Zakłady Miesne Morliny S,A

Ostróda

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 103 ocen.

Opinie o Zakłady Miesne Morliny S,A

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Miesne Morliny S,A

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@ONA48rozumiem, że jesteś zadowolona z pracy w Zakładach Miesnych Morliny S.A. Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie oraz tego jakie benefity oferuje ona pracownikom.

Pozytywny
użytkownik zarejestrowany

Wiesz co, pisanie capslockiem też nie jest najwyższym wyrazem ogłady, ale co ja Ci będę mówił, wiadomo, że tak jest a nie inaczej, moim zdaniem wartościowa firma

ONA48

PRACA MI ODPOWIADA ALE PRZELOZENI PORABANI ZERO KOMUNIKATWNOSCI Z PRACOWNIKIEM TYLKO ZASTRASZANIE........ZWOLNIMY ......TERAZ MAMY UKRANCOW...............PROSZE................NASZA INTELIGENCJA WSTYD

kasiek

Dodam swoje trzy grosze. Pracowalam tam pare lat i bylam bardzo zadowolona z pracy oraz mam dobre zdanie o produktach ,do dzisiaj kupuje wedliny z Morlin. Jesli wrocilabym do Polski powtornie staralabym sie o prace w tym zakladzie. Doceniam teraz jaka ochrone mi dawal zaklad i zwiazki zawodowe w tym zakladzie,placa gwarantowana , a uklady istnieja wszedzie czy pracujesz w Polsce czy zagranica tam gdzie jest Polak zawsze jest tak samo.O niskiej jakosci to mozna mowic w UK tam czlowiek do pracy w zywnosci jest zatrudniany z ulicy bez zadnych kart zdrowia a kontrole np z TESCO to jest jeden wielki zart ma byc tylko zbyt i produkt ma wygladac z zewnatrz ladnie ,raz na pol roku trafi sie kontrola dloni i jesli wykryja bakterie to na tydzien trafiasz do pracy na ekspedycji wiec nie warto psioczyc na polskie produkty i doceniac wysoki poziom produktow polskich.

kasiek

Dodam swoje trzy grosze. Pracowalam tam pare lat i bylam bardzo zadowolona z pracy oraz mam dobre zdanie o produktach ,do dzisiaj kupuje wedliny z Morlin. Jesli wrocilabym do Polski powtornie staralabym sie o prace w tym zakladzie. Doceniam teraz jaka ochrone mi dawal zaklad i zwiazki zawodowe w tym zakladzie,placa gwarantowana , a uklady istnieja wszedzie czy pracujesz w Polsce czy zagranica tam gdzie jest Polak zawsze jest tak samo.O niskiej jakosci to mozna mowic w UK tam czlowiek do pracy w zywnosci jest zatrudniany z ulicy bez zadnych kart zdrowia a kontrole np z TESCO to jest jeden wielki zart ma byc tylko zbyt i produkt ma wygladac z zewnatrz ladnie ,raz na pol roku trafi sie kontrola dloni i jesli wykryja bakterie to na tydzien trafiasz do pracy na ekspedycji wiec nie warto psioczyc na polskie produkty i doceniac wysoki poziom produktow polskich.

opinia

A JA JAK ŻYJE JUŻ 53 LATA TO NIE JEM Z TEGO ZAKŁADU NIC.SĄ INNE I SMACZNIEJSZE WYROBY.

katrin

Witam. Możecie powiedzieć ile zarabia się w zakładzie ?

haha

"Obserwuje, i tak obserwuje... was dyrektorzy, kierownicy nisko w "plebsie" urodzeni, słoma z butów wystająca, co za elitę, i panów się macie... i was haccpy, technolodzy, pseudointelektualiści... co niskobudżetowy żal, i gorycz się przez was przelewa... i was majstrowie, brygadziści, z plebsu wyciągnięci, bez wykształcenia, z wysławianiem problemami, o zarządzaniu zasobem ludzkim nie mający pojęcia... i was robotnicy w "second-handach" z kredytami do końca życia... obserwuje was, i z zachwytu nie mogę wyjść, że w dobie komputerów, internetu takie rzeczy mają miejsce."

adam

Na czym polega teraz praca na produkcji??? Kto jest kierownikiem, a kto brygadzistą??

heh

Chyba masakra :)

konkret

popieram

...

to jest marka i tyle

Zibii

Pamiętam, wiele lat temu jak związkowcy wynosili pod ubraniami wędliny za przyzwoleniem komendanta strazy przem.Bronka P. o jakich związkach mówimy .

Piotr
@Zibii 13.02.2015, 00:15
Pamiętam, wiele lat temu jak związkowcy wynosili pod ubraniami wędliny za przyzwoleniem komendanta strazy przem.Bronka P. o ja...

To święta prawda,gdzie nie pójdziesz to najniższa krajowa tak wyrządzili przez te 8 lat że zygać się chce.Rodzinki i znajomi mają więcej niż fachowiec z 30 letnim stażem.Nie polecam nikomu tej firmy tam kariery nikt nie zrobi.

A.

Rodzic przepracował tam 35 lat i w nagrodę zwolniono go. Po ponad roku przyjęli ale za najniższą krajową, a ma współpracować z ludźmi, którzy nie zostali zwolnieni (chodzi o zwolnienie ponad 200 osób parę lat temu) i mają 2 razy tyle co on za tą samą pracę. Sprawiedliwość w wersji polskiej.

Roman

Obóz pracy. Świątek piątek i niedziela. Serio, praca w soboty i niedziele to norma, a nie wyjątek. Nadgodziny to też norma. Nie zostaniesz po godzinach? Dostaniesz naganę, albo Cię wyrzucą. Taki biznes plan ma ta firma. Wolne dni oddają tam kiedyś, ale pracownicy nie mają ustawowych 48 godzin odpoczynku po 5 dniach ciągłej pracy. To tylko jeden przykład łamania praw pracowniczych w tym przybytku. Przydałaby się reorganizacja.

kot

Tak produkcja pracuje we wszystkie święta. Kierownictwo na produkcji to banda niedouczonych chamów po zawodówkach.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

berlinka

trzeba czytać gdzie na etykiecie gdzie wyprodukowano , bo Morliny boczku dawno nie produkują .A logo Morlin ma większość zakładu ANIMEX.POZDRAWIAM

berlinka
@berlinka 14.04.2016, 19:59
trzeba czytać gdzie na etykiecie gdzie wyprodukowano , bo Morliny boczku dawno nie produkują .A logo Morlin ma większość zakład...

większość ludzi zwalnia się sama za NN-nieobecności w pracy, lub gorzałę i gadają że ich zwolnili,a zwolnieni się na własne życzenie.pozdrawiam

konsument

kupilem dzis boczek wedzony z Morlin ostroda o nazwie mocno wedzony we wroclawskim REALU chcialbym zeby ten boczek wpirda...ł. ten decydent morlin ktory wpycha takie swinstwo z KNURA do sprzedazy po usmazeniu na patelni zasmrodzilem cale mieszkanie i zapaskudzilem patnie nie pomoglo 4-krotne wygotowywanie smrod szczochami utrzymuje sie caly dzien.Ten producent nie liczy sie z konsumentami uwaza ze Polacy to swinie i zezra wszystko!!!

ostr

Czekałem , że ktoś konkretnie odniesie się do produktów jakie produkują Morliny, a tu same awantury jak w każdym zakładzie pracy-,masz pracę niedobry pracodawca, szukasz pracy winien Tusk. Ale zagranico wszystko pasuje!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

anty

dwie rzeczy drogi Panie,po pierwsze bez Zwiazków Zawodowych Pracodawca ma prawo wprowadzić 12 mies. okres rozliczeniowy,a po drugie tylko Związki moga negocjować z Pracodawcą podwyżki dla załogi,ale co tam najlepiej rozwiązać zamknąć i zlikwidować tak??!!

4135617738

To wszystko bzdety w morlinach niema solidarności ludzie dają się poniżać pracują jak murzyni na premie elity a związki to teoria opłacana przez dyrekcje

ubój
@4135617738 02.05.2014, 11:07
To wszystko bzdety w morlinach niema solidarności ludzie dają się poniżać pracują jak murzyni na premie elity a związki to teor...

jestem za zlikwidowaniem co to za związki które mają siedzibę u swego pracodawcy pracowałem na uboju i uwieżcie mi nic nie mogą one zrobić dla kogoś sam się trzyma jak tylko morze pamiętam żona syn i On więc oco chodzi tylko dla nich miejsca pracy bo jest obsrany

anty
@4135617738 02.05.2014, 11:07
To wszystko bzdety w morlinach niema solidarności ludzie dają się poniżać pracują jak murzyni na premie elity a związki to teor...

Gościu głupoty gadasz,skoro pół załogi nie chce a drugie pół chce rypać we wszystkie święta to co Związki Zawodowe mają robić??co by nie zrobiły połowa załogi będzie skrzywdzona!!

helios

A ja uważam że te związki zawodowe to powinni zlikwidować i tak nic nie działają biorą kasę za nic. Zlikwidować związki zawodowe bo są kompletnie nie potrzebne

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

klan

Klan rządzi pełną parą brygadziści zmieniani jak rękawiczki,już niedługo następny awans czy domyślacie się kto awansuje dalej ,to już widać teraz.

ktoś

Mam tylko nadzieję że przeczyta te wszystkie opinie ktoś kto sie tym zainteresuje ktoś kto będzie mógł przyjżeć się niektórym przełożonym,i w końcu pomóc słabszym naprawdę spracowanym ludziom.Wtedy i firma zyska dlatego że pracownik który nie pracuje pod presją jest bardziej wydajny i lepiej pracuje,i napewno ludzie by nie odchodzili z pracy,a tak przychodza popracują trochę i odchodzą,mówiąc że w takim napięciu nie są wstanie pracować

koleżanka klanu
@ktoś 12.04.2014, 09:28
Mam tylko nadzieję że przeczyta te wszystkie opinie ktoś kto sie tym zainteresuje ktoś kto będzie mógł przyjżeć się niektórym p...

masz rację ale zgłaszajcie to do związków listownie zostawiając list na bramie ,a oni mają podkładkę do działania bo jedna czy dwie osoby nie poradzą KLANOWI z takim poparciem a cały zakład wie o jaki dział chodzi!!!!!!!!!!!

anty
@koleżanka klanu 13.04.2014, 15:48
masz rację ale zgłaszajcie to do związków listownie zostawiając list na bramie ,a oni mają podkładkę do działania bo jedna czy...

co racja to racja ludzie nic nie zgłaszają,nawet anonimowo,a później mają pretensje,a żeby działać trzeba mieć sygnały!!!

anty

Pewnie pisze to osoba wyższa rangą w zakładzie!!:))))))))))a jakież to przywileje posiadają związkowcy w naszym zakładzie??

Berlinka

Związki zawodowe to kupa kolesi aby mieć przywileje

keks

ale skoro osoby zainteresowane(degradowane)nie chciały interwencji,to na siłę nie możemy się angażować!!

keks

Związek Zawodowy jest dla pracowników i wielu którzy należą jest zadowolonych!!!Ale skoro dużo osób nie przychodzi czy nie dzwoni z problemem(nie związkowcy też)tylko marudzi na Związki i przeklina po kiblach to coś tu jest nie halo.Nie jestesmy jasnowidzami,zgłaszajcie nam problemy!!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

keks
@klan 20.02.2014, 21:39
do tych związków należałem ponad 25 lat gdy poszłem prosić o pomoc wy umyliście ręce dziękuję za taką pomoc teraz musimy radzić...

a może Pana problem był nie do przeskoczenia!!Pozdrawiam!

mały
@keks 24.02.2014, 21:09
a może Pana problem był nie do przeskoczenia!!Pozdrawiam!

myślę że dla tych związków tak ,na pewno słyszeli że ludzie są degradowani ze stanowisk, zwalniani i odchodzą na zasiłki bo mają wszystkiego dość czy interesowali się dlaczego .pozdrawiam

keks

pamiętajcie trzeba się organizować,w liczebności siła!!!Solidarność czeka na Was

MAŁY
@keks 19.02.2014, 00:34
pamiętajcie trzeba się organizować,w liczebności siła!!!Solidarność czeka na Was

dajemy sygnały podajemy na tacy i na tym się kończy rola związków!!!!!!!!!

anty

możemy w tej sprawie zadziałać tylko trzeba nam konkretów!!Solidarność czeka na sygnały!!bez Waszych sygnałów jak mamy to zbadać!!Pozdrawiam

klan

To co się dzieje teraz to pewnie przejdzie do historii . Na jednym z działów rządzi klan my pracownicy nic nie mamy do powiedzenia , tylko straszą ,karzą nawet zwalniają .Przełożeni o których piszę potrafią słać tylko przekleństwa i wiązanki . I uważają ze wszystko ok.

mała

zakład dobry i płaca pewna-ujęła bym-płaca stała ale na czas!gdyby była trochę większa w 2008 roku nie musiałoby tyle ludzi wyjeżdżac za granicę.Tylko mam jeden minus teraz po powrocie-nie chcą przyjmowac ludzi którzy wrócili i chcą jednak zyc w Polsce-gdybym nie musiała nie jechała bym za pracą gdzies indziej.Mam wrażenie ze o przyjeciu do pracy decyduje tylko jedna pani w kadrach-pani G..)i jeśli tak jest to chyba jest coś nie tak?!

anty

no i Chińczycy nas wykupili,mam nadzieję że bedzie dobrze!!:)

anty

wystarczy pojechać do zakładu do kadr

borys77

czy ktoś z Państwa mógłby mi pomóc? poszukuje kontaktu do osoby odpowiedzialnej za zatrudnienie pracowników fizycznych - będę bardzo wdzięczna za pomoc

babajaga

A pamiętacie Radzia z uboju którego przenieśli na plastry dobry pracowity chłopak takich ludzi już nie ma na początku roku się zwolnił dała bym wszystko by wrócił więcej takich ludzi jak on trzeba u nas pozdrawiam KS

wq

Kasiu krótko pracowałaś. Mój staż to 20 parę lat i powiem Ci że tak źle jeszcze nie było. Co do kadry zarządzającej to było na poziomie za czasów sprawowania władzy przez Campofrio (czystka), a o czasach za P. Lipskiego można sobie tylko pomarzyć.

Kasia

Ja pracowałam przez kilka lat w Z.M. MORLINY i złego słowa nie powiem o firmie ani o pracodawcy. Wypłata zawsze na czas, porządne zaplecze socjalne oraz wiele mądrych osób w kadrze zarządzającej. Prezes jest bardzo inteligentnym facetem i ma u swojego boku mądrego i mądrze myślącego dyrektora produkcyjnego. Poza tym stawiają na rozwój firmy i wprowadzili świetny system dla ułatwienia i lepszej kontroli (SAP). A to, że wołowina tak długo ciągnęła to tylko zasługa prezesa i kadry zarządzającej ( i SEBASTIANA :) ) bo już dawno powinna być zlikwidowana ponieważ była nierentowna ( ile można było dokładać ? ). Pozdrawiam Was KKK

PIORKO

WŁAŚCIWIE NIE WIEM CZY TO W TYM MIEJSCU POWINNO SIĘ . PORUSZAĆ TEN TEMAT. W dzisiejszej TVP info / 25.07.2012/ była mowa o wysypisku śmieci w Morlinach i o epidemii karaluchów. Czy to ma związek jakikolwiek z Zakładem ?

anty

pierdzielisz głupoty człowieku,klienci nie odwracają sie od Morlin,bo w porównaniu do konkurencji produkują dobre wyroby!!!wszędzie w Polsce teraz jest wyzysk pracowników...

nowy

I się posypała ładna grupa ludzi gdzie \'\'LIKWIDATOR\'\'zaczął swą prace

anty

to właśnie amerykańskie podejście do biznesu!!!a jak Bezdomka zrezygnuje to wszyscy pójdziemy na bruk...

stary pracownik

czytam i czytam i oczom nie wierze co za bzdety piszecie to byl najleprzy zaklad na okolice kiedys wczasach drektora Lipskiego dobre place wspaniali ludzie z tamtych czasow zostaly tylko namiastki i wspomnienia a jeszce nazwa MORLINY teraz co tam sie dzieje przechodzi luckie pojecie likwidacja kolejnych stanowisk pracy [usunięte przez moderatora]

pracownik

teraz to dobiero sie zaczynaja zwolnienia robia redukcje masakra ponad 200 osob pojdzie na zielona trawke co oni robia z ludzmi gdzie znajda prace

sEBASTIAN

Powiedzcie, mi czy to prawda, że na koniec roku zwolnili dużo ludzi...? Ile ludzi poszło na bruk.....? i Czy szykują sie kolejne zwolnienia.

Morfin

Sytuacja nie jest jasna w Firmie. Strachem zwolnieniami niewiele wskórają. Nie wiemy, czy to decyzja naszej "góry" czy ogólnopolskiej. Prawdopodobnie przejęli się "kryzysem" i nie chcą ryzykować. Pracownik bez umowy na czas nieokreślony jest bezpieczny bo można go zwolnic w 2 tygodnie. Dlatego, że pracownik jest największym kosztem każdej firmy. Woda, gaz, prąd, papier, dyski twarde nie strajkują, nie chorują, nie narzekają, nie biorą opieki, nie pyskują. Pracownik, który ma umowę na "stałe" ciągle "psioczy", pyskuje, "ściemnia", strajkuje itd. Zapomnieli państwo o tym, że pracownik bez stabilnej umowy to pracownik niedowartościowany, to pracownik zniechęcony, to ktoś lekceważący przełożonych, przepisy bhp i tzw. "jakość" (tzw. dlatego , że to ilość jest PRIORYTETEM!!! Każdy inteligentny człowiek na zakładzie o tym wie, tylko, że zdaje się, ze ci, którzy piszą o "jakości" żyją w świecie o jakim marzył Lenin) , wiec wizyty prezesów tylko nas rozśmieszają. Nie da się tworzyć "jakości" bez "jakości" u pracowników. Ludzie zarabiający 1200 na "łapę" mają WYJEBANE na "jakość". Nie rozumiecie tego czy jesteście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w potylicę lub macie poniżej 80 IQ? Wierzymy głęboko, że tak!

anty

żadnych zwolnień nie ma,strachy na lachy,ale to właśnie co niektórych sposoby na uciszenie ludzi!!!po prostu co niektórym mogą umów nie przedłużyć!!! nie przyjmują do pracy niestety,przynajmniej na razie...

anonim

Witam.! Wiecie moze, czy przyjmuja teraz do pracy do morlin, np; na pakownie?? bylbym wdzieczny za odpowioedz

Święty Mikołaj

Co za bzdety piszecie na tym forum o [usunięte przez moderatora] ona jest moja brygadzistka i jest super brygadzistka.Gdy jej nie ma w pracy panuje chaos.robicie wtedy co chcecie nikt nad tym nie może zapanować.A kiedy uniesie głos to ma rację inaczej weszli byście jej na głowę.Także zastanówcie się nad swoim życiem i szanujcie tą prace bo są zwolnienia.

Zostaw opinię o Zakłady Miesne Morliny S,A - Ostróda

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Miesne Morliny S,A