dalej z niej jeżdżę - okresowo,...

J masz rację, ale co zrobimy?

pijak

picie alkoholu to jest problem z którym kierownictwo nie może sobie poradzić bo dotyczy " ważnych osób"

Zbigniew NowyDworGda

Time super firma ,woza mnie a ja nic nie robie a korony sami mi wplacaja na konto. Goraca polecam .

BHP

Na statku występuje bardzo dużo zagrożeń wypadkowych. Najpoważniejszym zagrożeniem jest zdemontowana podłoga i trzeba chodzić po konstrukcji z kątowników. W związku z powyższym jeżeli ktoś powie, że trzeba coś szybko zrobić naraża pracownika na wypadek przy pracy. O takim fakcie należy bezzwłocznie powiadomić przełożonego. Najważniejsze jest bezpiecznie i dobrze wykonać pracę.

Zarządzenie 2

Zabrania się głośnego słuchania muzyki w miejscu pracy. Dopuszczalne jest tylko słuchanie przez słuchawki, ale po uprzednim otrzymaniu zgody przełożonego.

muzyk
@Zarządzenie 2 14.02.2015 21:03
Zabrania się głośnego słuchania muzyki w miejscu pracy. Dopuszczalne jest tylko słuchanie przez słuchawki, ale po uprzednim otr...

Najgorzej jest, gdy w jednym miejscu pracy dwóch melomanów słucha głośno różnej muzyki a inni muszą to znosić.

andrzej
@Zarządzenie 2 14.02.2015 21:03
Zabrania się głośnego słuchania muzyki w miejscu pracy. Dopuszczalne jest tylko słuchanie przez słuchawki, ale po uprzednim otr...

a jak w trakcie fajany mysli jak szafe podlaczyc albo problem inny rozwiazac

Zarządzenie 1

Każdy pracownik otrzymuje wynagrodzenie za czas przepracowany.Pracownik, który opuszcza stanowisko pracy, aby zapalić papierosa proszony jest o osobiste podliczenie czasu w którym nie wykonuje pracy i przesłanie do biura. Licząc średnio zejście ze statku ,palenie i powrót to ok.15-20 minut x ilość wypalonych papierosów daje zmarnowane godziny.Nikt nie powinien oczekiwać wynagrodzenia za palenie papierosów a będą to ogromne oszczędności dla firmy.

ELEKTRYK

Proszę o informację, jakie są stawki godzinowe dla elektryków z DSB i znających język angielski.

PREZES
@korony 08.03.2015 19:32
Kiedyś było normalnie jak w Norwegii. Kto miał DSB otrzymał wyższą stawkę godzinową, a elektryk bez DSB traktowany był jako pom...

Najważniejsze to uczciwie pracować i ciągle nie narzekać na kierownictwo firmy.

mydlo
@ELEKTRYK 06.02.2015 19:50
Proszę o informację, jakie są stawki godzinowe dla elektryków z DSB i znających język angielski.

Dla umydlonych wyzsza, dla nie umydlonych nizsza

kol

Kiedy wszyscy otrzymają nowe ubrania

odp1
@kol 29.01.2015 21:25
Kiedy wszyscy otrzymają nowe ubrania

nowe ubranie robocze jest potrzebne na zmianę do prania ,ale otrzymali tylko sami swoi.

adam12
@kol 29.01.2015 21:25
Kiedy wszyscy otrzymają nowe ubrania

człowieku czy ty jesteś z miasta czy z gminy?? czy jesteś tak niepierzony naiwny i tepy?wiesz dzieciaku co to jest praca na kontrakcie?? watpie.sorry ale jesteś pustakiem

anonim

(usunięte przez administratora)

bolek

tylko miesięczne kontrakty

Pracownik

Dziękujemy firmie za prezenty i życzenia Świąteczno - Noworoczne.

anonim

(usunięte przez administratora)

gol

zła atmosfera

pracownik

Wszyscy wiedzą, że jeden pan prowadzący traktuje pracowników jak k( usunięte przez administratora ) nic z tym nie robią.

Oferty Pracy

Inżynier projektujący systemy De-ice TIME PERSONALE 2014-11-05 Żródło: Gowork.pl Warszawa (mazowieckie) Agencja Posrednictwa Pracy Time Personale Sp. z o.o. (nr certyfikatu 1235) poszukuje wykwalifikowanych pracownikow do prac kontraktowych w Norwegii.   Inżynier projektujący systemy De-ice Miejsce pracy: Norwegia Obowiązki: Poszukujemy osoby do projektowania i obsługi systemów De-ice (system kabli grzewczych) dla nowych jednostek. De-Ice system to insta

chemik
@3miech 16.11.2014 20:19
A z powrotem 30h :) z zamkniętą toaletą. Syf

Furman P.(usunięte przez administratora)firma Polic ,autobusy z zamknieta toaleta i ludzi wozi po Europie,a latryny nawet nie ma .w XIX wiek tez nie bylo

Wielebny
@3miech 16.11.2014 20:19
A z powrotem 30h :) z zamkniętą toaletą. Syf

To donos jak ja i polecisz samolotem jak Ja' toalety mam zawsze otwarte.

adaś

Przewożnik FURMAN.Rozumiem że w autokarze NIE pije się alkoholu . Ale żeby nie było można skorzystać z toalety w autobusie ? Tylko korzystać z krzaków na postojach.To my jezdzimy nie sprawnym autobusem , lub coś się tam przewozi ukrytego - piwo ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Parówa

Ja nie bede potwierdzał jest jak napisałem , lepiej jak ktoś inny potwierdzi. Ogólnie firma nie ma szacunku dla pracowników-oczywiście z wyjątkami pupilków !!!

poko
@Parówa 16.11.2014 20:35
Ja nie bede potwierdzał jest jak napisałem , lepiej jak ktoś inny potwierdzi. Ogólnie firma nie ma szacunku dla pracowników-ocz...

tak jest

Zostaw opinię o Time Personale Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Time Personale Sp. z o.o.