Whirlpool

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 265 ocen.

Opinie o Whirlpool

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Whirlpool

Ola

Odradzam tę markę- firma "krzak". Po roku zardzewiała klapa od pralki= gwarancja nie obejmuje, w zmywarce 2 x wymieniany był programator, piekarni słabo piecze......gorszej marki w AGD nie znam.

jazda

Mam pytanko do kierownictwa czemu nie płacicie postojowego,a na kamery macie kasę,oraz na nierobów liderów???

Mały
@jazda 12.12.2017 12:48
Mam pytanko do kierownictwa czemu nie płacicie postojowego,a na kamery macie kasę,oraz na nierobów liderów???...

Właśnie na liderów tych z piątki

Paweł

oj się czepiacie tam kazdy z kazdym kazdy lider ma jakaś laskę na boku rysiek ma chyba z trzy kochanki same blondyneczki bo to jest liderek lovelasek.

sandra

Madzia M. brawo.

anonymous
@Paweł 21.02.2017 01:51
oj się czepiacie tam kazdy z kazdym kazdy lider ma jakaś laskę na boku rysiek ma chyba z trzy kochanki same blondyneczki bo to...

a kogo wyrwał technolog zenek.

Smurf Pracuś

Za dużo Ukraińców na zakładzie pracuje co nie wróży dobrze.

patrick
@Smurf Pracuś 10.11.2017 14:33
Za dużo Ukraińców na zakładzie pracuje co nie wróży dobrze.

no właśnie ukrainy już nie ma tylko nieliczni

a my swoje
@patrick 24.11.2017 18:52
no właśnie ukrainy już nie ma tylko nieliczni

Dokładnie nie będą zasuwać jak woły,szkoda że oni są mądrzejsi niż my.Może by tu jakiś protest zrobić.

były "p

Idź na jakość, tam jest dobra zabawa

Młody

A jak tam z romasami u was w firmie? W takich dużych korpo przełożeni lubią "wywierać presję" na podwładnych :) jak szefostwem są kobitki to może praca tam nie była by taka zła? Do jakiego działu pojsc najlepiej?

Big brother
@Młody 20.10.2017 19:09
A jak tam z romasami u was w firmie? W takich dużych korpo przełożeni lubią "wywierać presję" na podwładnych :) jak s...

Na spienianiu liderzy sie zabawiaja z pracownicami.

Lola

Zaczynamy poznawać jak pracowali ludzie na zachodzie od dawna. Tam sie tak pracuje i nikt nie narzeka dlatego mają dobre zarobki. Whirlpool wymaga ale jak piszecie całkiem nieźle płaci. Decyzja należy do każdego.

......
@Lola 19.10.2017 21:15
Zaczynamy poznawać jak pracowali ludzie na zachodzie od dawna. Tam sie tak pracuje i nikt nie narzeka dlatego mają dobre zarobk...

Ewidentnie widać że nigdy nie byłaś i nie pracowałaś na "zachodzie" wiec się nie wypowiadaj bo BREDZISZ !!!

Lola

Jeśli ktoś nie wyrabia nałożonych norm zawsze może to zgłosić do kierownictwa i udowodnić , że tak jest.

klawo
@Lola 16.10.2017 09:08
Jeśli ktoś nie wyrabia nałożonych norm zawsze może to zgłosić do kierownictwa i udowodnić , że tak jest....

Tylko kierownictwo po Polsku nie umie tylko po Włosku,a szkoda że nie po Amerykańsku.Niech kierownictwo pokaże jak się wyrabia normy według ich standardów.

Renata
@Lola 16.10.2017 09:08
Jeśli ktoś nie wyrabia nałożonych norm zawsze może to zgłosić do kierownictwa i udowodnić , że tak jest....

Zgłosić kierownictwu? Udowodnić cokolwiek? Żartujesz? Nie tutaj. Tu żaden pracownik nie ma racji. Racja leży po stronie ...kierownictwa. Niestety. Tu trzeba być, pracować i zobaczyć na własne oczy co się dzieje. Żaden wpis nie odda tego. Dlaczego zatem tu jesteśmy? My stali pracownicy, co nas tu trzyna? A no widzisz, mamy umowę na czas nieokreślony, płaca też nie jest najgorsza no ico ważne niektórzy z nas mają po prostu blisko. Z pobliskich wiosek , ups, miejscowości jeżdżą po kilka osób autkami i są szybciej w domu niżby mieli przejechać miasto. Nie jest nam jednak lekko. Ale przykro mi, kierownictwo ma swoje racje i nic tego nie zmieni. Klawo ma racje, dominuje tu język włoski.

aha

Tylko jakoś ludzi brakuje i że pracujemy za 2.3każdy o tym wie gdyby nie uchodźcy ludzie by wyjechali.Niech prezes pokaże jak się pracuje.

Misiek

Czy rzeczywiście normy macie ustawione na tak wysokim poziomie, że są nie do wykonania? Czy w innych krajach mają niższe, jesteście tego pewni? Gdyby tak było jak piszą niektórzy to nie mieliby chętnych do pracy.

Renata
@Misiek 10.10.2017 18:12
Czy rzeczywiście normy macie ustawione na tak wysokim poziomie, że są nie do wykonania? Czy w innych krajach mają niższe, jeste...

Tak,normy sąrzeczywiścietak wyżyłowane,że ludzie nie mają nawet czasu w czasie pracy napić się wody. Nie jest ważne, czy robi się naprawdę ciężkie czy łatwe wyroby. Na linii gdzie jest norma mniejsza faktycznie połączono stanowiska. Ludziom ręce wysiadają. Wiem co piszę.

Lola

Zasada jest prosta, w pracy fizycznej trzeba pracować a praca w biurze rządzi się innymi prawidłami. Narzekać zawsze można ale to nic nie daje, może firma podniesie wynagrodzenie żeby pozyskać pracowników.

.........................
@Lola 04.10.2017 21:46
Zasada jest prosta, w pracy fizycznej trzeba pracować a praca w biurze rządzi się innymi prawidłami. Narzekać zawsze można ale...

PRZEDE WSZYSTKIM niech obniży normy z kosmosu zapychanie magazynów jest bez sensowne powinno się produkować pod zamówienia jak kiedyś a teraz chodzi o to żeby naprodukować w parę mieś a potem 40% załogi na bruk i nie ma nic wspólnego czy to praca biurowa czy produkcja to się nazywa szacunek i inteligencja której brak w naszym kraju napychamy portfele innym narodom robiąc z Polaków niewolników

przykre
@Lola 04.10.2017 21:46
Zasada jest prosta, w pracy fizycznej trzeba pracować a praca w biurze rządzi się innymi prawidłami. Narzekać zawsze można ale...

Pani Lolu nie samą pracą żyje człowiek jest też dom i rodzina muszą to zrozumieć.Zdrowia łatwo stracić,a kto ci je potem zwróci.Czasem podstawowych środków czystości brakuje,a kamery są zakładane czy to zachęci ludzi by się tutaj przyjmować za nic w świecie.A te normy niech dadzą tam w Whirpoolu we Francji to by już dawno był proces.

szok

Luxmed przy bora posiada sprzęt przedpotopowy i aż strach robić tam badania okresowe.

Jasiek

Jesteście przekonani, że nie można napisać coś pozytywnego o firmie? Miałem zamiar aplikować ale trochę mnie zmartwiły te wpisy. Wprawdzie Whirlpool nie ma specjalnie dużych potrzeb kadrowych więc wydawało się, że jest spoko. Czy widzicie jakieś rozwiązanie?

.........................
@Jasiek 01.10.2017 21:38
Jesteście przekonani, że nie można napisać coś pozytywnego o firmie? Miałem zamiar aplikować ale trochę mnie zmartwiły te wpisy...

spoko chyba dla biurowych bo na produkcji zasuwasz jak mrówka czasami nawet za 2 dobre na chwile

Waldi

Wszystkie związki zawodowe są dobre do czasu wybrania , później bywa różnie chociaż są niektórzy bardzo sumienni ale niestety nie wszyscy. Może mi ktoś napisać kilka informacji o pracy w firmie , Jaka umowa wchodzi w grę na początku pracy? Podpowiedzcie?

tyle w temacie

Whirpool to jedna wielka żenada a zwiazki zawodowe bronią nas tak jak by byli sprzedani.

Koleś

Niektórzy to nie potrafią inaczej pisać tylko muszą obrażać innych? Firma jest spoko ale jak komuś nie pasuje to ....

Luiza

Słyszałem, że Whirlpool to dobry pracodawca a co wy na to?

Oooo
@Luiza 03.09.2017 18:35
Słyszałem, że Whirlpool to dobry pracodawca a co wy na to?

Ktoś wyżej napisał ze to współczesny kolonializm murzyńska robota za murzyńskie pieniądze jak ci pasi to OK bardzo dobry pracodawca !!! ale wiec że w AMERYKAŃSKIEJ firmie żądzą włoskie brudasy !!!!

Kilof

Marudzicie ludzie. Dla mnie to fajna firma z dobrą pensją.

Karol

Nie wiem co myśleć o firmie. Słyszałem wcześniej sporo dobrego i dlatego wszedłem na to forum. Tu piszecie niezbyt przychylne opinie. A jak jest naprawdę?, może ktoś napisze coś o pracy w dziale zamówień?

miki
@Karol 17.08.2017 12:27
Nie wiem co myśleć o firmie. Słyszałem wcześniej sporo dobrego i dlatego wszedłem na to forum. Tu piszecie niezbyt przychylne o...

Praca w dziale zamówień nie polecam krzyczą tam wszyscy i trzeba się bardzo stresować

NK

Dostalismy opieke medyczna medicover jak sie z niej korzysta i czy mimo tego cos sie placi

.........................
@NK 07.08.2017 18:44
Dostalismy opieke medyczna medicover jak sie z niej korzysta i czy mimo tego cos sie placi

medicover nic z tego nie masz tylko internistę i poradę lekarza w razie choroby złamania ,czy operacji nie licz na nich z tym pakietem wszystko płatne dentysta też żadne taniej prawie to samo co prywatnie a wiadomo że prywatnie lepiej i szybciej wyciąganie od naiwnych kasy bo i tak z tego nie korzysta większość

WRO100

Stanowczo odradzam pracy w tej firmie na liniach obecnie pracuje więcej ludzi z Ukrainy niż Polski po za tym przyjmują na sezon a potem zwalniają na magazynie też bałagan i ostry zapiernicz. Za te STAWKI LUDZIE MOŻNA TRAFIĆ DUŻO LEPSZĄ PRACE A NAWET LEPIEJ PŁATNA SZKODA MARNOWAĆ CZASU DLA TEJ FIRMY PO ZA TYM UMOWĘ DOSTAJESZ CO DWA TYGODNIE JA JAKIŚ WYRZUTEK

Karolcia

Chciałabym złożyć swoje cv na stanowisko w dziale zamówień. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć coś o pracy, firmie? Jakie wymagania może mieć firma na początek?

hhhh

6

x

Podczas urlopu ci co ida do pracy na ktora mamy ? 6? 14?

skullhead

Zna ktoś Tomasza B z whirlpoola? ...

Lewy

Czy ciezka jest praca jako wozkowy ? Jakies normy itp ?

tbh

Jak mamy na umowie 16,31 brutto to ile wynosi netto i mniej wiecej jaka jest wyplata

666
@tbh 25.07.2017 10:02
Jak mamy na umowie 16,31 brutto to ile wynosi netto i mniej wiecej jaka jest wyplata

14,08

pol

Jetem w firmie randstand i mam pytanie bo byl tam pakiet benefitow do restauracji itp to jak to dziala i Ci lekarze

Konrad

Czy praca dla praktykanta w dziale logistyki może być jeszcze aktualna? Jakie wymagania na start może mieć firma? Czy okres praktyki jest płatny? Podpowiedzcie proszę . Z góry bardzo dziekuję za informacje

K

szacunku dla pracownika brak, "dzień dobry" od przełożonych też ciężko usłyszeć, zdecydowanie NIE POLECAM

Maja

Whirlpool to normalna, znana marka a pracować trzeba jak wszędzie.

Sandra

Witam jaka praca na stonowisku BHP -owca i jakie zarobki czy może mi ktoś mniej więcej objaśnić ?

D.

W tej firmie trzeba prosić o cud żeby spotkać jakiegoś Polaka :/ a jak juz to Ukraińca który umie mówic po Polsku..albo chociaz rozumie co sie do niego mówi . Jezeli chodzi o prace to faktycznie kazdy tutaj pisze bzdury bo praca nie jest cieżka i jak za takie pieniadze to uważam że naprawde fajna robota. Widac ze niektorym poprzewracało się troche w główkach pisza to osoby albo sa kompletnymi leserami w pracy albo nie pracowali ciezko w zyciu ;) idziesz do pracy robisz swoje, dostajesz wyplate i tyle kazdy by tylko narzekal jak mu jest zle a od siebie nic nie daje

Xyz

Jak czytam o linii nr 1. O spienianiu.. To nie wiem czy się śmiać czy płakać. Ludzie, weźcie się za robotę, zamiast biegać jeden do drugiego, i ( usunięte przez administratora ) Głupoty, naśmiewać się z innych, czy wymyślać durnoty. Pozdrawiam( usunięte przez administratora ) Resztę, która nie ma innych ciekawszych zajęć, jak tylko sypanie płotkami.. Naprawdę( usunięte przez administratora ) Żenada. Totalna.. Do jasnej ( usunięte przez administratora )weźcie się za robotę, naprawdę. To i norma będzie, i liderzy, jak i kierownictwo będzie zadowolone. Nie trzeba tak dużo, zamknąć pysk i robić swoje. Lider Kola, wd. mnie sprawiedliwy, odszedł na 5, więc zostawcie go w spokoju. Zmianą kieruję kto inny, więc po co drążyć temat?! Niechaj każdy zajmie się swoją robotą i naprawdę będzie spoko. Nie pozdrawiam.

Marta

Szkoda, że mając złość do firmy ludzie piszą rzeczy nieprawdziwe. Może trzeba spojrzeć w lustro i ocenić swoją pracę ale tak solidnie i szczerze bez pudru?

Opiernicz

Prawda taka że wszyscy (prawie) liderzy nic nie robią, nie tylko 'kola'. Teraz powstały nowe zespoły i pozatrudbiali takich liderów że pozal się Boże :D. Praca na magazynie/wolnych stanowiskach jest okej. Na taśmie przej... Szczególnie spienianie. Nawet za aktualnie wynagrodzenie (4 tys brutto) bym tam nie robił ! Ps. Za rok prezes odchodzi , odejdę i jego psy. Będzie lepiej :)

Amator

Czy praca dla kontrolera jakości jest jeszcze aktualna?

...
@Amator 13.07.2017 09:42
Czy praca dla kontrolera jakości jest jeszcze aktualna?

tak

K

za darmo to jest tylko woda i okropna kawa z automatu:)

hbb

Jak wyglądają posiłki w czasie pracy ? Samo płacicie za jedzienie czy jest za darmo dla każdego?

Ernest

Wasze opinie są odstraszające zwłaszcza o jakimś jedynce i o Włochach w firmie z USA.Informujecie o tym że agencje zatrudniają a nie Whirlpool.Nie warto marnować mojej dotacji z numeru PESEL przypisanemu do 10-30 tyś PLN na moją aktywizacje na rynku pracy po długotrwałej nieobeności skoro to nie da szansy na umowę na czas nieokreślony a tylko agencyjną na zastępstwo na 5 dni,miesiąc a strace pakiet z GFŚP-Wojewódzki Urząd Pracy Wrocław gdzie do 3 razy sztuka. .Swoimi uwagami zniechęciliście mnie i jutro nie pójdę do domu kultury na agitacje Randstatu w Wąsoszu.Poczekam na BSH Wrocław.

Lola

Wszędzie znajdziemy osoby z którymi jest ciężko pracować ale to nie znaczy że firma jest zła.

..................
@Lola 02.07.2017 23:07
Wszędzie znajdziemy osoby z którymi jest ciężko pracować ale to nie znaczy że firma jest zła.

Każda firma która nie szanuje pracownika jest zła której 70% ZAŁOGI TO AGENCJA firmie wcale nie jest taniej wynająć randstad np to po prostu lenistwo wiele firm nie korzysta z agencji i se jakoś radzi może kiedyś brudasy się w końcu nauczą co to szacunek bo kulturę to się z domu wynosi

Edek

Pracowałem tu kiedyś to współczesny kolonializm .Murzyńska robota za murzyńskie pieniądze to tyle w temacie .Współczuję ludziom którzy tu pracują

Lola

Dlaczego niektóre osoby postanowiły na podstawie pracy i zachowania jednego człowieka oceniać tak dużą firmę zatrudniającą setki osób? To jest bardzo nieuczciwe, tym bardziej, że tu pracuje wiele fantastycznych osób. Przecież jeśli komuś jest źle może zmienić pracę.

zzz
@Lola 25.06.2017 12:09
Dlaczego niektóre osoby postanowiły na podstawie pracy i zachowania jednego człowieka oceniać tak dużą firmę zatrudniającą setk...

Ocenianie całej firmy na podstawie jednego człowieka jest nie uczciwe ! ale daje do myślenia że coś takiego w firmie się dzieje i nic nikt z tym nie robi a tojuż minus dla firmy . A po drugie to dlaczego przez jednego frajera ma zmieniać pracę kilka lub kilkanaście osób ???????

Maciek

26 godzin czekania na załadunek w firmie Whirlpool Wrocław wyprowadziło mnie z równowagi. Ale byli tacy, co czekali dłużej. Na pewno więcej tam nie pojadę, szkoda czasu i pieniędzy. Ciekawe, co na to Amerykanie... Nikomu nie polecam tej firmy, brak organizacji pracy utrudnia życie nie tylko kierowcom. Wielu klientów Whirlpool również wyraża swoje głębokie niezadowolenie. Nie tylko z obsługi ale także z kiepskiej jakości produktów.

anonim

(usunięte przez administratora)

MP

Owszem, ale to nie Jego nazywają Czopkiem. Liderów z prawdziwego zdarzenia policzysz na palcach jednej ręki. I to jest właśnie przykre.

STUDENT

Witam ! Własnie kończę polibude wrocławską i od września będę się rozglądał za jakaś stałą pracą i tak przypadkiem wszedłem na to forum czytam i oczom nie wierze piszecie o jakimś liderze KOLI ? twierdzicie że 95% załogi ma z nim problem ? Ludzie mamy XXI wiek są przepisy paragrafy radcy prawni zgłosić sprawę raz drugi trzeci i wyrwać chwasta raz na zawsze ! :) Pozdrawiam może od września będę jednym z was ?

STUDENT
@miki 29.08.2017 00:09
bosh lepsze warunki jakie?

Skarbie musisz iść na rozmowę indywidualnie !!!

STUDENT
@miki 29.08.2017 00:09
bosh lepsze warunki jakie?

Skarbie musisz iść na rozmowę indywidualnie !!!

Małgorzata P.

Ech ludzie, ludzie. Cudze widzicie pod lasem za to swego pod nosem nie. Jest takie powiedzenie - Każdy sądzi wegług siebie. Malinka i Mały - zastanówcie się najpierw co sobą reprezentujecie a potem oczerniajcie innych. Malinka - domu nie ruszaj bo to nie Twoja sprawa a co do tego gdzie kogo chcą a gdzie nie - nie wypowiadaj się za wszystkich. Poza tym - forum to jest dla osób, którym zależy na opinii o zakładzie , nie o tym kto jaki jest. Macie żal do ludzi , nie macie odwagi nawet porządnie się podpisać. Kryjecie się pod Nickiem. Brak odwagi to siedźcie może cicho a głupie teksty zostawcie dla siebie.

Malinka
@Małgorzata P. 23.06.2017 18:24
No cóż moi drodzy, tak się składa, że znam tego człowieka. Co widziałam - proszę. Wielu osobom służył pomocą znam conajmniej ta...

Małgosiu prawda jest niby jedna !!! ale jest pojęciem względnym ty masz swoja prawdę a ja swoja !!! ty znasz ludzi którym pomógł ja znam ludzi którym zaszkodził !!! kończąc temat tego frajera powiem tak jego czas też się skończy !!! może w końcu ktoś z nowego szefostwa (a ciagle są zmiany ) dopatrzy się jaki to cwaniak i NIERÓB !!!! tylko mocny w gębie (brak kultury osobistej ... oczywiscie ) a jak jednak nie to pamiętajmy że pan BÓG nie rychliwy ale SPRAWIEDLIWY !!! BMała ja bym postawiła że spokojnie 95% (5% lizusy i przydupasy) ludzi postawiło by mu krzyżyk na drogę i nie chciało go więcej oglądać !!! A wszystkim miłej pracy i atmosfery w firmie !!!

Małgorzata P.

Skoro tak go nie lubicie , a nie lideruje już na jedynce, to zostawcie w spokoju jego i naszą jedynkę. Nigdy nie jest tak, że liderzy wam pracownikom odpowiadają. Dlaczego zatem nie chcecie nimi zostać? Boicie się wyzwań i odpowiedzialności. Droga wolna. Zobaczymy co za jakiś czas napiszą o was inni wasi potencjalni pracownicy. Skończmy wałkowany temat jedynki i jej liderów. Zajmijcie się sobą, pracą. Pozdrawiam wszystkich z jedyneczki.

Malinka

praca jak praca !!!

Malinka
@Malinka 22.06.2017 15:20
praca jak praca !!!

A jeżeli chodzi o tego fałszywego gościa to jego nie tylko na 1 nie chca ALE NIGDZIE !!! NAWET CHYBA W DOMU !!! :))

Lola

Widziałem ostatnio ofertę pracy dla specjalisty do obsługi na rynek czeski lub węgierski. Czy mógłby ktoś podsunąć kilka informacji o firmie i samej robocie? Jaka jest atmosfera w firmie? Na jakim poziomie trzeba znać język i czy podpisują umowę zlecenie?

Jolka

Czy mógłby ktoś napisać kilka zdań o firmie? Aplikuje na stanowisko asystentki w dziale zamówień i proszę i info.

Zostaw opinię o Whirlpool - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Whirlpool