Poltraf Sp. z o.o.

Błonie

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 45 ocen.

Poltraf Sp. z o.o.
3 45

Opinie o Poltraf Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltraf Sp. z o.o.

Administrator

Opinie pracowników dotyczące pracy w Poltraf Sp. z o.o. okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

asdf

Praca masakra... do pracy na 6 wyjazd o 8 i jazda do 17-18 mam dosc chlania czyli zywienia domowego, ktore przychodzi na najwieksze zadupiaa, ponadto palety na szpitale strasznie cięzkie i schodzi 1-2h rozładunku....

asdf
@asdf 09.12.2017 13:40

Oddział Rzeszów...

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w Poltraf Sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Iniezmieniasienic

To nie wina Poltraf .. to podwykonawcy zatrudniają pracowników , którzy muszą "Pracować" ... płacą im jakieś śmieszne % od czegoś niby od Fv .. codziennie od pon do pt od .... kto pierwszy ten lepszy do ... 21-22 takie min 16-17 h na obrotach ... Powinni pomyśleć o jakiś pokojach do wynajęcia albo postawić domki holenderskie dookoła tego obozu pracy . Pomysł na biznes dla pracodawców ... ogólnie szczerze mi się nie podoba taki wyzysk -ale to tylko moje zdanie

yogi
@Iniezmieniasienic 18.01.2018 01:05

A Ja zaprzecze to WINA TYLKO POLTRAFU

bbb

Nie płacą za paczkę tylko za adres dostawy, nie wiem czy płacą za awizo. Pracowałem jako kierowca u podwykonawcy. Praca od 5 rano do rozwiezienia, zależy od trasy, ale trzeba liczyć kilkanaście godzin dziennie (zależy też jaki rejon). Plus, że w sobotę nie pracują. Dostarczanie w oparciu o telefon motorola m55 = tragedia. Podwykonawca dzierżawi ten sprzęt od Poltrafu. Dostajesz jakiś używany badziew, zamiast nowego; wyłącza się, zawiesza. Za zgubienie, uszkodzenie obciążają. Trzeba mieć sprawny wóz, bo za niewystawienie auta są kary- stawki nie znam. Kierowcy muszą się użerać z bajzlem- zdarzają się błędne adresy, brakuje przydatnych informacji dot. dostaw, jak co to zaraz dzwonią z bok, podlegasz pod ekspozytora- można trafić na chama; praca fizycznie wymagająca, ciężkie paczki, przesyłki paletowe; dostawy do szpitali, aptek, żywienie domowe- np. wiocha na końcu świata, w lesie; do przedstawicieli handlowych- zazwyczaj ich nie ma; pomimo posiadania telefonu i tak pełno papierów, wszędzie podpisy - czytelne [chcieli wprowadzić kary za nieczytelne/brakujące podpisy/pieczątki]

jogi
@Żyg 11.02.2018 23:14

Debile tak robia zobaczymy jak dlogo. najlepiej siedziec za biurkiem przy komputerze i mysla ze sa najlepsi a to nie prawda zeby nie kierowca rozwozacy paczki to by niebylo juz dawno poltrafu co sie sprzedal!

Tylkotyle

Tabelki, tabelki, tabelki.....klient sie nie liczy....

tt
@Tylkotyle 13.03.2018 16:05

co wiesz

Wrrrrtr

Ja i tak wiem swoje i się nie boje !!!

Dośćkłamstwa

Taki cyrk ,;???taki wyzysk w takiej firmie? Tak właściwie to skargi są głównie nie na Poltraf tylko na przewoźników, którzy oszukują swoich pracowników. Ale cóż. . Układy, % od fV której nigdy nie widział pracownik , praca po 14 godz . , Czy ktoś z firmy Poltraf czyta w ogóle tego typu opinie ? Niestety nie , bo tam nikt nie dba o opinie tylko o statystyki Panie przewoźniku z gwiazdkami na czele !!! Naprawdę nie interesują mnie pana leasingi , a jedynie wynagrodzenie dla męża :) Bo 100 zł za 14 godz to raczej wstyd dla Pana! ! Są Mercedesy !!! A reszta to frazesy.

Siemasiedaaaaa

Witam . Mam namiar na załatwienie badań psychotechnika dla kierowców . Podobno obowiązkowy. Rybka załatwia. .. bezcenne zjawisko.

Masyferfusonnnn

Faktycznie trzeba sprawdzić czy każdy ----zwłaszcza ten co zatrudnia --- kierowców, ma badania * * na wszystko najlepiej Służbo zdrowia. .. Kopiemy dalej? ??

Ojjjjj

Zaczynamy grę? ?? Panie $ prezesie $ skad takie pomysły? Czekam na oficjalne badania psychotechniczne naszych przełożonych ..mm

Bzzzzzz

Cześć. Tam faktycznie do niektórych nic nie dociera. Jeszcze trochę i się zdecyduje i opowiem pewna historie o pracodawcach którzy traktują swoich pracowników jak swoją własność. Umowa śmieciowa ---to nie tyle godzin roboty? Zgadza się?

Tonio

Poltraf Łódź Stanowisko Pracy:Magazynier Odradzam Umowy na zlecenie czyli zwykla śmieciowa nawet do pol roku Brygadzista ze wsi kazdy wie o kogo chodzi liczy wydajność po kilku dniach pracy po przyjeciu sie!!!zwraca uwage ze ze za wolno palety sa foliowane nawet Praca bardzo ciezka fizyczna,brakuje wozkow na hali,jezdzisz paleciakiem po hali przez caly dzien i zbierasz towar,palety waza po 300kg i ciagniesz po calym magazynie,jeszcze wozki widlowe maja pierwszeństwo trzeba ciagle sie zatrzymywać i uważać,i brygadzista ktory sie pyta czemu stoisz,ciagle schylanie sie ,towar bardzo ciezki. Zmiany trzy tygodnie na popołudniu Zwalniaja ludzi nastepnego dnia zatrudniają Nawet radia zabraniają puszczać na hali Nie polecam

Frazesownik

Poltraf rozwija się i ma koncepcje na przyszłość. Dobrzy pracownicy zawsze będą tu mieli dobrą pracę.

Wrrrrrrr
@Frazesownik 04.09.2017 10:25

Bierzesz jakieś leki ?

Szkodagadać

Nie !!!! To jest jakaś pomyłka ! Kto odpowiada za ilość godzin pracy w tej firmie ? Kierowca musi pilnować jakiś pieczątek i podpisów ? Ludzie jest 21 wiek !!! Wyzysk i nic więcej .

anonymous

Chętnie zaproszę Panią/Pana z biura na 1 dznień pracy z kierowcą. Ciekawe czy nadal będą zadowoleni z pracy od 6 rano do 19 wieczorem za 2800 zł. i czekanie na wypłatę bo firma notorycznie opóźnia przelew. Ważne są tylko słupki w tabelkach z po obniżkach stawek nawet mnie na opony zimowe nie stać!!! Ludzie nie zdajecie sobie sprawy z kosztów utrzymania samochodu chłodni, ubezpieczenie za auto to około 8000 zł, opony 3000 zł, paliwo na miesiąc jeżdżenia 3500 zł, przeglądy, oleje, mechanicy, ZUS. Chętnie się zamienię na pracę w biurze. Ciekawe co zrobicie jak nie będzie czym lub kim wywieść towaru???

Jak łysy mi tak ja jemu
@anonymous 09.11.2017 10:36

U łysego z błonia tanio kupisz co 2 dzień świeżo spuszczonego

Ten sam co ostatnio

Tia. I teraz jeszcze szkolenie w poniedziałek o 18 jak by ludzie domu nie mieli i nie bylo co robić przed świętami. I to jeszcze po kilkunastu godzinach pracy... I znow bedzie o tym samym co zawsze i znow beda rozwiazywac problemy kierowcow stwierdzeniem : "przejdzmy do nastepnego tematu" ????????????

Szajseeee

Witam . O firmie Poltraf to trudno mi cokolwiek powiedzieć . Kierowców zatrudniają podwykonawcy ( np Mszczonow ) służba zdrowia ? O 4 rano wstaje , do pracy na 6 .. tam magazyn nieprzygotowany . Średnio od 6 rano do 22-23 . Różnie to bywa . Wysyłają kierowców nie zważając na to ile godzin pracuje i czy wróci ... np Rzeszów , czyli facet za kołkiem od 5 rano do 5 rano ( służba zdrowia zaznaczam) . Rodzina się martwi , dzieci pytają " gdzie tata"'? A pracodawca śpi ... bo rano kalosze zakłada i w kopareczke wsiada .

anonymous

Firma się rozwija i ma koncepcje. Szkoda że za nią płacą przewoźnicy

Frazes

Poltraf Sp. z o.o. to fajna firma, nie rozumiem po co piszecie te bzdury?

Tomek

Mam zamiar aplikować gdyż robiłem mały wywiad o firmie i dowiedziałem się sporo dobrego o nich. Może ktoś dodać jaka jest atmosfera? Czy do podstawy są w firmie jakieś premie ewentualnie jakieś dodatki typu socjalnego? Napiszcie coś więcej, będę wdzięczny .

Jacek Placek bez Śliwek :)

Masz racje Radek. Chodzi o kase. Wiecej kasy,wiecej mozliwosci, więcej aut, klient wcześniej towar dostanie, nadawca zadowolony, kierowca zadowolony więcej zarobi, przewoznik zadowolony....i Poltraf zadowolony.... Mniej kasy, mniej możliwości, mniej aut, mniej ludzi, towar później przesortowany, klient dostaje późno albona drugi dzień, nadawca niezadowolony....kierowca zły bo do wieczora jezdzi a i tak mało zarobi...i Poltraf się wkurza ze nie rozwiezione... Które rozwiązanie jest lepsze? Chyba obydwaj dobrze wiemy....

Iwona

@Jacek Placek ze śliwkami :) czy obecnie nie ma możliwości wyrabiania nadgodzin? Rozumiem, że taka opcja byłaby mile widziana przez pracowników?

Jacek Placek bez Śliwek :)
@Iwona 02.10.2017 15:58

Nie możliwości gdyż musiała to być już praca na 3 zmiany :(

Radek

@Jacek Placek ze śliwkami :) Chyba przesadzasz z tymi godzinami. Po co zasłaniać się rodziną? Trzeba mówić jasno, że chodzi wam o kasę za godziny ! Te kwestie rozwiązuje kodeks pracy więc nie powinno być problemu. W sumie praca jest fajna, dograć kilka szczegółów !

Murzyn

Zawału serca :)

Jacek Placek ze śliwkami :)
@Murzyn 28.09.2017 11:57

Wy, ludziki siedzący tam na górze...jaka jest szansa na rozwiezienie całego towaru przy takich godzinach wyjazdu jak w środe czyli ok 8 rano zamiast o 6? Sorka, ale jak byście nie pamiętali to większość z nas pracowników ma też domy, rodziny, dzieci i własne życie... A jak by tak docenić ludzi pracujących w Poltrafie może nieraz chętniej by ktoś dłużej pojeździł?? Wy potraficie tylko zabierać.... ucinać i odejmować.... Ogarnijcie się trochę i zacznijcie Nas szanować bo niedługo zostanie sama góra....

Iwona

@Fanka zajrzyj na stronę internetową firmy. W zakładce kariera: http://www.poltraf.pl/kariera.html znajdziesz adres mailowy pod który można przesłać swoje CV. Jest tam też również informacja, że firma stale powiększa swój zespół. Zawsze warto spróbować i przesłać swoją kandydaturę. Ktoś z obecnych pracowników może powiedzieć coś więcej o procesie rekrutacyjnym? Czego mogą się spodziewać osoby, które otrzymają zaproszenie na rozmowę?

Fanka

Czy Poltraf ma jakieś aktualne oferty pracy i gdzie szukać?

Ktos

Typowe powiedzenie w tej firmie ? Nie Ty to bedzie następny. Nie podoba sie, dowidzenia na Twoje miejsce jest wielu innych hehe. Ale jak ktos nowy przychodzi po jednym wyjezdzie juz na drugi dzien ma wylaczony tel hehehe. Pozdro poltraf. Ps. Ups was pogrążył.

Nick
@Ktos 26.08.2017 00:47

Witam, Jeszcze naciski żeby jeździć po 12h bo jak jest krótka trasa to się firmie nie opłaca. Pretensje jak się towaru nie rozwiezie a człowiek . Tylko cięcie kosztów - w tabelkach im źle wychodzi, ale nikt nie patrzy jakie koszty ma przewoźnik, że po obniżkach stawek nie opłaca się jeździć. Tylko leesengi ludzi jeszcze tam trzymają.

Ktos

Wszystko by bylo fajnie jakby nie sprzedali sie ups. Teraz nawet na wigilie paczek nie ma tylko jakies śmieszne czekoladki. Po co komu te temperatury jak wozimy nawet opony, bo jakis przedstawiciel zlecil odbiór poltrafowi. Przewoznicy non stop płaczą ze sa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] faktury bo sa osoby co omijajac stawki poltrafu ich krojom z kasy. Poustawiali sie ludzie i teraz kazdy patrzy na swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale nikt nie bierze pod uwage ze kierowca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 12h za kolkiem a on liczy kase. Kazdy ma swoje wydatki ale tutaj jako kierowca mozna sie dorobić garba a nie normalnej wyplaty.

Ktos

Wszystko by bylo fajnie jakby nie sprzedali sie ups. Teraz nawet na wigilie paczek nie ma tylko jakies śmieszne czekoladki. Po co komu te temperatury jak wozimy nawet opony, bo jakis przedstawiciel zlecil odbiór poltrafowi. Przewoznicy non stop płaczą ze sa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] faktury bo sa osoby co omijajac stawki poltrafu ich krojom z kasy. Poustawiali sie ludzie i teraz kazdy patrzy na swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale nikt nie bierze pod uwage ze kierowca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 12h za kolkiem a on liczy kase. Kazdy ma swoje wydatki ale tutaj jako kierowca mozna sie dorobić garba a nie normalnej wyplaty.

Zostaw opinię o Poltraf Sp. z o.o. - Błonie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltraf Sp. z o.o.