Multimedia Polska S.A.

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 162 ocen.

Opinie o Multimedia Polska S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multimedia Polska S.A.

omg

Czytam opinię i niektórzy to jednak maja iq szympansa - to nie jest miejsce do pisania nt. usług tylko dla pracowników. A odnośnie energii to wystarczy czytać umowę jaką się podpisuje (ma się 14 dni na to).

Patrycja

@Y co masz na myśli mówiąc, że firma nie jest zaangażowana? Co rozumiesz przez to określenie? Dlaczego tak uważasz? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Y

Firma nie jest zaangażowana

cereza

Ta firma to kompletne nieporozumienie, kłamstwa, brak profesjonalizmu. Potrafią jedynie przepychać człowieka jak towar z działu do działu. Nie ma z nimi kontaktu, wszyscy mówią co innego - ruter podłączali mi 3 tygodnie bo ciągle robili błędy w umowie. Finalnie nie mam wi-fi bo napisali mi umowę ze złym pakietem. Tragedia, nie polecam - uciekajcie od tego!

Juro

Bardzo nieuczciwa firma. Po ich przejściu z analoga na cyfrówkę przez dłuższy czas nie działała u mnie jedna usługa którą miałem w pakiecie i ją opłacałem. Po wreszcie naprawieniu usterki wystąpiłem z reklamacją o obniżkę kosztów za niedziałającą usługę, ale moja reklamacja została odrzucona. Nawet nie poczuwają się do rekompensaty za własne awarie. Szukają tylko "jeleni", których po podpisaniu umowy mają głęboko ..... Proszę się dwa razy zastanowić zanim podpiszecie umowę!!!

Patrycja

@Worklof pojawiły się oferty pracy na Opiekuna Terenu w Łodzi - warto aplikować? Jakie warunki zatrudnienia oferują Multimedia Polska S.A.? Jak wygląda rekrutacja?

gugus

kupa oszustow. przysylaja fakturygdzie pokrywają się z poprzednim okresem . nie mogę doprosić się odczytu stanu licznika. faktury opierają się na prognozowaniu zużycia energii elektrycznej' chyba pojde do prokuratury donoise na nich bo nie wyplacze się z umowy z dziadami i oszustami. ze nikt jeszcze nie dobral się im do skory. niczym drugie amber gold? zazadalem od nich odczytu licznika i czekam . nie będzie to adijos. zerwe umowę a kary nie mam zamiaru placic. spotkamy się w sadzie złodzieje.

Kszys

Masakraaaaaaa ! ciągłe "obciążenia" za coś innego, naliczenia, doliczenia za coś o czym nie było mowy na początku, ogólnie nie polecam. Ciagle awarie , co chwile cos nie działa, a dodzwonić się do nich to cód !

Milena

Salon Wrocław- 2000brutto + premie. Stanowisko konsultant ds obsługi klienta. Generalnie spotkanie w miłej atmosferze, choć kiedy usłyszałam o zarobkach chciało mi się płakać. Na plus kierownik dzwoni z informacją o wyniku rozmowy.

Worklof
@Milena 26.01.2017 11:02
Salon Wrocław- 2000brutto + premie. Stanowisko konsultant ds obsługi klienta. Generalnie spotkanie w miłej atmosferze, choć k...

Zatrudniona od luty...Porażka, brak drugiej osoby do pomocy...nie daje rady z klientami na wszystkie usługi: sorry albo usługi tv; net; tel. analog ,komórkowe albo prąd gaz i inne usługi, nie daję rady, nie nadążam bieżącej obsługi , a co mówić o "nowych klientach" chyba dam sobie spokój. Pzdr,.

Praca

Jeśli jesteście zainteresowani pracą w sprzedaży ale nie na zasadzie D2D to zapraszam do współpracy. Proszę przesłać CV na adres patrycja.piorczynska@fortum.pl . Udzielę wszystkich informacji telefonicznie. Pozdrawiam

Internet w pucku

Działanie internetu to porażka

janek

multi media ma dobre rozwiazanie ze jest dekoder lub modul ci czyli na karte i ze nietrzeba dobierac pakietow z kanalami tak jak ma to petrotel!!! ale z drugiej strony jestem wkurzony,niewiem jak inni co maja multimedie,poniewaz od dluzszego czasu nie wprowadzili nowych kanalow do oferty cyfrowej!!! a mogli by dac wp,metro,history kanal u innych jest a umnie w plocku ten operator nie ma!;/ albo operator mogl by przywrocic kanaly national geogrphic lub kanaly bbc?? kiedy doczekamy sie jakich kolwiek nowych programow?????

CIekawa

Witam Potrzebuję szybkiej i konketnej odpowiedzi jaka stawka godzinowa oprocz prowizji od klijeta , nie widzę zadnej konkretnej opini dotyczacej zarobkow w tej firmie interesuje mnie tylko i wylacznie opinia osob ktore tam pracua lub pracowaly bardzo prosze o konkretny odpis dziex;-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Piotrek

Gdzie byłeś na tej rozmowie , na Długosza czy Piotrkowskiej ?

rodrogi

@dsfs a gdzie dokładniej znalazłeś taką ofertę zatrudnienia? Ja właśnie też poszukuje informacji o ofertach pracy z Multimedia Polska S.A., więc będę wdzięczny za znaka :)

dsfs

Znalazłam ogłoszenie od nich na Doradce klienta + zakwaterowanie (Łódź). Jak wygląda ta praca; czy jest to zwykły telemarketing, no i jak wygląda to zakwaterowania dla osób z poza Łodzi? Korzystał ktoś?

lol

Mając od marca stacjonarny z pakietem 300 min miała być dodatkowo karta sim i minuty współdzielone. Karty nie dostałem. Jak domówiona została później, okazało że jest to osobna umowa a minuty nie są współdzielone tylko osobno płatne... Reklamacje odrzucone. Niekompetencja telselerów lub nastawienie tylko na sprzedaż bo przecież nowa umowa została podpisana produkt sprzedany. Kolejni ignoranci którym składałem reklamacje zapewniali że to pomyłka i ludzki błąd, że zostanie to wyjaśnione. Dziś odebrałem trzecią reklamację nieuwzględnioną. Zostałem z kablówką, stacjonarnym, komórką nieużyteczną. Odradzam zawieranie umów przez telefon !!!!! Rozmowę po wielu bojach udostępnili ... 50 KM OD MIASTA GDZIE MIESZKAM I RÓWNIEŻ JEST PUNKT OBSŁUGI KLIENTA!!!

marlena12345

Jestem klientem. Multimedia to kretacze w sumie od roku nie dostalam zadnej normallnej faktury oprócz 2 prognozowanych. Nie polecam

Artur

nie polecam pracy w dziale D2D w tej firmie

mika

Nie jestem pracownikiem ale klietntem ,Multimedia to najgorszy syf jaki moze istniec, nigdy w zyciu nie podjełabym tam pracy bo w nocy nie umialabym spac wiedzac ze oszukuje ludzi.... kierownik w Łodzi to jakas fikcja ,nigdy go nie ma to pytam gdzie jest ?za co mu płaca ,pani siedzaca do góry grzebie sobie w palcach u nóg jak przychodzi klient! z drugiej strony fajnie miec taka prace bedzac kierownikiem i mówic ze ciagle mnie nie ma ,ludzie jak maja pretensje to obrywaja panie przy okienkach....do kierownictwa Multimedi kieruje te słowa jezeli macie takich kierowników w głownej siedzibie Multimedii to ja Wam gratuluje!!! pokazuje za co ma klientów i psuje Wam wizerunek!!! jakby to był mój pracownik to juz by poleciał z hukiem bo tego typu osoby nie nadawaja sie do pracy z ludzmi!!!!

Kasia

Moi drodzy! Nie dajcie sie oszukac!!! Ja opowiem wam swoja historie pracy u nich i uczcie sie na moim bledzie.Nawet nie zawracajcie sobie glowy.Dostalam od nich oferte pracy i bylam bardzo szcesliwa,ze w koncu cos znalazlam. Po rozmowie kwalifikacyjnej mialam za darmo przygladac sie jak wygdala taka praca. Moj "mentor" zapukal do drzwi i przedstawil sie jako pracownik energa s.a i zaczol wciskac swoj kit "ze obecnie energa ma dostawcow,przez co sa tak wysokie rachunki.po podpisaniu umowy z multimedia bedziemy jedynymi dostawcami pradu od energa.s.a a rachuneczki beda bardzo niziutkie bo po co placic 3dostawcom skoro moga wybrac tylko 1 czyli multimedia" po wyjsciu z mieszkania pracownicy dzwonili do siebie chwalac sie ilu maja frajerow (bo wynagrodzenie platne jest od podpisanej umowy) co dowiedzialam sie dopiero na koniec dnia w biurze.Multimedia to oszusci bo nie wspolpracuja z energa!Na poczatku bacznie sie przygladalam ale sluchajac 3raz tej samej bajeczki z rzedu,ktora wciskali ludziom zorientowalam sie ze to poprostu oszusci. Pukali do drzwi a pierwsze co to byl tekst "Dzien dobry ja jestem przedstawicielem energa S.a wraz z asystentka . Z moich informacji wynika,ze jest pan/i nasza zetelna klientka a wszystkie oplaty wykonuje pani w terminie dlatego mamy dla pani wyjatkowa oferte tylko dla uczciwych klientow" Nie wytrzymalam ze smiechu jak jedna kobieta odpowiedziala "a to ciekawe,bo ja pol roku pradu nie mialam przez zaleglosci i dopiero mi podlaczyliscie"

Łukasz
@Kasia 02.08.2016 10:00
Moi drodzy! Nie dajcie sie oszukac!!! Ja opowiem wam swoja historie pracy u nich i uczcie sie na moim bledzie.Nawet nie zawraca...

Genialne. Bardzo mi pomogłaś. Dziękuję :)

G.

Nowy oddział w Katowicach. Prowadzą rekrutację na stanowisko przedstawiciela. 1 etap oceniają człowieka, się nadaje, opowiadają o firmie. 2 zaproszenie na szkolenie o energetyce. 3 etap wyjazd w teraz z koordynatorem. Wtedy informacja , że podstawa to 2500 brutto, ale target 30 umów. ( 2 dzienne). Sprzedaż D2D. Klienci umówieni nie odbierają. Nikt nie przedstawia się na samym początku nazwą firmy , tylko ''energetyka'' '' centrum firmy fakturującej dla Tauronu'' Firma niby daje tańszy prąd itp. ale ludzi trudno namówić, .Golden Gate Katowice - to samo, warunki gorsze. Nie polecam.

oszukana

Jestem zbulwersowana sposobem pozyskiwania klientów .Moja mama 84 letnia staruszka,która wymaga całodobowej opieki gdyż ma zaawansowaną demencję wpuściła do mieszkania młodą dziewczyną,która zmanipulowała ją i doprowadziła do podpisania umowy na zmianę operatora prądu na Multimedia,umowa była spisana pomimo braku DO ,który noszę przy sobie,nigdy nie planowaliśmy zmiany operatora.Ponieważ na umowie był podany telefon więc zadzwoniłam ,odebrała osoba ,która powiedziała że jest managerem ,po przedstawieniu sprawy zapewniła mnie,że umowę podpisują tylko z osobami do 75lat i jeżeli na umowie brakuje danych z dowodu,to umowa jest nieważna i nie będzie honorowana.Po dwóch miesiącach okazało się,że umowa jest ważna i Multimedia są naszym nowym operatorem.Zostałam z premedytacją oszukana, co uśpiło moją czujność i nie doprowadziłam do zerwania umowy.Metody pozyskiwania klientów przez tą Spółkę jest skandaliczna i karygodna .Napisaliśmy reklamację do siedziby Spółki i czekamy na zajęcie stanowiska w tej sprawie

meduza2002
@oszukana 01.09.2016 23:52
Ja też zostałam oszukana. Dzis dzwonilam do prokuratury i mam wszystko opisać jak podstępnie podpisano ze mną umowę . Moze niec...

W każdej pracy a w szczególności w takiej jako przedstawiciel zdarzają sie osoby które za wszelką cenę chcą pozyskać klienta i nową umowę, uciekając sie do kłamstwa i krętactwa.Takie osoby sa eliminowane z pracy-taka duza firma nie może sobie pozwolić na wolną amerykankę. Dlatego najbezpieczniejszą formą zawierania umów jest rozmowa poprzez infolinię. Każda rozmowa jest rejestrowana-zarówno przychodząca, kiedy klient sam dzwoni, jak i wychodząca kiedy firma kontaktuje się z klientem. Istnieją specjalne działy: dział reklamacji i dział jakości które odsłuchują rozmowy i rozstrzygaja spory. Często zdarza się że nie ma podstaw do reklamacji bo klient o wszystkim został poinformowany, a przez swoje zaniedbanie coś tam się pozmieniało. Jeżeli z rozmowy jasno wynika że czegoś mu nie powiedzianoo a brak tej informacji wpłynął na wysokość faktur-bo najczęściej o takie reklamacje chodzi-firma wystawia fakturę korygującą i niesłusznie naliczone koszty zostaja zwrócone. Zyjemy w 21 wieku i większość przez was nazywanymi oszustwami są wyjaśniane, korygowane-tu jak wszędzie indziej pracuja ludzie którzy czasem popełniają błędy.

Kient
@oszukana 01.09.2016 23:52
Ja też zostałam oszukana. Dzis dzwonilam do prokuratury i mam wszystko opisać jak podstępnie podpisano ze mną umowę . Moze niec...

Dokladnie. Ja wlasnie wyslalem zawiadomienie do prokuratury dotyczace oszustwa. Nie moge sie doczekac sprawy w sadzie. Bede roscic o odszkodowanie. Pozywam rowniez pracownice multimedia cywilnie, ta ktora bezposrednio jest odpowiedzialna. Moze sie dziewczynie przejasni.

wojtekp

Uwaga wszyscy przyszli użytkownicy Multimedia - bandycka firma z umową z której nie można się wyplątać nie wpłacając na koniec użytkowania kwot przekraczających 1000 zł. Ludzie wystrzegajcie się tego szamba - bo potem będzie już za późno

Zawiedziony

Krótko oszuści naciagacze komplety brak wiarygodności przykład nagrywają rozmowy i po 3 miesiącach danej rozmowy twierdzą że mówili o dodatkowych opłatach ja jestem pewny ze tego nie było poprosiłem ich o odsłuchanie tej rozmowy sprawa w toku Uważam ze w Polsce jest teraz tak duża konkurencja która nie oszukuje klientów i ma korzystniejsze opłaty za dany pakiet NIE POLECAM tej firmy "multimedia"

zadowolony

cześć, widzę tu różne opinie. Ważne jest czy pracujecie u AP (autoryzowany przedstawiciel) czy bezpośrednio w MMP. U AP nie macie co liczyć na podstawę. W MMP podstawa + 3x wieksze prowizje niz u AP. Polecam pracę w MMP, jednak nawet pracując u AP można wyciągnąć ok 2500netto jednak trzeba sie nabiegać. W MMP wg. mnie sielanka - oczywiście dla kogoś kto zna się na tym co robi.

ewa
@zadowolony 28.06.2016 13:53
cześć, widzę tu różne opinie. Ważne jest czy pracujecie u AP (autoryzowany przedstawiciel) czy bezpośrednio w MMP. U AP nie mac...

Sielanka jest we Wrocławiu, brak PH, kierownik Marcin nie panuje nad oddziałem. ogólny bałagan i nieład

anonim

(usunięte przez administratora)

xxl

Przez firmę gmh czy cos takiego

anonim

(usunięte przez administratora)

Arvatus

Ofert szukajcie na pracuj.pl albo na olx; osobiście polecam pracę w Kaliszu, jest fajnie i ciekawie. Ale być może w innych miejscowościach jest podobnie.

Ja 322

Prowizja od klienta to od 10 zł do 500 zł. Zależy co u takiego klienta zrobimy. W firmie jestem od kilku lat. Szczerze polecam, zwróćcie tylko uwagę czy jesteście zaproszeni przez mmp czy firmę zewnętrzna sprzedająca dla nich prąd bo to 2 osobne firmy i systemy prowizyjne :)

tm
@Ja 322 10.06.2016 01:02
Prowizja od klienta to od 10 zł do 500 zł. Zależy co u takiego klienta zrobimy. W firmie jestem od kilku lat. Szczerze polecam,...

Witam Ja zostałem zaproszony przez inna firmę, że pracują dla MMP. Jak tam to wygląda ?

Miki

To prawda że upc kupiło mulltumedie?

ciekawy

witam ponownie, Czy wie ktoś może jakie warunki oferuje firma na stanowisku Przedstawiciel Handlowy do Biznesu / Menadżer Klienta Biznesowego? jakie auto dostaje pracownik, jaki pakiet socjalny? pozdrawiam

darek

Nie wiecie czy pracuje jeszcze w Gdyni ten pijak i jebak Arek B

zybo

Nie polecam. Trafisz na dyr. (usunięte przez administratora) której brak kompetencji managera, olewatorka i leń to szkoda Twojego czasu i kariery w tej firmie.

ciekawy

witam wszystkich, Jestem zainteresowany pracą jako PH dla klientów B2B, czy ktoś może podpowiedzieć na co można liczyć na takim stanowisku? Ktoś z Was wie jakie auto się dostaje? czy jest jakaś karta multisport? jakieś inne socjale? pozdrawiam

zuza

Wiitam. Jestem po pierwszym dniu pracy w MM ( czyt. bezpłatnym dniu szkoleniowym ). Praca PH polega na chodzeniu od drzwi do drzwi ludzi i proponowaniu im podpisania nowej "korzystniejszej umowy. Stawka za jedną podpisaną umowę to 50 zł netto dla Ciebie :) Całkiem przyzwoicie z tym że musisz wyrabiać jakieś dzienne limity takich umów. Jest co prawda możliwość otrzymania podstawy ale każdy ci ją z góry odradzi gdyż dostajesz wtedy duuuuuużo mniejszą prowizję od podpisanej umowy i podobno się to nie opłaca :)Ja niestety zrezygnowałam gdyż najzwyczajniej w świecie się do tego zawodu nie nadaje. Często ludzie zamykają Ci drzwi przed nosem, wyzywają od oszustów itd. Ale jeśli ktoś ma talent handlowcy i nie zraża się negatywnym odbiorem to warto spróbować :) Myślę że minusem tej pracy ( oprócz nachodzenia ludzi ) jest to, że jeśli już przekonasz klienta do podpisania umowy to musisz otrzymać od niego półroczne zestawienie opłat dotychczasowego operatora ( 90% osób nie wie co to jest i twierdzi że nic takiego nie ma albo że wyrzucili :) bez tego papierka umowy zawrzeć nie możesz :) Po drugie już po podpisaniu takiej umowy musisz poprosić o nr tel klienta i od razu zadzwonić na infolinie biura w celu zgłoszenia takiej osoby i podania jej nr tel. i czekać u tego "klienta "aż oni oddzwonią do niego z pytaniem czy faktycznie tam byłeś i podałeś wszelkie informacje... trochę to dziwne jak dla mnie.. Pozdrawiam :)

Kontrolerka
@Arvatus 19.05.2016 07:10
!!!Co Ty piszesz???!!! Po pierwsze PH w MM ma gwarantowaną podstawę i do tego dochodzą prowizje, po drugie sporadycznie i to ba...

Wyzywają trochę bo niektórzy to ciemnoty do spisania umowy potrzebna jest faktura za prąd dzwonisz żeby potwierdzić dane zgłosić umowe i jest podstawa i premia za podpisane umowy

Arvatus
@Kontrolerka 20.08.2016 21:57
Wyzywają trochę bo niektórzy to ciemnoty do spisania umowy potrzebna jest faktura za prąd dzwonisz żeby potwierdzić dane zgłosi...

Faktura za prąd jest potrzebna tylko jak spisuje się uowę energetycną, podobna sytuacja jest gazem. A co opinii tutaj, to czytam tylko niektóre, resztę pobieżnie. Wiele z nich jest naprawdę krzywdzących, jedne poruszają istotne tematy, ale je przekręcają. Rzadko trafia się coś merytorycznego. Jedno jest wspólne, jest to praca z klientem w każdym aspekcie, odnajdzie się w tej pracy ten, kto to lubi. Inny odejdzie zfrustrowany. A czy trzeba się tyle nalatać i napracować? Nie do końca. Trzeba przede wszystkim umieć myśleć. A zarobić można. Aha. Nikt klienta nie oszukuje, klient wie, jakie usługi zamawia, bo sam je wybiera. Dalej: usługi MM są namacalne, klient wie, z czego korzysta. Jest to praca jak każda inna, jak zwykły PH w innej branży. No ale jak ktoś myśli, że posiedzi sobie w biurze i dostanie 2500 to się myli. Aha 2500 to się ma po miesiącu, góra dwóch pracy. Piszecie o różnych miejscowościach, ja pracuję w Kaliszu i tutaj jest ok., narazie nigdzie się nie wybieram.

Arvatus

W tematach powyżej pokrótce opisałem, na czym polega praca w MM jako PH. Częściowo w biurze (1/3 czasu) reszta w terenie (2/3 czasu). W biurze są to najczęściej odprawy, rozmowy oraz obowiązki administracyjne. W terenie spotkania z klientami (umówione lub nie). Dla mnie praca jako PH w MM, czy też PH w innych firmach, to jedno i to samo. Tu się odwiedza klientów w mieszkaniach a tam sklepy, firmy itd. Warunek, który będę zawse podkreślał jest jeden: taką pracę TRZEBA LUBIĆ! A warunki są ok. pod każdym względem albo konkurencyjne w stosunku do innych tego typu prac na rynku.

Kandydat

Witam. W Gdyni poszukują Specjalisty ds. Sprzedaży. W ogłoszeniu zostały podane obowiązki jak: crosseling usług obecnym klientom firmy, pozyskiwanie nowych klientów oraz utrzymanie długofalowych relacji z klientami firmy. Jest podana umowa zlecenie. Charakter pracy podany jest: stacjonarny, zdalny i praca w terenie. Czy Ktoś coś wie jak to w końcu jest? Osoba, która umieściła ogłoszenie jest liderem zespołu PH w Multimedia Polska. Czy dobrze rozumiem, ze PH to przedstawiciel handlowy czy jednak punkt handlowy? Proszę o pomoc jak mam rozumieć to ogłoszenie? Czy szukają do biura czy w teren na przedstawiciela bo mam mieszane uczucia.

Arvatus

Napiszę jeszcze raz, sprawa dotyczy ogólnie stanowiska PH, nie tylko w MM. Jest to praca, która polega na odwiedzaniu klientów w domach. Bierze się ulicę, czy też kilka bloków "na tapetę" i odwiedza się abonentów. Dodam, że nie jest to chodzenie "w ciemno". Dostaje się dokładny wykaz, jakie usługi klient posiada, co i kiedy mu się kończy. Dzięki temu się wie, co ewentualnie można zaproponować. Ale taką formę pracy trzeba lubić!!! Trzeba lubić kontakt ludźmi, nie bać się czasem trudniejszych rozmów, czy też tematów. Każdy z klientów ma swoje potrzeby, które często są po prostu ukryte pod powłoką jakiejś niechęci. Ale nie zawsze. Klienci sami też dzwonią i proszą o spotkanie. Najlepiej w tej pracy sprawdzają się osoby, które wcześniej pracowały jako PH w innych firmach, nawet w innej branży. Schemat działania jest ten sam, tylko oferuje się inne produkty. Jeśli lubiłeś/aś pracę jako PH, ale z różnych przyczyn musiałeś/aś z niej odejść, to w MM na pewno się odnajdziesz. Pracowałem wcześniej w różnych firmach, na różnych stanowiskach nie tylko jako PH i mi praca dla MM bardzo odpowiada (czasowo, finansowo i tak ogólnie). Jeśli nie ma się doświadczenia jako PH, to po prostu trzeba się więcej uczyć i obserwować. Jeśli ma się predyspozycje do pracy z klientem, to będzie ok. Trzeba lubić ludzi. To tak samo jak: Przedszkolanką nie może być każda osoba, tak samo jak nie każdy może być np. nauczycielem. To trzeba przede wszystkim lubić, bo inaczej nie będzie się autentycznym, a klient to wyczuje.

Przedstawiciel Handlowy MM
@Arvatus 04.05.2016 14:52
Napiszę jeszcze raz, sprawa dotyczy ogólnie stanowiska PH, nie tylko w MM. Jest to praca, która polega na odwiedzaniu klientów...

Brawo za opinię to jest prawda o tej pracy :)

el.si

Nie polecam pracy w d2d, kierownictwo do bani , kierownik Marcin Poz. Z Wrocławia nie ma pojęcia o pracy z zespołem- nie panuje nad umowami, terminami, ogólny chaos panuje we Wrocławiu i jak wiem od koleżanek i kolegów również to samo jest w Świdnicy. O wszystko trzeba się prosić. Dyrekcja firmy nie odbiera telefonów, a łaskawie odwiedza oddział to brak konkretów. Ci Ludzie nie nadają się. Ja niedługo odchodzę, dostałam lepsza ofertę od konkurencji.

Zlatanera

PH w Multimedia zarabia tyle ile włoży w to pracy. Nikt za darmo nikomu wypłaty nie da. To jest życie na prowizji. Dziwią mnie takie komentarze... "3000-4000 zł da się nawet zarobić". Pracuje już trochę i wiem, że nie ma górnej granicy zarobków i można osiągnąć nawet 20.000 zł. Wystarczy odejść od komputera i zamiast wszystko negować nie mając na ten temat bladego pojęcia wziąć się do roboty!

zxc

Komentarz dotyczy oferty pracy na stanowisko przedstawiciela handlowego. Radzę sobie darować zainteresowanie tą firmą i poszukać czegoś innego. Zupełny brak profesjonalizmu.

Chudy

Ludzie .. ! Przecież wy jesteście ślepi .. ! Nie widzicie wogóle tego, że oni chcą nam pomóc .? Ja podpisałem tak umowę i... Jestem Zadowolony ! -Ceny niskie -Gwarancja 4 lata

barabasz

Ja nie wiem co się na tym świecie wyprawia.

Alfonso

Jak dokladnie wyglada i nich praca PH? Vhodzi sie po domach i katuje ludzi?

Arvatus
@Alfonso 10.02.2016 15:38
Jak dokladnie wyglada i nich praca PH? Vhodzi sie po domach i katuje ludzi?

Jeśli rozmowy i spotkania z ludźmi nazywasz "katowaniem" to nie jest to praca dla Ciebie. To prawda, odwiedza się abonentów, żeby np. powiedzieć, że kończy im się promocja, albo spytać: "czemu np. nie mają od nas telewizji, tylko internet". Znając obiekcje klienta i jego potrzeby, łątwiej jest dopasować pofertę dobrą dla niego. A poza tym wiele spotkań jest zaaranżowanych przez...samych klientów, którzy dzwonią i proszą o nie. Co to ma wspólnego z katowaniem?

anonim

(usunięte przez administratora)

Arvatus

Tak jest np. w Kaliszu

Malina718

Arvatus jesli mozna zapytac to o jakim mieście TY mowisz??bo ja zaczyman prace w tej firmie w LBN i niestety nie jest tak różowo...:-/

AB
@Malina718 26.01.2016 23:20
Arvatus jesli mozna zapytac to o jakim mieście TY mowisz??bo ja zaczyman prace w tej firmie w LBN i niestety nie jest tak różo...

Malina 718 Jakie warunki Ci zaproponowali? Jak Ci się pracuje?

tyml
@Malina718 26.01.2016 23:20
Arvatus jesli mozna zapytac to o jakim mieście TY mowisz??bo ja zaczyman prace w tej firmie w LBN i niestety nie jest tak różo...

Witam Mam prośbę, czy możesz mi napisać jak poszukujesz klientów jako PH w firmie MM Polska ? Bo rozumiem, że część dostaje kontaktów w biurze, a resztę sam poszukuję ? tzn chodzę od drzwi do drzwi czy jak ? dzieki za info

Arvatus

Napiszę po krótce o Multimedia Polska, kto załapie i się mu to przyda, to się cieszę, komu nie, to trudno. Najpierw komentarz do wypowiedzi tutaj na forum. Czytając te kilkaset opinii trzeba zdawać sobie sprawę, że piszą je ludzie, którzy mają za sobą różną przeszłość zawodową w tej firmie. To widać po wypowiedziach. Ale do tematu: 1. Praca jako PH w MM: Tak jak wszędzie liczy się podejście do pracy. Jeśli ktoś myśli, że dostanie kasę za pół darmo, to...dostanie...ale mało, no i krótki będzie jego staż w firmie. Praca ph jest o tyle fajna, że nikt nie każe Ci siedzieć albo coś robić przez 8 godzin, nie stoi Ci nad głową, kiedy mas ochotę np. coś zjeść, zapalić itd. to to robisz. A spotkania z klientami, jak ktoś to lubi, są fajne. Spotkałęm się tutaj z opinią, że kontrolują, rozliczają itd. Postawcie się w sytuacji, gdyby to byłą Wasza firma. Puszczacie PH w teren, z info o firmie i nie macie pojęcia, co on robi. Chodzi mi o to, że to logiczne, że ktoś pyta, jak nam poszło, motywuje nas, czy rozlicza. Każdy z nas by tak robił. 2. Kasa na czas jest zawsze. Warunki współpracy czytelne. Firma jest ugruntowana na rynku. Jak ktoś twierdzi inaczej, to po prostu kłamie i z takimi nie dyskutuję. PH ma w każdej firmie trudno, na początku. Aha. Nikt nikogo nie wywozi na wioskę i zostawia samemu sobie. I na pewno nie żadnym busem :) Praca w terenie jest z przełożonym. Komentarz do: "osoby, które tu pracują to desperaci życiowi". Jeśli tak, to nie masz pojęcia o pracy w innych podobnych firmach, nawet w samym Kaliszu. Desperat życiowy nie zarabia 3000netto. Jeśli tyle nie miałeś, a szło to wyrobić zwykłą, solidną pracą, bez ściemy klientów i przełożonych, to to nie była praca dla Ciebie. Pracę ph trzeba lubić. Twój komentarz trochę mi przypomina stare przysłowie koszykarza: "kto nie trafia do kosza, zgania na wiatr". Nie bójcie się pracy jako ph w MM. Ja sobie chwalę i nie mam w tym interesu pisząc to. Jak ktoś będzie miał pytania, to proszę pytać. Pozdrawiam Wszystkich

flora

1900 brutto. Jak by dawali netto nie zastanawiała bym się. Tak że wynagrodzenie w biurach marne

flora

Poczta sobie o modelu sprzedaży. No wiesz Przywitanie, Analiza potrzeb , pytania otwarte, zamknięte, Parafraza, sprzedaż , język korzyści, uzyskanie zgody, zamknięte sprzedaży. I poczytaj sobie jakie mąja promocje i okresy zobowiązań. Musisz wiedzieć co sprzedają jakie prędkości , pakiety. Napisz proszę jakie wynagrodzenie ci zaproponowali. Bo mi marnie 1900 + prowizja

xxxxxxxxxx

Jutro mam 2 rozmowę o pracę do Obsługi klienta w punkcie. Kazali mi poczytać na necie jakieś zasady obsługi klienta itp. Czyli dokładnie co i o co będą pytać?

Zostaw opinię o Multimedia Polska S.A. - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multimedia Polska S.A.