Poltraf Sp. z o.o.
3 47 6 1

Opinie o Poltraf Sp. z o.o.

Magdalena WSC

Szanowni Państwo , Drodzy pracownicy magazynu logistycznego " Poltraf " oddział Błonie przy ulicy Stefana Batorego. Mam do Was następujące pytanie - odnośnie chciałabym tam aplikować na stanowisko : magazynier A wiec ..... Chciałabym się dowiedzieć następująch opini , spostrzeżeń - wiadomości - indywidualne opinie pracowników już tan pracujących : Jak wygląda tam praca ? -Jakie są zalety firmy " Poltraf " ? - Jakie są wady firmy " Poltraf ? - Jakie są umowy i na jaki okres są zawierane ? - Na jakie można liczyć wynagtodzenie - Od - Do ( kwoty )? - Czy istnieje jakikolwiek system premiowy ? - Jaki jest socjal , benefity pozapłacowe ? Wszystkim dziekuje za przeczytanie mojego posta oraz za odpowiedzi:-) Z poważaniem Magdalena

Pt

Czy to prawda, że całe Biuro Obsługi Klienta zwolnili się w tym samym czasie?

Ja
@Pt 28.11.2018 19:36

Tak. Paula wyjechala, a obydwie Justyny zmieniły pracę....

Mirek

Miałem nieprzyjemność pracować w tej firmie jako kierowca busa. (usunięte przez administratora) Podatny na "prezenty" od przewoźników. Człowieka potrafił zajeżdżać po 16 godzin dziennie, żeby przewoźnik wychodził jakoś na swoje, a dla kierowcy 2300zł na rękę. (przewoźnicy mają pośrednika nad sobą, który jest nie lepszy od ekspedytora i ustala stawki jak mu się podoba). Ogólnie każdy, każdego kręci jak może. Zero zgrania wśród ludzi tylko jedna wielka zawiść, ciągła manipulacja kierownictwa mająca na celu rozbicie grupy, żeby pracownicy się nie zbuntowali. Zero poszanowania człowieka, (usunięte przez administratora). Nie polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

Iwona

Proszę Cię, byś pisząc na forum nie używał wulgaryzmów. Rozumiem, że piszesz pod wpływem emocji, ale pewne zasady kultury powinny być respektowane nawet wtedy. Komentarze zawierające przekleństwa łamią regulamin. Pozostawiam link, abyś mógł się z nim zapoznać: https://www.gowork.pl/regulamin

Iwona

@anonymous skoro nie możesz skontaktować się telefonicznie z Poltraf, to czy podejmowałaś jakieś inne kroki w celu uzyskania zaległego wynagrodzenia, jak np. kontakt osobisty lub zgłoszenie sprawy do odpowiednich organów? Jeżeli tak, to proszę Cię byś nie zapomniała napisać nam na forum jak sprawa potoczyła się dalej i jaki był jej finał. Każda informacja bazująca na osobistym doświadczeniu, będzie na wagę złota dla użytkowników forum.

anonymous

Nie wyplacaja pieniedzy za prace, Pracowalam w sierpniu i do tej pory mie otrzymzlzm wynagrodzenia. Nie odbieraja telefonu. Firma nie jest godna zsufania.

Iwona

@Fh proszę Cię o nieobrażanie innych osób. Wypowiadając się tu, należy pamiętać, by zachowywać szacunek do innych. Zamieszczane tu komentarze, powinny być merytoryczne i odnoszące się do kwestii związanych z zatrudnieniem i realiami pracy w danym miejscu. Dzięki takim wpisom, wielu użytkowników forum może wyrobić sobie opinię i łatwiej podjąć decyzję odnośnie rozwoju swojej kariery.

Jacek

Potrzebuje namiary na firmę transportową brata prezesa tą z Wrocławia.Chcę pracować tam jako kierowca na wachadle obojętnie jaki kierunek , samochody mają normę 29-32 l, a spalają 25 l x 10000 km , agregaty w zimie wszystkim przewoznikom zużywają paliwa za 1000 PLN a u nich norma 2000 PLN. Połowa poltrafu kupuje nadwyżki od kierowców. Pozdrawiam duet z Wrocławia - Dąbrowa górnicza i resztę, i resztę chłopaków. Może nowy szef nie da robić się w rogu. Wyrazy współczucia z powodu odejścia Prezesa

Fh
@Jacek 24.08.2018 20:33

Pajac jestes cwieku

Fh
@Jacek 24.08.2018 20:33

Klos

anonymous

Chętnie zaproszę Panią/Pana z biura na 1 dznień pracy z kierowcą. Ciekawe czy nadal będą zadowoleni z pracy od 6 rano do 19 wieczorem za 2800 zł. i czekanie na wypłatę bo firma notorycznie opóźnia przelew. Ważne są tylko słupki w tabelkach z po obniżkach stawek nawet mnie na opony zimowe nie stać!!! Ludzie nie zdajecie sobie sprawy z kosztów utrzymania samochodu chłodni, ubezpieczenie za auto to około 8000 zł, opony 3000 zł, paliwo na miesiąc jeżdżenia 3500 zł, przeglądy, oleje, mechanicy, ZUS. Chętnie się zamienię na pracę w biurze. Ciekawe co zrobicie jak nie będzie czym lub kim wywieść towaru???

Jak łysy mi tak ja jemu
@anonymous 09.11.2017 10:36

U łysego z błonia tanio kupisz co 2 dzień świeżo spuszczonego

Pp
@Jak łysy mi tak ja jemu 07.12.2017 20:19

Prawda jest zlodziejem i ojrada szefa swego

Administrator

Opinie pracowników dotyczące pracy w Poltraf Sp. z o.o. okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

asdf

Praca masakra... do pracy na 6 wyjazd o 8 i jazda do 17-18 mam dosc chlania czyli zywienia domowego, ktore przychodzi na najwieksze zadupiaa, ponadto palety na szpitale strasznie cięzkie i schodzi 1-2h rozładunku....

Tt
@asdf 09.12.2017 13:40

Gdzie jezdzisz

Tt
@asdf 09.12.2017 13:40

Gdzie jeździłes

asdf
@asdf 09.12.2017 13:40

Oddział Rzeszów...

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w Poltraf Sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Iniezmieniasienic

To nie wina Poltraf .. to podwykonawcy zatrudniają pracowników , którzy muszą "Pracować" ... płacą im jakieś śmieszne % od czegoś niby od Fv .. codziennie od pon do pt od .... kto pierwszy ten lepszy do ... 21-22 takie min 16-17 h na obrotach ... Powinni pomyśleć o jakiś pokojach do wynajęcia albo postawić domki holenderskie dookoła tego obozu pracy . Pomysł na biznes dla pracodawców ... ogólnie szczerze mi się nie podoba taki wyzysk -ale to tylko moje zdanie

yogi
@Iniezmieniasienic 18.01.2018 01:05

A Ja zaprzecze to WINA TYLKO POLTRAFU

bbb

Nie płacą za paczkę tylko za adres dostawy, nie wiem czy płacą za awizo. Pracowałem jako kierowca u podwykonawcy. Praca od 5 rano do rozwiezienia, zależy od trasy, ale trzeba liczyć kilkanaście godzin dziennie (zależy też jaki rejon). Plus, że w sobotę nie pracują. Dostarczanie w oparciu o telefon motorola m55 = tragedia. Podwykonawca dzierżawi ten sprzęt od Poltrafu. Dostajesz jakiś używany badziew, zamiast nowego; wyłącza się, zawiesza. Za zgubienie, uszkodzenie obciążają. Trzeba mieć sprawny wóz, bo za niewystawienie auta są kary- stawki nie znam. Kierowcy muszą się użerać z bajzlem- zdarzają się błędne adresy, brakuje przydatnych informacji dot. dostaw, jak co to zaraz dzwonią z bok, podlegasz pod ekspozytora- można trafić na chama; praca fizycznie wymagająca, ciężkie paczki, przesyłki paletowe; dostawy do szpitali, aptek, żywienie domowe- np. wiocha na końcu świata, w lesie; do przedstawicieli handlowych- zazwyczaj ich nie ma; pomimo posiadania telefonu i tak pełno papierów, wszędzie podpisy - czytelne [chcieli wprowadzić kary za nieczytelne/brakujące podpisy/pieczątki]

Żyg
@bbb 21.09.2015 22:25

Kary już wprowadzone

jogi
@Żyg 11.02.2018 23:14

Debile tak robia zobaczymy jak dlogo. najlepiej siedziec za biurkiem przy komputerze i mysla ze sa najlepsi a to nie prawda zeby nie kierowca rozwozacy paczki to by niebylo juz dawno poltrafu co sie sprzedal!

Tylkotyle

Tabelki, tabelki, tabelki.....klient sie nie liczy....

tt
@Tylkotyle 13.03.2018 16:05

co wiesz

Wrrrrtr

Ja i tak wiem swoje i się nie boje !!!

Dośćkłamstwa

Taki cyrk ,;???taki wyzysk w takiej firmie? Tak właściwie to skargi są głównie nie na Poltraf tylko na przewoźników, którzy oszukują swoich pracowników. Ale cóż. . Układy, % od fV której nigdy nie widział pracownik , praca po 14 godz . , Czy ktoś z firmy Poltraf czyta w ogóle tego typu opinie ? Niestety nie , bo tam nikt nie dba o opinie tylko o statystyki Panie przewoźniku z gwiazdkami na czele !!! Naprawdę nie interesują mnie pana leasingi , a jedynie wynagrodzenie dla męża :) Bo 100 zł za 14 godz to raczej wstyd dla Pana! ! Są Mercedesy !!! A reszta to frazesy.

Siemasiedaaaaa

Witam . Mam namiar na załatwienie badań psychotechnika dla kierowców . Podobno obowiązkowy. Rybka załatwia. .. bezcenne zjawisko.

Masyferfusonnnn

Faktycznie trzeba sprawdzić czy każdy ----zwłaszcza ten co zatrudnia --- kierowców, ma badania * * na wszystko najlepiej Służbo zdrowia. .. Kopiemy dalej? ??

Ojjjjj

Zaczynamy grę? ?? Panie $ prezesie $ skad takie pomysły? Czekam na oficjalne badania psychotechniczne naszych przełożonych ..mm

Bzzzzzz

Cześć. Tam faktycznie do niektórych nic nie dociera. Jeszcze trochę i się zdecyduje i opowiem pewna historie o pracodawcach którzy traktują swoich pracowników jak swoją własność. Umowa śmieciowa ---to nie tyle godzin roboty? Zgadza się?

Tonio

Poltraf Łódź Stanowisko Pracy:Magazynier Odradzam Umowy na zlecenie czyli zwykla śmieciowa nawet do pol roku Brygadzista ze wsi kazdy wie o kogo chodzi liczy wydajność po kilku dniach pracy po przyjeciu sie!!!zwraca uwage ze ze za wolno palety sa foliowane nawet Praca bardzo ciezka fizyczna,brakuje wozkow na hali,jezdzisz paleciakiem po hali przez caly dzien i zbierasz towar,palety waza po 300kg i ciagniesz po calym magazynie,jeszcze wozki widlowe maja pierwszeństwo trzeba ciagle sie zatrzymywać i uważać,i brygadzista ktory sie pyta czemu stoisz,ciagle schylanie sie ,towar bardzo ciezki. Zmiany trzy tygodnie na popołudniu Zwalniaja ludzi nastepnego dnia zatrudniają Nawet radia zabraniają puszczać na hali Nie polecam

Frazesownik

Poltraf rozwija się i ma koncepcje na przyszłość. Dobrzy pracownicy zawsze będą tu mieli dobrą pracę.

Kazik
@Frazesownik 04.09.2017 10:25

Frazesownik nie wiem którym dziale pracujesz ale chyba nie masz pojęcia o tym co się dzieje na transporcie lokalnym. W zeszłym miesiącu nie wróciłem na ekspedycje wcześniej niż o 18. A po wypłatach zastnawiam się czy mogę już opony wymienić czy może jeszcze sezon objadą. Po cięciach jest tragedia. Samochody mają spełniać najwyższe wymagania a stawki gorsze niż na blaszakach w zwykłej kurierce. Z kim bym rozmawiał wszyscy mają ten sam problem. Trzyma ich leasing więc siedzą bo nie mają wyboru. Jak kto ma okazję gdzieś uciec robi to bez zastanowienia...

mmmm
@Frazesownik 04.09.2017 10:25

Chyba ci na gorze!!!

ekspedition
@Frazesownik 04.09.2017 10:25

Frazesownik, 3 lata w firmie i żadnej podwyżki chyba, ze mowa o podwyżce wykonywanej pracy za pensje, która czasami nie starcza do 10. Czlowiek sie stara, zasuwa jak wół i żadnego docenienia przez pracodawce.

Wrrrrrrr
@Frazesownik 04.09.2017 10:25

Bierzesz jakieś leki ?

Szkodagadać

Nie !!!! To jest jakaś pomyłka ! Kto odpowiada za ilość godzin pracy w tej firmie ? Kierowca musi pilnować jakiś pieczątek i podpisów ? Ludzie jest 21 wiek !!! Wyzysk i nic więcej .

Ten sam co ostatnio

Tia. I teraz jeszcze szkolenie w poniedziałek o 18 jak by ludzie domu nie mieli i nie bylo co robić przed świętami. I to jeszcze po kilkunastu godzinach pracy... I znow bedzie o tym samym co zawsze i znow beda rozwiazywac problemy kierowcow stwierdzeniem : "przejdzmy do nastepnego tematu" ????????????

Szajseeee

Witam . O firmie Poltraf to trudno mi cokolwiek powiedzieć . Kierowców zatrudniają podwykonawcy ( np Mszczonow ) służba zdrowia ? O 4 rano wstaje , do pracy na 6 .. tam magazyn nieprzygotowany . Średnio od 6 rano do 22-23 . Różnie to bywa . Wysyłają kierowców nie zważając na to ile godzin pracuje i czy wróci ... np Rzeszów , czyli facet za kołkiem od 5 rano do 5 rano ( służba zdrowia zaznaczam) . Rodzina się martwi , dzieci pytają " gdzie tata"'? A pracodawca śpi ... bo rano kalosze zakłada i w kopareczke wsiada .

anonymous

Firma się rozwija i ma koncepcje. Szkoda że za nią płacą przewoźnicy

Frazes

Poltraf Sp. z o.o. to fajna firma, nie rozumiem po co piszecie te bzdury?

Tomek

Mam zamiar aplikować gdyż robiłem mały wywiad o firmie i dowiedziałem się sporo dobrego o nich. Może ktoś dodać jaka jest atmosfera? Czy do podstawy są w firmie jakieś premie ewentualnie jakieś dodatki typu socjalnego? Napiszcie coś więcej, będę wdzięczny .

Jacek Placek bez Śliwek :)

Masz racje Radek. Chodzi o kase. Wiecej kasy,wiecej mozliwosci, więcej aut, klient wcześniej towar dostanie, nadawca zadowolony, kierowca zadowolony więcej zarobi, przewoznik zadowolony....i Poltraf zadowolony.... Mniej kasy, mniej możliwości, mniej aut, mniej ludzi, towar później przesortowany, klient dostaje późno albona drugi dzień, nadawca niezadowolony....kierowca zły bo do wieczora jezdzi a i tak mało zarobi...i Poltraf się wkurza ze nie rozwiezione... Które rozwiązanie jest lepsze? Chyba obydwaj dobrze wiemy....

Zostaw opinię o Poltraf Sp. z o.o. - Błonie

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltraf Sp. z o.o.