Zakłady Miesne Morliny S,A

Ostróda

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 106 ocen.

Zakłady Miesne Morliny S,A
3 106 6 1

Opinie o Zakłady Miesne Morliny S,A

malutka

Mam dziś jechać pierwszy dzień do pracy w Morlinach przez firmę Randstad...Brygadzistka w piatek już nas wysmiala, że skoro przez randstad to nie jesteśmy normalni. Mało tego... jeszcze nie zaczelam pracy a juz jakas kobieta wydzierala się na mnie (i nie tylko na mnie). Zastanawiam się czy nie zrezygnować, ponieważ że wzrosty też się śmieją,doloze jeszcze to-straszyli nas, że jak zaczniemy prace to dopiero mamy się bać... Nie wiem co o tym myśleć, może osoby słabsze nie powinny tam zaczynać pracy

as przestworzy
@malutka 27.11.2017 11:23

chodzi o to, ze tam plebs bez szkoly z rguly pracuje. nonstop arbeit, zero prywatnosci dlatego sie chwytaja tanich i prymitywnych "rozrywek" typu opierdlanie (usunięte przez administratora) komus za innosc. Mentalna bieda z nich bije. kiedys ich wsoolczulem ale teraz (usunięte przez administratora) mam, bo sa dorosli. nikt nikomu nie bronil sie uczyc, tyle, ze inni debile ich by wysmiali, bo sa slabi psychikcznie dlatego poszli z nurtem i sie nie doksztalcali nalezycie. teraz czuja sie gora, bo pracuja tam pare lat a i tak (usunięte przez administratora) z zycia maja. frustracja rodzi agresje. ja tam jutro sie zglaszam i jak tylko uslysze cos w moim kierunku to mimo wszystko wale w morde. niewazne kto to bedzie. z plebsem trzeba radykalnie, chociaz i tak to ich nie zmieni. na debilizm nie ma leku, pamietaj ;)

Gutek

Jeśli ktoś widzi, że są takie nieprawidłowości to dlaczego nie zgłosi odpowiedniej osobie? Dla mnie pisanie o tym na forum to czysty wymysł.

anonymous

I znowu zlapany p.Irek byl na bramie za alkohol ale znow szanse powrotu mial (usunięte przez administratora) te kadry normalni ludzie powrotu nie mają szok

Szukasz pracy?

haha

"Obserwuje, i tak obserwuje... was dyrektorzy, kierownicy nisko w "plebsie" urodzeni, słoma z butów wystająca, co za elitę, i panów się macie... i was haccpy, technolodzy, pseudointelektualiści... co niskobudżetowy żal, i gorycz się przez was przelewa... i was majstrowie, brygadziści, z plebsu wyciągnięci, bez wykształcenia, z wysławianiem problemami, o zarządzaniu zasobem ludzkim nie mający pojęcia... i was robotnicy w "second-handach" z kredytami do końca życia... obserwuje was, i z zachwytu nie mogę wyjść, że w dobie komputerów, internetu takie rzeczy mają miejsce."

Waws
@haha 28.08.2015 08:49

Ten zakład to wstyd dla Polski, nie wiem jak na produkcji ale w pomieszczeniach zewnętrznych syf brud i tylko karaluchy tu brakuje albo nie zauważyłem. Nigdy już nie kupię wyrobów z Morlin

Meys
@Waws 25.10.2017 02:35

Zapraszam za odre to dopiero smrod zobaczysz ja odpuscilem zaklad miesny w Bon jak zobaczylem mycie miesa w oleju bo zielokawe sie zaczelo robic

Aneta

@malutka, napisałaś, że obawiasz się rozpoczęcia pracy. Czy te obawy były słuszne? Myślę, że użytkownicy forum mogą być zainteresowani Twoimi wrażeniami ze współpracy z Zakłady Miesne Morliny S,A. Mogłabyś opisać swoje codzienne obowiązki i atmosferę występującą w miejscu pracy? Czy możesz liczyć na wsparcie współpracowników?

Troool

Te wszystkie ich bony itp to ściema jest

Jasiek

Niektórym najlepiej wychodzi narzekanie, szkoda że tylko to potrafią!!

Aneta

@ONA48rozumiem, że jesteś zadowolona z pracy w Zakładach Miesnych Morliny S.A. Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie oraz tego jakie benefity oferuje ona pracownikom.

Pozytywny

Wiesz co, pisanie capslockiem też nie jest najwyższym wyrazem ogłady, ale co ja Ci będę mówił, wiadomo, że tak jest a nie inaczej, moim zdaniem wartościowa firma

ONA48

PRACA MI ODPOWIADA ALE PRZELOZENI PORABANI ZERO KOMUNIKATWNOSCI Z PRACOWNIKIEM TYLKO ZASTRASZANIE........ZWOLNIMY ......TERAZ MAMY UKRANCOW...............PROSZE................NASZA INTELIGENCJA WSTYD

kasiek

Dodam swoje trzy grosze. Pracowalam tam pare lat i bylam bardzo zadowolona z pracy oraz mam dobre zdanie o produktach ,do dzisiaj kupuje wedliny z Morlin. Jesli wrocilabym do Polski powtornie staralabym sie o prace w tym zakladzie. Doceniam teraz jaka ochrone mi dawal zaklad i zwiazki zawodowe w tym zakladzie,placa gwarantowana , a uklady istnieja wszedzie czy pracujesz w Polsce czy zagranica tam gdzie jest Polak zawsze jest tak samo.O niskiej jakosci to mozna mowic w UK tam czlowiek do pracy w zywnosci jest zatrudniany z ulicy bez zadnych kart zdrowia a kontrole np z TESCO to jest jeden wielki zart ma byc tylko zbyt i produkt ma wygladac z zewnatrz ladnie ,raz na pol roku trafi sie kontrola dloni i jesli wykryja bakterie to na tydzien trafiasz do pracy na ekspedycji wiec nie warto psioczyc na polskie produkty i doceniac wysoki poziom produktow polskich.

kasiek

Dodam swoje trzy grosze. Pracowalam tam pare lat i bylam bardzo zadowolona z pracy oraz mam dobre zdanie o produktach ,do dzisiaj kupuje wedliny z Morlin. Jesli wrocilabym do Polski powtornie staralabym sie o prace w tym zakladzie. Doceniam teraz jaka ochrone mi dawal zaklad i zwiazki zawodowe w tym zakladzie,placa gwarantowana , a uklady istnieja wszedzie czy pracujesz w Polsce czy zagranica tam gdzie jest Polak zawsze jest tak samo.O niskiej jakosci to mozna mowic w UK tam czlowiek do pracy w zywnosci jest zatrudniany z ulicy bez zadnych kart zdrowia a kontrole np z TESCO to jest jeden wielki zart ma byc tylko zbyt i produkt ma wygladac z zewnatrz ladnie ,raz na pol roku trafi sie kontrola dloni i jesli wykryja bakterie to na tydzien trafiasz do pracy na ekspedycji wiec nie warto psioczyc na polskie produkty i doceniac wysoki poziom produktow polskich.

opinia

A JA JAK ŻYJE JUŻ 53 LATA TO NIE JEM Z TEGO ZAKŁADU NIC.SĄ INNE I SMACZNIEJSZE WYROBY.

katrin

Witam. Możecie powiedzieć ile zarabia się w zakładzie ?

adam

Na czym polega teraz praca na produkcji??? Kto jest kierownikiem, a kto brygadzistą??

heh

Chyba masakra :)

konkret

popieram

...

to jest marka i tyle

Zibii

Pamiętam, wiele lat temu jak związkowcy wynosili pod ubraniami wędliny za przyzwoleniem komendanta strazy przem.Bronka P. o jakich związkach mówimy .

Piotr
@Zibii 13.02.2015 00:15

To święta prawda,gdzie nie pójdziesz to najniższa krajowa tak wyrządzili przez te 8 lat że zygać się chce.Rodzinki i znajomi mają więcej niż fachowiec z 30 letnim stażem.Nie polecam nikomu tej firmy tam kariery nikt nie zrobi.

A.

Rodzic przepracował tam 35 lat i w nagrodę zwolniono go. Po ponad roku przyjęli ale za najniższą krajową, a ma współpracować z ludźmi, którzy nie zostali zwolnieni (chodzi o zwolnienie ponad 200 osób parę lat temu) i mają 2 razy tyle co on za tą samą pracę. Sprawiedliwość w wersji polskiej.

Roman

Obóz pracy. Świątek piątek i niedziela. Serio, praca w soboty i niedziele to norma, a nie wyjątek. Nadgodziny to też norma. Nie zostaniesz po godzinach? Dostaniesz naganę, albo Cię wyrzucą. Taki biznes plan ma ta firma. Wolne dni oddają tam kiedyś, ale pracownicy nie mają ustawowych 48 godzin odpoczynku po 5 dniach ciągłej pracy. To tylko jeden przykład łamania praw pracowniczych w tym przybytku. Przydałaby się reorganizacja.

kot

Tak produkcja pracuje we wszystkie święta. Kierownictwo na produkcji to banda niedouczonych chamów po zawodówkach.

anonim

(usunięte przez administratora)

berlinka

trzeba czytać gdzie na etykiecie gdzie wyprodukowano , bo Morliny boczku dawno nie produkują .A logo Morlin ma większość zakładu ANIMEX.POZDRAWIAM

berlinka
@berlinka 14.04.2016 19:59

większość ludzi zwalnia się sama za NN-nieobecności w pracy, lub gorzałę i gadają że ich zwolnili,a zwolnieni się na własne życzenie.pozdrawiam

konsument

kupilem dzis boczek wedzony z Morlin ostroda o nazwie mocno wedzony we wroclawskim REALU chcialbym zeby ten boczek wpirda...ł. ten decydent morlin ktory wpycha takie swinstwo z KNURA do sprzedazy po usmazeniu na patelni zasmrodzilem cale mieszkanie i zapaskudzilem patnie nie pomoglo 4-krotne wygotowywanie smrod szczochami utrzymuje sie caly dzien.Ten producent nie liczy sie z konsumentami uwaza ze Polacy to swinie i zezra wszystko!!!

ostr

Czekałem , że ktoś konkretnie odniesie się do produktów jakie produkują Morliny, a tu same awantury jak w każdym zakładzie pracy-,masz pracę niedobry pracodawca, szukasz pracy winien Tusk. Ale zagranico wszystko pasuje!

anonim

(usunięte przez administratora)

anty

dwie rzeczy drogi Panie,po pierwsze bez Zwiazków Zawodowych Pracodawca ma prawo wprowadzić 12 mies. okres rozliczeniowy,a po drugie tylko Związki moga negocjować z Pracodawcą podwyżki dla załogi,ale co tam najlepiej rozwiązać zamknąć i zlikwidować tak??!!

4135617738

To wszystko bzdety w morlinach niema solidarności ludzie dają się poniżać pracują jak murzyni na premie elity a związki to teoria opłacana przez dyrekcje

ubój
@4135617738 02.05.2014 11:07

jestem za zlikwidowaniem co to za związki które mają siedzibę u swego pracodawcy pracowałem na uboju i uwieżcie mi nic nie mogą one zrobić dla kogoś sam się trzyma jak tylko morze pamiętam żona syn i On więc oco chodzi tylko dla nich miejsca pracy bo jest obsrany

anty
@4135617738 02.05.2014 11:07

Gościu głupoty gadasz,skoro pół załogi nie chce a drugie pół chce rypać we wszystkie święta to co Związki Zawodowe mają robić??co by nie zrobiły połowa załogi będzie skrzywdzona!!

helios

A ja uważam że te związki zawodowe to powinni zlikwidować i tak nic nie działają biorą kasę za nic. Zlikwidować związki zawodowe bo są kompletnie nie potrzebne

anonim

(usunięte przez administratora)

klan

Klan rządzi pełną parą brygadziści zmieniani jak rękawiczki,już niedługo następny awans czy domyślacie się kto awansuje dalej ,to już widać teraz.

ktoś

Mam tylko nadzieję że przeczyta te wszystkie opinie ktoś kto sie tym zainteresuje ktoś kto będzie mógł przyjżeć się niektórym przełożonym,i w końcu pomóc słabszym naprawdę spracowanym ludziom.Wtedy i firma zyska dlatego że pracownik który nie pracuje pod presją jest bardziej wydajny i lepiej pracuje,i napewno ludzie by nie odchodzili z pracy,a tak przychodza popracują trochę i odchodzą,mówiąc że w takim napięciu nie są wstanie pracować

koleżanka klanu
@ktoś 12.04.2014 09:28

masz rację ale zgłaszajcie to do związków listownie zostawiając list na bramie ,a oni mają podkładkę do działania bo jedna czy dwie osoby nie poradzą KLANOWI z takim poparciem a cały zakład wie o jaki dział chodzi!!!!!!!!!!!

anty
@koleżanka klanu 13.04.2014 15:48

co racja to racja ludzie nic nie zgłaszają,nawet anonimowo,a później mają pretensje,a żeby działać trzeba mieć sygnały!!!

Zostaw opinię o Zakłady Miesne Morliny S,A - Ostróda

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Miesne Morliny S,A