Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych praca jaka Przedstawiciel Handlowy w JTI, przez Adecco.
UWAGA!
OPISZE WAM TYLKO TE PUNKTY PRACY, KTORE SA NIEZGODNE Z PRZEDSTAWIONA OFERTA
2 LETNIE DOŚWIADCZENIE W ZAKRESIE SPRZEDAZY
nic podobnego, wsrod ludzi zatrudsnionych (ok40) z adecco ok 10% z tego co sie dowiedzialem, zatrudnionych jest po znajomosci!
3 rzetelnoisc i sumiennosc
pracujemy na najwyzszych obrotach, czesto aby wyrobic target tez w soboty, dlaczego? gdyz pracowanicy z jti maja wsztstko w nosie a my z adecco nadrabiamy aby wszystko bylo na koniec miesiaca ogarniete dla zespolu. nacisk ze strony regionalnwego kiero, motywacja jest niBy premia..o tym pozniej
jak to wyglada?
pracownicy JTI jak jest trudny ich zdaniem mc ida na zwolnienia lekarskie, biora nagle urlop itd, w zwiazku z tym to my pracownicy adecco dostajemy ich nie wyrobione targety., taka spychologia!dowiadujemy sie o tym ok 3 dni przed zakonczeniem cyklu roizliczeniowego!. nie ma opcji na szczery podzial obnowiazkow. wtedy tez nie ma opcji na to aby pracowac jak trzeba 8h dziennie. pracujesz 12-13
WEWNETRZNE ZATRUDNIENIE U NASZEGO KLINETA
to nie prawda! Ludzie z Adecco pracuja juz 1,5 roku dla Adecco, sa w pierwszej 10tce i nic sie nie zmienia.
Sprawa jest prosta, jak zwolni sie wakat na ph wew JTI (czytaj rezygnacja pracowanika lub dyscyplinarka) wchodzi na to m-ce juz ustalony wczesniej pracownik tzw. czopek! niekoniecznie z Adecco.
Nie ma to nic wspolnego z wynikami, znam przypadki ze ktos byl srednio 27-30 na 36 pracownikow, a wszedl za kogos...
SYSTEM PREMIOWO- BONUSOWY
w ciagu mojej pracy wg wytycznych JTI i regulaminu powinienem dopstac premie 6razy, dostalem 2 na poczatek jak ogarnalem balagan i wszedlem dobrze w system pracy i na koniec. 4X500zl poszlo na konto kogos innego!
Dlaczego? to pytanie do regionalnego! Tabela mowila jasno TAK na wszt
ystkie zadania cyklowe, bylem zawsze w pierwszej 10, czesto 6-7 i to takze nie dalo premii.
Jednak pracownicy JTI ja dostawali, za prace po 6h dziennie pon-pt.
WG regulaminu pracy n ie mozna byl,o zaczac pozniej niz o 8.00|!
Ja prace zaczynalem ok7 i konczylem ok18, a pracownicy JTI zaczynali ok10-15/16
JEZYK ANGIELSKI
z ekipy 7 osobowej 3 osoby sa na poziomie ok c.
reszta jezyk migowy! ale to nie jest wazne , gdy ma sie plecy.
teren pracy zatrudnionego przez Adecco jest wiekszy od pracownika JTI, ja robnilem 6000-6500 km w miesiac, a wew pracownicy ok1,5tys.
niektorzy z adecco robili nawet ok8000 miesiecznie.
I PAMIETAJCXIE NIE LICZY SIE DO CZASU PRACY NA TRASOWCE CZAS DOJAZDU DO 1 GO KLIENTA CZASEM NAWET OK 3 H!!!!
pracownicy Adecco:
bez benefitu, bez funduszu socjalnego, bez opieki medycznej
ja kierownika regionalnego mialem tylko z nazwy niestety, choc wiem ze jest wielu na poziomie i na dobrym stanowisku pracy! kwestia Waszego szczescia. :)
Wspolpraca z Adecco u mnie ok, ale srednia ocena pracownikow 2/5, podstawa tej oceny jest duza rotacja pracownikow w zwiazku z tym brak rzetelnej wiedzy.
Zatrudniani sa tam ludzie na 3 miesiace...
najwazniewjsze dla Was: trzeba miec mocne nerwy bo nie bedziecie traktowani w pracy tak jak pracoiwnicy wew JTI, odczujecie ze jestescie gorsi, mniej znaczacy, z mniejszymi mozliwosciami itd, ale jak jestescie ponad tym bedzie dobrze!
ja sie tym nie przejalem, popracowalem ile sie da szukalem nowej job i podziekowalem za wspolprace, jednak od smiesznego kierownika tego nie uslyszalem.
Jak mawia madra kobieta w moim rodzie:
ROWNOWAGA W PRZYRODZIE MUSI BYC, TROCHE MADRYCH I TROCHE GLUPICH LUDZI.