Locus Security

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 432 ocen.

Locus Security
2 432

Opinie o Locus Security

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Locus Security

Lidia

@Czarek W jaki sposób firma Locus Security Cię okradła? Bo rozumiem, że to bezpośrednio Ciebie dotyczy ta sytuacja, do której się odnosisz. Jako że jest to bardzo poważny zarzut, to chciałabym Cię prosić o konkretne informacje i opis sytuacji. Bez wątpienia sprawi to, że Twoja wypowiedź nabierze więcej rzetelności.

   
Marco0908

Czarek oczywiście poszedłes do lekarza i masz zwolnienie lekarskie na czas nieobecności w pracy?

   
Czarek

Złodziejska firma nawet nie rozumia że człowiek chory odrazu wymówienie i 5tys kary nie polecam

   
anonymous
@Czarek 12.06.2018 08:19

Ja też 5 tys oszusci

   
Lidia

@adelman Nie nam oceniać, czy komentarze na temat pracy w firmie Locus Security są mściwe, czy nie. Niemniej, z tego co rozumiem, to miałeś okazję w tej firmie pracować. Zatem może Ty po prostu opiszesz swoją współpracę z tą firmą?

   
adelman

opinie jak kazdego.... pracowalem dawno temu...a co z rokiem 2018 w Szczecinie? Nie sadze aby to wszystko bylo feer,raczej msciwe slowa ochroniarzy leniwców

   
Marcin
@adelman 09.06.2018 11:22

Pozdrawiam firmę locus Security.Niech się już tak nie wybiela.

   
Adam28

Przestrzegam wszystkich przed pracą w tej firmie. Nie dość, że nie płacą wcale to jeszcze pracownicy są traktowani gorzej niż dno, totalne zero. Dla firmy liczy się tylko zysk! Do dzisiaj nie dostałem i przestałem się łudzić, że dostane zaległe pieniądze Sam zostałem oszukany przez tą firmę. Pracowałem przez miesiąc (dodam, że pracę dostałem bo jeden z koordynatorów to znajomy zarówno mojej siostry jak i mój znajomy). Było to 8 lat temu, a podjęcia pracy żałuję do dziś. Zwolniono mnie tylko i wyłącznie dlatego, że będąc w pracy odwiedził mnie inny znajomy i chwilę z nim pogadałem. W efekcie przyjechał koordynator (również mój znajomy) i poinformował mnie o tym, że z dniem dzisiejszym kończą ze mną współpracę i mam rozliczyć się z ubrań służbowych. Tak też zrobiłem. W międzyczasie zmieniłem adres zamieszkania (przeprowadzka do innego miasta). W dniu dzisiejszym dostałem pismo od komornika w którym informują mnie, że zajmują moje konto oraz wynagrodzenie, ponieważ firma ta 7 lat temu złożyła pozew w sądzie przeciwko mnie, żądając odszkodowania ode mnie w wysokości 1600zł. Dla mnie to troche dziwne, bo żadnych wezwań do zapłaty nie dostałem, dzisiaj otrzymałem pierwsze dokumenty w tej sprawie. Ok, może i był zapis w umowie odnośnie kar za porzucenie pracy, jednak jej nie porzuciłem tylko zostałem z niej zwolniony. Po 7 latach cały dług to blisko 4000zł. No po prostu wierzyć się nie chce, że tak można postąpić z pracownikiem i to w czasach kiedy o pracowników jest bardzo ciężko. Wygląda to tak, że po przepracowaniu miesiąca nie dość, że nie dostaniesz wypłaty, to po kilku latach dowiadujesz się, że masz kilka tysięcy zł długu

   
adelam
@Adam28 30.04.2018 12:38

8 LAT TEMU?????????????mamy 2018 rok!

   
Lidia

@Luis Nie jestem w żaden sposób związana z firmą Locus Security. Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest inaczej? Napisałam Ci dokładnie, dlaczego pytam.

   
Lidia

@Lusi Żadne dochodzenie. Jestem moderatorem forum GoWork.pl i moim zadaniem jest dopytywanie o konkrety oraz zachęcanie użytkowników do pisania szczegółów, które komuś w przyszłości mogą pomóc, nic więcej. Dlatego po prostu pytam, czy dobrze zrozumiałam, że ochroniarz sklepu Rossman, będąc jednocześnie zatrudniony przez firmę Locus Security.

   
Luis
@Lidia 28.05.2018 22:10

Moderatorem? chyba dla Locus.Moderator nie jest anonimowy.Od razu okreslone jest to w opisie...a nie takie dopytywanie. Takie prymitywne postępowanie nie jest wskazane.

   
Lidia

@Luis Nie obrażaj proszę innych użytkowników, którzy się tutaj wypowiadają, każdy ma prawo napisać swoją opinię. Niemniej jednak, mówiąc, że pracujesz w Rossmannie, to znaczy, że ten obiekt ochraniasz, ale jesteś zatrudniony przez firmę Locus Security, zgadza się? Z tego co mi się udało zrozumieć a propos grafiku, to nie ma problemu z tym, żeby jakieś niepasujące pracownikowi zmiany po prostu zamienić, tak? Będę wdzięczna za odpowiedź. @Marcin Jak napisałam wyżej - każdy ma prawo napisać swoją opinię, o ile jest ona poparta jakimiś konkretami, więc nie obrażaj proszę innych osób. @Adam28 Czy udało Ci się finalnie rozwiązać sytuację z zaległą wypłatą? I na jakiej rzekomo podstawie firma Locus Security skierowała sprawę do sądu przeciwko Tobie? Podaj proszę więcej informacji, dziękuję.

   
Lusi
@Lidia 19.05.2018 17:50

Nie wiem do czego ja mam się tu ustosunkowywać i na co odpowiadać?Czy to jakieś dochodzenie ?czy co?Napisałem swoją opinie i tyle.Tak pracuję w Locus Security.To chyba jasne...Lidia.

   
Luis

Pracuję na Rossmann prawie dwa lata.Wypłata 100% zawsze na czas.Gdy dziesiąty wypada w dzień wolny to oczywiście odpowiednio wcześniej.Zawsze 100% bez zaległości ,bez kar itp ( choć te są wpisane w umowie i są gdyby co bardzo surowe).Umundurowanie kompletne,dobre czy nawet bardzo dobre warunki pracy.Stawka konkurencyjna (bez dwóch zdań).Grafik bezkonfliktowy (mam umowę zlecenie). Nie za bardzo jest powód by zmieniać pracę ( chyba ,że ktoś nie znosi monotoni i monitoringu). Naprawdę dobra praca jak na tą bidę ,która jest w ochronie.Raczej większe stawki mają tylko w konwojach. Teraz o tych co tu piszą ...piszą raczej tylko podpadziochy,ci co nie umieją się na poziomie zachować,brudasy,pijaki i konfliktowcy. Nie ma pracy idealnej i ptacodawcę trzeba też surowo oceniać.Trzeba jednak mieć trochę klasy,odpowiedzialnosci,oniektywizmu i znać rynek ochrony. Aha !!! I nie jestem żadnym sługusem Locus ,innym z epitetami,które pewnie tu przeczytam. Jestem najzwyklejszym pracownikiem ochrony,który pozytywnie ocenia Locus i mam nadzieję,że zdania nie będę musiał zmieniać.

   
Gregor

Czasami prosimy się o kłopoty a później chcemy obarczyć nimi firmę?

   
Marcin
@Gregor 14.05.2018 10:06

Odezwał się pachołek Locusa.Albo zwykły naiwniak.Jedno z dwóch.Za dużo negatywnych opinii by można było szukać winy po stronie pracowników tym bardziej jeśli ktoś zostaje zwolniony mimo choroby i zwolnienia lekarskiego.Taka osoba twoim zdaniem też prosi się o kłopoty?

   
Anita

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie możną napisać?

   
dawid
@Anita 19.04.2018 18:35

Witam,a co mozna napisac o firmie -wystarczy tylko przeczytac kilka ostatnich wpisow i wszystko jasne . Chyba cos jest na rzeczy skoro pracownicy takie opinie daja

   
Anty-locus

W firmie locus pracowałem w roku 2013 . Udało mi się przepracować 5 miesięcy po czym zachorowałem. Firma ta również i mnie próbowała oszukać i wlepić mi karę za porzucenie umowy zlecenia . Złożyli wniosek do sądu o ukaranie mnie , od czego się odwołałem i SPAWE Z NIMI W SĄDZIE WYGRALEM ! po 2 letniej batalion gdzie musiałem jeździć do Szczecina Szczecina ale wygrałem.

   
Marco0908
@Anty-locus 11.04.2018 21:16

A możesz mi dac do siebie jakiś kontakt?

   
Marco0908

Omijajcie ta firmę z daleka.Pracowałem w tej firmie jako pracownik ochrony w obiektach Rossmann.Gdy przyjmują Cię do pracy to jest wszystko cacy,obiecują normalny grafik i odpowiednią ilość godzin pracy w miesiącu a w praktyce wszystko wygląda zupełnie inaczej.Syf,organizacja leży.Koordynator ma problem z tym żeby ustalić grafik na cały tydzień już nie mówiąc o miesiącu.Dzwoni codziennie po 10 razy a zadając pytanie czy jutro też mam sie stawić do pracy wciąż była odpowiedź: jak do południa nie zadzwonię to znaczy że masz wolne.I tak cały czas.Albo gdy zadzwoniłem do koordynatora z pytaniem czy następnego dnia którym była niedziela mam sie stawić w pracy usłyszałem że nie wie i ze jak coś będzie się ze mną kontaktował.Zero szacunku do pracowników,brud i syf.Oczekują dyspozycyjności 7 dni w tygodniu na telefon.Ilość godzin pracy woła o pomstę do nieba.Pensja taka że chyba trzeba jeść zupki chińskie aby po opłaceniu mieszkania z niej przeżyć a przez (usunięte przez administratora) i brak organizacji w tej firmie ciężko nawet znaleźć dodatkową pracę która można pogodzić z ich wymaganiami.A moja współpraca z ta firma skończyła się tym że gdy dopadła mnie choroba i zadzwoniłem do firmy poinformować o tym fakcie i o tym ze nie mogę się pojawić w pracy gdyż jestem na zwolnieniu lekarskim i jestem chory usłyszałem odpowiedź że żadnych zwolnień lekarskich nie przyjmują i jeśli nie stawie się w pracy to zostanę zwolniony i obciąża mnie kara finansową i jak to ujął gburowaty pan koordynator będę rozmawiał z prawnikiem.Odpowiedziałem mu że nie mają prawa mnie zwolnić gdy jestem na zwolnieniu lekarskim i dzwonię żeby poinformować ze nie będzie mnie w pracy A zwolnienie przyjdzie pocztą.Po kilku dniach otrzymalem pocztą zwolnienie w trybie natychmiastowym uargumentowane tym że nie stawilem się w pracy z dnia na dzień bez żadnego kontaktu co oczywiście było kłamstwem bo firma dobrze wiedziała że byłem na zwolnieniu lekarskim które oczywiście otrzymała pocztą.Od tamtej pory było dwa lata ciszy.Kilka dni temu otrzymałem z sądu nakaz zapłaty kary umownej na rzecz locusa w wysokości 5000 zł.Oczywiście zamierzam się od tego nakazu odwołać co prawdopodobnie skończy się rozprawą w sądzie.Zwykli (usunięte przez administratora) i złodzieje.Sprawę przekazalem już swojemu prawnikowi.Jeśli sa jeszcze jakieś osoby które zostały oszukane przez ta firmę to proszę o kontakt.

   
Nagid
@Marco0908 19.03.2018 21:13

Ja również w podobny sposób zostałem oszukany. Wiszą mi wypłate za ostatni miesiąc. Napisz do mnie chętnie się przyłącze : [email protected]

   
BobyGuard

To wszystko o Locus Szczecin?

   
Asdf

Chciałbym się dopytać czy ktoś otrzymał pismo o „porzuceniu” stanowiska pracy, prosiłem o dni wolne w styczniu, pisałem, dzwoniłem ze nie dam rady się pojawić w pracy ponieważ studia,sesja wiec wiadomo nie da rady. Po tygodniu przyszło pismo o przedsądowym wezwaniu do zapłaty...

   
Marco0908
@Asdf 12.02.2018 19:08

Mam podobna sytuację.Proszę kontakt pod nr tel: 692 907 960

   
Lidia

@Asdf a za co musisz zapłacić? @Rob rozumiem, że byłeś efektywny w pracy, skoro łapałeś złodziei? Czy firma na koniec jakiegoś okresu porównywała efektywność swoich pracowników? Czy myślisz, że żaden pracownik nie miałby problemu z przejściem na umowę na czas nieokreślony? @WesołyOchroniash nie jestem pracownikiem firmy Locus Security. Jestem moderatorem forum GoWork.pl.

   
Rob

Jakieś 4 lata temu pracowałem w Locusie, pierwsza umowa na czas określony i strasznie mało przejrzysta. Po pewnym czasie potrzebowałem umowy na czas nieokreślony, przejrzystej do umowy o kredyt hipoteczny. Nie było z tym problemu. Ciuchy obciachowe, wiadomo ale widziałem wcześniej. Miałem również przy uczenie na innym obiekcie więc w ciemno nie byłem wprowadzany i o wszystko pytałem ( warunki ptacy ). Jednym słowem wiedziałem w co się ładuje. Nie było źle, trochę nabiegalem się za złodziejami ,szkoda tylko ,że nie było premii za każdego :)

   
ODESSAMOLDAVANKA

На QLX появились объявления о найме на работу в компанию Locus Security в разных городах Польши от некоего Роберта. Вот ссылка https://www.olx.pl/oferta/ruda-slaska-pracownik-ochrony-stawka-11-zl-netto-na-reke-CID4-IDrlC6f.html#8569bd12c5 Вакансия предлагается гражданам Украины. Что Вы об этом думаете, не обман ли это ???

   
Lidia

@WesołyOchroniash no rozumiem, że dla firmy może być lepiej jak sprawdzony pracownik przepracuje więcej, ale rozumiem, że nikt od Locus Security nie zmusza Was do takiej liczby godzin, prawda? Jest dobrowolne? Czyli jeżeli ktoś bardzo potrzebuje gotówki to może jak chce więcej pracować?

   
WesołyOchroniash
@Lidia 09.01.2018 09:14

słuchaj nie wiem czy jesteś pracownikiem "LS" ale prawda jest taka ze ta firma to motłoch.masz chodzić nie odzywać się,i najlepiej postępować tak ze zapominasz o sobie,nie masz praw nie masz niczego,za to jak ty się zaczniesz upominać to oni nic nie mogą nie poradzą itp ...

   
Lidia

@Lunka akurat nie do Ciebie tyczyło się to z danymi personalnymi. @WesołyOchroniash a nie macie na zleceniu spisywanej ewidencji przepracowanych godzin? Zazwyczaj przy takiej umowie prowadzona jest lista obecności i na jej podstawie wypłaca się wynagrodzenie. Jak zlicza się godziny w firmie Locus Security?

   
WesołyOchroniash
@Lidia 14.12.2017 13:15

Nic takiego nie ma,ile h przepracujesz za tyle płacą tylko myk jest taki że najlepiej jak by to było te minimum 200h w miesiącu i to no kilku obiektach bo na jednym tyle godzin to nie da rady jeździ człowiek od obiektu do obiektu raz tu raz tam.Firma traci obiekty i traci godziny dla pracowników bo coraz więcej firm rezygnuje/ ogranicza ich usługi.

   
Lidia

@WesołyOchroniash jak to na 3 umowy? Dlaczego tak jest to zrobione? Czy one się od siebie różnią? Czyli nowy pracownik nie ma żadnego szkolenia związanego z ochroną? To ważne niedopowiedziane kwestie w sprawie pracy w Locus Security.

   
WesołyOchroniash
@Lidia 08.09.2017 13:29

2 x umowa zlecenie ,po to zeby pracownik nie mógł sie o godziny i dni pracy czepiać,jedna umowa 8-16 druga umowa 16-24, unikają tez tak podatków ,jedyny cel takiego procederu to wyższy zysk firmy,szkolenie jest w formie pogadanki nic więcej .

   
Lunka

Witam.Czy spotkaliscie sie z tym by Locus nie wypłacił pensji nowemu pracownikowi?Termin minął 10 11.

   
nagid
@Lunka 30.11.2017 19:37

Oczywiście

   
Lidia

@Lunka to zaledwie kilka dni opóźnienia. Skontaktuj się z działem księgowości w Locus Security i zapytaj czemu są te opóźnienia. Może jest jakaś pomyłka, błąd. @ona to może powinnaś osobiście załatwić tą kwestię, a nie na forum publicznym? Tu obowiązuje regulamin, który zabrania używania danych personalnych w komentarzach. Takie wpisy mogą zostać usunięte przez administratora.

   
Lunka
@Lidia 17.11.2017 15:49

Gdzie użyte są dane personalne?☺ ta firma nie zapłaciła.

   
nagid

A gdzie pieniądze z Saturrna Lublin za grudzień 2015? Odsetki idą a kasy na koncie brak!

   
Lunka
@nagid 27.08.2017 21:43

Czy Locus czesto nie płacił?

   
Ciekawski Bąbelek

Widziałem ogłoszenie o pracę w Locusie na Katowicach u koordynatora Roberta, polecacie podjąć zatrudnienie?

   
Lidia

@WesołyOchroniash nie odpowiedział. To może ktoś inny z Was wie o co chodzi i chciałby mi i innym użytkownikom wyjaśnić? Do tego również zachęcam do pozostawiania prawdziwych opinii o Locus Security.

   
WesołyOchroniash

Zatrudnienie na 2 lub 3 umowy (nazwa firmy + jedna z liter alfabetu greckiego) ... umowa o pracę dla lubianych lub naiwnych,owszem można się o nią doprosić ale z automatu tracisz na stawce za godzinę. Rotacja ludzi cudowna albo mamy dinozaury które pracują x lat albo sezon-owców na 2-3 miesiące. Płaca wygląda tak że masz być super pracownikiem ochrony,profesjonalistą a zarabiasz jak pracownik parkingu... Firma ma problem z utrzymaniem obiektów jakim cudem? a to takim że dobrzy pracownicy po jakimś czasie uciekają z tego syfu a potem zatrudnia się ludzi z łapanki,na zasadzie jest Pan zdrowy ma ręce i nogi to na obiekt. Jak są jakieś problemy ( na obiekcie,z obsługa itp itd ) to są TO tylko Twoje problemy i nikt więcej nie chce o nich wiedzieć,a jak zaczniesz robić burzę to jeszcze mają pretensje ze się odzywasz. Zwolnić sami cie nie zwolnią prędzej będą dążyć do tego żebyś sam tym jeb... a no chyba ze się nie spodobasz kierownikowi regionalnemu z jakiegoś obiektu wtedy lecisz bo Tak i tyle. Szkolenia hmm jest jedno na początku i ma ci starczyć na całą resztę kariery w tej firmie. Mundur dostaniesz taki chamski jak z PRL Koszula,garniak jak po tacie lub młodszym bracie i klienci sklepów mają problem rozpoznać cię czym ty jesteś bo jedyny napis OCHRONA jest na legitymacji malutki. Ja się pytam jak ta firma chce funkcjonować skoro zatrzymała się w rozwoju już x lat temu.

   
mmmm

Robert z Chorzowa kierownik od siedmiu boleści!!!

   
Mmmm

Robercie jestem bardzo ciekawa dlaczego tylko jeden pracownik nie może mieć planów z rodziną. Podobno grafik który dostał miał być stały a Ty zmieniasz dniówki i zabierasz komuś wolne niszcząc tym samym plany rodzinne a w tym czasie Twoi pracownicy śmieją się za Twoimi plecami gdyż robisz tak jak oni Ci zagrają... Pewien Twój pracownik który robi z Ciebie idiote zmieniając co chwilę grafik, odsyępując innym godziny niby ze względu na wizytę u lekarza a tak naprawdę siedzi na piwie/kawie a Ty na to zezwalasz. Lecz gdy inna osoba potrzebuje pilnie zastępstwo nie potrafisz tego załatwić bo liczą się tylko osoby które wchodzą Vi w tyłek ....

   

Zostaw opinię o Locus Security - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Locus Security