Locus Security

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 433 ocen.

Locus Security
2 433 6 1

Opinie o Locus Security

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Wiktor

Pewnie opinia zależy od tego jak się pracuje i jaką sobie wypracowaliśmy pozycję w firmie!

Michał

Złodziejska firma w Gorzowie jesteś traktowany jak śmieć i co chwilę grożą ci karą 5 tys. Na umowach są wysokie kary więc koordynator może grozić. W miesiącu masz 2 3 dni wolnego bo jak ci każe iść do pracy to musisz bo jest kara 5 tys jak nie pójdziesz. Traktują cię jak śmiecia i jest jak w więzieniu. Odradzam wszystkim oddziału Locus security w Gorzowie Wielkopolskim. Już lepiej opłaca się iść do prawdziwego więzienia

Marcello
@Michał 21.07.2018 09:57

2 lub 3 dni wolnego to miałeś kolego wolne tylko nie handlowe niedziele??? a pracowałeś od poniedziałku do soboty bez przerwy???A firma złodziejska to rozumiem że cię okradli czy jak???może więcej pomocnych szczegółów...

Michał
@Marcello 30.07.2018 13:08

Tak wolne tylko w nie handlowe niedziele. Złodziejska dlatego że są wysokie kary I niskie stawki

Marcello
@Michał 31.07.2018 13:07

ok dzięki za info..to trochę dziwne co piszesz ale ok..

Do marcello
@Marcello 31.07.2018 20:20

....jak to nie wiesz , sam grafik ustalasz, i piszesz , ze to dziwne jest,,

norbi
@Michał 31.07.2018 13:07

ale kary są za coś ? Więc jak jestem uczciwy to kar się nie obawiam !

SS
@norbi 27.08.2018 18:06

Można być uczciwym a i tak można dostać w tej firmie kare

norbi
@SS 05.09.2018 08:45

Jak się wywiązujesz z podpisanej umowy w której widzisz co ci wolno a co nie to jak możesz dostać karę ? Pomyśl główką o ile ja masz :)

Grubas
@norbi 15.09.2018 11:56

W tej firmie pracują sami którzy nie mają główki ;) dużo ludzi się wywiązuje ale firma musi zarobić więc oszukują ludzi

Staleczka

W locus mówią że nieźle zarobisz a dla nich nieźle to jest 1500zl jeszcze kiedy chcą mogą ciebie pozwać w sumie parę lat po zakończeniu pracy w locus możesz się obawiać o to czy przyjdzie wezwanie do zapłaty od locus. Nie polecam nikomu pracować w tej firmie nawet wrogowi

kate
@Staleczka 08.09.2018 14:43

Pracowałam jakiś czas temu w Locus i nie wiem o czym tu piszecie z tymi negetawnymi komentarzami . Gdy się zwalniałam to wszystko było ok. i teraz chętnie bym wróciła lecz nie mają miejsca pracy w mojej miejscowości. Szkoda.

pozdrawiam

Firma locus okrada ludzi więc ja okradłem ich i zamierzam dalej to robić ????

Nowacki
@pozdrawiam 06.09.2018 15:11

W jaki sposób?

Panieszefie
@Nowacki 07.09.2018 16:24

Perfumy są drogie a szef nie widzi nawet na kamerach

Mariano

Witam wszystkich Na moim obiekcie chyba będzie wprowadzona ta cała pożal się Boże dostępność półkowa i moje pytanie brzmi czy muszę się na to godzić ? czy mogę się nie zgodzić ? tym bardziej że mam orzeczenie niepełnosprawności

Marco0908

Omijajcie ta firmę z daleka.Pracowałem w tej firmie jako pracownik ochrony w obiektach Rossmann.Gdy przyjmują Cię do pracy to jest wszystko cacy,obiecują normalny grafik i odpowiednią ilość godzin pracy w miesiącu a w praktyce wszystko wygląda zupełnie inaczej.Syf,organizacja leży.Koordynator ma problem z tym żeby ustalić grafik na cały tydzień już nie mówiąc o miesiącu.Dzwoni codziennie po 10 razy a zadając pytanie czy jutro też mam sie stawić do pracy wciąż była odpowiedź: jak do południa nie zadzwonię to znaczy że masz wolne.I tak cały czas.Albo gdy zadzwoniłem do koordynatora z pytaniem czy następnego dnia którym była niedziela mam sie stawić w pracy usłyszałem że nie wie i ze jak coś będzie się ze mną kontaktował.Zero szacunku do pracowników,brud i syf.Oczekują dyspozycyjności 7 dni w tygodniu na telefon.Ilość godzin pracy woła o pomstę do nieba.Pensja taka że chyba trzeba jeść zupki chińskie aby po opłaceniu mieszkania z niej przeżyć a przez (usunięte przez administratora) i brak organizacji w tej firmie ciężko nawet znaleźć dodatkową pracę która można pogodzić z ich wymaganiami.A moja współpraca z ta firma skończyła się tym że gdy dopadła mnie choroba i zadzwoniłem do firmy poinformować o tym fakcie i o tym ze nie mogę się pojawić w pracy gdyż jestem na zwolnieniu lekarskim i jestem chory usłyszałem odpowiedź że żadnych zwolnień lekarskich nie przyjmują i jeśli nie stawie się w pracy to zostanę zwolniony i obciąża mnie kara finansową i jak to ujął gburowaty pan koordynator będę rozmawiał z prawnikiem.Odpowiedziałem mu że nie mają prawa mnie zwolnić gdy jestem na zwolnieniu lekarskim i dzwonię żeby poinformować ze nie będzie mnie w pracy A zwolnienie przyjdzie pocztą.Po kilku dniach otrzymalem pocztą zwolnienie w trybie natychmiastowym uargumentowane tym że nie stawilem się w pracy z dnia na dzień bez żadnego kontaktu co oczywiście było kłamstwem bo firma dobrze wiedziała że byłem na zwolnieniu lekarskim które oczywiście otrzymała pocztą.Od tamtej pory było dwa lata ciszy.Kilka dni temu otrzymałem z sądu nakaz zapłaty kary umownej na rzecz locusa w wysokości 5000 zł.Oczywiście zamierzam się od tego nakazu odwołać co prawdopodobnie skończy się rozprawą w sądzie.Zwykli (usunięte przez administratora) i złodzieje.Sprawę przekazalem już swojemu prawnikowi.Jeśli sa jeszcze jakieś osoby które zostały oszukane przez ta firmę to proszę o kontakt.

anonymous
@Marco0908 19.03.2018 21:13

I nie ważne o jaka pracę chodzi nigdy nie podpisujcie żadnej umowy na której widnieją jakiekolwiek kary umowne.Bo jeśli jakaś firma umieszcza takie kary na umowie to jest pewne na 99% ze masz do czynienia z oszustami i wywala Cię przy pierwszej lepszej okazji a potem obarcza kara pieniężną.Firmy takie jak locus security żerują głównie na ludzkiej naiwności,braku znajomości prawa i przepisów.No chyba ze ktoś lubi być dymany,nie mieć w ogóle życia prywatnego Ani rodzinnego a zarabiać 1000 zł miesięcznie.Wtedy polecam ta firmę.

dawid
@Marco0908 19.03.2018 21:13

witam,powiem ci ze az trudno w to wszystko uwierzyc ale naprawde zostales oszukany przez firme locus skoro bedac na zwolnieniu lekarskim tak cie potraktowali,trzymam kciuki za ciebie kolego i obys wygral sprawe w sadzie ,myslalem ze to rzetelna firma ale z tego co czytam to brak slow

Nagid
@Marco0908 19.03.2018 21:13

Ja również w podobny sposób zostałem oszukany. Wiszą mi wypłate za ostatni miesiąc. Napisz do mnie chętnie się przyłącze : nagid@onet.pl

norbi
@anonymous 19.03.2018 21:30

Jak jestes nie uczciwy to nie podpiszesz . Jak jestes uczciwy to nic ci nie szkodzi w locusie pracowało wielu ludzi którzy podpisali i się rozstali nie dostając kar ! Więc ta kilku osobowa nie uczciwych którzy wiedząc o karach nie dotrzymała słowa raczej nie ma prawa się wypowiadać o karach tylko mogliby napisać co konkretnie zrobili że mają kary . Myślę że locus to nie mała firma krzak i raczej nie ryzykowaliby przegranych spraw w sądzie .

1234
@norbi 19.08.2018 22:32

a ja mysle ze jestes jednym z tych pseudo koordynatorow albo slugusem locusa ,bo ja osobiscie pierwszy raz sie spotykam z tak duzymi karami jeszcze w umowie o prace za najnizsza krajowa . Dzwoni sie do pracownika ktory ma miec dzien wolny i sie go straszy ze jak nie przyjdzie do pracy to 5 tys kary po to jest to w umowie zeby miec kontrole i zastraszac swoich pracownikow tak dziala profesjonalna firma :)

Roger
@Marco0908 19.03.2018 21:13

No ja nie wiem gdzie to tak się pracuje na Rossmanach? Gdzie są tacy koordynatorzy? Ja robie kolego to samo co ty od dwóch lat. Sam planuje sobie grafik na cały miesiąc. Jest on zachowany w 99 proc bez żadnych zmian.Pracuje cały czas na jednym sklepie. Nie przerzucają mnie. Wiec naprawdę trudno mi jest Ciebie kolego zrozumieć.

John
@norbi 19.08.2018 22:32

To nie są wezwania sądowe ani komornicze. Takie pisma wyrzuca sie do kosza. Szkoda tracic kase na adwokatów. Juz to przerabialem.

Anita

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie możną napisać?

Marco0908
@Anita 19.04.2018 18:35

A co pozytywnego można napisać o firmie która czerpie zyski na oszustwach i wyludzeniach? Ostatnio zgłasza się do mnie coraz więcej osób które pracowały w tej firmie.Jeden facet został obciążony kara 10 tysięcy złotych za zjedzenie batonika w obiekcie który ochranial mimo że za niego zapłacił to oskarżono go o kradzież i też czeka go batalia sądowa.

dawid
@Anita 19.04.2018 18:35

Witam,a co mozna napisac o firmie -wystarczy tylko przeczytac kilka ostatnich wpisow i wszystko jasne . Chyba cos jest na rzeczy skoro pracownicy takie opinie daja

norbi
@Marco0908 20.04.2018 10:25

Myślę że jakby kupił to nie mieli by szans na karę , nie wiem nie widziałem ale często pracownicy kradną i chyba w locusie dobre sa te kary które mają odstraszać złodziei . ja jestem uczciwy i popieram karanie za kradzieże !

norbi
@dawid 02.05.2018 09:16

Raczej nie pracownicy n- tylko ci którzy zostali wyrzuceni i to z hukiem . Widząc te wpisy są to wyjątki w skali osób które pracują i pracowały w locusie.

Sxewsxewow
@Anita 19.04.2018 18:35

A ty kim jestes szmatlawico Korwo

Adam

Jaką macie atmosferę w pracy? Warto aplikować? Czy firma w ogóle potrzebuje ludzi?

czarek

w ostatnim czasie zaszlo sporo zmian w firmie locus juz nie jest to ta sama firma co byla kilka lat temu teraz locus traci obiekty a te co ma to np rossmanna to tam nie wiele godzin jest po srednio 8 h dziennie,wiec zeby uzbierac etat trzeba byc na dwoch obiektach czasem na trzech nie mozesz odmowic bo wtedy cie zwolnia i wystapia do sadu tak jakbys porzucil prace a co za tym idzie to wiedza ci co pracuja czyli kara umowna 5 tys,ja dla mnie te kary sa za duze jak na te zarobki jakie proponuje firma locus,np teraz w sieci sklepow rossmann jest ochrona 4 godz w dostepnosci polkowej czyli doklada towar dla mnie to bez sensu ,bardzo duzo osob w ostatnim czasie rezygnuje z pracy w firmie locus

Asdf

Chciałbym się dopytać czy ktoś otrzymał pismo o „porzuceniu” stanowiska pracy, prosiłem o dni wolne w styczniu, pisałem, dzwoniłem ze nie dam rady się pojawić w pracy ponieważ studia,sesja wiec wiadomo nie da rady. Po tygodniu przyszło pismo o przedsądowym wezwaniu do zapłaty...

Marco0908
@Asdf 12.02.2018 19:08

Mam podobna sytuację.Proszę kontakt pod nr tel: 692 907 960

norbi
@Asdf 12.02.2018 19:08

coś ściemniasz ja jako student podaję wcześniej dni kiedy mam zajęcia i nigdy z wolnym nie mam problemu, pracuję z kilkoma innymi studentami i oni tez nie mają problemów z wolnym na zajęcia . Zawsze mam grafik z uwzględnieniem dni wolnych o które proszę. Więc coś mi tu nie pasuje w tym co napisałeś ? Czyżbyś coś ukrywał ? Znam kilka sytuacji od krótko pracujących studentów którzy po prostu nie przyszli do pracy bo im się nie chciało a potem gdy dostali kary wymyślali sobie jakieś zajęcia itd.

Byly

Z locusa odszedłem 3 lata temu. Przez ten okres firma wogóle się ze mną nie kontaktowała nie wysyłała pism. Dwa dni temu otrzymałem pismo iż jestem im dłużny prawie 7 tysięcy złotych!!! Wynająłem adwokata w poniedziałek wizyta. Zobaczymy co wyjdzie bo na pewno nie mam zamiaru nic im płacić!! Szukają naiwnych którzy wystraszą się pism i wpłacą im pieniądze. Nie dajcie się im zastraszyć żerują tylko na naszej naiwności.

Zniechęcony pracownik
@Byly 16.08.2018 17:40

Można prosić o jakiś kontakt z Panem?

Byly
@Zniechęcony pracownik 17.08.2018 16:36

Oczywiście tomeksudul89@wp.pl

dawid
@Byly 16.08.2018 17:40

a za co niby te 7 tys ?

Byly
@dawid 18.08.2018 08:08

Nie wiem nie można się doprosić słowa wyjaśnień.

nowy pracownik

witam wszystkich,pracuje w firmie od miesiaca na obiektach rossmann chcialbym sie dowiedziec ile u was jest tego dokladania towaru przez pracownika ochrony w ramach tej calej dostepnosci polkowej ,u mnie na obiekcie jest na 8 godz pracy 4 cztery godziny dokladania towaru ,czy podobnie jest w calej Polsce ?

Szpak
@nowy pracownik 04.08.2018 09:49

Hmmm..dostepnosc polkowa? Czyli jezykiem prawniczym ...jestem dostepny dla tej polki w tym okreslonym czasie. To takie ukrywanie kosztow w ,,bialych rekawiczkach..,,

SecurityMan
@nowy pracownik 04.08.2018 09:49

Na każdym sklepie zakładają 4h dokładania towaru ;P

NieKupujeWRossmannie

Jestem zatrudniony w Locusie od 2012 roku, a pracuje w Rossmannie. Kiedyś pracownik nie był tam piątym kołem u wozu - co mi się bardzo podobało, a o taką stawkę w takiej pracy było raczej bardzo ciężko. Z dniem dzisiejszym postanowiłem napisać wypowiedzenie, bo wszystko zmieniło się o 180 stopni. Dzisiaj patrzą na Ciebie jak na zło konieczne, ciężko dostać niższą stawkę, niż obecnie oferuje Locus i wprowadzenie nowych zmian, gdzie praktycznie jesteś osobą od wykładania towaru za + 11,50., gdzie chłopak, który przychodzi na dostawy dostaje za to samo jakoś 13-15zł, a Ty do tego ryzykujesz zdrowiem i życiem, bo Rossmann tymi praktykami zachęca do częstszych kradzieży. Dzisiaj napisałem wypowiedzenie. Pozdrawiam ze Śląska.

stary pracownik
@NieKupujeWRossmannie 31.07.2018 10:20

to samo dzieje sie w innych regionach polski pacujac w rossmannie teraz jestes pol na pol ochroniarz =pracownik od wykladania towaru a stawka tak jak kolega dokladnie pisze 11-11,50 zl za godzine ,ryzyko duze bo w ostatnim czasie spore zainteresowanie jest kradzieza w rossmannie,ogolnie tez sie zastanawiam nad odejsciem tylko szukam czegos i gdy znajde to podziekuje za taka prace

Henryk

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

dawid

Moze ktos mi powiedziec na czym bedzie polegac ta -dostepnosc polkowa-w rossmannie ,bo moj szef jest tak nie ogarniety ze sam nie wie albo zbywa mnie tylko ze bedzie dobrze - podwyzka 0.50 gr :) nic tylko brac sie do pracy

SecurityMan
@dawid 15.07.2018 21:07

Będziesz miał kolektor i wyskakuję Ci na Nim co masz dołożyć na półki z magazynu. Na dodatek w ciągu służby będziesz pracował 4h dziennie na tej "dostępności półkowej" no i oczywiście reagować na np. złodziei. Jeśli będziesz miał umowę o pracę to stawka 12,75 a na zlecenie 13,25 zł.

dawid
@SecurityMan 15.07.2018 21:23

to widze ze z pracownika ochrony robi sie magazyniera,nie dosc ze godziny obciete to jeszcze mamy towar wykladac,chyba czas najwyzszy sie rozejzec za czyms innym

SecurityMan
@dawid 17.07.2018 08:23

Moim zdaniem efektem podwyższenia stawki będzie kolejne cięcia godzin. Tak samo jak powstała "minimalna stawka godzinowa" oczywiście koszta pracodawcy wzrosły a więc sukcesywnie powolutku były ucinane godziny.

dawid
@SecurityMan 17.07.2018 10:28

tylko ze juz jest malo godz bo po 7-8 sie pracuje a stawki to na umowe o prace to 11 zl wiec troche malo jak za ochrone i wykladanie towaru

SecurityMan
@dawid 17.07.2018 11:08

Jaką masz stawkę? Jaką umowę? Jaki obiekt? Czy masz dostępność półkową?

gikko

50 groszy plus do stawki za prace na Rossmanie za wykladanie towaru =praca z Apka hahahahaha

Aga
@gikko 14.07.2018 17:33

To ty ile masz lat ze tak w banbuko , dales sie zrobic. To ty Jasiu jestes, ...

rafal
@gikko 14.07.2018 17:33

Witam,mi tez proponowal szef 50 gr wiecej za wykladanie towaru to jest naprawde zalosne bo mija sie z celem pracy jako ochrona sklepu jeszcze tym bardziej w tak duzej firmie jak rossmann. A wie ktos jak to bedzie wygladalo ta ostepnosc polkowa ? Robi sie nie ciekawie na tych obiektach

SecurityMan

Ja pracuję w Locus Security od 2014 cały czas na jednym obiekcie. Propozycję umowy o pracę dostałem już po 4-5 miesiącach. Szkolenie miałem na dwóch obiektach po 8 h. Od razu dostałem swój stały obiekt. Na samym początku jeden z szefów prosił mnie o to bym szedł na inny sklep bo nie ma komu obstawić zmiany. Kilkakrotne rozmowy z szefem przyniosły rezultat i już mnie nie prosił. Przeżyłem jedną zmianę kierowniczki i zastępcy. Praca jest dość specyficzna nie tylko z procedur ale też samej specyfiki pracy. Praca z dziewczynami nosi ryzyko obgadywania oraz tworzenia "niesmacznych" sytuacji. Dlatego radzę uważać z kim i o czym rozmawia się, lecz nie chcę wszystkie dziewczyny "wkładać do jednego wora". Nowicjusze przychodzący do pracy w większości to ludzie bez kultury, nie dbający o własną higienę osobistą oraz brak punktualności. To niestety powoduję, że taki ochroniarz jest już na samym miejscu "skazany na zwolnienie". Niestety ja jako stały ochroniarz miewam konflikty na "swoim sklepie". Rozmowy z kierownikiem sklepu nie dają rezultatów zaś szef mam wrażenie, że jednym uchem słucha i drugim wypuszcza. Oni tylko "interweniują" skutecznie jak kierowniczka prosi o rozmowę. Pewnie jest to spowodowane tym, że nie chcą wchodzić konflikt z kierownictwem. Wychodzą z założenia, że lepiej zmienić pracownika niż żyć w sporze z kierownictwem sklepu ( zaznaczam, że na wielu sklepach obsługa nie zmienia się od kilkunastu lat). Co do wypłat mi zawsze wypłata zgadza się. Powiem szczerze, że od długiego czasu słyszę o "błędach w wypłatach" i sam zaczynam zastanawiać się czym jest to spowodowane. Bo jak ja zaczynałem pracę to takich problemów naprawdę nie było. Bynajmniej nie słyszałem o tym co chwila jak to teraz bywa. Spowodowane to zapewne jest tym, że ilość godzin jak i grafik pracy robi "stały ochroniarz" . Gdzie jak dla mnie powinno to być sporządzane przez szefa ochrony. Wielu Nowicjuszy nie wpisuję się w godzinówkę jak i dziennik zmian dlatego też oni sami są sobie winni. No ale od kontroli godzin i naliczania wypłat po prawnie jest szef a nie pracownik ochrony. Najbardziej martwię się faktem, że w niektórych sklepach wchodzi dostępność półkowa. Wobec mnie szef jest elastyczny lecz brak "organizacji pracy" + dostępność półkowa powoduje, że już kilku dobrych pracowników ochrony

Zainteresowany

Jak się mają stawki godzinowe w firmie do innych firm w Szczecinie?

adamkol

Locus security to jakieś żarty w Szczecinie...Mydlenie oczu stawkami,mialem miec 12.50 na H na Rossmanie,po tygodniu okazalo sie ze 12 zeta,bo po 3 miechach bedzie dopiero wiecej I On zapomnial o tym..ok sobie mysle co mi tam,zrezygnowalem z Apki na Rossmanie i 12 zeta mysle wystarczy..Przyszla wyplata i umowa....okazuje sie ze mam 11 na czysto..Pan kierownik po zapytaniu(nie powiedzialem ze przyszla umowa i mam netto 11 zeta) co jest nie halo zaczal krecic ,ze a moze zle policzyli ,ze gdzies moze naliczyli innemu komuś..zebym pracowal on posprawdza i takie tam ślinienie sie jak zwykle..BZDURA.Obiecanki godzin,a w sumie po 5 h na rossmanach za 55 zeta..to żarty.

Lidia

@Czarek W jaki sposób firma Locus Security Cię okradła? Bo rozumiem, że to bezpośrednio Ciebie dotyczy ta sytuacja, do której się odnosisz. Jako że jest to bardzo poważny zarzut, to chciałabym Cię prosić o konkretne informacje i opis sytuacji. Bez wątpienia sprawi to, że Twoja wypowiedź nabierze więcej rzetelności.

Marco0908

Czarek oczywiście poszedłes do lekarza i masz zwolnienie lekarskie na czas nieobecności w pracy?

Czarek

Złodziejska firma nawet nie rozumia że człowiek chory odrazu wymówienie i 5tys kary nie polecam

anonymous
@Czarek 12.06.2018 08:19

Ja też 5 tys oszusci

Lidia

@adelman Nie nam oceniać, czy komentarze na temat pracy w firmie Locus Security są mściwe, czy nie. Niemniej, z tego co rozumiem, to miałeś okazję w tej firmie pracować. Zatem może Ty po prostu opiszesz swoją współpracę z tą firmą?

adelman

opinie jak kazdego.... pracowalem dawno temu...a co z rokiem 2018 w Szczecinie? Nie sadze aby to wszystko bylo feer,raczej msciwe slowa ochroniarzy leniwców

Marcin
@adelman 09.06.2018 11:22

Pozdrawiam firmę locus Security.Niech się już tak nie wybiela.

Adam28

Przestrzegam wszystkich przed pracą w tej firmie. Nie dość, że nie płacą wcale to jeszcze pracownicy są traktowani gorzej niż dno, totalne zero. Dla firmy liczy się tylko zysk! Do dzisiaj nie dostałem i przestałem się łudzić, że dostane zaległe pieniądze Sam zostałem oszukany przez tą firmę. Pracowałem przez miesiąc (dodam, że pracę dostałem bo jeden z koordynatorów to znajomy zarówno mojej siostry jak i mój znajomy). Było to 8 lat temu, a podjęcia pracy żałuję do dziś. Zwolniono mnie tylko i wyłącznie dlatego, że będąc w pracy odwiedził mnie inny znajomy i chwilę z nim pogadałem. W efekcie przyjechał koordynator (również mój znajomy) i poinformował mnie o tym, że z dniem dzisiejszym kończą ze mną współpracę i mam rozliczyć się z ubrań służbowych. Tak też zrobiłem. W międzyczasie zmieniłem adres zamieszkania (przeprowadzka do innego miasta). W dniu dzisiejszym dostałem pismo od komornika w którym informują mnie, że zajmują moje konto oraz wynagrodzenie, ponieważ firma ta 7 lat temu złożyła pozew w sądzie przeciwko mnie, żądając odszkodowania ode mnie w wysokości 1600zł. Dla mnie to troche dziwne, bo żadnych wezwań do zapłaty nie dostałem, dzisiaj otrzymałem pierwsze dokumenty w tej sprawie. Ok, może i był zapis w umowie odnośnie kar za porzucenie pracy, jednak jej nie porzuciłem tylko zostałem z niej zwolniony. Po 7 latach cały dług to blisko 4000zł. No po prostu wierzyć się nie chce, że tak można postąpić z pracownikiem i to w czasach kiedy o pracowników jest bardzo ciężko. Wygląda to tak, że po przepracowaniu miesiąca nie dość, że nie dostaniesz wypłaty, to po kilku latach dowiadujesz się, że masz kilka tysięcy zł długu

Das
@Adam28 30.04.2018 12:38

Potwierdzam !!!! Ta Firma to oszuści,mnie akurat potrafili za 6 miesięcy pracy oszukać na 1000zł - nigdy zaległe pien iądze nie zostały zapłacone !

adelam
@Adam28 30.04.2018 12:38

8 LAT TEMU?????????????mamy 2018 rok!

Lidia

@Luis Nie jestem w żaden sposób związana z firmą Locus Security. Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest inaczej? Napisałam Ci dokładnie, dlaczego pytam.

Lidia

@Lusi Żadne dochodzenie. Jestem moderatorem forum GoWork.pl i moim zadaniem jest dopytywanie o konkrety oraz zachęcanie użytkowników do pisania szczegółów, które komuś w przyszłości mogą pomóc, nic więcej. Dlatego po prostu pytam, czy dobrze zrozumiałam, że ochroniarz sklepu Rossman, będąc jednocześnie zatrudniony przez firmę Locus Security.

Luis
@Lidia 28.05.2018 22:10

Moderatorem? chyba dla Locus.Moderator nie jest anonimowy.Od razu okreslone jest to w opisie...a nie takie dopytywanie. Takie prymitywne postępowanie nie jest wskazane.

Lidia

@Luis Nie obrażaj proszę innych użytkowników, którzy się tutaj wypowiadają, każdy ma prawo napisać swoją opinię. Niemniej jednak, mówiąc, że pracujesz w Rossmannie, to znaczy, że ten obiekt ochraniasz, ale jesteś zatrudniony przez firmę Locus Security, zgadza się? Z tego co mi się udało zrozumieć a propos grafiku, to nie ma problemu z tym, żeby jakieś niepasujące pracownikowi zmiany po prostu zamienić, tak? Będę wdzięczna za odpowiedź. @Marcin Jak napisałam wyżej - każdy ma prawo napisać swoją opinię, o ile jest ona poparta jakimiś konkretami, więc nie obrażaj proszę innych osób. @Adam28 Czy udało Ci się finalnie rozwiązać sytuację z zaległą wypłatą? I na jakiej rzekomo podstawie firma Locus Security skierowała sprawę do sądu przeciwko Tobie? Podaj proszę więcej informacji, dziękuję.

Lusi
@Lidia 19.05.2018 17:50

Nie wiem do czego ja mam się tu ustosunkowywać i na co odpowiadać?Czy to jakieś dochodzenie ?czy co?Napisałem swoją opinie i tyle.Tak pracuję w Locus Security.To chyba jasne...Lidia.

Luis

Pracuję na Rossmann prawie dwa lata.Wypłata 100% zawsze na czas.Gdy dziesiąty wypada w dzień wolny to oczywiście odpowiednio wcześniej.Zawsze 100% bez zaległości ,bez kar itp ( choć te są wpisane w umowie i są gdyby co bardzo surowe).Umundurowanie kompletne,dobre czy nawet bardzo dobre warunki pracy.Stawka konkurencyjna (bez dwóch zdań).Grafik bezkonfliktowy (mam umowę zlecenie). Nie za bardzo jest powód by zmieniać pracę ( chyba ,że ktoś nie znosi monotoni i monitoringu). Naprawdę dobra praca jak na tą bidę ,która jest w ochronie.Raczej większe stawki mają tylko w konwojach. Teraz o tych co tu piszą ...piszą raczej tylko podpadziochy,ci co nie umieją się na poziomie zachować,brudasy,pijaki i konfliktowcy. Nie ma pracy idealnej i ptacodawcę trzeba też surowo oceniać.Trzeba jednak mieć trochę klasy,odpowiedzialnosci,oniektywizmu i znać rynek ochrony. Aha !!! I nie jestem żadnym sługusem Locus ,innym z epitetami,które pewnie tu przeczytam. Jestem najzwyklejszym pracownikiem ochrony,który pozytywnie ocenia Locus i mam nadzieję,że zdania nie będę musiał zmieniać.

Gregor

Czasami prosimy się o kłopoty a później chcemy obarczyć nimi firmę?

Marcin
@Gregor 14.05.2018 10:06

Odezwał się pachołek Locusa.Albo zwykły naiwniak.Jedno z dwóch.Za dużo negatywnych opinii by można było szukać winy po stronie pracowników tym bardziej jeśli ktoś zostaje zwolniony mimo choroby i zwolnienia lekarskiego.Taka osoba twoim zdaniem też prosi się o kłopoty?

Zostaw opinię o Locus Security - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Locus Security