Locus Security

Adres: Plac Kilińskiego 3, 71-414 Szczecin

NIP: 5242671568 KRS: 0000319021

Locus Security
2 440 6 1

Opinie o Locus Security

Filtruj opinie po kryteriach:

Miłosz
 Opinia

Czyli Firma locus security musi godzić się na wszystko co zaproponuje mu kontrachent bowiem sam straci dochody niedługo podłogi będziemy myć na końcu w tej całej układane mamy zawsze pod górkę

Pomocna?
pracownik
 Opinia

naprawdę większość opinii na temat firmy to same brednie osobiście pracuję już tam ponad 3 lata i co prawda nie jest to firma idealna ma swoje wady ale ludzie bez przesady. strasznie dużo osób narzeka na kary pieniężne żę jak się nie przyjdzie do racy to od razu 5 tyś zł do zwolnienia i inne tego typu wymysły nigdy w całym dotychczasowym czasie pracy nie spotkałem sie z tym żeby ktokolwiek z pracujących w ochronie dostał kare pieniężną za nie przyjście do pracy oczywiście po ówczesnym zgłoszeniu tego i podaniu powodu nie obecności. był jeden wyjątek to chłopak uznał sobie ze już nie pracuje ani nie złożył wypowiedzenia przestał odbierać telefony i nie pokazywał się w pracy. dalej są też głosy że jest problem ze zwolnieniem się z firmy ze od razu kara itp prawda jest taka ze składasz wypowiedzenie i po okresie zawartym w umowie przestajesz być pracownikiem firmy u mnie na obiekcie przewinęło się sporo pracowników i nigdy nie było z tym problemów . dostępność półkowa co prawda to prawda dodatek do pensji jest mierny i moim zdaniem też powinien być wyższy odnośnie ubioru tak przy dokładaniu nosi się spodnie i koszule firmową reszta nie jest obowiązkowa odnośnie pretensji ze strony kierownictwa czy też pracowników sklepu za kradzieże w czasie dokładania towaru nigdy nikt nie miał do mnie żadnej pretensji , widziałem sporo ochroniarzy w akcji i trafiają się i też tacy gdzie dokładany jest towar a alejkę obok (usunięte przez administratora) pakuje perfumy do kieszeni czy nawet stojąc 4 metry od ochroniarza w tej samej alejce to proszę się nie dziwić że potem może dochodzić do jakiś nie przyjemnych rozmów na koniec nie narzekajcie tylko na 1 firmę bo tak naprawdę dokładaniem na półki cięciami godzin i stawką godzinową zarządza i decyduje o tym doskonale wiemy która firma i locus co prawda może powiedzieć nie nasi pracownicy nie będą robić tego czy tamtego tylko pewnie wiązało by się to wtedy ze zmianom firmy ochroniarskiej i znając życie wtedy był by płacz w komentarzach że masowe zwolnienia i temu podobne

Pomocna?
Stado koni
 Opinia

ZADAMY PODWYŻEK

Pomocna?
Marek
 Opinia

Obecny prezes locus Security to Michał Durka. Prawnik tej firmy to Marta Sadzik-Durka. Ciekawe czy to przypadek czy dobrze zaplanowany rodzinny biznes polegający na pozywaniu do e-sądòw byłych pracowników o absurdalne kary umowne nie mające żadnego oparcia w naszym ustawodawstwie. Dlaczego więc sąd wydaje nakazy zapłaty? Otòż dlatego że w e sądzie i postępowaniu niejawnym sprawy rozstrzyga referendarz sądowy który wierzy powodowi na słowo. I w ten sposób Locus żeruje. Ale niestety mòj adwokat był bardziej przebiegły i skuteczny od nich i otrzymali ode figę z makiem nie pieniądze.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
nowy aget
 Opinia
@Marek 21.12.2018 12:14

to jak mozna zrezygnowac z tej pracy ? pracuje kilka miesiecy i chce odejsc ale po przeczytaniu opini innych pracownikow martwi mnie to ze moga mi wlepic kare 5 tys zl nawet gdy zachowam okres wypowiedzenia,co za firma masakra ,moze ktos mi poradzi ?

Pomocna?
Lidia
 Opinia
@nowy aget 21.12.2018 20:56

Dlaczego chcesz zrezygnować z pracy w tym miejscu? Mógłbyś napisać, które aspekty Ci nie odpowiadają? Na pewno są też rzeczy, które podobają Ci się w firmie, czy je także możesz wymienić? Czasem warto porozmawiać szczerze z pracodawcą - myślę, że da się wyjaśnić w ten sposób wiele kwestii.

Pomocna?
nowy aget
 Opinia
@Lidia 21.12.2018 21:26

Lidia 21.12.2018 21:26 @nowy aget 21.12.2018 20:56 Dlaczego chcesz zrezygnować z pracy w tym miejscu? Mógłbyś napisać, które aspekty Ci nie odpowiadają? Na pewno są też rzeczy, które podobają Ci się w firmie, czy je także możesz wymienić? Czasem warto porozmawiać szczerze z pracodawcą, myślę, że da się wyjaśnić w ten sposób wiele kwestii. dlatego bo firma locus traci obiekty a te ktore ma to pracuje sie tam 6-8 godz dziennie wiec sie nie oplaca jezdzic do pracy za taka stawke czyli 11 zl i pracowac przez tyle godzin,na obiektach sa ciete godziny i np ja zeby uzbierac liczbe godzin pracuje na kilku obiektach w miesiacu odmowa podjecia pracy wiaze sie z kara umowna 5 tys zl za porzucenie pracy ,gdzie zastraszanie taka kara jest na porzadku dziennym. Pierwszy raz sie spotykam z taka praktyka ze sa jakies kary umowne w oparciu o umowe o prace 5 tys porzucenie pracy ,2 tys palenie tytoniu i tys zl brak legitymacji A.O. czy to jest normalne ? prosze sobie opowiedziec na te pytania a najlepiej skontaktowac sie z wlascicielem firmy dlaczego tak postepuja z pracownikami i co ma to na celu ?

Pomocna?
Gośka
 Opinia
@Lidia 21.12.2018 21:26

O jakiej rozmowie z pracodawcą mówisz? Jeden pracownik nie ma szans by cokolwiek zmienić. A kary rzeczywiście są, jak to powiedział nowy aget.

Pomocna?
Marek
 Opinia
@nowy aget 21.12.2018 20:56

Kare i tak dostaniesz 5000 zł. Tyle tylko że po kilku latach jej zażądają. Ja dostałem od nich kare po 3 latach od zakończenia wspòłpracy. Ale wziąłem adwokata który złożył skargę do sądu na wydany nakaz zapłaty i rozeszło się wszystko po kościach.

Pomocna?
WesołyOchroniash
 Opinia
@Lidia 21.12.2018 21:26

Czy ty serio czytasz z zrozumieniem to co ludzie piszą ? czy tak pytasz dla zasady ? Ludzie wypisują ze firma żeruje na pracownikach , pozywa ich do sądu, skandaliczne warunki, omijanie kodeksu pracy ... i twoje pytanie :"Mógłbyś napisać, które aspekty Ci nie odpowiadają? Na pewno są też rzeczy, które podobają Ci się w firmie, czy je także możesz wymienić? " Serio troszkę chyba nie na miejscu ? Lub też jak wielu podejrzewało jesteś pracownikiem LS.

Pomocna?
WesołyOchroniash
 Opinia

Dobry Wieczór,witam ponownie. Jak to jest ze firma która zatrudnia taką ilość pracowników na podstawie umowy o pracę ,ma oddziały w kilku większych miastach , nie posiada funduszu socjalnego ? Święta Bożego Narodzenia już za kilka dni,wszyscy dostają kasę ,bony,paczki, a pracownicy Locus Security,nie dostali nic , i niestety nie dostaną ,po raz kolejny wyżej wymieniona firma kombinuje jak tu oszczędzić na pracownikach. I dalej stękania koordynatorów ,że nikt pracować nie chce ,że nie ma chętnych do pracy,że trzeba ludzi z ulicy zatrudniać ?i najlepsze "bo ludzie się zwalniają , nie ma stałych pracowników" A przepraszam grono wzajemnej adoracji ,z czego to wynika ?

Pomocna?
Miłosz
 Opinia

Myślę że to co tu piszecie to w 100%"prawda

Pomocna?
WesołyOchroniash
 Opinia

Witam ponownie. Dostępność pułkowa - jakie to cudowne , pracownik ochrony przez 4 godziny dokłada towar z magazynu , w tym czasie nie ma możliwości pilnować obiektu ,oczywiście to wszystko wykonuje się w mundurze ( koszula,krawat, spodnie , odpowiednie buty ) zgadnijcie mili jak człowiek wygląda po 4 h przekładaniu i przeciskaniu się przez magazyn ? Inna kwestia , jeżeli w tym czasie coś zniknie z sklepu,usłyszymy od Kierownika Sklepu narzekania że znowu wynieśli ... Umowy same sobie przeczą i są nieprawne , mamy zapis o odpowiedzialności za powierzone mienie , ale również o wykładaniu towaru , więc jak pracownik ma wykładać towar i pilnować towaru ? Dalej idąc jak mogę być zatrudniony jako pracownik ochrony i jednocześnie wykładać towar ? czy takie coś jest prawne ? Przecież o zatrudnieniu pracowników ochrony mówi odpowiednia ustawa :Dz.U. 1997 nr 114 poz. 740 Jakie też to zabawne gdy ponad 100 kg chłop przepycha się przez magazyn ,gdzie drobne kobietki mają problem przejść . Kolejny bajer kasy samoobsługowe , zgadnijcie proszę na czyjej głowie są ? tak nie mylicie się :) wszystkie inne firmy wydzielają osobnego pracownika do kas samoobsługowych ,ale nie tutaj :) Cudowna nowość nr.3 czas pracy 8 lub 12 ? nie nie tutaj :7,5h , 9, 10 , 11 ,12 w zasadzie każdy dowolny wedle upodobań, tych nad nami . Stawka za prace: Pan który przychodzi na dostawę i kasjerka zarabiają lepiej od pracownika ochrony który naraża nie raz swoje zdrowie i życie, TAK ! nic rewelacyjnego, osoby ujęte nie raz są pod wpływem środków odurzających,oczywiście jeżeli takiego człowieka wychwycimy już na wejściu nie można go wyprosić bo do momentu kiedy nic nie ukradnie lub zniszczy , jest to dalej potencjalny klient ,trudno że taki człowiek jest nieobliczalny i stanowi potencjalne zagrożenie dla wszystkich osób na obiekcie.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Ahhdndhsa
 Opinia
@WesołyOchroniash 08.11.2018 22:21

Dostępność półkowa to projekt pewnej sieci która Locus ochrania. Poza tym krawata przy tym się nie nosi. Wszystkie kwestie związane z wyglądem regulują procedury od kontrahenta. Jako zleceniobiorca powinieneś otrzymać aneks do umowy. Wszystko jest zgodne z prawem. Stawkę masz wyższą w związku właśnie z dostępnością. A co do godzin pracy to decydują o tym albo rewizyjny albo koordynator. Najczęściej dochodzi aspekt ciętych godzin ochrony przez kontrahenta i dlatego dniówki wyglądają jak wyglądają. Jak już ktoś chce coś pisać to mógłby to zrobić rzetelnie i uczciwie.

Pomocna?
WesołyOchroniash
 Opinia
@Ahhdndhsa 10.11.2018 12:49

"Dostępność półkowa to projekt pewnej sieci która Locus ochrania" No tak jak najbardziej,bo niestety w.w. firma nie ma kontrahentów , więc na każde nawet nielogiczne warunki firma się zgodzi,pewnie doczekamy się momentu kiedy pracownik ochrony będzie odpowiedzialny za czystość kibli w ochranianym obiekcie. "Poza tym krawata przy tym się nie nosi." Kwestia kierownika obiektu z tym krawatem, ale koszula i cała reszta już tak , pięknie ta koszula i spodnie wyglądają po 4 h pracy na magazynie,naprawdę :) "Wszystkie kwestie związane z wyglądem regulują procedury od kontrahenta" A czy czasem w tych procedurach od kontrahenta nie ma zapisu o tym ze mamy być w kompletnym umundurowaniu , czyści i schludni ? W tej umowie co to niby aneks do niej jest też taka informacja jest zawarta... "Stawkę masz wyższą w związku właśnie z dostępnością." Oj tak dostaliśmy całe 50 gr ! więcej za piastowanie pracy na 2 stanowiskach , bo mamy wykładać towar i doglądać czy czasem ktoś czegoś nie wyniesie,+ jeżeli na sklepie są kasy samoobsługowe też są na naszej głowie. "Najczęściej dochodzi aspekt ciętych godzin ochrony przez kontrahenta" Co złego to nie my ? Jak wyżej, jak kontrahent postanowi że pracownik ochrony, ma dbać o czystość kibli to będziemy to robić , nasza firma,staje się firmą od wszystkiego.Firma nie jest wstanie zapewnić pracownikom normalnych godzin pracy i pełnego etatu więc biega się po obiektach . "Jako zleceniobiorca powinieneś otrzymać aneks do umowy" I kolejną dodatkową umowę zlecenie ? ale już to pomińmy ... mnie dalej ciekawi jak mogę być zatrudniony na podstawie umowy o pracę jako pracownik ochrony i wykładać towar ? "Jak już ktoś chce coś pisać to mógłby to zrobić rzetelnie i uczciwie." Jak najbardziej i do dyskusji wybrać sobie wychwycone argumenty które tylko nam pasują , co w mojej poprzedniej wypowiedzi było nie rzetelne lub nie uczciwe ? Czy jakikolwiek jej fragment jest niezgodny z stanem faktycznym ? A i "Dostępność półkowa to projekt pewnej sieci która Locus ochrania" A czy Locus ochrania jakąkolwiek inną sieć ? bo z tego co mi wiadomo to wszystkich kontrahentów stracili .

Pomocna?
Grzesiek
 Opinia
@WesołyOchroniash 11.11.2018 11:37

Witam wszystkich,bardzo rzetelna wypowiedz w firmie locus panuje jeden wielki balagan wiem bo pracuje tam kilka miesiecy ,jesz teraz na obiekcie gdzie weszla ta dostepnosc polkowa i pracujemy po 4 godz dziennie przy dokladaniu towaru w ubraniu made in china zrobione z jakiegos nylonu co nie przepuszcza powietrza wiec zgadzam sie z opinia innych ze czlowiek po 4 h pracy wyglada i pachnie strasznie , w moim obiekcie magazyn produktow jest wielkosci 2-3 metry wiec wszystko stoi na korytarzu i socjalu zeby sie dostac do wozka nr 7 trzeba wyjechac dwoma innymi takie sa realia i wszystko za te marne 50 gr jak kolega napisal ,gdyby nam kazali kible myc to pewnie na to by sie zgodzili bo nie dbaja o swoich pracownikow o wszystko trzeba sie prosci nawet o glupie zaswiadczenie ktore przychodzi dopiero za dwa miesiace gdy juz tak naprawde dawno powinno byc przedlozone w urzedzie,co do godzin to w naszym rejonie pracuje sie srednio po 6-9 wiec chyba wiadomo jak ciezko jest uzbierac etat na jednym obiekcie ,dlatego rzadko pracuje caly miesiac w jednym sklepie tak sie sprawa nie tylko u mnie pewnie w polowie ochranianych obiektow firmy locus,jeszcze jedno od pewnego czasu sa niezgodnosci w pensji pojdziesz na inny sklep to mozesz miec nie zaplacone za to ,wtedy trzeba sie laskawie prosic iczekac miesiac na wyrownanie,gyby byly jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem i nie ma w mojej wypowiedzi nawet jednego klamstwa to wszystko dzieje sie naprawde,firma locus ima sie wszystkiego zatrudnia juz pracownikow na dostawy nocne i dziewczyny na umowe-zlecenie do wykladania towaru to sie nazywa branza ochroniarska

Pomocna?
Michał
 Opinia

Złodziejska firma w Gorzowie jesteś traktowany jak śmieć i co chwilę grożą ci karą 5 tys. Na umowach są wysokie kary więc koordynator może grozić. W miesiącu masz 2 3 dni wolnego bo jak ci każe iść do pracy to musisz bo jest kara 5 tys jak nie pójdziesz. Traktują cię jak śmiecia i jest jak w więzieniu. Odradzam wszystkim oddziału Locus security w Gorzowie Wielkopolskim. Już lepiej opłaca się iść do prawdziwego więzienia

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Marcello
 Opinia
@Michał 21.07.2018 09:57

2 lub 3 dni wolnego to miałeś kolego wolne tylko nie handlowe niedziele??? a pracowałeś od poniedziałku do soboty bez przerwy???A firma złodziejska to rozumiem że cię okradli czy jak???może więcej pomocnych szczegółów...

Pomocna?
Michał
 Opinia
@Marcello 30.07.2018 13:08

Tak wolne tylko w nie handlowe niedziele. Złodziejska dlatego że są wysokie kary I niskie stawki

Pomocna?
Marcello
 Opinia
@Michał 31.07.2018 13:07

ok dzięki za info..to trochę dziwne co piszesz ale ok..

Pomocna?
Do marcello
 Opinia
@Marcello 31.07.2018 20:20

....jak to nie wiesz , sam grafik ustalasz, i piszesz , ze to dziwne jest,,

Pomocna?
norbi
 Opinia
@Michał 31.07.2018 13:07

ale kary są za coś ? Więc jak jestem uczciwy to kar się nie obawiam !

Pomocna?
SS
 Opinia
@norbi 27.08.2018 18:06

Można być uczciwym a i tak można dostać w tej firmie kare

Pomocna?
norbi
 Opinia
@SS 05.09.2018 08:45

Jak się wywiązujesz z podpisanej umowy w której widzisz co ci wolno a co nie to jak możesz dostać karę ? Pomyśl główką o ile ja masz :)

Pomocna?
Grubas
 Opinia
@norbi 15.09.2018 11:56

W tej firmie pracują sami którzy nie mają główki ;) dużo ludzi się wywiązuje ale firma musi zarobić więc oszukują ludzi

Pomocna?
John
 Opinia
@Michał 21.07.2018 09:57

Ludzie co (usunięte przez administratora)Takich firm nie stać na batalie z pracownikami w sądzie. Wszystkie takie sprawy przegrywają w sporze z pracownikiem poniewaz zapis o karach umownych jest treścią niezgodną z prawem. Dostajecie listy nie z sądu nie od komornika. Listy te są tylko straszakiem. Wyrzuca się je do kosza i tyle. Jeżeli zrobicie coś niezgodnego z prawem, np kradzież na obiekcie, przyjście pod wplywem... wtedy napewno każdy pracodawca was zniszczy w sądzie.

Pomocna?
TakNie
Ahhdndhsa
 Opinia
@Michał 31.07.2018 13:07

O jakiej karze mówisz? 5 tys jest ale za co dokładnie bo na pewno nie jest napisane w umowie, że jak nie przyjdziesz to będzie kara 5 tys. Poza tym nie rozumiem po co wy wszyscy tak narzekający jeszcze tam pracujecie?

Pomocna?
TakNie
Maniek
 Opinia

Ta firma to (usunięte przez administratora) Nie wypłacą ostatniej pensji za to po latach żądają 5000 zł kary za porzucenie pracy. Porzucenie pracy na umowę zlecenie ?! Moje sugestie dla Locus Security: Przestańcie oszukiwać ludzi (usunięte przez administratora) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Przestać oszukiwać i mobbingować pracowników. W tej firmie musisz być na każde zawołanie jeśli na dniu wolnym odmòwisz przyjścia do pracy to zostajesz zwolniony i kary 5000 zl

Pomocna?
Miłosz
 Opinia

Młody czy stary stażem pracy to stawka taka sama

Pomocna?
TakNie
Staleczka
 Opinia

W locus mówią że nieźle zarobisz a dla nich nieźle to jest 1500zl jeszcze kiedy chcą mogą ciebie pozwać w sumie parę lat po zakończeniu pracy w locus możesz się obawiać o to czy przyjdzie wezwanie do zapłaty od locus. Nie polecam nikomu pracować w tej firmie nawet wrogowi

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
kate
 Opinia
@Staleczka 08.09.2018 14:43

Pracowałam jakiś czas temu w Locus i nie wiem o czym tu piszecie z tymi negetawnymi komentarzami . Gdy się zwalniałam to wszystko było ok. i teraz chętnie bym wróciła lecz nie mają miejsca pracy w mojej miejscowości. Szkoda.

Pomocna?
pozdrawiam
 Opinia

Firma locus okrada ludzi więc ja okradłem ich i zamierzam dalej to robić ????

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Nowacki
 Opinia
@pozdrawiam 06.09.2018 15:11

W jaki sposób?

Pomocna?
TakNie
Panieszefie
 Opinia
@Nowacki 07.09.2018 16:24

Perfumy są drogie a szef nie widzi nawet na kamerach

Pomocna?
Mariano
 Opinia

Witam wszystkich Na moim obiekcie chyba będzie wprowadzona ta cała pożal się Boże dostępność półkowa i moje pytanie brzmi czy muszę się na to godzić ? czy mogę się nie zgodzić ? tym bardziej że mam orzeczenie niepełnosprawności

Pomocna?
Marco0908
 Opinia

Omijajcie ta firmę z daleka.Pracowałem w tej firmie jako pracownik ochrony w obiektach Rossmann.Gdy przyjmują Cię do pracy to jest wszystko cacy,obiecują normalny grafik i odpowiednią ilość godzin pracy w miesiącu a w praktyce wszystko wygląda zupełnie inaczej.Syf,organizacja leży.Koordynator ma problem z tym żeby ustalić grafik na cały tydzień już nie mówiąc o miesiącu.Dzwoni codziennie po 10 razy a zadając pytanie czy jutro też mam sie stawić do pracy wciąż była odpowiedź: jak do południa nie zadzwonię to znaczy że masz wolne.I tak cały czas.Albo gdy zadzwoniłem do koordynatora z pytaniem czy następnego dnia którym była niedziela mam sie stawić w pracy usłyszałem że nie wie i ze jak coś będzie się ze mną kontaktował.Zero szacunku do pracowników,brud i syf.Oczekują dyspozycyjności 7 dni w tygodniu na telefon.Ilość godzin pracy woła o pomstę do nieba.Pensja taka że chyba trzeba jeść zupki chińskie aby po opłaceniu mieszkania z niej przeżyć a przez (usunięte przez administratora) i brak organizacji w tej firmie ciężko nawet znaleźć dodatkową pracę która można pogodzić z ich wymaganiami.A moja współpraca z ta firma skończyła się tym że gdy dopadła mnie choroba i zadzwoniłem do firmy poinformować o tym fakcie i o tym ze nie mogę się pojawić w pracy gdyż jestem na zwolnieniu lekarskim i jestem chory usłyszałem odpowiedź że żadnych zwolnień lekarskich nie przyjmują i jeśli nie stawie się w pracy to zostanę zwolniony i obciąża mnie kara finansową i jak to ujął gburowaty pan koordynator będę rozmawiał z prawnikiem.Odpowiedziałem mu że nie mają prawa mnie zwolnić gdy jestem na zwolnieniu lekarskim i dzwonię żeby poinformować ze nie będzie mnie w pracy A zwolnienie przyjdzie pocztą.Po kilku dniach otrzymalem pocztą zwolnienie w trybie natychmiastowym uargumentowane tym że nie stawilem się w pracy z dnia na dzień bez żadnego kontaktu co oczywiście było kłamstwem bo firma dobrze wiedziała że byłem na zwolnieniu lekarskim które oczywiście otrzymała pocztą.Od tamtej pory było dwa lata ciszy.Kilka dni temu otrzymałem z sądu nakaz zapłaty kary umownej na rzecz locusa w wysokości 5000 zł.Oczywiście zamierzam się od tego nakazu odwołać co prawdopodobnie skończy się rozprawą w sądzie.Zwykli (usunięte przez administratora) i złodzieje.Sprawę przekazalem już swojemu prawnikowi.Jeśli sa jeszcze jakieś osoby które zostały oszukane przez ta firmę to proszę o kontakt.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
anonymous
 Opinia
@Marco0908 19.03.2018 21:13

I nie ważne o jaka pracę chodzi nigdy nie podpisujcie żadnej umowy na której widnieją jakiekolwiek kary umowne.Bo jeśli jakaś firma umieszcza takie kary na umowie to jest pewne na 99% ze masz do czynienia z oszustami i wywala Cię przy pierwszej lepszej okazji a potem obarcza kara pieniężną.Firmy takie jak locus security żerują głównie na ludzkiej naiwności,braku znajomości prawa i przepisów.No chyba ze ktoś lubi być dymany,nie mieć w ogóle życia prywatnego Ani rodzinnego a zarabiać 1000 zł miesięcznie.Wtedy polecam ta firmę.

Pomocna?
dawid
 Opinia
@Marco0908 19.03.2018 21:13

witam,powiem ci ze az trudno w to wszystko uwierzyc ale naprawde zostales oszukany przez firme locus skoro bedac na zwolnieniu lekarskim tak cie potraktowali,trzymam kciuki za ciebie kolego i obys wygral sprawe w sadzie ,myslalem ze to rzetelna firma ale z tego co czytam to brak slow

Pomocna?
Nagid
 Opinia
@Marco0908 19.03.2018 21:13

Ja również w podobny sposób zostałem oszukany. Wiszą mi wypłate za ostatni miesiąc. Napisz do mnie chętnie się przyłącze : nagid@onet.pl

Pomocna?
TakNie
norbi
 Opinia
@anonymous 19.03.2018 21:30

Jak jestes nie uczciwy to nie podpiszesz . Jak jestes uczciwy to nic ci nie szkodzi w locusie pracowało wielu ludzi którzy podpisali i się rozstali nie dostając kar ! Więc ta kilku osobowa nie uczciwych którzy wiedząc o karach nie dotrzymała słowa raczej nie ma prawa się wypowiadać o karach tylko mogliby napisać co konkretnie zrobili że mają kary . Myślę że locus to nie mała firma krzak i raczej nie ryzykowaliby przegranych spraw w sądzie .

Pomocna?
1234
 Opinia
@norbi 19.08.2018 22:32

a ja mysle ze jestes jednym z tych pseudo koordynatorow albo slugusem locusa ,bo ja osobiscie pierwszy raz sie spotykam z tak duzymi karami jeszcze w umowie o prace za najnizsza krajowa . Dzwoni sie do pracownika ktory ma miec dzien wolny i sie go straszy ze jak nie przyjdzie do pracy to 5 tys kary po to jest to w umowie zeby miec kontrole i zastraszac swoich pracownikow tak dziala profesjonalna firma :)

Pomocna?
Roger
 Opinia
@Marco0908 19.03.2018 21:13

No ja nie wiem gdzie to tak się pracuje na Rossmanach? Gdzie są tacy koordynatorzy? Ja robie kolego to samo co ty od dwóch lat. Sam planuje sobie grafik na cały miesiąc. Jest on zachowany w 99 proc bez żadnych zmian.Pracuje cały czas na jednym sklepie. Nie przerzucają mnie. Wiec naprawdę trudno mi jest Ciebie kolego zrozumieć.

Pomocna?
John
 Opinia
@norbi 19.08.2018 22:32

To nie są wezwania sądowe ani komornicze. Takie pisma wyrzuca sie do kosza. Szkoda tracic kase na adwokatów. Juz to przerabialem.

Pomocna?
Anita
 Opinia

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie możną napisać?

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Marco0908
 Opinia
@Anita 19.04.2018 18:35

A co pozytywnego można napisać o firmie która czerpie zyski na oszustwach i wyludzeniach? Ostatnio zgłasza się do mnie coraz więcej osób które pracowały w tej firmie.Jeden facet został obciążony kara 10 tysięcy złotych za zjedzenie batonika w obiekcie który ochranial mimo że za niego zapłacił to oskarżono go o kradzież i też czeka go batalia sądowa.

Pomocna?
dawid
 Opinia
@Anita 19.04.2018 18:35

Witam,a co mozna napisac o firmie -wystarczy tylko przeczytac kilka ostatnich wpisow i wszystko jasne . Chyba cos jest na rzeczy skoro pracownicy takie opinie daja

Pomocna?
norbi
 Opinia
@Marco0908 20.04.2018 10:25

Myślę że jakby kupił to nie mieli by szans na karę , nie wiem nie widziałem ale często pracownicy kradną i chyba w locusie dobre sa te kary które mają odstraszać złodziei . ja jestem uczciwy i popieram karanie za kradzieże !

Pomocna?
norbi
 Opinia
@dawid 02.05.2018 09:16

Raczej nie pracownicy n- tylko ci którzy zostali wyrzuceni i to z hukiem . Widząc te wpisy są to wyjątki w skali osób które pracują i pracowały w locusie.

Pomocna?
Sxewsxewow
 Opinia
@Anita 19.04.2018 18:35

A ty kim jestes szmatlawico Korwo

Pomocna?
TakNie
Adam
 Opinia

Jaką macie atmosferę w pracy? Warto aplikować? Czy firma w ogóle potrzebuje ludzi?

Pomocna?
TakNie
czarek
 Opinia

w ostatnim czasie zaszlo sporo zmian w firmie locus juz nie jest to ta sama firma co byla kilka lat temu teraz locus traci obiekty a te co ma to np rossmanna to tam nie wiele godzin jest po srednio 8 h dziennie,wiec zeby uzbierac etat trzeba byc na dwoch obiektach czasem na trzech nie mozesz odmowic bo wtedy cie zwolnia i wystapia do sadu tak jakbys porzucil prace a co za tym idzie to wiedza ci co pracuja czyli kara umowna 5 tys,ja dla mnie te kary sa za duze jak na te zarobki jakie proponuje firma locus,np teraz w sieci sklepow rossmann jest ochrona 4 godz w dostepnosci polkowej czyli doklada towar dla mnie to bez sensu ,bardzo duzo osob w ostatnim czasie rezygnuje z pracy w firmie locus

Pomocna?
Asdf
 Opinia

Chciałbym się dopytać czy ktoś otrzymał pismo o „porzuceniu” stanowiska pracy, prosiłem o dni wolne w styczniu, pisałem, dzwoniłem ze nie dam rady się pojawić w pracy ponieważ studia,sesja wiec wiadomo nie da rady. Po tygodniu przyszło pismo o przedsądowym wezwaniu do zapłaty...

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Marco0908
 Opinia
@Asdf 12.02.2018 19:08

Mam podobna sytuację.Proszę kontakt pod nr tel: 692 907 960

Pomocna?
TakNie
norbi
 Opinia
@Asdf 12.02.2018 19:08

coś ściemniasz ja jako student podaję wcześniej dni kiedy mam zajęcia i nigdy z wolnym nie mam problemu, pracuję z kilkoma innymi studentami i oni tez nie mają problemów z wolnym na zajęcia . Zawsze mam grafik z uwzględnieniem dni wolnych o które proszę. Więc coś mi tu nie pasuje w tym co napisałeś ? Czyżbyś coś ukrywał ? Znam kilka sytuacji od krótko pracujących studentów którzy po prostu nie przyszli do pracy bo im się nie chciało a potem gdy dostali kary wymyślali sobie jakieś zajęcia itd.

Pomocna?
Byly
 Opinia

Z locusa odszedłem 3 lata temu. Przez ten okres firma wogóle się ze mną nie kontaktowała nie wysyłała pism. Dwa dni temu otrzymałem pismo iż jestem im dłużny prawie 7 tysięcy złotych!!! Wynająłem adwokata w poniedziałek wizyta. Zobaczymy co wyjdzie bo na pewno nie mam zamiaru nic im płacić!! Szukają naiwnych którzy wystraszą się pism i wpłacą im pieniądze. Nie dajcie się im zastraszyć żerują tylko na naszej naiwności.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Zniechęcony pracownik
 Opinia
@Byly 16.08.2018 17:40

Można prosić o jakiś kontakt z Panem?

Pomocna?
TakNie
Byly
 Opinia
@Zniechęcony pracownik 17.08.2018 16:36

Oczywiście tomeksudul89@wp.pl

Pomocna?
TakNie
dawid
 Opinia
@Byly 16.08.2018 17:40

a za co niby te 7 tys ?

Pomocna?
TakNie
Byly
 Opinia
@dawid 18.08.2018 08:08

Nie wiem nie można się doprosić słowa wyjaśnień.

Pomocna?
TakNie
nowy pracownik
 Opinia

witam wszystkich,pracuje w firmie od miesiaca na obiektach rossmann chcialbym sie dowiedziec ile u was jest tego dokladania towaru przez pracownika ochrony w ramach tej calej dostepnosci polkowej ,u mnie na obiekcie jest na 8 godz pracy 4 cztery godziny dokladania towaru ,czy podobnie jest w calej Polsce ?

Pomocna?
TakNie
Pokaż odpowiedzi
Szpak
 Opinia
@nowy pracownik 04.08.2018 09:49

Hmmm..dostepnosc polkowa? Czyli jezykiem prawniczym ...jestem dostepny dla tej polki w tym okreslonym czasie. To takie ukrywanie kosztow w ,,bialych rekawiczkach..,,

Pomocna?
TakNie
SecurityMan
 Opinia
@nowy pracownik 04.08.2018 09:49

Na każdym sklepie zakładają 4h dokładania towaru ;P

Pomocna?
TakNie
NieKupujeWRossmannie
 Opinia

Jestem zatrudniony w Locusie od 2012 roku, a pracuje w Rossmannie. Kiedyś pracownik nie był tam piątym kołem u wozu - co mi się bardzo podobało, a o taką stawkę w takiej pracy było raczej bardzo ciężko. Z dniem dzisiejszym postanowiłem napisać wypowiedzenie, bo wszystko zmieniło się o 180 stopni. Dzisiaj patrzą na Ciebie jak na zło konieczne, ciężko dostać niższą stawkę, niż obecnie oferuje Locus i wprowadzenie nowych zmian, gdzie praktycznie jesteś osobą od wykładania towaru za + 11,50., gdzie chłopak, który przychodzi na dostawy dostaje za to samo jakoś 13-15zł, a Ty do tego ryzykujesz zdrowiem i życiem, bo Rossmann tymi praktykami zachęca do częstszych kradzieży. Dzisiaj napisałem wypowiedzenie. Pozdrawiam ze Śląska.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
stary pracownik
 Opinia
@NieKupujeWRossmannie 31.07.2018 10:20

to samo dzieje sie w innych regionach polski pacujac w rossmannie teraz jestes pol na pol ochroniarz =pracownik od wykladania towaru a stawka tak jak kolega dokladnie pisze 11-11,50 zl za godzine ,ryzyko duze bo w ostatnim czasie spore zainteresowanie jest kradzieza w rossmannie,ogolnie tez sie zastanawiam nad odejsciem tylko szukam czegos i gdy znajde to podziekuje za taka prace

Pomocna?
Henryk
 Opinia

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Pomocna?
dawid
 Opinia

Moze ktos mi powiedziec na czym bedzie polegac ta -dostepnosc polkowa-w rossmannie ,bo moj szef jest tak nie ogarniety ze sam nie wie albo zbywa mnie tylko ze bedzie dobrze - podwyzka 0.50 gr :) nic tylko brac sie do pracy

Pomocna?
TakNie
Pokaż odpowiedzi
SecurityMan
 Opinia
@dawid 15.07.2018 21:07

Będziesz miał kolektor i wyskakuję Ci na Nim co masz dołożyć na półki z magazynu. Na dodatek w ciągu służby będziesz pracował 4h dziennie na tej "dostępności półkowej" no i oczywiście reagować na np. złodziei. Jeśli będziesz miał umowę o pracę to stawka 12,75 a na zlecenie 13,25 zł.

Pomocna?
TakNie
dawid
 Opinia
@SecurityMan 15.07.2018 21:23

to widze ze z pracownika ochrony robi sie magazyniera,nie dosc ze godziny obciete to jeszcze mamy towar wykladac,chyba czas najwyzszy sie rozejzec za czyms innym

Pomocna?
SecurityMan
 Opinia
@dawid 17.07.2018 08:23

Moim zdaniem efektem podwyższenia stawki będzie kolejne cięcia godzin. Tak samo jak powstała "minimalna stawka godzinowa" oczywiście koszta pracodawcy wzrosły a więc sukcesywnie powolutku były ucinane godziny.

Pomocna?
TakNie
dawid
 Opinia
@SecurityMan 17.07.2018 10:28

tylko ze juz jest malo godz bo po 7-8 sie pracuje a stawki to na umowe o prace to 11 zl wiec troche malo jak za ochrone i wykladanie towaru

Pomocna?
TakNie
SecurityMan
 Opinia
@dawid 17.07.2018 11:08

Jaką masz stawkę? Jaką umowę? Jaki obiekt? Czy masz dostępność półkową?

Pomocna?
TakNie
gikko
 Opinia

50 groszy plus do stawki za prace na Rossmanie za wykladanie towaru =praca z Apka hahahahaha

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Aga
 Opinia
@gikko 14.07.2018 17:33

To ty ile masz lat ze tak w banbuko , dales sie zrobic. To ty Jasiu jestes, ...

Pomocna?
TakNie
rafal
 Opinia
@gikko 14.07.2018 17:33

Witam,mi tez proponowal szef 50 gr wiecej za wykladanie towaru to jest naprawde zalosne bo mija sie z celem pracy jako ochrona sklepu jeszcze tym bardziej w tak duzej firmie jak rossmann. A wie ktos jak to bedzie wygladalo ta ostepnosc polkowa ? Robi sie nie ciekawie na tych obiektach

Pomocna?
TakNie
SecurityMan
 Opinia

Ja pracuję w Locus Security od 2014 cały czas na jednym obiekcie. Propozycję umowy o pracę dostałem już po 4-5 miesiącach. Szkolenie miałem na dwóch obiektach po 8 h. Od razu dostałem swój stały obiekt. Na samym początku jeden z szefów prosił mnie o to bym szedł na inny sklep bo nie ma komu obstawić zmiany. Kilkakrotne rozmowy z szefem przyniosły rezultat i już mnie nie prosił. Przeżyłem jedną zmianę kierowniczki i zastępcy. Praca jest dość specyficzna nie tylko z procedur ale też samej specyfiki pracy. Praca z dziewczynami nosi ryzyko obgadywania oraz tworzenia "niesmacznych" sytuacji. Dlatego radzę uważać z kim i o czym rozmawia się, lecz nie chcę wszystkie dziewczyny "wkładać do jednego wora". Nowicjusze przychodzący do pracy w większości to ludzie bez kultury, nie dbający o własną higienę osobistą oraz brak punktualności. To niestety powoduję, że taki ochroniarz jest już na samym miejscu "skazany na zwolnienie". Niestety ja jako stały ochroniarz miewam konflikty na "swoim sklepie". Rozmowy z kierownikiem sklepu nie dają rezultatów zaś szef mam wrażenie, że jednym uchem słucha i drugim wypuszcza. Oni tylko "interweniują" skutecznie jak kierowniczka prosi o rozmowę. Pewnie jest to spowodowane tym, że nie chcą wchodzić konflikt z kierownictwem. Wychodzą z założenia, że lepiej zmienić pracownika niż żyć w sporze z kierownictwem sklepu ( zaznaczam, że na wielu sklepach obsługa nie zmienia się od kilkunastu lat). Co do wypłat mi zawsze wypłata zgadza się. Powiem szczerze, że od długiego czasu słyszę o "błędach w wypłatach" i sam zaczynam zastanawiać się czym jest to spowodowane. Bo jak ja zaczynałem pracę to takich problemów naprawdę nie było. Bynajmniej nie słyszałem o tym co chwila jak to teraz bywa. Spowodowane to zapewne jest tym, że ilość godzin jak i grafik pracy robi "stały ochroniarz" . Gdzie jak dla mnie powinno to być sporządzane przez szefa ochrony. Wielu Nowicjuszy nie wpisuję się w godzinówkę jak i dziennik zmian dlatego też oni sami są sobie winni. No ale od kontroli godzin i naliczania wypłat po prawnie jest szef a nie pracownik ochrony. Najbardziej martwię się faktem, że w niektórych sklepach wchodzi dostępność półkowa. Wobec mnie szef jest elastyczny lecz brak "organizacji pracy" + dostępność półkowa powoduje, że już kilku dobrych pracowników ochrony

Pomocna?
Zainteresowany
 Opinia

Jak się mają stawki godzinowe w firmie do innych firm w Szczecinie?

Pomocna?
TakNie
adamkol
 Opinia

Locus security to jakieś żarty w Szczecinie...Mydlenie oczu stawkami,mialem miec 12.50 na H na Rossmanie,po tygodniu okazalo sie ze 12 zeta,bo po 3 miechach bedzie dopiero wiecej I On zapomnial o tym..ok sobie mysle co mi tam,zrezygnowalem z Apki na Rossmanie i 12 zeta mysle wystarczy..Przyszla wyplata i umowa....okazuje sie ze mam 11 na czysto..Pan kierownik po zapytaniu(nie powiedzialem ze przyszla umowa i mam netto 11 zeta) co jest nie halo zaczal krecic ,ze a moze zle policzyli ,ze gdzies moze naliczyli innemu komuś..zebym pracowal on posprawdza i takie tam ślinienie sie jak zwykle..BZDURA.Obiecanki godzin,a w sumie po 5 h na rossmanach za 55 zeta..to żarty.

Pomocna?
Lidia
 Opinia

@Czarek W jaki sposób firma Locus Security Cię okradła? Bo rozumiem, że to bezpośrednio Ciebie dotyczy ta sytuacja, do której się odnosisz. Jako że jest to bardzo poważny zarzut, to chciałabym Cię prosić o konkretne informacje i opis sytuacji. Bez wątpienia sprawi to, że Twoja wypowiedź nabierze więcej rzetelności.

Pomocna?
TakNie
Marco0908
 Opinia

Czarek oczywiście poszedłes do lekarza i masz zwolnienie lekarskie na czas nieobecności w pracy?

Pomocna?
Czarek
 Opinia

Złodziejska firma nawet nie rozumia że człowiek chory odrazu wymówienie i 5tys kary nie polecam

Pomocna?
TakNie
Pokaż odpowiedzi
anonymous
 Opinia
@Czarek 12.06.2018 08:19

Ja też 5 tys oszusci

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Locus Security - Szczecin

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Locus Security

Nie bądź obojetny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dot. mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.