Poltraf Sp. z o.o.

Błonie

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 41 ocen.

Opinie o Poltraf Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltraf Sp. z o.o.

asdf

Praca masakra... do pracy na 6 wyjazd o 8 i jazda do 17-18 mam dosc chlania czyli zywienia domowego, ktore przychodzi na najwieksze zadupiaa, ponadto palety na szpitale strasznie cięzkie i schodzi 1-2h rozładunku....

anonymous

Chętnie zaproszę Panią/Pana z biura na 1 dznień pracy z kierowcą. Ciekawe czy nadal będą zadowoleni z pracy od 6 rano do 19 wieczorem za 2800 zł. i czekanie na wypłatę bo firma notorycznie opóźnia przelew. Ważne są tylko słupki w tabelkach z po obniżkach stawek nawet mnie na opony zimowe nie stać!!! Ludzie nie zdajecie sobie sprawy z kosztów utrzymania samochodu chłodni, ubezpieczenie za auto to około 8000 zł, opony 3000 zł, paliwo na miesiąc jeżdżenia 3500 zł, przeglądy, oleje, mechanicy, ZUS. Chętnie się zamienię na pracę w biurze. Ciekawe co zrobicie jak nie będzie czym lub kim wywieść towaru???

Jak łysy mi tak ja jemu
@anonymous 09.11.2017 10:36
Chętnie zaproszę Panią/Pana z biura na 1 dznień pracy z kierowcą. Ciekawe czy nadal będą zadowoleni z pracy od 6 rano do 19 wie...

U łysego z błonia tanio kupisz co 2 dzień świeżo spuszczonego

Ten sam co ostatnio

Tia. I teraz jeszcze szkolenie w poniedziałek o 18 jak by ludzie domu nie mieli i nie bylo co robić przed świętami. I to jeszcze po kilkunastu godzinach pracy... I znow bedzie o tym samym co zawsze i znow beda rozwiazywac problemy kierowcow stwierdzeniem : "przejdzmy do nastepnego tematu" ????????????

Szajseeee

Witam . O firmie Poltraf to trudno mi cokolwiek powiedzieć . Kierowców zatrudniają podwykonawcy ( np Mszczonow ) służba zdrowia ? O 4 rano wstaje , do pracy na 6 .. tam magazyn nieprzygotowany . Średnio od 6 rano do 22-23 . Różnie to bywa . Wysyłają kierowców nie zważając na to ile godzin pracuje i czy wróci ... np Rzeszów , czyli facet za kołkiem od 5 rano do 5 rano ( służba zdrowia zaznaczam) . Rodzina się martwi , dzieci pytają " gdzie tata"'? A pracodawca śpi ... bo rano kalosze zakłada i w kopareczke wsiada .

anonymous

Firma się rozwija i ma koncepcje. Szkoda że za nią płacą przewoźnicy

Frazesownik

Poltraf rozwija się i ma koncepcje na przyszłość. Dobrzy pracownicy zawsze będą tu mieli dobrą pracę.

Kazik
@Frazesownik 04.09.2017 10:25
Poltraf rozwija się i ma koncepcje na przyszłość. Dobrzy pracownicy zawsze będą tu mieli dobrą pracę.

Frazesownik nie wiem którym dziale pracujesz ale chyba nie masz pojęcia o tym co się dzieje na transporcie lokalnym. W zeszłym miesiącu nie wróciłem na ekspedycje wcześniej niż o 18. A po wypłatach zastnawiam się czy mogę już opony wymienić czy może jeszcze sezon objadą. Po cięciach jest tragedia. Samochody mają spełniać najwyższe wymagania a stawki gorsze niż na blaszakach w zwykłej kurierce. Z kim bym rozmawiał wszyscy mają ten sam problem. Trzyma ich leasing więc siedzą bo nie mają wyboru. Jak kto ma okazję gdzieś uciec robi to bez zastanowienia...

mmmm
@Frazesownik 04.09.2017 10:25
Poltraf rozwija się i ma koncepcje na przyszłość. Dobrzy pracownicy zawsze będą tu mieli dobrą pracę.

Chyba ci na gorze!!!

Frazes

Poltraf Sp. z o.o. to fajna firma, nie rozumiem po co piszecie te bzdury?

Tomek

Mam zamiar aplikować gdyż robiłem mały wywiad o firmie i dowiedziałem się sporo dobrego o nich. Może ktoś dodać jaka jest atmosfera? Czy do podstawy są w firmie jakieś premie ewentualnie jakieś dodatki typu socjalnego? Napiszcie coś więcej, będę wdzięczny .

Jacek Placek bez Śliwek :)

Masz racje Radek. Chodzi o kase. Wiecej kasy,wiecej mozliwosci, więcej aut, klient wcześniej towar dostanie, nadawca zadowolony, kierowca zadowolony więcej zarobi, przewoznik zadowolony....i Poltraf zadowolony.... Mniej kasy, mniej możliwości, mniej aut, mniej ludzi, towar później przesortowany, klient dostaje późno albona drugi dzień, nadawca niezadowolony....kierowca zły bo do wieczora jezdzi a i tak mało zarobi...i Poltraf się wkurza ze nie rozwiezione... Które rozwiązanie jest lepsze? Chyba obydwaj dobrze wiemy....

Iwona

@Jacek Placek ze śliwkami :) czy obecnie nie ma możliwości wyrabiania nadgodzin? Rozumiem, że taka opcja byłaby mile widziana przez pracowników?

Jacek Placek bez Śliwek :)
@Iwona 02.10.2017 15:58
@Jacek Placek ze śliwkami :) czy obecnie nie ma możliwości wyrabiania nadgodzin? Rozumiem, że taka opcja byłaby mile widziana p...

Nie możliwości gdyż musiała to być już praca na 3 zmiany :(

Radek

@Jacek Placek ze śliwkami :) Chyba przesadzasz z tymi godzinami. Po co zasłaniać się rodziną? Trzeba mówić jasno, że chodzi wam o kasę za godziny ! Te kwestie rozwiązuje kodeks pracy więc nie powinno być problemu. W sumie praca jest fajna, dograć kilka szczegółów !

Murzyn

Zawału serca :)

Jacek Placek ze śliwkami :)
@Murzyn 28.09.2017 11:57
Zawału serca :)

Wy, ludziki siedzący tam na górze...jaka jest szansa na rozwiezienie całego towaru przy takich godzinach wyjazdu jak w środe czyli ok 8 rano zamiast o 6? Sorka, ale jak byście nie pamiętali to większość z nas pracowników ma też domy, rodziny, dzieci i własne życie... A jak by tak docenić ludzi pracujących w Poltrafie może nieraz chętniej by ktoś dłużej pojeździł?? Wy potraficie tylko zabierać.... ucinać i odejmować.... Ogarnijcie się trochę i zacznijcie Nas szanować bo niedługo zostanie sama góra....

Iwona

@Fanka zajrzyj na stronę internetową firmy. W zakładce kariera: http://www.poltraf.pl/kariera.html znajdziesz adres mailowy pod który można przesłać swoje CV. Jest tam też również informacja, że firma stale powiększa swój zespół. Zawsze warto spróbować i przesłać swoją kandydaturę. Ktoś z obecnych pracowników może powiedzieć coś więcej o procesie rekrutacyjnym? Czego mogą się spodziewać osoby, które otrzymają zaproszenie na rozmowę?

Fanka

Czy Poltraf ma jakieś aktualne oferty pracy i gdzie szukać?

Ktos

Typowe powiedzenie w tej firmie ? Nie Ty to bedzie następny. Nie podoba sie, dowidzenia na Twoje miejsce jest wielu innych hehe. Ale jak ktos nowy przychodzi po jednym wyjezdzie juz na drugi dzien ma wylaczony tel hehehe. Pozdro poltraf. Ps. Ups was pogrążył.

Nick
@Ktos 26.08.2017 00:47
Typowe powiedzenie w tej firmie ? Nie Ty to bedzie następny. Nie podoba sie, dowidzenia na Twoje miejsce jest wielu innych heh...

Witam, Jeszcze naciski żeby jeździć po 12h bo jak jest krótka trasa to się firmie nie opłaca. Pretensje jak się towaru nie rozwiezie a człowiek . Tylko cięcie kosztów - w tabelkach im źle wychodzi, ale nikt nie patrzy jakie koszty ma przewoźnik, że po obniżkach stawek nie opłaca się jeździć. Tylko leesengi ludzi jeszcze tam trzymają.

Ktos

Wszystko by bylo fajnie jakby nie sprzedali sie ups. Teraz nawet na wigilie paczek nie ma tylko jakies śmieszne czekoladki. Po co komu te temperatury jak wozimy nawet opony, bo jakis przedstawiciel zlecil odbiór poltrafowi. Przewoznicy non stop płaczą ze sa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] faktury bo sa osoby co omijajac stawki poltrafu ich krojom z kasy. Poustawiali sie ludzie i teraz kazdy patrzy na swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale nikt nie bierze pod uwage ze kierowca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 12h za kolkiem a on liczy kase. Kazdy ma swoje wydatki ale tutaj jako kierowca mozna sie dorobić garba a nie normalnej wyplaty.

Ktos

Wszystko by bylo fajnie jakby nie sprzedali sie ups. Teraz nawet na wigilie paczek nie ma tylko jakies śmieszne czekoladki. Po co komu te temperatury jak wozimy nawet opony, bo jakis przedstawiciel zlecil odbiór poltrafowi. Przewoznicy non stop płaczą ze sa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] faktury bo sa osoby co omijajac stawki poltrafu ich krojom z kasy. Poustawiali sie ludzie i teraz kazdy patrzy na swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale nikt nie bierze pod uwage ze kierowca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 12h za kolkiem a on liczy kase. Kazdy ma swoje wydatki ale tutaj jako kierowca mozna sie dorobić garba a nie normalnej wyplaty.

Stella

Może firmy zwierają szyki żeby być silną konkurencją?

Frazes

@Nick Jeśli wiesz dlaczego UPS przejęło firmę to może wyjaśnisz?

Nick
@Frazes 14.07.2017 11:04
@Nick Jeśli wiesz dlaczego UPS przejęło firmę to może wyjaśnisz?

Ponieważ Poltraf było dobrze prosperującą firmą i na jej podstawach i doswiadczeniach UPS chce rozwinąć transport farmaceutyczny na Węgrzech,Litwie, Wielkiej Brytani. Z tego co wiem główny udziałowiec sprzedał swoje akcjie za ładną sumę, na poczet swojej emerytury a i tak zostało mu jeszcze pare firm. Ponoć fuzja z UPS miało być szansą dla Poltrafu na pozyskanie nowych klijentów, raczej odchodzą starzy a nowych jakoś nie widać. Ponoć luzie z Poltrafu żałują decyzji, ale ja się mogę mylić i ktoś może wie lepiej. P.S. Nigdy nie miałem stawki 1,2 za km, a faktury dla przewoźników od parunastu lat są płacone po terminie i w ratach

Iwona

@Murzyn :) jakie teksty masz na myśli? Wydaje mi się, że mnie z kimś mylisz. Nie jestem związana z Poltraf Sp. z o.o.. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie. A jak Ty oceniasz Poltraf jako pracodawcę?

Frazes

Poltraf jest fajna firmą a takie wróżenie że się zawali to jest nieuczciwe. Nie oceniajcie firmy w oparciu o jednego człowieka.

Iwona

@forwarderdlaczego tak myślisz? Rozumiem, że wcześniej miałeś nawet bardzo dobre zdanie na temat firmy. Co się zmieniło?

forwarder

No nie wiem czy ta firma nie idzie na dno!!! Myślę że to kwestia czasu. Jeżeli dalej będzie taka wesoła twórczość pana który podpisuje się "np"to nie wróżę nic dobrego. Pan "np" ma tylko jeden cel: Cięcie kosztów. Można mieć nawet wrażenie że ktoś mu płaci za to aby zniszczył tą firmę. A kiedyś naprawdę była super firmą, POLSKĄ FIRMĄ no i atmosfera była spoko. Teraz siedzi się jak na bombie która tyka i nie wiadomo kiedy wybuchnie.

Iwona

@mnmn a Ty na jakim dziale pracujesz? Rzeczywiście, w zależności od zakresu obowiązków i stanowiska warunki pracy w ramach jednej firmy mogą się znaczenie różnić. Co możesz powiedzieć o tym jakim pracodawcą jest Poltraf z Twojej perspektywy?

Frania

Dla mnie jest czymś naturalnym jak ludzie mają różne zdania na ten sam temat. Dotyczy to również firm. Mam pytanie czy firma potrzebuje obecnie pracownika do biura?

Iza

Poltraf bardzo mi się spodobał i chciałam się zatrudnić ale niestety nic nie ma. Gdyby ktoś coś wiedział proszę napisać.

Iwona

@Prezio mógłbyś opowiedzieć jak długo pracujesz już w firmie? Czym Poltraf Sp. z o.o. wyróżnia się jako pracodawca?

Prezio

Świetna firma ale jak komuś nie odpowiada zawsze może zmienić na coś innego. Ja tu pracuję i jestem zadowolony. Niezłe zarobki, fajna ekipa co więcej? Leniuchy nie mają tu miejsca ponieważ nikt nie pracuje za nikogo!!!

mnmn
@Prezio 19.02.2017 14:29
Świetna firma ale jak komuś nie odpowiada zawsze może zmienić na coś innego. Ja tu pracuję i jestem zadowolony. Niezłe zarobki,...

To chyba siedzisz za biurkiem ze tak twierdzisz!!!!!!

WRZ

Jezdzilem w WLKP u 2 kolesi którzy życia nie maja przez Poltraf. Kręcili z paczkami jak szło i jak wracac sie nie chcialo na baze to trzymali w aucie lub do domu i balkon gdzie chłodno. Praca od 5 rano do 20:00 czasami zdarzy się no z raz w msc do 16 a tak zapieprzasz jak taki beduin. Jeżeli chcesz mieć rodzinę to odradzam tą prace. Niby jesteś na swoim, jak bedziesz zmieniał busy to z kosztów trochę wyciągniesz i zarobisz ale czy to jest warte żeby tyle życia poświęcać za trochę więcej kasy? Żyjemy raz a lata zleca nawet nie wiadomo kiedy. NIE POLECAM POLTRAFU

Frazes
@WRZ 27.10.2016 08:17
Jezdzilem w WLKP u 2 kolesi którzy życia nie maja przez Poltraf. Kręcili z paczkami jak szło i jak wracac sie nie chcialo na ba...

Ja właśnie składam CV bo słyszałem że firma jest ok.

mnmn
@WRZ 27.10.2016 08:17
Jezdzilem w WLKP u 2 kolesi którzy życia nie maja przez Poltraf. Kręcili z paczkami jak szło i jak wracac sie nie chcialo na ba...

Masz racje tez nie polecam tej firmy!!!

bikek

To może ulegać zmianie @WIELKOPOLSKA nie wiem skąd masz takie i informacje ale potwierdzisz je dopiero na rozmowie rekrutacyjnej negocjując stawkę

WIELKOPOLSKA

Witam, czy to prawda że poltraf na B2B płaci 1,2zł netto od km? I średnio auto 400km dziennie robi wiec mając 3 auta idzie kase niezłą wyciągnąć?

Dzięki!

Ekspedytor, a pracownik ekspedycji-magazynier to jest te same stanowisko?

1234

Poltraf to juz wielkie gowno tragedia pracowac w tej firmie!!!!

chlodnytransport

witam szukam wykonawcy na transport chłodniczy proszę o kontakt chlodnytransport@gmail.com

bbb

Nie płacą za paczkę tylko za adres dostawy, nie wiem czy płacą za awizo. Pracowałem jako kierowca u podwykonawcy. Praca od 5 rano do rozwiezienia, zależy od trasy, ale trzeba liczyć kilkanaście godzin dziennie (zależy też jaki rejon). Plus, że w sobotę nie pracują. Dostarczanie w oparciu o telefon motorola m55 = tragedia. Podwykonawca dzierżawi ten sprzęt od Poltrafu. Dostajesz jakiś używany badziew, zamiast nowego; wyłącza się, zawiesza. Za zgubienie, uszkodzenie obciążają. Trzeba mieć sprawny wóz, bo za niewystawienie auta są kary- stawki nie znam. Kierowcy muszą się użerać z bajzlem- zdarzają się błędne adresy, brakuje przydatnych informacji dot. dostaw, jak co to zaraz dzwonią z bok, podlegasz pod ekspozytora- można trafić na chama; praca fizycznie wymagająca, ciężkie paczki, przesyłki paletowe; dostawy do szpitali, aptek, żywienie domowe- np. wiocha na końcu świata, w lesie; do przedstawicieli handlowych- zazwyczaj ich nie ma; pomimo posiadania telefonu i tak pełno papierów, wszędzie podpisy - czytelne [chcieli wprowadzić kary za nieczytelne/brakujące podpisy/pieczątki]

R2D2

Święte słowa. A wiem że kolorowo nie jest w tej firemce.

nowicjusz

Mam pytanie czy to prawda, że Poltraf płaci 1,2zł netto za 1km dla osób które są podwykonawcami w transporcie leków z własną działaknością gospodarcza? Z tego co wiem to jedno auto dziennie robi około 300-400km więc chyba można dobrze zarobić czy ja się myle?

Lodołamacz

Szkoda slow ... Kierownictwo by sie wstydzilo tak wykorzystywac kierowcow . Jebac trzeba po 12h zeby miec smieszna wyplate . Sprzedaja udzialy zeby tylko do swojej dupy kase przykleic . Pierdolone darmozjady nic nie robia i tylko ludzi tyraja . Bo zeby nie ogarnieci kierowcy firma by byla skonczona bo zaden chuj by za kolko nie wsiadl . pozdro nieroby

1234

Poltraf byla dobra firma ale teraz to porazka sprzedaje swoje udzialy i jest totalnie juz do niczego w tej firmie!!!

R2D2

to już nie POLTRAF ale UPS, jak będzie? Tego nie wie nikt.

przewożnik

Witam.Firma poszukuję przewoźników na Bielany Wrocławskie-Dolnośląskie,nie mylić z Warszawą. Chciałem się zapytać jak wygląda praca jako PRZEWOŹNIK,chciałem zakupić auto i jeździć ,wymagania agregat,jakie mają stawki za km,ile dziennie km się robi,jaki termin płatności jest,czy ktoś podpowie na moje pytania,może ktoś jeździ na Bielanach Wrocławskich.pozdrawiam

gryzon

pierdolic ta firme jest zjebana i trzeba tyrac od rana do wieczora zeby jakos przezyc z miesiaca na miesiac . zlodzieje i tyle . szefostwo wielce bogaci a kierowcy zwykli murzyni . zal.pl

demon

Ze Zbyniem święta prawda. Leser i nic więcej. Wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miesznym kierownikom i podwykonawca. Ogólnie radzę uważać jak ktoś będzie miał chęć podjąć tam pracę. A szczególnie u podwykonawcy który nie ma za grosz szacunku dla pracownika i jest zwykłym alkomatem.

1234

poltraf 3 lata temu jak zaczynalem bylo spoko ale teraz to normalna kurierka za wszystko sie lapia wsystko sie wozi a jakie wymagania to szkoda slow lepiej sie tam nie pchac szkoda nerwow a zarobki nie sa rewelwcyjne!!!

maluch

ja właśnie odchodzę.Firma spoko, tylko jak trafisz na dobrego podwykonawce, mi nie poszło.kawał mendy i cwaniaka.

nikita

jestem juz prawie 3 lata w poltrafie i jest coraz gorzej durze wymagania a malo placa i wymyslaja!!!!

?

Przestalismy wozić jedzenie dla psów to teraz wozimy jakąś chemie w płynie.

były przewożnik

2400-2800

szukający pracy

Za 1100zł to jest jawna kpina. I jeszcze wymagania.

Były kierowca

Ta firma zamienia się w coś jak ups albo gls ! Razem z lekami wożą żarcia dla chomików albo klatki i akwaria, a do tego żywienia domowe ! Jak ktoś nie musi to nie pchać się tam , bo to gnój jakich mało . Firma [usunięte przez moderatora] kierowców którzy [usunięte przez moderatora] od 5tej do nawet 22giej za 1800 zł .

Nick
@Były kierowca 04.10.2012 18:36
Ta firma zamienia się w coś jak ups albo gls ! Razem z lekami wożą żarcia dla chomików albo klatki i akwaria, a do tego żywieni...

Witam, ja współpracuję z firmą Poltraf jako przewoźnik od jej samego początku, Były lepsze i gorsze okresy, na początku na prwdę miła i rodzinna atmosfera. Chcę skomentować ostatnie wydarzenia. Firmę która miała niezłe dochody przejęła korporacja UPS. Starzy pracownicy zaczeli uciekać bo kierownictwo z UPS patrzy tylko w tabelki, nie przejmuje się czasem pracy kurierów. Z tego co wiem w całej Polsce są drastyczne cięcia kosztów, zmniejszanie stawek przewoźnikom, likwidowanie (wycofywanie) aut, żeby były mniejsze koszty transortu, co za tym idzie 2 kurierów wykonuje pracę którą powinni robić we trzech. Są naciski żeby jeździć do późna bo apteki są pootwierane do np. 20. Generalnie jeszcze nigdy tak źle nie było jak teraz i wszyscy moi znajomi przewoźnicy rozglądają się za inną pracą.

Zostaw opinię o Poltraf Sp. z o.o. - Błonie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltraf Sp. z o.o.