BULTEN POLSKA S.A.

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 72 ocen.

BULTEN POLSKA S.A.
3 72

Opinie o BULTEN POLSKA S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BULTEN POLSKA S.A.

Igor

Jaką macie atmosferę w pracy? Dla mnie to bardzo ważny element!!

Bartek

Czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Ja2
@Ja 12.06.2018 22:05

Ile było tym razem w maju?

Agnieszka

@Ja, może warto spróbować negocjować stawki z przełożonym, zanim podejmie się jakieś radykalne decyzje? @HooD, zauważyłam na stronie www BULETYN POLSKA opis, że każdy może złożyć CV. Może jednak warto wysłać CV na mail rekrutacji z opisem na jakie stanowisko chciałbyś się dostać.

Ja
@Agnieszka 25.05.2018 00:41

Stawek zbytnio nie da się negocjować ani z kierownikiem ani z działem kadr bo każdy Ci powie że ma związane ręce i co najwyżej mogą zaproponować 100zł brutto podwyżki w maju albo dopiero w grudniu. Więc jak ktoś pójdzie do kierownika w np w połowie maja i powie że dostał lepszą propozycję z innej firmy i albo mu dadzą lepszą stawkę albo się zwalnia bo w tamtej firmie zarobi więcej to będzie musiał poczekać do grudnia (prawie 7 miesięcy) by dostać zawrotne 100zł brutto do wypłaty. Zamiast dać "staremu" pracownikowi podwyżkę by go zatrzymać to wolą zatrudnić "młodego" i niedoświadczonego, inwestować w niego i jego szkolenie przez minimum 6 miesięcy a potem jak ma dojść do egzaminu to się zwolni. Średnio ponad połowa nowych pracowników zwalnia się do ok 6 miesięcy od rozpoczęcia pracy w Bultenie. Np razem ze mną w krótkim czasie zatrudnio 11 nowych pracowników. Zostało nas 4 więc coś o tym świadczy ;) Praca bardzo odpowiedzialna, czasami ciężka i trudna, masa obowiązków, ciągle Cię popędzają, a kasa jakaś szałowa nie jest.

Agnieszka

@Lortan, rozumiem, że jesteś zainteresowany pracą w BULTEN POLSKA. Aplikowałeś już? Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? @Ja, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w BULTEN POLSKA. Jak oceniasz tego pracodawcę? @Ja2, bardzo Cię proszę, wypowiadając się na forum nie pisz w wulgarnym tonie. To kategorycznie zabronione. @HooD, pytałeś o pracę w BULTEN POLSKA. Wysłałeś swoje CV?

HooD
@Ja3 15.05.2018 18:44

O i to jest przydatna odpowiedź , polać mu . Dziękuję za info :)

Lortan

Dzień dobry chciałem się zapytać czy w bultenie na pracownikach produkcji ciąży odpowiedzialność materialna? I czy za pomyłkę która może zdążyć się kazdemu możemy zostać pociągnięci do kary w wysokości kilku tysięcy ?

Lortan
@Ja 08.05.2018 23:44

Jaka grożą konsekwencje gdy coś takiego się stanie ?

HooD

Słyszałem że 4 brygadówka jest , nie wie ktoś czy rekrutują ? I czy któ by opisał jak wygląda praca na 4b w poszczególnych działach ? Gdzie warto a gdzie nie ?

Ja
@HooD 28.04.2018 22:41

4 brygadówka jest tylko na "piecach". Wiem tylko że nieźle tam grzeje :-D

Lis

Cześć, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w tym zakładzie jakie jest wynagrodzenie na start i jak płatne są weekendy czy można pracować z sobotę i niedzielę czy nie i jakie są obowiązki pracownika produkcji?

Ja
@Lis 24.04.2018 16:16

Posta niżej opisywałem pracę w zakładzie, poczytaj sobie. Na początek dostaniesz ok 2400zł na rękę. Przynajmniej 6 miesięcy będziesz uczniem. Będziesz obserwował pracę swojego nauczyciela i z czasem będziesz przejmował jego obowiązki. Gdy będziesz się czuł na siłach podchodzisz do egzaminu z ustawiania maszyny, pomiarów wyrobu w DKJ i z wiedzy ogólnej. Po zdanym egzaminie dostaniesz od 100 do 200zł podwyżki w zależności od oceny jaką dostaniesz na egzaminie. Praca wcale nie jest taka prosta jak się wydaje. Jest wymagająca, stresująca i czasami trzeba się nieźle uj**ać podczas przestawiania maszyny. Daje się to szczegulnie we znaki podczas upałów. Grubo ponad 30 stopni na hali i mgła olejowa. Aktualnie jest bardzo duża rotacja wśród nowych pracowników. Co do weekendów to przeważnie są soboty robocze (100%) ale nie na wszystkich maszynach, zależy gdzie trafisz. Niedziele zdażają się naprawdę bardzo bardzo rzadko. W ciągu 3 lat były może 4 niedziele robocze (200% jak robiłeś dzień wcześniej w sobotę, jak nie to 100%). Ale przez pierwszy rok wogóle zapomnij o pracy w soboty (o ile będą). Nie możesz pracować sam i w weekendy do puki nie zdasz egzaminu. A potem zależy czy dostaniesz "swoją" maszynę czy będziesz skoczkiem (praca na aktualnie wolnej maszynie).

Agnieszka

@Ja, rozumiem, że pracujesz w BULTEN POLSKA w Bielsko-Białej. Czy możesz powiedzieć coś jeszcze o tym pracodawcy? @Młody_operator, czy możesz napisać coś więcej na temat warunków oferowanych przez tego pracodawcę? Czy pracownikom przysługują jeszcze jakieś dodatkowe benefity socjalne? @Sierra14, zapewniam Cię i wszystkie pozostałe osoby wypowiadające się w tym wątku, że ani nie pracuję w dziale kadr firmy BULTEN POLSKA, ani w żaden inny sposób nie jestem związana z tym pracodawcą. Jestem moderatorem forum GoWork.pl, a moim zadaniem jest zachęcanie do wypowiadania swoich opinii o pracodawcach - dzięki temu osoby zainteresowane pracą w danym miejscu mogą łatwiej podjąć decyzję, czy chcą aplikować, czy nie. Czy jest w tym coś złego?

Ja
@Ja 22.04.2018 10:09

Wszystko to prawda co piszesz, można by tylko dodać że jako ustawiacz zarabiamy marnie nie tylko względem całego bultenu lecz w innych zakładach również. Jako operator zarobki są ok, ale ustawiacz słabo, gdzie indziej ustawiacze zaczynają conajmniej od 3500 zł.

Janusz

Byłem na rozmowie, naobiecywali cudów na kiju, narobili nadziei. Spacer po hali, dość duży hałas i spora siwucha z oparów oleju, ale ogólnie nie widać żeby ludzi strasznie zabiegani byli. Oferta na dzien dobry około 2100-2150. Babeczka powiedziała jutro zadzwonimy z odpowiedzią czy jesteśmy zainteresowani, czy też nie a tu ani be ani me. Także no...

Ja
@cudanakijujakieś 12.04.2018 20:14

Bo masz ponad 2700zł brutto na umowie. Dodatkowo dochodzi premia ponad 400zł, dodatek za godziny nocne, dodatek 5% albo 7% za pracę w warunkach uciążliwych i z tego wszystkiego robi się ponad 2400 na ręke.

Zainteresowana

Kiedy zacznie się rekrutacja do bulten w Radziechowach-Wieprzu? Rozumie,że zanim tam wybudują zakład nowi pracownicy będą szkoleni w Bielsku I Wilkowicach?

Ja
@Zainteresowana 16.01.2018 09:54

Nie będzie bultenu w Radziechowach.

Zainteresowany

Witam. Czy w Bielsku nadal przyjmuje ten sam lekarz zakładowy co 3-4 lata temu? Słyszałem że są z nim problemy przy badaniach.

Ja
@Zainteresowany 14.03.2018 12:04

Tak, ten sam. Ja nie miałem z nim żadnego problemu.

Sierra14

Nie nabierzcie się na wpis Agnieszki to jest kadrową w BB

Sierra14

Dlaczego pracownica działu kadr podaje się z pracownika

Agnieszka

@Zainteresowany, czy jesteś zainteresowany pracą w BULTEN POLSKA S.A., skoro pytasz o lekarza zakładowego? Na jakim stanowisku chciałbyś pracować? @Magda, i jak, dowiedziałaś się czegoś? A może już pracujesz w tym miejscu i możesz napisać coś na jego temat?

Popracuje!

bulten wilkowice czy obecnie szukacie kogos? np. kontrola jakości

Hah
@666 03.03.2018 20:39

On się chyba odbija swoim ptaszkiem :D

Magda

Czy sa moze przyjecia kobiet w Bultenie na produkcji??

Jaman

Miałem wiele prac w życiu, w bultenie fizycznie raczej się nie na pracuje, mimo czasem wielogodzinnego przestawiania maszyny. Natomiast psychicznie można się wykończyć, jesteśmy operatorami ustawiaczami, chemikami, kontrolą jakości, planowaniem i utrzymaniem ruchu. Odpowiedzialność pracownika do zarobków i obowiązków pozostawia wiele do życzenia...

Bebok
@Jaman 11.01.2018 09:41

Nie wielogodzinne ,bo masz tylko 4,5h na przestawianie.

Zainteresowany

Słyszałem, że operatorzy maszyn do tłoczenia śrub, zarabiają ponad pięć tysięcy brutto. Czy mogę liczyć na takie zarobki? Ile się trzeba uczyć, zeby tyle zarobić?

Ja
@Ja 21.02.2018 15:53

Tak to możliwe ale nie bez nadgodzin

PT

Praca trochę ciężka i duża odpowiedzialność jest na pracownikach produkcyjnych . Zarobek po ok.3 latach ok 2400 na ręke.

Jaman
@Ja 04.01.2018 11:35

Jeśli taki zarobek w tak trudno wykonywanej pracy wam odpowiada z dużą odpowiedzialnością to życzę powodzenia, no chyba że jesteście operatorami tylko, a nie ustawiaczami

Ciekawy

Jak tam zarobki? Czy jakbym sie przyjął do zakładu w Bielsku to jest potem możliwość przeniesienia się do Radziechów?

Olek
@Ja 04.01.2018 11:22

Pewnie kosze ze śmieci opróżnia :)

Sokol.

Pytanie. Praca w Bulten na UR jakie warunki atmosfera dodatki socjalne?

monster121

Jaka stawka na wózku widłowym? Jaki kierownik i czy w ogóle warto składać papiery?

Olek
@Jaman 11.01.2018 10:25

Jedne z najmniejszych zarobków w BB na wózku, poniżej 2 tys. Na rękę. Nie polecam

Kulka

Mam pytanie do ludzi, którzy pracują w Bultenie. Ile podwyżki dostaje się po zdaniu egzaminu i czy bez problemu można potem robić soboty? Ile w miesiącu jest roboczych sobót?

Ja
@Kulka 02.01.2018 21:49

Premia na święta ok 1400zł na ręke, na wielkanoc ok 400, wczasy pod gruszą ok 1200zł

Olek

Podpowiedzcie jak przebiega rekrutacja? Jaka jest atmosfera w firmie?

anonymous

mam 2 pytania: 1 ...o co chodzi z tym ''egzaminem'' po okresie próbnym??? pracowałem w 2 firmach wcześniej i niczego takiego nie było.... albo się nadajesz albo nie..... 2 jaka jest struktura na produkcji ?? jest tylko kierownik czy też majstrowie, liderzy???? ....

Tłoczarz
@anonymous 30.12.2017 19:31

Prosta sprawa. Zostajesz zatrudniony i przekonaj kolejne miesiące pracujesz z nauczycielem który przekazuję Ci swoją wiedzę. Po jakimś czasie kiedy czujesz się na siłach przystepujesz do egzaminu z wiedzy która nabyles. Musisz ustawić maszynę zgodnie z parametrami detalu, i wszystko około z tym związane. Jeśli zdasz to znaczy że jesteś gotów sam pracować jako operator na maszynie.

lolo

ile zarabia tłoczarz na produkcji oczywiscie netto bez sobót ?

Tłoczarz
@lolo 20.12.2017 15:29

Netto bez Sobót to 2400 minimum, po zdanym egzaminie w zależności od jego wyniku 2600 do 2700.

Zainteresowana

Witam Jaki jest system pracy w waszej firmie,czy praca na produkcji jest w systemie trzyzmianowym?

Ja

Podobno wreszcie zwolnili kierownika .B. z Wilkowic.

Rudy

Osoby zainteresowane pracą w Wilkowicach muszą mieć na uwadze że ten zakład będzie przeniesiony na wieś do Radziechowy-Wieprz. w najbliższych 2 latach.

Ola

Proszę o informację jakie są godziny pracy w Wilkowicach. Czy można "dorobić" pracując z nadgodzinami np. w soboty? Czy są przyjęcia do pracy w administracji? i jakie są aktualne zarobki? Czy praca jest ciężka? męcząca? siedząca czy stojąca? Jakie są największe wady a jakie zalety pracy w tej firmie. Z góry dziękuję

Zostaw opinię o BULTEN POLSKA S.A. - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BULTEN POLSKA S.A.