UPS GBS POLSKA SP Z O.O.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 170 ocen.

Opinie o UPS GBS POLSKA SP Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPS GBS POLSKA SP Z O.O.

Kropka

Przeczytałem z 50 postów z czego 20 jest negatywnych o firmie, ale czy te 20 osób trafnie oceniło te firmę? czy te osoby nie mają za dużego ego o sobie i psują cała atmosferę w pracy i prze to są źle traktowani? Można zadać tu wiele pytań. To jest firma korporacyjna (wiele osób się zmienia w krótkim czasie). Gdyby to była tak zła firma jak to opisują ludzie to by nie pracowało tam 350 tysięcy osób (na całym świecie) tylko max 100 w jakimś jednym budyneczku.

gość

Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Czy języka angielskiego używa się w pracy na codzień? Czy trzeba znać go bardzo dobrze? Rozmowa jest po polsku czy po angielsku? Interesuje mnie stanowisko Administrator ds. Księgowości.

Tęczowy koń

Osoby wypowiadające się negatywnie albo trafiły na jakiegoś TL-a z przypadku albo miały za wysokie oczekiwania. Prawda jest taka ze są działy, w których pracuje się na prawdę dobrze tyle ze trzeba coś ogarniać. Można tez wtedy dobrze zarobić. Dodatki językowe tez są całkiem wysokie. Jak się idzie klepać dane to się klepie dane. Na rekrutacji warunki sa przedstawione jasno. Zawsze można zmienić dział jak się nie spodoba lub zglosic się w rekrutacji wewnętrznej na specjalistę lub analityka. Przychodzą ludzie którzy nie potrafią używać podstawowych funkcji w excelu i chcieliby zarabiać nie wiadomo ile. Firmę mogę polecić zarówno jako opcje do rozwoju jak i dla psich chcących zacząć przygodę w korpo. Dress code już praktycznie nie obowiązuje. Co środę są owoce. Multisport chyba najtańszy ze wszystkich korpo. Luxmed jest Ok ale przydałby się lepszy pakiet. Na święta są karty podarunkowe. Sporo osób jest zadowolonych z pracy. Rotacja jest jak w każdej firmie. Znam kilka osób, które się połasiły na pare stówek więcej i zmienily prace a trafiły dużo gorzej. Jak się trafi do odpowiedniego działu to atmosfera jest fajna i zarobić tez można.

Anka

hej, jak wygląda test z excela w ups, czego mozna sie spodziewac?

zenek

Na jakim poziomie wymagana jest znajomość angielskiego na stanowisku Administrator ds. Księgowości? W ogłoszeniu piszą, że na poziomie dobrym, ale to szerokie pojęcie. Jest on na stałe używany w codziennej pracy?

Weronika

@Elizabethzdecydowałaś się na aplikację do firmy? Jeśli tak, to chętnie dowiem się więcej na temat tego jak wygląda proces rekrutacyjny. Czego można spodziewać się podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne. @Programista podobne pytanie do Ciebie. Dowiedziałeś się, czym firma wyróżnia się jako miejsce pracy dla programistów?

Programista

Widzialem oferte pracy na stanowisko programisty vba. Ktos moze podpowiedziec jakie widelki sa tu realne?

Elizabeth

Hmm, przez 2 lata po studiach zajmowałem się czymś zupełnie innym, ale mam c1 angielski + taki średni niemiecki. Jak myślicie, przyjmą czy raczej wezmą studentów/świeżych absolwentów?

Weronika

@zenada § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy naprawę spotkałaś się z takimi sytuacjami w firmie?

exUPS

Świetna szkoła poruszania się w świecie korpo. Na dodatek później wszędzie już będzie lepiej. Pracowałam tam jakiś czas temu, nawet bez czytania komentarzy wiem, że dobrze zrobiłam zmieniając firmę. No i niesamowite jest to, że pensje się o tylu lat nie zmieniają, pomimo że w innych firmach poszły mniej lub bardziej w górę. W moim dziale, jak dorzucili nam obowiązków (tranzycja procesu, która oznaczała de facto, że to my jesteśmy odpowiedzialni za treningi, kontrolę i nieswoje błędy), i kiedy poprosiliśmy o zweryfikowanie pensji (albo przynajmniej o wypłacanie nadgodzin), to nam szef centrum powiedział, że na przykład Credit Suisse płaci lepiej i zawsze możemy się tam przenieść. Co też niezwłowcznie duża część z nas uczyniła. Nie uznaję dwóch lat w UPS za zmarnowane, aczkolwiek nie wytrzymałabym tam dnia dłużej...

Weronika

@zenada, a jakie benefity oferuje UPS GBS POLSKA SP Z O.O.?

zenada

Kompletnie nie polecam tej firmy, nawet na początek. Ja również po pójściu na L4 i powrocie po 3-dniowej przerwie zaczęłam spotykać się z mobbingiem ze strony TL. Byłam 12 osobą, która zwolniła się z pracy przez tę kobietę, dział HR o wszystkim wie, ale czy coś z tym zrobi? Wątpię. Osoby wyżej postawione w firmie udają, że nie mają żadnej władzy i spychają wszystko na TL, którzy, umówmy się, nie są osobami decyzyjnymi, a tak się zachowują. No beka straszna. Zarobki są żałosne, w dziale AR z dodatkowym, rzadkim językiem obcym 2,8 k netto. W biurze hałas, ciężko jest się skupić na pracy, bo wszyscy ciągle trajkoczą, a w trakcie pracy nie wolno słuchać muzyki. Dramat.

Zgaga
@konan bibliotekarz 13.04.2017 23:49
Zenada dobrz pisze. Zobacz sobie 200 poprzednich wpisów. Kazdy jest w niepochlebym tonie o firmie. Przypadek? Źle się działo w...

"Przedszkole pomieszane z domem wariatów. "- wstępnie się zgodzę. Po przemyśleniach dodam jeszcze, że pracę powinno się tam podejmować tylko jak Twoją Osobę poleci "koleżanka", wtedy czas w przedszkolu płynie ci bezboleśnie, inne dzieci dzielą się chętnie zabawkami ba nawet jedzeniem i są nastawione entuzjastycznie nawet jak puścisz bąka bo po prostu jesteś Fajny bo Ktoś tak powiedział. Jak tam zbłądzisz ot tak prosto z ulicy to już będzie raczej kolonia karna lub żmijowisko. Tak czy siak będzie ekscytująco;-)

Joker
@Zgaga 17.04.2017 22:06
"Przedszkole pomieszane z domem wariatów. "- wstępnie się zgodzę. Po przemyśleniach dodam jeszcze, że pracę powinno s...

Widzę że dział HR z UPS w końcu się odezwał na forum :) W swoim stylu ale zawsze to coś :)

Weronika

@Tauron myślisz nad aplikowaniem?

Tauron

Czy jest tu ktoś, kto pracuje w Łodzi, w dziale księgowości? Czy rzeczywiscie jest tak źle?

Ania

Na czym polegają testy analityczne przed przyjęciem do pracy? Jakieś zadania z matmy i logiki ponoć

były pracownik

Wcinam popcorn i czytam opinie o UPS. Polecam wszystkim byłym pracownikom. Nie ma lepszej rozrywki :)

Happy
@były pracownik 30.01.2017 22:16
Wcinam popcorn i czytam opinie o UPS. Polecam wszystkim byłym pracownikom. Nie ma lepszej rozrywki :)

Też tak robię :) Świetne komentarze i utwierdzają mnie w przekonaniu że dobrze zrobiłem uciekając stamtąd :) Pseudo korpo ze śmiechu wartym kierownictwem gdzie większość to koleżanki ze studiów które wzajemnie się polecają a jedna jest głupsza od drugiej :) Śmiechu warta firma

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MOJA OPINIA PRACODAWCA USLUGI ZAPLATA ZA PRACE ITD NIE MAM SŁOW OD 20 TEGO PROSZE SIE O ZALEGLOSC I PIENIAZKOW NIE MOGA ODZYSKAC PAN KRZYSZTOF ZE SWIERKLAN NIE POLECAM TEGO PANA SAMOCHODY NIE BYDA OPISYWAŁ PARANOJA W SPRAWIE ZALEGLOSCI DZWONIE ZA NIM ROZMAWIALEM Z DYREKTOREM MILY GRZECZNY PAN ALE COZ Z TEGO JEDNYM UCHEM WESZLO A DRUGIM WYSZLO ROZMAWIALEM Z DYREKTOREM AL MA URLOP CZLOWIEK NIE MA ZA CO ZYC A WLADZE UPS NIE INTERESUJE ICH TO WOGOLE NIE POLECAM TEJ FIRMY JAK DO PRACY TAK I DO PRZESYLEK

Aga

Nie polecam tej firmy (nawet na start). Najwiekszym minusem sa kadra i brak dobrych szkolen. Nie chce oceniac calej firny, ale w moim wypadku (dzial AR we Wroclawiu) atmosfera byla okropna: duzo stresu, obgadywanie innych pracownikow (np. kiedy sa na L4), przeklinanie w pracy, wmawianie roznych rzeczy, zero empatii u TL i innych pracownikow, tzw. towarzystwo wzajemnej adoracji. Do tego wszystkiego dochodzi bardzo monotonna praca. W tej firmie wazna jest ilosc, a nie jakosc. Klient jest na ostatnim miejscu, wazne zeby raporty dobrze wygladaly. Pacownicy sa ciagle pospieszani i zaczynaja prace praktycznie od razu, bez dobrej znajomosci procesow, co skutkuje bledami i ciaglymi pretensjami tl i innych pracownikow (ktorzy robia ciagle to samo od paru lat). Tl i caly team mieli do mnie pretensje, ze nie skonczylam swojej pracy i poszlam na L4 (spotkanie dyscyplinujace od razu o 8 rano po moim powrocie z choroby). Odkad odeszlam z Ups moje zycie zmienilo sie na plus, z checia chodze do pracy (w Ups musialam sie do tego zmuszac i po pracy nie mialam juz na nic sily przez nadmiar stresu) i moge wykonywac swoje zadania dokladnie, ludzie sa przyjazni i pomocni, mam swietna i kompetentna TL, atmosfera jest jak w rodzinie, a ja mam mnostwo energii (rowniez po pracy). Nawet jesli nie nadawalam sie na stanowisko w AR, nie usprawiedliwia to skandalicznego zachowania tl i pracownikow w stosunku do mnie.

Mala
@Aga 20.11.2016 22:40
Nie polecam tej firmy (nawet na start). Najwiekszym minusem sa kadra i brak dobrych szkolen. Nie chce oceniac calej firny, ale...

Niestety tak bywa kiedy wychodzi sie z firmy gdzie sie ,,pracowalo'' 2 godzinny dziennie i uczylo na pamiec procedur przez 3miesiace:) niestety czasami jest ktos lepszy od ciebie kto szybciej sie uczy , a ty zostajesz w tyle .oferowana pomoc odrzucasz bo wiesz wszystko najlepiej ,a pozniej zwalasz niepowodzenia na innych,bo atmosfera nie taka ,bo musialam pracowac...itd Powodzenia w wielkim swiecie korpo

Tess
@Aga 20.11.2016 22:40
Nie polecam tej firmy (nawet na start). Najwiekszym minusem sa kadra i brak dobrych szkolen. Nie chce oceniac calej firny, ale...

Chyba byłyśmy w tym samym teamie w AR IT :D

obrażona

nie odezwano się do mnie po zakończonej rekrutacji. uważam, że to niegrzeczne. biegle posługuję się angielskim i niemieckim. nie rozumiem dlaczego nie otrzymałam pracy. dlaczego tak wybrzydzają?

UPS GBS
@obrażona 02.11.2016 23:00
nie odezwano się do mnie po zakończonej rekrutacji. uważam, że to niegrzeczne. biegle posługuję się angielskim i niemieckim. ni...

Witam, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu na rekrutacjawroclaw@ups.com Pozdrawiamy

antek

No a zwykła słuchawka raczej chodziło mi o co takiego @em podobno na sprzedaży wypłaty są niezłe ale żadnych ogłoszeń nie widzę..mam nadzieje, że tutaj raczej to ten niepełny etat bo praca od 14 do 22 średnio mi się widzi

anonim

(usunięte przez administratora)

em

Są tam różne działy i w niektórych jest praca zmianowa np od 14:00 do 22:00. Można też pracować na niepełny etat. Ale na pewno nie będzie tam tak elastycznie jak np. przy pracy w usługach.

anonim

(usunięte przez administratora)

yhy

Nie dopłacają do kursów.

daszna

mysle, ze tak. dodatki jezykowe tam, gdzie sa awymagane, of kors

anonim

(usunięte przez administratora)

Alberto
@daszna 06.09.2016 20:17
karta multisport, luxmed, dodatki jezykowe, swieze owoce w srode, bonus za polecenie osoby z jezykiem

karta multisport - owszem, ale jak sobie za nią zapłacisz luxmed ... lub inne, ale jeśli mają się do czegoś nadawać poza lekarzem pierwszego kontaktu, to jak sobie dopłacisz owoce w środę ??? - pierwsze słyszę

Stara
@Alberto 24.10.2016 13:15
karta multisport - owszem, ale jak sobie za nią zapłacisz luxmed ... lub inne, ale jeśli mają się do czegoś nadawać poza lekar...

Alberto,a skąd Ty czerpiesz swoją wiedzę o upsie? Pracujesz,pracowałeś?

ups:(

Nie wypowiem się na temat pracy w firmie UPS, ale mogę powiedzieć coś o rozmowie rekrutacyjnej... jednym słowem: ŻENADA! A jeśli chodzi o szczegóły to: osoby prowadzące- niemiłe i nieprofesjonalne, miały mało śmieszne, a wręcz głupie żarty (które mówili do siebie), pani- całą rozmowę bawiła się łańcuszkiem i nakładała go sobie na brodę:D Już na początku miałam ochotę powiedzieć 'dziękuję', ale z ciekawości zostałam do końca. Pan, w połowie przestał się odzywać, pani- arogancka i miała ochotę pokłócić się, co chyba udało się. Jeśli chodzi o pytania to nie wiedziałam, że jeszcze pytają o super moc (jaką bym chciała mieć, miałam ochotę odpowiedzieć, że odporność na głupotę ludzką), moje trzy mocne i trzy słabe strony, oraz (moje ulubione!!!): co zabrałabym ze sobą na bezludną wyspę... totalny brak profesjonalizmu, nie zapytano mnie o moje doświadczenie. Na koniec powiedziano mi, że do dwóch tygodni dadzą mi odpowiedź niezależnie jaka będzie decyzja (będzie to informacja telefoniczna), dziś mija szósty tydzień i cisza;) Jaka by nie była, pracy nie odważyłabym się podjąć:P

UPS GBS
@ups:( 01.09.2016 19:02
Nie wypowiem się na temat pracy w firmie UPS, ale mogę powiedzieć coś o rozmowie rekrutacyjnej... jednym słowem: ŻENADA! A jeśl...

Witam, poproszę o kontakt rekrutacjawroclaw@ups.com

anonim

(usunięte przez administratora)

Ndjkdkd
@daszna 24.08.2016 17:59
jestem zadowolona. agencja nic nie zabiera, bo mnie tylko przyjal headhunter, a umowe mam z UPS. pracuje w biurze, nie wiem, cz...

Smutne jest to że cieszycie się że UPS płaci więcej niż najniższa krajowa. To żadne osiągnięcie! Właśnie takich ludzi ta forma potrzebuje ;-)

daszna
@Ndjkdkd 05.09.2016 11:05
Smutne jest to że cieszycie się że UPS płaci więcej niż najniższa krajowa. To żadne osiągnięcie! Właśnie takich ludzi ta forma...

to byla ironia ;) akurat wyplata jest ok

Yenna

Również usłyszałam, że odpowiedź otrzymam do 2 tygodni ale nie dostałam nawet maila z informacją o odrzuceniu mojej kandydatury. Mogliby jednak na rozmowie uprzedzić, że skontaktują się tylko z wybranymi osobami bo takie zachowanie pozostawia pewien niesmak.

UPS GBS
@Yenna 04.08.2016 17:19
Również usłyszałam, że odpowiedź otrzymam do 2 tygodni ale nie dostałam nawet maila z informacją o odrzuceniu mojej kandydatur...

Witam, Prosimy o bezpośredni kontakt na adres rekrutacjawroclaw@ups.com. Z góry dziękujemy.

anonim

(usunięte przez administratora)

daszna

kaja ja zostalam przyjeta przez firme zewnetrzna. pierwsza rozmowe mialam z nimi, a potem z kims z UPS. ale ogolnie kilka tygodni to w sumie trwalo..

@123

UWAGA, UWAGA. Ostrzegam wszystkich przed pracą w tej firmie, a szczególnie przed pracą AE w dziale handlowym Warszawa. To zupełne dno, tylko nepotyzm, układziki, oraz dawanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w zamian za marną podstawę. Ostrzegam wszystkich pracujących handlowców przed ich najstarszą wiekowo i zawodowo handlową tej firmy, która zamiast zająć się robotą jeździ po miescie i zbieradu materiały przeciwko innym handlowmiesciehandlowcomiście za zgodą swojego w pinglach, którpinglach ma czelność zwać się dyrektorem. Omijajcie szerokim łukiem te firmę.

Nemi

Hej, Chciałam aplikować na administratora logistyki w UPS. Czy możecie się podzielić opiniami i ewentualnymi danymi o wynagrodzeniu, premiahc, benefitach, itd... Warto?

riri

Szkoda czasu na UPS.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

Na szczęście są korporacje, gdzie pracownik rozliczany jest z tego, jak wypełnia obowiązki, a nie z tego czy ma spodnie w kratkę czy bluzkę w kolorze tęczy i czy przypadkiem krzywo nie spojrzał na panie "Superwizjerki". Swoją drogą podziwiam nową taktykę kierownictwa UPS. Siedzieć po godzinach lub odpisywać z domu w tym temacie przez TL/SV/HR, żeby podrasować wizerunek tonącego statku, to musi być oznaka prawdziwie gorliwego przywiązania do firmy.

Nick

Po co dresscode skoro prawie wszyscy pracownicy UPS pracują z klientem wewnętrznym i to telefonicznie/mailowo? Nie ma żadnych spotkań twarzą w twarz z klientem.

anonim

(usunięte przez administratora)

adze

Wiadomo :) Zależy jaka branża, jaki kontakt z klientem itp.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ndjkdkd
@adze 07.07.2016 15:25
Również uważam ze dresscode to sprawa drugorzędna. A poza tym przed klientem trzeba jakos wygadać

Nie ma spotkań z żadnymi klientami!

exUPS
@adze 07.07.2016 15:25
Również uważam ze dresscode to sprawa drugorzędna. A poza tym przed klientem trzeba jakos wygadać

Tam klienta na oczy nie zobaczysz...

anonim

(usunięte przez administratora)

adze

Nie mowie ze po roku ;-) byc może o awansach w ups piszą tutaj ludzie sfrustrowani którzy liczyli na awans a dostala go koleżanka . Dobra firma na rozpoczęcie kariery, jezeli w niej można sie rozwinąć to na pewno pracownicy z niej nie uciekają o czym świadczą też wpisy od ponad roku ze ciężko znalezc ogłoszenie z UPS :) Byc może sie o tym wkrótce przekonam bo czekam na wynik rekrutacji. A i co do dress codu. Można juz ubierać sie mniej formalnie wiec jakies zmiany zaszly w UPS.

anonim

(usunięte przez administratora)

yhy

Tylko, że w UPSie nie ma kontaktu z klientem. Jedynie telefoniczny ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

New
@adze 01.07.2016 14:06
A mógłby ktos rzucić kwoty jakie sie tam zarabia ??

Zależy od działu. Jeśli w tytule jest "admin" to 1900 - 2200 netto", jeśli z dodatkowym językiem to jeszcze 600 netto. Dla kogoś zaraz po studiach może to brzmieć fajnie ale pamiętaj że CS czy HP dają więcej. W UPS musisz jeszcze zainwestować w garderobę bo nie można nosić jeansów czy T shirtów. Jeśli jest ponad 30oC i musisz jechać do pracy w długich spodniach i koszuli to jest "fajnie". Na święta nie dostaniesz jak w HP 500 zł bonu tylko pudełko ze słodyczami więc jeśli nie masz 8 lat nie będzie Cię to cieszyło. A po roku pracy przy oklaskach zespołu dostaniesz gumową piłkę ( to nie żart tylko ogólnie przyjęta, żenująca praktyka). No i nie zapominaj o śmiechu wartych "przełożonych" które traktują innych jak tanią siłę roboczą a "zarządzanie ludzmi" jest dla niech pojęciem nieznanym. Ogólnie, jeśli NIC innego nie masz to weź ale po max roku uciekaj! Nie zasiedź się bo będziesz żałował/a!!!!

adze
@New 05.07.2016 13:40
Zależy od działu. Jeśli w tytule jest "admin" to 1900 - 2200 netto", jeśli z dodatkowym językiem to jeszcze 600...

Dzieki za info. Głównie po to tam można iść aby dobyć doświadczenie bo skoro awanse sa farsą to rzeczywiście nie ma co się napalać ;-)

adze

Mógłby sie ktos wypowiedzieć jak wygląda u nich rekrutacja i ogólnie atmosfera na te chwile ? Interesuje mnie tam stanowisko administrator ds. Księgowości.

mj
@adze 27.06.2016 13:13
Mógłby sie ktos wypowiedzieć jak wygląda u nich rekrutacja i ogólnie atmosfera na te chwile ? Interesuje mnie tam stanowisko ad...

Ja byłam na takiej rozmowie i jedyne, co mogę powiedzieć to strata czasu, nerwów, atmosfera okropna, brak profesjonalizmu, Pani na rozmowie uważała się za omnibusa, nie byłam na gorszej rozmowie.

juzniestudent

hej, widzialem ostatnio oferte w UPS do dzialu planowania sprzedazy. ktos moze cos powiedziec o tym dziale?

anonim

(usunięte przez administratora)

YYY

nie ma rotacji bo firma dostała zadyszki (ceny paczek konkurencja szczególnie DHL i do tego opłaty za podjazdy do klienta) i ma sporo nad etatów szczególnie tzw kierowników. Na zatrudnienie można liczyć w Warszawie w call center bo to psia robota

dr.house

Z calego serca sie ciesze ze jestem od niedawna bylym pracownikiem tej firmy. Ogolnie bardzo wiele zalezy od tego gdzie sie trafi do jakiego dzialu itd... Akurat mi sie nie poszczescilo. Trafilem do dzialu gdzie ( usunięte przez administratora )uwazala sie za Boga nie musze wymieniac z nazwiska bo jak ktos tam zacznie prace to odrazu bedzie wiedzial, nic nie moznabylo powiedziec, odezwac sie. Wyroznial ja totalny brak juz nawet nie powiem profesjonalizmu bo tego tak ujac nie mozna... nie miala pojecia o niczym a przychodzila tylko po to aby odgrywac sie na kazdym za to ze ma np okres.... zero przygotowania do pelnienia takiej funkcji (akurat tym nie tylko ona sie wyrozniala) jak to powiedziala ona jest po to aby nas pilnowac i oczywiscie brac wieksza kase a my od robienia... katastrofalna atmosfera (w moim dziale) mozna bylo trafic lepiej. ale dzieki mojej ( usunięte przez administratora ) odechciewalo sie wszystkiego! na poczatku bylem nawet zajarany ta praca i szlo mi dobrze nikt sie nie skarzyl nikt nie mial nic do powiedzenia (głowni managerzy) co do mojej pracy ale jej zawsze cos nie pasowalo... szybko wybila mi z glowy zadowolenie z pracy... w firmie panuje zasada im glebiej wejdziesz tym wyzej zajdziesz... jak jestes tam aby pracowac sumiennie bez wlazenia to nic nie osiagniesz... dlatego tacy niekompetentni ludzie zostaja( usunięte przez administratora )... porazka... zarobki baaardzo srednie jesli chodzi o corpo ... ogolnie jak macie inna opcje to z niej skorzystajcie. pozdr ( usunięte przez administratora )

Informacja zwrotna

Nie ocenię SSC UPS'u Wrocław jako miejsca pracy. Chcę tylko zaznaczyć, że nie spodobał mi się brak informacji zwrotnej po rozmowie kwalifikacyjnej. Pani rekruterka zapewniała, że takowej udzieli. Brak profesjonalizmu.

johnny

w którym dziale najwięcej można zarobić? zastanawiam się czy szukać czegoś nowego, czy przenieść się za jakiś czas do innego działu, gdzie przynajmniej 2000 zl netto wyciągnę ^^

asia

hej, ile płacą w telesprzedaży i jaka umowa ? bo widzę ogłoszenie

anonim

(usunięte przez administratora)

Ricky

Gosiu, przestań :)

Richy

Hey! Dla tych którzy myślą że UPS oferuje cokolwiek dam małe porównanie mojej obecnej pracy do UPS. Zaznaczam że obecne stanowisko pomimo podobnej nazwy jest dużo bardziej wymagające oraz odpowiedzialne ale i tak: UPS - pensja niska, kadra kierownicza to śmiech, dostajecie 2 razy w roku paczkę ze słodyczami oraz po roku piłkę gumową o wartości 5 zł, raz w roku niby wyjście gdzie to wykorzystania jest 50 zł na osobę. Moja obecna praca - pensja netto wyższa niż w UPS brutto, 1200 zł premii co kwartał, 2 razy w roku bony na 500 zł, 13- stka!, 2 razy w roku konferencje w 4* hotelach z pełnym wyżywieniem i napojami, w zeszłym roku wszyscy w ramach podziękowania od firmy iPady, możliwość wypożyczenia za darmo samochodu służbowego jeśli któryś jest wolny. A przede wszystkim uczucie że moja praca coś znaczy. Tak to wygląda i wcale nie wygrałem losu na loterii ani jest pracuje w mitycznym Google. Po prostu UPS jest tak słaby! Szukajcie a znajdziecie dobrą pracę ;)

mala

Pracowalam w tej firmie pare lat temu, wedlug mnie to dobra firma na poczatek kariery zawodowej, tak do 3 lat po studiach ewentualnie aby powiekszyc rodzine. To co mnie z perspektywy czasu oraz juz kolejnych doswiadczen przeraza, to presja pod jaka pracuja niektorzy tam pracownicy. Nie wszyscy, ale spora czesc. Nie chce demonizowac, bo tez jest tam duzo super ludzi i nawiazuja sie prawdziwe przyjaznie, ale dla mnie na zawsze bedzie to centrum wyzyskiwania wyksztalconych ludzi za 1000 dolarow brutto miesiecznie. Dla Amerykanow to jak dorwac Zloty pociag :)

kintaro
@mala 12.10.2015 15:52
Pracowalam w tej firmie pare lat temu, wedlug mnie to dobra firma na poczatek kariery zawodowej, tak do 3 lat po studiach ewent...

'Super' z rzeczownikami piszemy w języku polskim razem, zatem 'superludzi'. Nie dziwię się, że Cię wyzyskiwali za 1000 dolarów brutto, skoro nie znasz nawet języka ojczystego ;) a bardziej merytorycznie: presja pod jaką pracują pracownicy w UPS jest taka sama, jak presja pod jaką pracują pracownicy HP, CS, IBM, itd., itp. Taka specyfika pracy w korporacji.

Joker

I po wszystkich opiniach tutaj widać jeden najważniejszy minus tej firmy: KADRA, KADRA i jeszcze raz KADRA! Ludzie, to jest główny powód dlaczego ludzie odchodzą. Czy Wy tego nie widzicie!?!? Zmienicie to to może ludzie świadomie będą chcieli dla Was pracować.

nickelodon

co jest najlepszego? to ze mozna zwiac! :D kadra zarzadzajaca interesuje sie tylko slowem: "produktywnosc".awanse to smiech. w jednym z dzialow od razu po ogloszeniu nowego stanowiska wiadomo kto bedzie je wykonywal. smiech i zenada. okres probny ok, ale nikt nie wspomina o smiechu na sali zwiazanym z dodatkiem przedluzanym co roku (zeby przypadkiem jakas os w ciazy nie skorzystala i dostala pare stow wiecej jak sie jej nie nalezy za siedzenie w domu z dzieckiem). przepychanki, smieszne akcje przed wizytacjami, a polowa spv to polglowki, humorzaste babki majace okres co najmniej przez 3/4 miesiaca. nie polecam!

Zostaw opinię o UPS GBS POLSKA SP Z O.O. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPS GBS POLSKA SP Z O.O.