Whirlpool Company Polska
3 289 6 1

Opinie o Whirlpool Company Polska

Pianim

Najgorsza firma jaką znam z urządzeń AGD. Po niespełna miesiącu zepsuła się suszarka do ubrań! Po zgłoszeniu na infolinii dopiero po 3 dniach przekazali do serwisu w okolicy. Serwis przez kolejny półtorej tygodnia nie miał czasu na odczytanie zgłoszenia. Kpina a nie poważna firma! NIE KUPUJCIE URZĄDZEŃ WHIRLPOOL!!! Moje sugestie dla Whirlpool Company Polska: Zrobić coś z działem serwisu!

dobry duch

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zacząć traktować tak samo pracowników tymczasowych tak samo jak pracowników stałych

PIP
@dobry duch 16.12.2018 21:11

Pracodawca nic nie zrobi!!! Tylko pracownicy mogą przysłać tam Państwową Inspekcję Pracy!!!

tyle w temacie
@PIP 17.12.2018 17:52

inspekcja pracy była dostała 2pensje(usunięte przez administratora)

Ania2000

Nie polecam tej firmy. Po półtora roku zepsuła mi się pralka na infolinii robili wszystko żeby nie przyjąć mojego zgłoszenia. Jak w końcu się udało to kazali czekać na telefon od serwisanta, po tygodniu zadzwonił serwisant i kazał czekać na siebie kolejny tydzień. Masakra. A jak można normalnie funkcjonować bez pralki z trujką dzieci??? NIE POLECAM

anonim
@Ania2000 11.01.2019 18:54

To jest chyba portal do oceniania pracodawcy a nie pisania reklamacji.

Anonim

Praca jak praca robić trzeba .Leser nie popracuje za długo . Fakt czasami chaos ale do sie ogarnąć . Przełożeni spoko .

Johnny Knoxville
@Anonim 20.12.2018 12:39

No siema. Leser jestem. Jak zdrowie?

zenon

Witam zalogowałem sie w nowym programie sprzedaży dla pracowników EPP w porównaniu z programem Dla Ciebie to porażka ceny take same jak w sklepach niech mi ktoś powie po co to jest zrobione ceny droższe o 80% niż w programie dla Ciebie proponuje nie kupować do czasu powrotu cen jakie były w programie dla Ciebie

Warto Tam iść?

Na internecie jest oferta pracy na kierowcę wózka z przyczepką, słyszał ktoś coś może jak się pracuje na Tym stanowisku, czy warto aplikować? Dodam, że mam uprawnienia na wózki ale zero doświadczenia. Z góry Dziękuję za odpowiedzi.

Magazynier
@Warto Tam iść? 13.12.2018 14:34

Prawdopodbnie będziesz biegał w koło tej przyczepki ,robił wszystko żeby szybko ją załadować i i zmieścić się w rutynie ;) po czym przełożony zwróci ci uwage że łamiesz zasady BHP. Parządek jest jedynie w przeddzień śmiesznych wizytacji. Największa prowizorka whirlpoola to jest właśnie magazyn, inżynierzy nie mogą pojąć że kierowcy wózka widłowego nie da się nażucić SZTYWNEJ rutyny. Pamietaj że z tym stanowiskie możesz równie dobrze trafić na ręczne ładowanie sprężarek bądź szyflad. Pozdrawiam. Ps. pracuje tam ponad 10 lat;)

Magazynier
@Magazynier 14.12.2018 23:46

Narzucić* hehe , pieniądze średnie

Piotrek
@Magazynier 14.12.2018 23:46

A ten towar który będę musiał załadować na przyczepke, to będę musiał chodzić po magazynie i go szukać, czy będę miał już przygotowane i tylko załadować i jechać?

...................

jaka atmosfera, jakie tempo pracy dalej trzeba biegać żeby wyrobić się

Pan Janek

Przełożenii stosuja (usunięte przez administratora)czy jakaś klika sietam utworzyła że odechciewa sie pracowac? dlatego codziennie jest ogłoszenie na internecie?

mm

Poszukują inżyniera procesu w Radomsku, mógłby ktoś powiedzieć coś więcej jak to się ma w Whirpool?

anonim

(usunięte przez administratora)

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

a co ty łosiu myślisz że podjedziesz i już ma cię ktoś załadować czekaj a nie porąbało się w głowie

...................

do kiedy teraz sezon znowu do listopada i nara bo w ogłoszeniu ściema że praca stabilna a nigdy taka nie była chyba że bezpośrednio

Johnny Knoxville
@................... 19.11.2018 16:33

Bo zawsze znajdzie się tłum idiotów którzy będą pracować za najmniej jak się legalnie da przy uciążliwych warunkach, dużym ryzyku utraty zdrowia, nocnych zmianach i zerowych szansach rozwoju. I jeszcze będą głosować na system który tylko bogaci się na tych kołchozach. Jak jeden się zużyje po 3 miesiącach to zawsze znajdzie się co najmniej 10 nowych, silnych, młodych, energicznych. Polski naród.

Kamil

Jaką stawkę proponują na stażu w dziale produkcji/logistyki?

Administrator
@Kamil 13.09.2018 12:17

Logistyka to porażka!! Po 10 godzin się czeka na załadunek.

Dariana

Czy ktoś zna lidera z linii 5 bądź 6 ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Johnny Knoxville

równie dobrze można wyszukać w google: "papierosy są zdrowe"

Karolina

@Kokosanka @luz bluz @Andrij we wpisach na forum, nie wolno podawać imion ani innych informacji wskazujących na konkretnego pracownika. Komentarze, które zawierają takie dane, łamią regulamin i administrator ma prawo je skasować. Zachęcam do zapoznania się z zasadami: https://www.gowork.pl/regulamin

............................
@Karolina 15.10.2018 12:27

zależy gdzie trafisz ale zapieprz jest a nowi robią na naj cieższych stanowiskach starzy się obijają na pewno brak szacunku,organizacji

Zifija

Dopiero zaczynam tam prace. Czy jest tak do bani jak piszecie???

Johnny Knoxville
@Zifija 12.10.2018 13:46

Za niedługo się przekonasz.

SSJ

25 lat pracy dla tej firmy, 25 lat zmarnowane lata .Pracowałem głównie dla narzędziowni na frezarce. Kiedy miałem 20 lat miałem najwyższą stawkę w grupie "obróbka skrawaniem". Mieszkam obok zakładu, pamiętam Popiela -dyrektora duszę." On dla okolicznych mieszkańców był Bogiem.Dbał o to aby okolica miała pożytek z zakładu .Teraz jest odwrotnie.Rzygam tym zakładem.Zostałem zwolniony chyba dlatego ,że wciąż podkreślałem,że "Solidarność " to gnidy i pasożyty. A zakład się odgrodził. Kilka dni temu mieli festyn. Szczelne płoty, wielu ochroniarzy i pilnowanie aby nikt z okolicznych mieszkańców nie wdarł się w zakazany obszar. Mieszkam obok. Po północy wjeżdża mi pod dom ich zepsuta ciuchcia. Hałąs chyba ze sto decybeli.Nie stać ich na naprawienie jej , lub na kupno nowej,,,Inna sprawa,że oni chyba mają w d to,że około godziny hałasuje mi ich badziewie, ich to nic nie kosztuje !... Jako sąsiad zakładu powiem krótko -uznaję ich za pasożytów. Ktokolwiek na drodze pyta o zakład odpowiadam -wypad! Moją sąsiadką latami była aktualna przewodnicząca "Solidarności". To za jej panowania straciłem pracę ,...jej były mąż był moim kolegą.kiedyś Popiel dbał o okolicę .Aktualnie Dom Kultury z terenem oddano "łańcusznikowi". Stadion ciort wie komu, ale już nie ma festynów, ani niczego w tym stylu,..okolica to dno,,...Whirlpool panuje i dewastuje. mo ją okolicę?

............................
@SSJ 02.07.2018 14:26

jakby cie nie zwolnili to byś tak nie mówił związki nigdy tam nie istniały może na początku pracowałem tam pamiętam wybory na ścianie zdjęcia z danymi kandydatów ale większość nikt nie znał nawet ludzie co po15 lat robili więc co to za wybory tak jest na twoim przykładzie ze ludzie działają się wypowiadają jak ich to dotyczy trzeba było wcześniej bronić kolegów to byś może teraz nie wyleciał

ktoś
@SSJ 02.07.2018 14:26

niech pan spróbuje swoich sił w BSH na pana miejsce wezmą ukrainca

Stary Polarowiec
@SSJ 02.07.2018 14:26

W pełni się z Tobą zgadzam Stefan

Zifija
@ktoś 27.07.2018 15:15

Czy w BSH jest gożej???

Zifija
@ktoś 27.07.2018 15:15

Czy naprawdę w BSH jest tak żle???

Emhyr

Opinia dotyczy zakładu w Radomsku. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w wielu firmach ale z całą pewnością whirpool jest firmą niepoważną. Dostałem telefon z zaproszeniem na rozmowę. Po dotarciu o umówionej godzinie okazało się, że na tą samą godzinę został zaproszony również inny kandydat. Żeby było śmieszniej osobą z którą miałem mieć rozmowę zapomniała o tym, a nie było jej w pracy i nikomu nie przekazała. Panie z HR zrobiły mi ogromną łaskę, że ze mną w ogóle porozmawiają. Po serii idiotycznych pytań niezwiązanych ze stanowiskiem na które aplikowałem, zorientowały się, że nie aplikowałem do tego działu. Odpowiedź miała przyjść niezależnie od wyniku rekrutacji w przeciągu dwóch tygodni, co oczywiście nie nastąpiło. Reasumując, niepoważna, niesłowna firma.

zibi132

Witam posiadam lodówkę z whirpool WBE3415ST od 2014 r. z wydłużoną GWARANCJĄ do 5-iu lat i po 4-ech latach pękła mi uszczelka miedzy lodówka a magnesem {na drzwiach chłodziarki} . Dzwoniąc do serwisu WHIRPOOL dowiedziałem sie że uszczelka nie podlega gwarancji niby błachostka ale koszt uszczelki to ok 200 pln + przesyłka + ewentualna robocizna . CIEKAWI MIE NA CHOLERE ONI DAJĄ TE GWARANCJE , osobiście lodówka OK ale stracili klijęta u mnie . Ogólnie odradzam . Pozdrawiam .

Karolina

Na jednym z dużych portali z ogłoszeniami o pracę znalazłam informację, że Whirlpool aktualnie rekrutuje we Wrocławiu. Poszukiwana jest osoba do pracy na stanowisku Kontroler Jakości. Między innymi, należy posiadać minimum średnie wykształcenie, umiejętność czytania rysunku technicznego i obsługi narzędzi pomiarowych. Firma oferuje zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę. Macie zamiar wziąć udział w rekrutacji? Jeśli zostaniecie zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną, podzielcie się z nami na forum swoimi wrażeniami.

WERTER
@Karolina 08.07.2018 18:01

NIE, OPINIA TEJ FIRMY JEST JUŻ NA FORUM TAK POJECHANA, ZE NIE!

Karolina

@game over napisz proszę więcej o warunkach pracy. Co rozumiesz przez określenie, że są przedpotopowe i co Cię skłania do takiej opinii? Co zmieniłbyś w Whirlpool, aby stał się pracodawcą, który oferuje satysfakcjonujące Cię zatrudnienie? @zara również Ciebie proszę o napisanie szerszej opinii na temat tego jak wygląda praca dla Whirlpool. Czy oprócz płacy zasadniczej firma oferuje jakieś premie? Wasze opinie z pierwszej ręki będą wartościowe dla osób, które chciałyby zatrudnić się w tym przedsiębiorstwie.

spoko
@Karolina 29.06.2018 17:28

Szybkie tempo,dzwiganie ciężarów,na niektórych stanowiskach upał,pyły,więcej ludzi chodzących,a nie pracujących,oceny pracownicze w stosunku do zarobków zachodnich odbiegające od normy.Oceny nie są adekwatne do zbyt wysokich norm.Uczieczka ludzi z powodu zbyt wysokich norm za mało ludzi wykonuje czynności nie trzeb daleko patrzeć przykład Poprad Whilrpoola o połowe wyższe zarobki i więcej ludzi pracuje na maszynach.Jak u nas dwie to tam 4 tak samo na taśmach zdecydowanie więcej.Jeśli chodzi o maszyny proszę wejść w You tube produkcja samochodów Bmw,Audi,Volskwagen i jaka tam jest jakość.

niedebil
@spoko 01.07.2018 10:30

Nie porównuj lodówki z bmw AGD jest niszczone od pierwszych posiłków kiedy lecą w gnioty na drzwiach, agresywny klient, jego prawo. BMW dresy pucują

spoko koks
@niedebil 20.07.2018 20:18

A whillrpool to nie amerykański Ford???Popatrz normy na zachodzie a potem się odzywaj o klimatyzacji w zakładach nie wspominając.

Karolina

@MAGAZYNIER a jak oceniasz warunki zatrudnienia w Whirlpool? Czy w magazynie pracuje się w oparciu o umowę o pracę? Firma oferuje stałą pracę? Czy próbowałeś mimo sytuacji, jaką opisujesz, zmienić swoje stanowisko?

magazynier
@Karolina 18.07.2018 10:18

Warunki zatrudnienia ni są tak złe jak warunki pracy, fakt umowy na czas określony są śmiesznym wyjściem dla pracownika który i tak prawdopodobnie przepracował kilka lat przez ATP, ale za to pieniądze się zawsze zgadzają , talony można robić. Jeżeli bardzo chcesz i potrzebujesz - to zarobisz . Druga strona medalu jest taka że aby zarobić musisz pracować tam gdzie przełożony każe i nie ma zmiłuj się! Chciałbyś robić poważne rzeczy ale nie, bo musisz przerzucać poważne kilogramy. Ważne sprawy z którymi nie każdy pracownik sobie poradzi? zostawia się na później, wymówka jest jedna i ta sama " Rób to bo nie ma ludzi". Tak właśnie na rodzi się śmietnisko z którego potem ciężko się wygrzebać i w którym ledwo da się pracować. (podkreśla że to jest jedynie moja opinia) pozdrawiam

MAGAZYNIER

Praca w mgazynach tej firmy to porażka, mając uprawnienie i stanowisko na wózek widłowy musisz ciagać ładować i przerzucaj często nawet kilka ton, a ludzie na liniach śmieją się że nie dajesz rady. Jeżeli kogoś znasz z wyższej strefy ludzi zadufanych tj. Lider bądź Mistrz wtedy może będziesz miał normalne stanowisko. Magazyn = Komitywa. Pozdrawiam

Derek

Za każdy razem jak przyjadę na załadunek to albo brakuje 15 godz aby zaladowali, albo trzeba czekać po 2 , 3 lub i więcej dni. Nie znoszę tego miejsca.

............................
@Derek 26.06.2018 16:48

TO ZMIEŃ PRACE magazynier nie jest twoim pracownikiem i nie musi się śpieszyć pracuje 8 h a to ze ty chcesz jak najszybciej wjechać czy wyjechać nikogo nie obchodzi nie przyjmuj tego zlecenia ale prawda jest tak że dla twojego szefa to dobre pieniądze i pewne co mieś

Janusz

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać. Może trzeba rozmawiać z szefostwem?

ktoś
@Janusz 17.06.2018 20:47

nic to raczej nie da szefostwo ma ludzi tam gdzie słońce nie dociera martwią się tylko w sezonie że ludzi brakuje i produkcja nie idzie na pełnych obrotach

Tak sobie
@Janusz 17.06.2018 20:47

Gadu Gadu. Jak ktoś chce pracować to to przychodzi robi swoje 8 godzin i do domu. Bez dyskusji

game over
@Tak sobie 18.06.2018 17:47

Niewolników z ludzi robią i zabierają dni urlopowe jak żywnie im się podoba wstyd.Warunki pracy przedpotopowe

Gregor

Skoro my nie chcemy pracować to firmy są zmuszone zatrudniać obcokrajowców!!

zara
@Gregor 04.06.2018 17:54

Jakby szanowali pracowników i dobrze płacili wszyscy by zostali. Lepsze warunki pracy.

............................
@Gregor 04.06.2018 17:54

MĄDRY INACZEJ MY NIE CHCEmy pracować w takich warunkach i w takiej formie człowiek nie jest robotem żeby zasuwać 2 sek 2 sek jedziesz i jeszcze umowa co tydz a jak nie potrzebny to śmietnik prawda jest taka że z tym pośrednikiem wychodzi drożej popracuj po sezonie potem produkuje się połowe mniej bez sensu zamiast cały rok tyle samo jak inne firmy elekrolux ,bosch ,siemens,fagor były,hyjer

mimonek

Ta firma jest skazana na pracowników z Ukrainy, którzy z czasem też pewnie nie będą chcieli pracować w tej firmie oczywiście większość pracowników po sezonie np we Wrześniu się pozwalnia zawsze była taka polityka tej firmy a za rok znów ludzi ze wschodu obsadzą sobie na liniach produkcyjnych ja nie polecam nikomu tej firmy pracowałem w niej kilka razy kiedyś były dużo wyższe zarobki w porównaniu do innych firm produkcyjnych a teraz dużo firm zapewnia lepsze warunki za równo płacowe jak i socjalne no i oczywiście możliwość stałego zatrudnienia a Whirlpool przyjmuje jak zwykle na sezon ostrzegam ludzi by nie zaglądali do tej firmy i poszukali godniejszego pracodawcy.

Zuza

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może rekrutacyjne? Na jakie stanowiska?

Ona
@Zuza 14.05.2018 23:00

Są przyjęcia na mistrzów i liderów

Pracownik ATP

A co powiecie na temat pracy w magazynach chłodnictwa? Jak wygląda dowożenie części na produkcję? Fajna praca? Nie długo będę tam pracował. Licze na wasze opinie ????

aaa

Ta firma to (usunięte przez administratora) na kuchenkach nowe linie materia a ręcznie trzeba obracać kuchenki jak jest jakaś awaria to lider dorzuca sztuki

taki jeden
@aaa 15.02.2018 11:26

Dokładnie procesy wstępne przewieszanie technologia przedpotopowa czy to jest Whirpool zaczynam wątpić

22222
@aaa 15.02.2018 11:26

To prawda. A stanowiska na materii są dostosowane idealnie do ludzi najlepiej o wzroście 160 cm. Nie ma kanałów a podesty są zamontowane do posadzki i nie można ich przesunąć. ŻENADA!!!

Lok
@22222 06.05.2018 10:00

Zgadzam się. Powinno być tak jak na vulcano. Ten dział funkcjonuje już kilkanaście lat i stanowiska są odpowiednio dopasowane do każdego wzrostu. Technologia idzie do przodu a materia cofa się w czasie. Jeszcze to obracanie piekarników ręcznie... Jeden wielki (usunięte przez administratora)

............................
@Lok 06.05.2018 11:09

idioto technologia idzie do przodu chyba do tyłu wszędzie linie automatyczne i wyliczona operacja co do 1 sek nawet nie ma się kiedy wysra a automatyczna linia w cale nie jest szybsza niż manualna i częściej się psuje tu chodzi o wprowadzenie rygoru i dyscypliny tak jak konie w zaprzęgu

Zostaw opinię o Whirlpool Company Polska - Łódź

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Whirlpool Company Polska